Keresés

Részletes keresés

cukkanyó Creative Commons License 2002.04.03 0 0 1676

*Jobb ha egyszer megtudod, -legyünk túl rajta most-nagyon alulinformált vagy a miéppel kapcsolatban. Arról nem is
szólva, hogy nézeteddel szinte biztos, hogy a kisebbséghez tartozol. *

Cucu,
a fentieket Te írtad. Én meg egyre jobban gyanaxom, hogy aki miép zászlót lobogtatva tesz ilyen kijelentéseket az nem számol azzal, hogy az ilyesfajta politizálás leginkább az agresszív típusú embereket vonzza.
Egyebekben meg jó sok szavazatot szereztek az ellentábornak az ilyen szöveggel. Amennyiben úgy gondolod, hogy azok vannak kisebbségben akik nem úgy gondolkodnak ahogy a miép, akkor bizony lesz meglepi...:))))

Előzmény: cucu (1672)
Cyberius Creative Commons License 2002.04.03 0 0 1675
A Fideszről meg annyit: 4 éve rájuk szavaztam, nem váltották be a hozzájuk fűzött reményemet, mert még az előző kormányoknál is szemetebbek és korruptabbak voltak. Nem érdemelnek több bizalmat.
Előzmény: Cyberius (1674)
Cyberius Creative Commons License 2002.04.03 0 0 1674
Remélem, hogy nézetemmel nem tartozom kissebséghez (attól függ mit értesz kissebségen).
Származásilag pedig egyáltalán nem, de nem vagyok olyan primitív, hogy elhiggyem, ezért magasabb rendű vagyok náluk. Sajnos a primitív embereket legkönnyebb fanatizálni és így befolyásolni - lásd a hitleri Németország. Csurkáék azt akarják elhitetni velünk, hogy aki magyar az különb a többi embernél. Ez pedig tömény hülyeség.
Előzmény: cucu (1672)
BlueBird Creative Commons License 2002.04.03 0 0 1673
"nézeteddel szinte biztos, hogy a kisebbséghez tartozol"

Remélem nem.

BlueBird.másik.alulinformált

Előzmény: cucu (1672)
cucu Creative Commons License 2002.04.03 0 0 1672
"Politika: Miépre biztos nem szavazok, mert nem érzem magam annyira primitívnek, hogy a demagóg náci nézeteikat magaménak tudhassam. Fidesz dettó."

Nem szokásom a másolás, de a fenti szöveg annyira meghatott, hogy nem bírtam ellenállni...
Jobb ha egyszer megtudod, -legyünk túl rajta most-nagyon alulinformált vagy a miéppel kapcsolatban. Arról nem is szólva, hogy nézeteddel szinte biztos, hogy a kisebbséghez tartozol.
cucu

Előzmény: Cyberius (1669)
Abraka Dabra Creative Commons License 2002.04.03 0 0 1671
"Amúgy miért ne beszélnénk erről a topicban, amikor a kerület jövőjét érintő kérdésről van szó?
Sajnos nem a kerület jövőjéről van szó, ugyanis erről gondoskodik a választási rendszer. A kerület jövőjéről legfeljebb az önkorm. választásokon dönthetsz, de mivel az utóbbi időben csökkent az itt maradt adó mértéke, igazából ott sem...
Előzmény: cucu (1667)
Cyberius Creative Commons License 2002.04.03 0 0 1670
Bocs a hibákért, egy kicsit gyorsan gépeltem!
Előzmény: Cyberius (1669)
Cyberius Creative Commons License 2002.04.03 0 0 1669
Az ilyen Kertaikkal meg Fenkékkel az a baj, hogy eaz emberségük és az intelligenciájuk 0. Szégyen, hogy Magyarországon nem kell egy bizonyos erkölcsi szint ahhoz, hogy valaki orvos lehessen. Ha csak a legminimálisabb elvárások lennének ilyen téren, a magyar orvosok 70-80 százaléka nem felelne meg.
Politika: Miépre biztos nem szavazok, mert nem érzem magam annyira primitívnek, hogy a demagóg náci nézeteikat magaménak tudhassam. Fidesz dettó.
Lehet, hogy azért érdemes erre a Dévánszkinéra, vagy Pécelyre azért érdemes szavazni, mert így nem lehetnek polgármesterek és az önkormányzati vállalkozásokon hátha valami értelmesebbet indítanak helyettük.
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.02 0 0 1668
Az lehet, hogy _tényleg_ nem az ő dolguk, merthogy ha a "főváros tervezi a környéket" akkor meg főleg kihúzták alólunk ezzel jó kis Budapesthez csatolással a szőnyeget. (50-es évek központosítási hajrája)
Szóval csak azt akartam mondani, hogy ha a főváros dönt rólunk, akkor megb@szta a kutya, lévén a XVII. mindig is a "főváros" mostohagyereke volt.
Nem most érzem először, hogy ha önállóak lennénk sokkal több támogatáshoz jutnánk, és a fővárosnak nem kellene a semmiért sápot fizetni, ráadásul nem az V. ker.-i várostervező urak döntenének a fejünk felett, hanem olyan, aki naponta együtt szív (vagy örül) a döntések következményeinek.
Viszont ha ennyire nincs beleszólásunk, akkor nem hazudott a "művésznő" viszont akkor tényleg szomorú a helyzet.
Arról mikor fogunk szavazni, hogy a XVII akar-e egyáltalán a "vízfej" adófizetője lenni a semmiért cserébe??
Előzmény: cucu (1667)
cucu Creative Commons License 2002.04.02 0 0 1667
Na, a Péczeli Terike művésznőt csak hagyjuk..
Annál a gyerekbalesetnél úgy nyilatkozott, hogy nekik semmilyen felelősségük sincs, a zebra meg az ehhez hasonló forgalmi jelzések kitétele nem az ő dolguk, meg különben is a főváros már tervezi a környéket, bla bla bla bla... Egyszerűen lepereg az ilyenről minden felelősség érzet. Az ő gondolkodása szerint a betőrések ellen sem lehet semmit tenni, különben is egy betörés nem betörés.
Komolyan mondom, ideges leszek, amikor ilyen mentalitású emberrel hoz össze az élet. Sajnos túl sok ilyen "doktorált", ámbár semmihez sem értő ember van a közéletben. Nem hogy rá nem fogok szavazni, de a pártocskája -az szdsz- sem fog bejutni a parlamentbe, az egyre biztosabb.
Fenke bármilyen is mint orvos, inkább legyen egy erős nemzeti oldal a kerületben, mint megint bedőljünk ezeknek az ál-szocialistáknak.
Amúgy miért ne beszélnénk erről a topicban, amikor a kerület jövőjét érintő kérdésről van szó?
cucu
RodrigeZZ Creative Commons License 2002.04.02 0 0 1666
Tervek szerint, réges-régen aluljárót kellett volna építeni, mert egyrészt biztonságosak, másrészt pedig forgalom csillapító szerepük van
Mihöz képest? mmint a forgalomcsillapítás.
Forgalom csillapító hatása ugyanis a soromponak van (csak az megyen arra, akinek muszáj).
Mert ugye, ha a Ferihegyi útra csinálják az aluljárót, annak forgalomcsillapító hatása a Lőrincin jelentkezik, a Ferihegyin viszont megnő a forgalom sacc/kb a duplájára. Arról + ne is álmodozzunk, hogy lesz 2 aluljárónk... 1 viszont télleg lehetne.

Előzmény: Julius Cezar (1663)
Abraka Dabra Creative Commons License 2002.04.02 0 0 1665
A gond ott van a magyar választási rendszerrel, hogy hiába van egyéni képviselőd, lényegében nem működik a közvetett képiselet rendszere. Az adott körzetben megválasztott képviselő -kevés kivételtől eltekintve- nem az adott terület érdekeit képviseli, nem értük lobbizik, hanem egy pártfrakció része, és aszerint viselkedik. A képviseleted ott sem nyílvánul meg, hogy a szavazáskor nem a választók többségének óhaja szerint szavaz (amit pl egy fogadóórán felmérhetne legalább néhány fontosabb kérdésben), hanem a pártfegyelem szerint.
Íly módon lényegében nincs is szükség rájuk. Ha viszont csak a listás rendszer maradna, akkor előfordulhatnának patthelyzetek (pl. a maihoz hasonló kiélezett versenyben), és növelni kellene az önkormányzati szuverenitást. (Ez utóbbi egyébként is hasznosabb lenne, ha több beleszólásuk lenne a pénzek kiosztásában, az emberek is jobban látnák mire mennek az adóforintok.)
Egyszóval -egyéni érdekképviselet szempontjából- szinte mindegy kire szavazol. Ráadásul a többség (ahogy a fentiek miatt én is- de hogy kire, az maradjon meg az én titkomnak) a pártszimpátia alapján fog szavazni, és nem az számít mit tud a jelölt, hanem melyik párt indítja.
Tökéletesen igazatok van, ha olyanokat vártok el egy képviselőjelölttől, amit leírtatok, de sajnos ezeket a rendszer hibái miatt (sem) fogják teljesíteni.
bocs, ha hosszú voltam.
Előzmény: Törölt nick (1664)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.02 0 0 1664
Szerintem meg beszéljük meg, ki miért kit ajánl. Pl én nem nagyon tudom, ki milyen arc a kerületben. A Fenkéről kiderült hogy az öreg 82-éves bácsival úgy beszél mint egy állat. Szvsz ne hízzon az én adómból a patkóban az ilyen. A Deviánszkinét ismerjük (a nevét sohasem tudom hogy kell helyesen írni, én annyit tudok, hogy sikerült megszavaztatnia hogy a kerületi adókkal a Demszky 4-es metróépítési projektjét támogassuk (mer' nálunk már minden rendben van-gondolom-) A Koltai Ildikóról semmit nem hallottam, annyit tudok, hogy 4 éve is "előkerült" meg most is. De hogy hol volt eddig? Ezt a Dombóvári Csabáról is elmondhatom nyugodt szívvel, az előző ciklusban legalább felkarolta a Ferihegyi út fásítását, és csemetéket ültetett, ásóval a kezében rohangászott fel, s alá.
A többiek??
A Péczeli Terézi most került elő (az jó, hogy felhoztátok, hogy a balesetnél is előkerült)
Mondjuk egy helyi képviselőt nem láttam tiltakozni az utak vagy a közlekedés miatt, vagy esetleg az ellenzéki képviselők sem adtak interjút a TV-nek, hogy tűrhetetlen ez a káosz. A 4 év alatt senki nem veri az asztalt nyílvánosan, senki nem "szerepel", úgy teszenk, mintha minden rendben lenne, ilyenkor meg mennek az ígérgetések.
Aztán megint elvannak 4 évig, és nem történik semmi.
Előzmény: Abraka Dabra (1661)
Julius Cezar Creative Commons License 2002.04.02 0 0 1663
T. Topictársak!

Természetesen nem szeretném, ha a topic eltérne a politika irányában, de....Szóval kb.3 éve lakom a kerületben, és rendszeresen amikor kocsival megyek, akkor a 98-as busz vonalán járok. Ugye ez átmegy a vasúton , mégpedig sorompóval védett átjárón. Reggelente 7 óra magasságában szinte minden esteben 10 perc minimum az az idő, amíg átmehetek a sorompón. Tervek szerint, réges-régen aluljárót kellett volna építeni, mert egyrészt biztonságosak, másrészt pedig forgalom csillapító szerepük van. De ki a felelős, azért, hogy mindez nem épült meg? Nem tudom, csak kérdem...illetve miért csak most csinálták meg a mellékutcákat, leaszfaltozva?

Ave Cezar

Abraka Dabra Creative Commons License 2002.04.02 0 0 1662
Jó hír a Baross u. zebra ügyében, hogy igenis lesz! Megpályáztak valami fővárosi támogatást, egy részét meg a kerület adja. Ha jól emléxem most folyik a tervezés/engedélyeztetés. (Forrás: Hírhozó)
Nyílván nehéz egy ilyen folyamat mögé látni, állítólag húzós ára van egy ilyen lámpás átkelőnek, és hát nem is lehet csak egyet gondolni és odatenni. Az a szomorú, hogy egy kislánynak meg kellett halnia, hogy valaki ezzel foglalkozzon.
Előzmény: Cyberius (1659)
Abraka Dabra Creative Commons License 2002.04.02 0 0 1661
szerintem ne vigyük el erre a topic-ot, kár lenne érte!
Előzmény: cucu (1656)
Cyberius Creative Commons License 2002.04.02 0 0 1660
"Oda meg direkt jó, ha ilyen. "
???
Előzmény: cucu (1657)
Cyberius Creative Commons License 2002.04.02 0 0 1659
Amikor a tv-ben szerepelt a Baross utcai iskola előtti gázolások sztorija, Ő volt aki megmagyarázta, hogy miért nem építenek oda zebrát. Azóta az épülő Tescohoz már új zebrát és lámpát is építettek, az iskola még mindig nem fontos. Persze ebben nem biztos hogy pont Ő a hibás.
Előzmény: Törölt nick (1658)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.02 0 0 1658
A Péczeli Teréziáról mit tudtok? Állítólag az egy normális spiné. (Én nem ismerem, csak mondták)
Előzmény: cucu (1656)
cucu Creative Commons License 2002.04.02 0 0 1657
Na, hát ezért kell rá szavazni, mert így legalább felhagy a praktizálással -remélhetőleg- és csak a politikával fog foglalkozni. Oda meg direkt jó, ha ilyen.
cucu
Előzmény: Peto (1651)
cucu Creative Commons License 2002.04.02 0 0 1656
Igazad van, én is így érzem a helyzetet a MIÉP-el. Ugyanakkor úgy látom, hogy a legrosszabb jobboldali képviselő is jobb a legjobb baloldali képviselőnél.
Tény, hogy a MIÉP-ben sokan vannak az idősebb korosztályból akik érzésem szerint jobban hasonlítanak az egykori, -túlfűtött nemzeti érzelmektől vezérelt- öntudatos munkássághoz.
Nem célom senkit sem agitálni semmire sem. Mindenki a saját tájékozottsága, tapasztalata, történelmi ismeretei és belső érzése alapján válasszon.
Előzmény: Törölt nick (1650)
cukkanyó Creative Commons License 2002.03.30 0 0 1655

Boldog Ünnepeket!

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Abraka Dabra Creative Commons License 2002.03.29 0 0 1654
Jó szomszédság örök átok:-)))
Nálunk az utca elején van egy MIÉP-es öreg, a végén egy FKGP-s öreg, aztán választások idején koalícióra lépnek és együtt ragasztgatnak:-)
Előzmény: cukkanyó (1653)
cukkanyó Creative Commons License 2002.03.29 0 0 1653

...szomszédom gyorstalpaló tanfolyamon próbált meggyőzni, hogy miért is kéne nekem a miépre szavaznom. Négy évvel ezelőtt ugyanebben a sztáljban nyomta el, hogy miért is kellene a kisgazdákra... az egésznek az volt a lényege, hogy mindenki aljas, szemét stb. aki többre vitte mint ő.

Előzmény: Peto (1651)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.29 0 0 1652
..szegény...
Előzmény: Peto (1651)
Peto Creative Commons License 2002.03.29 0 0 1651
Dr. Fenke Ferenc - a kerületi főurológus.
A 82 éves öreg, akivel tartási szerződést kötöttünk, már egy éve állandó katéterrel jár. A kéthetenkénti cserénél mindig frászban van, mert úgy beszél vele az illető, mint egy állattal.
Én tavaly vesekő problémával inkább a Medical Centerbe mentem, ahová az Uzsokiból járnak ki az orvosok.
Előzmény: cucu (1649)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.29 0 0 1650
nem nagyon láttam programot a MIÉP-től, azonkívül hogy vissza "Nagymagyarországot"... ...és akkor mi van? utánna mit csinálunk?? sorra vesszük a cigányokat, az arabokat, a négereket, aztán a zsidókat?? Ne érts félre, a MIÉP-ben éppen az a veszélyes, hogy az időnként nagyon értelmes és korrekt megnyilvánulások mellett szépen laposan bekúsznak a jobbszélső mozzanatok, ami viszont szvsz gáz.
Néztem tegnap a DunaTV választási műsorát, és a MIÉP-es ott is nagyon korrekt volt. Csak kérdés, hogy ha az alapkorrektség miatt felsorakoznak mögé a választók, és egyszer csak hirtelen ismét hűvé válik a jobbszélső eszmeiséghez (most jobbkézépnek nevezi magát) akkor mihez kezd a "tagság"??
Azt nem mondhatja, hogy "nem erről volt szó" hiszen "általában" igenis a jobbszélső ideológiáról szól az ügyük.
Előzmény: cucu (1649)
cucu Creative Commons License 2002.03.29 0 0 1649
Dr. Fenke Ferenc képviselő, a MIÉP színeiben...
cucu
Abraka Dabra Creative Commons License 2002.03.29 0 0 1648
Hát ha gondolod, jöhet magánba is. De ha úgysem, akkor szomorú szívvel tudomásul veszem.;-)
Előzmény: cukkanyó (1645)
cukkanyó Creative Commons License 2002.03.28 0 0 1647

* Ha megválasztjuk, akkor négy évig röhögni fogunk??*

kínunkban...

Előzmény: Törölt nick (1646)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!