Keresés

Részletes keresés

tristen Creative Commons License 2012.09.03 0 0 3473

Ja még valami.

 

Negyedszer, nem hinném, hogy egy sérv miatt idegroncs lennél. Maximum ezt gondolod, de egyik napról a másikra nem lesz valaki idegroncs. Ahhoz évek kellenek.

 

Kitartás!

 

üdv.

Előzmény: tristen (3472)
tristen Creative Commons License 2012.09.03 0 0 3472

Szia!

 

Először is, nyugodj meg!

 

Másodszor, ha nincs sérved az orvos szerint, akkor ne foglalkozz ezzel. 

 

Harmadszor, ha esetleg lesz sérved ott is, megműtik, és rendben leszel.

 

Hol itt a probléma?

 

Kitartás!

 

üdv.

Előzmény: mentolos májkrém (3471)
mentolos májkrém Creative Commons License 2012.09.03 0 0 3471

Segítsetek, légyszi, nagyon be vagyok tojva! Ma voltam a dokinál, jobb oldalon látható, egyértelmű sérv, semmi baj vele, operálni fogja. Csak az a baj, hogy én bal oldalon is érzek fájdalmat, köze van erőlködéshez, oldalt fekvéshez, bélgázokhoz. Megnyomkodott, még belém is nyúlt, de azt mondta, nincs ott sérv, csak valami enyhe "ütődés" (ezt a szót használta). Pénteken megyek ultrahangra, de addig azt se tudom, hogy fogok aludni, tiszta idegroncs vagyok. Valaki tapasztalt ilyet? Elméletileg sérvmentes oldalon a sérvre nagyon hasonlító fájdalmak: nyomás, feszülés, égő érzés. Mi lehet ez, ha nem sérv? (A másik oldalon már évek óta megvan, ha ez számít valamit.)

tristen Creative Commons License 2012.08.29 0 0 3470

Sziasztok!

 

Nagyon gyors gyógyulást kívánok mindazoknak, akiket mostanában műtöttek!

 

üdv. :)

tiburon51 Creative Commons License 2012.08.28 0 0 3469

Nos...nem vagyok orvos, vagy "efféle",..."csak" biológus, szigorlatoztam anno anatómiából, élettanból is... De nem ez a lényeg, hanem az, hogy tavaly nyáron egy jóféle hipochondriás időszakomban - mivel annak előtte, hál' Istennek nem volt semmiféle komoly bajom - végigészleltem magamon az összes fellelhető jó-, és rosszindulatú vastag-, és végbélbetegséget, mire bebizonyosodott, hogy "csak" lágyéksérv, annak combra is ráterjedő (inquinofemoralis) erősen kifejlett változata (gyakorlatilag már a köldök-penis vonaltól jobboldalra is kiterjedve) .

A két műtét között azért alávetettem magam egy jóféle szűrővizsgálatnak, megbizonyosodni erről a"csak"-ról azért...

Most , hogy így kérdezted, megnéztem a zárójelentését a No.2.-nek. Nem is 10x15 cm, hanem 14x15 cm-s volt mindkét prolene háló, úgy tűnik,gyakorlatilag belülről kitapétázta a doki a frontális hasfalat és lezárt minden potencionális sérvkaput.

Végül is a háló(k) mérete mindig a sérv(ek) nagyságával arányos, figyelembe véve annak elhelyezkedését, életkort, egyéb kockázati tényezőket is.

 

üdv, jobbulást, gyors gyógyulást!

Előzmény: Billy-Boy (3468)
Billy-Boy Creative Commons License 2012.08.28 0 0 3468

Hali,

 

ejha, neked elég sok rálátásod van ezekre a dolgkora, már az előző leveledből is kitünt. Tán csak nem valamilyen ehhez hasonló területen dolgozol?

Azt írtad, 10x15 cm-es hálót raktak be neked. Ez általános méret lehet szerinted, mert nekem egy 10x4 cm-es darabot ültettek bel...

Köszi,

Billy

Előzmény: tiburon51 (3467)
tiburon51 Creative Commons License 2012.08.28 0 0 3467

Szia,

 

A bal oldali Bassini műtét (2011.07.08.) esetében abszolut klasszikus megoldást alkalmazott az orvos, csak "összevart", annak minden fájdalamas, feszülő utóhatásával.

A "kiújulást" 2012. januárban észleltem a bal oldalon, utána a jobbon is - klasszikus köhögéspróbával. Ezt az öndiagnózist később a laparoszkópos műtétet végző sebész igazolta is.

 

Kiújulás helyett én inkább a felületes és hanyag első vizsgálati primer-, és műtét alatti szekunder sebészi diagnózis fogalmat használnám, valójában az első műtét után az igen kiterjedt, evidensen látható, nagy baloldali hasfal/comb lágyéksérvem első ránézésre eltűnt, a sérvek mindkétoldali újra megjelenése köhögéspróba során a lágyékcsatornában volt észlelhető. Vagyis "áldozatul estem" a TB alapú felületes futószalagmunkának.

 

A nemrégiben ismét lezajlott fájdalmak/utófájdalmak kérdéskörhöz néhány comment:

 

Bele kell törődnünk, hogy a mégoly lelkiismeretes sebész is csak arra vállalhat "garanciát", hogy modern-, vagy kevésbé modern műtéti megoldással "befoltozza" a hasfalon, lágyékcsatornában észlelt nyílást, mechanikai folytonossághiányt, ezzel meggátolva a hashártyát és a beleket, hogy kitütemkedjenek - sérvet képezve.

Ez sem kevés: ha nincs recidiva, akkor nincs, nem lehet estleg fatális következményű kizáródás. Ennyi és nem több.

 

Be kell látnunk azonban, hogy az alhasi régiónk - fiúk esetében ez a lányokénál bonyolultabb anatómiai struktúrát is jelent - már nem eredeti, hanem mesterséges úton korrigált - nem olyan mint újkorában, amikor megláttuk a napvilágot.

Vastag, egyénileg különböző heges kötőszövetek tölthetik ki az eredeti izomszövetek helyét. Amúgy önnállóan mozogni képes izomlebenyek és kötőszöveti szalagok vannak erősen egymáshoz varrva és/vagy idegen képletek: hálók, kapcsok, varratok vannak beépítve. Nem beszélve a alhasi hasfal, hashártya erekkel és fájdalomérző idegvégződésekkel bőségesen ellátott voltáról - nem véletlenül nevezi ezt az orvosi szakmai zsargon "area of pain"-nek (a kín területe).

 

A sebész tehát arra nem válalhat garanciát, hogy a kötőszövet kialakulása, az esetleges feszülések, az esetleg egy kapocs/varrat stb. által becsípett idegvégződés nem okoz most vagy a jövőben időjárásra-, mozgásra-, erőltetésre-, stresszre stb. reagáló kicsiny-, vagy erősebb fájdalmat.

 

Jómagam - sikeres laparoszkópia után - beletörődtem a fentiekbe. Mechanikailag jól működöm, egészséges vagyok, élvezem az életet, járok, dolgozom, úszok, kerékpározok, evezek - gyakorlatilag fájdalom nélkül. Azonnal "megszólal a heg" ha sokat ülök, erőset emelek , stresszelek valamin vagy ha időjárási front érkezik.Nyugodt vagyok, mert úgy hiszem a belsőleg behelyezett két db. 10*15 cm-es háló megfogja azt amit meg kell fognia - de be kell látnom, hogy ami és ahogyan belém lett építve az nem azonos az eredetivel - mint ahogy a felső fogsoromba beépített két híd sem azonos ifjúkorom eredeti fogaival.

 

üdv mindenkinek, jó egészséget és/vagy gyógyulást!

Előzmény: Billy-Boy (3466)
Billy-Boy Creative Commons License 2012.08.27 0 0 3466

 

Kedves tiburon51

 

Köszi, a részletes beszámolót, sok jó infó és tapasztalat volt benne. Jómagam 3 hetes vagyok, és noha eddig minden rendben van, kicsit bánom, hogy nem kardoskodtam jobban a laparoszkópos megoldás mellett.

 

Hadd kérdezzem meg: azt írod, hgoy az előző műtéted az kújult a varrásos Bassini/Lichteinstein módszer esetében. És ebben az esetben azért raktak hálót vagy csak simán összvarták?

Köszi.

Jó egészséget neked és mindenkinek!

 

üdv.,

Billy Boss

Előzmény: tiburon51 (3336)
tristen Creative Commons License 2012.08.26 0 0 3465

Szia!

 

Szerintem azért gondolod azt, hogy a másik oldaladon is kialakulóban van a sérv, mert a legtöbb esetben kialakul a másik oldalon is..

 

Nem szeretnélek elkeseríteni, de ezek tények..

 

Kitartás!

 

üdv.

Előzmény: Akos-69 (3462)
Akos-69 Creative Commons License 2012.08.26 0 0 3464

Szia, nagyon szépen köszönöm. Valószínűleg hasonló cipőben járhatok, de megnézetem mndenképpen. Szép estét, Ákos

Előzmény: zekkkk (3463)
zekkkk Creative Commons License 2012.08.26 0 0 3463

Szia.

Igen, nekem is volt és néha még ma is van ugyanilyen tapasztalatot, hogy a nem műtött részen is éreztem/érzek néha hasonló tüneteket, mintha kalakulóban lenne ott is valami... Amikor még a  műtét előtt megvizsgált a doki, megnézte az "egészséges"oldalt is de nem talált semmit, de szóltam , hogy néha ott is érzek valamit, na akkor még alaposabban megvizsgált és azt mondta hogy sérv nincs, még kialakulóban sem, csupán azért érzek ilyesmit, mert a sérvkapu azon az oldalon ki van egy kicsit tágulva és ezt érzem ha erőltetem magam. Tennivaló nincs vele igazából.

De ezt ne vedd 100 %-nak, mert minden eset más és más, és lehet hogy Nálad más a helyzet, ha biztosra akarsz menni, irány a doki:-)

Előzmény: Akos-69 (3462)
Akos-69 Creative Commons License 2012.08.25 0 0 3462
Sziasztok!Hátha találkoztatok hasonlókkal. Tavaly decemberben megműtöttek lágyéksérvvel a jobb oldalon. Sajnos majd 9 hónap után is még érzem, ha kicsit sportolok, vagy pl. ugrálok (labdázás). Ez lenne az egyik kérdésem.A másik kérdésem az, hogy a bal oldalam is gyanús. Habár semmilyen kidudorodást, kitüremkedést nem tudok kitapintani (köhögésre sem), viszont terhelésre (kis sport) érzem a bal oldalamat (mintha csípne, égne). Találkoztatok ilyen tünetekkel?Üdv és köszi, Ákos
tristen Creative Commons License 2012.08.24 0 0 3461

Szia!

 

Én is csodálatos hétvégét kívánok Neked!

 

 

hali :-)

Előzmény: Teextinna (3460)
Teextinna Creative Commons License 2012.08.24 0 0 3460

Sziasztok!

 

 

tristen Creative Commons License 2012.08.21 0 0 3459

Szia!

 

A kérdésedre a válasz így nagyhirtelen nem egyszerű..

 

Nagyon sok mindentől függ, hogy hová mész. Elsősorban a pénztárcádtól, mert ha százezreket rászánsz, akár még Téged is megműtenek.. Pedig Neked nincs is lágyéksérved..

 

Az sem mindegy, hogy hol laksz, laktok..

 

Egyet kell, hogy értsek azzal, hogy csakis laporoszkópos műtéttel végzik egyszerre a kétoldali lágyéksérvet.. Szóval én nem tudok egyértelmű válasz adni Neked.

 

Kitartás! 

 

üdv. :)

 

 

Előzmény: ohelga9 (3456)
zekkkk Creative Commons License 2012.08.20 0 0 3458

Szia.

Kétoldali lágyéksérvet egyszerre, tudomásom szerint csak laparoszkópiás eljárással műtenek. Mint az előttem író sorstársamat, engem is Csiky László operált, igaz (csak) egyoldali sérvvel, és tökéletesen meg voltam és most is megvagyok elégedve a végeredménnyel, úgy hogy csak javasolni tudom.

 

Előzmény: ohelga9 (3456)
tiburon51 Creative Commons License 2012.08.20 0 0 3457

Szia,

 

részemről dr Csiky László, www.miniplasztika.hu (lásd régebbi posztjaimat, helyesebben posztjainkat). Kétoldali, kiújult lágyéksérvemet hozta helyre igen korrekten, laparoszkópos technikával, idén április végén. Viszont "fizetős" és sajnos nem is olcsó.

 

üdv

Előzmény: ohelga9 (3456)
ohelga9 Creative Commons License 2012.08.20 0 0 3456

Sziasztok, kérlek segítsetek abban, hogy tudjunk orvost-helyet választani  kétoldali lágyéksérv műtéthez, kivel-mivel voltatok elégedettek, hova ne menjünk bizonyosan, előre is köszönöm, Helga!

tristen Creative Commons License 2012.08.18 0 0 3455

Szia!

 

Nem sok látszik már ebből a sebből, látod, látod, hogy szerencsés vagy mégis csak!

 

hali :)

Előzmény: zekkkk (3453)
tristen Creative Commons License 2012.08.18 0 0 3454

Szia!

 

Okés, értem és köszi a választ!

 

üdv :-)

Előzmény: dalmata13 (3451)
zekkkk Creative Commons License 2012.08.17 0 0 3453

 

Hát ennyi látszik a műtéti hegből 1 év után.

Előzmény: zekkkk (3442)
zekkkk Creative Commons License 2012.08.17 0 0 3452

Most már teljesen világos..:-)

Előzmény: tristen (3450)
dalmata13 Creative Commons License 2012.08.16 0 0 3451

egyszer fájt a hasam ,talán 5 évvel ezelött ,radiátort emeltem ,azt hittem sérvem van .Kiírtak UH-ra de nem találtak semmit,a vizsgálat közben rákérdeztem ,sérvet látnak e? Azt mondták nem.

Előzmény: tristen (3443)
tristen Creative Commons License 2012.08.16 0 0 3450

Szia!

 

Azt gondolom, hogy amikor írtam ezt a dolgot, még így gondoltam, de most már másképpen gondolkodom a témáról! :)))))))))))))

 

hali :-)

Előzmény: zekkkk (3449)
zekkkk Creative Commons License 2012.08.15 0 0 3449

Szia Tristen!

Ugyan áruld már el nekem, hogy miért vagyok én egyedüli szerencsés ezen az oldalon?:-) Mert én nem igazán érzem ennek a hatásait...

Előzmény: tristen (3444)
Teextinna Creative Commons License 2012.08.14 0 0 3448

Szia!

 

Köszönöm!:-)))

Előzmény: tristen (3447)
tristen Creative Commons License 2012.08.14 0 0 3447

Szia!

 

Én pedig kiemelkedően szép napot kívánok Neked!

 

hali :-)

Előzmény: Teextinna (3446)
Teextinna Creative Commons License 2012.08.13 0 0 3446

Szia tristen!

 

Így utólag is, köszönöm szépen a csokor virágot!:))

Szép és kellemes estét kívánok mindenkinek!:)))))

Előzmény: tristen (3432)
tristen Creative Commons License 2012.08.11 0 0 3445

Sziasztok!

 

Látom, hogy némasági fogadalom van itt. De majd én megtöröm.

 

Szóval, nekem az a véleményem, hogy akit megműtötek, már nem lesz a régi, de ez csak az én véleményem..

 

hali :)

Előzmény: tristen (3444)
tristen Creative Commons License 2012.08.09 0 0 3444

Szia!

 

Szerencsés vagy, tulajdonképpen az egyetlen ezen a fórumon! :))))))))))))

 

Majd tegyél fel képet ide! Várjuk nagy kíváncsisággal..

 

hali :)

Előzmény: zekkkk (3442)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!