Keresés

Részletes keresés

Meister Creative Commons License 2012.05.01 0 0 118153

Valamint csak a futtatható fájlok lenyomatát küldi fel, a makróvírusokat, hasonlókat tudja offline detektálni...

Előzmény: didyman (118151)
miki_ng Creative Commons License 2012.05.01 0 0 118152

még egy kérdés letöltő manager-nek mit ajánlasz?

Orbit Downloader-t használtam, az néhány beágyazott videót is le tudott szedni, de reklámos lett... :x

Előzmény: didyman (118151)
didyman Creative Commons License 2012.05.01 0 0 118151

Csak annyira, mint bármely más keresőhöz. A Panda felhőnek van lokális keresőmotorja és adatbázisa, ugyanúgy véd offline is és ugyanúgy haszontalan tartósan net nélkül egy újabb féreggel szemben, mint bármely más kereső. A következő félelem az szokott lenni, hogy a felhőbe feltölt mindent, a zasszony meztelen fotóit és ez milyen sokáig tart, meg mennyire adatvédelem. Ez sem igaz. Ha mindent feltöltene, akkor nem tudnál netezni mellette és fél nap lenne, mire egy markos telepítőből találatot jelez. Készít a fájlról egy "lenyomatot" és azt küldi felhőbe elemzésre- Ez egyrészt minimális adatmennyiség, másrészt a személyes adatokból semmit sem lehet visszafejteni ezalapján.

Előzmény: miki_ng (118150)
miki_ng Creative Commons License 2012.05.01 0 0 118150

köszi, átgondolom amit írtál

 

Panda-hoz kell állandó net igaz?

Olyan gép, ami gyakran van offline, olyanhoz milyen, kis igényű írtót ajánlanál?

 

Előzmény: didyman (118148)
didyman Creative Commons License 2012.05.01 0 0 118149

Kell az IE8, és mellé egy ismertebb (szerintem róka). IE-re mindet megcsinálnak, amit meg egyéni szervi bajok miatt nem, azt úgyis rókára fogják megírni :-) .

Előzmény: miki_ng (118147)
didyman Creative Commons License 2012.05.01 0 0 118148

-RAM: Beszéld rá a tulajt. :-) Fél gugás DDRII filléres tétel, a kevés RAM mellett hamar úgy érezheti az ügyfél, hogy a sok munka hiábavaló volt, és neked sem fogja megköszönni szívesen.

-Ha az MSE zaklatja keveset, hát a Panda felhő meg sem szólal :-) . Egy bazinagy zöld pipát mutat, néhány gombbal, és mindent megold a maga módján, néma csendben. Az MSE azért elég sok dologra figyel és figyelmeztet-nem feltétlenül alaptalanul, de hiábavaló módon.

-GOM: Nem használom, nem tudom, de ha úgy van, akkor oké. A VLC-t pont azért nem írtam (az is ilyen saját kodeket hoz magával lejátszó, mint a GOMbóc), mert meglehetősen lassúcska régi gépen, az ember meg ha filmet/zenét akar nézni/hallgatni, akkor nem a lejátszóra akar várni. A GOM viszont tud zenét is lejátszani, a Winamp felesleges mellé. A felhasználói felülettel úgy vagyok, hogy tipikus felhasználó nem a lejátszót nézegeti, hanem a filmet benne, vagy a háttérben futtatva a zenét hallja róla. De ha ragaszkodik hozzá, a régi Winamp szintén elérhető az oldappson, amennyire emlékszem, az 5-ös verziók még tök jók voltak, elég csak a lejátszó, más miskulancia nem biztos, hogy kell mellé. WMP-hez aktuális DivX+FFDShow. A DivX esetleg felesleges is, egyszerűen azért, mert ez a gép a friss DivX videókkal nagyon lomha lesz, az FFD meg a régebbi DivX-eket meg tudja fejteni. De ha a "tappancsos" elég gyors, akkor talán az a legegyszerűbb.

-Skype: Tökmindegy, én most 3.1.x.x-et használtam utoljára, hibátlan. A 2-es főverziók már nem működnek jól. Beszélni és írni ugyanúgy alkalmas.

-MSN: Amit utoljára tudtam, a 7-es verzió, azt "reshackeltük". A Trillianhoz van MSN-szerű bőr, és talán a Mirandához is.

-Szolgáltatások: Ehhez tudni kellene a felhasználó igényeit. Írtam erről régebben itt egy hosszút, de a neten is van sok helyen leírás, hogy mi mire való, mivel jár, ha tiltva van.

Tini, SP2 és egyéb herélt verzió nem kell.

Előzmény: miki_ng (118146)
miki_ng Creative Commons License 2012.05.01 0 0 118147

az összes böngészőt fel szoktam tenni, mert van ami ezzel megy, van ami azzal

Előzmény: didyman (118145)
miki_ng Creative Commons License 2012.05.01 0 0 118146

köszi a választ!

-RAM-ot én nem akarok többet beletenni, mert nem az én gépem

 

+MSE-t azért használom, mert keveset zaklatja a user-t, és nem abajog, ha már fél éve nem volt neten a gép

-de akkor a SpyBot-ot törlöm

+GOM video lejátszónak van, állítólag ez a leggyorsabb/egyszerűbb lassú gépen

? Qtime szerinted kell?

-WinAMP a zenéhez van, igazából ezt lecserélném, csak ennek már megszokta a felületét, akkor mi legyen helyette?

? Ha maradna a WMP milyen codec programot ajánlasz mellé?

-Skype 3-ból melyiket ajánlod? Ez ugyanazt tudja, mint az új?

-MSN szinétn, szerinted melyik legyen? lehet jó a Trillian, de aki hozzászokott a felülethez, nem fog váltani... mondjuk nekem a Pingdin az tetszene is...

.

.

.

-Szolgáltatások... mit szórjak még ki?

 

akkor SP2/Tiny/Mini XP egyáltalán nem ajánlasz?

 

 

Előzmény: didyman (118144)
didyman Creative Commons License 2012.05.01 0 0 118145

-Googleupdate: Az nem csak onnét fut, hanem ütemezett feladatként is. Megint azt tudom mondani, hogy az IE8 nem olyan rossz régi gépekre, a motorja lassabban renderel, mint a krómé, cserébe kevesebb RAM mellett jobban használható és nem rakja tele gigányi adatmennyiséggel az appdata könyvtárat. De az Operát is érdemes kipróbálni, ha mindenképpen alternatív böngészőt akarsz.

Előzmény: didyman (118144)
didyman Creative Commons License 2012.05.01 0 0 118144

Sok a félreértés..

-Az SP3 önmagában nem kér több erőforrást(*), mint az SP2. SP2-t biztonsági okokból nem hagyunk meg SP2-nek.

-Az MSE nem a legkisebb erőforrás-igényű víruskergető, inkább Panda cloudot tegyél arra a gépre. A Spybot teljesen felesleges arra a gépre és egyrészt a teatimer modulja sok RAM-ot eszik meg, másrészt két, rezidens, azonos feladatkört lefedő program fut, melyek egymás működését csak nehezítik. EGY víruskereső kell, abban van kémprogram elleni védelem is. Nem lesz 100%-os, mert semmi sem az, a Spybotot fel lehet tenni nem rezidensként is, de szvsz felesleges.

GOM, Winamp. Döntsd el, melyik legyen. A winampot én nem ajánlom, elkurvult egy bloatware lett belőle. Az XP beépített médialejátszóját 12-es verzióra lehet frissíteni, egy divX+ffdshow mellé és le van tudva a filmek 95%-a. A WMP könyvtárában pedig ott van a WMP classic is, ha túl sok a csicsa. Filmet, zenét mindkettő tud lejátszani és majd a felhasználó eldönti, hogy a funkcionalitása elegendő-e neki. Én nem érzem úgy (holott Jetaudiot használok), hogy olyan rémesen szar lenne a WMP, bármikor előszedem azt is és használom.

-Skype: Az aktuális verzió futáskori memóriafoglalása 120MB körül van. Tegyél fel 3-as verziót az oldappsról, és tiltsd le benne a frissítést.

-MSN: Az XP-re még tehető szintén egy RAM-faló szarkupac. A régi MSN-eket meg lehet törni, hogy újnak hazudják magukat, de egy Miranda, vagy Pidgin szintén alkalmas helyette, minimális erőforráshasználattal. Vagy, a Trillian, melyben van Skype modul is, így az mindkettő porgramot kiváltja.

-MSConfig: A Java frissítőmodulját nem tiltjuk le, mert különben sose lesz frissítve, amitől előbb-utóbb nem fog működni az abev, a magyarorszag.hu rendesen, és mert komoly biztonsági kockázatot rejt. De ha nem igényli a gépen /látogatott weboldalakon semmi szoftver, akkor fel sem kell rakni.

-Revo: Mégis mi a töknek?

-Winrar: Ha csak kicsomagolni kell dolgokat, van ingyenes, gyors, egyszerű, mindenevő uniextract. Duplakattra helyben kibont.

-.net: Szintén, ha nem igényli semmi, nem kell feltenni. Ami majd használni akarja, a megfelelő verzióért (van három aktuális) majd elmegy weboldalra, vagy megmondja a felhasználónak, hogy kattintson oda.

-Szolgáltatások: Ott több mindent kell kiszórni, aszerint, hogy van-e rá szükség.

 

És tegyél még egy fél gugás modult abba a gépbe, mert a mai böngészők mind hamar felélik a fél giga RAM-ot, pláne, ha MSN/Skype fut és egy víruskergető is ott ül gépen.

 

*: Néhány szolgáltatás eltérő, ez persze mutat eltérést a foglalt memóriában, de nem ettől lesz lassú a gép, te magad is tapasztaltad, az SP3 kopaszon gyors volt.

Előzmény: miki_ng (118143)
miki_ng Creative Commons License 2012.05.01 0 0 118143

Sziasztok!

XP telepítéssel kapcsolatban lenne kérdésem.
Egy ismerősöm régebbi gépére telepítettem XP-t. Acer Travelmate 2460 CeleronM/512Mb RAM
XPSP3-at telepítettem fel rá. CD olvasónak valami baja volt, nem látta a gép, így kénytelen voltam PenDrive-ról telepíteni. Végül a WinSetupUSB-vel sikerült is.
Miután feltelepült, és feltettem a Drivereket, kaptam egy gyors gépet, ami egy percen belül elindult.
De az XP nem elég magában a gazdája szeretné használni internetezésre/zenehallgatásra/filmnézésre. Tehát fel kell telepíteni az ehhez szükséges programokat.
Ezt Ninite-val csináltam. Kiválasztottam, ami szerintem kell: Böngészők, Skype, MSN, Winamp, GomP, QuickTime, flash, java, .net, silverlight, shockwave, Picasa, Xnview, FoxitPDF, MSE, SpyBot, Revo, Wrar.
A Ninite feltelepített mindent, aztán újraindítottam a gépet...
No, ezután nagyon lassú lett... Több percig töltötte be magát az XP, és amikor valamit megnyitottam volna, az is vagy egy percbe tellett...
Próbáltam gyorsítani, MSCONFIG-ban kikapcsoltam a Témákat, meg még néhány szolgáltatást (BT, ), az Automatikusan indulók közül is néhány dolgot (qtask, googleupdate, jusched), de persze mindet nem, ki tudja mi kell onnan...
De ez nem segített a gép nem lett érezhetően gyorsabb.

Mit tanácsoltok, hogyan lehet gyorsítani egy régebbi gépen, ha XP-t szeretnénk rá.
Telepítsek SP2-t? Azt mondják, az sokkal gyorsabb, de elég biztonságos, egy átlagos felhasználó esetén?
Tegyek rá Mini vagy Tiny XP-t, majd magyarítsam HunMui-Pack-kal?
Kevesebb programot tegyek rá? De mi az a minimum, amivel lehet netet/filmet/zenét használni?

didyman Creative Commons License 2012.04.30 0 0 118140

windir/system32/config alatti kiterjesztés nélküli fájlok, valamint a felhasználónév/ntuser.dat (HKCU kulcs)

Előzmény: Törölt nick (118137)
kozso1 Creative Commons License 2012.04.30 0 0 118139

Van valakinek valami ötlete, hogy miért lehet az, ha le akarok valamit tölteni pl. egy zeneszámot. Egyszerre végigmegy a csík kiírja, hogy kész, de nem lehet megnyitni, mert nem tölti le? firefox, win7.

magic2 Creative Commons License 2012.04.30 0 0 118138

a leírás szerint rá kellett keresni az upperfilters-re és egyesége lkitörölni a df5 kezdetű filokat, majd az indítási paraméterek közül is.

 

3. On the Find dialog box type UpperFilters and check only the Values checkbox. Then click Find Next.
4. The program will find a value with the name UpperFilters. Open this value and if there's a line with the name of the Deep Freeze driver (DeepFrz or DepFrzLo) delete it including the return, leaving the rest of the lines intact. Also, if you are using ThawSpace and you want to get rid of it delete that line too (ThwSpace), if you want to keep the ThawSpace leave it there. Press F3 to find the next match and repeat the operation until you have fixed all the UpperFilters values inside the HKLMMySystem key.
5. Navigate to HKLMMySystemSelect and check the value with the name Default. It has the number of the control set key that the system will use when booted. If it is 1 the control set is ControlSet001, if it is 2 the control set is ControlSet002, and so on. We'll assume the control set is ControlSet001 but you should use the one specified by the value Default.
6. Now go to HKLMMySystemControlSet001Services and delete the keys with the name of the Deep Freeze drivers (DeepFrz or DepFrzLo and DepFrzHi). Also, if you decided to get rid of the ThawSpace delete the key with the name of the ThawSpace driver (ThwSpace).

Előzmény: Törölt nick (118137)
magic2 Creative Commons License 2012.04.30 0 0 118136

hiren boot cd 13-as verzióját töltöttem le, remélem az működni fog.

Előzmény: didyman (118134)
magic2 Creative Commons License 2012.04.30 0 0 118135

nem ők telepítették, a lányuk udvarlója...:-)

Lehet ilyen program volt a haver gépén is:-) Nem becsülöm le, de akkor sem egyszerű leszedni.

Előzmény: didyman (118133)
didyman Creative Commons License 2012.04.30 0 0 118134

Ha ezt csökkentett módban teszed, nem fog működni. Másik rendszer alól kell elévgezni. Hiren mini-XP-n van remek registry szerkesztő is, 5 perc kivenni, MBR-t ezek szerint nem is kell maszatolni.

Előzmény: magic2 (118131)
didyman Creative Commons License 2012.04.30 0 0 118133

Naaa. Ez egy normális program, normális telepítővel-mi előny származna abból, ha féreg módjára települne? A jelszót sem magától találja ki, hanem kéri attól, aki a gép előtt ül. Ne becsüld le a szomszéd képességeit. :-)

Előzmény: magic2 (118127)
magic2 Creative Commons License 2012.04.30 0 0 118132

 

 

Ez is működhetne, de a login dialog-ot nem tudom megnyitni, a program megnyitására egyből a jelszót kéri, nincs más opció.

  1. Open the Deep Freeze login dialog on the workstation for which you need to generate the OTP.
  2. Write down the Token code which is located at the top of the login dialog.
  3. Open the Deep Freeze Configuration Administrator and click the One-Time Passwords tab or open the Enterprise Console and click on Tools > One Time Password.
  4. Enter the code you recorded into the Token field and click Generate OTP. Another code will appear in the OTP field. The second code is the password for the workstation.
Előzmény: Törölt nick (118128)
magic2 Creative Commons License 2012.04.30 0 0 118131

ezt csináltam végig, s ez nem működött...

Előzmény: Törölt nick (118128)
magic2 Creative Commons License 2012.04.30 0 0 118130

A férget nem szó szerint értettem. De az olyan program, amit nem lehet normálisan törölni, az valahol egy féreg. Lehet, hogy nem a legjobb szó rá, de nekem akkor is az, mert fél délelőttöm ezzel szívtam és még mindig nem sikerült kihajítani, mert visszajön, azért féreg, mert kiírthatatlan:-)

Előzmény: Törölt nick (118129)
magic2 Creative Commons License 2012.04.30 0 0 118127

ez egy féregprogram, nem tette fel ezt senki sztem:-) Magától felment, valami oldalról. Biztosan nem.

Előzmény: didyman (118126)
didyman Creative Commons License 2012.04.30 0 0 118126

..De felhívni nem tudjátopk, aki felrakta? Ő adott jelszót hozzá.

Előzmény: didyman (118125)
didyman Creative Commons License 2012.04.30 0 0 118125

Hirens lemezről mini XP, és azalól töröld. Csökkentett módban aktív marad. Törlést követően egy mbrfix nevű programocskával írhatsz rá rendes MBR-t, mert valószínűleg ott is tanyázik.

Előzmény: magic2 (118124)
magic2 Creative Commons License 2012.04.30 0 0 118124

ennél sajnos sokkal bonyolultabb...

Letiltani nem lehet task managerből, hozzáférés letiltva. Kitörölni sem természetesen.

Megnyitni meg lehet, de ott kéri a jelszót, anélkül pedig nem lehet megnyitni a azokat a felületeket, ahol lehetne konfigurálni. Ha ez működne, akkor egyszerűbben menne a dolog.

Csökkentett módban belépve kitöröltem a programot, a sy filét, sőt a registry-ből az összes vele kapcsolatos dologot és mégis következő belépésnél újrajött minden. A malvare fel sem ismeri. Most egyelőre feladom. A ledarálás lenne a legegyszerűbb. Napokig nem akarok szórakozni vele. Ha a saját gépem lenne rengeteg beállítással, stb, akkor lehet elszórakoznék, de így nem sok értelme:-(

Előzmény: didyman (118120)
didyman Creative Commons License 2012.04.30 0 0 118122

De, foglal, mert a zajt ugyanúgy tömöríti az mp3, és az foglal csak igazán sokat. Zajzáras mikrofonnál mondjuk lehet jó lesz. :-)

Próbáld ki az mVoice-ot, az tud VAR-t.

Előzmény: Vgyuri (118121)
Vgyuri Creative Commons License 2012.04.30 0 0 118121

Ti mindenhez értetek. Nem tudtok olyan diktafonként működő programot PDA-ra (jó lenne, ha régi Windows Mobil 2003 alatt is futna, mert az ócska PDA-t használnám rá), ami hangaktiválásra vesz fel Sok órából kellene csak a hasznos forgalom. Vagy egy mp3-ban rögzítés, ha csend van, nem foglal sok fájlméretet?

didyman Creative Commons License 2012.04.30 0 0 118120

Ő, hát elvileg jelszó nélkül is tovább enged. :-) De ha csak simán letiltod a szolgáltatását, akkor nem fogja tudni a dolgát végezni (elvileg a fájlrendszerkezelés elé tolakszik be és intézi a dolgokat sajátkezűleg)

Előzmény: magic2 (118118)
magic2 Creative Commons License 2012.04.30 0 0 118118

Á, ez 4 lábú állat nemiszervét se ér:-)))

Ezt szinte kiírthatatlan. Registryben egyesével töröltem ki minden ezzel kapcsolatos értéket, driverét, egy csomó helyről leszedett uinformációk alapján jártam el, de ujraindításkor még mindig ott van. A szemét láda. MIntha régen egyszer már lett volna nekem ilyenem, s azt kiírtottam, de erről a gépről még nem sikerült... A link passwordos, nyilván nem tudom a jelszót, így más módszerrel kell. Röhej vannak akik ilyenekkel szórakoznak, hogy mások jó nagyokat szívjanak miattuk.

Előzmény: didyman (118109)
harcsy Creative Commons License 2012.04.30 0 0 118117

Driveimage XML letöltve, telepítve. Ott miért nem jelentkezik a feltételezett memória hiba?

 

Csak nem hagy nyugodni a dolog :))

A tesztet azért éjjel megcsinálom.

Előzmény: didyman (118116)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!