Keresés

Részletes keresés

josh82 Creative Commons License 2015.07.16 0 4 114348

Sziasztok!

Eddig csak olvasgattam itt, sok hasznos tanácsot kaptam, így gondoltam megosztom veletek élményeimet, mint első utazó, ahogy én láttam.

 

Sindbad Aqua Park

 

Első Egyiptomi utunk volt, régóta nagy vágyam volt, sok éve nem voltam nyaralni, eljött az ideje!

 

Akkor pár szó a szállodáról!

 

A szoba tiszta volt, légkondi igen hatékony, kilátás szép volt, belső rész gyönyörű (az, hogy a belső udvar rész mindenhol le volt lapozva márvánnyal külön nagyon tetszett). Látszott, hogy nagyon szépen karban van tartva minden. Meg találkoztunk két házi pelikánnal is, ami külön élmény volt.

 

Egy bajunk volt: a zuhany. Szóval mikor először megnyitottam a kabin faláról valami fekete lé folyt le; de nem is ez lett volna a legnagyobb baj, hanem, hogy nem lehet normálisan a zuhanynak alá állni, ugyanis a fej fixen van rögzítve és a vizet nem középre, hanem a zuhany oldalfalának nyomatja. Elég nagy kihívás volt így megmosakodni normálisan.

 

Kaja: központi téma általában mindenkinek, ahogy elnéztem. Alapvetően a Gusto nevű étterembe jártunk le, mert ez volt a legközelebb és itt volt svédasztalos reggeli/ebéd és vacsora. A kaja minőségével én nem voltam teljesen megelégedve, bár én nagyon kritikus vagyok, ha étkezésről van szó.

Találtam nemegyszer rohadt gyümölcsöt és száraz, penész ízű kenyeret is a választékban. Én azt gondoltam - hangsúlyozom, lehet csak túl magasak voltak az elvárásaim - hogy egy négy csillagos szállodában a minimum, hogy reggelire van frissen facsart narancslé és friss mangó meg mindenféle helyi friss finom gyümölcsök. Dinnye volt többször, meg egyszer friss füge hála Istennek, de ennyi. Szerencsére legalább grapefruit levelet lehetett inni, de azt is mindenkinek magának kellett facsargatnia kézzel, ami annyit jelent, hogy nyakig ragacs lettél. Tehát ennyit igazán megtehettek volna, hogy ezt kiteszik már készen előkészítve.

Rengeteg volt az orosz. Nem bántottak, nincs velük bajom, de borzalmasan hangosak (ordibálnak a gyerekeikkel, mint a fába szorult féreg) és borzasztó rendetlenek. Kajálás után az asztal mindig úgy nézett ki utánuk, mint a disznóól.  Minden kajából jól felpakoltak, jól megtúrták, de a felét sokszor otthagyták. Irtózatos pazarlás az én szememben. 

Pár nap után kezdtünk el jobban utána járni, hogy hol lehet még kajálni az all inclusive-on belül és nagyon megörültem a Beach részen található thai étteremnek. Hogy az  mennyivel kulturáltabb volt, mint a Gusto el sem tudom mondani. Nem is voltak sokan, közvetlen a part mellett van, nagyon finom a kaja és a vacsoránál ki is szolgálnak (viszont előre foglalni kell a hotelben található rendszeren keresztül, amit épp akkor vezettek be, amikor érkeztünk).

 

Nekem úgy tűnik, hogy sikerült odakint valami komolyabb vírust összeszedni. A hasi görcsök kb egy hét után múltak el. Hazaérkezés után pár nappal hirtelen begyulladt a torkom és felment a lázam, később ráment a fülemre, de már minden rendben! :)

 

Engem leginkább általánosságban a nagy szegénység volt az, ami meglepett vagy sokkolt. Voltam már előtte arab országokban, de ilyen mértékű elkeseredett eladni vágyást sehol nem tapasztaltam. Sokszor volt, hogy szívesen nézelődtem volna, esetleg vettem is volna valamit, de így inkább oda sem néztem.

 

Fakultatív programokra Lidoval mentünk.

Búvárkodás volt az első program, ami nagyon jó volt, órákat tudtam volna a víz alatt tölteni. Az oktató srácok nagyon profik és főleg türelmesek voltak. Végig fogta a kezem, amíg lent voltunk. Nagyon sokat jelentett, mert így biztonságban éreztem magam.

Úsztunk delfinekkel, 10 percet, erről nem tudok sokat mondani, jó volt, rövid volt. J

Voltunk sivatagban összességében nagyon jó volt, szuper, összetett program, mindenből kaptunk egy kicsit, főleg hogy a helyi sámántól gyógynövényeket is tudtunk venni.

Paradise hajókázás nagyon jó volt, főleg a hajóról beugrálás a vízbe. Nekem kicsit túl sok a homok és kevés a zöld, de hát tudtam, hogy mi vár. Ennek is megvan a maga szépsége. Szóval, tetszett ez is.

Luxor – leszámítva a hőséget, amitől én személy szerint tök kába voltam, érdekes volt az út. Sokmindent láttunk, egy-egy helyen elég is volt az idő, főleg a nagy meleg miatt és így mozgalmas volt a program (ja és külön dicséret a jó logisztikai szervezésért, nem is tudom, hogy az autónk hogyan került sokszor olyan gyorsan egyik helyről a másikra, pl. a Nílus másik partjára kaja után:)). Az idegenvezetőnknek minden tisztelet, hogy megtanult magyarul és vicces kis emberke.

 

Úgy általában a borravalózás érdekes dolog, mert ez itt nem olyan mint itthon, hogy néha amikor bemegyek az étterembe akkor adok pár száz forint borravalót, hanem mindenhol kivétel nélkül várják a bagsist.

A másik, hogy mi nem tudtuk, hogy az apró pénzt nem tudják beváltani/használni. Volt egy csomó apró dollárom, szívesen osztogattam volna, de hát ha nem jó... Biztos valahol ezt is leírják a neten, csak hát szerintem sokan nem olvasnak előtte utána.

 

Amikor elmentünk Luxorba, nagyon örültem, hogy pénz helyett volt, aki ételt is elfogadott.  Neki tényleg szívesen adtunk és sajnáltam őket. Bár sokszor eszembe jut, hogy Magyarországon sem kell sokat autóznom ahhoz, hogy éhező embereket találjak.

 

Szóval összességében nekünk nagyon élménydús volt ez az 1 hét és bármikor szívesen megismételném. Jó volt a szervezés és valóban árban jobb a Lido, mint a többi (nálunk is láttam a szállodában kitéve ugyanezeket a programokat jóval drágábban).

 

Hát ennyi. Amúgy bármikor szívesen visszamennék.

showtimes Creative Commons License 2015.07.16 0 0 114347

A jasmine-ről találsz friss és részletes élménybeszámolót az fb csoportunkban, néhány napja készült nagy fotóalbummal - nézz be, ha érdekel és természetesen mások is, tele vagyunk friss képekkel, naprakész egyiptomi információkkal: https://www.facebook.com/groups/775210092541700/?fref=ts

 

 

Előzmény: Szabolcs775 (114345)
zsuzso100 Creative Commons License 2015.07.16 0 0 114346

Szabolcs, Petra!

Ha van kedvetek, nézzetek be facebook csoportunkba, találtok hasznos infókat! :)

https://www.facebook.com/groups/egyiptom/

Szabolcs775 Creative Commons License 2015.07.16 0 0 114345

Helló mindenki!

21.-én megyünk a Jasmine hotelbe, 12 napra. Van valaki aki ugyanoda jön ebben az időtartamban? 

Most megyünk először Egyiptomba, teljesen szokatlan lesz minden. Nyelvtudás csak a minimális van. Barátnőm most fog először repülőn ülni, lesz riadalom neki. :)

Milyen alap dolgokra figyeljünk, mit érdemes megnézni, eurót vagy dollárt vigyünk?

Lesznek még kérdések, de keresgélek a fórumban is.

Perta1010 Creative Commons License 2015.07.16 0 0 114344

Sziasztok!

 

Köszönöm szépen mindenkinek a tanácsokat! Még egy fontos van aki azt mondja eurot vigyünk, van aki dollárt mond?

 

Ildikó bud nektek hogy tetszett a szálloda és csúszda park?  Mennyire volt hideg a tenger?

habiba Creative Commons License 2015.07.15 0 2 114343

Szia! 

 

A másik 2 fontos dolog :

- a mosoly

-és a kérek, és a megköszönés ...

 Ezen a 2 dolgon nagyon sok múlik....

Előzmény: Perta1010 (114339)
Ildikó bud Creative Commons License 2015.07.15 0 0 114342

PETRA 1010 most erkeztunk haza a Sunwingbol vegyetek meg mindent itton mert nagyon draga minden a szallodaba

zsuzso100 Creative Commons License 2015.07.15 0 1 114341

Szerintem a Decathlonos cuccok teljesen jók, nekem is olyan van, a textilpántos és nem tépi a hajam! :) Előtte Mares volt, csak eljárt felette az idő, ez sem rosszabb és jó áron vannak!

Tavaly én is abban a hotelban voltam, írtam róla, majd nézd vissza, ha gondolod! :)

Előzmény: Perta1010 (114339)
Békakirályfi22 Creative Commons License 2015.07.15 0 1 114340

Szia!

 

Kezdő búvárcuccot mindenképpen itthon érdemes venni. Ha nagyon elején vagytok a műfajnak és költséghatékony megoldásokat kerestek, akkor a Decathlonban mident megtaláltok. Akár "saját márkás" cuccok között is vannak teljesen vállalható minőségűek, de ha kicsit többet szántok rá, akkor pl. a MARES nevű gyártónak (ami elég jónak számít) a belépő kategóriás termékei is megtalálhatók itt. Egy a lényeg, szánjátok rá az időt bőven, és mindent próbáljatok végig! Kint jelemzően drágábban kapod meg ezeket a cuccokat ( bár ez jelentősen függ az alkudozási képességektől is :) ),és ahogy néztem, elég gyenge a minőség is. Ráadásul itthon sokkal kellemesebb és nyugisabb körülmények közöt tudtok nézelődni meg próbálgatni.

 

Baksis kérdés: Mi pl. a napi takarításkor szoktunk hagyni a takarítónak 2 dollárt,és olyan 98%-ban meg is voltunk elégedve a munkájukkal. Ha olyan helyen vagyunk, ahol szeretünk a "törzsasztalunknál" ülni, akor a felszolgálónak szotkunk adni az első alkalommal 10 dollárt ( ezt mi egész hétre értendőnek vesszük) , azzal, hogy egész héten itt szeretnénk ülni, és ilyenkor kedvesen le is foglalják nekünk az asztalt már előre, van, hogy megjegyzik az italainkat és ahogy meglátnak, már hozzák is. A londínernek szoktunk adni még 2 dollárt amikor hozza-viszi érkezéskor és távozáskor a csomagjainkat. Régebben még a bárokban is adtunk, de erről teljesen leszoktunk, mert enélkül is tökéletesen működik minden, illetve ha néha adtunk, akkor sem kaptunk semmi több vagy jobb szolgáltatást. Ha csoporttal mentek valami fakultatívra, akkor szokták mondani, hogy a sofőrnek dobjatok 1-1 dollár vagy euro jattot, mert biztonságosan vezetett. Kis címletekben egyébként a dollárt jobban szeretik. Vigyetek 30 db 1 dollárost, és azzal kébé meg is vagytok.

Előzmény: Perta1010 (114339)
Perta1010 Creative Commons License 2015.07.15 0 0 114339

Sziasztok!

 

Gyakorlott Egyiptomba járókat szeretnék megkérdezni az árakkal kapcsolatban. Tudnátok segíteni?

Mi augusztus 2.-án indulunk a Sunwing Waterworld szállodába ahol elvileg minden ellátást megkapunk. Viszont 2 gyereknek már most vannak igényei, például búvár szett (szemüveg és pipa) itthon érdemes már beszerezni és magunkkal vinni, vagy rábízhatjuk magunkat a kinti boltokra anélkül, hogy egy zsák pénzt fizetnénk érte?

Meg úgy általában a magyar árakhoz képest mivel lehet kalkulálni?

 

Borravaló, hallottam, hogy erősen elvárják a dolgozók a szállodában, mennyit érdemes és milyen időközönként adni?

 

Előre is köszönöm mindenkinek!

 

 

volvo s80 Creative Commons License 2015.07.15 0 0 114338

Azt a helyet, ahová az ingyenes busz visz, a Grand Resort hotelnél, azt hívják Grand Mall-nak. Azon az utcán van sokféle üzlet, szép, rendezett, kényelmesen végig lehet sétáni mindkét irányba. Ha a Steigenberger felé mentek, ott van egy fix áras viszonylag nagy bolt is, a Cleopatra.

 

Előzmény: rednyafi (114332)
anita1014 Creative Commons License 2015.07.15 0 2 114337

Sindbad Beach 2015.07.01-08. III. rész

A kisebbik lányom egy este koktélozott. Nem sokat, de a helyi alkohol és az a tuti-frutti fogkrém ízű rózsaszínű lötyi megtette a hatását. Másnap fájt a feje, a gyógyszer sem maradt meg benne. Hogy rá tudjunk nézni, az erkélyajtón közlekedtünk, így nem zavartuk, szinte átaludta a napot a szobában. A takarító fiúnak szóltam, hogy beteg, és mutattam a törcsiket, hogy cserélje ki. Aranyos volt, rögtön ajánlgatott teát, miegymást, ami jó erre. Kevés angol tudásomat latba vetve  és kézzel-lábbal magyarázva megértettük egymást. Vagy mégsem. Mert a leányzó mondta, hogy vagy hatszor bekopogott, hogy takarítana, pedig ő kitette a ne zavarjanak táblát. Na, ha mi nem zavartuk, megtette a takarító fiúcska, de nem tehetett róla, később derült ki, hogy a takarítást kérek lógott az ajtón.  Másnap érdeklődött, hogy jól van-e a gyerek. Minden nap szépeket hajtogatott a törölközőkből.

 

Az utolsó nap a parti bungalók között snack-et sütő bácsinak gondoltam adok egy kis baksist. Hiszen egész héten fáradhatatlanul sütögette a krumplit, fánkot, miegymást. Nem az a viccelődő, mosolygós fajta, de mindig udvarias volt. Megköszöntem neki a sok finomságot, mondtam, hogy holnap mi sajna megyünk haza. Kicsit fura helyzet alakult ki, mert nem akarta elfogadni! Este a vacsinál húst sütött, elővette a pénzt és kérte, hogy írjuk alá. Sőt még az asztalunkhoz hozott egy kis gyümölcstálat is. Megható volt a figyelmessége. De mindenkiről elmondható, hogy teszik a dolgukat, igyekeznek, hogy igazán vendégnek érezhessük magunkat.

 

wifi: a szálloda recepciójánál és a medencénél használható. Ez némi könnyebbséget jelentett az itthoniakkal való kapcsolattartásban. Hátránya az volt, hogy a kisebbik lányom megyek mosdóban mondatát csak idővel sikerült megfejteni, ez egyenlő volt az elmentem wifizni, majd jövök-kel. De igyekeztünk a vacsi után röviden intézni, amit szükséges (én még azt sem), de el kell fogadni, SAJNOS van, aki nem tud teljesen visszavonulni nyaraláskor sem.

 

A vendégek összetételéről annyit, hogy elenyésző arab, német, olasz, magyar mellett volt orosz bőven, de nem láttam olyan nagymértékű pocséklást, mint az előző években. Persze volt, hogy tömték a szatyorba a péksütit és lerabolták a gyümölcsös pultot, de nem ez volt a jellemző. Ami meglepett, hogy az orosz gyerekek a szülők példáját követve, félretolnak, beállnak eléd. Másenyka tolakszik a sor elejére, alig éri fel a pultot (első gondolat, gyerek, had menjen), megkapja a palacsintát, majd ismét jön. Én még mindig nem kerültem sorra, ő már kétszer nyalta ki a csoki szószos palacsintás tányért, és maszatosan vigyorogva, ismét előre furakszik. Egyéb atrocitás nem ért. Biztos voltak matt részegek, hangoskodók, de ebből mi kimaradtunk.

 

Ivóvíz: ez az egy, ami nem annyira tetszett. Ballonokból lehetett ivóvizet nyerni. A szobába első nap be van készítve egy 1,5-l-es palackos víz. Utána töltsd magad. Mivel tudtuk, hogy így működik, itthonról a bőröndbe tettünk 0,5 l-es vizet. Ezeket töltögettük. Egyébként nem a ballonnal van bajom, bár szerintem nem túl higiénikus. Nem győztem balettozni, hogy a palack szája ne érjen a kifolyóhoz. Másrészt, amikor bezárt a bár, jó esetben feltettek egy teli ballont, de este 8-ra kifogyott. Csere majd csak reggel. Lehet, hogy máshol is voltak vízvételi lehetőségek, nem láttam. Megoldottuk, mert közelben volt bolt, vettünk, vagy napközben feltöltöttük a palackokat. Egyébként nem lett bajunk. Az ételek is finomak, változatosak, bőségesek. Még a diétázókra is gondolnak, pl: diétás dzsem.

 

Karszalag: a hajnali indulás ellenére, amikor leadtuk a kulcsokat levágták a karszalagot. 

Kicsit féltem, hogy az oroszokat vonzó aquaparkja miatt, nagyon zsúfolt lesz, de kellemesen csalódtunk. Nem kellett hosszan sorban állni sehol, semmiért, üres napágyak is mindig voltak bőven. Nem írhatok mást, mint azt, hogy ha nem a snorizás a fő cél, akkor kiváló választás. Mi úgy jöttünk haza, hogy ha tehetjük, jövőre együtt ugyanide.

 

Bocsánat a túl hosszú beszámolóért, talán egy kis segítséget jelent annak, aki ide utazik.

anita1014 Creative Commons License 2015.07.15 0 2 114336

Sindbad Beach 2015.07.01-08.  II. rész

Az Aqua Resortba egy vacsi erejére mentünk át a libanoni étterembe, nagyon kellemes volt, a szálloda hangulatosan ki van világítva, este (szerintünk) itt van a legnagyobb nyüzsgés a recepció- lobby bár környékén.

 

A club all inclusive-ban ehetsz-ihatsz mindhárom szállodában. Vannak éttermek (olasz, ázsiai, libanoni), ahova be kell jelentkezni, nincs lekorlátozva, lehet többször is. Mi kipróbálgattuk. Jó volt, kicsit nyugodtabb a légkör, mint a svédasztalos.

 

Napközben tengerparti bárban és az ázsiai étteremben lehetett iddogálni, fagyizni. Ebédelni a főétteremben és előzetes bejelentkezéssel az ázsiaiban lehetett. A bejelentkezés rafinált volt.  A recepciónál érintőképernyős monitoron kellett végrehajtani a nem túl bonyolult feladatot. Gondoltam megy ez nekünk, hiszen tavaly a SRM-ban már szereztünk gyakorlatot. Meg ahogy azt Móricka kigondolta! Ki kellett választani, hogy a 3 szálloda közül melyikben laksz, ez ok, majd beírni a szobaszámot, ez is ok. Jobb rendszer már hozza is a nevet, itt be kell írni. De ne a vezetékneved írd, azt nem érti, ellenben a keresztnév beírása után tied a pálya. Ki kell választani melyik étterembe szeretnél menni, mikor (ebéd v. vacsi itt 3 turnus van). Aztán, ha ez eddig még bírtad türelemmel, feldobja, hogy válaszd is ki a menüt. Érdekes volt a dolog 12 embernél. Az olasz étterem esetén ez nem jelentett problémát, még a libanoni sem, mert nem ismerjük ezt a konyhát, tehát vakon rendeltünk, de mikor az ázsiai következetett, nem tudtuk sírjunk vagy nevessünk. Elkezdte olvasni a lányom, hogy válasszunk: pl. kim-kum-ka, hing-hung-ha stb. A recepciós, bénázásunk láttán odajött, hogy segít. Adott egy étlapot, amin oroszul is le voltak írva az ételek. Kösz, sokat segített. Ezen a ponton már szinte érzed, hogy hagyni kellene a fenébe az egészet, de a kisördög ott bujkált, hogy csak ki kellene próbálni, ha már itt vagyunk. Aztán előkerült egy angolos verzió. Ha eddig eljutottál, már csak a véglegesítés van hátra és nyomtatja a kis papírt, ami majd az étterembe való bejutásod kulcsa. A foglalósdi reggeli utáni program volt, érdemes ekkor, főleg, ha ebédelni máshol szeretnél, mert pl. közvetlenül étkezés előtt már nem lehetett.

 

Bár már van néhány tucat hűtőmágnes-poháralátét-piramis-hógömb kombónk, és nem létkérdés a szállodaválasztásnál, hogy legyen vásárlási lehetőség, most mégis úgy alakult, hogy bent voltunk a városban, és nagyon tetszett, hogy esténként lehet mászkálni, nézelődni. A szokásos egyiptomi édességet, az elmaradhatatlan hűtőmágnest kivéve, nem igazán vásárolgattunk. Az árak tavalyhoz képest jelentősen felmentek. Ennek ellenére apukám a tönkrement és megsiratott világjáró szandálja helyett, klassz Converse-t vett 12 $-ért. Igaz első körben 2 jobbost hozott el, amit csak másnap vett észre, de kicserélték. :) Aki akar az klassz táskára, pénztárcára, övre egyéb csecse-becsére tud szert tenni olcsóbban, mint itthon. A reptéren drágább volt minden, de biztosan van, aki ott talál magának kedvező áron ezt-azt.

 

A személyzetről csak jót tudunk mondani. Ramadán ide vagy oda, mindenki segítőkész, mosolygós volt. Nekünk természetes, hogy kivétel nélkül mindenkivel normálisan viselkedünk, köszönünk, mosolygunk, kérünk stb. Mindezek ellenére mindig (az ideit kivéve) találkoztunk olyannal, aki kelletlen, mogorva, esetleg bunkó (bocsi) volt. Itt egyszer sem. Biztosan közre játszott az, hogy általában mind a 12-en együtt voltunk, idővel tudták ki, kicsoda, kiderült, hogy nem oroszok vagyunk, és a „gyerekek”, nem feltétlenül a jó iskolai nyelvi képzésnek köszönhetően (bár erre is van példa),  szerencsére beszélnek nyelveket.  Így sokat beszélgettünk a dolgozókkal. Mármint inkább a gyerekek és fordítottak oda-vissza. Ilyenkor érzem a hiányát, hogy bár megértem a konyhanyelvet, nagy jóindulattal gagyogok is, de nem az igazi. És ami a lényeg a borravalót nem várták el. Legalábbis soha nem éreztem. Adtunk persze, máskor is szoktunk, de most sokkal szívesebben.

 

anita1014 Creative Commons License 2015.07.15 0 2 114335

Sindbad Beach 2015.07.01-08. (12 fő) Taurus I. rész

Egy nagyon jól sikerült nyaralással, fájó szívvel hagytuk magunk mögött a mesés Egyiptomot. Az hogy ismét ez legyen a nyaralás célpontja, nem is volt kérdés.  Írhatnék a felhőtlen kék égről, a forró napsütésről, a kék megannyi színében pompázó, kristálytiszta tengerről, ami olyan fantasztikus, hogy leírni sem lehet. De a szállodáról friss infót nem találtam a fórumon, így inkább erről bővebben. Idén még a búvárkodás is elmaradt, zilált idegeink, az évközbeni hajtás miatt megfáradt testünk csak a pihenésre, a tenger végtelenjének bámulására és jó nagy beszélgetésekre, nevetésekre vágyott. De félretéve a költői hangvételt, jelentem feltöltődtünk, csak rövid volt!

 

Volt már téma az indulás-érkezés ideje, mi is utaztunk már több időpontban, de ezek a hajnali indulások nem túl szerencsések. Odafelé még csak-csak, hiszen az izgalom, a várakozás feledteti a fáradalmakat, de hazafelé brutál volt. Ráadásul a Taurus Reisennek, illetve a kinti partnerirodának köszönhetően hajnal 2-kor már kint voltunk a 6.30-kor induló járathoz, ami tervezettként 5.05-kor indult volna, de ez a változás gondolom nem aznap hajnalban dőlt el. Az idegenvezető sumák volt, ráadásul elégedettségi kérdőívet is kitöltetett. Többet soha nem töltöm ki, majd csak itthon!  Írtam néhány keresetlen szót ebben az ügyben a Taurusnak, no válasz. Egy „elnézést kérünk” azért jól esett volna. Ezen kívül minden más pazar volt.

Szobák: 1034, 1035, 1037, 1058, 1062 földszinti, 1 emeletes épület, a tengerparti bárhoz legközelebb eső épület. Egyszerű, kényelmes, a pótággyal is tágas szobák. Tengerparthoz még soha nem voltunk ilyen közel, de nem nagy a szálloda, nincsenek távolságok.  

 

A tenger lassan mélyül, lehet pancsizni, az apály-dagály nem befolyásolja a fürdőzést. Igaz, látnivaló nem sok van. Az ázsiai étteremtől indulva homokos, majd a tengerparti bár felé köves, de nem vészesen. Idén sikerült először úgy pakolnunk, hogy az egyik bőrönd, mondhatni kongott, gondoltam bepakolok még egy papucsot (de minek?). Kisférjemtől az engedélyt is megkaptam. Szóval volt nagy boldogság. Ha akkor valaki azt mondja, hogy inkább az úszócipőt tegyem be, biztos komplett idiótának nézem, mert homokos partra az minek? Nos, visszanyalt a fagyi, de rendesen.  Szerencsére volt, akinek volt annyi esze, hogy elhozta, így aztán a cipők körbejártak, kényelmesebb volt a kövek között abban mozogni. Mert hiába az óvatosság, fogyott a Leukoplast. A medencék vize (semmilyen hőfokot jelző táblát nem láttunk), a tenger kellemes hőmérsékletű volt, sütött a nap, a szél mindig fújt. Itt egy kisebb medence rendszer van, 3 csúszdával. Nem nagyon fürödtünk benne, a gyerkőcök használták időnként, míg csúszkáltak, a szélén hűsöltünk. A medence körül nagyon csúszik a járólap. Egy csepp víz elég és olyan leszúrt rittbergert vág le a szerencsétlen, hogy még nézni is fáj. Anyukám kétszer is pórul járt, mindkétszer ugyanaz a térde és lábujja szenvedte. De többször láttuk ilyen és hasonló balesetek nyomait.

 

Használhattuk a szemközti Sindbad Aqua Resort és a Sindbád Aqua Park szállodákat is. Az Aqua Parkba többször is átmentünk, oltári jó csúszdák voltak, 9-66 éves korig teszteltük. Biztonságosak, többségét úszógumival kell/lehet használni, szuperek! Szabad ágyat napernyővel mindig lehet találni. A bárjában inni, fagyizni, az éttermében ebédelni lehet. De a recepción is lehetett inni, kávézni. (itt volt egy kis helyzeti előnyünk, - én biztosan nem találtam volna oda - mert a szüleim jó néhány éve ebben a szállodában voltak)

saválló Creative Commons License 2015.07.14 0 0 114334
Előzmény: camel1237 (114333)
camel1237 Creative Commons License 2015.07.14 0 0 114333

Azt nem tudom, hogy van e olyan, hogy Grand Mall. Senzo mall egy bevásárló központ. Van olyan is, hogy Makadi Mall, az csak egy kis séta a Grandból. Van pár üzlet meg éttermek. Ez úgy néz ki, hogy az összes Makadi Red Sea szállodának a közös előkertjében van, ami csoda szép és sportpályák is vannak. A Sunwingba be lehet menni de a csúszdapark fizetős, az árakra nem emlékszem, talán 30 euro egész napra és lehet vagy öt éttermet is igénybe venni.

Előzmény: rednyafi (114332)
rednyafi Creative Commons License 2015.07.14 0 0 114332

Sziasztok! Mi a Grand mall? azt olvastam h ingyenes busz jár oda :) és a weaterworld(?) szálloda viziparkos? Be lehet esteleg menni a grand makadiobol?

iliás Creative Commons License 2015.07.14 0 0 114331

Sziasztok! Vasárnap jön valaki a Sentido Mamlouk Palac-ba?

 

Kyrandia2015 Creative Commons License 2015.07.14 0 0 114330

Nincs lehetosegem ra.

Előzmény: evi.b. (114329)
evi.b. Creative Commons License 2015.07.14 -1 0 114329

Viszont te azért mész, méghozzá 2 hétre. Nem foglaltál át máshova. 

Előzmény: Kyrandia2015 (114328)
Kyrandia2015 Creative Commons License 2015.07.14 0 0 114328

Ha most foglalnék, nem mennék. Nem azért, mert jelentős valószínűsége van egy terrortámadásnak.

Azért, mert az elmúlt hónapok eseményei azért tesznek arról, hogy ne legyen felhőtlen nyaralás.

Előzmény: valkyre (114323)
zsuzso100 Creative Commons License 2015.07.14 0 0 114327

Köszi szépen a beszámolót.

Valóban szuper szálloda, csodás parttal. 

Előzmény: BmÉva (114325)
zsuzso100 Creative Commons License 2015.07.14 0 0 114326

Sharm vagy Hurghada a cél? 

Mit érdemes megnézni? Ez elég hosszú...Kairó, Luxor, sivatag, tenger - mindegyiknél sok-sok programlehetőség.

Előzmény: valkyre (114323)
BmÉva Creative Commons License 2015.07.14 0 4 114325

Beszámoló – Fort Arabesque 2015. június.

 

Az idén június 6-13 között Brigitta (Liliom Safari) szervezésében voltunk a Makadi öbölben, szuper volt!

A Brigitta által javasolt szállodák közül a FORT ARABESQUE szállodát választottuk, ami 4 csillagos, de korábbi tapasztalatainkkal összevetve számos 5 csillagostól jobb!

Superior szobát kértünk, ami jóval tágasabb és elegánsabb, mint a standard szoba, árban pedig minimális a különbség. Négyen két egymás melletti, tengerre néző, erkélyes szép szobát kaptunk az East Wing „A” szárnyban közel mindenhez: étterem, recepció, bár 3 perc, part sétálva 5 perc.

Liftek, átjárók kötik össze a szálloda egyes részeit, nagyon kényelmes! Nem nagy szálloda, de minden van benne: éttermek, bár, terasz, parti étterem és bár, medence + bár, néhány bolt, pénzváltó, orvos, gyógyszertár, SPA részleg, Aréna (esti műsorokkal), vizi sport centrum, gyerek sarok animációs programokkal, stb.)

Gyönyörű a kertje, a parti plázst is hatalmas pálmafák veszik körül. Ami számunkra lényeges, hogy az egész szállodára jellemző a tisztaság, maximális figyelmesség a vendégek iránt. A személyzet kedves, udvarias, mindenütt gyors a kiszolgálás. A vendégek nagy része német, olasz, angol, néhány cseh és arab családdal és 2 magyar társasággal találkoztunk. Oroszok egyáltalán nem voltak.

A 2 ágyas szobában 2 nagy francia ágy volt, kanapé, kis asztallal és székkel, nagy LCD TV sok csatornával, toalett asztal, vízforraló (naponta tea és kávé bekészítéssel) az előszobában nagy szekrények, a fürdőszoba tágas, nagyon tiszta, újszerű. Az erkélyen jó állapotú rattan székek és asztalka, még ruhaszárító is volt. Minden nap alaposan takarítottak (a hét folyamán 2 x 2 dollár baksist adtunk a takarítónak) és naponta töltötték a hűtőt: 4 kis üveg ásványvíz, 2 dobozos Coca-cola, 2 dobozos gyümölcslé. Egyébként nap közben is lehetett kérni palackos vizet, üveges szódát, dobozos colát és gyümölcsleveket (még guavát is) a bárban vagy a parti étteremben.

Az ételválaszték számunkra megfelelő volt, minőségük kiváló. Reggeli az általában szokásos: felvágottak, sajtok joghurtok, sokféle müzli, lekvárok, sokféle péksütemény, édes sütemények, bundás kenyér, tejberizs, saját kívánság szerint sütött omlettek vagy tükörtojás, palacsinta, főtt tojás, főtt és sült virsli, zöldségek, saláták, gyümölcsök gyümölcslevek, kávé, tej, tea…

Ebédelni a fő étteremben lehetett, 2 féle leves, 4-5 féle húsétel sütve, grillezve, szaftosan, 2-3 féle hal (rántva is!), többféle rizs, krumpli (krumplipüré és hasáb krumpli is), párolt és grillezett zöldségek saláták, sütemények. Vacsorára hasonlóak, de talán kicsit nagyobb választékban, mindig volt valami különlegesség is. Folyamatosan volt pizza, és olasz tészták, amit kérés szerint fűszereztek, gazdagítottak gombával, zöldségekkel. Szerda este minden héten óriási szabadtéri grill partit rendeznek – nekünk ez is nagy élmény volt. Italt a pincérek szolgálták fel (sör, borok) – nekünk a rozé + szóda ízlett legjobban, ha megláttak, már hozták is!

A parti étteremben is lehetett könnyebb ebédeket fogyasztani, többször inkább itt ettünk, így nem kellett nap közben felmenni a partról. Itt fagylaltokat, jégkrémeket is lehetett kapni. A parti bár mellett nagyon tiszta, tágas toalett van, kicsit távolabb külön gyerek WC, mosdó.

A part: a környék leghosszabb, homokos, pálmafás gyönyörű partja, soha nem volt zsúfoltság, mindig lehetett szabad nyugágyakat találni (persze ha jó helyet akartunk választani, inkább már reggel 7-8 között lement valamelyikünk „foglalni” – a törölközős 7 órától volt nyitva). Többször elsétáltunk balra a szomszédos szállodák felé, a Príma Life igen pici partja olyan zsúfolt volt, mint a heringes doboz, a Grand Makadi csoporthoz tartozó szállodák partja szép, de azok is zsúfoltabbak.

A tenger élővilága a FORT ARABESQUE előtt a legszebb!! Egymást érik a víz alatti korall-szigetek rengeteg féle hallal. Már a sekély részeken is nagyon sok a látnivaló, a kicsit mélyebb részeken pedig fantasztikusan gyönyörű, szinte érintetlen az élővilág. Órákon át sznoriztunk, s bár a szokásosnál szelesebb volt az idő, itt az öbölben mindig jól lehetett úszkálni, nem volt túl nagy a hullámzás.

Összességében az egyik legjobb helynek tartjuk, ár-érték arányban pedig a legjobbnak! (Korábban már voltunk Marsán, Tabán, több hurghadai és makadis szállodában is.) Biztos, hogy visszamegyünk még!

 Az idei nyaralás sikeréhez (s nem utolsó sorban a kedvező árához) hozzájárult a Wizzair is, mivel a nemrég működő közvetlen hurghadai járattal repültünk igen jó áron.

 A Brigitta általi szervezésről, személyre szabott szolgáltatásairól, a személyes transzferekről, fakultatív programokról pedig csak felsőfokban tudunk szólni! Nem is ügyfeleknek, hanem barátoknak éreztük magunkat, akiket minden részletre kiterjedő gondoskodás, kedvesség vett körül. Mostantól ha Egyiptom, akkor csakis Brigivel!

 Mind a Liliom Szafarit (Brigittát), mind a szállodát jó szívvel tudom ajánlani mindenkinek.

 

 

Előzmény: zsuzso100 (114282)
vigor111 Creative Commons License 2015.07.13 -2 0 114324

Javaslom útikönyvek vagy akár ezen fórum visszaolvasását...úgy fizettél be, hogy fogalmad sincs, mire?

Előzmény: valkyre (114323)
valkyre Creative Commons License 2015.07.13 0 0 114323

Sziasztok!

 

Új vagyok itt, még nem voltam Egyiptomban, de most oda készülünk. Hova érdemes elmenni, mit érdemes megnézni? Két hétre szeretnénk menni.

Kyrandia2015 Creative Commons License 2015.07.13 0 0 114322

Írni fogok. :) Persze frászban vagyok, de valahogy mégis optimista. Épp most beszélgetek egy kairói ismerõsömmel a helyzetrõl.

Előzmény: ajax1 (114319)
Kyrandia2015 Creative Commons License 2015.07.13 0 0 114321

Írni fogok. :) Persze frászban vagyok, de valahogy mégis optimista. Épp most beszélgetek egy kairói ismerősömmel a helyzetről.

Előzmény: ajax1 (114319)
ajax1 Creative Commons License 2015.07.13 0 0 114320

Hjazmin merre vagy? Már nagyon várom az élménybeszámolód!

ajax1 Creative Commons License 2015.07.13 0 0 114319

Szia!

Irigyellek, de nagyon kellemes pihenést kívánok. Mi is oda megyünk, de csak szeptemberben. Kérlek, majd írj jó hosszú élménydús beszámolót, mert erről a hotelről nincs túl sok.

 

Előzmény: Kyrandia2015 (114316)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!