Keresés

Részletes keresés

cucu Creative Commons License 2005.08.30 0 0 7420
Alapvetően van igaza, sőt, szerintem teljesen kulturáltan nyilvánította ki a véleményét, legalább is a témához megfelelően.
Előzmény: DegeneraBocsinka (7419)
DegeneraBocsinka Creative Commons License 2005.08.30 0 0 7419

Annyiban azért igaza van a kollégának, hogy a közlekedés napról-napra szarabb, és még csak terv szintjén sem létezik rá megoldás. És abban is jó helyen kapizsgál, hogy egy mozi, nagyobb üzlet, semmi sincs...

jocek17 Creative Commons License 2005.08.29 0 0 7418

Amúgy nem így reagálnának az itt élő emberek, ha kultúráltan írod le a mondanivalódat. Mindenkinek megvan a véleménye a kerületről. De azt el lehet mondani normálisan is.

 

És az éjszakai járatokról írtad, hogy jellemző a kerületre ez, meg az. Nem tudom mennyire ismerheted az itt élő embereket, és nem az itteni emberek döntenek a bkv járatritkításairól. Azért ezt nem gondoltad át!

 

Amúgy mielőtt költözöl nézd meg a környéket is!! Elkerülhetted volna a kellemetlenségeket. Nincs bolt, aszfalt, stb...

 

Rákosklertet annyira nem ismerem, de Rákosliget valahogy jobb választás lett volna.

A környékünkön már szinte mindegyik utca aszfaltút, közel van a suli, a bolt és más üzletek is. De azért szerintem rákoskert se lehet rossz!!!!!

Előzmény: djpetya (7416)
cucu Creative Commons License 2005.08.29 0 0 7417
Írtam tegnap mailt, nézdd meg!
Előzmény: djpetya (7416)
djpetya Creative Commons License 2005.08.29 0 0 7416

Ismét Üdv Mindenkinek!

 

Köszönöm a hozzászólásokat. Örülök, hogy mindannyian szeretitek ezt a vidéket.

Lehet, hogy egyszer én is közétek fogok tartozni, de lehet, hogy a körülmények ezt nem teszik lehetővé. Tudjátok, amíg nem itt éltem, sokszor hétvégén a patak mellé és a Naplás tóhoz jártam bringázni a haverokkal. Szerettem és még most is szeretem ezt a helyet. Kikapcsolni jó kiülni a patakparthoz. De a mindennapi élet, valljátok be, ha nincs kocsija az embernek, akkor igen nehézkes. Hogy ennyire, azért nem gondoltam volna. Milyen furcsa, hogy azt hiszitek, lakótelepi voltam. Hát nem. Volt szép 300 nöles telkem házzal. Az már magánügy, hogy hogy, és miért keveredtem ide. Úgy tűnt, jó lesz itt. Szerintem ha ti is elkerülnétek az otthonotoktól több mint 30 év után, hát lehet, Ti sem találnátok a helyetek. Lehet, hogy velem is ez van.

A Havanna lktp. az egy egészen más téma. Az elég elkeserítő valóban, de minden kerületnek meg van a "fekete pontja". Én szép helyen laktam, kertvárosi övezetben, mégis minden közel volt, mindíg gyalog jártam suliba, még a gimibe is. Ott jobb volt. De tényleg, ez szokás kérdése lehet. Nem vagyok az az amerikai költözős figura.

Na de ne is foglalkozzatok ezzel, elég tanulságos volt ez számomra, hogy hogyan reagálnak az itt élők a negatív érzésekre, megítélésekre.

 

Okezsoke Creative Commons License 2005.08.29 0 0 7415
Hát igen, én is inkább a nyugodt hangvétel mellett vagyok.

Ilyen, hogy bunkók a szomszédok, meg az utca nincs betonozva nem az egész kerületre jellemző.
Nem volt szerencséd.

Aki szerint mindenki bunkó aki körülötte van, annak lehet, hogy magában kéne keresgélnie. Vagy mint mondtam: átkozottul peches. :-)

Én pl. viszolygok a XVIII-tól, gáz hely. De lehet, hogy azért mert nem lakom ott, csak suliba jártam oda.
Előzmény: Törölt nick (7414)
www.arvai.hu Creative Commons License 2005.08.29 0 0 7413
Há' én is csak egy vagyok azokbó a bunkókokbó, akinek tele van a töke az ijenekkel.
Viszlát, senki sem fog itten sírni utánad. Kár volt bejelentkezned ide.
Előzmény: djpetya (7408)
cucu Creative Commons License 2005.08.27 0 0 7412
Amikor a mentőt hívtam, ők már tudtak a balesetről. Próbáltam félreállni, hogy segítsek, de már szemből jött a mentő.
Előzmény: www.arvai.hu (7405)
msebubu Creative Commons License 2005.08.27 0 0 7411
En Rhegyi vagyok, de furas es faragas itt is van. Es bizony ez igy van rendjen, sot mi is funyirunk, furunk es faragunk ahanyszor csak kell. Pl. azert is jo, hogy idekoltoztunk, mert itt tudunk barkacsolni, ablakkeretet festeni, asztalt oszerakni (furas-faragas) stb stb. Tobbek kozott errol IS szol a belvarostol tavoli szabad elet.
A kozlekedes telleg nem a legjobb, de ez ellen lehet vedekezni. Az utakat pedig most aszfaltoztak le. Amugy a itt van egy haz a Melzer utcaban, ahol a teljes XVII. ker. tortenete le van irva... Ez egy falu volt, elszakitva a varostol. Most egy falu, laza szalakkal osszekotve a varossal...
Előzmény: djpetya (7408)
Trison Creative Commons License 2005.08.26 0 0 7410

Kedves!

Én rákoskerti vagyok. Szeretem. Azt nem, aki fikázza.
Tudod, mi pont azt szeretjük, hogy ilyen, amilyen.
Mondd, mielőtt ideköltöztél, sose voltál itt? Nem néztél körül? Vagy akkor még le voltak aszfaltozva az utcák és 2 percenként jött az expresszjárat a Deák térről?

Azt írod, a szomszédaid is MIND bunkók, parasztok. Még szerencse, hogy a sok bunkó paraszt között itt vagy Te kivételnek.

A tökéletes XVIII. epedve vár Téged vissza, isten áldjon!

Trison.
Előzmény: djpetya (7408)
DAKAR Creative Commons License 2005.08.26 0 0 7409
Üdv. Az általad leírtakhoz hasonlóakat már hallottam,de olyanoktol,akik kivétel nélkül Rákoskerten élnek. Azt gondolom,kizárolag rákoskerti tapasztalataid alapján ne itélj meg egy egész kerületet. Pl a XVIII. kerületről is lehangoló véleményt hallanál,ha valaki kizárólag a Havanna alapján itélné meg... Én ligeti vagyok,ide közel van közért,a kersztúri piac,és egy járattal bejutok az örsig,a vonatállomás is pár perc,az utca aszfaltozott,de mégis csendes. Sajnálom,hogy szerencsétlenül választottál lakhelyet,de hidd el,kerületen belül is jelentős különbségek vannak,majd minden téren.
Előzmény: djpetya (7408)
djpetya Creative Commons License 2005.08.26 0 0 7408

Üdvözlet Mindenkinek!

 

Tanulmányozom a XVII.ker-ről szóló forumot, és próbálom a helyem megtalálni ebben a kerületben. De sajnos ez nem megy. 10 hónapja lakom a kerületben, de ami itt van az katasztrófa. Előzőleg a XVIII.ker-ben laktam és elmondhatom, hogy egy nagy szakadék válassza el a két kerületet egymástól, és sajnos nem ez a kerület a nyerő.

Olvastam, a közlekedést sokan szidják, joggal. Én is küszködöm. Szabályosan ingerülten érek haza, mert 4 járattal kell mennem. És aki ismeri Rkertet illetve ezt a külterületet, az joggal mondhatja a bkv járatok rendkívül pocsékok errefelé. A vonat meg messze van tőlem. De ez csak az egyik dolog. Nincs normális nagyobb "ABC" a környéken, csak ha felszálok a jó ritkán járó buszra, ami vagy jön vagy kimarad. Mert nincs olyan hét, hogy ne szenvedném el a járatkihagyást. Szóval csak mini abc-k vannak, ami lényegesen drágább, és úgysem kapok meg mindent egy helyen. Van olyan utca, (Szigetcsép) ahol ha esik, csak gumicsizmában lehet közlekedni. (Itt még a bringázásról is lemondtam, mert olyanok az utcák, hogy az félelmetes.) Alig van normális utca, a pesti úton nincs normális járda, csak ösvény, a buszmegállóhoz is csak porban, sárban, süvítő autók mellett lehet odajutni. És ezen a környéken már a levegőből is trágyázzák a növényeket. Egyszerűen undorító ez a szinte állandó trágyaszag. Semmi sincs itt, semmi infrastruktúra. Mindenért legalább két busszal kell utazni. És még a szomszédok is bunkók, parasztok. A csend reményében jöttem ide, de persze az ellenkezőjét tapasztalom. Minden hétvégén barkácsolás, fúrás-faragás. Csak úgy zeng a környék. Ennyi erővel mehettem volna bárhova beljebb a városba. Szerintem szégyen, hogy ez a kerület itt tart 2005-ben. A lehető legrosszabb emberek vezették és vezetik a mai napig. Minden negatívumot, amit leírtam, az a XVIII.kerületre nem igaz. Érdemes elgondolkodni, hogy miért van ez így! 

A BKV éjszakai járatától sem kell elájulni. A VEKE sokkal hatékonyabb járattervet dolgozott ki, de persze a bkv teljesen átszabta. Ha csak arra gondolok, hogy a Keresztúr közponból még egy járatra várhatok, ami 30-120 percenként fog járni az utaskihasználtás függvényében, akkor biztos vagyok abban, hogy azt a kissebb távot (központ és Rákoscsaba-Rkert között inkább taxival teszik meg, mint várjanak egy csomó időt éjszaka közepén. Akkor meg a bkv azt mondja, hát ez a járat nincs kihasználva, járjon ritkábban : 2 óránként, és akkor már nincs is éjszakai járat.

Ez a példa annyira jellemző az egész kerület gondolkodásmódjára.

Már sajnos nagyon megbántam, hogy eljöttem a XVII.kerületbe. Ahogy tehetem, távozom. Addig is tűröm a nagyfokú visszamaradottságot, rendes cipőről átváltok gumicsizmára, vállamra veszem a kapát, és "mackót húzok" mert ide az való.

És elkezdek óbégatni, hogy beleilleszkedjek a szomszédi és környéki milliőbe.

Elnézést azoktól, akik szeretik ezt a helyet, és bocsánat azoktól is akik itt születtek, lokálpatriótáktól, meg azoktól is, akik nem ismernek magukra a feljebb leírtakban.

 

www.arvai.hu Creative Commons License 2005.08.25 0 0 7407
Igen, a 176-os buszon. Mellettünk történt.
Előzmény: Srábel Balambér (7406)
Srábel Balambér Creative Commons License 2005.08.25 0 0 7406

A gázolás pillanatában a sérült a zebrán haladt.

Akkor az tényleg durva lehetett, mert a sérült, akit én láttam, a zebrától vagy 20 méterre feküdt...Ha tényleg enyit repült, akkor nem értem, hogy élte túl :-(

 

Ezek szerint Te éppen ott voltál, amikor történt?

 

Előzmény: www.arvai.hu (7405)
www.arvai.hu Creative Commons License 2005.08.25 0 0 7405
Én sem tudom, még jogsim sincs.
A gázolóval párhuzamosan közlekedõk jármûvek lassítottak, hogy elengedjék a gyalogosokat. Ez esetben a midenkinek kötelezõen meg kell tennie.
A gázolás pillanatában a sérült a zebrán haladt. A lámpra nem emlékszem.

"Eddig szerencsém volt…"
20x10 németországi tapasztalat kevés ahhoz, hogy az egész országra és az összes autósra vonatkozó megállapítást egyek. Amit a kint töltött rövid idõ alatt megfigyeltem: az autósok sokkal jobban vigyáznak egymásra, s különösen a kerékpárosokra, gyalogosokra. Nem tudom, igaz-e, de állítólag gyalogos vagy kerékpáros gázolás esetén ott az autóst mindenképpen elmarasztalják.

A konkért esetrõl: néha a baleset valóban baleset. Úgy értem, a baj annak ellenére bekövetkezik, hogy annak senki sem okozója. Rossz döntést autós is, gyalogos is hozhat. Elég egy ezredmásodperc, s kész a baj. Késõbb pedig a bíróság ezt az ezredmásodpercet esetleg hetek, hónapokon át elemzi. Mi történt, hogyan történt, ki miben hibás. Én sajnálom azokat az autósokat, akik egyébként körültekintõen, a szabályokat betartva, de egy pillanatnyi kiesés miatt baleseteznek.
Az erõszakosan, figyelmetlenül, a szabályokat tudatosan megszegõ autóssal nem tudok együttérezni. Õket végleg el kellene tiltani. Ami itt felháborított: senki sem próbált segíteni a kisfiún. A feje felett ordítoztak. Senki nem térdelt le mellé, nem próbálta felmérni a baj nagyságát. Senki nem szólt hozzá. Csak ordítottak és anyáztak.
Előzmény: Srábel Balambér (7404)
Srábel Balambér Creative Commons License 2005.08.25 0 0 7404

Nem tudom... Csak tényeket mondok, és azt, ami azokból következik:

Amikor én arra jártam, a rendőrök már ott voltak, a háromlencsés forgalomirányitó fényjelző készülék (ha jól emléxem, ez a hiv. neve) sötét volt. Ha a rendőrök kapcsolták ki a lámpát (ami úgy tudom, szokásos), akkor a gázolónak abszolút igaza volt: én se szoktam lassítani, ha zöld a lámpa. Eddig szerencsém volt... Amikot Te arra jártál, működtek a lámpák?

Az is tény, hogy a sérült a Pesti úton a Borsó utcától keletre feküdt, azaz azon az oldalon, ahol nincs zebra.

Egyébiránt a mentő meg épp akkor ment el. Szirénázott, tehát még élt a gyerek.

Előzmény: www.arvai.hu (7401)
www.arvai.hu Creative Commons License 2005.08.25 0 0 7403
Elírtam: ... csak éppen nem verekedtek.
Előzmény: www.arvai.hu (7401)
Okezsoke Creative Commons License 2005.08.25 0 0 7402
Kisfiú volt? :-(
Még ott voltak, mikor mentem hazafelé, nem volt jó érzés ránézni a törött szélvédőre.
Előzmény: www.arvai.hu (7401)
www.arvai.hu Creative Commons License 2005.08.25 0 0 7401
Tegnap elgázoltak egy kisfiút a Pesti úton.
Ami számomra megdöbbentõ és érthetetlne volt: öt-hat ember övöltözött felette egymással, csak éppen nem veszekedtek. A gázoló szerint a gyerek volt a balf@sz mert átszaladt, a többi söfõr szerint õ volt az, mert lassítás nélkül rombolt át .
Amennyire tudom, mentõt közûlük senki nem hívott.
BoGar Creative Commons License 2005.08.22 0 0 7399
Bocs, a baleset indokára gondoltam, nem a szállítóra.
Előzmény: Blindmouse (7398)
Blindmouse Creative Commons License 2005.08.22 0 0 7398
ennyire pontos infom? onnan hogy figyeltelek benneteket földlakókat, és tudom hogy mindegyikőtöknek elmúlik az élete előbb utóbb... és a hullaszállító megy értetek, az hogy ott mi történt, nos, nem tudom.. különösebben nem is érdekel.
Előzmény: BoGar (7397)
BoGar Creative Commons License 2005.08.22 0 0 7397
Egyébként honnan van neked ennyire biztos infód? Megosztanád velünk, hogy akkor pontosan mi is történt?
Előzmény: Blindmouse (7395)
BoGar Creative Commons License 2005.08.22 0 0 7396
Ez addig oké, míg nem a lezárt terület felé próbál meg lejutni a halottszállító. Illetve ha "csak" ekkora baleset történt, akkor miért kellett mintkét sávot teljes szélességben lezárni?
Előzmény: Blindmouse (7395)
Blindmouse Creative Commons License 2005.08.22 0 0 7395
Elképzelhetetlennek tartod hogy máshol is meghalnak humanoid létformák, mondjuk egy olyan helyen ahova a baleset helyszínén át vezetett az út? :)
Előzmény: BoGar (7393)
BoGar Creative Commons License 2005.08.22 0 0 7393
Biztos vagy benne? És akkor mit keresett ott egy halottszállító kocsi, ami valami módon a baleset helyszínére próbált eljutni a dugó közepette sárga villogóval?
Előzmény: BPeter01 (7392)
BPeter01 Creative Commons License 2005.08.21 0 0 7392
Olyan részeg volt, hogy nem tudta mi is történt, és "csak" a bokája tört...
Előzmény: BoGar (7391)
BoGar Creative Commons License 2005.08.20 0 0 7391
Nagy valószínűséggel a Határhalom utcánál a buszmegállónál próbált átszaladni az autók elött. Többet sajnos már nem lesz lehetősége rá.
Előzmény: Polgárőr (7390)
Polgárőr Creative Commons License 2005.08.20 0 0 7390
Tudtommal elütöttek egy gyalogost a Határhalom utca és a "Tejgyár" közt valahol és ezért teljesen le kellett zárni az útat.
Előzmény: Okezsoke (7388)
Blindmouse Creative Commons License 2005.08.20 0 0 7389
Nem én voltam, az biztos :)
Előzmény: Okezsoke (7388)
Okezsoke Creative Commons License 2005.08.19 0 0 7388
Sziasztok földieim!
Nem tudjátok mi volt ez a baleset a Keresztúri úton szerdán este?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!