Keresés

Részletes keresés

dalmata13 Creative Commons License 2015.02.25 0 0 5232

:-))))) .....egyébként.ha jól emlékszem amivel megnevettettél először az x úrról szólt aki kiment a wc-re megberetválni a tökét miután bevett már valami altatót am hatni kezdett,........

ahcs Creative Commons License 2015.02.25 0 1 5231

Sziasztok! Néhány fedeztem fel a fórumot, olvasgattam a hozzászólásokat, és kértem tanácsot. Köszi, hogy megírtátok a tapasztalataitokat, mert ez egészen más, mint a hivatalos leírások! A férjem állt lágyéksérv műtét előtt, és szerettem volna a legjobb és legkevésbé fájdalmas megoldást keresni neki. Aztán kiderült, hogy nem nagyon kellett volna agyalnom, mert a doki, akit ajánlottak ismerősök, és mindkét műtéti eljárást alkalmazza, közölte, hogy hagyományos, Lichtenstein műtétet javasol hálóval, mert a laparoszkópos műtéthez túl nagy a sérv. A kérdés ezzel eldőlt, bár a férjem az utolsó pillanatig reménykedett, hátha megússza vágás nélkül. Hétfőn reggel 9-kor műtötték, másnap hazajöhetett. Már a műtét napján délután felkelt, és nem nagyon panaszkodott, fájdalomcsillapítót sem kért, aludni is tudott. Most szépen sétálgat, csak ha felkel az ágyból, feláll, leül, akkor húzódik, vagy kicsit fáj neki, és néha bizsereg, amikor fekszik, de szerintem nagyon jól viseli. A műtét utáni napon kicsit megdagad és bekékült az egyik heréje, amire a doki csak legyintett, egy nap múlva viszont már mindene lila színben "pompázik" odalenn. Ha nem olvastam volna a hozzászólásaitokat, most szerintem halálra lenne rémülve. Kicsit olyan, mintha agyonverték volna. Nem fáj neki, csak a látvány nem valami szemet gyönyörködtető. Gondolom ilyenkor a szövetfolyadék, vér lefelé húzódik, és a lágy részeken talál helyet magának. Jólestek a biztató szavak, amiket akkor kaptam tőletek! Szóval, úgy néz ki, szépen gyógyul, és inkább kellemetlen, mint fájdalmas a gyógyulás első néhány napja. Remélem, minden rendben lesz (ezt most lekopogom).

Landsmann_ Creative Commons License 2015.02.25 0 1 5230

Naja, mikor még műtét előtt álltam, úgy 2-3 héttel, az egyik ismerősöm röhögtetett meg úgy, hoyg azt hittem rögvest meghalok. Elsorolta, hogy mikor piacozni jártak télen és hideg volt, alaposan felöltöztek. Rajta is ilyen steppelt kezeslábas volt. Aztán hát ugye útközben rájött a nagydolog. El is loholt, félrevonult, csak éppen belekakkantott a kapucniba. 

Másik eset, mikor kórházban volt és műtötték valamivel, sebtapasszal a fenekénél volt leragasztva. Már nagyon kínozta a nagydolog. Ki is ment, el is végezte a dolgát, de kagyló üres. Ott forgolódott, kereste, merre lehet. Míg aztán szólt a nővérnek. Kiderült, az okosok úgy leragasztották a hátsóját, hogy alatta volt a ragasztásnak a csomag. De ahogy előadta az az idióta, nekem folytak a könnyeim, fetrengtem a karosszékben, fogtam a hasam  a kezemmel. Mondtam neki, hagyja abba, mert mindjárt megfulladok, levegőt sem tudok venni a röhögéstől. Na, ezeket a vígságokat alaposan megszenvedtem utána. :)

Előzmény: dalmata13 (5228)
szeleizoli Creative Commons License 2015.02.25 0 0 5229

Üdv mindenkinek!

Bal oldali lágyéksérvem van az már biztos.

Tudtok mondani nekem egy jó sebészorvost aki tudja a dolgát?

 

dalmata13 Creative Commons License 2015.02.25 0 1 5228

ami engem illet az első vigasztaló, biztató szavakat Tristentől kaptam.-Ez az! Jól csinálod:-)) ...vagy valami hasonló volt.Landsmann volt aki jől megnevettetett egyik beírásával habár előre szólt,hogy vigyázat......A kórházban történt velem hasonló eset .A mútétet követő másnap kimentem a folyosóra levegőzni.És összetalálkoztam egy ismerőssel akit  szintén mütöttek de köldöksérvvel.Szóba került a hálapénz .Ki mennyit szán rá. Mennyit az orvosnak mennyit a nővérnek stb.Eddig rendben is volt a dolog . Igenám de rákérdeztem ,hogy ismered azt a boritékos történetet?- Nem,válaszolta ,én meg hülye elkezdtem mesélni.Hát ,hogy állítólag egy beteg átadott egy boritékot az orvosnak de nem pénzt hanem egy papírcetlit tett bele, amire rá volt írva-Nem nyert!...Pár nap múlva valami miatt visszavitték a beteget,mitadisten ahhoz az orvoshoz került akit megtréfált.Mikor az orvos meglátta kajánul elmosolyodott és csak annyit mondott .-Nem nyert!.....Namost ott és akkor ezen úgy elkezdtünk röhögni,hogy csak úgy pattogtak a varratok.Gyorsan észbe is kaptunk, szinte könyörögtünk egymásnak, lécci lécci ne nevettessük egymást.A körülöttünk állók csak annyit láttak,hogy két beteg egymásnak dőlve a hasukat  fogva  jajgatva röhögnek..

tristen Creative Commons License 2015.02.25 0 0 5227

Szia!

 

A körzeti orvos szava egy sebésszel szemben smafu, .. [smafu jelentése = lényegtelen, mellékes dolog]

 

Az általános orvos, mint pl. egy házi orvos mindent ismer, de felületesen, a szakorvos, mint pl. a sebész is mindent ismer, de a sebészetre specializálódott, így abban lényeges jobb, profibb, tehát a szava üti a körzeti (házi) orvos szavát, véleményét. :) Szerintem, ... Persze abban az esetben, ha a házi (körzeti) orvosod egyben sebész specialista is, akkor elgondolkodtató, kinek a véleménye nyom többet  a latba, 

 

Nem újult ki a sérved, csak megerőltetted, ..

 

Kitartás!

Előzmény: kuff (5219)
tristen Creative Commons License 2015.02.25 0 0 5226

Sziasztok!

 

Én még a műtétem előtt találtam rá erre a fórumoldalra, ha jól emlékszem, .. és műtét után folyamatosan támogattatok, ami nekem nagyon jól esett. Azóta aktívan részt veszek a fórumoldalon, és a tőlem telhető módon támogatom mindazokat, akik bizonytalanok, kétségek között gyötrődnek, félelemmel telve élik meg a műtét előtti utolsó napokat, valamint a műtét utáni lábadozásuk alatt a felmerült kérdéseikre a tőlem telhető módon próbálok megnyugtató választ adni.

 

Jó ez az oldal, mert egymás támogatjuk. És ez sokat számít a felépülésben is.

 

Kitartás! :)

Landsmann_ Creative Commons License 2015.02.24 0 0 5225

Én műtét után akadtam erre a topicra. De erre is úgy, hogy mintha valaki a honlapomról idézett volna dolgokat arról, hogy hogy s mint is történtek a műtétek. Mert annak idején oda megírtam.

dalmata13 Creative Commons License 2015.02.24 0 0 5224

nos a sérv az meglehetősen gyakori és műtétet igényel.Sok embernek ez az első műtéte.....ha gyerekkorában megúszta a vakbél, mandula műtéteket.Én hatszor voltam kórházban 4 alkalommal vesebiopszia miatt, azt is műtőben végezték, érzéstelenítéssel.Amikor az üzemorvos érdeklődött,hogy voltam e már műtve,megemlítettem a vesebiopsziát. A doki bosszúsan legyintett ,az nem műtét.Úgyhogy vártam legyen már egy igazi beavatkozás végre.Az aneszteziolőgus doktornő kérdezte mivel is műtenek?Sérvvel?.Háááát.... örüljön uram ,hogy CSAK avval.Sose legyen nagyobb baja, ez csengett ki szavaiból.Én mindenesetre nagy ügyet csináltam belőle. Élveztem és kihasználtam minden napot a műtétig. Visszaszámoltam, még van 2 boldog nyugodt hétvégém....még van 1 hétvégém, még van 3 nyugodt napom, még van egy éjszakám hátra még van másfél  boldog órám..........és elárulom, utólag, bekukkantottam ebbe a főrumba de menekültem is ,a műtét után viszont első dolgom volt idejönni és nagymellénnyel észt osztani:-))

Előzmény: tristen (5223)
tristen Creative Commons License 2015.02.24 0 1 5223

Szia!

 

Én is így éreztem annak idején, amikor még nem voltam megműtve, .. Dudor nekem sem volt, .. Érdekes ez az egész, kinek van dudor, kinek nincs, ..

 

Tehát elmentem a sebészetre, egy helyi szakrendelésre, mert már nem tudtam, hogy mi a bajom, .. Annyit tudtam, hogy voltak időszakok, amikor, ha valamit megemeltem, olyan volt, mintha belülről valami szálat meghúztak volna bennem… Szóval elmentem a doktorhoz, aki miután megvizsgált, póker arccal kijelentette, hogy műtétet igényel. Én akkor, ha nem is dugába, de legalább a kardomba dőltem, .. Gondolataim azon jártak, hogy mi? Műtét, .. De miután az orvos látta rajtam, hogy megijedtem, megvigasztalt, és mondta, hogy ez csupán rutin műtét, mit vagyok ennyire megijedve, .. Meg egyébként is, ki látott már ilyet, hogy ennyire letört. No, ezek után jött a műtét, satöbbi. Mindenesetre, nem gondoltam volna, hogy esetleg kiújulhat, és egyelőre erről hallani sem akarok. Persze ezzel a struccpolitikával semmit sem fogok elérni, önmagamat csapom be, ..

 

Sőt, ezen felül, nem jelenthető ki egyértelműen, hogy a felépülés is rutin dolog. Mert nekem nem volt az. Úgy szedtem a fájdalomcsillapítókat, mint más a Negro cukrocskát.

 

És most megint ez vár rám? ..

 

Szóval igen, egyet kell, hogy értsek azzal, hogy valóban még sok –sok év múlva is lehet érezni a műtött részt, .. a  kiújulásról már nem is beszélve, ..

 

Kitartás! :)

Előzmény: dalmata13 (5220)
tristen Creative Commons License 2015.02.24 0 1 5222

Szia!

 

Milyen érdekes, hogy orvosnő fog megműteni. Kedves, figyelmes, aranyos, fiatal, micsoda pompás párosítás, :) Kell ennél több,. ...

 

Örülök, hogy jól haladnak a dolgaid, :)

 

Kitartás!

Előzmény: kredjen (5218)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.24 0 0 5221

Szia! Ha aggodalmaid vannak, illetve fáj is, akkor mindenképpen menj el egy ultrahangra vagy egy másik orvoshoz.

Megkérheted a háziorvosod, hogy utaljon be ultrahangra, vagy elmész egy maszek rendelésre.

Meg azért két orvos véleménye ütközik. Ez is érdekes. Meg az is, hogy tavaly nem volt semmi gond, most

meg ugyanannál a terhelésnél probléma van. Meg azért már a műtét után is eltelt jó idő. Szóval szerintem

mindenképpen utána kéne járni a dolgoknak.... Személy szerint hasonlót nem tapasztaltam, fájdalmat, meg

feszítő érzést igen, ja meg nyilallás is volt. De ilyen szilvás történet nem. Az is lehet, hogy sok volt a kerékpározás,

meg a spinning....

 

 

Előzmény: kuff (5219)
dalmata13 Creative Commons License 2015.02.24 0 0 5220

Nekem annak idején sem volt kidudorodva***** nekem se, illetve néha kidudorodott ,néha fájt, sajgott De voltak órák sőt napok amikor tünetmentes voltam.Így volt ez a mútét napján is. A zárójelentés átadásakor mondta az orvos,hogy volt egy kis probléma a mútét alatt ......Na most vagyok bajban mert akkor arra koncentráltam hogyan adjam neki át a boritékot....Szóval mintha azt mondta volna ,hogy nem volt sérvem vagy nem volt nyitott a sérvkapu nálam. De ha már felnyitott betett egy hálót és visszavarrt.( még jó.hogy nem ébresztettek fel műtét közben,hogy megkérdezzenek :-)))).Az tény hogy a műtét előtt voltak pillanataim amikor menni nem tudtam a fájdalomtól.A műtét után ez megszünt. De alkalmanként érzem bizony hogy a mútött helyen néha valami bizsereg .Pedig 4-év telt el azóta.Szerintem az idegszálak rendetlenkedhetnek ilyenkor. Dudor nincs.

Előzmény: tristen (5210)
kuff Creative Commons License 2015.02.24 0 0 5219

Sziasztok,

 

főleg tapasztalatokat keresnék/váltanék olyanokkal,akiknek hálót ültettek be annó. Engem majdnem pont 2 éve műtöttek, a tavalyi évet végigbicajoztam (3-4e km), semmi baj. Most 2 hete elkezdett fajni a mutet kornyeke, kisugarzott a combomra es a hasam also reszere is. Tapintasra ereztem is valamit, erzesre olyan volt, mintha 1 szilva lenne folyamatosan a lagyekom kornyeken es ha lehajolok pl, erzem. nem kimondottan faj,hanem kellemetlen. 2 eve halot raktak be, ez mondjuk erdekes volt, a doktorom mutet kozben kerdezte meg konkretan,hogy ja és hálót rakjunk be? :)


Idén is elkezdtem tekerni, ill spinning, majd 2-3 hete előjött ez a fájdalom,de érdekes mód, ha bicajoztam, spinningeltem utánna1 napig semmit nem éreztem.

 

Korzeti doki szerint kiujjult a sérv, ma voltam a sebészemnél, de hozzá kell tennem,h 2 napja szinte teljesen elmúlt a fájdalom és vissza is húzodott az izom. A sebészem nem érzett semmi sérvre utaló jelet, átnyomogatott, aztmondta a háló okozhat sajnos ilyen irritációt ill az időjárás is befolyásolhatja a rossz érzést.

 

Hálósok, van, akinek hasonló érzései, tünetei voltak?

kredjen Creative Commons License 2015.02.24 0 0 5218

Egy nagyon kedves,figyelmes fiatal orvosnő fog műteni.Csütörtökön lesz az időpontegyeztetés,akkor fogok vele a részletekről beszélgetni,többek között a hálókkal kapcsolatosan is.

Előzmény: tristen (5217)
tristen Creative Commons License 2015.02.23 0 0 5217

Szia!

 

Sikerült már a hálóval kapcsolatosan dűlőre jutnod?

 

 

Előzmény: kredjen (5176)
tristen Creative Commons License 2015.02.23 0 0 5216

okés :))))))))))

Előzmény: Bombyna (5215)
Bombyna Creative Commons License 2015.02.23 0 0 5215

Majd egyszer :D

Előzmény: tristen (5214)
tristen Creative Commons License 2015.02.23 0 0 5214

Azt a részt képszerkesztővel kitakarod! :) jaj már,

 

Kíváncsi vagyok milyen a púp, ahogy írod, ..

Előzmény: Bombyna (5212)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.23 0 0 5213

Szia! Ha nagyon gyorsan akarod magad műttetni, akkor mindenképpen magánkórház, de azok közül is

olyan ami széles profillal rendelkező intézmény. Keress rá a nagyobb városokra, van-e az adott

helyen magánklinika.

 

Vagy, amit csipkebogyó írt, fent vannak a várólisták neten, ha az állami utat választod.

 

Egy műhibaperhez jó alapot képez, ha már többen vagytok. De! Azt bizonyítani is kell, hogy

elrontották. És ezt valószínűleg, sajnos csak a következő zárójelentéseddel tudod megtenni.

Ha meg elvesztenéd a pert, akkor ki kell fizetnek az egész perköltséget, ha jól tudom.

A bíróság jogot, és nem igazságot szolgáltat, sajnos.

Előzmény: vismajor1 (5202)
Bombyna Creative Commons License 2015.02.23 0 0 5212

Á elég izé helyen van te is tudod:D

Előzmény: tristen (5210)
Bombyna Creative Commons License 2015.02.23 0 0 5211

Ok mi a terved hogy csinaljuk?

Előzmény: vismajor1 (5206)
tristen Creative Commons License 2015.02.23 0 0 5210

Szia!

 

Kérlek fotózd le magadat, mármint a kiújult sérvedet, mert szeretném megtekinteni, hogy önmagam diagnosztizálására is felhasználhassam, még mielőtt elmennék a sebészetre. Szeretném tudni, hogy mit is kellene néznem önmagamon, ..

 

Nekem annak idején sem volt kidudorodva, inkább csak kellemetlen volt az egész, ..

 

Természetesen nem sztárfotót várok, nem is szexfotót, inkább egy diagnosztizálásra alkalmas altesttájéki "portrét". :)

 

Köszi!

 

Kitartás! :)

Előzmény: Bombyna (5205)
Landsmann_ Creative Commons License 2015.02.23 0 0 5209

A kerékcserét én is mindig megéreztem, míg egy nyomatékkulcsot nem vettem és azzal pont olyan erővel húzom meg, amennyivel kell. Ráadásul annak hosszabb a nyele, nagyobb az erőkar, kisebb a kifejtett erő. Na, azóta nem érzem kerékcserék után. :)

Előzmény: Bombyna (5205)
dalmata13 Creative Commons License 2015.02.23 0 0 5208

engem a Kütvölgyiben mÚtöttek.Szeptember elején szóltam ,hogy fáj és szeretnem megműtetni.Szeptember 20 ra volt egy esetleges dátum ,volt egy fazon akinek lett volna egy mütétje aznapra .Mivel konkrét döntés nem volt még róla, mondta az orvos ,hogy készüljek azért mert behívhatnak aznapra ,persze előtte teló.Egyébként október 8-ra egyeztettünk.Én kértem,lett volna elöbbi időpont is. Kicsit ellentmondás de úgy éreztem jobb ha alszok a műtétre még egy hónapot.Legalább lesz néhány boldog hétvégém meg napom mert a kórházat, mútőt a hátam közepére se kivántam ,meg most se. Megjegyzésként még.Kérdeztem a dokit, ha netán esetleg elviselhetetlen lenne a fájdalmam vagy nagyon nagy lenne váratlanul a dudor ,mit tegyek ,a válasza az volt ,akkor azonnal teló és soronkivűli műtét.

Előzmény: csipkebogyo (5207)
csipkebogyo Creative Commons License 2015.02.23 0 0 5207

Asszem az oep-nek van honlapja amin rákereshetsz, hogy különböző műtétek esetében melyik kórházban hányan várakoznak, mennyi idő mire sorra kerülsz.

Én a Péterfyben voltam 1,5 éve, ismeretség nélkül mentem be a szakrendelésre, ahol a doki megkérdezte, hogy mikor szeretném a műtétet, mondtam minél hamarabb két hét múlva ha van lehetőség. Megnézte a naptárát  rendben van hely, kiállították a beutalókat (mellkas röntgen, fül-orr-gégészet és ekg), 16.00-kor jöttem ki, és olyan szerencsém volt, hogy 17.15-re minden vizsgálatot letudtam. Az ekg és röntgennél kb. 5 percet kellett csak várni.

 

Előzmény: vismajor1 (5202)
vismajor1 Creative Commons License 2015.02.22 0 0 5206

nekem a  feliciam csavarjai nem okoztak ezt, se az asszony felije:))) de mindenesetre most mar zavaro ,hogy ezekben a pillanatokban az ágyban fekve is faj,,nem hiszem,hogy igy kellnene lennie,persze a multkor a doki szerint minden rendben volt,,

mondanam,hogy nincs szerencsenk??,dde bakker ez nem fogtomés,es ujra kés alá fekudni otthon lenni 2-3 honapig,,bakker ez nem sima ugy ezert kezdem el szervezni valahogy,,, megyunk eggyutt?:)ezek szerint?:)

 

Bombyna Creative Commons License 2015.02.22 0 0 5205

De. Nekem tuti elronthattak. En is gondolkoztam a peren de azt mondjak ennyi ido utan mar eselytelen. Nekem se volt jo utana soha es mar egyre rosszabb. Az is lehet sokat cserelgettuk a felician a kerekeket es a csavarok meghuzasanal ujult ki. Van akinek innen a csavarok meghuzasa utan faj par napig. En nem tudom kikkel nezessem meg meg. Amugy nekem laparoszkoppal csinaltak.

Előzmény: vismajor1 (5204)
vismajor1 Creative Commons License 2015.02.22 0 0 5204

bakker ez nem hangzik jol, nem lehet ,hogy mutéti hibát vétettek??? vagy valamit amit nem kellett volna? mondjuk nekem végig voltak panaszaim,es tervezek egy muhibapert.

veled máris volna ertelme,hisz nem egyedi eset ezek szerint,,

Előzmény: Bombyna (5203)
Bombyna Creative Commons License 2015.02.22 0 0 5203

Nekem is ott csinaltak es ugyanez a bajom. Mondjuk nekem mar eleg nagy most.

Előzmény: vismajor1 (5202)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!