Keresés

Részletes keresés

Fürtöske Creative Commons License 2006.04.08 0 0 9361

:-oDDDDDDD

 

Akkor felvilágosíthatod őket! Soha nem is tartozott Ligethez!

 

Egyébként alapvetően az önkormányzat cseszte el ezt a dolgot. Mégpedig jó pár éve, amikor kijelölték területhatárok figyelembe vétele nélkül az iskolák hivatalos vonzáskörzetét.

Ugyanis itt egyértelműen az volt az álláspont (szokás szerint egy nemnormális ötlet alapján), hogy az Ősagárd utcai tanköteles elsősök a Hősök terei iskolához tartoznak, akik meg már a Robogó utcában laknak, onnantól a Diadal utcai iskolába kell alapból jelentkezni.

Valszeg ebből eredhet az az elképzelés, hogy az Ősagárd utca Ligethez tartozik.

 

Előzmény: RájeN (9359)
Abraka Dabra Creative Commons License 2006.04.08 0 0 9360
Nálunk Pécelen minden jelölt gödöllői:))
Előzmény: DegeneraBocsinka (9358)
RájeN Creative Commons License 2006.04.08 0 0 9359
A nagyszüleim 30 évig éltek abban az utcában, egy barátom pedig a mai napig, mind abban a tudatban, hogy ligethez tartoznak. :)
Előzmény: Fürtöske (9356)
DegeneraBocsinka Creative Commons License 2006.04.08 0 0 9358

Csupán 2002-óta élek a kerületben, de nem is indulok jelöltnek :), szóval igazából én azért furcsállom ezt a kispesti jelöltet, mert fatornyos kis szülővárosomban hülyének nézték volna, ha a szomszédos város polgára indult volna nálunk. És elképzelhetetlen lett volna az is, hogy ne a helyi jelölt győzzön ilyen esetben.

 

De ez biztos amolyan maradi vidékies gondolkodás, ami nem méltó a globális Budapest eszmeiségéhez. :))

BoGar Creative Commons License 2006.04.08 0 0 9357
Igen. És van olyan 3km-es autópályaszakasz több helyen, amin a pálya kiszélesedik. MEgsúgom, a repülőgépek miatt széles ilyen helyeken. Mármint, hogy ott is le tudjanak szállni. Az autópályáknak meg autóutaknak el kellett bírniuk a harckocsikat is. Ezért olyan jók ott az utak.
Előzmény: cucu (9352)
Fürtöske Creative Commons License 2006.04.08 0 0 9356

" ... Én szerényen megjegyezném, hogy az Ősagárd utca elég hosszú. Irányító szám szerint ( 1172 ) ligethez tartozik. De az eleje valóban Újtelepről indul. ..."

 

Nem kellett volna!

 

Csak megjegyezném, hogy az Ősagárd utca igaz, hogy eléggé hosszú, de az utolsó fűszálig Rákoscsaba-Ujtelephez tartozik.

A teljes Rákoscsaba-Ujtelep, és Rákosliget egyazon irányítószám alatt szerepel a kezdetektől fogva, 1172. (most tök mindegy, hogy miért, én sem tudom)

 

A vízválasztó az Ároktő utca, aminek egyik oldala Liget, a másik oldala Újtelep.

A volt Rákosligeti temető nyúli be kissé az Újtelepi részbe, mert mint egységes területet a Ferihegyi úti bejárat miatt Rákosligethez tették.

Azon kívül meg már Ligeti temető volt akkor is, amikor Újtelep csak kezdett kifejlődni.

Most lehet azon vitatkozni, hogy az Ősagárd utca is Liget mellett megy el, mert a volt temető egyik oldala az Ősagárd utcai rész.

Szerintem azért az 50-100 méterért nem érdemes.

 

Csak, hogy mások is tuggyák mán'!

 

Előzmény: Rákoscsaba (9348)
Rákoscsaba Creative Commons License 2006.04.08 0 0 9355

Szia cucu!

mikor ezt írtam, nem arra gondoltam, hogy bűnüldözés szempontjából jó - e annak a zsarunak, aki ugyanabban a kerületben él illetve lakik.

Köztudomású, hogy a betörők, rablók stb. nem e kerület  lakosaiból tevődik ki. Egyszerűen ide jönnek és rabolnak, betörnek.

Én azért húztam párhuzamot, hogy érzékeltessem: munkavégzés szempontjából mindegy. Ugyanúgy örzik annak a kerületnek a békéjét, amelynek nem lakosa.

Őszintén remélem, hogy a kerületi politikusaink is mindent megtesznek ezért a kerületért függetlenűl attól itt lakik - e vagy sem.

üdv.

Előzmény: cucu (9350)
Elar Creative Commons License 2006.04.08 0 0 9354

Akkor ez az Önk felelőssége is.

Nekik kellene ellenőrizni a munkát.

Felháboritó :(

Előzmény: cucu (9353)
cucu Creative Commons License 2006.04.08 0 0 9353

Üdv

Gyakorlatilag értelmetlen így leaszfaltozni egy utat, ahogyan csinálják.

Nem csak, hogy technológiailag rossz a munka, hanem az egész átgondolatlanul van kitalálva.

 

Van egy egyszerű példám. Ha otthon ki kell festeni a lakást, az ugyebár nagy munka, hiszen ki kell pakolni a bútorokat és meg kell szervezni a család életét, hogy a festés idején is lehessen főzni, enni, mosakodni, iskolába járni, stb. Nyilván, ezt az ember nem szeretné minden évben újra csinálni. Tehát a tapétát úgy kell feltenni, hogy az jövőre ne essen a nyakunkba, mert akkor minden kezdődhet előlről. Márpedig az útépítést nem ezzel  a gondolattal végzik, hanem összecsapják, ami jól látszik, hogy 1-2 éve "rendbetett" utak ma már ugyanúgy felújításra szorulnak. Nem az időjárás a hibás, hanem az a felelős beruházó, aki átgondolatlanul, rövidlátó módon csak a szükséges mértékű helyreállítást végezteti el. Tehát csak azt az 1 méteres sávot hozza helyre, amit felbontott, miközben tőle jobbra-balra kátyúk maradnak. Jövőre pedig ez a sáv természetesen besüpped; lehetne újrakezdeni az egészet.

Azt nem hinném, hogy az útépítők lobbizzák ki ezt a fajta munkát, mert bőven volna mit helyrehozni. Akár a következő 10 évben folyamatosan lehetne munkájuk, utána meg jöhetne a rekonstrukció.

 

Írod, hogy a Bélatelepi út megjavul, amikor átérünk a XVIII-ba.

A '80-as években a Lőrinci útnak volt egy 50 méteres szakasza a kerület határán, ami járhatatlan volt szinte, mert a két kerület nem tudta eldönteni, kihez tartozik. A helybéliek "senki földjének" nevezték.

Előzmény: Elar (9351)
cucu Creative Commons License 2006.04.08 0 0 9352

"16 ev alatt nem valami sok, miota SZDSZ vezetesu a fovaros.
Az kesz rohej, hogy egyedul attol a fujszemetfidesznaci Orbanektol kaptunk utoljara celzott tamogatast foldutak aszfaltozasara."

 

OFF

Minden hátsó gondolat nélkül megemlíteném, persze csak érdekesség képpen, ha valaki nem hallott volna róla... szóval: Németországban az úthálózat, az infrastruktúra Hitler idejében fejlődött a legtöbbet a korábbiakhoz képest.

Előzmény: Kevin (9325)
Elar Creative Commons License 2006.04.08 0 0 9351

Sziasztok

 

Én 3 éve lakom Rákoshegyen a pároméknál. Szeretek itt lakni, mert "bejön" a kertes házi élet :)

Olvasgattam a topciban a közlekedésel kapcsolatban.

Hát igen. Ez valóban botrányos. A párom -aki őslakos felkészített- arra, h itt "szarnak bele", de ennyire?

A 2 út amin bbe lehet menni a városba - káosz.

Bélatelepi út - hihetetlen milyen állapotban van - most már kátyúzni sem látok senkit. (Érdekes, h ahol vált a kerület 18-ra, ott aránylag sim az út...)

Arról nem is beszélek, h nem ártana még 2 sáv. Vafy vmi kanyarodó sáv a Lőrinci útnál

 

A legmaradandóbb élmény a Melczer utcai gázcsőfektetés(?) 2 éve(?). Ugye itt megy a 168-as busz. A csőcsere után a gázművek leborította azt a sávot aszfalttal. Kérdem én? Miért nem szállt be az Önk. a másik felébe? És lett volna végre 1 normális út a busznak. Azt mondanom sem kell, h azóta is hiperszxx az a sáv amit úgy hagytak.(Persze lehet, h van vmi amiről nem tudok)

 

A 3. pedig a tavalyi aszfaltozás a Baross utcán illetve a Szabadság úton.

A Baross utcain még nem láttam kiugró kátyút, de a csatornafedelek... Miért kell pl 2-nek lenni egymás mellett? Hogy biztosan rámenjen az autós? Mert ugye simára nem "lehet" megcsinálni.

 

Szabadság út? Na az elég gázul sikerült. Nem találnak olyan beruházót aki képes normálisan megcsinálni?

A csatornafedelek mondnanom sem kell, h itt sem sikerültek, 3x szxxrabb, mint a Barosson.

Most meg a vasúti átjárónál van 1 orbitális kátyú ill esik szét az aszfalt.(Lőrinci útinál)

 

De h pozítív dolgot is írjak: Egyelőre tetszik ahogy megcsináltak egy halom kisutcát ezzel az aszfaltszerű valamivel. Több mint a semmi. Végre nincs por. :)

 

 

cucu Creative Commons License 2006.04.08 0 0 9350

Szia

A rendőri párhuzam nem túl jó példa. Bűnüldözés szempontjából jobb, ha nem helybéli a rendőr.

Előzmény: Rákoscsaba (9348)
cucu Creative Commons License 2006.04.08 0 0 9349

Szerintem csak az tudhatja, hogy hol lakik, akiről szó van.

Előzmény: RájeN (9347)
Rákoscsaba Creative Commons License 2006.04.07 0 0 9348

Sziasztok!

Ehez kapcsolódóan én is találtam cikket a "Tizenhetedik" című újság 18.oldalán Devánszkiné dr. Molnár Katalin írását.

Akinek esetleg nem dobtak be a ládájába, idézem.:"....érdemtelennek és méltánytalannak tartom, hogy a helyi FIDESZ így próbálja őt lejáratni /itt Alexa Györgyről van szó/. Különösen akkor, amikor mindannyian tudjuk, hogy az ő jelöltjük, bár 2004 óta papíron kerületi lakos, különösebb politikai érdemekkel nem rendelkezik. Ha csak nem tekintjük érdemnek a helyi FIDESZ szervezet feloszlatását, amely a jelölt kerületben való megjelenésének egyenes következménye volt. Önéletrajzában azt írja " Rákosligeten lakunk..." Kár, hogy az Ősagárd utca, ahová Riz Levente bejelentkezett, Rákoscsaba -  Újtelepen található...Remélem, ennél azért pestlőrinci létére is jobban ismeri kerületünket."

 

Tehát: Alexa - Riz: 1-1

Én szerényen megjegyezném, hogy az Ősagárd utca elég hosszú. Irányító szám szerint ( 1172 ) ligethez tartozik. De az eleje valóban Újtelepről indul.

 

Az, hogy ki hol lakik, a munkavégzés szempontjából lényegtelen. Nekik az a dolguk, hogy  képviseljék kerületünket bal, vagy jobb oldalon.

 

Párhuzamot vonnék azzal, hogy a rendőrők nagy hányada nem a lakó kerületében dolgozik, mégis végzik a járőr munkájukat.... óvják az állampolgárokat. Talán ez így szerencsésebb?

 

Érdemes lenne elgondolkodni rajta, utána nézni, hogy a kerületi pártok képviselői milyen, mennyi közösségi munkát végeztek el....lehet hogy elcsodálkoznátok! :)

Üdv.

Előzmény: BoGar (9342)
RájeN Creative Commons License 2006.04.07 0 0 9347
Méghogy nem tudja, hol lakik... Levente gyerekkora óta itt él a kerületben, tehát valóazínűleg ismeri. Valóban az egyik gimiben tanít.
Egyébként üdv mindenkinek, eddig még nem írtam ide, pedig már szerettem volna.
DAKAR Creative Commons License 2006.04.07 0 0 9346

Erre pont illik egy idézet az Üvegtigris 2-böl?

-Ez nagyon ciki??

-Neeeem. QRVA GÁZ!!! :-))

Előzmény: BoGar (9345)
BoGar Creative Commons License 2006.04.07 0 0 9345
DB: Akkor most tegyük fel úgy a kérdést. Kit válasszunk? Azt, aki azt se tudja hol lakik, de állítólag a kerületben, és itt dolgozik a kerületben, vagy azt, aki ugyan nem a kerületben lakik, de itteni önkormányzati képviselő, és eddig is a kerületért dolgozott?
Előzmény: DegeneraBocsinka (9328)
BoGar Creative Commons License 2006.04.07 0 0 9344
Na ez akkor így elég nagy gáz lenne!
Előzmény: Kevin (9343)
Kevin Creative Commons License 2006.04.07 0 0 9343
A mai Budapesti Riportban meg azt mondja, hogy - mar nem emlekszem, hogy kit - vendegul lat a XIII. utcai otthonukban.
Lehet, mar azt sem tudja melyik utcaban lakik, nemhogy melyik keruletreszben.
Előzmény: BoGar (9342)
BoGar Creative Commons License 2006.04.07 0 0 9342
Az MSZP-s a helyi MSZP szervezet elnöke. 6 éve dolgozik itt, jelenleg Rákoscsaba-Újtelep önkormányzati képviselője. Területén hét utca lett aszfalozott, neki köszönhető, hogy a naplás út egy részét felújították, Rogogó utcűban új vízelvezető rendszer épült ki.
A Helyi Hírekben írják: Ríz Levente 2004 óta lakik a kerületben papíron Na most olvasom, hogy nem a XIII. utcában lakik, hanem az Ősagárd utcában. És erre nyilatkozta azt, hogy Rákosligeten lakik. (Egyébként pedig Pestszentlőrincen lakik.)
Előzmény: Kevin (9337)
Kevin Creative Commons License 2006.04.07 0 0 9341
Amugy a tegnapi Helyi Themaban nem talaltam erre utalast, amit Peto emlit. Aki megtalalja, vendegem egy sorre :)
Előzmény: Kevin (9340)
Kevin Creative Commons License 2006.04.07 0 0 9340
Peto válasz | megnéz | könyvjelző 2006.04.07 19:38:12 (9312)

S oly jól ismeri a kerületet, hogy saját lakóhelyeként következetesen Rákosligetet említi (legutóbb a tegnap bedobott Helyi Thémában),
Előzmény: BoGar (9339)
BoGar Creative Commons License 2006.04.07 0 0 9339
Bocs. Épp Levente nem tudja. Jól mondtad, ő mondta, hogy Rákoscsaba-Újtelepen lakik a XIII. utcában. Na de a XIII. utca Ligeten van.
Előzmény: Kevin (9336)
cucu Creative Commons License 2006.04.07 0 0 9338
A XI. és a XV. között. Egyik oldalon a páratlan, másik oldalon a páros utcák vannak - Ligeten.
Előzmény: Kevin (9336)
Kevin Creative Commons License 2006.04.07 0 0 9337
Egyebkent mit is dolgozik ez a mszp-s jelolt a keruletunkben? Mert a fideszes - ha jol tudom - a keruletunkben tanit.
Kevin Creative Commons License 2006.04.07 0 0 9336
Akkor olvasd el megegyszer: en nem tudtam pontosan, hol van a XIII. utca nem Levente nem tudta.
Előzmény: BoGar (9334)
cucu Creative Commons License 2006.04.07 0 0 9335
Hiteles forrásról nem tudni.
Előzmény: Kevin (9332)
BoGar Creative Commons License 2006.04.07 0 0 9334
Az elöbb itt írták a fórumra.
Előzmény: Kevin (9332)
BoGar Creative Commons License 2006.04.07 0 0 9333
Egyébként a Rákoskert sugárúton is most csatornáztak. Sajnos jött a tél, ezért csak a felbontott részen aszfaltoztak, de most felemelték a csatornafedeleket, és újra leaszfaltozták az egészet.Ugyanezt megcsinálták az Erzsébet körúttal is.
Kevin Creative Commons License 2006.04.07 0 0 9332
Hol van arra forras, hogy Levente nem tudja hol lakik?
Előzmény: BoGar (9330)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!