Keresés

Részletes keresés

Jolie Creative Commons License 2004.01.12 0 0 7
És ezek a munkák, amiket leírtál, mennyi ideig tartottak? Hány napért kért 25.000-et?
Előzmény: Hálózati Adapter (6)
Hálózati Adapter Creative Commons License 2004.01.11 0 0 6
Ideális burkolóm van, tudom ajánlani. Nem iszik, csak kólát. A kocsmábajárás költségeit inkább a galambjaira, meg horgászatra költi. Szépen dolgozik. Elmegy veled csempét venni. (Most jöttem rá, ez milyen fontos.) 1500Ft/nm.
Kőművesmunkát is vállal: Nálam 2 db ajtó berakás 50cm-s falba, 6 nm aljzatbeton kb. 20 cm vastag (3 körben a különböző rétegek miatt) és 6nm egyszerűbb aljzatbeton volt 25e Ft.
Referenciái között rómaicsempézett úszómedencék, éttermek padlózása is szerepel. (Eddig alkalmazott volt, most próbál önállósodni.)
Azért akarok segíteni neki a munkaszerzésben, mert karácsonykor is jött dolgozni, ez nekem hatalmas segítség volt.
Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.06 0 0 5
Volt a komuves... napi 1500-3000 Ft-ot kert. Tetu lassan dolgozott (+ alkesz volt, igy kiszamithatatlan, mennyit volt hajlando dolgozni naponta), kb. 70%-osan vagyunk vele elegedettek, de a kb. 10e Ft-ot amit elkert, boven megerte... Fullosan helyretette az osszes, altalunk szetvert falat... gyonyoru egyenesek es stabilak lettek:))) Ezt soha nem tudtuk volna igy megcsinalni.(amit trehanyul csinalt meg, az a furdoszoba falanak lesimitasa - azt majd a csempezo fogja befejezni)

Ja igen... csempezo: kozvelemenykutatasunk szerint a mi 10*10-es csempeinket 3000Ft-os nm aron vallaltak volna be a csempezok (+ a fal ujravakolasa - kb. 4000-5000Ft). Vegul az egyik ismerosunk keritett valakit, aki elvileg 1200/nm aron (naszajandek-ar) fogja megcsinalni. Ezt meg nem akarom elkiabalni, mert a srac csak jovo szombaton jon.... Ha meg nem jon, megcsinaljuk mi a cuccost.

Előzmény: Törölt nick (3)
IV.kercsaj Creative Commons License 2004.01.06 0 0 4
Szia!

A lakásfelújítás (ami nálunk teljes lakásátalakítást jelentett - egy válaszfalat sem hagytunk az eredeti helyén: új burkolatok, falazás, betonozás, vakolás/glettelés ahol kell, új elektromos- és vízvezetékek, új ablakok, belső ajtók, bejárati ajtó, új helyiségkialakítás, új radiátorok, stb.) során szerzett tapasztalatokat szívesen megosztom, de összeget nem szívesen írok ismeretlenül. Meg túl sok értelme nem is lenne, ahogy Fly írta.
Végül is szerintem teljesen korrekt ár volt, sőt. Eleinte új lakást akartunk venni, de aztán mégis a használt mellett döntöttünk és nem bántuk meg. A jelenlegi lakóhelyünktől párszáz méterre épülő házban is nézegettünk lakást, a topikjukból kiderül, hogy ők még mindig nem költöztek be, mi október óta nem a főbérlőnek, hanem a banknak fizetünk. Láttam fotókat az elkészült burkolatokról és konyhabútorról, hát, nekem nem kéne. Szóval, a lényeg, hogy a hasonló méretű (60 nm) új lakás árához képest a teljes átalakítás/felújítás során minőségi (és nekünk tetsző) burkolatokkal stb. sokkal kedvezőbben kijöttünk.

Ha mindenáron a felújítás költségei határoznák meg a lakásvételt, akkor szerintem érdemes egy generálkivitelezőt vagy ha nem olyan komplex dologról van szó, mint a miénk, akkor szakembert megkeresni, mondjon ő véleményt az árakról. Most talán jobban rá is érnek ilyesmire, mert télen azért kevesebb a munkájuk.
Ha érdekel, magánban megadom a mi kivitelezőnk elérhetőségét, 85%-ban elégedettek voltunk velük, ami szerintem az építőiparban nem rossz arány.
Ha érdekel még valami, szívesen válaszolok a kérdéseidre.

Előzmény: Planney (2)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.26 0 0 3
Naaa... mi ket dolgot csinaltatunk vegul szakemberrel a lakasfelujitasnal - a tobbit mi magunk csinaljuk:

1. Az altalunk szetvert valaszfal oldalanak a megcsinalasat/lezarasat, hogy stabil legyen es a levert csempe utani falak egyenesre vakolasat. Ezeket mind meg tudnank csinalni, de ugy dontottunk, nem kinlodunk. Van komuves ismeros aki erre csak annyit mondott, hogy nem fogunk osszeveszni az aron. Majd mondom, mennyi volt. Holnap jon a srac.

2.Gaz - Vizszereles. A furdoszobaban a tuloldalra pakoljuk at a kezmosoreszt - annak kellett kialakitani a csatornat stb. a konyhaba arrebb pakoltattuk a mosogatot es megcsinaltattuk a jovendobeli mosogatogep bekotesehez szukseges munkakat. Ezen kivul atszereltettuk a gazvezeteket a furdoszobaban - nem lehetett kinyitni miatta az ablakot, igy kivagattunk egy szakaszt-, feljebb pakoltattuk a vizmelegitot es a konyhaban a tuloldalra vezettettuk a gazt - hogy U alaku konyhank lehessen. Ez 3 ember egy napi munkaja volt. Ja igen... egy tomor betonfalat is atfurattunk - kivesettunk, hogy ott tudjuk kivezettetni a szagelszivo csovet (tobb mint egy ora munka es egy torott furo...). Na ez osszesen 43.000 Ft volt (anyaggal, 2 csappal - a mosogep es a mosogatogep rakoteshez). Tegyuk hozza: mindenfele szamla es hasonlok nelkul.

Hasznos info: az uj WC kagylo beszereleset es a csatornaveg masik iranyba torteno atforditasat + 1 kezmoso beszereleset (max. 1/2 oras munka, mert a vizora ott a falon, csak a csovet kellett volna radugni...!) 20e-ert (+anyagkoltseg)vallaltak volna (szla nelkul, barati aron). Na erre mondtuk azt, hogy majd tavasszal megoldjuk valahogy... a 20e kicsit sok ezert a munkaert.

Előzmény: Planney (2)
Planney Creative Commons License 2003.12.26 0 0 2
Koszi a reagalast, azt hiszem, igazad lehet.

Akkor ugy modositanam a topicinditot, hogy:
mostanaban pontosan mit lakasfelujitottal, s mi volt az anyagi vonzata.
Igy akkor konkret peldakat es arakat lathatnek.

Előzmény: Törölt nick (0)
Planney Creative Commons License 2003.12.26 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Ez a topic azért indul, hogy az érdeklődők tájékozódhassanak a lakásfelújítással kapcsolatos aktuális piaci árakról.

Engem speciel minden tapasztalat érdekelne.
Pl. mibe kerül mostanság egy lakásfestés?
...az elektromos hálózat cseréje?
...egy genererál gépészeti felújítás?
...egy totál nyílászárócsere tokkal-vonóval?
...egy járólapozás?
...egy kádkialakítás/csere?
...egy falkiütés v. szobaleválasztás v. egyéb hardcore kőműves beavatkozás?
...bármi amit kihagytam. :-)
...mi az, amit feltétlen szakemberre bízzak, mire ne költsek feleslegesen?

A fentiek ismerete sokban segítene használt lakás vásárlásánál, hogy az adott vételár mennyire elfogadható vagy sem.

Köszönettel,
P.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!