Keresés

Részletes keresés

gss Creative Commons License 2016.08.01 0 0 360

Eladó WizzAir repülőjegy Budapest-Baku, Baku-Budapest útvonalon 2 esetleg 3 főre,sürgősen és nagyon kedvezményes áron.

 

Akár a sakk olimpiára is jó vétel.

ODAÚT Járat száma: W6 2499 Indulási hely: Érkezési hely: Budapest - Terminal 2 (BUD) GYD (GYD) 2016.08.31. 23:45 2016.09.01. 5:30

VISSZAÚT Járat száma: W6 2500 Indulási hely: Érkezési hely: GYD (GYD) Budapest - Terminal 2 (BUD) 2016.09.12. 6:05 2016.09.12. 8:10 

 

W.L. Creative Commons License 2016.07.31 0 0 359

Nem kell semmifele szallast elore lefoglalni a vizumhoz, csak a megfelelo helyen/modon kell intezni!

Lasd az alabbi linkeket, amik egyikehez hasonloan Tbilisziben en is barmifele szallasfoglalas nelkul vettem fel a vizumot.

Utana pedig semmi gond nem volt az orszagban egyenileg utazassal.

Mondjuk vonatra nem ultem, de a marsrutkazs es buszozas ugyanugy mukodik, mint a 2 szomszed orszagban. Az egyetlen jelentos kulonbseg a kaukazusi szomszedokhoz kepest az, hogy ide fizetni kell egy vizumert. Illetve Bakuban alighanem dragabb kesz a jo szallas is, de videken olcso volt (ha nem is mindig jo).

Cserebe itt alig lesznek mas turistak. Talan csak Sekiben lattam egy csoportot.

Előzmény: pó_apó (357)
W.L. Creative Commons License 2016.07.31 0 0 358

Az utazasi irodas holgy termeszetesen "haza beszelt",es egy szavat se higgyetek! ;-)

Kulonosern a ti orosztudasotokkal egyaltalan nem gond Azerbajdzsanban sem ugyanugy egyenileg utazni mint Gruziaban vagy Ormenyorszagban.

Es bar ok nyilvan szeretnek a budasan koltekezo turizmust tamogatni, ott is leteznek olcso szallasok, a nepszerubb helyeken haznal kiado szobak, mashol olcso, neha szovjet korbol megmaradt szallodak formajaban. Es mivel az olajpenzbol a lakossag nagy resze nem reszesul es szegenysegben el,a kozlekedes es a kaja sem draga. Persze ha neten foglalsz le jobb szallasokat, vagy plane ha egy szervezett uttal jarod be az orszagot, ugy biztos dragabb lesz, de nektek esek szerintem tok feleslegesek!

Előzmény: ersekildiko (356)
pó_apó Creative Commons License 2016.07.31 0 0 357

 

Nem szokatlan, ha egy utazási irodás óva int attól, hogy ne utazási irodával menj... Inkább tényleg arról van szó, hogy nem kell nekik a turista pénz, ha van olaj.

Kíváncsiságból felhívtam az itteni 1000 út irodát, hogyan is csinálják, hát viccesek, előre kérik valamennyi szállást is, lefoglalva, persze komoly szállásoknak kell lenniük, mert hátha nem fogadják el a vízumnál, najó, 50 dollár még nem a világ, mert ez alatt nemigen lesz ilyen, de mondom, mi van, ha pl. nem kapok vonatjegyet, csak egy nappal később, azt mondja a nő, hogy semmi gond, csak ki kell fizetnem persze a kihagyott napi szállást is. Meg az aktuálist is.

Persze, ha nagyon érdekelne a dolog, belevágnék, mert nem ördöngősség, főként hogy van időm, elvileg a szállásokat is le tudom előre foglalni, legfeljebb ráhagyással utazgatok, de valahogy elment a kedvem, főként, hogy a grúz-örmény viszonylat milyen flottul ment. Lehet, hogy tavasszal még átgondolom, de van még hova menni.

100 EUR? Wl: emlékszel még a madagaszkári 100 usd-s vízumra? És hogy baccák meg, hogy ennyiért? :-)

Intézkedés: egyelőre titkos :-), de beszámolok a végeredményről. Sok sikert nem várok, pl. írtam az Erdogannak, lökjön egy kis zsozsót a török helyzet miatt kiadhatatlan könyvre, de úgy látszik, annyira le van égve, hogy még válaszbélygre sem tellett neki, szegénynek.

ersekildiko Creative Commons License 2016.07.31 0 0 356

Miután szinte két teljes éjszakát átbeszélgettünk újdonsült azeri, ismerőseinkkel (egy sighnagi-i vendégházban) minket is nagyon elkezdett érdekelni Azerbajdzsán. Az egyik hölgy -elmondása szerint- egy nagy turistairoda vezető munkatársa volt és igencsak invitált bennünket az országába. De óva intett a "magán bóklászástól", mert szerinte náluk minden a "szervezett" turizmusra van kitalálva. Ami nem feltétlenül a csoportos utakat jelenti, hanem azt, hogy egy hivatalos turistairodával "szervezteted" meg az ottléted. Szerinte így minden sokkal "egyszerűbb és olcsóbb" és biztosan eljutsz olyan helyekre is, ahova magadtól sosem.  És hát ugye a legfontosabb, hogy a hivatalos szervek sem nehezítik meg ebben az esetben a napjaidat. 

 

Azt is elmondta Azerbajdzsán (Grúziához képest) drága országnak számít, napi 30 USD/fő-vel kell kalkulálni egy nagyon egyszerű szállás és ellátás esetén is. Viszont olyan lelkesen mesélt, hogy komolyan fontolóra vettünk egy jövőbeni Grúzia+ Azerbajdzsán kombót.

Előzmény: W.L. (355)
W.L. Creative Commons License 2016.07.30 0 0 355

Szoval milyen lepeseket tettel a siker erdekeben?

 

Kivancsisagnol ragugliztam, mit irnak manapsag a Tbilisziben valo azeri vizumugyintezrol.

 

Pl ezt:

 

https://www.tripadvisor.com.au/ShowTopic-g293933-i9346-k7516615-Azerbaijan_Visa_update_Tbilisi_instead_of_Batumi-Azerbaijan.html

 

A fennti linken irt €100 osszeg kb annyi, amennyit en is fizettem anno, csak kozvetlenul a kovetsegen, igy nem kellett 5 munkanapot varnom ra. Az osszeg egy reszet pont valami plusz osszeg tette ki az expressz ugyintezes miatt.

 

Az E-vizumrol meg ezt:

 

http://choosetravel.pl/2014/02/18/how-to-get-visa-to-azerbaijan-step-by-step/

 

Arrol, hogy itthonrol hogy inteztek, anno tobben irtak itt is, de miota a Wizz beinditotta jaratat Gruziaba, Azerbajdzsan szinte teljesen kiesett a magyar turistak kegyeibol, inkabb a vizummentes Ormenyorszagba ruccan at mindenki Gruziabol. Amugy szerintem Ormenyorszagnal Azerbajdzsan sokkal valtozatosabb es erdekesebb!

Előzmény: pó_apó (354)
pó_apó Creative Commons License 2016.07.30 0 0 354

 

Mindkét előttem szólóval macimállisan egyetértek. Ami a baltást illeti... azt mi adtuk ki, hátha a felcsúti szippantós építheti a gázvezetéket Baku és Honolulu között, aztán meg van egy nép, meg vannak vezetők, nemugyanaz.

Nemrég Grúziában, a legnagyobb békében poharaztam némi feketeöves alkesz helyi erőkkel, akikkel közös nyelvvel nem bírtunk ugyan, amikor egy pali magához tért a nírvánából, kiderült, tud angolul, meg tud mást is, a durvaanyját, mert azt mondta, Orbán Viktor Putyin friend, és arrafelé Abkházia okán Putyin mondhatni nem örvend osztatlan népszerűségnek, konkértan agyon akarják ütni és mutatják is, hogyan. És nagyon. Erre nekem itt beputyinfriendezik egy állapotos a Vityóval az ivóban... De nem lett belőle bizonytalan kimenetelű kézitusa, lévén én nagyjából azt mondtam, nem az összes csak a nagyja, bár nem énekeltem hozzá ilyen gyönyörűségesen:

https://www.youtube.com/watch?v=V2bOblKkeU0

 

Kenny___ Creative Commons License 2016.07.30 0 0 353

Oruljel, hogy nem kernek 1 honapnal regebbi teljes std panelt (termeszetesen negativot), kozjegyzo altal hitelesitve. Nem viccelek, en itt tettem le arrol, hogy barmikor betegyem hozzajuk a labam (nem azert, mert nem jonne ossze a negativ, hanem azert "basszak meg"). Aztan az azeri baltas kiadasakor meg a karakahi matricat is beragasztottam az utlevelembe, hogy meg veletlenul se keveredjek arra.

 

Azota van uj utlevelem, STD-t sem kernek mar (kiderult, hogy ez valami specko indiai kovetelmeny, anno Uj Delhiben erdeklodtem), velemenyem tovabbra sem valtozott.

Előzmény: pó_apó (351)
W.L. Creative Commons License 2016.07.29 0 0 352

Tbilisziben meghivolevel es egyeb macera nelkul fel oran belul kiallitottak az azeri vizumot.

Nekik ugye olajuk van, abbol jon a penz, nem a turizmusbol. Szerintem kb az orosz hozzaallast kovetik: Nekik nem hianyoznak a turistak, aki meg menni akar hozzajuk, az jatszon az o szabalyaik szerint.

Nem is mennek! :-)

Na de reszben pont attol erdekes.

Mert igen, erdekes.

Ha a ket szomszed orszag tetszett, ezt is erdemes megnezni.

Előzmény: pó_apó (351)
pó_apó Creative Commons License 2016.07.29 0 0 351

Trimmelgetem az azeri vízumot, ami különben piszok drága, de ha nem lesz csoda, nálam kimarad. (Csoda irányába azért intézkedéseket teszek.) Mert most vagy akarják, hogy odamenjünk, ott költsük a pénzünket, vagy nem akarják. Nagyon úgy tűnik, mint a régi szocializmusban volt a párthatározat: "a nyugati turisták pénzére szükségünk van, de jelenlétük nem kívánatos". Nézem a netet: a sakkolimpia kapcsán könnyítéseket (!) vezettek be. Így elég a szállás, a teljes időtartamra, előre, az odavissza repjegy, az azeri szövetség meghívója illetve a küldő ország szövetségének akkreditációja és hopp, máris megvan a vízum. Azaz meglehet. Ha nem állnak egyéb -amúgy meg nem nevezett- kizáró feltételek. És ha annyi időre adják meg, amennyire kéred. Mert -ahogy írják- nem feltétlenül. Na, erre vegyél repjegyet.

Horváth Z Creative Commons License 2016.07.22 0 0 350

Augusztusban leszünk pár napot Jerevánban - Tbilisziből rándulunk át - és jelentkeztünk két szervezett egynapos túrára:

 

aug. 11. 5000 AMD:http://onewaytour.com/en/regular-daily-tours/echmiadzin-zvartnots-khor-virap/?n=10

aug. 12. 7500 AMD:

http://onewaytour.com/en/regular-daily-tours/tatev-shaqe-waterfall/?n=6

 

Lehet, hogy vannak ennél olcsóbb utak is marsrutkával, de talán így elég hatékonyan meg tudunk nézni rövid idő alatt több nevezetességet. (Valójában én már alkudtam a családnak 500 AMD/fő kedvezményt:))

A túrák kellő számú jelentkező esetén indulnak, tehát ha valaki közületek akkor jár Jerevánban, ajánlom figyelmébe.

Hozol90 Creative Commons License 2016.07.17 0 0 349

Köszönöm!

 

Megtörtént az oltás ráadásul még egy HEpatitis A-t is beadattam magamnak :)

Már csak 5 nap és utazás :)

Előzmény: Kenny___ (347)
Medve Márton Creative Commons License 2016.07.17 0 0 348

Sziasztok!

 

Eladó egy 2016. májusi kiadású Grúzia, Örményország & Azerbajdzsán Lonely Planet útikönyv. Grúziában használtam, nekem jó szolgálatot tett. Emailben lehet érdeklődni.

Kenny___ Creative Commons License 2016.07.12 0 0 347

Polifoam: igen, bar jo erosen rogzitsd (ha amolyan rendoros muanyagbilincset hasznalsz, az nem baj, majd levagod erkezes utan).

 

Iranytaxi: valtozo, altalaban igen, de van, ahol elore elkerik, foleg hosszabb utak elott. Nem kell tole parazni, nyugodtan add oda nekik a penzt, se nem hagynak ott, se nem raknak ki valahol. :) A "helyi erdeku" furgonok ott allnak meg, ahol kered, a hosszutavuaknal kerdezik, meddig mesz, illetve jo esellyel ugy is tudjak.

Előzmény: Hozol90 (346)
Hozol90 Creative Commons License 2016.07.12 0 0 346

Sziasztok! 

 

Két kérdéssel szeretnék hozzátok fordulni.

Sosem utaztam még nagy túrahátizsákkal (tavaly Ryanair sztrájk keresztülhúzta a számításaimat).

Wizzairnél vásároltam 23 kg-os feladott poggyászt és érdeklődnék,hogy abba beleszólhatnak-e, hogy a hátizsák tetejére rögzíteném a polifoamot? Természetesen a méret határba bőven benne van (1,5 m x 1,1 m x 1,7 m), csak ugye lényegében oda lenne gumirozva (Sátor, ruha, túrabot és hálózsák mellé nem nagyon férne be magába a zsákba). 

 

A másik kérdésem a marsrtukákkal kapcsolatosan lenne, hogy ott mindig leszálláskor kell fizetni, illetve felszálláskor kell jelezni, hogy meddig mennék? 

 

Előre is köszönöm a válaszokat! 

kirgizke Creative Commons License 2016.07.10 0 0 345

Orosz nélkül amúgy nagyon nehéz lehet boldogulni, még a a szállodások is alig-alig törik az angolt, vidéken meg esély sincs embert találni, aki érti. Szerencsére L. tanult oroszt jó pár évig, és ennek most látjuk hasznát, mert ezzel a nagyon alap tudománnyal, egy off-line szótárral, és kézzel-lábbal úgy-ahogy elboldogulunk.

kirgizke Creative Commons License 2016.07.10 0 0 344

Haghpatban egy kisebb horrort éltem át éjszaka: félálomban elkaptam valamit a nyakamon, azt hittem szúnyog. Nyugodtan vissza is aludtam volna, de megint éreztem, hogy vmi mászik rajtam. Kiugrottam az ágyból, telefonlámpa bekapcs, takaró felhajt: egy akkora kullancs mászkált rajtam, hogy ekkorát még életünkben nem láttunk....még jó, hogy nem csípett belém.

Délután felsétáltunk a falu feleti erdőig, és az erdőszélen leültünk kicsit. Valszeg ott akaszkodhatott bele a ruhámba és amikor leraktam a pulcsimat az ágytámlára, átmászott.  

Brrrr...most is kiráz a hideg, ha rágondolok...

Előzmény: kirgizke (343)
kirgizke Creative Commons License 2016.07.10 0 0 343

Haghpat volt az utolsó megálló.

Ma reggel indultunk tovább, mindenki szerint 10-kor jön Alaverdiből egy marshutka Tbilisibe, de nem jött, így egy helyijáratos orosz rettenettel 1500 AMD-ért eldöcögtünk a határig. Ott gyalog átsétáltunk, a grúz oldalán várt is egy marshutka. Sajnos még tök üres volt, majdnem 2 órát vártunk,  mire a sofőr feltöltötte utasokkal, és végre elindultunk Tbilisibe. A sofőr amatőrnek nézett minket, mert 50 lariért akart elvinni a szállásunkra. Ehelyett Tbilisiben az egyik megállóban mi is leugrottunk, a kezébe nyomtuk a 10 larit az útért, amit mindenki más is fizetett. Szerencsére pont egy metróállomás mellett szálltunk ki, így szerencsésen megérkeztünk a szállásunkra.

 

Most ömlik az eső, valaki pedig zongorakoncertet ad a vendégház társalgójában....

Előzmény: W.L. (342)
W.L. Creative Commons License 2016.07.09 0 0 342

Szerintem is ronda, csak bazisnak erdekes.

Majd Tbiliszi erdekesebb fovaros lesz! :-)

Mi maradt meg tervben az ormenyeknel?

Szevan, Debed?

Előzmény: kirgizke (341)
kirgizke Creative Commons License 2016.07.09 -1 0 341

Jereván: ronda, de jó hely; a Caucasus tavernában fillérekért (4-5000 AMD-2 fő) lehet ebédelni, bár nekünk nem nagyon jön be a kaukázusi konyha, főleg a furcsa, émelyítő ízű korianderük. Harmadjára egy Babylon nevű iraki étteremben ettünk, ők is használtak koriandert, de annak kifejezetten jó íze volt.

Garniba 250 AMD a marshutka, onnan egy száz éves taxissal utaztunk Geghardba, szegény bottal is alig bírt járni, elsőre el sem hittem, hogy tényleg ő lesz a sofőr, de a vezetést végül is jól nyomta.

Khor Virap marshutkával 400 AMD/fő, 11 kor indul Jereván, vasútállomás mögül, és kb, 13:20 körül jön vissza. A monostor elágazásánál rak le, onnan kb. 15 perc gyalog a monostor. Azt hittem órákat el lehet itt tölteni, de 3/4 óra bőven elég volt. 

 

A szállásunk a Comfort House Hotel, nem lenne rossz, de az orosz és koreai tapló turisták miatt nem tudunk aludni; úgy látszik, hogy a társas viselkedés szabályait Európában tanítják.

pó_apó Creative Commons License 2016.06.13 0 0 340

Le se merem íni:

Yerevan Apartments at Vardanants Street, de esküszöm: 40 dolcsiért adták az egy hálószobás apartmen-t... Ránéztem, most kissé más az ár. De hát szupi helyen van és tényleg igen jó...

Előzmény: kirgizke (339)
kirgizke Creative Commons License 2016.06.11 0 0 339

Póapó,

 

Jerevánban hol volt a szállásotok?

Kenny___ Creative Commons License 2016.05.22 0 0 338

Diperte soha nem art meg, szerintem meg Magyarorszagon is erdemes naprakeszen tartani. Mas szerintem sem kell, bar ha tobbe terveztek utazni, akkor egy Hepa A+B kezelest lehet erdemes lenne elkezdeni.

Előzmény: Hozol90 (337)
Hozol90 Creative Commons License 2016.05.22 0 0 337

Még egy olyan kérdésem lenne, hogy ti javasoltok-e valamilyen oltást Grúziába és Örményországba? 

Olvasgattam több helyen is, hogy nem kell semmi, valahol meg azt írják, hogy ajánlják pl a diftéria, illetve tetanusz oltást is.

Válaszokat előre is köszönöm! 

Hozol90 Creative Commons License 2016.05.22 0 0 336

Köszönöm a választ!

Akkor megpróbálom besűríteni egy napba Geghardot, Garnit, Garni Gort és a Khor Virapot :)

Előzmény: W.L. (335)
W.L. Creative Commons License 2016.05.17 0 0 335

En egy nap alatt csak marsrutkakkal siman megneztem Khor Virapot, Garnit es Echmiadzint.

Előzmény: Hozol90 (334)
Hozol90 Creative Commons License 2016.05.15 0 0 334

Köszönöm a válaszokat!

 

Köszönöm a segítséget!

 

A LP könyvet én is megvettem és reménykedtem is benne, hogy valahogy sikerül feljutnom a tóhoz (ha nincs más akkor gyalog), viszont az eszembe se jutott, hogy meg lehetne kérni a marsutkás sofőrt, hogy vigyen tovább. Gondolom ezt majd a végállomáson lehetne megkérdezni, hogy mennyiért vinne tovább. Jerevánt igazából csak egy kiindulási bázisként tervezem majd használni. A városban maximum a Cascadét meg a Matenadarant szeretném megnézni. Sajnos Garni és környékének bazaltoszlopai, a Geghard monostor és a Khor Virap nem tudom mennyire férne bele egy napba:S 

Előzmény: W.L. (332)
Kenny___ Creative Commons License 2016.05.12 0 0 333

Hiaba kedvelem jobban Jerevant es ormenyorszagot, messze egyet kell ertenem az elozoekkel: ha sziorit az ido, inkabb Tbilisziben tolts el plusz egy napot.

Előzmény: W.L. (332)
W.L. Creative Commons License 2016.05.12 0 0 332

Szerintem legegyszerubb lenne megprobalni megalkudni annak a marsrutkanak a soforjevel amelyikkel Byakuranba utazol, hogy vigyen tovabb. Ha ez nem megy, a Lp szerint a stoppolas is mukodhet, kulonosen hetvegen, de ugye a te idod eleg szukos.

Ha nagyon szorit az ido, akkor a Jerevan kornyeki latnivalokat egy napban megnezheted, a varos maga pedig szerintem nem tul erdekes, inkabb a sokkal erdekesebb, szebb es hangulatosabb Tbiliszire szanj egy napot.

Előzmény: Hozol90 (329)
Zsozsó 72 Creative Commons License 2016.05.11 0 0 331

Köszi szépen a választ,igazából csak ezt nem tudtam,sokat segítettél.

Előzmény: ateszka1970 (330)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!