Keresés

Részletes keresés

cukkanyó Creative Commons License 2002.02.10 0 0 1480

*Ligeti strand: A mamám még fürdött benne kislányként :o)) lehet hogy onnan vannak az emlékeim, amikor azt álmodom hogy fürdöm benne :o)) * jót mosolyogtam Happy, ez a mondat olyan, mint egy szürrealista festmény... ez a ligeti strand ugyanaz, mint ami nemrég még üzemelt a patak mellett, ( aza nagyon hidegvizű ) közel a vasutállomáshoz?

A Lemberg utcában is volt egy strand valamikor, még meg vannak a medencék beomladozva.
Az Üdvhadsereg tanyázik mostanság ott.

Cucu, polgárőrök járnak estefelé azóta a sajnálatos eset óta, nagyon remélem, hogy nem hagynak fel a járőrözéssel...

Sok szeretettel üdvözöljük az ujjonnann érkezőket :))) Kies Peregi ucca :)) Érezd magad otthon itthon...

Csinnnn, egészen színemet vesztettem az írigykedéstől, Maldív szigetek ah.... nagyon vágyom oda, de meg még a Scheysell szigetekre is... Építkezni akartok???? Mentálisan is fel vagytok rá készülve ??? :))))

Előzmény: Törölt nick (1479)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.10 0 0 1479
A Rákospatak vmikor a hatvanas évek környékén öntött ki (pontos évszámot nem tudtam meg) de már azóta is kiöntött, hogy beterelték a disznóvályúba . Mindenesetre a veszély nem lett kisebb viszont anno amikor még "normális" patak volt télen simán el lehettet korcsolyázni rajta Rákoscsabáig... :o)) ...nyáron meg nagyokat lehetett sétálni a partján, gyönyörködve az aktív vízi állat és növényvilágban. Szvsz fontos lenne a rekultiváció.
Ligeti strand: A mamám még fürdött benne kislányként :o)) lehet hogy onnan vannak az emlékeim, amikor azt álmodom hogy fürdöm benne :o))
Üdv:
Hunter
Előzmény: cukkanyó (1423)
Gatts Creative Commons License 2002.02.08 0 0 1478
A kies Peregi utca! :)
Előzmény: csinnnKA (1477)
csinnnKA Creative Commons License 2002.02.07 0 0 1477
A topicgazda távollétében (és nevében is) légy üdvözölve! :-)
Rákoscsabán merre? Legalább egy utcanevet kérünk! :-)
Előzmény: Gatts (1476)
Gatts Creative Commons License 2002.02.07 0 0 1476
Sziasztok topiclakók!
Decemberben költöztünk a kerületbe (Rákoscsabára) és örömmel látom, hogy vannak a kerületben 'aktív' lakosok is. Végigolvastam a topicot és mondhatom, érdekes volt!
csinnnKA Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1475
Asszem, igazad van! :-)
Ezért is kezdem korán és kellő alapossággal körbejárva a témát.
Jó 5let az építkezés-felújítás topic, onnan is sok mindent fel lehet csipegetni.

Ezzel együtt, változatlanul keresem a kerületi (és esetleg péceli, ecseri, kistarcsai, szóval környékbeli) mesteremberek nevét-telefonszámát... a TI ajánlásotokkal és remélhetőleg pozitív tapasztalataitokkal! :-)

Előzmény: cucu (1474)
cucu Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1474
Egyáltalán nem ciki referenciát kérni. Pont az a ciki, ha enélkül vágsz bele.
Ebben a szakmában éppen az a jó, hogy az elégedett kuncsaftok szájról-szájra adják az iparos címét. Itt igaz a mondás, hogy a "jó bornak nem kell cégér".
Nekem eleve nem tetszik, ha a "vizes" burkol is. Ezek külön szakmák, nem szabad keverni, abból nem sok jó származik.
(A mamám is azt mondta, hogy milyen szépen dolgoznak a kőművesek, csak éppen azt ő nem tudta, hogy az alapozásnál kifelejtették a csatorna helyét. Ezért most utólag 2 helyen is fúrathatom át, nem kis pénzért. A cementből pedig dupla mennyiséget kalkulált. Még jó, hogy elsütöttem az emésztőre, így nem veszett kárba 24! zsák cementem.)
Hát ennyit a szép munkáról.
Javaslom, elöbb légy alaposan tisztában a szakmák megnevezéseivel, mert ezek nem véletlenül határolódnak el egymástól. (pl.: A kőműves és a burkoló az 2) Nem nehéz, viszont sok kellemtlenségtől megszabadítod magadat, ha tudod, mikor mi következik. Van is ilyen topic, házépítés, felújítás címmel, keres rá.
cucu
Előzmény: csinnnKA (1473)
csinnnKA Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1473
Jézusom! 7 milla?!
Mekkora lakást akartok hozzáépíteni???????? :-)))

Már csak azért kérdem, mert egy "építtetőt" már hívtam, ő 350-400e Ft-ért megcsinálná a padlást, és jó 1 milláért a lakószobát, kb. 100-150e Ft eltéréssel, amit a lépcső miatt nem tud előre biztosan megmondani, mert azt nem ő csinálná, hanem egy alvállalkozója, ezért az ő árait nem tudja pünktlichte megmondani.
Tulajdonképpen ők nem rosszak, csak épp csont idegenek, újságból vadásztam le őket... és mostanában valahogy olyan bizalmatlan vagyok, az meg olyan ciki, hogy megkérdezzem tőle: "Tud-e valami referenciát adni?"
Azért gondoltam, hogy jó lenne valami ismerős.
Meg aztán tavaly nyáron volt egy vizesünk Kerepestarcsáról, aki csinált nekünk egy szép zuhanyzót, felszedte a tálcát, és szépen lekövezte, egyúttal kiszélesítette 10-10 cantival az egészet, szóval minden tök szép lett, csilli-villi. Aztán egy hét múlva észrevettük, hogy a pereme alatt szivárog a víz zuhanyzás után. Kértem, hogy jöjjön el megcsinálni. Kértem vagy 5x. Fenyegettem! Kinyomoztam a felesége számát, őt is felhívtam, hogy hasson már oda a férjére, mert különben bepereljük, amiért hótra tönkretette a fürdőszobánkat. Na, pasi nagy kelletlenül kijött, némi hazugsággal, hogy ez volt, meg az, és hogy bocsi-bocsi.
Megcsinálta. Kifúgázta valami szilikon-takonnyal az egészet, de barnával nem ám színtelennel, úgyhogy olyan pocsék lett az egész, hogy én totálra kiborultam. Na, azóta tart a "mesterember-fóbiám"! :-(

Előzmény: cucu (1472)
cucu Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1472
Nem kérsz keveset...
Mi ugyi hozzáépítünk a házunkhoz még egy lakást. Na. Volt erre 3,5 M. Aztán felvettünk 2,5 M-et. Tegnap beszéltünk az otp-vel, hogy kéne még 1 M
(42 nm, 1 szoba összk., önálló fűtéssel, teteje előkészítve a beépítéshez.)
cucu
Előzmény: csinnnKA (1470)
cucu Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1471
Ja, még valami. Az építkezés során nagyon vigyázni kell a helyes kommunikációra, mert az "iparosok" között gyakori, hogy azonos szavak alatt teljesen más gondolatot ért. Ebből a végén komoly eltérések adódhatnak. Pl.: nem ott vágja el a vízvezetéket ahol megbeszélitek, vagy nem úgy hagyja ott munka után a területet, ahogyan ígérte... stb. Nekem így került be az előszobába egy kötés és így áztunk be szeptember egyik éjjelén, mert nem megfelelően fóliázta vissza a kőműves a megbontott cserepeket, mondván, hogy holnap úgyis folytatja. Természetesen nem őket ajánlom, -azóta jobban körülnéztem- de akkor sem árt az óvatosság. (Nem rosszakaratúak, csak nem mindenki érti a lényeget.) Amikor pedig ki van számolva az idő, mert másnap jön a másik iparos, akkor ez nagyon kellemetlen, mert borul minden. Pedig az a legnehezebb, összehangolni őket.
cucu
csinnnKA Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1470
Glück!
Megkaptam a méledet, köszi szépen, kinyomtattam, elteszem a fontosságaim közé! :-)

Fiúk-Lányok-Kutyák-Macskák!
Na jó, akkor nem árulom tovább zsákban a macsekot: tavasszal (de még inkább nyáron) tetőtér-beépítésre készülünk. Van ugyi kis sorházacskánkban egy padlás, ahol még nem is nagyon jártunk fenn (lévén csak kicsi háztartási létránk van, annak legfelsőbb fokáról meg épp hogy be tudunk kuksizni felnyomva a kis csapóajtót). Namármost: ez a padlás gyakorlatilag még csak szigetelve sincs, úgyhogy amikor télen hófúvás van, akkor a cserepek között befújja a havat a szél... nem maradhat így tovább (úgy döntöttünk).
Szóval most azon gombolkodunk, hogy egy szigetelt, normális, használható padlást csináljunk-e belőle (mert persze eközben kéne ám az a hely rakodásra-tárolásra), vagy lakószobát (ami meg akkor lesz érdekes, ha -remélhetőleg- jövőre mondjuk jön hozzánk a gólya). Mindenesetre az emeletről fel kell vinni egy lépcsőt, gondolom, ez lesz a legnagyobb meló (és legnagyobb kiadás). Aztán szigetelni kell, ehhez tudni kell, hogy a cserepekhez hozzá kell-e nyúlni, vagy úgy jó minden, ahogy van (tudja a "who knows"). Aztán eldönthetjük, hogy csak egy villanykapcsoló, meg elegáns villanykörtés "dizájncsillár", vagy lakószoba-e-é, a velejáró plusz melódiákkal.
Úgyhogy én már most kezdem begyűjteni a neveket-címeket.
Tudtok saccolni árat, hogy mennyibe kerülhet egy ilyen nagyszabású munkálat (mondjuk A/ variációként csak padlásnak lépcső+szigetelés, B/ variációként lakószobának, akkor pluszban fűtést felvinni + burkolások stb.)???

cucu Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1469
Helo.
Tudok ajánlani hozzáértő és korrekt víz/gáz és villany szerelőt. Elöbbi Csabán lakik, utóbbi Keresztúron. Mindkettő a gyerekek osztálytársának az apukája. Korrekt ácsot is tudok, ha érdekel szóljál és megírom.
cucu
Előzmény: csinnnKA (1466)
Glück Creative Commons License 2002.02.04 0 0 1468
Megbizható iparos emberek telefon számai e-mailban elmentek. (Épületlakatos, bádogos nem kell?)
Üdv.
Előzmény: csinnnKA (1466)
Abraka Dabra Creative Commons License 2002.02.04 0 0 1467
Kedves CsinnKA!
Mi Pécelen építkezünk, és nagyon rendes, korrekt árú kivitelezőink vannak. Ha akarod megadom az adataikat magánban.
Előzmény: csinnnKA (1466)
csinnnKA Creative Commons License 2002.02.04 0 0 1466
Igen, ez a mozgásérzékelő jó 5let, már gondoltam rá. Meg is fogom csináltatni.
Amúgy meg majd kismamának is kisbabás anyukának -most úgy gondolom- elég sokat leszek a kertben, mármint tavasztól-őszig (mert télen persze nem).
S lesznek azért babakocsis "nyomok" is, később gyerekbicaj+játékok, ahogy most van a gyeses szomszédasszonynál is! :-)
Szóval azért úgy gondolom, sokkal nagyobb lesz a ház körüli mozgás, mint most, amikor reggel 7-kor együtt elindulunk melóba, este 7-kor meg hazaérünk! :-(

Más: tud valaki JÓ(!) vízszerelőt / villanyszerelőt / asztalost a kerületben (esetleg Pécelen)??? Hamarosan szükségünk lesz rá (tavaszvég, nyár eleje), és szeretném már most megtalálni a megfelelő mesterember(eke)t.
Minden segítséget előre is kösz!!! :-)

Előzmény: cucu (1465)
cucu Creative Commons License 2002.02.04 0 0 1465
Hát, gondolom tud ebben segíteni valaki.
Amúgy ne hidd, hogy Te majd őrzöd a házat. Ha nincs mozgás a ház körül, akkor könnyebben betörhetnek. Én mindig azt mondom a családomnak, hogy menjenek ki legalább óránként a kertbe, hogy lássák őket. A kisbabával nem biztos, hogy ki tudsz majd jönni az első időben. Meg hogy próbálj a betörők fejével gondolkodni, ami persze nem könnyű.
Javaslom, tegyetek ki a teraszra egy mozgásérzékelőt, ami működtet egy csipogót és azt éjszaka biztosan meghallod. Így nyugodtabban tudsz pihenni.
cucu
Előzmény: csinnnKA (1463)
cucu Creative Commons License 2002.02.04 0 0 1464
Ja, azt én sem szeretem, amikor a szomszéd kutyája engem őriz. Nem tudok a kapumban beszélgetni az ismerőseimmel, mert a neveletlen kutyája egyfolytában minket ugat. Nekem erre semmi szükségem.
Különben is, amikor az átlós sarkunkon egyik éjjel leszerelték az elmű alu dobozfedelét, akkor csak az én kutyám ugatott pedig ő volt a legtávolabb onnét. A nagyon okos és élénk többi kutya pedig ki se szagolt a házából. Úgyhogy meg van a véleményem az ugatós kutyákról. Csak akkor ugatnak, ha kedvük tartja, a gázdája meg el van bűvölve, hogy milyen jó házőrzője van.
cucu
Előzmény: csinnnKA (1461)
csinnnKA Creative Commons License 2002.02.04 0 0 1463
Azért ha néha eszembe jut, hogy hátulról a terasz felől mennyivel védtelenebbek vagyunk, akkor kitör a frász. Az utcafrontról nem is nagyon félek, megmondom őszintén (a már említett, szembenyugdíjas, mellettünkgyeses stb. kombinációk miatt), de hátulról csak az ikerházi kertekkel vagyunk szomszédosak, s ha oda bemászik valaki a kerítésen, akkor nálunk is csak a kerítéseken kell átmásznia (azt meg vagy meglátják, vagy nem az éppen kinéző vagy nem néző szomszédok), és a teraszajtó üvegből... hát... elég gázos! :-(
Jó lenne még idén teherbe esni, aztán gyesre menni, és én majd őrzöm akkor a házat 3-3,5 évig... addigra meg hátha kitalálnak valami jó módszert. :-)
Előzmény: cucu (1462)
cucu Creative Commons License 2002.02.04 0 0 1462
Szeintem "a betörő" úgysem tör be hozzátok, a sorházban sok a lebukhatóság. Én inkább a durva, kíméletlen betörésre szoktam gondolni és ezért kombinálom az elektromos riasztót a fizikai védelemmel. (+ AMD a párnám alatt.)))

(Egyszer kispesten volt egy szomszédom, ő karddal a párnája alatt aludt.)
cucu

Előzmény: csinnnKA (1461)
csinnnKA Creative Commons License 2002.02.04 0 0 1461
Sorház = no kutya! :-(
(bár a szemközti szomszéd kutyája minden vendégünket megugatja, többen megsértődtek már ezen, de akár maguknál, akár a szemközti lakóknál, azaz nálunk megáll valaki a kapu előtt, ő már jelez... nem olyan rossz ez, mert én meg egyből kinézek az ablakon... még éjszaka is!)
Előzmény: cucu (1460)
cucu Creative Commons License 2002.02.04 0 0 1460
A betőrők főleg a sarok telkeket szeretik, mert onnan könnyebb meglógni, ha úgy alakul.
Aztán szeretik a vihart, mert a kutyák ilyenkor félnek előjönni, -kivéve az ex kutyámat- van rá bőven példa.
Szerintem tanácsos két kutya a kertben és egy a lakásban éjszakára. Persze ez függ a kert adottságától. Nálam egy kutya nem sokat érhetet, mert az egyik saroktól nem látta a másikat mert közbe van a ház. Szomorú, de amíg van könnyen betörhető ház, addig oda törnek be. Ez egyfajta versengés a biztonságért, ki bírja tovább anyagilag. Persze, hogyha a rendőrség nem csinál semmit, csak "lezárja " az ügyet addig ez így is lesz.
Most csak ennyi. cucu
Előzmény: csinnnKA (1459)
csinnnKA Creative Commons License 2002.02.04 0 0 1459
Nem lettem sokkal boldogabb (sem pedig nyugodtabb) a válaszodtól! :-I
Ezexerint ebben sincs igazán jó megoldás?!
Rácsokat nem szeretnék, mert valahogy olyan börtön-fíling hatást kölcsönöz... a többi riasztó pedig ezexerint fabatkát sem ér.
Pedig én mennyire örültem ennek a matávőrös fajtának, talán azért, mert ez már majdnem olyan, mint a rendőrségre bekötött riasztó. S akkor jött az ismerősöm és lebeszélt róluk, de totálra, és lehordta őket mindennek. Márpedig nincs kedvem százezreket kifizetni a semmiért. :-(

Szervezzünk polgárőrséget, és akkor jaj a betörőknek!!! :-)

Előzmény: cucu (1457)
cucu Creative Commons License 2002.02.04 0 0 1458
Helo.
Azt a kérdést meg nem is merem feszegetni, hogy a szatírnak hogyan volt lehetősége lejutni Gyulára... (Szolgálunk és védünk..)
cucu
cucu Creative Commons License 2002.02.01 0 0 1457
Van riasztónk, én "fejlesztettem" és építettem ki a betörés után. Addig ugyanis abs megvoltam győződve, hogy hozzánk ugyan mi a fenének történek be. (Nem hivalkodó a házunk, bár már szépen virít az új és jóval nagyobb tető.) Ráadásul én is azt hittem hogy a nyugdíjas szomszédaim ugyis mindent látnak, hiszen teljesen be lehetett látni a kertünkbe. (3 családnyi folyton otthon ülő szomszédom van.)
De betörtek úgy, hogy még világos volt -17 óra- és senki semmit nem látott.
Azóta is folyamatosan bővítem a riasztó rendszeremet. Sajnos a macskát miatt kell új és újabb leleménnyel előrukkolnom. (Amikor hirtelen elkezdtem kiépíteni, nem volt arra pénzünk, hogy tokkal-vonóval egy komplett rendszert telepítsek, így aztán marad a foltozgatás.) Pl. tud olyat, hogy csipog, ha az ajtóhoz közelít valaki. Vagy a lakásban fénnyel is jelez, hogy merre van mozgás a kertben; és végül ott a hatalmas sziréna is, ha minden kötél szakad. Bár amikor a barátom 2 éve átjárt etetni az ex kutyánkat, akkor a riasztó 10 percig szirénázott és senki sem jött megkérdezni, hogy ugyan mi a répa van. Igazából nem bízok semmilyen riasztóban sem. Ha mondjuk felhívná a mobilomat és emiatt kellene hazamennem mondjuk havonta 2-3x, hát nem örülnék még ha vaklárma is lenne. Szóval, inkább távol kell tartani ezeket. Szerintem láthatóan kell elhelyezni a szirénát, az érzékelőket, hogy már a szándéktól is elálljanak. Viszont arra is figyelni kell, hogy ne lehessen hozzáférni egykönnyen. Pl.: bakot tartva se lehessen letépni, vagy ne legyen a kertben elöl létra, vagy bármi amit ellened felhasználhatnak. (Balta, lapát legyen elzárva stb.) Aztán meg érdemes rácsokat feltenni, az úgyis jó, ha nyáron nyitot ablaknál alszol. De mi van, ha tűz keletkezik? Ezért meg érdemes egy füstjelzőt felszerelni, hogy ha arra ébredsz, hogy mondjuk kigyulladt a hűtőgéptől a konyha, időben ki tudjál menekülni, hiszen a rács miatt a szobából nem tudsz kiugrani a kertbe.
Nehéz okosnak lenni, pontosabban sok pénzbe kerül.
Na ennyi. cucu
Előzmény: csinnnKA (1456)
csinnnKA Creative Commons License 2002.02.01 0 0 1456
Igen, én is attól tartok!
Elég gyakran járunk kirándulni, és bizony sok kis "nett és tüchtig" faluban olvasható a WELCOME-tábla alatt, hogy "Városunkban polgárőrség működik". Lehet, hogy ez a megoldás? Nem tudom! :-I
Nektek van riasztótok?
Nekünk egyelőre "kombinált szerves" riasztónk van:
1. a szemközti "Gizi bácsi", aki 80 éves, és nem történhet az előttünk lévő utcaszakaszon esemény az ő tudta és szemtanúsága nélkül,
2. a Gizi bácsiék mellett lakó Csöpi néni férje, aki rendszeresen rászól a szomszédunkra, ha az 10 percnél hosszabb időtartamban nyitva hagyja a kocsibeálló kaput (mert mondjuk csak beugrik Keresztúrra a postára, vagy elugrik a Pluszba, és lustaságból nem csukja be),
3. a mellettünk lévő gyeses kismama 2,5 éves kislánya, aki mindig az udvaron bicajozik és játszik,
4. és sokat segít -szerintem- az is, hogy szolgálati autónk van, tehát a saját kis rozoga Corsánk ott áll az udvarban, így többet azt hihetik, hogy otthon vagyunk.
Hát egyelőre ennyi! Reményeim szerint nemsokára boldog kismamaságban fogok magam is leledzeni, és akkor majd 3 évig én leszek a házőrző... de ezzel együtt szükség lenne valami normális megoldásra.
De nem vagyok hajlandó 150e Ft-ot egyben, s utána havi 4e Ft-ot leperkálni egy olyan szolgáltatásért, aminek az értéke -enyhén szólva- kétséges!!!
Előzmény: cucu (1455)
cucu Creative Commons License 2002.02.01 0 0 1455
Ja, a matávőrt tényleg el lehet felejteni. (Az MKTV sem különb.)
Állítólag van két autójuk három kerületre. Ugyanakkor a tájékoztatóban az áll, hogy riasztás esetén kiértesítik a tulajt és a helyszínen megvárják. Innentől sántít az egész, mert míg a tulaj hazaér, addig 1 kocsi le van foglalva és akkor hogyan mennek a többi riasztásra? Bár lehet, hogy azóta több kocsijuk is van mint kettő, de nem hiszem, hogy hatékonyak tudnának lenni a jelenlegi közállapot mellett.
Szerintem itt csak egy szervezett polgárőrség, vagy a csendőrség létrehozása jelentene igazi megoldást.
cucu
Előzmény: csinnnKA (1451)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.01 0 0 1454
mármint egy aktív keresőre jut három eltartott, egyébként nem lenne semmi gond..
Előzmény: Törölt nick (1453)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.01 0 0 1453
..aszondják "muszáj" beengedni másfél-kétmilla szerencsétlent, mert már most az aktív keresőkre 3 eltartott jut, és ez az arány még romlani fog.. :-((
Előzmény: cucu (1452)
cucu Creative Commons License 2002.02.01 0 0 1452
Hát nem kislány, de 21 éves és össze is vagdosta a támadója, aki szerintem román. A Diák parknál az Anna utcához közel történt. Mintha ismerte vonlna, mert tudta, hogy 5óra 40-kor indul munkába. Beszélni is rossz róla. Sajnos rengeteg ilyen brutális eset történik, amióta a környező országokból beszállingóznak a szerbek, románok, albánok. Mintha nem volna nekünk elég a saját szennyünk, még ezek is.
Gyula városban fogták el. Az interneten is fennt volt a hír.
Én nem tudok optimistán a jövőre gondolni. Lépten nyomon csak ilyesmiről lehet hallani.
cucu
Előzmény: csinnnKA (1451)
csinnnKA Creative Commons License 2002.02.01 0 0 1451
Mi történt?! :-O
Bár most rosszhírből elég, mert hétfőn (vagy kedden?) mesélte a szomszédunk, hogy a Zrinyi utcában megerőszakoltak egy kislányt, meg hogy szombat este betörtek a Kőhúr utcában az egyik ikerházba... meglepő, hogy épp színházban voltak (véletlen? vagy fülest kaptak?)
Úgyhogy most a környéken többen kezdtek el riasztóban gondolkodni.
Van valamelyikőtöknek Matávőr riasztója? Érdekelnének, hogy mik a tapasztalatok, mert több -egymásnak szögesen ellentmondó- információim vannak a cégről, ráadásul egy ismerősöm férje ott dolgott, és azt mondta, hogy előbb-utóbb az egész vezérkar börtönben végzi, mert csak összeszedik a tömérdek pénzt, s meghamisították a statisztikájukat, mert valójában éves szinten 2-3 esetben érnek ki időben (vagyis ütnek rajta a betörőkön), a póruljárt, átvert ügyfelek felé meg csak széttárják a karjukat és vonogatják a vállukat, hogy "Sajnáljuk, de annyira rövid idő alatt rámolták ki a lakást, hogy mire a munkatársaink kiértek, addigra már hült helyük volt a betörőknek!" (Csak az a gáz, hogy néha annyi cuccot vittek el, meg olyasmit, aminek a megtalálásához/szétszereléséhez/kihordásához stb. alsó hangon legalább fél óra kell, a Matávőrök meg 10-15 percre voltak. Ciki, mi?
Azt meg egyszer a tévéből hallottam, hogy most már vannak betörőbandák, akik úgy mennek ki a címre, hogy természetesen a telefonszámot is lenyomozzák, és a betörés megkezdésekor a kocsiban maradó "sofőr", aki akció közben a környéket sasolja, egyszerűen felhívja a feltört lakás számát, így a riasztást tök egyszerűen meg tudják hiúsítani.
Szóval elég x@r ügy... mert egy ilyen -többféleképpen kijátszható riasztó-rendszerű, amúgy is link- társaságnak nem fizetnék kemény százezreket a semmiért, de igazából nem tudok igazán hatékony (és viszonylag olcsó) riasztórendszert! :-/

Ötletek, vélemények, tapasztalatok?! :-)

Előzmény: cucu (1449)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!