Keresés

Részletes keresés

4Hópihe Creative Commons License 2014.10.08 0 0 9768

rendkivül jó játék, korosztályonként egy egy scrapbook évkönyvet késziteni,de nagyon kimeritő,és a végére már fogynak az ötleteim.már ami a fecnizést illeti...

 minden hétre jut egy fecni hónaphoz rendelhetö képpel..van egy havi értékelö lap. milyen volt ez a hónap, mi volt rossz, mittanult...

 

mivel ez nagykislánynak készült van benne mensesz naptár,egyszerü családfa,kedvenc idézet olvasmány,telefonszámoklistája, jelszavak listája,fodrász neve cime, stb...

igazából a képek kinálják a témát amiket vadászgatok, és attól függöen hány évesnek készül használom fel...ebben az albumban ami nem sorolható egyik hónaphoz sem az került elöre a háromosztatu zsebekhez... és akkor a hiányzó hónapok:

junius.

julius

ez a könyv közepe igy majdnem szimmetrikusra készitettem, csak a szinárnyalatokkal játszottam..

 

augusztus és a szeptember:

a diszek süthetö gyurmából készültek és arany glitterrel van lekenve..

 

a zipzár uj elem, most probáltam ki elöször...

 már csak a boritó terv hiányzik.

 

Előzmény: Törölt nick (9767)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.08 0 0 9767

Nem csodálom, hogy már nem bírtad tovább tartogatni, ... :D

Rengeteg munka van benne, és még lesz is - amint látom. Gratulálok! - nagyon szépek, praktikusak, logikus az elrendezésük a hónaphoz illően ... nem hivalkodóak, ... :) Tetszik.

Már félkészen nekem is vannak efféle lapjaim, - úgy külön-külön, több témában is, .... talán majd egyszer összeáll a dolog. Ráérek vele,

 

 

Előzmény: 4Hópihe (9766)
4Hópihe Creative Commons License 2014.10.07 0 0 9766

én régen az adventi kalendariumok öntöformáit örizgettem, majd aztán kiderült a felhasználás során,hogy annyira pontatlan öntéshez...

igazából azért gyülik a szilikon mostanság házi passzivmotiváció céljából- játszani és az egyik kölyköcském cukrásznak tanul... bár öt még nem rázta fel ö inkább kézzel formáz- föleg kalácsféléket szeret fonni...

tavaly karácsonykor összevonta a mákosbeiglit a virágkoszorut és a kalácsot..

kalácstészta mákkal töltve és virágkoszorunak formázva.....

------------------------------------

 ujabb scrapbook albumk észülödik és nem birom titkolni a végéig..

 néhány oldallal már készen vagyok.....

a nyitótábla belsö oldala zárva

és nyitva:

 

a virágokat majd zsinór fogja összekötni..

január:

február:

március:

április zárva:és nyitva:

 

május:

 

anyári hónapok hiányoznak még

 

októberzárva és nyitva:

november:zárva és nyitva:

 

 

december:

 és a zárótábla belsö oldala:

 

 

Előzmény: Törölt nick (9765)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.07 0 0 9765

Talán,... :D - még nem tudom. Csak megtetszett.

 

Korábban a gyári csomagolások belső tálcáit használtam erre a célra, .... de, mostanában nincs ilyen tálcám. Elhasználtam mindet a gyöngyözéses korszakomban. Azóta pedig nemigen eszem efféle desszerteket.

Nagyon egyszerűen lehetett bennük formázott házi édességet készíteni.

Különböző csokikat olvasztottam fel, és beleöntöttem - nem túl forrón - a formalyukakba. Rétegezni is lehetett. Vagy a közepébe pottyantani valamit. ... De, összegyúrt masszák formára való dermesztésére is alkalmasak ... pl. a népszerű kókuszgolyó tésztája. Leszoktam róla.

 

Most egy-egy karácsonyi képeslap mellé (vagy bele, ahogy Aruncus is teszi), - jól illik majd a házi desszert. :)

 

 

 

 

 

 

Előzmény: 4Hópihe (9764)
4Hópihe Creative Commons License 2014.10.07 0 0 9764

hurrá neked.. bonbonozni fogsz???

Előzmény: Törölt nick (9761)
4Hópihe Creative Commons License 2014.10.07 0 0 9763

régebben a rayerben volt bérvágás. érdeklödd meg ott is hátha vágnak nektek és van olyan vágósablonjuk erre a célra ami nektek kell.

Előzmény: anlu2 (9760)
anlu2 Creative Commons License 2014.10.07 0 0 9762

Aruncus!

A gyönyörü képeslapjaidon az ezüst színü sarkok és a szövegek olyan embossing porral készültek vagy matricák? Nagyon tetszik ez a fajta díszítési mód amit használsz, csak egy puzzlét nem tudok beleképzelni. Szerintem ez csak virágokkal müködik.

Csak kiváncsiságból ha megkérdezhetem: ezek eladásra készülnek vagy ilyen sok a rokon, hogy ennyi féle készül?

Törölt nick Creative Commons License 2014.10.06 0 0 9761

 

Aranyosak lettek a kis csomagok, ... :) Ma vettem egy gyümölcsös szilikonformát, ... leárazás volt a boltban.

Szappannak kicsi lenne, de bonbonnak pont jók ....

 

A szerelőkarikás ötlet remek. Már csak meg kell keresnem a maradék alkatrészeimet, ugyanis régen nem drótozok, gyöngyözök. .... Ha, nem találom meg, majd hajtogatok drótból. Többféle átmérőjű drótom van. Még színes bevonatúak is. :D

 

 

 

 

Előzmény: 4Hópihe (9752)
anlu2 Creative Commons License 2014.10.06 0 0 9760

Köszi! Akkor lehet, hogy mégis megkockáztatunk egy gépet.

Előzmény: nyílméregbéka (9759)
nyílméregbéka Creative Commons License 2014.10.06 -1 0 9759

Nem akarlak minden áron meggyőzni, meg azt hiszem, nem is kapható már, de ez a matrica nagyon elegáns, víztisztán átlátszó, és arany a szegélye. 

A gépen át lehet tekerni mindent, ami nem túl vastag, és biztos kidomborodna szépen a puzzle körvonala. Domborítottam már kézi sablont is, meg a hőszigeteléshez használatos műanyag hálót is.

Esetleg az is elképzelhető, hogy egy domborító szerszámmal körülnyomkodod a puzzle körvonalait, ahogy a kézi sablont szoktuk domborítani. 

Több ötletem nincs.

Előzmény: anlu2 (9758)
anlu2 Creative Commons License 2014.10.06 0 0 9758

Nem az én ötletem, abban igazad van, de nekem kell segítenem nekik. A matrica nem kell, mert az szerintem nem eléggé elegáns egy esk.meghívóra. A sablont egy oldalon valahol már láttam amit mutatsz, de a puzzle méreteket túl nagynak találtam (4-5 cm kb) azért szerettem volna megtudni, hogy igazi puzzlét (ami kb 1,5-2 cm nagy) is lehet e használni sablonként. Mivel ez puha és a nyomásnak nem áll annyira ellen, mint egy fém sablon. Gondoltam talán másnak is volt már ilyen hülye ötlete mint nekem és talán már kipróbálta. Nem akarjuk feleslegesen beszerezni a gépet, aztán talán nem is müködik úgy mint gondoltam/-tuk.

Előzmény: nyílméregbéka (9757)
nyílméregbéka Creative Commons License 2014.10.06 -1 0 9757

Találtam matricát, meg domborító sablont is

 

 

Kész képet csak egyet találtam, az valóban óvodásoknak való, de meg lehet ezt oldani elegáns kivitelben is. Kinek az ötlete a puzzle motívum? Ha jól értem, nem a tiéd.

 

Előzmény: anlu2 (9756)
anlu2 Creative Commons License 2014.10.06 0 0 9756

Köszi! Lyukasztó az lenne úgyis, de hogy néz ki egy szív középen, mellette meg 2 db puzzle? Szerintem furcsa, ezért nem tudom mi lenne a szép. Nincs semmi ötletem, hogy hogyan nézne ki ünnepélyesen a meghívó. Valahogy olyan óvódai szintet érzek ezzel a puzzle témával. Szerintem ezzel nem lehet elegáns ünnepélyes meghívót készíteni. De még gondolkodom. Talán valakinek még eszébe jut valami.

Előzmény: nyílméregbéka (9755)
nyílméregbéka Creative Commons License 2014.10.06 -1 0 9755

A Magna hobbyban volt régebben puzzle alakú átlátszó matrica, az például jó lett volna erre a célra, de most megnéztem a honlapjukat, és már nem látom. Talán máshol még fellelhető. Géppel tulajdonképpen át lehet nyomni mindent, egy összerakott puzzle kontúrjait is, de ha nincs géped... Bár lehet, hogy megérné a beruházás, mert akkor az előlapból is könnyedén ki tudnád vágni egy sablonnal a szívet.

Előzmény: anlu2 (9754)
anlu2 Creative Commons License 2014.10.06 0 0 9754

Visszanéztem a munkáitokat, és a honlapokon is.  Gyönyörü képeslapokat csináltatok!

 

Bennem ez a puzzle probléma azért van, mert az unokahúgom saját készítésü esküvöi meghívókat akar. A probléma az, hogy ezt a puzzle témát bele szeretné venni. Ezért nem tudom mit is tervezzünk, virágokkal sokkal egyszerübb lenne.

Eddig úgy képzeltük el, hogy a meghívó 15 x 15 cm nagy lesz és balra jobbra nyílik majd. Vagyis van egy 45 cm hosszú lap amit 15 cm re hajtunk össze. A felsö oldal ami a meghívó eleje, arra szeretnének egy nagy szívet vágni középen, amin a belsö oldalra ragasztott kép kukucskál ki. Eddig minden ok, de mit csináljak a puzzle darabokkal? Valahogy semmi ötletem nincs, hogy hogyan lehetne ezt szépen megoldalni. Mindenhol csak szivecskék, galambok, pillangók vannak, nekünk meg puzzle kell. Ezért gondolkodom azon, hogy egy fényes szép papírba a puzzle mintát valahogy belenyomni ezzel a sablonos módszerrel. Talán érti valaki mire gondolok.

Ha valakinek valamilyen ötlete lenne, nagyon megköszönném.

anlu2 Creative Commons License 2014.10.06 0 0 9753

Sziasztok!

Látom többen is itt olyan domborító sablonnal dolgoztok (én embossing néven ismerem). Ezt olyan géppel csináljátok amin a domborsablon és a domborítandó papír át van nyomva, úgy mintha tésztát lapítana az ember? Remélem értitek mire gondolok.

Na ezzel a géppel kapcsolatban lenne az a kérdésem, hogy ha egy papírra puzzle alak domborulatot szeretnék csinálni, akkor lehetséges az, hogy a sablon helyett csak egy összerakott puzzlét használok? Vagy az akkor nem nyomja át a mintát a sima papírra? Ezen gonolkodom és nem szeretnék ilyen gépet venni és aztán mégsem müködik vele ez a dolog. 

Köszönöm ha erre tudna valaki válaszolni ! :)

 

4Hópihe Creative Commons License 2014.10.05 0 0 9752

elkészült az elsö gyerekszappancsomag is..

a csokicsomagolás mintájára:

 és egy papirtasakos  változat is:

4Hópihe Creative Commons License 2014.10.04 0 0 9751

érdemesebb lenne egy szerelék karikával összefogni és arra a masnit a könnyebb forgathatóságért..

Előzmény: Törölt nick (9750)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.03 0 0 9750

Ne gondolj valami újszerűre, ... talán csak szokatlan a megfogalmazása, elnevezése.

 

A tervem szerint: 2 kártyaméretű dupla lap az egész, (1-1 lap kétféle papírból összeragasztva, ezáltal egy kártyának két különböző színű oldala lesz).

Ezeket díszítem majd az alkalomhoz illően, - most egyszerűen. És végül két lyukon keresztül egy színes szalaggal összekötöm őket. Ennyi.

 

Jó ötlet a rögzítés, még nem próbáltam. Egyenlőre lámpázom, masszírozgatom, és enyhén tornáztatom. Időnként mintha megmerevedne. A hidegtől óvom. Lassú gyógyulást tapasztalok. Köszi az ötletet, ...

Előzmény: 4Hópihe (9749)
4Hópihe Creative Commons License 2014.10.03 0 0 9749

emléklapegyüttes jól hangzik))) kiváncsian várom...

ha nem használod a kezeid rögzitsd,mobilizálhatóan amikor kell leveszed a rögzitést...

--

igen én hajtogatom a dobozokat. a doboz alj 7x7x3cm. az oldalai duplák,hogy merevebb legyen a tetöértelemszerü és másfélcentis a magassága..szintén megerösitett oldalakkal...

 érési idejüket töltik még mézesember szappanjaim is, azoknak még nem tudom milyen csomagolást készitsek..

Előzmény: Törölt nick (9748)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.03 0 0 9748

Szép ez a szappanos doboz is, elegáns a színösszeállítása, ... hányszor hányas papírból hajtogatod a dobozkát? Mert hajtogatós ugye?

 

Még nincs mit mutatnom, ... kevés az időm és az energiám. Egy szomorú eseményhez kapcsolódóan  készítgetek egy kis - emléklapegyüttest, - de, sajnos igénybe kell vennem a

sablonjaimat is - segítségül. Fájnak az ujjaim.

Előzmény: 4Hópihe (9747)
4Hópihe Creative Commons License 2014.10.02 0 0 9747

köszönjük a méltatást, te is hozhatnál lélekegyenesitő munkáidból...

nálam most a szappanoscsomagolás a szükségszerü:

Előzmény: Törölt nick (9746)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.29 0 0 9746

Nagyon szépeket hoztatok, ... a sok gyönyörű karácsonyi képeslap Aruncustól, a karácsonyi befőzés Pihétől, ...  a szappanos dobozig, jobbnál jobb és szebbnél szebb meglepik. ... :D

4Hópihe Creative Commons License 2014.09.27 0 0 9745

a doboz lemaradt

Előzmény: 4Hópihe (9744)
4Hópihe Creative Commons License 2014.09.27 0 0 9744

tudok mutatni még érési folyamatban levö szappankámból.,,hogy láthassátok mi van a dobozban,mert elkészült aszappancsomagolás a piros karácsonyi csomaghoz...

4Hópihe Creative Commons License 2014.09.26 0 0 9743

én még mindig a befözöcskénél tartok, de már a karácsony jegyében.

piros ajándékcsomag készül-ennek egyik tétele a piros lekvár többé kevéssé pirosas csomagolással:

ilyen szemböl

felülnézetben mikulásvirág van a fedélre rátéve:

ezt nagyon szeretem karácsonyi csomagolásokon alkalmazni..a legkisebb üvegem tetejéhez(kb 3,5cm) is van megfelelö lyukasztóm amiböl mikulás virágot csinálhatok a tetejére..

és a fittyenetek a kedvenceim:mivel karácsony igy fenyődisz és került rá: kesztyü gömb, és hajócsipkejégvirág:

ezek a már megszokott képszerkesztös játszadozásaim...

az üvegben egy karácsonyillatu csokis szilva van...

4Hópihe Creative Commons License 2014.09.25 0 0 9742

annyira gyönyörüségek, nagy élmény volt végignézni öket.

 

a félgömbös fenyödiszek csak az árnyákolástól tünnek félgömbnek és csak 3d? -vagy az alapot feldolgoztad félgömbre???-annyira domborunak tünnek!!!

 

Előzmény: Aruncus (9741)
Aruncus Creative Commons License 2014.09.25 0 0 9741

 

    

 

    

 

  rázókás, hungarocell gömböcskék vannak benne.

Aruncus Creative Commons License 2014.09.25 0 0 9740

      

 

     

 

            

 

           

Aruncus Creative Commons License 2014.09.25 0 0 9739

Nálam ezek a karácsonyiak készültek.............

 

      

 

     

 

     

 

     

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!