Keresés

Részletes keresés

dandy30 Creative Commons License 2014.06.07 0 0 4667

Ja és még valami,én nem választottam orvost rábíztam magam a sorsra,és pénzt sem adtam senkinek.

Előzmény: dandy30 (4666)
dandy30 Creative Commons License 2014.06.07 0 0 4666

Azt még elfelejtettem írni,altatásban csinálták,úgy tudom laporoszkópiát nem is csinálják másképp.

Előzmény: Varga József 69 (4664)
dandy30 Creative Commons License 2014.06.07 0 0 4665

József, kaposvári vagyok de Marcaliban műtöttek.Ez a kórházház Kaposvárhoz tartozik,itt csak ilyen jellegű műtéteket csinálnak.Kaposváron állítólag nincs rá kapacítás ezért kellett utaznom kb 60 km-et Valamivel több,mint 1 évet vártam rá.Amúgy itt az a metodika,hogy csak annak csinálják laporoszkópiával kinek ki újult sérve van.Nekem még nem volt soha,megkérdeztem esetleg lehet e így kicsit hümmögtek,de végül így csinálták meg. Először,mikor láttam,hogy frissen műtött szobatársaim már a műtét után pár órával fel tudnak kelni,én meg meg sem tudtam mozdulni az nap,szóval azt hittem lehet jobb lett volna a hagyományos vágásos megoldás mellett maradni,de ma már jobb lényegesen.Ma már szinte egész nap fent voltam sétáltam illetve ültem.Csak fél órára feküdtem le. elhatároztam én 6 hétig semmi mást nem fogok csinálni,addig táppénzen leszek.Utána meg egy jó erős évig nem fogok 20 kilónál nehezebbet emelni .Ezt így megfogadtam.Nem akarok úgy járni mint szobatársaim,volt kinek már harmadszor újult ki a háló ellenére,de mind bevallotta hogy ahogy eltelt pár hét már úgy dolgoztak mintha mi sem történt volna.Rájöttek ők is,hogy elkapkodták.Én nem szeretném még egyszer ezt az élményt átélni,inkább kímélem amennyire csak tudom.Kaját azt én sem tudom miért nem kaptam,de így volt.

Előzmény: Varga József 69 (4664)
Varga József 69 Creative Commons License 2014.06.07 0 0 4664
Hello Dandy! Hol műtöttek? Azt nem értem, hogy pénteken miért nem adtak kaját, ha csütörtökön műtöttek... Altattak egyébként? Székletem nekem csak a műtét utáni második napon, tehát pénteken volt, már itthon. Idő kell, mire megtellnek a belek, hisz kb. 32 órán keresztül én sem ehettem semmit. Mielőbbi felépülést!
Előzmény: dandy30 (4663)
dandy30 Creative Commons License 2014.06.07 0 0 4663

Üdv mindenkinek.Csütörtökön műtötték több,mint egy év várakozás tán jobb oldali lágyéksérvem laporoszkópiás módszerrel TB alapon.Majdnem 2 órás műtét volt,részleteket nem tudok róla.Ma jöttem haza a kórházból,haza tudtam vezetni úgy 60 km-es távolságból.Csütörtökön még megmozdulni sem tudtam az ágyban,péntek reggel tudtam felülni nagy nehezen és felállni.Akkor szinte menetem egész nap.Fáj feszül,de ma már valamivel jobb. Hasam fel van nagyon puffadva.Oldalamon nem tudok még aludni,csak háton .Remélem nem lesz semmi komplikáció a későbbiekben sem.Szerdán reggel mentem be a kórházba ,szerencsére vittem magammal egy pogit azt ettem meg délelőtt,ma az azaz szombat reggel ehettem újra,hozzáteszem annyira nem is kívántam a kaját,de nem is adtak,csak azt hajtogatták majd ha lesz székletem.Hát nagyon nehezen lett ma reggelre épphogy egy kicsi az is úgy hogy kaptam székletlazító szirupot,és így sikerült 20 perc alatt szülni két pici adagot mi szint hasmenésszerű víz volt.Kicsit paráztam mennyire fog fájni mikor nyomok,azt vettem észre tulajdonképen nincs is erőm nyomni.Cső a vér és a váladék kivezetésére nekem is bent volt egy napig,borzalmas volt mikor kihúzták.Remélem szenvedéseim most egy időre véget érnek,mert tavaly évet meg még ennek az évnek az elejét meg a prosztatámmal kínlódtam végig. Jobbulást mindenkinek.

Varga József 69 Creative Commons License 2014.06.07 0 0 4662
Ezek nem új hozzászólások. Ha tudnám, már töröltem vona a krixkraxokat...
Előzmény: tristen (4661)
tristen Creative Commons License 2014.06.07 0 0 4661

Sajnos nem lehet elolvasni a hozzászólásodat, :(

Varga József 69 Creative Commons License 2014.06.07 0 0 4660
Az alhasi lágyékrészt ugyanis nem fedi izom, így bármennyit is hasazzunk, az sérülékeny marad. Mindenesetre utánaolvastam, hogy a szilícium fogyasztása erõsíti a kötõszöveteket. És mi tartalmaz szilíciumot? A vörös és lilahagyma, amit az utóbbi hónapokban éppen nem fogyasztottam. Viszont létezik homeopátiás készítmény is, Szilícea a neve. Ebbõl 2×5 golyócskát kell bevenni, a nyelv alá helyezn, ahonnan a nyálkahártyán keresztül 1-2 perc alatt felszívódik. A bevételkor fontos, hogy tiszták legyenek a nyálkahártyák az optimális felszívódás érdekében. Vagyis elõtte fél órával ne étkezzünk, ne igyunk kávét stb.
Visszatérve rám, a tegnapi hazajövetelem elõtt még kaptam a dokitól egy sebkötést leragasztva az utóbb kivett csõ helyére, amit ma reggel, mosakodáskor távolíthattam el. Ami azt illeti, a várt lyuk helyén egy 8-10 centis vágást találtam. Vagyis a tervezett 3 lyuk helyett 2 lyuk és 1 vágás lett a mûtét eredménye... Gondolom, a bekövetkezett bevérzéses komplikáció miatt...
Az egész egyébként OEP vinanszírozással történt, A harmadik napon adtam a dokinak összehajtogatott borítékban egy tizest, mert úgy hallottam, hogy ezek az arab orvosok nem annyira pénzéhesek, mint a régi kalocsai dokik. (folytatom, ha eszembe jut még valami....)
Gurabli és Tristen nagyon köszönöm a jókívánságaitokat!
Előzmény: Varga József 69 (4649)
Varga József 69 Creative Commons License 2014.06.07 0 0 4659
Jó, rendben. Csütörtökön kell mennem varratszedésre. Elég nehéz így mobilon keresztül szépen, betûhiba nélkül írni ide. Lenne a történethez két fotóm is, ha valahogy fel sikerülne raknom az oldalra...
Előzmény: gurabli (4651)
Varga József 69 Creative Commons License 2014.06.07 0 0 4658
Úgy látom, ez a szöveg, az egyik korábbi válaszom titkosított változata...
Előzmény: Varga József 69 (4657)
Varga József 69 Creative Commons License 2014.06.07 0 0 4657
Jó, rendben. Csütörtökön kell mennem varratszedésre. Elég nehéz így mobilon keresztül szépen, betûhiba nélkül írni ide. Lenne a történethez két fotóm is, ha valahogy fel sikerülne raknom az oldalra...
Előzmény: gurabli (4651)
Varga József 69 Creative Commons License 2014.06.07 0 0 4656
Akkor neked sem egyszerű az életed... Hát sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy, sérvvel együttélni pedig úgy gondolom, hosszú távon nem lehet, ill. nem érdemes. Szerintem még vágással műttetni is jobb, mint sehogy. A fontos, hogy hálót mindenképpen tegyenek bele. Látod, nálam is laporoszkópiával indult, aztán vágással ért véget. Egyébként melyik megyében élsz és hol nem végzik OEP-támogatással a laparoszkópiás műtétet?
Egy fotót feltettem az általad megadott helyre, csak hogy onnan hogy fog erre az oldalra kerülni, még rejtély előttem...
Előzmény: gurabli (4654)
gurabli Creative Commons License 2014.06.07 0 0 4655

Hát, mobilról ennyit írni, le a kalappal:) Tudom, hogy nehéz és ráadásul sokáig tart. A helyesírással ilyen esetben szerintem ne foglalkozz különösebben:)

 

Fotót elvileg itt az indexen is fel tudsz tölteni, de talán a legegyszerűbb, ha feltöltöd a www.kepfeltoltes.hu oldalra és beilleszted ide a linket.

Előzmény: Varga József 69 (4652)
gurabli Creative Commons License 2014.06.07 0 0 4654

Nem vagyok egészségügyi dolgozó, csak egy nagyon közeli és jó barátom egy kiváló orvos, tőle igen csak sok mindent tudok. Meg elég sokat foglalkoztam is a témával, tudok már ezt-azt:) És tavaly volt két térdműtétem is, keresztszalag szakadás miatti pótlás, ami elég komolynak számít, ott elég sok mindent megtanultam, megismertem, átéltem (pl. a drain-csöveket, stb). Egy szó, mint száz, amit írok, azt az orvosoktól tudom, vagyis nem kuruzslás:) Ez persze nem azt jelenti, hogy akár egy orvos is, egy fórumon keresztül érdemben tudna egy állapotról nyilatkozni, max ezen a szinten, általánosságban. Panasz, gyulladás, láz, rosszullét, váladékozás, stb. esetén mindenképpen keresni kell az orvost, minél rövidebb időn belül! Ezt nem is neked, hanem mindenkinek írom, hogy ilyen esetekben jobb a konzultáció, mint itt a fórumon tanácsokat kérni. De reméljük senkinek sem lesz ilyesmire szüksége!

 

Emígy annyiban érint, hogy van egy jó közepes lágyéksérvem, amit a sport miatt már a térdsérülésem előtt is halasztgattam, illetve most is, de most már eljött nagyon az ideje, hogy túl legyek a sérvműtéten, mert már fájdogál is néha, de legfőképpen határozottan zavar a mindennapokban. Magától meg persze úgysem múlik el. Ha túl leszek rajta, akkor kezdhetem végre a rendes rehabilitációt a térdemmel, mert most már egy év alatt elértem arra a szintre, hogy nem elég a futás, intenzívebb edzés kellene, csak ugye ebben határozottan hátráltat a sérv. De a minél rövidebb munkahelyi kihagyás és a gyorsabb, fájdalommentesebb felépülés reményében mindenképpen laparoszkópiával szeretném elvégeztetni én is és ez egy kicsit megnehezíti a dolgot, mert elég kevés helyen végzik OEP-támogatással. A térdemet műtő kiváló sebész meg tudná csinálni, de a kórház, ahol dolgozik nem támogatja a laparoscópiás módszert annak magas költsége miatt.

Előzmény: Varga József 69 (4653)
Varga József 69 Creative Commons License 2014.06.07 0 0 4653
Téged, Gurabli, egyébként mennyiben érint a téma? Túl azon, hogy úgy tűnik egészségügy dolgozó vagy...
Előzmény: gurabli (4651)
Varga József 69 Creative Commons License 2014.06.07 0 0 4652
Jó, rendben. Csütörtökön kell mennem varratszedésre. Elég nehéz így mobilon keresztül szépen, betűhiba nélkül írni ide. Lenne a történethez két fotóm is, ha valahogy fel sikerülne raknom az oldalra...
Előzmény: gurabli (4651)
gurabli Creative Commons License 2014.06.07 0 0 4651

Köszönjük a részletes és valóban remek stílusban íródott beszámolót! :)

 

A vágás az biztos nem tervezett volt, így a húzódás és a kelleténél kicsit magasabb fájdalom betudható annak, hogy van egy majd 10cm-es vágás rajtad. Annak kell pár nap, amire elmúlik a fájdalom, majd marad csak a húzódás, aztán az is megszűnik. Ez teljesen normális egy ilyen méretű vágásnál. De érezhetően és látványosan javulni szokott napi szinten.

Sajnos az ilyesmi előfordul, a legnagyobb körültekintés, szakértelem mellett is. A lényeg, hogy megoldották és már túl vagy rajta.

 

Jó pihenést és mielőbbi jobbulást! Majd ne felejts el minket itt a fórumon, beszámolni, hogy alakul feléd a helyzet!!!

Előzmény: Varga József 69 (4650)
Varga József 69 Creative Commons License 2014.06.07 0 0 4650
Az alhasi lágyékrészt ugyanis nem fedi izom, így bármennyit is hasazzunk, az sérülékeny marad. Mindenesetre utánaolvastam, hogy a szilícium fogyasztása erősíti a kötőszöveteket. És mi tartalmaz szilíciumot? A vörös és lilahagyma, amit az utóbbi hónapokban éppen nem fogyasztottam. Viszont létezik homeopátiás készítmény is, Szilícea a neve. Ebből 2×5 golyócskát kell bevenni, a nyelv alá helyezn, ahonnan a nyálkahártyán keresztül 1-2 perc alatt felszívódik. A bevételkor fontos, hogy tiszták legyenek a nyálkahártyák az optimális felszívódás érdekében. Vagyis előtte fél órával ne étkezzünk, ne igyunk kávét stb.
Visszatérve rám, a tegnapi hazajövetelem előtt még kaptam a dokitól egy sebkötést leragasztva az utóbb kivett cső helyére, amit ma reggel, mosakodáskor távolíthattam el. Ami azt illeti, a várt lyuk helyén egy 8-10 centis vágást találtam. Vagyis a tervezett 3 lyuk helyett 2 lyuk és 1 vágás lett a műtét eredménye... Gondolom, a bekövetkezett bevérzéses komplikáció miatt...
Az egész egyébként OEP vinanszírozással történt, A harmadik napon adtam a dokinak összehajtogatott borítékban egy tizest, mert úgy hallottam, hogy ezek az arab orvosok nem annyira pénzéhesek, mint a régi kalocsai dokik. (folytatom, ha eszembe jut még valami....)
Gurabli és Tristen nagyon köszönöm a jókívánságaitokat!
Előzmény: Varga József 69 (4649)
Varga József 69 Creative Commons License 2014.06.07 0 0 4649
Ja, igen, ami kimaradt: A második és harmadik napon is mennem kellett a kötözőbe. Az egyik nap a jobb oldali, a gyakorlatilag üres, a második nap pedig a véresebb csövet és tartályt távolította el a műtétet végző doki. Ez utóbbi iszonyatosa fájt, amikor kihúzta.... Kb. 10 cm mélyen volt behelyezve a hasból ferdén lefelé a műtött sérv irányába.. Mint megtudtam, komplikáció lépett fel a műtét során, egy ér megsérült az egyik cső bevezetésekor, ami komoly belső vérzést okozott, ezétt kellettek utóbb a csövek és tartályok, hogy a felgyülemlő vér és váladék kivezetésre kerüljön. Tehát ez a hasban csövek verzió normál esetben valószínűleg nem részei a sérvműtétnek... Ezt a bevérzéses alhasi területet itthon is jegelnem kell, az utasítás szerint 5 napig.
...És hogy mitől is alakulhatott ki ez a sérv nálam, arról is érdemes szerintem egy-két dolgot megosztani... Több évtizede járok konditerembe, jó régen valóban nagy súlyokkal edzettem, mégsem kaptam sérvet. Akkor most mitől? Úgy godolom, hogy a 20 kg-os súlyzótárcsával való felüléseket nem tolerálta szervezetem. A doki szerint fejlett, erős izomzathoz fellazult érredszer és kötőszöveti állomány párosult. Ezt pedig az időszakosan beszedett szteroid tbt-ák okozták. (folytatom...)
Előzmény: gurabli (4648)
gurabli Creative Commons License 2014.06.06 0 0 4648

Én is várom a folytatást:) Nagyon jó stílusban adod elő a történetet!

 

És örülök, hogy már jóval kevésbé fáj, érzékeny!

 

A két csövet (draint) kivették, mielőtt hazaengedtek, ugye? Mennyire volt vészes?

Varga József 69 Creative Commons License 2014.06.06 0 0 4647
(Ha ugyanis friss a fogkő, jó minőségű fokefe+fogkrém+fogközkefével még leszedhető.)
Ezután a reggeli következett végre, amikor már a 4-es beteg (azaz én) is kaphatott kaját. Majd következett kisvizit, majd ebéd után a nagyvizit, amelynek során a kb. 12 fős konzílium arra volt kíváncsi, hogy is néznek ki a heréim, nincsenek-e bedagadva... Nos nem voltak, erről azonban végül közelről csak két sebész kívánt meggyőződni és pl. a jelenlévő 20-25 közötti gyógytornász leányzó nem, amit végülis olyan nagyon nem is bántam.
Az első napon a műtétet követően minden lépésnél hasi fájdalmat éreztem, mintegy pöttyöslabda méretű kiterjedésben. A második nap már érezhetően jobb volt és ma, a harmadik napon jöhettem haza kisérővel , zárójelentéssel és egy injekciós recepttel, amellyel naponta hasba szúrhatom magam... (folytatom...)
Előzmény: Varga József 69 (4646)
Varga József 69 Creative Commons License 2014.06.06 0 0 4646
Azt a történet eleje felé kellett volna még hozzáfűznöm, hogy az operáció napja előtti estétől kezdődően nem fogyaszthattam ételt és csak nagyon kevés vizet.
Hogy a beszámolót folytassam, a tusolóbani műmosakodás után egy kis lábdeo és pár mozdulat golyós deo használat után póló, alsó- és rövidnadrág lassított felvétele után visszafeküdtem az ágyra, ami csak egyetlen fokkal volt könnyebb, mint a felkelés, hisz az egész hasfal ugyanúgy húzódott. A kajamentes periódushoz hozzátartozik, hogy amikor valamiért nem jutok kajához, el szoktam szopogatni 1-1 gyomorsavlekötő tbl-át. Így tettem ezúttal is, ami ez esetben a hosszú éhezés alatt min. 10 db tbl-át jelentett. Ezt azért is nem volt nagyon jó megoldás, mert noha az éhséget csillapította, ill. el is vette, mire végre ehettem egy-két fogamon jól látható mértékben megjelent a fogkő, amit azóta is suvickolok. (folytatom...)
Előzmény: Varga József 69 (4644)
tristen Creative Commons License 2014.06.06 0 0 4645

én már várom a történet folytatását, ... :)

Varga József 69 Creative Commons License 2014.06.06 0 0 4644
Választhattam: Vagy bent a kórteremben egy lavór vízzel és valami ruhával mutatom be a vizes ronggyal való tisztálkodás művészetét alapfokon, vagy a tusoló felé veszem az irányt és amennyire tudok, megmosakszom... Nos, ez utóbbit választottam, mire a szigorú 35-ös szőkésbarna nővérke odavetette: "Mielőtt kimegy a folyosóra egy gatyát húzzon fel!" Végülis derekamra tekert törölközővel, a tartályokat és a tusfürdőt kézben fogva nekiindultam. Még el nem felejtem: Mivel felkeni reggelig tilos volt, egy vizeletgyüjtő fomás kis tartályt, más néven kacsát biztosítottak a nővérek a számomra azutántól, hogy a műtétet követően visszakerültem a szobába. Ezt az eszközt végülis oldalt fekvő helyzetben többször is sikerrel használtam, köszönhetően annak a kis rutinnak is, amit 2011-ben egy visszérműtét kapcsán szereztem. (folytatom...)
Előzmény: Varga József 69 (4643)
Varga József 69 Creative Commons License 2014.06.06 0 0 4643
Az ápoló (srác) ezután behozott egy ökölnyi, fehér ruhagombócot és a heréim alá helyezte, hogy a seb ne húzódjon. Másnap reggelig enni egyáltalán nem volt szabad, mivel az altatógáz mellékhatása, hogy étkezést követően hányinger, hányás lépne fel Inni szabadoott, sőt kell is. Másnap reggel ki az ágyból, mert ágyneműt cserél a meglehetősen dirigáláshoz szokott, egyébként kifejezetten jó alakú 35 év körüli nővér. Én meg nagy fájdalmak között bal oldalra fordulva valahogy felülök a kissé magasra állított ágy szélén, hogy onnan kicsit lecsusszanva egy szál semmiben gondolkodjak el azon, hogy a közbe elhangzó tisztálkodási parancsnak miként is fogok tudni megfelelni, mivel a műanyagcsövek tartályostól még mindig a hasamhoz vannak rögzítve... (folytatom...)
Előzmény: Varga József 69 (4642)
Varga József 69 Creative Commons License 2014.06.06 0 0 4642
Miután felébresztettek, visszatoltak a 4 ágyas szobába, ahol akkor két 60 feletti betegtársammal feküdtünk. Meztelenül visszaemeltek a kórtermi ágyra, az egyik hasi sebre pedig, amelyből műanygcső lógott ki, súlyos homokzsákot raktak, majd szépen betakargattak... Ebből a csőből bordó váladék folydogált baloldali irányba egy kb. 5 decis átlátszó, üvegszerű műanyag edénybe. Egy jobboldali sebből is vezetett ki egy másik ugyanolyan cső, azon keresztül azonban nem jött semmi... Mindez tehát 4-én, szerdán 11 óra-kor történt... (folytatom...)
Előzmény: Varga József 69 (4641)
Varga József 69 Creative Commons License 2014.06.06 0 0 4641
Ahol meg is jelentem 2 nagyobb táskával a megjelölt időben, kissé izgatottan. Rövid megbeszélés az altatóorvosnővel , majd a sebészorvossal és Kb. 1,5 órával az érkezésemet követően már toltak is a műtő felé... Altatásban műtöttek 2 órás időtartamban... (folytatom...)
Előzmény: Varga József 69 (4640)
Varga József 69 Creative Commons License 2014.06.06 0 0 4640
Köszi, kedves Gurabli és Tristen!
Ide írok, hogy más érintett érdeklődő is olvashassa.
Kalocsán műtöttek. Van itt pár arab, pontosabban szír származású doki, akik nagyon pontosan, lelkiismeretesen dolgoznak.
Nálam úgy kezdődött, hogy egyik tusolás alkalmával vettem észre egy dudort a bal oldali lágyékrészen. Utánaolvastam és megállapítottam, hogy ez bizomy sérv. Egy fiatal belgyógyász doki ismerősömmel beszéltem, aki elküldött az egyik szír sebészhez, aki a hivatalos sebészeti szakrendelőjében fogadott. Megnézett, megtapogatott, majd közölte: ez nem három napos sérv,.. Megkérdezte, mikor szeretném megműttetni, majd megírta a beutalót a laborba (vérvételre), a belgyógyászatra, az aneszteziológiára és végül a sebészeti osztályra, szerda reggel 7.30-ra. (folytatom...)
Előzmény: gurabli (4639)
gurabli Creative Commons License 2014.06.06 0 0 4639

Először is, jobbulást!

Megkérdezhetem, hogy hol műtöttek? OEP vagy magán? Írhatsz emailt is a címemre: gurabli kukac gmail . com

 

De komoly fájdalmaid vannak? Mert elvileg nem lenne szabad, hogy laparoszkópiával komoly fájdalmaid legyenek. Illetve folyamatosan csökkennie kell, ahogy múlnak a napok.

 

Ha van kedved, leírhatnád, hogy zajlott az egész, előkészületektől a hazamenetelig!:)

 

Előzmény: Varga József 69 (4637)
tristen Creative Commons License 2014.06.06 0 0 4638

Szia!

 

Ezek a tünetek a gyógyulás korai szakaszában teljesen normálisak.

 

Napról napra egyre jobb lesz, majd meglátod!

 

Gyógyulj meg mielőbb!

 

KITARTÁS!

 

Előzmény: Varga József 69 (4637)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!