Keresés

Részletes keresés

Furulyás maradj Creative Commons License 2005.08.30 0 0 172405

Látjátok, mennyire kijön belőletek a vidéki ember.

A szemeteknek nem hiszitek el, amit olvastok, megpróbáljátok a véleményeteket is beleolvasni.

Se elüldözni nem akarom a vidéki szurkolókat, se a vidéki fradizmust megbántani.

Csak arról van szó, hogy az FTC-ből az a pesti szellemiség hiányzik már egy jó ideje, ami megalkotta az FTC-t és amihez sok millióan tudtatok vidékről is azonosulni.

Ennyi, amit mondtam.

És még annyi, hogy ennek az FTC-t megalkotó és naggyá tevő, alkotó és értékadó, és milliók által követet pesti gondolat hijján, nem tudtok mit kezdeni a Fradival, csak egy ellenőri kapcsolat amit létesítetek vele.

Kontrolálni akarjátok, nem építeni.

Természetesen szerethetitek meg szurkolhattok is neki, de amint az elmúlt közel két évtized tanusítja se hozzáadni új dolgokat, se megújítani a régit nem tudjátok.

Hagytátok elszürkülni, most meg köpködtök rá, bőszen.

És pont ez az oka, hogy kiürült az FTC-pálya lelátója, miközben a csapat ez idő alatt legnagyobb sikereit érte el.

Egy szürke, unalmas tucatcsapat lettünk.

És nem a csapat játéka miatt, nem a pénzügyi helyzet és nem a Furulyás miatt.

Az FTC szurkolói környezete, a stadion barátságtalan hangulata az, ami ide sodort minket.

Mert gazdag csapat sohasem voltunk, évekig játszottunk eredmény nélkül, de az FTC-pálya hangulata, varázsa volt az, ami az emberekből akkor is fradistát csinált, amikor az eredmények nem jöttek.

És ez az, ami mára teljesen elkopott.

Az okokat majd egyszer leírom.

Kisgonosz Creative Commons License 2005.08.30 0 0 172404
gyok, irta ezt???
Előzmény: Törölt nick (172399)
Greenie Creative Commons License 2005.08.30 0 0 172403
Folytasd a papás-mamást a foteleddel, te buzi.
takacsi Creative Commons License 2005.08.30 0 0 172402
Hazug gazember vagy.
Hazudsz valamit és tényként megtárgyalod azzal az egy emberrel, aki hajlandó átvenni a hazugságod.

Hogyan bírod ezt a közutálatot? Te székházi bunkó?
Előzmény: Furulyás maradj (172321)
IVÓ Creative Commons License 2005.08.30 0 0 172401
Legalább annyi illem legyen benned, hogy elfordulsz, amikor böfögni támad kedved, tahó!
green_d Creative Commons License 2005.08.30 0 0 172400
Mecsről meccsre tapasztalható javulás, de kérdés a türelem meddig tart LCS irányába. A védelembe amíg nem lesz legalább középen 2 olyan ember aki megbízhatóan játszik (labdabiztos, támadás építésben, labdakihozatalban, rögzített helyzeteknél egyearánt használható és nem úgy fordul mint a 7A) addig egy átjáró ház leszünk és a középpályánk fogja magát rongyosra futni (már amennyire ez megy nekik). Barthát többet kell szerepeltetni!!! Sokkal több van benne!!
Előzmény: királyfurfang (172397)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.30 0 0 172399
Igazad van! A végveszély a bírók miatt van! :DDD
Előzmény: Greenie (172396)
sempreC94 Creative Commons License 2005.08.30 0 0 172398

Üdv mindenkinek,

Most elég egységes a fradisták többsége,

Úgy, mint régen. A végveszély úgy látszik összekovácsol.

Érdemes lenne kitartani a Fradi teljes megújításáig....

királyfurfang Creative Commons License 2005.08.30 0 0 172397

Ha Botist megszerezzük, akkor már csak 1 védőt kell akárhonnan szerezni. Meg jó lenne, ha a csatáraink kicsit erőszakosabbak lennének, mert a végén még a Rósa lesz a házi gólkirályunk :)

Szerintem az idáigi gyatra szereplés ellenére sem kellene basztatni a csapatot + Lászlót. A 4 meccs alapján a hozzáállással talán csak a Honvéd ellen voltak gondok, a másik 3 meccs egyértelműen a védőink egyéni hibái miatt ment el.

Szóval normális védősorral  most 1 helyett lenne minimum 8 pontunk.

HAJRÁ FRADI!

Előzmény: Greenie (172395)
Greenie Creative Commons License 2005.08.30 0 0 172396
Megnéztem az összefoglalót a zte mccsről, bár ne tettem volna. A kurva anyját a partjelzőnek meg a fasz bírónak!
Greenie Creative Commons License 2005.08.30 0 0 172395

Ez sokmindentől függ.

Ha lesz 2 védőnk akkor én a dobogót sem tartom kizártnak....ehhez meg kell szabadulni a budotól és a grósz féléktől (borbély,erős)

Előzmény: Kevin (172394)
Kevin Creative Commons License 2005.08.30 0 0 172394

Ki hanyadik helyre varja a Fradit a bajnoksag vegen?

Az en tippem: 5.

Austin_Powers Creative Commons License 2005.08.30 0 0 172393

Most olvasok vissza párezer hozzászólást, nyaralni voltam. Bolgár haveromnál tettem látogatást, és elmentünk páran az épp Burgaszban megrendezett Loko Plovdiv - OFK Belgrád meccsre. A meccs után egy, a stadiontól 10 perc sétára levő sörözőben gurítottunk egy korsóval, mikor 3 rendőrautó, meg vagy 6 motoros viharzott el mellettünk a stadion irányába. Azt hittük, bunyó van, erre tessék:

(Kcsita írása)

"Offf:

De durva

Lelőtték a Lokomotiv Plovdiv tulajdonosát
2005.08.26. 12:36

Csütörtök este lelőtték Georgij Ilievet, a bolgár Lokomotiv Plovdiv labdarúgócsapatának tulajdonosát.

A 39 éves sportvezető - aki a VAI társaság elnöke is egyben - éppen csapata UEFA Kupa továbbjutását ünnepelte egy étteremben, amikor vélhetően egy orrlövész mellkason lőtte. Iliev nem élte túl a támadást. Az országban több hasonló eset is történt az elmúlt években, a szervezett bűnözői csoportok rendszeresen követnek el merényleteket a nagy hatalmú gazdasági társaságok vezetői ellen. "

Bazmeg, majd leestem a székről... Ez nagyon brutális :(

Greenie Creative Commons License 2005.08.30 0 0 172392

Szűcs: A mezőny első felében a helyünk

Ebben a szezonban Szűcs Lajos viseli a csapatkapitányi szalagot.
Kapusunk a 100% Fradinak többek között arról is beszélt, hogy mennyiben változott meg annak következtében, hogy ő lett a közvetítő a csapat és a vezetők között.
- Csapatkapitánynak lenni óriási felelősség és megtiszteltetés egyszerre - mondta Szűcs a 100% Fradinak. - Az öltözői hierarchia ettől nem változott. Korábban is hallgattak rám a többiek, most is ez a helyzet.
- Lipcsei Péter kupagyőzelmek, bajnoki címek idején volt kapitány. Neked ebből a szempontból a mostani kevésbé sikeres időszakban mennyivel nehezebb a helyzeted?
- Nincs nagy különbség. Természetesen, amikor jól ment a csapatnak, akkor jobb volt a hangulat az öltözőben, a kupát is jó érzés lehet elsőnek a magasba emelni. De a csapatkapitány elsődleges feladata, hogy a pályán kívül a vezetőség felé képviselje a csapat érdekeit, segítsen a társak problémáinak a megoldásában. Kisebb-nagyobb problémák a sikeres időszakban is adódtak.
- Milyennek ítéled meg csapatunk idei szereplését?
- Nem lehet jónak minősíteni az eddigi eredményeinket, de nem is annyira rossz a helyzet, mint ahogy azt sokan gondolják. Rengeteg fiatal került fel az első kerethez, időt kell adni nekik. Ráadásul több meccsen a szerencse is elpártolt tőlünk, hiszen a Fehérvár gólja előtt Rósa Dénest felrúgták, míg Zalaegerszegen egy szabályos góltól fosztottak meg minket. Tavaly ősszel ez nem jelentett volna gondot, túltettük magunkat a játékvezetői tévedéseken, később szerintem idén sem lesz ezzel probléma, de alakulóban lévő csapatunk ezeket a hibákat még nem viselte el. Ettől függetlenül a zalaegerszegi az egyetlen olyan meccsünk, amelyre azt lehet mondani, hogy nem okoztunk csalódást, egy 3-2-es vereség Egerszegen "belefér".
- Mi várható a csapattól ebben a szezonban?
- Sokkal jobbak vagyunk a pillanatnyi helyezésünknél. Nem akarom lebecsülni a Kaposvárt, de azt a meccset gólokkal kell megnyernünk és, ha ez sikerül, akkor elindulunk felfelé. Mindenképpen a mezőny első felében van a helyünk.

markov1 Creative Commons License 2005.08.30 0 0 172391
Miért, volt valahol?????
Kik ülnek a bársonyszékben?
Előzmény: Ioanes (172385)
Fradibajnok29 Creative Commons License 2005.08.30 0 0 172390
!!!
Előzmény: bode1899 (172389)
bode1899 Creative Commons License 2005.08.30 0 0 172389
Kripo!!! Elvileg Te vagy a zsebkendős ügy ötletgazdája, ha kérhetlek erre, csörrents rá legalább Balázsra, berakta ide a számot. Várja a hívást, még ha nem is tudsz többet tenni az ügyben, egy telefont megérne.
Moonclown Creative Commons License 2005.08.30 0 0 172388
Persze.Nome est omen.)

FTC-Furulyas Tolvaj Club...

Előzmény: Free D (172359)
Green_67 Creative Commons License 2005.08.30 0 0 172387
Így van.
Előzmény: bode1899 (172386)
bode1899 Creative Commons License 2005.08.30 0 0 172386
Egész nap ironizáltam ezen az egész marhaságon.
De egyet komolyan is: nem értem, és nem is leszek hajlandó megérteni, ha valaki mesterségesen akarja gerjeszteni a Fradi-táboron belül is ellentétet. Van számos pesti haverom, akik fradisták. Van sok vidéki is, az ország minden szegletéből. Prágában megismertem felvidékieket, nagyon jó arcokat, fiatalokat, középkorú családapákat, akik a fiaiknak mutatták meg a Fradit. Nekem csak annyi számított, Fradista-e az illető. Hogy azt akarja-e, amit én, nyerjen a csapat. A Fradi közös. Valóban az egész Kárpát-medencéé, sőt, a más földrészeken élő fradistáké. Ebbe belefér mindenki, még az Öreg is. Bár ő a jelek szerint éppen magát nem tekinti idetartozónak.
Ioanes Creative Commons License 2005.08.30 0 0 172385
RENSZERVÁLTÁST végre a Fradiban (is)!
Előzmény: Green_67 (172384)
Green_67 Creative Commons License 2005.08.30 0 0 172384
Igen. Piroska János nevének említése valóban nagyszerű példa részedről.
Biztosan sokan emlékeznek a topic-ból arra, amikor még a Sport Plusz levelező rovatában vitáztak egymással a szurkolók, internet híján.

F. M! P. J. Hozzád hasonló színvonalat képviselt számomra annak idején, bár ő legalább egy másik csapat szurkolójaként gyűlölte a Fradistákat.

Azóta felgyorsult a világ. Ha a monitorod előtt ülsz, és éppen írod az aktuális ellenvéleményt, már nem kell várni az újság következő számára. Elég egy F5, és már mehet is föl a vérnyomás.

Én korábban szinte vártam az írásaidat. Kíváncsi voltam a véleményedre bizonyos aktuális kérdésekben, hiszen általában a másik oldal szócsöveként nyílvánultál meg, s ez számomra érdekes volt.

De nem volt kétségem arról, hogy jót akarsz, hogy szereted a Fradit és tiszteled az ide író embereket és az ő véleményüket, valamint nem vonod kétségbe a jószándékukat. (Ahogy még a Furulya ellenesek sem az elnök jóindulatában, hanem főként a tehetségében kételkednek.)

Mára az érvek nélküli „kurvaanyázásig” jutottál Fradistaként, a Fradi-topicban.

El kellene gondolkodnod ezen.

A Fradi valóban az utcák, terek csapataként indult, aztán az egész Kárpát-medence legnépszerűbb klubja vált belőle. Ismerik, szeretik, rajonganak érte szerte a világon.

Ennek én személy szerint örülök, de látom Téged zavar...

Az elmúlt évtizedekben sok-sok próbálkozás történt a Ferencváros, a Ferencvárosi-tábor, a Fradizmus szétverésére.
A legutolsó ilyen (ez csak az én véleményem), a Ferencvárosi tábor teljes megosztása, a szurkolók egymásnak ugrasztása.

Te erre úgy látom vevő vagy.

Sajnállak.

Előzmény: Furulyás maradj (172369)
Ioanes Creative Commons License 2005.08.30 0 0 172383

Mondd már: a kereszapád vagy netán a munkaadód Furulyás? Ennyire naiv azért mégsem kellene, hogy légy!

Előzmény: Furulyás maradj (172377)
Free D Creative Commons License 2005.08.30 0 0 172382

Na, alakul ez, lehet itt kérem szépen érvelni, adatokkal, tényekkel...

...bár Piroska János (ő futott Tájszon álnéven, vagy az egy másik szerencsétlen?) honvéd-szurkoló nem igazán nevezhető Fradi-szakértőnek, így véleménye számomra nem igazán adekvát  és elfogadható...

...mondjuk valamit mondania kellett a mókus-őrsével szemben tornyosuló Franzstadt-szurkolóhadra...

...bár ez inkább a savanyú a szőlő esete...

...bezzeg a honvédnak hogy bejött az akkor 'jövő'-nek nevezett jelen...

...de erről a "szurkolói bázisa kitolódott" dologról eszembe jutott egy másik párhuzam is: a főváros lakosszáma is kétmillió felettiről lecsökkent 1,7 millióra: érdekes módon a Pest-megyei települések lakosainak száma meg nőtt...

Ez - A klubunkhoz hasonlóan - egy másik tehetséges és rátermett, őszinte (város)vezetőnek köszönhető, aki szintén nem rövid regnálása alatt olyan élhetővé tette hazánk fővárosát (amely annyit fejlődött)...

...a saját számára (bár mintha aztán ő sem itt lakna)...

...'áldásos' munkával sok mindent el lehet érni: el lehet zavarni az őslakosokat, a törzsszurkolókat...

Előzmény: Furulyás maradj (172369)
benk68 Creative Commons License 2005.08.30 0 0 172381

Még tiszta szerencse, hogy nem a te szellemiséged az, mely a Fradit, a Fradistákat jellemzi.

Az a szellemiség, melyet itt képviselsz, az nekem a József Attila lakótelepről (tudod, Budapest, IX. kerület) csak annyi:

pesti kőbunkó.

Bocs...

Előzmény: Furulyás maradj (172374)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.30 0 0 172380
"Talán már leírtam, hogy nem az alkalmazottak születési helye a kérdés ( sportolók, vezetők )hanem annak a városnak a szellemisége, ami megalkotta az FTC-t."
Ugye látod, hogy ennek semmi értelme?
Fradibajnok29 Creative Commons License 2005.08.30 0 0 172379
KRIPO.67. hol vagy te ötleted volt?!Azt mondtad hogy ma megbeszéljük a dolgokat!
Előzmény: Fradibajnok29 (172376)
Free D Creative Commons License 2005.08.30 0 0 172378

Ez így van.

Az alkalmazottak születési helye nem számít. Miért számítana?

De akkor a szurkolóké miért számítana (mikor ráadásul semmi joguk beleszólni a klub ügyeibe - szemben az alkalmazottakkal)?

Egyébként a főváros más csapatokat is megalkotott: hungárija, honvéd... több jelentős múlttal rendelkező fővárosi most nem jut eszembe... :-DDD

...tehát a főváűros ezek szerint még mindig túl tág fogalom: ha a vidékieket kizártuk, akkor ezen belül is tovább kell szűkíteni a kört...

...amúgy meg ha olyan emberek alakították volna ki a szellemiségét a klubnak, mint a zenész, akkor most nem kellene arról beszélni, hogyan lehet megszabadulni a vidékiektől...

...még a kerületben sem sokan rajonganának azért a csapatért...

...végül pedig a Fradi a többmillió szurkolója miatt Fradi (és én is leírtam már, hogy a rajongásnak sokféle szintje van), mert valóban: van mit csodálni!

(De ez nem a jelen.)

A szurkolók (száma/minősége) pedig következmény és nem ok.

Persze, el lehet még zavarni azokat is, akik még kitartanak...

...összefogás helyett...

Furulyás maradj Creative Commons License 2005.08.30 0 0 172377

...vakmerő.

Csak segítek egy száz éves poént idézni.

Előzmény: Green Army (172375)
Fradibajnok29 Creative Commons License 2005.08.30 0 0 172376
Írtam az ötlet felvetőinek, hogy hívjanak fel és üljünk le, beszéljük meg. sajnos ma eddig még ez ügyben nem csengett a telefonom... pedig ezt csupán saját kapacitással megszervezni - úgy, hogy tényleg ütős legyen - eléggé nehézkes.
a zsebkendőktől magától perszehogy nem mond le. de azt azért látjátok, hogy most közel sem csak ez az egyetlen eszköz amit felhasználunk. de az, hogy mind Furulyás, mind pedig az elnökség tagjai érezzék a közös szurkolói akaratot (ha úgy tetszik nyomást), arra jó.
a lilák pár száz zsebkendő lengetéséhez meg ne hasonlítsuk már ezt az akciót. ugyanmár...
Bendő: ha csinálunk valamit azt igenis legálisan, ámde mégis radikálisan kell tennünk. hogy elsőre nem elegáns berúgni az ajtót.. elsőre???? na ne idegsíts teljesen fel! hány beszélgetés, petíció, írásban lefektetett kérés és persze mekkora ígérettömeg van a hátunk mögött... meg nem érdekel mi elegáns és mi nem, ha udvariatlannak kell lenni ahhoz, hogy legyen Ferencváros, olyan Ferencváros, amit mi akarunk, akkor azok leszünk.
hogy mit írnak majd a médiamunkások? szinte teljesen független attól, amit csinálunk, a skatulya úgyis megvan. (bár a mostani megjelenésekből látszik, a sajtó ebben a kérdésben legalábbis nincs ellenünk) de ezzel együtt persze okosan és kultúráltan kell csinálni, amit teszünk.
bejelentett, szervezett tüntetés pedig lesz, ne aggódjatok.
jelen pillnatbanj több az ötlet, mint a kapacitás. tehát nem mindegyik fog megvalósulni. talán ez a zsebkendő lobogtatás sem, ki tudja. (bár jó ötlet) de nem az egyenkénti tettektő, akcióktól kell várni a sikert, hanem ezek összességétől.
ezekhez kérjük minden tenni akaró Fradista segítségét. ha kell megjelenéssel, esetleg ha szükséges némi anyagi segítséggel (bár nem ez a legfontosabb jelen helyzetben) ha kell csak biztató, de legalább is a sikerben kicsit bízó hozzáállással.
összefogás!
(fradidrukker) Balázs

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!