Keresés

Részletes keresés

tristen Creative Commons License 2013.01.20 0 0 3928

Vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy jól teljesített a kisfiad, ezért jó lett a bizonyítványa! Szóval ez szuper! :))

Előzmény: tristen (3927)
tristen Creative Commons License 2013.01.20 0 0 3927

Szia!

 

Én is örülök, hogy ilyen jó lett a kisfiad teljesítménye! GRATULÁLOK! :))

 

hali :)

Előzmény: climbz (3916)
mentalist_ Creative Commons License 2013.01.20 0 0 3926

Az alma méretű duzzanat talán kicsit túlzás volt részemről. Inkább úgy mondanám, hogy a seb és környéke kissé érezhetően jobban kiemelkedik, meg van dagadva. Mára kicsit jobb. (11 nap)  Milyen munkát végzel? Én max 7-8 hét múlva már közpes, vagy annál kicsit nehezebb fizikai munkát is szeretnék végezni. A honlap azt írja, hogy 6 hét után teljes terhelés mehet. Neked másfél év után is bedurran fizikai munka után? Konkrétan milyen terhelés után? Mekkorát emelsz ilyenkor, és hány órán át? Folyamatosan a nap folyamán? Vagy esetleg sportról van szó?

Előzmény: zekkkk (3922)
zekkkk Creative Commons License 2013.01.19 0 0 3925

Tristen barátom, most Te jössz:))

zekkkk Creative Commons License 2013.01.19 0 0 3924

Szia.

 

Amiket leírtál, az nagy valószínűséggel a lágyéksérv tipikus tünetei, úgy mint húzó fájdalom, here dolgok, este jobban stb. Az hogy az első doki megvizsgált és az ujja "belefért" ahogy írtad, szerintem elképzelhető. Ez nem úgy van hogy ha egyszer kinyílik, akkor úgy is marad, hanem mivel rugalmas a dolog és kitágul egyre többször és többször, annál jobban nagyobb lesz és egyre kisebb az esélye a kzáródásnak, mert a kitágult sérvkapun könnyebben visszacsúszik a hasüregbe a sérvtartalom, pl. lefekvésnél.  A kizáródás akkor van, ha a nyílás még kicsi és szűk és ha átpréselődik a kapun a tartalom, akkor már nem tud visszahúzódni, ilyenkor a szorítástól elzáródhatnak az erek stb. és, na akkor már lehet agyalni hogy mi is legyen:)

A második orvos eredményére meg nem igazán tudok mit mondani, talán nem volt elég alapos??

Lehet hogy Neked "állatnak" tűnt az első orvos vizsgálata, de nyilván biztosra akart menni, csak rossz volt a körítés, legalábbis számodra. Bajod nem lett nagyobb, de lehet hogy az ő vizsgálati eredménye a helytálló.

Az biciklizésnél hogy dörzsölődik a dolog, az szerintem nem játszik ebben az esetben, mert akkor már heresérv lenne, és távolságilag azért van jópár cm a két dolog között. Inkább a tekerés-megerőltetés ami okozhatja a fájdalmat. Nálam műtét után 1 hónapig nemjavasolta a doki a biciklizést, nyilván az erőltetés végett és nem a dörzsölés miatt:)

Előzmény: golgemáj (3920)
zekkkk Creative Commons License 2013.01.19 0 0 3923

Szia.

 

Szerintem ha két orvos is ugyanazt állapította meg, a harmadik is ugyanazt fogja... Ez a futás dolog meg szerintem ha eddig elvoltál vele a sérvvel együtt ezután sem lehet problémás annyira. Amikor még nem tudtad hogy pontosan sérved van, akkor is futottál, nem?

Neked is mondom, hogy ez csak az én véleményem mint kívülállónak, az orvos majd tanácsot ad, hogy mit és mennyire lehet a Te esetedben, a Te állapotodban.

Mostmár lassan a műtét gondolatával is jobb lesz ha megbarátkozol, mert mint nekem is mondták anno a fórumtársak, a sérv magától nem gyógyul meg !

Előzmény: zltmth (3921)
zekkkk Creative Commons License 2013.01.19 0 0 3922

Szia.

Hát segítséget talán nem is, de véleményt azt mondok, illetve írok. Miniplasztikás vagyok én is. Nálam is hasonlóak voltak a tünetek, kivéve az "alma" duzzanatot. A vágás alatt közvetlenül a bőr alatt egy kb. ceruza vastagságú hurka alakult ki, túlnyúlva az eredeti vágáshosszhoz képest 1-1 centivel.Nekem olyasmit mondott, hogy egy steril gyulladás fog kialakulni ott belül, aminek lesznek  utóhatásai, ami nem mindig kellemes. (aki nem egészséges és durván probléma van az immunrendszerével, annál ez a gyulladás nem vagy csak nehezen jön létre. Valahogy így magyarázta műtét közben, nem pontosan emlékszem vissza a szavaira, de nagyjából ez volt a lényege)A műtét után a doki azt mondta, hogy ugyanúgy viselkedjek, mint a rendes kerékvágásban, csak kíméletesebben. Nem heverésztem napokon keresztül, igaz nem is dolgozatm, ha éreztem hogy fájdogál vagy fáradok, leültem, elfeküdtem a fotelban, ahogy kényelmesnek tűnt, de napi szintem mozogtam, mászkáltam. Talán a 4.vagy 5. napon nagy bátran elmentem vásárolni apróságokat és egy kétliteres üdítő "cipelése" megtette a hatását. Azt hittem alig érek haza, majd kiszakadni éreztem a sebem, fájt-sajgott két napon keresztül. Azon voltam hogy felhívom a dokit, de javult a helyzet, de hozzáteszem, nagyon lassan. Azóta is, ha nem figyelek oda és megerőltetem magam, akkor abban a pillanatban nem érzek változást, de utána 1-2 órával viszont igen, sőt sokszor csak másnap reggelre -pihenés után- elmúlik. Hozzáteszem, alakulgat a helyzet másfél év utáni műtét óta, úgyhogy mostanra elmondhatom, hogy ugyanúgy élek virulok:) mint a műtét előtt. Szóval ne keseredj el, az idő majd helytáll mindenért, de ha ez az "almás" dudor nem javul vagy roszabb lesz, szerintem felhívhatod a dokit, biztosan segítőkész lesz. Fel a fejjel, gyógyulj meg mihamarabb:)

Kicsit offolom a témát, de kikívánkozik belőlem. A műtétem előtt nem igazán foglalkoztam, sőt kicsit lerágott csontnak is gondoltam azt, hogy mindenhol csak azt hallom, hogy akadálymentesítést a középületeknél, ect. De bizony áldom az eszét, aki megvalósította  a környékünkön ezeket a dolgokat, mind az orvosi rendelő, mind a boltok bejáratánál. Igen jó hasznát vettem neki. Akkor.-:)

Előzmény: mentalist_ (3919)
zltmth Creative Commons License 2013.01.19 0 0 3921

Sziasztok

Két hónapja érzek a jobb herémnél kellemetlen érzést és sajnos az elején hallottam egy megrendítő történetet hereproblémáról, amitől annyira beparáztam, hogy a legsúlyosabbakra gondoltam. Nem nagyon szeretek orvoshoz járni, ezért húztam az ügyet, de azt vettem észre, hogy a nap 95 %-ában már csak erre gondolok. Végül rászántam magam és dec. végén elmentem egy vizsgálatra, ahol nagyon felületesen nézett meg az orvos. Mivel azonnal kimondta, hogy kisebb jobboldali lágyéssérv. Valahogy nem bíztam a diagnózisban és a napokban ismét megvizsgált egy komolyabb doki, az már ultrahanggal és ugyanezt a diagnózist állapítota meg. a sok idegeskedéstől már rendelésre jönnek elő a fájdalmak itt ott a hasfalban, derékon. Elkezdtem szedni gyengébb nyugtatókat és mintha kezdenének megszűnni a panaszok. Ettől függetlenül még elmegyek két hét mólva egy harmadik dokihoz...Mivel minden nap lefutok 3-4 km-t , az lenne a kérdésem, hogy ez a még enyhe sérvre káros lehet-e ?

golgemáj Creative Commons License 2013.01.19 0 0 3920

Sziasztok kedves fórumozók.

Nem tudom tud e valaki valamit mondani, leírnám az én tapasztalatomat is.Nehéz dolgokat emeltem rossz mozdulattal és erőlködtemis, ez már lassan 3 hónapja és azóta is van leginkább heretáji húzó - nyomó fájdalmam. Dudor nincsen, ha leülök vagy fekszem jobb, amugy ha dolgozom és állok fáj egész nap.Estére talán rosszabb mint reggeli időtájt. Az sztk-s sebésznek nem nevezhető, sajnos ezt kell rá mondanom szóval ez az SZTK -s képződmény itt nálunk úgy belémnyomta az ujját vizsgálatként a sérvkapumba aztán még jobban és közbe mondta na érzi már nyomta még jobban érzi már? Mészárosnak készült biztos, szóval aszonta akkora a sévkapu hogy az ujja is befér.Más meg azt mondja, hogy egy tágult sérvkapu önmagában nem okoz fájdalmat.Elmentem hát magánrendelésre is ahol a Doktorúr nem tapintott sérvet így hát egyelőre bírni kell a fájdalmat nap mint nap, és mivel nincs sérv nincs teendő.Tudtok valamit tanácsolni? Kezdődő sérv ami lassan kifog jönni és azért fáj ennyire? Amit még megfigyeltem, hogy biciklizés után leszálltam a bicikliről és akkor jobban érezni, de nem a tekerés miatt, hanem ahogy az ülés dörzsöl vagy ilyesmi ott a sérvkaput talán és lehet hogy azért. De a heretáji húzó fájás a legrosszabb.Köszönöm

mentalist_ Creative Commons License 2013.01.19 0 0 3919

A sorstársak segítségét kérném.

 

10 napja műtöttek, miniplasztikával, helyi érzéstelenítésben, hálóval. Nagyjából minden úgy zajlott a műtét után, mint ahogy várható is volt. Napról napra javultam, 3-4 nap után már nem voltak komolyabb fájdalmaim mozgáskor. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az első 3-4 napban 80-90%-ban feküdtem, az 5 naptól viszont egész nap talpon voltam, jöttem-mentem, ügyeket intéztem, ültem néha órákat. Azóta is ez van. Miután a fájdalmak megszüntek (3 nap után), főleg délutánra, estére a heg 5 cm sugarú körben megduzzadt rendesen, és éjszaka se megy le jelentősen. Ez természetes? Emellett nagyon megkeménykedett a heg, olyan, mintha egy közepes alma lenne a bőröm alatt. Ez is rendben van? Hozzávetőlegesen meddig lesz így, napok vagy hetek, esetleg... hónapok?

 

A segítséget előre is köszönöm!

fórumlakó Creative Commons License 2013.01.19 0 0 3918

Nekem már letelt a 6 hét. A heget még érzem de már vékonyodik. Viszont a vágás felöli golyóm még mindig érzékeny és nagyobb is mint a másik. Ez természetes a műtét után ennyivel vagy menjek orvoshoz? Olvasom, hogy itt sokan kaptak otthonra is vérhígítót, én csak a korházban egyszer. Ennek mi lehet az oka?

kemencés Lui Creative Commons License 2013.01.18 0 0 3917

Szia climbz!

 

Gratulálok a kisfiadnak! Pontosabban nem csak neki, de lelkes, törődő szüleinek, rokonainak is!
Manapság egyre ritkább az ilyen teljesítmény. Véleményem az, hogy az iskolai eredmény nem igazán arra születés kérdése,

inkább a szülők, a családi környezet hatása. Hiszen melyik gyerkőcben ne lenne meg a kiváncsiság, az érdeklődés és

a lelkesedés - születésétől fogva?! No persze ezen nem csak a szülő, de a pedagógus is ronthat, ha nem tudja megkedveltetni a

tanulást, a tudás örömét.
Nekem már nagyok a lányaim (egyetemisták), de mind a mai napig együtt örül a család minden elért sikernek. És ők sem voltak soha

rossz tanulók, most is négyfél felett van az átlaguk.

Amikor még tanítottam, gyakran tapasztaltam, hogy nem sikk a jól tanulás, az iskola csupán egy szükséges rossz...
Pedig az én diákéveimben mindenki akart tanulni, teljesíteni - még a gyengébb képességűek is. És bizony szakmunkásként ők is vitték

valamire... Na de ebbe nem megyek jobban bele, mert előbb-utóbb az utóbbi bő 20 év elcseszett dolgaihoz jukadunk ki - az meg sajna csak

egy hatalmas gumicsont. :(

Szóval ezen terjedelmesre sikerült bevezetőm után még sok-sok sikert és örömöt kívánok a fiatokhoz, Neki pedig a tanuláshoz!
Kíváncsi lennék a véleményedre, hogy mennyire szimpatikus szülőként a mostanában szokásos szöveges értékelés a biziben?

 

A szuri, amiből 30-at nyomtam be a combjaimba: Fraxiparine. Hogy miért ennyi, arra azt mondta a főorvos úr, hogy nagyok a sebek, ezért biztos ami biztos... Ő tudja, ő a szaki! :)

 

A sportolásos javaslataidat nyugtázom! Egy kérdés: van esetleg javaslat gimnasztikai gyakorlatokra a fokozatos terhelés érdekében?

 

Üdv Mindenkinek! Lui

Előzmény: climbz (3916)
climbz Creative Commons License 2013.01.17 0 0 3916

Sziasztok!

 

Lui:nagyon ügyes vagy, hogy kivetted a cérnát. Látod mondtam én, hogy menni fog:DDD A sportolást óvatosan kezd. Futás+bicaj. A súlyzózást még hanyagold egy-két hétig. Én már mindent mozgok amit szoktam. Minek szúrattak ilyen sokáig???? Én kombinált thrombophyliás vagyok (értsd: kb 30x nagyobb a rizikóm thrombosisra mint másnak) és csak egy hétig adtam a Clexane-t. A haematológiai társaság ajánlása szeritnt elég ennyi ideig adni.

 

A kisfiam ma megkapta az első bizonyítványát. Nagyon jó lett, kiválóan teljesített mindenből és magyar irodalomból tantárgyi dícsértetet kapott. Olyan büszke vagyok rá!

 

További szép estét!

tristen Creative Commons License 2013.01.16 0 0 3915

Sziasztok!

 

Örömmel olvastam a hozzászólásaitokat!

 

Én most nem tudok mit írni ide! :))

 

KITARTÁS! :)

kemencés Lui Creative Commons License 2013.01.15 0 0 3914

Sziasztok!

 

Szia climbz! Igen, kioperáltam! :D Egy határozott mozdulattal kihúztam, a kb. 3 cm hosszú metálkék damilkát. :)
(persze előtte kicsit húzgáltam jobbról-balról... :) Simán, minden kellemetlenség nélkül ki jött!
Az igazi kellemetlenség ma ért!:


Fel kellett utaznom a Róbert Károly Krt-ra, a KK-ba. Nem akarták hagyni, hogy 6 hétig gyógyulgassak itthon.

A rossz szívű (vagy inkább indulatú) bácsi amikor meglátta a sebeimet, mégis csak adott még 2 hetet.
(kicsit lapítanak, mert tavaly, amikor kiengedtek Afganisztánba, akkor még makk egészséges voltam!)

 

Aztán majd itt helyben még 1 hónapig megkímélnek az erős fizikai igénybevételtől... de utána!
Teljes erővel a fizikai alkalmasság felé! Futás, fekvőtámasz, felülés... csak gőzöm sincs hogyan, amikor jelenleg még

egy erős orfújás is nehezen megy. :( De majd kialakul!
A TECSÓ-ban péntektől féláron lehet majd venni egykezes súlyzókat... azt hiszem belevágok! :D
Addig meg mehet a bringázás... még csak bő négy hetes vagyok! Ma jár le a 30. szurim (vérhígító)

 

Legyetek jók, és érezzétek magatokat kellemesen!

Előzmény: climbz (3913)
climbz Creative Commons License 2013.01.15 0 0 3913

Sziasztok!

 

Tényleg leállt a fórum :(((

 

Fórumlakó vigyázz magadra. A laparoscopia után másfél héttel dolgoztam de még nem kellett volna. Igaz nem végzek nehéz fizikai munkát de nálunk 12 órában rohanás van. A műtét után mondta a sebész, hogy ne tévesszem meg a három pici heg mert belül ugyanannyi idő kell a gyógyulásnak tehát kb 6-8 hét. Kellett is.

 

Pont ma két hónapja, hogy operáltak. Végre megszűntek az évek óta megmagyarázhatatlan bizonytalan, itt-ott jelentkező hasfájásaim:))) A sportolás is nagyon jól megy, már 50 percet bírok futni a padon 10-11 km/h-val. A karatéval kivártam a két hónapot úgy ahogy az orvosom javasolta. Ma megyek először.

 

Remélem mindenki jól van.

 

Lui: kivetetted a cérnáidat vagy kiestek maguktól?

 

Nálunk minden rendben. Dolgozunk ezerrel, műszak-műszak után, bár ez a január nem olyan rossz. Jövő hét végén négy napot itthon leszek egyben. A kisfiam csütörtökön kapja az első bizijét.... Sztem jó lesz neki. A magyar felmérői 100 %-osak lett. A matek se megy neki rosszul csak eleinte nem értette a relációs feladatokat (azt hittem, hogy érti aztán kiderült, hogy mégse) de mióta elmagyaráztam azóta tudja. Fiú létére olyan jó gyerek, a suliban is. A házit is megcsinálja magától nem kell noszogatni. Persze azért le kell ülni vele tanulni.

 

További szép napot!

tristen Creative Commons License 2013.01.11 0 0 3912

Szia!

 

Én úgy gondolom, hogy jól döntöttél.

 

Gyógyulj meg mielőbb! és KITARTÁS! :)

Előzmény: fórumlakó (3911)
fórumlakó Creative Commons License 2013.01.10 0 0 3911

A Doki azt mondta 6 hétig nem emelhetek. Ezt közöltem a cégnél ahol dolgozom, azt mondták nem gond. Visszamentem dolgozni 4 hétre, ugyanúgy kell ténykednem és emelnem mint máskor, és másnak, ha nem akarok akkor meg cikiznek, legyen benne részük ilyenkor azt kívánom. Tanács: 6 hétíg táppénz, igaz kevés a pénz, de legalább az egészség talán megmarad.

tristen Creative Commons License 2013.01.10 0 0 3910

Szia!

 

Nagyon kedves vagy! :))))

 

hali :)

Előzmény: Teextinna (3909)
Teextinna Creative Commons License 2013.01.10 0 0 3909

Szia!

Viszont kívánom én is Neked!:)☺☺☺

Előzmény: tristen (3908)
tristen Creative Commons License 2013.01.10 0 0 3908

Sziasztok!

 

Látom a fórum leállt, sebaj! :)

 

Mindenkinek nagyon jó egészséget kívánok!

 

üdv és KITARTÁS!

tristen Creative Commons License 2013.01.02 0 0 3907

Szia!

 

Viszont kívánok én is!

 

hali :)

Előzmény: zekkkk (3906)
zekkkk Creative Commons License 2013.01.02 0 0 3906

Boldog új évet kívánok minden fórumtársamnak !

tristen Creative Commons License 2013.01.02 0 0 3905

Szia!

 

A sérvkötőt szerintem sebész írhatja csak fel, ... .

 

És szerintem nem lehet sehogyan sem védekezni sérvkötő nélkül, ha fizikai munkát végzel..

 

Szóval menj el mielőbb egy sebészhez, átmenetileg a sérvkötő megoldhatja a gondodat.. De a műtétet nem lehet elkerülni..

 

Kitartás!

Előzmény: forme (3901)
tristen Creative Commons License 2012.12.31 0 0 3904

Sziasztok!

 

Én is Boldog Új Évet Kívánok Nektek! Szebbet, jobbat, eredményesebbet, talán egészségesebbet és így tovább!

 

 

:-)

Teextinna Creative Commons License 2012.12.31 0 0 3903

Sziasztok!:-) Boldog új évet kívánok nektek!:-)☺☺☺



dalmata13 Creative Commons License 2012.12.31 0 0 3902

nos, akkor BÚÉK minden fórumozónak,jöhet a táncoló kutyus :-)

forme Creative Commons License 2012.12.31 0 0 3901
Köszönöm a sérvkötős tanácsokat! Azért biztonság kedvéért veszek egyet. Vajon a körzeti orvos írhat róla vényt? Egyébként a leendő műtétemet végző doki vajon miért ellenzi a sérvkötőt? Hogyan lehet vigyázni, illetve elkerülni a kizáródást, ha fizikai munkát végzek?

Boldog új esztendőt kívánok mindenkinek!
kemencés Lui Creative Commons License 2012.12.31 0 0 3900

Szia Climbz!

 

Igen, minden tökéletesen átjött. Köszi a megnyugtató infókat! :)

Az egyik hurkocska mintha gyengébb anyag lenne, a másik meg inkább fémesebb - de simán lehetséges hogy csak damilok, és én reagálom túl.

Minden esetre nem piszkálom...majd a dokimmal egyeztetek.

 

Még egyszer vidám, egészségben gazdag boldog újesztendőt kívánok kedves mindannyiótoknak!

 

Üdv! Lui

 

(kemencék, kályhák építése rögtön a felépülésem után! :D )

Előzmény: climbz (3899)
climbz Creative Commons License 2012.12.31 0 0 3899

Sziasztok!

 

Remélem most átmegy amit írok!

 

Lui: ami a hegedben van az sima varróanyag (megkonzultáltuk a férjemmel, tudod ő is orvos). Olyan mintha damil lenne ugye? Ha nemm ered kihúzni magadnak akkor kiesik magától. A bőr kidobja. Nekem a kézműtétem után még hónapok múlva is voltak itt-ott kilógó cérnák, kihuzigáltam. Ne izgulj miatta!

 

Forme:

 

Én műtétig aktívan sportoltam kivéve a futást mert attól fájt a hasam. Sztem kis sérvnél nincs értelme a sérvkötőnek. Azért vigyázz ki ne záródjon. A zacsiba lógó nagy sérvekről csak annyit, hogy nagyapám se engedte operálni, sőt nem is szólt. Most 82 éves, akkora sérve van hogy nem tud normálisan pisilni csak pelenkába pedig amúgy nem lenne inkontinens. Falusi parasztember aki végig dolgozta az életét hallani se akar műtétről pedig még mindíg meg lehetne operálni. Szóval nem érdemes halogatni. Minnél kisebb a sérv annál jobban gyógyul!

 

Tristen!

 

Jót nevettem a piercin-ges hsz-on:))))

 

Ez úton szeretnék Boldog és sérvmentes Újévet kívánni mindenkinek!

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!