Keresés

Részletes keresés

kékszemű Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20512
Na, azért mondok egy dolgot, amit tényleg nekünk köszönhet a világ: villanyóra :-((((
Előzmény: kékszemű (20511)
kékszemű Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20511
és onnan radarozták meg a világon elsőnek a Holdat.

Hát ez az. Csak mi nem láttuk a Holdat, nekünk radarozni kellett :-))

Sorolhatnám reggelig:transzformátor, generátor, karburátor, stb.,stb.

Szerintünk magyarok találták fel a transzformátort (meg is buknál az érettségin, ha nem fújnád, hogy déribláticipernovszki :-)), az amerikaiak szerint Gerorge Westinghouse és Wiliam Stanley, az angolok szerint Lucien Gaulard és John Gibbs, a németek szerint Werner von Siemens...

De ugyanígy mondhatnám a karburátort (mondjuk itt azért mi is elismerjük, hogy a karburátort Karl Benz találta fel, Csonka János és Bánki Donát csak továbbfejlesztette), meg sok-sok más dolgot még...
Előzmény: Törölt nick (20500)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20510
Igazad van, ezt elkúrtuk, nem kicsit, nagyon:)))
Előzmény: spaceshuttle69 (20509)
spaceshuttle69 Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20509
Haj, a régi szép idők! Amikor ide benéztem a szalagos topicba, és magnókról, meg szalagokról ment a diskurzus .....
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20508

Mostmár csak azt nem értem, ha ilyen zseniális közgazdászaink vannak, miért tartunk ott, ahol tartunk.

Ennyi ellentmondás egy  ilyen rövid eszmefuttatásban elismerésreméltó.

Mindent áron alul adtunk, de mindenki nekünk tartozott!

Az állam kompenzálta a veszteségeket, ugyan miből? A veszteségekből?

"már nagyon nyomják a begyem az olyan pökhendi megjegyzések"

...erre mondják..nem azt nézem mit mond, hanem azt, hogy ki mondja.

Előzmény: gaborka8X8 (20506)
gabocza1 Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20507
Drága Uraim! Még mielőtt szeretve tisztelt BOSS-unk megérkezik, javaslom a téma befejezését, ráadásul némi puskaport érzek a lavagőben...
gaborka8X8 Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20506

Közgazdászként már sokszor megfogadtam, hogy nem szállok bele Hi-Fi-s fórumokon, az ár, érték, piac, és hasonló közgazdasági alapfogalmak körüli vitába, főleg nem, ha olyanok folytatják, akik, hát hogy fogalmazzak finoman, nemigen értenek ehhez, sőt sok esetben tényleg még az alapfogalmak jelentésével, pontos definíciójával sincsenek tisztában.
De valahogy, a „közgazdászkodás” olyan, mint a foci ehhez mindenki ért, vagy legalábbis azt gondolja, hogy ért hozzá. Még pl. műszaki kérdésekben nem szoktak azok vitatkozni, akik nem értenek a műszaki dolgokhoz, addig gazdasági kérdésekben csak nagyon keveseket akadályoz meg az a vitában és megfellebbezhetetlen kijelentésekben, hogy nem értenek a gazdasághoz, nem értik annak működését. Pedig ez, higgyék el nekem, ugyanúgy egy szakma, egy tudomány, mint a műszaki szakmák, tudományok.
Még inkább igaz ez a szocialista gazdaságra, amivel kapcsolatban szintén bölcsességeket hallok olyanok szájából, akik vagy nem is éltek azokban az időkben, vagy ha életek is, egyáltalán nem láttak bele a gazdasági folyamatokba.
Nem akarom nagyon bő lére ereszteni a mondandómat, de néhány kérdést tisztázni kell ahhoz, hogy lássuk, nem „Róbertbácsi” ingyen konyháján, vagy a Baptista Szeretetszolgálaton keresztül kerültek exportálásra a magyar termékek, és mégis kénytelenek voltunk őket az előállítási költségek alatt exportálni.
Először, létezett egy KGST, aminek a lényeg az volt, hogy a szocialista országok elsősorban ezen a piacon belül egymással kereskedtek. Másodszor, a KGST-n belül, volt egy elszámoló pénz, azaz olyan pénz, ami csak számlapénzként létezik, és nincs valós megjelenése, és aminek semmi köze nem volt egyetlen ország nemzeti fizetőeszközéhez sem, még a szovjet rubelhez sem, amiről félig a nevét kapta, ez pedig a transzferábilis rubel volt. Ezt a transzferábilis rubelt, csak az országok közötti elszámolásra használták, és a vállalatok nem ezzel dolgoztak, de ebből a keretből. Tehát a Warsói Szerződés keretébe tartozó országokba exportált hadiipari termékek ebben a transzferábilis rubelben lettek elszámolva, amit egyébként a KGST-n kívüli országok nem fogadtak el, éppen úgy, mint pl. az akkori EGK elszámoló pénzét a ECÜ-t sem fogadták el az EGK-n kívüli tagországokban.
Igen ám, de a magyar ipar kétszeres szorításban élt, a konvertibilis valutával rendelkező országokba való export tekintetében. Először is azért, mert ahhoz, hogy a nyugati termékek iránt egyre növekvő fogyasztói igényeket ki tudják elégíteni, ilyen konvertibilis valutára volt szükség, mivel csak ezzel tudtuk a lakosság számára kívánatos termékeket megvásárolni. Másodszor pedig azért, mert a nálunk fejlesztett/gyártott termékekhez sokszor olyan alkatrészekre volt szükség, amit a KGST országaiból nem lehetett beszerezni, de ezeket a termékeket gyártani kellett, egyszer azért, mert erre kötelezettséget vállaltunk a KGST-n belül, másodszor azért, mert a többi KGST országból jövő importterméket (Lada, Skoda, Tesla, stb.), csak akkor tudtuk kifizetni, ha transzferábilis rubelt szerzünk ezen országokba való exporttal.
Tehát, itt álltak a magyar vállalatok, és két oldalról rugdosták őket, hogy szerezzenek konvertibilis valutát.
Ezért azok megpróbáltak exportálni úgy, hogy nem kaptak sem időt, és főleg pénzt nem, a termékeik adott exportpiacra való bevezetéséhez, vagy arra, hogy azoknak reklámot csináljanak, promótálják őket stb.
Helyette azt mondták az elvtársak, hogy szerezzenek ennyi és ennyi konvertibilis valutát, mindegy milyen áron, azaz, mindegy mekkora veszteséggel, de a lehető leggyorsabban. A veszteségeket pedig majd fedezik a KGST-be irányuló exportból. (Gondolom, senkinek nem mondok vele újdonságot, hogy a KGST felbomlásakor nekünk gyakorlatilag minden tagországgal szemben pozitív volt a szaldónk, azaz minden tagországgal szemben nagyobbak voltak a követeléseink, mint a tartozásaink.)
Tehát, a magyar vállalatoknak úgy kellett exportálni, hogy a termékeiket nem tudták bevezetni az adott exportpiacra, nem tudták ott megismertetni azok kvalitásait, ráadásul különböző okoknál fogva nem tudták garantálni a szervízelést, pótalkatrész ellátást, stb., ellenben meg volt határozva nekik, egy kötelezően teljesítendő exportvolumen, de nem darabszámban, hanem konvertibilis valuta tömegben.
Mindabból, amit leírtam, pedig egyenesen következik, hogy kénytelenek voltak szinte bármilyen áron, amit a kinti vevőnek volt képe meghatározni, értékesíteni az árujukat, akár az előállítási költség alatt is, csak azért, hogy ezt a konvertibilis valutában meghatározott exportvolument teljesíteni tudják.
Azaz, nem jótékonykodásból, hanem komoly kényszerből adták el nyugati exportra az előállítási költség alatt is a termékeiket.
Az más kérdés, hogy szükség esetén az állam kompenzálta az ebből adódó veszteségeket.

Elnézést mindenkitől ezért a hosszúra nyúlt irományért, de néha már nagyon nyomják a begyem az olyan pökhendi megjegyzések, hogy „Azt azonban nem hiszem el, hogy több keleteurópai sőt nyugati állam studiójának a baptista egyház segélyszolgálatán keresztül óriási ráfizetéssel vagy ajándék képpen jutattuk el.”, miközben már ebből is látszik, hogy az illetőnek elég kevés fogalma van az akkori gazdasági viszonyokról, és tartok tőle, hogy talán hasonlóképpen kevés a mostaniakról is.

Előzmény: Törölt nick (20491)
tovaris Bástya Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20505
Hiába no, az élet nem habostorta.
Előzmény: Törölt nick (20504)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20504
" a 80-as években a 10-szer ennyire dübörgő gazdaságunk kitermelt egy államcsőd közeli helyzetet a milliárdosaink nélkül"

A magyar államadósság kb 50x akkora most, mint akkor volt, a jövedelmek meg csökkentek, reálértékben. Akkor hogy is van?
Előzmény: Audi80Avant (20496)
newnikk Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20503
Túlzásba viszed a borúlátást. Nem minden épül le, pl. a mutyi prosperál, és soha nem látott magaslatokat ostromol. Persze akit kihagynak belőle, annak savanya a szőlő...
Előzmény: dzogcsen (20502)
dzogcsen Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20502
A milliárdosok hiányát azért túl tudnám élni... és sajnos egyfojtában a leépítés megy mert a nyugat csak picot vásárolt és szemétlerakóhelyet.
Előzmény: Törölt nick (20491)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20501
20486!!!
Előzmény: dzogcsen (20499)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20500

Nekem az fáj, hogy a 30-as évek végén, ill. a negyvenes évek elején a skandináv országokban, ha azt mondtad rádió, azt mondták Orion.

Ezekben az években a Philipstől az USA-ig az Egyesült Izzótól vették a rádiócső licenceket. Ott dolgozták ki a bárium és stroncium katódot és onnan radarozták meg a világon elsőnek a Holdat.

Sorolhatnám reggelig:transzformátor, generátor, karburátor, stb.,stb.

Most pedig földig borulva imádjuk a külföldi gyártmányú termékeket, amelyek előállítására mi is képesek lennénk.

Mi az oka ennek?

Előzmény: Audi80Avant (20496)
dzogcsen Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20499
De nekem volt címezve.
Előzmény: gabocza1 (20479)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20498
ez sem piskóta
gabocza1 Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20497
Urak!
Szvsz ne menjünk bele olyasmibe, amihez nem értünk, és legfőképp nincs rálátásunk!
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20496
OFF
azt hogy te mit hiszel el az tőled függ nyilván. azért mások számára tán elgondolkodtató lehet hogy a 80-as években a 10-szer ennyire dübörgő gazdaságunk kitermelt egy államcsőd közeli helyzetet a milliárdosaink nélkül...
ON

de maradjunk a magnóinknál a történet másik oldala részemről lezárva
Előzmény: Törölt nick (20491)
gabocza1 Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20495
Igen bátyám, de Te rögtön általánosítottál, pedig csak egy termékről volt szó és nem mindenről!
Előzmény: Törölt nick (20487)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20494
Azon még nem gondolkodtál el, hogy miért szünt meg az egész nehéz és könnyű ipar, hogy miért gyártják a Boci csokit Csehországban és a Pilóta kekszet Lengyelországban, csak nálunk ráfizetéses mindíg és mindennek a gyártása?
Előzmény: Audi80Avant (20489)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20493
" A belefeccölt anyagot munkát tehát a kimagasló minőségét sosem tudták megfizettetni rentábilisan. "
Logikus, hisz akkor Mo.-on az átlag fizetés 5x magasabb volt, mint mondjuk Svájcban.:-))
Nem megszüntetni kellett volna a vállalatokat, hanem átszervezéssel gazdaságossá tenni és fejleszteni, netán.
Előzmény: Audi80Avant (20488)
négyszög Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20492
Igen, ,de minden iparunk hadiipar volt? , Mert mind eltünt?
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20491

Azt azonban nem hiszem el, hogy több keleteurópai sőt nyugati állam studiójának a baptista egyház segélyszolgálatán keresztül óriási ráfizetéssel vagy ajándék képpen jutattuk el.

Ha most csak tizedrésznyire dübörögne a gazdaság, nem lennénk ekkora xarban, az azonban biztos, hogy sajna nem lennének milliárdosaink.

Előzmény: Audi80Avant (20488)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20490
ez volt a húzóágazat .. huszonvalahány hangolt kör stb...
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20489
ha A termék ráfizetéses de B nem az és ezmellett B nagyobb A-nál akkor a végeredmény micsoda? Vajon miért szűnt meg egycsapásra a hadi megrendelések megszűntével a magnós részleg mint nagyvállalat?
Előzmény: Törölt nick (20487)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20488
a Mechlaboron belül a magnógyártás mostohagyerek volt. csupán ugy tudott fennmaradni hogy a katonai részleg fenntartotta. A belefeccölt anyagot munkát tehát a kimagasló minőségét sosem tudták megfizettetni rentábilisan.
Volt alkalmam beszélgetni többször is azzal a személlyel aki anno a külker ügyeket is intézte.
Előzmény: Törölt nick (20482)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20487
"Ő nem azt mondta, hogy szart gyártottunk, hanem hogy ráfizetéses volt, ami azt jelentette, hogy nyomott áron kellett értékesíteni"
Előzmény: gabocza1 (20485)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20486
Pótlólag leírtam, hogy eltévesztettem a cimzést, Tőled bocsi!
Előzmény: dzogcsen (20477)
gabocza1 Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20485
Jaj bátyám, gondold át még egyszer, szó nem volt ilyenről...
Előzmény: Törölt nick (20482)
négyszög Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20484
????.
Előzmény: Audi80Avant (20481)
gabocza1 Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20483
Az úttörő ahol tud, segít...:)
Előzmény: Audi80Avant (20480)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20482

Ezek szerint a ráfizetésből éltünk, mint Kohn úr, aki szombaton nem fizet rá a boltra, mert akkor zárva van?

Ezt gondolom Te sem gondolod komolyan, vagy elhiszed ezt az utóbbi években elhintett, eltúlzott baromságot?

Előzmény: gabocza1 (20476)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20481
itt a másik :-))
Előzmény: négyszög (20475)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20480
köszönöm , erről van szó !
Előzmény: gabocza1 (20476)
gabocza1 Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20479
Nem neked szólt wazze...:)
Előzmény: dzogcsen (20477)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20478
szerintem fuss neki mégegyszer. és végig.
Előzmény: Törölt nick (20473)
dzogcsen Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20477
Nem értem a dörgedelmed! Miért baj az hogy a studer 810-est nem cserélném el egy fos Akai 747-re?
Előzmény: Törölt nick (20473)
gabocza1 Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20476
Azt hiszem, ti nagyon félreértettek Audi komát, Ő nem azt mondta, hogy szart gyártottunk, hanem hogy ráfizetéses volt, ami azt jelentette, hogy nyomott áron kellett értékesíteni, és nem a valóson!
Előzmény: négyszög (20475)
négyszög Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20475
Ezek szerint mi ,csak ráfizetéses szart gyártottunk!! Sajnos ezt sokan el is hiszik!
Előzmény: Törölt nick (20474)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20474
cimzés 20470!
Előzmény: Törölt nick (20473)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20473

Na ez a mentalitás ami miatt 65 éve nem jutunk semmire. Ugyan mi a szarból értünk, ha az Ikarus busszok, a félvilágon futó Ganz motorvonatok, az Újpesten gyártott folyam- és tengerjáró hajók, az egész világon elismert MOM termékek, a világszínvonalú Forte fotóanyagok és még rengeteg más magyar gyártmány mind-mind feleslegesen gyártott, ráfizetéses trágya volt.

Ha ezt gondolnám, szégyelném magam.

)értünk=éltünk)

Előzmény: dzogcsen (20471)
big-dewil Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20472
1990 környékén Pesten lehetett kapni uj Geo Metro autokat. Ezek ára 260.000.- Ft wolt.
No most ez az amerikai Suzuki.
Ditroitban legyártották, fel kamionra, behajozták, elhozták Hanburgba, ott kamionra rakták és elhozták Pestre és mindenki keresett rajta és jol járt. Pár db még ma is fut belölük.
Felszereltsége: Automata öw, ha beülx rádfexül. Automata wálto, különleges csillapitásu lüökháritok és kb minden olyan, ami ma egy luxus merdzsoban benne wan.
Ja, akkor kezdték kishazánkban gyártani nekünk a sutyokikat. A kezdöáruk 980.000.- Ft wolt.
No és ma is ez a trend, de mindenütt.
Pl: Az amerikai árak rádöbbentenek, hogy ha akarok vennei egy igazán drága autót odaát, egy ford mustang GT500 Shelbyt, akkor azért kemény 8.000.000ft-nak megfelelő dollárt is ki kell perklálni, de ha beérem egy használt sima V6-os mustanggal, akkor ez meglenne 2 misi alatt is... vagy újonan egy alap 300 pacis mustang 4.000.000Ft alatt...

http://www2.showroom.fordvehicles.com/S ... space=Cars
Előzmény: Törölt nick (20467)
dzogcsen Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20471
Én se!
Előzmény: newnikk (20445)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20470
az STM pont egy igen rossz példa, ugyanis az összes gép ráfizetéses volt hála az akkori cserekereskedelemnek. amugy is csak egy melléktermék volt , egy ajtóval odébb már a 60as években milliós áron gyártottak katonai rádiót a MechLaborék .
Előzmény: Törölt nick (20465)
dzogcsen Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20469
A G 36 is! Cakazéris! No!
Előzmény: gabocza1 (20451)
dzogcsen Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20468
Elhiszem, első a profit és nem baj ha nagy. Tisztesség az ablakban.
Előzmény: Törölt nick (20467)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20467
Ha hiszitek, ha nem. Konkét tudomásom van róla. A 70-es években egy az USA piacon 1000$-ért forgalomba hozott Nakamichi termék teljes önköltségi ára -amikor becsomagolva elhagyta az üzem területét- 100$ azaz egyszáz dollár volt.
Előzmény: gabocza1 (20466)
gabocza1 Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20466
Még azok is elképesztő pénzekbe kerültek, amik voltak...
Előzmény: Audi80Avant (20464)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20465
Azokat nem csak idehaza lehetett volna eladni (mint az STM példája is bizonyítja), másrészt az idők során eléggé sok nagyértékű készülék került honfitársaink tulajdonába. Tömeges gyártás esetén valószínűleg az árak is egyre csökkentek volna.
Előzmény: Audi80Avant (20464)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20464
lett volna itthon értelme méregdrága magnóknak 58-59ben?
Előzmény: Törölt nick (20463)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20463

ROSSZAK VOLTUNK !

Vajon mi lett volna, ha nem állunk meg és az STM- ekkel párhuzamosan elkezdtünk volna félprofi magnókat is fejleszteni, gyártani.

Előzmény: Audi80Avant (20462)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20462
:-) magyar M5-ben rossz vagyok , mint kiderült :-)
Előzmény: Törölt nick (20461)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20461
Bezonyám!....59 meg 63.
Előzmény: Audi80Avant (20460)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20460
én meg az időgépesre.. de közben rájöttem az M5 előbb volt a G36nál
Előzmény: Törölt nick (20459)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20459
ÉN a Studírozó Vilire gondoltam........
Előzmény: Audi80Avant (20458)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20458
az a H G Wells volt PP
Előzmény: Törölt nick (20457)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20457
Az jutott eszembe Willi sokat nézhette a BRG M 5-öt a G 36 létrehozatala előtt....:_DDD
Előzmény: Audi80Avant (20453)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20456
ne mélyedjünk bele a puszta számokba :-))
Előzmény: gabocza1 (20455)
gabocza1 Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20455
Nem tudom, az ebayon látok 747-et 7-800 ajróért, 810-et meg 1300-ért...
Előzmény: Audi80Avant (20454)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20454
pedig pénzügyileg komoly nyereséggel zárnál
Előzmény: newnikk (20445)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20453
nézz meg egy A-D36ot orsók nélkül, na az az igazi világítósorrú Macipofa :-)
Előzmény: Törölt nick (20452)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20452
A fantáziádhoz viszont gratula.
Előzmény: newnikk (20447)
gabocza1 Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20451
Mindjárt kapsz egy henry-t! A Nagra igen is szép!!!
Előzmény: dzogcsen (20444)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20450
Majd az orrára húzzák egyszer!
Előzmény: newnikk (20449)
newnikk Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20449
Naná! Mer' következetes! :-)))
Előzmény: Törölt nick (20448)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20448
Mórickának is mindenről ugyanaz jut az eszébe...
Előzmény: newnikk (20445)
newnikk Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20447
De mosolyog!!!
Előzmény: Törölt nick (20446)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20446
A Nagrák műszer jellegűek, szegény 36 meg olyan kispolgári jellegtelen.
Előzmény: dzogcsen (20444)
newnikk Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20445
Ez is randa monnyuk egy gx-747-hez képest, de mégsem cserélném el akajira.
Előzmény: dzogcsen (20444)
dzogcsen Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20444
Ja mert imádom a randa magnókat, a Nagra se a formatervezés csúcsa (nem is van nekije illen).
Előzmény: Törölt nick (20443)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20443
Rubintosvirágom, Te a szépségét említetted, nem de?
Előzmény: dzogcsen (20442)
dzogcsen Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20442
Oszt mér? A G36 az egyik legszebben szóló magnó pedig sok hibája van. Pocsék a szalagvezetése, a törlőfejet cserélni kell mert az eredeti nem töröl jól, de akkor is szépen szól, na!
Előzmény: Törölt nick (20440)
gabocza1 Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20441
"Csak mert a G 36-nak olyan "biedermeier" stilusa van..."

Kora szerint, csaknem oda tehető...:)
Előzmény: Törölt nick (20440)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20440

Csak mert a G 36-nak olyan "biedermeier" stilusa van...

A Nagra nevében meg kikérem az összehasonlítást!

Előzmény: dzogcsen (20439)
dzogcsen Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20439
Azt neked! Na meg a Nagra ami szép! Már itthon van mind a kettő.
Előzmény: Törölt nick (20433)
joepapa Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20438

Na mégeggy kép...illetve HangKép:

http://www.flickr.com/photos/30734170@N05/4106234235/

 

és itt sem vagyok, sajna ebben a digitális rohanásban nincs idő analogizálni. :(

Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20437
Köszi,de úgynézki megoldódik az új szalag problémám.
Előzmény: joepapa (20430)
joepapa Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20436

Analóg-digitál (szalagos notebook):

http://www.flickr.com/photos/30734170@N05/4305640331/

newnikk Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20435
Egyáltalán nem könnyű a fiatalok helyzete, mert míg dédapámnak az I. vh alatt tüzérként néhány hét alatt sikerült jelentős hallásromlásra szert tenni, addig szegény mai skacoknak ez csak több éves csutkára feltekert tüc-tüc hallgatással+ diszkódübörgéssel történő küzdelem árán realizálható úgy ahogy.
Előzmény: joepapa (20434)
joepapa Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20434

még jó, hogy túlvezérlődik 0db a max, digitálisnál nincs hova tovább...

 

analógnál sincs csak ott ha beveri a fejét a jel akkor is szépen lekerekedik minden az átlagérték feljebb csúszik, azaz a csúcsok nyugodtan verhetik a +3db-t...

 

de mivel a diginek nincs zaja ezért szépen mehet a legnagyobb csúcs 0db re és minden minuszba...itt nem kell "túlvezérelni", ha egy szalagosnál végig minuszban vagy elég zajos lenne a végeredmény.

 

én mondjuk bakelit őrült voltam (nem szalag, abból csak akai 4000ds mkII-öm volt nem a gx4000d) csöves előellő elő végfokkal, most meg gagyi mp3 akat hallgatok, Boszt tranzisztoros, sőt integrált-hibrid erőlködőkkel (mert ezek csak erőlködnek) igaz már nem 20kHz a fülem -3db je hanem nekem is kb 14Khz...

 

na de a zene belül szól, már lassan elég az mp3 a gyujtáshoz.

 

azt viszont elképzelni sem tudom a mai fiatalok fejében mi az ami megmarad belül, ha az utcán mp3 at hallglatnak telefonból és ez idegződik be, vagy a nagyobb sávszélű változat az autóhifi, és ez a techinai maximum.

Előzmény: Törölt nick (20372)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20433
Nőben meg Golda Mayer?...:-DDD
Előzmény: dzogcsen (20432)
dzogcsen Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20432
Nekem meg a G 36!
Előzmény: joepapa (20431)
joepapa Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20431
azért egy REVOX nál nekem nincs szebb. pl B77.
Előzmény: négyszög (20347)
joepapa Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20430

az egyik az tuti 1 felvételes, az rajt is van valami kareoke eredménye van rajt, de csak az elején, ugy 20 százalékig onnét még üres emlékeim szerint.

a másik az lehet tök új, de nem esküszöm meg. 10 éve nincs magnóm hozzá.

1690 et kér a posta az utánvétér. én 3000ft ot Kaposváron kp ben?

Előzmény: Törölt nick (20343)
dzogcsen Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20429

A magnós kartácsok figyelmébe ajánlom!
négyszög Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20428
No, ez már előre lépés az akajhoz képest!
Előzmény: Törölt nick (20425)
spacc Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20427

Színházi hangosítási témában akar ifjú padován lenni, és egy mestert keres.....

Azok keg nem vannak sokan, de a nagyobbik részük biztos szereti a sert.......

 

 

Előzmény: Törölt nick (20426)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20426

Az melyik?

 

 

Előzmény: darkraver (20423)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20425

Akkor teherbe esem,és szülök macskát.

Ezért Nobel díjat kapok,és veszek egy profi soksávos rendszert.

Otthoni zenehallgatásra meg Tandberg

 

Előzmény: négyszög (20424)
négyszög Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20424
De ezeknek a soksávos Fostekeknek, nagyon fos a jel zajviszonya Nemrég írták ,lehet hogy épp ebben a topikban, 40 dB körüli, és akkor már muszáj valami zajcsökkentőt, jel nyomorítót használnod!,Cseberből, vederbe, Otthoni zene hallgatásra valami normális félsávos kellene 19-38-on!
Előzmény: Törölt nick (20422)
darkraver Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20423
hi, egyel lejjebbi topicban nemtudtok nekem segíteni picit?
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20422

Na persze........:)))

 

a seggemet verném a falhoz örömömben ha soksávos technika lenne nekem itthon,meg tisztességes nagy pult.

 

Előzmény: négyszög (20421)
négyszög Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20421
Avval halgatsz zenét otthon?
Előzmény: Törölt nick (20420)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20420

Hát nem semmi.

 

Na de vissza a magnókhoz.

 

Amit én esetleg meg tudok majd fizetni az vagy a Fostex vagy a Tascam soksávos cucc.

Előzmény: négyszög (20418)
spacc Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20419

Nü, csak mondám néktek, hogy itten ez mán naon, de naon OFF, ezért raktam néktek egy fészket, ahol lehet ám doszt nosztalgiáznotok....

Ehun van la: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9198683

 

 

Osakkor mostantól itt megent csak magnyótéma lex.....  :)

négyszög Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20418
Gazdagon, Mesés érzékenysége volt a PCT-254-l vidikonoknak, ráadásul oldalt volt a leszívó csonkjuk, és így meg nemmentek be a japán eltérítőkbe!30 lux alatt meg sem szólaltak!
Előzmény: Törölt nick (20417)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20417

Kemény:)

 

-Gondolom a fényérzékenysége meg elég kicsi volt,kellett a fényerő neki

Előzmény: négyszög (20416)
négyszög Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20416
Főleg akkor amikor belecsavartam a kávémba a citromot, mert nem arra figyeltem hanem a fócusra! Amúgy amennyi cigit elszívtam,(akkor is) az egy kissebb város kiirtásához elég lett volna!
Előzmény: Törölt nick (20415)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20415

Kezdted érezni magadon hogy valami nem stimmel egészség szempontjából?

 

 

 

 

Előzmény: négyszög (20413)
négyszög Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20414
Nem arra, hogy csúnyán "húztak" a csövek
Előzmény: Törölt nick (20412)
négyszög Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20413
Engem az tett, el majdnem láb alól, hogy a hetvenes években video kameráka csináltam ott hon orosz kézi műszerrel , persze vidikonosakat, szkóp nyema!
Előzmény: Törölt nick (20410)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20412

Mármint a halálos elektoszmog dózisra gondolsz?

 

Előzmény: négyszög (20411)
négyszög Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20411
Annyira, hogy még én is emlékezem rá!
Előzmény: Törölt nick (20409)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20410

Asszem a színes Thomsonokban már plumbicon csövek voltak,

a Pye MK II.-ben még superorthiconok,illetve ott egy cső volt tudtommal.

Egyébként jópár tv-s bemondót is el tett tudtommal láb alól a képbontó cső,mármint az abból  kilépő elektroszmog.

 

Előzmény: Törölt nick (20409)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20409

Nem kellett annak a nap,elég volt egy tisztességesen megdimmelt reflektor is.

A jellemeznek reszeltek,csövek mehettek a kukába,vagy esetleg a "fehérlapos" módszerrel tudták valamennyire orvosolni a dolgot,ha nem volt túl nagy kiterjedésű a jellemez beégése.

De a cső emlékezése az eléggé durva tudott lenni,főleg ha adásba került az a kamera.

Némellyik cső beégés nélkül is hosszabban "emlékezett".

 

 

Előzmény: négyszög (20407)
négyszög Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20408
Ma már a ccd is home sistem ,meg az sd memória is (hál istennek)!
Előzmény: Törölt nick (20406)
négyszög Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20407
A maga korában, qrva jó ót, Láttam, De most elsírnád magad! Főleg ha cipelned kellene, (persze a hozzávaló lámpákat is,Meg ha új bontó csöveket vennél belle, mert véletlen, bele "néztél" vele a napba!( Mooszkóp cső gyártás!)
Előzmény: Törölt nick (20402)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20406
De a vhs az home system,az ampex meg broadcast
Előzmény: négyszög (20404)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20405

Ugyanmár.....:))

 

Kamera: kb.40-50 kg

 

Statív:25 kg

 

Ampex:80 kg :)))

 

Közvetítőkocsi........... és minden megoldva

 

Bérleti szerődés az országos villamos teherelosztó központtal.......:)))

 

 

 

Előzmény: négyszög (20403)
négyszög Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20404
Amúgy nézzél, már meg, egy ilyen Fínoman mosott, enyhén zajos képet, egy 106,cm- átlójú,lcd-én!Mondjuk" ALA", VHS" Az asztán igazán analóg!
négyszög Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20403
Ellenben ha most, is ennél ,az "Emberibb" technikánál tartanánk akkor Sherpákat kellene fogadnod, hogy segitsenek levinni a balatonra a kamerádat, meg a video magnót! A vágásról, átírásról, nem is beszélve!
Előzmény: Törölt nick (20401)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20402

OFF

 

Mondjuk anno az mtv 2"Ampexeket használt rögzítésre,aztán jöttek az 1" magnók majd az U-maticok meg a beta-k stb.

 

De a legszebb képeket az a Thomson CSF-TTV csöves színes stúdiókamera adta amit 1973-1997 ig folyamatosan használtak.

3 db képbontó cső volt benne a három alapszínhez.

 

ON

 

Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20401

Egyébként a képátvitelnél,mármint a professzionális televíziónál is sokkal "emberibb" képet adott az a kamera amelyik analog volt,melegebbek voltak a színek,és nem

voltak a kontúrok túl élesek.

Mondjuk ebbe beletartozik az adáslebonyolító rendszer,a rőgzítőrendszer,a vezénylő,és a központi kapcsolóterem továbbá az átviteli rendszer "analógsága"

Viszont azok a kamerák nem CCD alapú képalakotókkal működtek hanem képbontó csövekkel.

A secam,és a korai pal rendszerre gondolok,már az mtv-ben is hybrid az átviteltechnikai rendszer,a rögzítés tudtommal full digi.

 

 

négyszög Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20400
Marha, mindenhol akad, ollan is van aki alá keveri, de azért idővel kialakul valamiféle egyensúj! Ha meg nem, hát? Ez már nem a mi problémánk! mi már elvagyunk a kellemes, enyhén zajos, ám-de mechanikusan korrekt kis géprinkel!
Előzmény: Törölt nick (20397)
gabocza1 Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20399
Inkább ne...
Előzmény: Törölt nick (20393)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20398

Dehogynincs,én sosem írtottam ki,de vannak akik igen,ráadásul olyan szoftvereket használnak amik hihetetlen módon elcseszik e bemenő jelet,ráadásul még fázishibát is okoznak a feldolgozott jelnél.

 

 

Előzmény: négyszög (20395)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20397

Sőt aki kiírtja a zajokat az megölte a zenét konkétan.

Sajnos vannak steril kedvelők akik lemintavételezik a zajt,majd kiírták gyakorlatilag teljesen.

 

Előzmény: négyszög (20394)
négyszög Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20396
Ha egy elektronikus hangszer -80 dB nél zajosabb, akkor az Teszkó színvonalú!
négyszög Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20395
Zajcsökkentő nélkül, nincs élet a földön?
Előzmény: Törölt nick (20393)
négyszög Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20394
Torzítás, IM, Harmonikus, Frekimenet Fázismenet, Futásidő,Impulzus átvitel, Így elsőre. A zaj, főleg a fehér zaj ,jó mester szalagnál, vagy lp-nél elenyésző!
Előzmény: Törölt nick (20391)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20393

"Föleg, nem DBX-et!"

 

Akkor Dolby 361 rack-et,

Előzmény: négyszög (20388)
négyszög Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20392
Igen ,PL,a ReVox, vagy a Tascam! a másik kettő nem anyira: Az utóbbiak, meg, a 4000-es alatt.
Előzmény: Törölt nick (20389)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20391

"Nem a zaj alegfőbb ellenség!!!"

 

Hanem?

 

 

Előzmény: négyszög (20388)
négyszög Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20390
Pusztul, a hejjes írásom!?
Előzmény: Törölt nick (20389)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20389

Hagyjuk már az Akait :)

 

Az home kategória ezt mindannyian tudjuk,a Studerek és társaik meg stúdiógépek.

Ha jól tudom akkor az utóbbi kb. 1 -1,5 órában meg stúdiótechnikáról "beszélünk"

 

 

"Én nem értelek! a STM-ek, Studerek, és a Akaik között nincs semmi? Had ne kezdjem el felsorolni!"

 

őőőőőőőőőőőőőőőőőő :)

 

Tascam,Fostex,Otari,Revox,

 

Esetleg:

 

ZRK,Vörös Szikra,B-1000,mambó :)))))))))))))))))))))))))))))))) LOL

Előzmény: négyszög (20386)
négyszög Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20388
Na látod ez az! 70 dB lel zaj viszony már nagyon jó, halgatáskor már, semmiképpen sem zavar a zaja, és isten ments hogy én oda beengedje bármijen zajcsökkentőt, Föleg, nem DBX-et! Nem a zaj alegfőbb ellenség!!!
Előzmény: Törölt nick (20387)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 20387

"Ma zajcsökkentő nélkül a legjobb stúdió ,magnó sem tud 72-75dB jel zaj viszonyt!"

 

-Teljesen igazad van a dinamikaértékek és jel/zaj viszonnyal kapcsolatban.

Természetes hogy kell a dbx a láncba,hiszen nem alapzajt akarunk feldolgozni hanem minél több értékes jelet.

Csak azt ne felejtsük el hogy minél több értékes jelet érdemes processzálni,

aminek egy része a tisztán digitális láncban elvész,pontosabban a konverter

már az elején levágja,mert nem tudja értékelni.

Én csak arra asszociáltam hogy egy tisztán digitális felvételi lánc az túl steril akárhogyan is szabályozza,és processzálja az ember a jelet.

Ezért ragaszkodom a felvételi láncba az MTR-re.

Ha egyszer összehozok egy stúdiót akkor ott természetesen lesz digitális elem,

pontosabban a folyamat legvégén a gyártásra kerülő master hdr-re,majd cd-re kerül.

 

Előzmény: négyszög (20382)
négyszög Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20386
Én nem értelek! a STM-ek, Studerek, és a Akaik között nincs semmi? Had ne kezdjem el felsorolni!
Előzmény: Törölt nick (20383)
spacc Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20385

És ez még a xarabbja, Isten átka, me' mattított hátoldalú.....  a B nélküli lenne a jó, de a legjobbat az SRT-F szallaggal nyujtaná - azzal specifikálták 19-en 28 kHz-ig az átvitelt, Multkoriban hozzámjutott egy, de úgy kikeményedett a fóliája, hogy használhatatlannak bizonyult.  Az SRT szallagok - persze nem újak - fel-fel tünnek a vatyerkán is, azokkal érdemes próbálkozni, eszméletlenül strapabírónak bizonyultak.

 

Újonnan fel-fel tűnik egy-egy TDK LX-35, de leginkább 26-os orsón, az 1080 méteres, rámegy két 18-as orsóra... 

Előzmény: ***RS*** (20381)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20384

Köszi szépen,

 

Ha minden igaz ma vagy holnap rendelek felbontatlan BASF-et 1500.-ért.

 

 

Előzmény: ***RS*** (20381)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20383

Az akairól már leírtam miért,természetesen a stúdiómagnókat favorizálom,és én is használok digitális cuccot,egy 16 sávos hard disk recordert.

Sajnos analog stúdiómagnóra,és szintén full analog pultra jelenleg nincsen pénzem.

Egyébként ADC/DAC-k ről még annyit hogy azon kívül hogy sok esetben totál hibásan írja át a bemenő analog jelet digitális formátumra,azonkívül a másik nagy probléma az aliasing jelenség,amikor az audio interface főleg gyártói szempontból költségtakarékos konverterei hibásan végzik el a jel oda-visszaalakítását,és a kimeneten,és így a felvételben megjelenik egy nagyon ocsmány,és baromira zavaró digitális csörgés.

Ez a jelenség sajnos tapasztalható jópár szintetizátornál is nem csak felvételi rendszernél,csak ott némelyiknél a belső effektszekcióval,meg EQ-val elkenik,illetve a frekenciáját megvágják.

Az olcsóbb gépeknél ez elég erősen hallható,kb a 3. oktáv közepétől a felső oktávtartomány tetejéig.

 

Az MP3 meg úgy rossz ahogy van.

Agyontömörített jelfolyam....................

Csak annyi van benne az eredeti jelből (zenéből) amennyi nagyon szükséges.

 

 

 

Előzmény: négyszög (20380)
négyszög Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20382
Egyébbként, maguk az "ELVEK" Analóg, kontra Digitális , nem zár ki semmit! Mind a kettőt lehet nagyon jól csinálni , sok munkával hozzáértéssel,STB. De ! a digitális technika,hihetetlenül jól kézben tartható, sorozat gyártható,és olcsó!!!, Gondolom hallottál már az analóg számító gépekről? Nos képzeld el a PC-et analóg, az internetet analóg! Nemhinném hogy eltudod! A Dinamika, nállad mit jelent, Mert én még úgy tudom hogy 100dB-jel zaj viszony,-KÉT!!!, nagyságrenddel, nagyobb, mint 60 dB, legálábbis műszakilag! Persze ha nem erre gondolsz akkor fejtsd ki! Az analóg jelrögzítés "KB" 20-30 dB javult 30 év alatt! Ma zajcsökkentő nélkül a legjobb stúdió ,magnó sem tud 72-75dB jel zaj viszonyt!
***RS*** Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20381
Fel szeretném hívni a figyelmed, ha jó nevű bontatlan szalagot akarsz, akkor ilyen árakra számíthatsz! 2 db szalag = egy Akai 4000GX ára. Megéri?

http://cgi.ebay.com/Lot-of-2-Maxell-XLI-35-90B-Reel-to-Reel-Tapes-New_W0QQitemZ170434444498QQcmdZViewItemQQptZVintage_Electronics_R2?hash=item27aeaf3cd2#ht_612wt_1165
Előzmény: Törölt nick (20379)
négyszög Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20380
Nem érted a lényeget ,nem érted hogy miért arra megy a világ amerre megy!Például, megemlíteném, hogy ama csodás analóg világban a magnók 90 százeléka, szemétre való volt, és úgy is szólt! Csak sokkal drágábban ,rengeteg anyaggal, és munkaórával, de ugyan ilyen remek minőségűek voltak, a lemezjátszók is, Lásd, Mister Hits, stereoHits és társaik Egy, normáli MP -3 játszó simán leveri őket! Te az analóg technika "Krémjét" állítod szembe, a mai, még csak húszéves digit technikával!, De ez a technika már túlnőtt az analógon, nyugdíjazta! És még előtte a jövő! Az hogy a mi korosztályunk szereti mert ez volt az "elérhetetlen" az más kérdés, de mi is a stúdió magnókat szeressük, a kor technikájának csúcsát! Persze tudjuk már hogy vége, ez már csak utóvéd harc a front"kiegyenesítése","rugalmas visszavonulás,STB. Mint ahogy nagyon szeretjük a 424-es-sel vontatott balatoni vonatot, mert visszahoz valamit a fiatal korunkból! De ha a reggel hatkor autóval a dugóban ácsorgóknak azt ájánlanád hogy menjenek még egy kört fiakkerrel is, mert az adja meg az utazás igazi zamatát, lehet hogy futnod kéne!!De ha már ennyire favorizálod az analógot, egyre kevésbé értem azt a hitvány akait? A soksávos analóg magnóval való munkáról, pedig már előttem szóltak!
Előzmény: Törölt nick (20377)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20379
OK:)
Előzmény: spacc (20378)
spacc Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20378
Jo. De akkor úgy fogalmazz, van olyan is......
Előzmény: Törölt nick (20377)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20377
DE van olyan digi lánc,hiszen ha elektronikus hangszert vesznek fel,és nincsen mikrofonozás,továbbá a szintetizátor full digitális akkor nincs analog elem,kivéve a hangszer és egyéb jelkábeleket.
Előzmény: spacc (20375)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20376

Mert?

 

Amit írtam az "csak" a rögzítéstechnikai része a dolgoknak.

Megemlíthetném mondjuk azt az óriási külömbséget ami mondjuk egy analog és egy digitális szintetizátor kimenetein tapasztalható az analog javára természetesen.

 

Itt dinamikáról,illetve annak hiányáról van szó amit halani lehet.

 

Szóval szerinted mitől előnyösebb egy tisztán digitális felvételi lánc a hangzás szempontjából mint egy analog?

 

 

Előzmény: négyszög (20374)
spacc Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20375
...Hmmmmm   azé' érdekes nézegetni  60 dB mélységben a Nagra, a Studer és a Phono zaját.......  persze nem Red Book felbontásról van szó...  már ha ama híres dinamikáról van szó,  De amúgy Nincs olyan digit lánc, ami ne analóggal kezdődne, úgymint mikrofon, annak az előerősítője...
Előzmény: Törölt nick (20372)
négyszög Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20374
Illúzióid vannak az analóg technika iránt, Azt hiszed az az elsűlyedt ,igaz világ, de ha már ígygondolod, akkor még nagyobb az ellentmondás!
Előzmény: Törölt nick (20373)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20373

"Már az audio interface ADC-kapuin bevitt jel is egy csomó értéket le fog vágni a digitalizálás során"

 

-Mármint az ADC vág le egy csomó értéket mikor az analog jelet digitalizálja.

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20372

Felvételi láncból kihagyni az analog technikát az én személyes véleményem szerint a rögzítendő zene "kiherélése"

Ok,használjunk pc-t,vagy mac-et,pro tools,vagy logicot esetleg cubase-t multitrack-re,de egy szigorúan digitális felvételi lánc az  nekem túl steril.

Már az audio interface ADC-kapuin bevitt jel is egy csomó értéket le fog vágni a digitalizálás során,és nem a 25 ezres kommersz hangkártyák ADC áramköreiről beszélek hanem mondjuk egy digidesign-ról,vagy vagy egy Focusrite-ról.

Persze lehet itt mindenféle plugin-el vacakolni,és mondjuk tape echot-t szimulálni,de az nem az igazi.

Ok vannak olyan zenei stílusok ahová az atomsteril digi sound kell,és a kiadó ilyet is

vár el,ergo ez a hangzásreferencia.

Csak azt ne felejtsük el hogy a nyugati high end stúdiókban a mai napig használatban vanak a studerek,meg az Otari-k.

Annyi,de annyi tranziens elvész a digitalizálás során,akármilyen konverzióval rögzítünk,hisz az analog világban nem 0-ra meg 1-re történik az átírás,és nem egy ADC negatív,és pozitív tartományú felbontási tartományában mozog a jel.

Elfogadom hogy a gyártásra küldendő anyag digitális formában van letárolva,de azt hogy a teljes felvételi láncban ne legyen analog komponens azt nem csípem.

Egyébként egy digitális konverter sokkal hamarabb túlvezérlődik ugyanazon az értéken ahol az analog még bőven a 0 dB-es kivezérlésnél tart.

Persze dinamikaszabályzókkal mindent meg lehet csinálni.

 

 

 

Előzmény: etwg (20366)
kékszemű Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20371
Ha gyerekkori álmod volt, akkor vegyél egyet, ami pont úgy néz ki, csak jobb: AKAI GX-215D


Előzmény: Törölt nick (20364)
gyoripictures Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20370

Még annyit hogy a volt sógorom által aki nagy haverom most is, és a Volt Taurusban most is nagy góré!Szóval ismeretség utján lemásolták neken a GX-4000D nyomógörgöjét, értve alatta szinterbronz persely esztergálás stb, a gumikeveréket kikeverték a laborban, majd csináltattam hozzá ott a srácokkal vulkanizáló formát.

Kivulkanizálták majd lefagyasztották,utána úgyan arra a profilra esztergálták...

Sikerült ennyire beleméllyednem az Akaiba...

gyoripictures Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20369
Nem haragszom, nincs miért...Csak sokat szenvedtem annak idején álmaim magnójával,szervizeltem én ahogy tudtam, csak sajnos akkor semmilyen segítségem nem volt senkitől aki értett volna hozzá...Most már az egészen mosolyogva legyintek egyet, megtanultam hogy mi miért volt annó...
Előzmény: Törölt nick (20363)
gyoripictures Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20368

Szerintem senki nem itél el mert használni akarod...Csak mindenki aki itt van régóta, magamat kivéve ,  sajnálna feltenni egy új szalagot. Én se tenném...

A nyolcvanas évek közepe fele nővéremékkel átjártunk állandóan hévégente egy jó barátjukhoz vendégségbe...Ennek a fickónak csak Akai cuccai voltak, ritkán voltak használva inkább a nappali diszei voltak. Ott recskáztam no nem szó szerint az Akai GX-4000D előtt hogy mekkora meg vááá...Nekem is nagy álmom volt annó, aztán mind az előbb írtam , leesett három full jó állapotban ingyen 1995-környékén...

Tartós használat után, mondjuk egy-két  év se telt el csalódtam bennük...Persze mindig megmagyaráztam magamnak hogy a hülye én vagyok, csak beállítás kérdése a dolog...Addig addig állítgattam őket míg meguntam és vásároltam pénzért nem ingyen három motoros más márkájú gépeket...Ezekhez merek új szalagokat használni

Előzmény: Törölt nick (20357)
gabocza1 Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20367
Nekem van egy helyem, ahol ezt olcsón, és jól(!) megcsinálják...
Előzmény: Törölt nick (20362)
etwg Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20366

Akármennyire is szeretjük a magnokat és hangjukat, én már egy soksávos gépre egy fillért sem költenék. Megtanultam a PC-n a soksávos SW-rel dolgozni (a dolgon van a hangsuly) már nem mennék vissza szalagra (pedig sok évet töltöttem 24 meg 48 sávos analog meg digimagnok kellemes  társaságában).

 

Ma már csak játszani lehetne velük dolgozni aligha.

 

.-)

Előzmény: Törölt nick (20364)
négyszög Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20365
Mondom én, hogy gyermekkori "etalon"!
Előzmény: Törölt nick (20364)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20364

Ez a magnó egy gyerekkori álmom volt,míg másokat a foci érdekelt engem meg a zene és a zene körüli dolgok.

 

Szóval ez nekem semmi más mint egy egyszeri befektetés,aztán lehet hogy egyszer majd a fiam vagy lányom:)) fogja örökölni a gx-et,feltéve ha addig nem pereg szét,vagy ha nem sz@rják le alapból az egészet:)))

 

De egyszer tuti lesz egy soksávos gépem amivel aktívan dolgozhatok.

 

Törölt nick Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20363
Te se haragudjál, de ezzel a magasszintű felkészültséggel nyilatkozhatnál a génsebészetről is. Az autót és a varrógépet is időnként szervizelni kell.
Előzmény: gyoripictures (20355)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20362
Valóban nem kis feladat, csak éppen újra kell gumizni a közlőkerekeket,aztán felköszörülni...:)Én így oldottam meg ...
Előzmény: Törölt nick (20359)
négyszög Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20361
Persze, itt a gyakorló magnósok, mindössze megóvnának egy olyan csalódástól, amin ök már keresztülmentek!
Előzmény: Törölt nick (20360)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20360

Nekem sem a mediamarkt a referencia,mert süket azért nem vagyok:)))

 

 

 

Előzmény: négyszög (20358)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20359

Tagadhatatlan, hogy mechanikája jelentősen elmaradt elektronikájától. A tökéletlen fékmegoldáson túl, nevetséges volt a sebesség váltás megoldása is. Ennek ellenére sokan használták nemcsak nálunk, hanem tőlünk nyugatabbra is. Ára kb. 18e. körül volt, ezidőben a bizományi 60-70 e. Ft-ért árulta a használt A és B 77-es Revoxokat.

Az Uherekkel kapcsolatban csak annyit, hogy hosszabb használat után mechanikai zajuk jelentősen megnőtt és ennek megszüntetése nem kis feladat volt, volt részem benne.

Előzmény: Törölt nick (20352)
négyszög Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20358
Na, de a médiamark, mint referencia jaj-jaj jaj! De hát hétköznapi zenehallgatáshoz is van sokkal jobb! A gyakorló magnósok akik ide írogatnak ,mind kipróbálták már, és nyugdíjazták, is , ZENÉT mindenki, Más! készülékkel hallgat!
Előzmény: Törölt nick (20357)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20357

Emberek:))

 

Mielőtt teljesen leír engem a rögtön itélő (szalagos magnó) bíróság.....XD

 

-Nem vagyok egy kizárólag design alapú ember,bár ha valami jól néz ki azt nem itélem el.

 

-Ok a gx-4000 nem egy csúcs minőség aláírom,viszont összehasonlítva a mai electroworld,media markt vagy esetleg teszkó garázdaságos megfejltésekkel még mindíg magasan veri a mai vezőnyt.

 

-Gyerekkori álmom ez volt,de stúdiócélokra nyilván nem ezt használnám ez egyértelmű,mivel semmilyen szempontból nem felel meg stúdiócélokra.

 

-Igaz hogy megvannak a lent,és lentebb említett hibái a gx-nek,de akkor is szeretném zsírúj szalaggal használni egy kicsit a gépet.

 

Egy biztos,ha egyszer összejön egy komolyabb soksávos gép,akkor sem dobom majd ki ezt a magnót.

 

négyszög Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20356
Meg gyujtani, talán még,azt nem teszi, de a többi....
Előzmény: gyoripictures (20355)
gyoripictures Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20355

Neharagúdjál , nem akarlak megbántani!!!De én nem mernék AKAI GX-4000d-re új szalagot vásárolni és használni...Sajna személyes hosszútávú tapasztalatom van vele-velük...Kb 15-évvel ezelőtt nekem full ingyen leesett három jó állapotú

( értve alatta fejek gyári megkimélt nem eltekergetett állapotban stb stb ) ,

 a volt asszony akkor kezdte a szinkron szinész pályafutását  és ingyen hozzánk vágtak egy cégnél három magnó decket...Már nincsenek meg,nagyon jóóó... ( Disznek elmennek )

Tartós használat után lejátszás felvétel a mechanika elkezdett szarakodni csörög zörög, a szalag megnyújtási technológiáról nem is beszélve...Ezer dolgot lehetne említeni ami majd zavarni fog téged tartós használat közben...Szóval hosszú távon gáz, annó nekem is nagyon tetszettek...Szerintem teljesen megfelel neked hozzá

mondjuk Zonal szalag. A Jakab Gabinál tudsz venni 1000méterest magra tekerten,át tekered két darab 18cm orsóra, elejére végére teszel szintén tőle befutó szalagot és hibátlan lesz.Ha a fejek elvannak tekergetve vagy megrepedezve az gáz, vehetsz hozzá akármilyen szalagot nem lesz jó!Jóminőségű használt szalagból pár ezer forintból meg úszod az egészet,engem meg enne a méreg amikor egy több ezer forintos esetleg új szalagot megyújtana kinyirna az akai, szerintem ki b....nám az emeletről bekapcsolt állapotában...Remélem nem bántottalak meg ezzel, csak a személyes tapasztalatomat próbáltam megosztani veled!

Üdv,Tamás.

Előzmény: Törölt nick (20333)
négyszög Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20354
Érdekes, hogy az árak, ma is ugyanazok!
Előzmény: Törölt nick (20352)
négyszög Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20353
Igazad van de, azok az évek elmúltak, és az illető használni akarja! Na itt az ellentmondás!
Előzmény: Törölt nick (20351)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20352
Nem köpködtem le, csak éppen arra akartam rávilágítani, hogy kábé ua lóvéért lehet lényegesen jobbat kapni.

Nekem is volt GX 4000 -em. Az volt a legelső 3 fejes magnóm, és vettem a fáradtságot, hogy jól beállítgassam. A leeresztő fék nyomatékot is beállítottam, de kicsit akkor is nyávogott a kis magátmérőnél.
Egyébként igen. asszem 15.e. Ft ba került a 80 as években a GX 4000 , és ha jól emléxem 50 e. körül volt egy B77 . Bár ebben nem vagyok 100% ig biztos
Előzmény: Törölt nick (20351)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20351

Azért nem szép dolog ennyire leköpködni, annak idején mégiscsak ez volt az a magnó amihez ujonnan juthatott hozzá sok ember, akinek régi álma egy szép és jó orsós magnó volt. Ezekben az években egy használt B 77 kb. háromszor annyiba került.

Másrészről egy jó állapotban lévő, jól beállított (mechanikusan is) GX 4000 egyáltalán nem olyan hitvány, mint aminek sokan kikiáltják.

Előzmény: Törölt nick (20346)
négyszög Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20350
Hát, ezen már kár borongani, de hogy fegyverrel kellene kényszeríteni hogy új szalagot rakjak rá az biztos!
Előzmény: etwg (20349)
etwg Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20349

 az Akai képe rögzült, mint etalon,

 

Pedig sajnos nagyon messze volt az a gép az etalontol, csak hát más nem volt, meg szép si volt....:-)

Előzmény: négyszög (20347)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20348
Bizony hogy szép!
Enyim így virít a polcon:
Előzmény: négyszög (20347)
négyszög Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20347
Ráadásul az Uher, szép is!Csak sajnos a mai nemzedék agyába, az Akai képe rögzült, mint etalon, és hát a megfelelési kényszer, az kényszer!
Előzmény: Törölt nick (20346)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20346
Pont ezen agyalok én is.
Közel ugyanazon az áron lehet kapni UHER ROYAL-t, ami mérföldekkel jobb, mint egy akaji4000-es, és fel sem merül a nyávogás, vagy a szalag gyötrése.Nem beszélve arról, hogy mennyivel kifinomultabb technika minden szempontból.
Ennek ellenére mindenki az akajjjiba van belezúgva.....
Előzmény: négyszög (20345)
négyszög Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20345
Ez már korunk világa, a legfontosabb, hogy hogy néz ki a polcon, a dizájn, ! Az hogy szarul bánik a szalaggal, nem fér rá nagy orsó,nyávog, áthallik, az nem baj!Ezeket nem látni! Főleg egy zenésztől?? Hogy ezek után mért kell rá zsír új szalag, felnem foghatom?
Előzmény: spacc (20344)
spacc Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20344

Ezzel az óhajjal késtél vagy 20 évet....  25-évvel ezelött Nejem járt Bécsben, és hozott nekem egy TDK LX-35 szallagot. Már akkor 800 ATS volt az ára....

 

Előzmény: Törölt nick (20343)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20343

Ezek használt szalagok?

 

Csak zsírúj,bontatlan szalagok érdekelnek.

Egyébként amint olvastam 20 db-os a minimális rendelési licit.

 

Na az lenne e horror ár+postaköltség

 

-Pedig valamiféle megoldást kell találnom,addig nem nyugszom míg nullkilométeres szalag nem fog futni a gépemen.

 

 

 

 

Előzmény: joepapa (20340)
kékszemű Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20342
Akkor én nem 3000-ért, hanem 1690-ért kérem :-)))
Előzmény: joepapa (20340)
joepapa Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20341

067ven 2öt78nyolc6hat

vagy mail...ez lemaradt a szalaghirdetésböl.

Előzmény: joepapa (20340)
joepapa Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20340

eladó 2db AGFA PE39 3000ft a 2db tokkal dobozban Kaposváron

postai utvét 1690ft :(

 

 

Előzmény: Törölt nick (20333)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20339

"Ha magnózni is akarsz nem csak birtokolni, akkor nem kifizetődő a házimagnó. A profi gép ugyan drágább de a szalag könnyebben beszerezhető és olcsóbb is."

 

-Zenészként dolgoznék is soksávos technikára (nyilván nem a gx-4000 re értem a soksávos technikát :P )

 

Ha megtehetném akkor A80-ra dolgoznék MCI vagy más nagyformátumú pulton keresztül A810-re lekeverve és masterizálva.

 

A GX-4000 el csak az a tervem hogy legyen egy sima negyedsávos home magnóm,

pár minőségi szalaggal szimpla zenehallgatásra.

 

Tisztában vagyok a magnó hibáival,mint például a durva bánásmód a szalagokkal,az áthallás,illetve a szalagvégi nyávogás.

 

Viszont ez egy viszonylag szép és jó állapotú gép,és pár szalaggal megtartanám.

 

 


 

Előzmény: Audi80Avant (20335)
Lilaman Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20338
Az RMGI magyarországi képviselője ez a cég. Az RMGI honlapján nézelődj! :-)

Itt: http://www.rmgi.eu/
Előzmény: kékszemű (20337)
kékszemű Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20337
Ezen a honlapon nem sok minden látható...
Előzmény: Lilaman (20336)
Lilaman Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20336
Szia!

Itt van minden, "csak" pénzkérdés!

Intersound Kft.
H-1021 Budapest, Kuruclesi út 41.
Tel./Fax: +36 1 274 2159
mail@intersoundstudio.hu
www.intersoundstudio.hu
Előzmény: Törölt nick (20333)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20335
ugyemlékszem Spacc tett be linket-címet pesti képviseletről.
ott nincs alsó határ. kinntről rendelve szerintem ilyen picike szalagnál a 20db a minimális rendelési mennyiség.
Ha magnózni is akarsz nem csak birtokolni, akkor nem kifizetődő a házimagnó. A profi gép ugyan drágább de a szalag könnyebben beszerezhető és olcsóbb is.
Majd jön Bigi és elmondja keményebben :-))
Előzmény: Törölt nick (20333)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20334
vagy eredetit teszel bele, vagy 600-as fejszerelvényt. mindkettő járható út.
Előzmény: négyszög (20332)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20333

Kontakt kellene hogy honnan tudnék a GX-4000-re vadiúj nullkilométeres szalagos rendelni,illetve hogy kb. mennyibe kerül darabja a szalagoknak,van e egy minimális rendelési mennyiség,és van e Magyar képviselete az adott cégnek,vagy cégeknek.

 

Köszi.

 

 

négyszög Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20332
Tehát, akkor nem cserélhetők egymás között, az STM- 210-310-610 fejei ?
Előzmény: Audi80Avant (20331)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20331
nemigen.
Előzmény: négyszög (20330)
négyszög Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20330
És ezek a rézlapocskák levehetők, cserélhetők?
Előzmény: spaceshuttle69 (20329)
spaceshuttle69 Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20329
Köszi megkaptam.

Azonosak, csak a fej aljára és tetejére ragasztott rézlapok, amin a felrögzítő furatok vannak, térnek el.
Előzmény: négyszög (20319)
quad Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20328

Ha valakinek Elektronika 003 vagy 004 magnóba kivezérlésjelző kell, az itt megveheti. (Az ár aránylag reális, már Oroszországban is kb ennyi)

 

http://www.vatera.hu/in_13_uj_orosz_vonal_nixie_cso_800ft_db_161157645.html

VBL Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20327
Ide is ... 

 

Üdvözletem !

 

Nem tudom, van -e magnós topic, ezért itt adok fel egy több szempontból rendhagyó üzenetet.

1.) Nem adás-vétel, hanem csere. (Pénz, fujj ... :-) )

2.) Teljesen hibátlan orsós magnót keresek + néhány szalagos + 1 üres orsóval, cserébe pedig nem audiós cuccot kínálok, hanem orosz szamovárt, ami kifogástalan állapotú (villamos fűtésű). Íme:

 

 

Nyílvános az e-mail címem.

 

* Nem valami studiócsúcs HI-FI csodára gondoltam, hanem egy "közönséges" orsós magnóra, lényeg a hibátlanság

gabocza1 Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20326
Itt is azt írják...:)
Előzmény: dzogcsen (20325)
dzogcsen Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20325
De azok optimálisra voltak beállítva 528-as szalagra, a maximumot kihozva mindegyikből.
Előzmény: gabocza1 (20324)
gabocza1 Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20324
"Az szinte biztos hogy nem egyformán voltak beállítva a gépek, mert ezzel ellnekező tesztről is hallottam "
És ha akkor nem voltak beállítva rendesen a gépek? :)))
Előzmény: dzogcsen (20323)
dzogcsen Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20323
Az szinte biztos hogy nem egyformán voltak beállítva a gépek, mert ezzel ellnekező tesztről is hallottam (Gyuri Érsekujvárról, a törzstagok ismerik) ahol a 210-es győzött. A fejek meg ha azML van mindegyikben akkor egyformák, leszámítva az esetleges szórást, bár sziguruan válogatták öket.
Előzmény: spaceshuttle69 (20317)
négyszög Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20322
Neked, meg jó reggelt!
Előzmény: gabocza1 (20321)
gabocza1 Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20321
:) Jojcakát!
Előzmény: négyszög (20320)
négyszög Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20320
Persze, én is csak az evésben, meg az ivásban gondoltam.
Előzmény: gabocza1 (20318)
négyszög Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20319
Körül belül erre számítottam. A 210-es fejei, azonosak, a 610-es ével, vagy azok már jobbak? ( Tel számot megkaptad?)
Előzmény: spaceshuttle69 (20317)
gabocza1 Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20318
Ez egy nagyon összetartó jó társaság, mindenben számíthatsz ránk, csak segítséget ne kérj...:)
Előzmény: négyszög (20316)
spaceshuttle69 Creative Commons License 2010.01.25 0 0 20317
Egyszer összehasonlítottunk két "márkatárssal" egy frissen beállított 210-est, 610-est és egy 850-est. Ugyanazzal a hanganyaggal, ugyanazon a cuccon.
Én azt vártam hogy a régebbi gépek jobban fognak szólni /a fenti típusok mindegyikéből van otthon, és használtam is őket, de nem egyszerre/. Az eredetihez is hasonlítottuk a felvételeket.
Meglepetésemre az újabb gépek jobban szóltak a régebbieknél.
Egyébként a mérések teljesen alátámasztották a hallottakat.
A 210-es felvétele tért el a legjobban az eredetitől, kis magas hiányt hallottunk, de nem zavaró, csak ha az eredetihez hasonlítod kapcsolgatással.
A vájtfülűbbek biztos tovább tudnák ragozni a témát.
A 210-esek elpusztíthatatlanok. Egy dolgot nem szeretek a mechanikáján. A fejek rögzítését. De lehet rá tenni 610-es fejegységet is.
Volt itt valahol egy komplett leírás Ge->Si tranyó csere ügyben, meg magasátvitel javítgatás mod. is. Én nem próbáltam, de kíváncsi lennék az eredményre.
Előzmény: négyszög (20308)
négyszög Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20316
Ha mással nem is ,de hellyel azzal jól állok. Minden esetre ha belevágok, akkor számítok rátok!
Előzmény: Audi80Avant (20314)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20315
Egy ilyen magnót birtokolni egyideig nagyon jó érzés, később olyan mintha egy Boeing 737-sel akarna az ember munkába járni.
Előzmény: négyszög (20312)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20314
a 600-as szalagvezetése bonyolultabb , több vezető és kiegyenlítőgörgője van de a fázismenete gyöngébb mint az egyszerűbb 300-asé.
a 200-as még légpumpás csillapítású a főmotor szinkronmotor , túl sok faxni nincs bennük. meg vannak csinálva , nincs anyag kispórolva belőle. 85 kiló.
a Topicban van több ismerője a gépnek, segítünk ha szükséges.
Rajta , ha bírod hellyel!!
Előzmény: négyszög (20312)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20313

Az öreg Fordot egyszer megkérdezték,

-melyik a legjobb autó?

-az új, ....válaszolta.

Előzmény: négyszög (20312)
négyszög Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20312
No, akkor más kérdés, mechanikusan melyik jobb?
Előzmény: Törölt nick (20311)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20311

Egyazon hanganyaggal, ugyanazon erősitővel, hangsugárzóval és fejhallgatóval soha nem volt lehetőségem az összehasonlításra. Arra viszont nem is lennék hajlandó, hogy ilyen tökéletes készülékek között nagyképűen hangzásbeli különbségeket elemezzek. Vannak úgyis elegen, akik ezt folyton-folyvást megteszik.

Előzmény: négyszög (20308)
gaborka8X8 Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20310

" A korom az nem finom szénpor? "

Nem.

Előzmény: kékszemű (20307)
négyszög Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20309
Korom, könnyen a germánium végtranzisztorokban keletkezett,egy könnyed gerjedés után, PL ASZ1016, Vagy AD161-162,És a sok korom , lassan rajtam, is meglátszik!
Előzmény: kékszemű (20307)
négyszög Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20308
Hangzásban!!!
Előzmény: négyszög (20306)
kékszemű Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20307
A korom miatt bőven volt dolgom, germániummal

A koromnak mi köze van a germániumhoz ?!?! A korom az nem finom szénpor?


(Bocsi, de nem tudtam kihagyni :-)))))))))))))))))))
Előzmény: négyszög (20302)
négyszög Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20306
Hangtásban, egyébként milyen a "VAS" mondjuk összevetve a 610-es-el?
Előzmény: Törölt nick (20305)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20305
Megjegyzem, hogy a 200-ast megvásárló minden készüléke kommersz asszimetrikus, ezért kérésére a 200-as be- és kimeneteit is át kellett alakítani. Ez külön alkatrész felhasználást nem tett szükségessé, néhány forrasztással megoldható volt.
Előzmény: négyszög (20302)
négyszög Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20304
Igen!
Előzmény: Audi80Avant (20303)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20303
megértettem, többet nem hozom szóba :-))

( EMG-1852?)
Előzmény: négyszög (20302)
négyszög Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20302
A korom miatt bőven volt dolgom, germániummal, de nem útálom őket, most is ittvan eőttem, egy EMG kettős táp a hatvanas évekből, és orig, pedig évek óta bevan kapcsolva éjjel nappal.
Előzmény: Audi80Avant (20300)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20301
ugye
Előzmény: Törölt nick (20299)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20300
egyik sem , csak sokan elvből elutasítják .
Előzmény: négyszög (20298)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20299
Nem akarok beledumálni, de egy éve csináltam egy ilyen STM 200-as átalakítást. Azóta is kifogástalan, nincs panasz zajra és szinte az összes tranzisztor az eredeti germánium. Szerencsére nekem a fejek vadonat újak voltak.
Előzmény: négyszög (20298)
négyszög Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20298
Írod hogy germániumos, miért, baj? zaj miatt, vagy pusztulnak?
Előzmény: Audi80Avant (20296)
négyszög Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20297
Hát ez így megy ma!
Előzmény: gabocza1 (20295)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20296
szerintem igen. ahogy én kiveszem a hirdetésből vannak plusz modulok, tehát talán a sztereo fejeken kívül más nem is kell! De vedd figyelembe hogy germánium tranyós a készülék.
Fejeket lehet szerezni.
Dzogcsenen keresztül még egy derekas MODhoz is hozzájuthatsz ami azthiszem a felvevő erősítőt érinti.
Előzmény: négyszög (20294)
gabocza1 Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20295
"odulom" van, tán még fejegységem is, bár eléggé kopott...:)
Előzmény: négyszög (20294)
négyszög Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20294
Érdekelne a véleményetek! A vaterán hirdetnek, egy STM 200-at, Reális? Menyiből jönne ki a 210-esítése, és van e hozzá anyagotok! Fej,odulok, STB,? Köszi.
gabocza1 Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20293
:)
Előzmény: Törölt nick (20292)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20292
Mert én vállalom az önkritikát....:DDD
Előzmény: gabocza1 (20291)
gabocza1 Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20291
Tudom! De akkor: 20277...:)
Előzmény: Törölt nick (20286)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20290
Pláne ha egy eredeti (nem modell) mozdonyról van szó, mint ebben a linkben...:DDD
Előzmény: Audi80Avant (20289)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20289
főleg ha fel is kell újítani! egy mozdonynak csak a festése több 100 ezer forint :-))
http://www.nohab-gm.com/hu/hu00_1.html
Előzmény: Törölt nick (20286)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20288
Légy hálás nekik, nagy tehertételtől óvtak meg.........:DDD
Előzmény: newnikk (20287)
newnikk Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20287
Kiskoromban én is kisvasútakat szerettem vón, ezeret, de szüleim csak a bélyeggyűjtést tolerálták, me ahhoz nem kő terepasztal a lakás meg nem volt nagy...
Előzmény: Törölt nick (20286)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20286
És ha belegondolsz, hogy egy szerelvény ára összemérhető egy felsőkategóriás audiócucc árával.
Előzmény: gabocza1 (20284)
newnikk Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20285
Javadra is fordíthatod. Elmehetnél valamék gagyitévébe műsorvezetőnek, ott asszem ez direkt követelmény. Cafeteriaként tán kapnak is fogalmazásgátlót, h ki ne gyüjjenek a gyakorlatból.
Előzmény: gabocza1 (20282)
gabocza1 Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20284
Jaj, azok gyönyörűek! Én meg sem merem próbálni, így is mindenhol az én cuccaim vannak...:)
Előzmény: Törölt nick (20283)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20283
Vígasztalódj, azt hiszed én tudom, hogy a kütyük mellett mi a bánatért gyüjtök még kisvonatokat is.
Előzmény: gabocza1 (20280)
gabocza1 Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20282
A fogalmazás...:)
Előzmény: newnikk (20281)
newnikk Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20281

Mi nem megy?

Akarsz róla beszélni?

Előzmény: gabocza1 (20280)
gabocza1 Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20280
Nem tudom mi van velem, ez valahogy ma nem megy...:)
Előzmény: gabocza1 (20279)
gabocza1 Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20279
Igen, ennél sokkal nagyobb marhaságokra is kiadnak jóval nagyobb összegeket is! Most nem azért mondom, mert nekem is van...:)
Előzmény: newnikk (20278)
newnikk Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20278

A kérdés lényege nem a haszon. Az okok leginkább érzelmiek.

Előzmény: Törölt nick (20277)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20277
Akkor most azt árulja el valaki, hogy a birtoklással való felvágáson kívül mi haszna van egy ilyen kőbalta horror áron történő megvásárlásának.
Előzmény: quad (20276)
quad Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20276
Azért a Nagra III nem olyan ritka, általában 300 euro alatt megy el az Elmebayon.
Előzmény: Törölt nick (20275)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20275
Francot T...amig lóxar van, addig veréb is van.....:)))
Előzmény: etwg (20274)
etwg Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20274
Mert már jo kevés lehet belölük, és a korához képest elég jol néz ki.
Előzmény: quad (20273)
quad Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20273

T. Nagra szakértők!

 

Áruljátok már el nekem, mi olyan különleges ebben a régi Nagra III-ban, hoggy 1000 eurót is képesek adni érte?

 

 

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=140374379826&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT

 

Mellesleg az eladó egy kurblis Nagra II-t is árul, azt elfogadom, hogy több mint 1000 Euro

etwg Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20272
Az a müvészet......:-)
Előzmény: dzogcsen (20269)
dzogcsen Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20271
Emmá csak így van, pedig ránk is férne egy kicsinkó...
Előzmény: newnikk (20270)
newnikk Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20270
De nem K+F-re, hanem yacht+luxusvilla projectekre kőtik a nyavalyások.
Előzmény: dzogcsen (20269)
dzogcsen Creative Commons License 2010.01.24 0 0 20269
Igazad van de a cégek ezt az "aprópénzt" maguknak spórólták és nem nekünk.
Előzmény: etwg (20268)
etwg Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20268
Ezt nem is állitottam, csupán azt, hogy lehet találni elfogadhato megoldást (és sporolni némi apropénzt, anélkül, hogy komolyabb komprosmisszumokat kellene tenni)
Előzmény: dzogcsen (20266)
big-dewil Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20267
Legalább tudják élwezni az elafántok is.)))
Előzmény: dzogcsen (20266)
dzogcsen Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20266
Azért az azonos fejek nem érnek fel a spéci felvevő ill lejátszó fejekkel. A Nagra zajban torzításban ezeknél a Telefunken fejeivel sokal kisebb zajt és torzítást produkált, nem beszélve arról hogy 3 Hztől vett fel.
Előzmény: etwg (20263)
etwg Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20265

Mit utasitol vissza?

 

El sem tudod képzelni mit jelent a tradicio - nézz meg néhány nagynevü autogyárat - ha nem tudnád kiröl van szo ezt hinnéd sok részletmegoldásra, hogy most szöktették meg a modellt a Ford elsö gyárábol.

Előzmény: Audi80Avant (20264)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20264
ezt visszautasítom a tradicios gyártók nevében .-)
Előzmény: etwg (20263)
etwg Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20263

A korszak végén már olyan jok voltak a szalagok és olyan zajtalanok az erösitök, hogy meg lehetett optimálsira csinálni a magnot egyforma fejekkel is. (Föleg ha valaki egy uj modellt fejlesztett). 

A nagyok ill. a tradicios gyártok viszont maradtak a kapcánál, a régi fejekhez nem kellett uj erösitöket fejlesztgetni (csak a régieket feljavitgatni ami adva volt az uj modern alkatrészbázissal) a gyárban mindenki tudta, hogy mit kell tenni, beállitani. Egy ilyen átállás ott nem igen volt elképzelhetö, hiszen sok modellt évtizedekig gyártottak változatlanul (emlékszem, hogy nem volt gond a Kudelskitöl az akkor  20-30 éves magnokhoz alkatrészt (fejet) venni. Ha valaki akarta, akár a hajdani magnomodellt is képesek voltak legyártani (a filmesek nagyon konzervativok).

Előzmény: Audi80Avant (20260)
newnikk Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20262
Kisebb torzítás, monitorozási lehetőség.
Előzmény: Audi80Avant (20260)
***RS*** Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20261
Végigböngésztem a Kawashima-n a TEAC-ok lejátszó és felvevő fejeinek gyári számait. Érdekes a helyzet: A TEAC/TASCAM sztereo félsávosokon (X-10M, X-1000M, X-2000M, A-7300-2T, A-7400, 32-2, 35-2) kölönböző típusuak a felvevő és lejátszó fejek. A 4 csatornás 3440-esen szintén. A 8 csatornásokon (38, 48. 58) viszont azonosak!!!
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20260
nincs baj! csak pl én szeretném érteni miért dolgozott duplán a Nagra, a Telefunken , a Studer stb . tehát mi a mérhető előnye a '3' fejnek , mert a frekimenet aligha.
Előzmény: etwg (20259)
etwg Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20259

Bocs eddig az volt az érzésem, hogy többsávosokrol megy a vita.

 

Végeredményben teljesen mindegy, ha hozták az egyforma fejek a speckót, akkor mi a baj?

Előzmény: Audi80Avant (20249)
dzogcsen Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20258
Arra én is kiváncsi lennék.
Előzmény: Audi80Avant (20256)
***RS*** Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20257
Van egy régi Dakota közmondás:
" a piactérre nem csak egy úton lehet eljutni. "
Előzmény: dzogcsen (20255)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20256
igen , valami turpisságnak MUSZÁLY lennie ! ha hozzáférek alkalomadtán megméricskélek egy ilyent
Előzmény: dzogcsen (20254)
dzogcsen Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20255
Ezt is akartam mondani.
Előzmény: newnikk (20253)
dzogcsen Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20254
Félsávon a mai szalagokkal lehet kombifejjel is igen jót csinálni. De nem csak frekimenet van dinamikában azért a hátsó réses fej jobb.
Előzmény: Audi80Avant (20251)
newnikk Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20253
A kombifejes Uherek is egész jók ám! Pl. SG 520
Előzmény: Audi80Avant (20251)
pagrus Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20252
Gondolom ebben nem egyforma a felvevő és a lejátszó fej. Fél collosnak látszik. Egy ilyenért odaadnám az egyik "sima" Studert.
Előzmény: ***RS*** (20220)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20251
és ami vicces még: ezekkel a Tascamokkal is gyönyörű átvitelt lehet produkálni , gyakran szebbet mint a konkurencia 'igazi' 3 fejes gépei .
Előzmény: dzogcsen (20250)
dzogcsen Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20250
Nem beszélve a felvevőfejek hátsó réséről! Az kombi fejen nem megoldható.
Előzmény: Audi80Avant (20249)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20249
A Lyrec 2sávoson tuti eltérő fejek vannak és még mindig a 2sávosokról szól a történet. ott miokból van ez ? írod a fejek fejlesztését de hogyan tudták fejlesztéssel megoldani a kétféle fej eltérő résszükségletét?
Előzmény: etwg (20248)
etwg Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20248
A házi (félprofi) magnokat nem ismerem annyira (meg már el is felejtettem), de egyforma fejek voltak a Lyrecen meg a soksávos Fostexen is.  A nagy MCI (meg talán az Apex MM1100) is soksávos 2 collos magnon meg ha jol emlékszem eleve csak 2 fej volt.
Előzmény: Audi80Avant (20245)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20247
Mindenesetre vicces látvány :
etwg Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20246

Ez a kezdetekre volt inkább jellemzö, amikor a zenészek örültek a lehetöségnek és megelégedtek a gyengébb minöséggel is.

Késöbb azonban az igények annyira megnövekedtek, hogy bizony néha órákig tartott mire az ember beállitotta az optimális hangzást a fejhallgatokban és nem igen voltak vevök a rosszabb hangzásra (áthallásra), és az üveg másik oldalán is kellett jo minöség.

Előzmény: ***RS*** (20240)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20245
mondj néhány példát melyik gyártótól.
Előzmény: etwg (20244)
etwg Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20244
Sok hasonlo kategoriás magnoban egyformák voltak a fejek, föleg a korszak végén mért akkorra már tudtak igen jo minöségü univerzális fejeket is gyártani.
Előzmény: Audi80Avant (20241)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20243
Enyém pont két sávos.
Előzmény: etwg (20238)
etwg Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20242

Már mondtam, hogy annak semmi értelme nem volt még a profi gépeken sem.

 

Ha a 3. lejátszofejet hallgatod, akkor már néhány ms-el vagy késve, igy nem tudsz pontosan belépni, nem tudsz a kész sávokra rájátszani, hiszen amit hallasz az késik a felvételhez képest. Ha volt ilyen fej, akkor azt csak a végkeverésre használták, ami kb. 5-10% a valamennyi munkához képest, és erre elég felesleges volt a 3. fejet is állandoan koptatni. Volt olyan studiogép is ahonnan utolag kiszerelték, mert egy-egy ilyen soksávos fej nem volt soha olcso mulatság.

Előzmény: ***RS*** (20239)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20241
a félsávos Tascamoknál is előszeretettel dívik ez a dolog. a kérdés erre vonatkozott.
meg kellene nézni egy mono Tascamot , akkor talán kiderülne végérvényesen : csupán egy fejgyártósoruk volt :-)
Előzmény: etwg (20238)
***RS*** Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20240
Ez egyáltalán nem kötelező! Ha szinkronizáláskor 3 fejes gép felvevő feje adja ki a kontrol hangot, az gyengébb minőségű ugyan az eltérő résszélesség miatt. Ez azomban nem akkora probléma, mert csak azért kell hogy legyen mivel szinkronban lenni, a végeredményt nem befolyásolja.
Előzmény: etwg (20238)
***RS*** Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20239
A komolyabb Tascamok és TEAC-ok azért 3 fejesek voltak, és volt rajtuk szinkron lehetőség is. A Tascam 38-ast nem ismerem, de például úgy emlékszem a nagyon népszerű 80-8-as szintén 3 fejes volt.
Előzmény: etwg (20234)
etwg Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20238
A soksávos magnonál muszáj egyforma fejeket berakni, mert a felvételkor általában a sávok egy része lejátszásban van (hiszen kell a szinkronlehallgatás), igy meg kell találni az optimumot a fel ill. lejátszo fej jellemzöi között. (ès nem árt ha a két fejnek egyforma a hangja).
Előzmény: Törölt nick (20237)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20237
Az én T42-es gépemen is ugyanolyan, de még nem jöttem rá, miért egyformák.
Ettől eltekintve jól megy az a gép! :)
Előzmény: Audi80Avant (20231)
gyoripictures Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20236

Hello!

Nekem is fáj a fogam egy ilyen Tascam 58 v 48 v 38 -ra, szóval nem akarok belekontárkodni de ezek 3-fejes gépek nem??!!

Nekem van egy Tascam tsr8-om az 2-fejes,teljesen megvagyok vele elégedve...

Igaz csak zene halgatásra van nekem és nem szerkesztésre vágásra!

Pár kép a gépről...

Előzmény: Master View (20230)
Master View Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20235
No
etwg Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20234

Csak éppenséggel nem lehetett velük valoban dolgozni (a szinkronvágás/felvétel katasztrofa volt).

Késöbb ök is rájöttek, és egy master kapcsoloval át lehetett kapcsolni a kombifejes vagy a monitoros állapotba.) (Studer, Ampex, Lyrec stb.)

Előzmény: ***RS*** (20225)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20233
tán tudod is az okát miért?
Előzmény: Master View (20232)
Master View Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20232
yes
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20231
ez is kombifejes? ugyértem a felvevő és lejátszó azonos tipusszámú fej?
Előzmény: Master View (20229)
Master View Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20230

 

De azért még egy ilyen xerkezet hiányát tapasztalom......

Master View Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20229

az egyik..a másik, és még sorolhatnám....

 

s van még többis :-))))))))

 

Tasamot nem kell bántani, korrekt kis darab, távval, meg mindennel.

 

 

 

Erre főleg ráfér.........

 

 

:-)))))))))))))

***RS*** Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20228
A Tascam saját honlapján részletesen kifejti a filozofiáját. Ezeka gépek az otthoni zenecserzők kiszolgálásra készültek legfőképpen, és ebben semmiylen más cég nem ért a nyomukba. A négycsatornáshoz még elment az 1/4"-os szalag, de a 8 és 16 hoz már szélesebb szalag kellett. Például a TEAC A-3340S sorozata a világon eladott legnagyobb darabszámú 4 csatornás gépek. Rendelkezetek symul-sync-kal és némelyik 38 cm/sec + külső dbx csatlakozással. Egyszer volt egy film a spektrumon a néhai Nirvána együttes frontemberéről. A család megmutatta azt a szerkót amin az ifjú titán már 8 éves korában otthon készített saját zenei felvételeket, és be is indították a gépet. Az egy 4 csatornás TEAC A-2340-es volt.
Késöbb a 80-as években a TEAC változtatott a szalagos magnóra épülő házi studió koncepcióján. Ez volt a Portastudió ami CC kazetta alapú, 2,4 és 8 csatornás rendszert jelentett, de a csatornák külön-külön is használhatók voltak. A sebesség 9,53 cm/sec, több motoros mechanika, de csak kombi fej (+dbx mint opció)
Aztán mikor bealkonyult az analóg szalagnak akkor jöttek a merevlemezes herkenytyűk, de ez már nem igazán tartozik ide.
(a Fostex is próbált hasznot húzni ebből az elvből, csak neki messze nem volt olyan választéka mint a TASCAM-nak)
Előzmény: dzogcsen (20226)
newnikk Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20227
Mer' ócsóbb
Előzmény: spacc (20224)
dzogcsen Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20226
Há ezaz... ócsónak kell lenni. Ezek a magnók házi demó felvételekre készűltek, Szemző is arra használta, begyakorolta rajta felvételt, arányokat hogy kevesenn drága műsorídőt kelljen nagy studióban fizetni.
Előzmény: ***RS*** (20225)
***RS*** Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20225
Háromfejes magnón is van korrekt szinkron lehetőség még a félprofi kategóriában is. (TEAC A-3440, Sony 880-2. Tandberg TD-20 stb) Az egyszerüsítés jegyében használtak kombi fejes rendszert, így nincs szinkron probléma.
Előzmény: dzogcsen (20223)
spacc Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20224
.... de akkor miért muszály?
Előzmény: dzogcsen (20223)
dzogcsen Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20223
Muszáj kombifejesnek lennie hogy szinkronban legyenek a sávok. a háromfejeseknél ha szinkronfelvételt csinálsz akkor a felvevőfejen hallgatsz.
Előzmény: ***RS*** (20222)
***RS*** Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20222
Ráadásul ez a Tascam kombi fejes is, tehát nuku monitor! (ehhez jön hogy semmivel sem kompatibilis. Olyan mint a Tascam Syncaset 238, ami CC kazettán rögzített 8 sávot, 9,53 cm/sec-on....)
Előzmény: dzogcsen (20218)
dzogcsen Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20221
Me Szemző Tibitől kaptam ajándékba, és ragaszkodik hozzám még senki nem ajálott érte semmit, azé. Amire csinálták arra jó.
Előzmény: spacc (20219)
***RS*** Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20220
Van fent egy fekvő Otari is, 4 sávos, de mintha 1/2"-os lenne. Az sokkal jobb vétel szerintem.
Előzmény: Törölt nick (20216)
spacc Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20219
bexélsz öxe-wixa.... most jó, vagy nem jó? + akkó minek tartogatod?
Előzmény: dzogcsen (20218)
dzogcsen Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20218
Fostex 8 sávosom van normál szalaggal, 38-on zajcsökkentő nélkűl 28-32 dB a jel-zaj viszony kümönböző szalagokkal mértem. Egy katasztrófa a dolog, zajcsökkentővel jó de a hang... no ennyi.
Előzmény: newnikk (20217)
newnikk Creative Commons License 2010.01.23 0 0 20217
Az S/N-je szarabb, mint egy Tesláé, mivel hogy ne így legyen, ahhoz 1"-os szalag kéne.
Előzmény: Törölt nick (20216)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.22 0 0 20216
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.22 0 0 20215
gabocza1 Creative Commons License 2010.01.22 0 0 20214
A 125-nek is öntvény a váza, csak nem dörzskerekes...
Előzmény: big-dewil (20211)
big-dewil Creative Commons License 2010.01.22 0 0 20213
Jowan, holnap lefotozom. Dilis, sürgetös banda. )))
Előzmény: gelván (20212)
gelván Creative Commons License 2010.01.22 0 0 20212
Melyik a kettő közül, nagyon szépek.
big-dewil Creative Commons License 2010.01.22 0 0 20211
Melyiknek wan öntwényböl a wáza? Meg 5 kilos wastányérja? A dörzskerékröl nem is bexélwe... )))
Előzmény: Audi80Avant (20210)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.22 0 0 20210
td 124 - td 125. csak egy szám a különbség :-)
Előzmény: big-dewil (20209)
big-dewil Creative Commons License 2010.01.22 0 0 20209
basszki a futomü nálam, a kardeszka a karral együtt spaccnál, a káwa is. Jöwö héten lex egyben, de akko még el akarja winni gabo is.
A 125 fogalmam sincs, h mi lehet? Talán a fejböséged?)))
Előzmény: Audi80Avant (20208)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.22 0 0 20208
akkor nézz rá a Thorensre! lehet 125-ös? PP
Előzmény: big-dewil (20207)
big-dewil Creative Commons License 2010.01.22 0 0 20207
csak 1 xámot ütöttem el. bocsi.
Előzmény: Audi80Avant (20206)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.22 0 0 20206
ezek annyira újak , hogy még a gyártásukba sem fogtak bele :-))
Előzmény: big-dewil (20196)
etwg Creative Commons License 2010.01.22 0 0 20205
- Ha egyáltalán megtalálja a postahivatalat......:-))))
Előzmény: ***RS*** (20204)
***RS*** Creative Commons License 2010.01.22 0 0 20204
Az USA-ban mindenki csak az USA-n belül postáz. Sokan még Alaszkába, Hawaira Guam-ra sem küld semmit.
Előzmény: kékszemű (20203)
kékszemű Creative Commons License 2010.01.22 0 0 20203
Mivel az eladó csak az USA-n belül postáz, így nincs kísértés, hogy megvedd :-)))
Előzmény: ***RS*** (20202)
***RS*** Creative Commons License 2010.01.22 0 0 20202
Ismeri valaki ezt a fajta TDK szalagot? Az orsó olyan mint az AUDUA, de a doboza ismeretlen. ráadásul a szivar 1/2"-osnak hírdeti, és iylet még nem láttam.

http://cgi.ebay.com/TDK-Lot-of-3-Professional-Reel-to-Reel-10-1-2-Tape_W0QQitemZ300388738564QQcmdZViewItemQQptZVintage_Electronics_R2?hash=item45f0906604#ht_500wt_1182
big-dewil Creative Commons License 2010.01.22 0 0 20201
Minek nekem tükör, nem is értem. Amiota megwan a 124-es csak odalt és hanyatt tok alunni...
Előzmény: gabocza1 (20199)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20200
Nem mindenkinek lehet Hubble..:-))))
Előzmény: gabocza1 (20199)
gabocza1 Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20199
Irigykedsz, hogy neki elég egy tükör? :)
Előzmény: big-dewil (20198)
big-dewil Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20198
Neked elég sok emléked wan, hallod e! Pl a tükörben reggelente megnézheted a himbilimbit is... )))
Előzmény: Törölt nick (20197)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20197
Valahol van két ilyesmi 2collos guriga a fészerben nálunk ( az egyik mérési jegyzőkönyvvel) A 24 sávos STM magnóból ennyi emlék maradt...
Előzmény: STM810 (20192)
big-dewil Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20196
Wadonat uj 568-as BASF xalagok eladóak, ha érdekel walakit, emilen irjon.
STM810 Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20195
Bővebb infót küldök!
Előzmény: Audi80Avant (20193)
newnikk Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20194
Puskin szerint is minden az Anyegin múlik. :-)
Előzmény: Audi80Avant (20193)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20193
:-))) nem a műszaki ! az anyagi !
Előzmény: STM810 (20192)
STM810 Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20192
STM810 Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20191

Mellékelem a linket.Engem nagyorsón vagy magon érdekelne.

Megrendelném és utána, ha kell valakinek, vehet belőle.

Előzmény: Audi80Avant (20188)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20190
ez a ritkább és értékesebb kivitel . moccanj rá!
Előzmény: quad (20177)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20189

Az én szeretett GX-4000 magnómra hol lehet egyébként zsírúj szalagot rendelni,és mennyiért?

 

Köszi

 

 

Előzmény: STM810 (20187)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20188
mik a paraméterek?
Előzmény: STM810 (20187)
STM810 Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20187

Az STM-310 azt hiszem, hogy mindannyiunk kedvence.

Aki hajlandó lenne társulni velem RMG SM911-es szalag beszerzésére, kérem jelentkezzen.

newnikk Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20186
Szerintem a szürke szebb, de lehet hogy ezt csak idült studeritiszem mondatja velem.:-)
Előzmény: spaceshuttle69 (20185)
spaceshuttle69 Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20185
Van egy fekete példány is. Ezt ugyan én festettem át,
de azóta már találtam gyárilag fekete burkolólemezeket is.
STM-310 fekete
Előzmény: newnikk (20181)
spaceshuttle69 Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20184
Ja, bocs nem láttam a felső képet amin látszik az összes ki- és bemenet.
Előzmény: spaceshuttle69 (20183)
spaceshuttle69 Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20183
Tavaly készült kép.
A szürke burkolat ezen a pédányon újra van festve.
A tuchelen törlő- és előmágnesezőáram mérőpontok vannak kivezetve.
Oscillator kérdésére:
A ki és bemenetek természetesen szimmetrikusak, de amit az alábbi képen látsz, az a piros XLR-szerű valami az a 220-as tápcsatlakozó.
Előzmény: newnikk (20181)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20182

A magnó oldalán jól látom hogy egy XLR kapu van?

 

Ha az amire én gondolok akkor az kurva jó dolog,nagyon nagy találmány a szimetrikus jelvezetés.

 

 

Előzmény: quad (20177)
newnikk Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20181

Nagyon szép! Ez mostanában készült kép, vagy száz éve?

A fejegység fölött a tuchel mire szolgál?

Előzmény: spaceshuttle69 (20179)
spaceshuttle69 Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20180
Meg sztereó/monó átkapcsolós, azért van három jelzőizzó a tárcsák között.
Előzmény: quad (20177)
spaceshuttle69 Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20179
Ez meg egy órás példány
STM-310 órával
Előzmény: quad (20177)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20178

A szintetizátor alapjába véve valóban egy hanggenerátor,csak az én hangszeremen sajnos nem tudom a frekvenciákat léptetni.

Ahhoz hogy ezt meg tudjam tenni moduláris,vagyis egységenként egymáshoz kapcsolható külső huzalozású szintetizátor kellene,olyanom meg sajnos nincsen.

Éppen ezért nem tudok oscillált,ráadásul szabályozható frekvenciájú jelet küldeni a magnóra.

 

Tényleg az van hogy Oscillator-77 nicknevem az van,de oscillátorom az  sajnos nincsen.

 

 

 

 

 

Előzmény: négyszög (20173)
quad Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20177

Egyelőre ez az összes infóm róla: 

 

 

spaceshuttle69 Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20176
Kerek csokoládé, szögletes csokoládé ....

Van a kerek gombos /reed/ és a szögletes gombos /Rafi/
Azon belül a 4 és az 5 szögletes gombos kezelőpulttal szerelt.
A szinkron főmotoros és az elektronikusan vezérelt főmotoros.
A szalagmérő óra nélküli és a szalagmérőórás.
Azon belül a mechanikus és a digitális /LCD/ órás.
A TBA-s erősítőkkel szerelt és a TAA-s erősítőkkel szerelt.
A IEC-es és a NAB-os.
A 19/38-as és a 9,5/19-es sebességű.
A Philips, a Woelke és az ML fejekkel szerelt.
A mono/sztereó átkapcsoló nélküli és a mono/sztereó átkapcsolós.
A tranzisztoros és az IC-s /TBA810/ végfokkal szerelt.

Most hirtelen nem jut több az eszembe :-)


Előzmény: quad (20174)
spaceshuttle69 Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20175
Ezzel a nicknévvel nincs hanggenerátorod?!
Előzmény: Törölt nick (20171)
quad Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20174
Miért, hány fajta STM 310 van?
Előzmény: Audi80Avant (20128)
négyszög Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20173
Mér? A szintetizátor mi, ha nem jel generátor???
Előzmény: Törölt nick (20171)
négyszög Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20172
Demagnetizálni lehet, de nem csak a fejet, hanem a z öszes szalagvezető elemet!
Előzmény: Törölt nick (20171)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20171

Hát jelgenerátorom sajnos nincsen,a vizsgálati módszer érdekelt.

Amit tudok tenni hogyha megérkezik a megrendelt négy darab szalag akkor azzal próbálkozom.

Nagyon remélem hogy a jelenlegi szalag problémás az előmágnesezési gondok miatt,vagyis hogy már öreg a szalag.

Egyébként a felvevőfejet nem kellene esetleg valahogy demagnetizálni,ilyen probléma nem lehet?

 

 

 

Előzmény: négyszög (20170)
négyszög Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20170
Legalább három dolog lehet, 1. fejállás,2. előmágnesezés, 3.szalag, valamint ezek kombinációja! Ha generátorral akarsz felvevőfejet állítani, akkor először adj be 400 Hz-et,állíts be 0 dB-t, Majd küldj 10-kHz-et, és állítsd be a legnagyobb kimenőjelet, a fej döntögetésével! Vigyázz, hogy a fej magasságát ne állítsd el!
Előzmény: Törölt nick (20169)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20169

Egyébként lejátszani szépen játsza azokat a dalokat amik azon a szalagon vannak amivel vettem a magnót.

Csak amit felveszek az tompább.

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20168

Majd esetleg kicsit később:))

 

 

Előzmény: négyszög (20167)
négyszög Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20167
Amúgy magnóban, egy STM, 210, vagy STM,310 Igen jó kompromisszum volna és megúsznád, egy kilón bellül!
négyszög Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20166
Tekintettel a korára, valószínűleg, kopottasak már a fejek, és szét is lehetnek már tekergetve a mérőszalagos baállítás az idvezítő módszer.
Előzmény: Törölt nick (20164)
négyszög Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20165
Mérőszalaggal!
Előzmény: Törölt nick (20164)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20164

Azt olvastam máshol is,most megrendelem a négy szalagot aztán nekiugrok.

Egyébként fejállítást mivel lehet szakszerűen végezni?,a bemenetre jelgenerátorral

1 Khz-es jelet küldeni,és rámérni a kimenetre? milyen profi megoldások vannak erre?

 

 

Előzmény: négyszög (20161)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20163

ááááááá nem,az semmi az a pár tíz milla:)))))

 

 

Előzmény: négyszög (20162)
négyszög Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20162
Csak, nem a piszkos anyagiak hiányoznak??
Előzmény: Törölt nick (20160)
négyszög Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20161
Nem ismerem őket, nemvettem még tőlük semmit, de ettől persze lehet jó! A kolégák látom ajánlották Jakgabit ,a vateráról, nem olcsó ,de megbízható! Én is vettem már tőle, Ha javasolhatom ,egy féle szalagra áljál, be, és amagnót is erre állítasd be, mert szalag, és szalag között nagy külömbségek vannak, mágneses tulajdonságaikat illetően, és mechanikusan is! Az AKAI,nem a finom szalag,kezelő fajta! 25 mikronosnál, nem ajánlott vékonyabbat tenni rá!
Előzmény: Törölt nick (20159)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20160

Én is szeretnék egy A-80 ast mérőhíddal,egy 24 sávos pultot 24 direct out-al,mondjuk valamiféle NEVE vagy SSL pult meg is felene,master tape recordert,Dynaudio BM-15A,és genelec stúdiómonitorokat,UA dinamikaszabályzókat,meg profi hangszereket.

 

Törölt nick Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20159

Innen rendeltem szalagot,bár van itt minden hifi cucc is.

Bal oldalon ott vannak a hifi komponens kategóriáknál a magnószalagok,

 

Íme:

 

http://www.pcbonto.hu/portal/Budapest/HiFi_cuccok_4ee40ab971fb990c_645146_.html

négyszög Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20158
Itt, inkább, STM, be, vagy studerekbe, 38 centin.
Előzmény: Törölt nick (20156)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20157

Előszöris,nagyon szívesen.

Lehetne erről a témáról,meg szintézisrendszerekről még nagyon sokat írni.

Hát én rendeltem 4db szalagot magamnak,azokkal próbálkozom.

Remélem hogy csak a jelenlegi szalagot nem tudja normálisan előmágnesezni a fej,és azért tompább a hang,bár érezhetők a felső tartományban lévő tranziensek,de még nem az igazi.

egyelőre ennyit tudok,és igen szeretném hallgatni.

Nem a retro-s hülyegyerek vagyok,aki csak divatból csinálja.

 

Előzmény: négyszög (20155)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20156

Tovább nem Offolok,mert a végén kihúzzátok a gerincemet a számon,és befűzitek egy B-100-as Tesla-ba:)))

 

 

 

négyszög Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20155
Köszönö a segítséget, mert bennem ,ezek már igen homályosak, (a-70-es Évek ) elején foglalkoztam utóljára szintetizátorral. Olvasva hozzászólásaidat, látom meggyűlt a bajod az AKAI-val ,szivesen segítek, rendbetenni, bár ha hosszútávon magnózni szeretnél, tényleg utánna kellene nézned valami jobb darabnak. Persze az a kérdés hogy mit szeretnél vele csinálni!
Előzmény: Törölt nick (20153)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20154
Mármint a vezérlés hybrid a DCO-nál,mert digitálisan vezérelnek analog oscillatort.
Előzmény: Törölt nick (20153)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20153

De a régi analog szintik is ilyenek,ahol tranzisztorokkal,meg egyéb félvezetőkkel volt tele a hangszer,vagyis full analog

Az elején még mint egy kétajtós ruhásszekrény,aztán az ic-k miatt egyre kisebbek lettek.

Egyébként az minősül analog szintetizátornak ahol az alap hullámforma előállítása (VCO),szűrése(VCF),burkológörbén történő modifikációja(ENV),és erősítése (VCA)végig analog módon,vagyis feszültségvezérelt úton megy végbe.

 

Ahol már a jelút (DCO)-val kezdődik ott már hybrid szintézisről beszélünk.

 

Ja magyarázat: :)

 

VCO-Voltage Controlled Oscillator

 

VCF-Voltage Controlled Filter

 

ENV-Envelope Generator

 

VCA-Voltage Controlled Amplifer

 

DCO-Digital Controlled Oscillator

 

Csak gondoltam leírom:)

 

Előzmény: négyszög (20152)
négyszög Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20152
Persze, tudom, az még elektromechanikus volt ,motorral, és színusz profilú fogkerekekkel! Tehát szó szerinz nem szintetizátor volt, de még analógnak tekinthető elektronikus hangszer!
Előzmény: Törölt nick (20151)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20151

A hammond az orgona,azt gondolom tudod,vagyis nem letárolt mintákat játszik vissza,illetve nem egy elektronikus oscillator(nem én :)      ) állít elő hullámfomákat.

 

 

Előzmény: négyszög (20150)
négyszög Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20150
Számomra, az utolsó ,"Analóg " szinti, a Hammond orgona volt!! Egyébbként köszönöm a leírást, most már nekem is újra felderengett hogy mi asampler, De mondandóm lényege, inkább az hogy,te már ízig -vérig digitálisvagy a topic lakók többségéhez képest, már a korodnál fogva is!
Előzmény: Törölt nick (20149)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20149

A Sampler másnéven mintavevő arra szolgál hogy hangmintákat tölts bele valamilyen adattároló médiumról,ezek álltalában wav formátumok.

Lehet az Floppy disk,cd,vagy merevlemez.

Továbbá mintát is vehetsz a gép bemenetein keresztül (mikrofon,vagy vonal),majd ezt a mintát letárolva floppyra,vagy merevlemezre később is elő tudod szedni.

Ezeket a mintákat szerkesztheted (vágás,effektezés,stb.stb.),mindezt szintibillentyűzetre kiosztva,vagyis abc-s hangokra.

Igen,ez egy full digitális hangszer,a régebbieknek,és a 20-30 évvel ezelőttieknek még analog volt a szűrőblokkjuk,de a kilencvenes évek óta mindenük digitális.

A sampler mint olyan már nem létezik,2003  körül gyártották az utolsókat,már csak olyat lehet újonnan kapni amik inkább dobhangokhoz valók,ezek az Akai MPC-k.

Egyébként elég sok szintibe beépítenek sampler funkciókat,de az már nem különálló egység.

 

 

Előzmény: négyszög (20148)
négyszög Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20148
Jézusom, azt sem tudom, mi az a sampler! Nem, én a jó öreg analóg szalagos magnókra gondoltam meg arra ,hogy azt említetted hogy az analóg technika örökké élni fog!
Előzmény: Törölt nick (20147)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20147

Ezt hogy érted?

 

Ha sampler ügyben érted akkor csak a véleményemet írtam le röviden.

 

Előzmény: négyszög (20146)
négyszög Creative Commons License 2010.01.21 0 0 20146
Érdekes. Szenteltél, némi teret az analóg hangzásnak, és azóta is digitálisan beszélsz?
Előzmény: Törölt nick (20145)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20145

ASR-10 ről még annyit hogy fasza mintákat lehetett hozzá szerezni,de ha már samplereknél járunk akkor Emulator sorozat,illetve a nagy konkurens az AKAI S-1000/1100

 

Jobbak a szűrők a régi emu samplerekben,mint az ASR-ekben.

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20144

Prophet-5,méghogy bejön...micsoda kérdés?

 

Isten áldja a Sequntial Circuit-ot,ami már rég nincs,illetve a Dave Smith(aki főmérnök volt a cégnél) mostanában nagyon aktív.

Viszonylag olcsó,és drága Analog szintiket gyárt DSI Instruments név alatt.

Egyébként a Prophet-5 licenszét vásárolta meg anno a Korg,és ebből lett a Polysix,mely egy hat szólamú full analog gép feszültségvezérelt oscillatorokkal,és szűrőkkel.

Egyébként a Polysixnek az volt a "gúnyneve" hogy a szegény ember Prophet-5-je

A Prophet ugye öt szólamú hangszer ha jól emlékszem,és nincs arpeggiatora,

míg a polysix vagy egyszerübben PS6 az mint fentebb írtam hat hang polifón,

és van benne arpeggiator.

 

De akár a PS6 ot,akár a Prophet-5 öt nézzük,mindkettőben SSM filterblokk van

A Prophetnek van CV kapuja a vezérlésekhez,a Polyixnek  is van hasonló,

de az inkább ritmusgépek,és Step sequencerek vezérléséhez,és szinkronjához van kitalálva.

 

 

ASR-10:-Nem rossz,kicsit nyakatekert a kezelése elsőre,(meg másodikra is).

Kicsit instabil némelyik,akár a legtöbb Ensoniq cucc,meg amcsi szinti.

Már ők sincsenek ugyebár.

Asszem felvásárolta az EMU system,azt meg a Creative Labs komersz hangkártyákat gyártó cég.

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20143
Elnézést én is offolnák
Az ASR 10 értékitéletedben hol helyezkedik el ?
Előzmény: Törölt nick (20138)
négyszög Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20142
Egyébbiránt , Érdeklődnék hogy megér-e negyven rugót, egy STM 200, ? Enyiért látok fent egyet a vaterán,valamint mennyibe vóna a 210-esítése?
philipsmaniac Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20141
Lehet még rendeli új szalagot pl. Amerikából Ampex utód Quantegy-t (bár azt itt többen nem ajánlanánk főleg GX Akai-hoz), vagy ott van a BASF/EMTEC utód RMG, csak náluk meg 20 db a minimális rendelési mennyiség. Ajánlom a vaterán jakgabi termékei közül a Zonal szalagokat, én már többször is vettem a GX-hez, jól szól vele már 9,5-en is.
Előzmény: Törölt nick (20132)
négyszög Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20140
Megkaptad az emailt?
Előzmény: spaceshuttle69 (20139)
spaceshuttle69 Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20139
OFF
Prophet 5 bejön :-) ?
ON
Előzmény: Törölt nick (20138)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20138

OFF

 

Nézd az tény hogy nem volt stabilizátor a moogokban,kezdve a moduláris rendszereken át a többi korabeli szintetizátorokon keresztül a minimoog,és el is hangolódott minden feszültség és hőingadozásra,ami igaz volt gyakorlatilag az összes korabeli moduláris/félmoduláris/és fix huzalozású szintikre,de volt azokban a hangszerkben,mármint a hangjukban részletgazdagság és lélek,ami a legfontosabb.

 

A DX7,meg az egész DX sorozat az már ugyebár egy másik történet,totál másfajta szintézisredszer (FM).

Tudod én akkoris a valódi analog szintézisben hiszek.

Azért a 70-es évek végétől már megoldották a hangolás stabilizálását a mérnökök,sőt memóriájuk is lett a 70 es évek végétől a szintiknek.

 

Megjegyzem a most kapható moogoknak is kell 25-30 perc hogy stabillá válljon a hangolásuk.

Egyébként a DX7 "tette be a kaput" az analog szintiknek,mert nagyon korszerű volt akkor a dx,preset memória,kristály alapú stabilizálás,és MIDI.

Innentől kedve a nagy nevek hybrid hangszereket építettek digit vezérlésű oscillatorokkal (DCO),a többi része a hanggenerálásnak az analog volt.

A Korg a DW-6000/8000 el be is fejezte a hybrid hangszerek gyártását 87 körül,

A Roland pedig a JX-8P/Super JX-10 modellekkel szintén 87 körül,

 

Onnantól kezdve mindenki PCM alapú hangszereket épített.

 

Na ennyit erről,bocs az újbóli offolásról.

 

Egyébként a témáról rengeteget lehetne még írni,de ez mégiscsak a szalagos magnók fóruma.

 

ON

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: etwg (20137)
etwg Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20137

Èn joval korábban születtem és amikor te születtél már lemezeket vágtam.

Sokban egyetértek azzal amit mondasz, de az analog világnak is megvolt minden balhéja (pl. ha be kellett ujra állitani egy Moog vagy ARP szintetizátort).

Mekkora kö esett le mindeki szivéröl, amikor elöbukkant a DX-7-s majd utánna a többiek.

 

 

:-D

Előzmény: Törölt nick (20136)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20136

Én úgy értem hogy technikailag nem fogja a digit az analogot legyőzni,

más szempontból már sajnos megtörtént.

 

Mondjuk aki nem hallja a külömbséget az ilyen olyan tömörített sound és az analog rendszerek közt annak úgyis mindegy.

Hála Istennek azért én abban a korszakban voltam kisgyerek amikor még volt becsülete a hangzásnak,kár hogy nem születtem kicsit korábban mint 1977.

Még az akkori csehszlovák tesla "tömeglemezjátszó" is normálisabban szólt mint a mai steril vackok,pedig azok a gépek aztán ölték a lemezt köszönhető a fix,akár 5 g-os tűnyomásnak,meg a zafír lemezgyilkos pickupoknak.

 

Egyébként ugyanez a helyzet (mármint az igénytelenkedés) a mai szintetizátorok területén is.

Méregdrágán,és gányul összehajított kaszni,és billentyűzet,DSP-k álltal  a legtöbb esetben iszonyat rosszul modellezett oscillator,szűrő(k),és burkológörbe generátorok,üres és steril sound.

 

SOHA nem lehet tökéletesen leírni egy analog szintézisrendszert modellezéssel.

Amint stabillá válik a modellezett hullámforma,onnantól kezdve megette a fene az egészet.

Ott aztán van minden,csak élet nincs a soundban.

 

 

 

Előzmény: etwg (20135)
etwg Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20135

Ezért nem fogja a digitális világ legyőzni az analogot

 

 

Már nem,  megtette egy pár éve....:-D

 

Sajnos

Előzmény: Törölt nick (20132)
négyszög Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20134
Ne legyenek ilúzióid, kifogunk pusztulni mint a dínók! Az analóg technikákhoz, precíz finommechanika kell, és ez drága, és szaktudás kell! Valamint nemkevés nyersanyag,ellenben képzett hangmérnök STB-STB: De a legfontossab ,IGÉNY. és ez csak egy szűk rétegnek van! Ez pedig nem piaci tényező!!!
Előzmény: Törölt nick (20132)
Jolida Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20133
Megy a kamionunk SPT-VIL útvonalon is? :-)
Előzmény: quad (20106)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20132

Mindenesetre én rendelek négy szalagot aztán meglátjuk.

Remélhetőleg azokkal már nem lesz baj.

Óriási hibának vélem hogy a hobby,és hifi magnókhoz nem gyártanak már szalagot.

Sajnos fel fog nőni,(illetve már fel is nőtt) egy olyan generáció akik a valódi,és szofisztikált analóg hangzást már nem igen fogják ismerni,és nem is lesz rá igényük,

ergo zeneileg elbutulnak,és megsüketülnek.

Mondjuk ha megnézzük hogy mit termel ki globálisan a zeneipar,és azt milyen szinten keverik ki a stúdiókban akkor nincs igazán min csodálkozni.

Studer A-80 helyett protools,meg logic.

Minőségi analog pult helyett,meg digit.pultok,stb.

Analog szintetizátorok helyett szoftveres megoldások,stb.

Egyszerüen borzasztóak a mai felvételek,egy csomó minden hiányzik a hangképből,hát még amikor mp3-ba konvertálják.

Mire az ipodra,meg hasonszűrü szörnyűségekre kerül a "zene" addigra teljesen ki lesz egy csomó harmonikus dolog ölve a zenéből.

 

Ezért nem fogja a digitális világ legyőzni az analogot mert az analognál lélegzik,és él a zene,a digitálisnál meg statikusan,kimatekozva "áll" a hangkép akár egy egyenlet. 

 

Bocs hogy kicsit off-oltam.

négyszög Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20131
Merefelé vagy, lehet hogy tudnék segíteni!
Előzmény: Törölt nick (20129)
gabocza1 Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20130
Itt a többség nem fővárosi...
Előzmény: Törölt nick (20129)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20129

Sajnos én eég messze lakok a fővárostól,ez a magnó meg dögnehéz.

A környéken "csak" tv szerelők vannak,nem szeretnék a lentebb leírt módon járni.

 

 

Előzmény: Audi80Avant (20127)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20128
melyik fajta?
Előzmény: quad (20102)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20127
az aktiv hiradástechnikai műszerész nem egyenlő a szalagosmagnó-beállítóval :-)
utóbbihoz speciálisan csak erre a területre használható felszerelés tartozik.
Itt a topicon is vagyunk többen is akik ezekkel a holmikkal rendelkezünk és nem félünk használni :-)
Előzmény: Törölt nick (20125)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20126
Üdvözlöm a HiFis Urakat!
Magam is rajongok a hifi cuccokért,de a szalagos technikákba nem mélyedtem még bele.
Van egy SABA 305-S gépem,ami elektroncsöveket is tartalmaz és arra lennék kíváncsi,hogy ez mennyire számít jónak,illetve piaci ára kb. mennyi lehet.
Szalago nincs,ezért ki sem tudtam próbálni,csak CD lejátszót kötöttem rá és hangfalon hallgattam.Nekem halknak tűnt,de nem szólt torzan.
Ja,van beépített hangszórója is.

Köszönöm.
SABA kép
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20125

Én tudok egy konkrét esetről,amikor egy kb. 50-55 éves aktív híradástechnikai műszerészhez került egy GX-4000,aki állítólag profi.

Két hét múlva kapta vissza a gazdája a gépet úgy hogy állítólag nem volt ideje a szerelőnek ezzel "vacakolnia".

Amikor a szerelőhöz került a gép akkor csak fej problémái voltak,mire elkerült onnan már tekerni nem tudott egyik irányba sem,sem pedig lejátszani.

A műszerek mögötti háttérvilágítás meg totálisan döglött volt.

 

A szerelő meg annyit hozzátett hogy " ha kell hozzá mototr akkor neki van egy ehhez a típushoz való.

 

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (20123)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20124

Köszönöm az eddigi tippeket,megpróbálok szerezni egy jó minőségű szalagot.

Sajnos újonnan totál lehetetlen szalagot szerezni ehhez a géphez.

 

 

Előzmény: Törölt nick (20122)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20123
Erre lenne szükség, csak egyre nagyobb problémát jelent erre a munkára megbízható vállalkozót találni.
Előzmény: Audi80Avant (20121)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20122
Nagyon is elképzelhető - nem tudtam, hogy csak egyetlen szalagod van - szerez egy garantáltan jó szalagot, és azzal állitsd a magashang maximumot.
Előzmény: Törölt nick (20120)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20121
Pontosan így van!
Ha meg akarja tartani érdemes átnézetni , hisz nem mai darab. Egy szalagos magnó fejeinek házi tekergetéséhez pedig ne adjunk tippeket . Csak rosszabb lesz.
Előzmény: Törölt nick (20119)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20120

Sajnos igazad van,én teljesen más területről jövök...

Egészen pontosan az Analóg Szintetizátorok felől,de az más káposzta.

 

Szerinted érdemes szereznem egy másik szalagot is,nem az van hogy már öreg a szalag?

 

Előzmény: Törölt nick (20119)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20119
Szakmai tájékozottság és műszerek nélkül, szvsz, nem jutsz előbbre sajnos.
Előzmény: Törölt nick (20118)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20118

Csavargattam az ominózus csavart.....

Magasabb tranziensből egy picit több lett,de nem jelentős sajnos.

Ha EQ-nélkül veszem fel és játszom vissza,akkor jóval tompább a hangkép.

 

További ötleteket köszönettel várok.

 

Gondolom a lejátszófejet nem kell babrálni,mert mint említettem ami a szalagon van az viszonylag jó minőségű.

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (20117)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20117
És természetes, hogy a talpon lévő három csavar egyikéről van szó.
Előzmény: Törölt nick (20115)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20116
középső fej mellett jobb oldalon, középen !!!
Előzmény: Törölt nick (20115)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20115

A középső fej jobb oldalán két csavar van egy alul,egy pedig felül.

Vagy azt mondod,amelyik a "fej talpánál/alján" van?

 

 

Előzmény: Törölt nick (20114)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20114
A középső fej mellett jobb oldalon, középen lévő csavar. Ha még nem nyúltak hozzá, piros festékkel van rögzítve.
Előzmény: Törölt nick (20113)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20113
"

Szóval először felvétel közben a felvevőfej fejrésének merőlegességét állító csavart csavargatnám, mert így gyorsan kiderül, hogy csak egyszerű elállítódásról, vagy komolyabb gondról van szó..."

 

Melyik az a csavar,felülröl a két nagyobb méretű csavar a fej tetején?

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20112
Felvételnél,és visszajátszásnál is ugyanannyi a kivezérlés mindkét csatornán...
Előzmény: kékszemű (20109)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20111
A középső, a fekete a tőrlő-fej.
Előzmény: Törölt nick (20110)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20110

A felvevőfej melyik a három közül,a fekete? :)

 

Komolyan kérdezem....

 

Előzmény: kékszemű (20109)
kékszemű Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20109

Először arra gyanakodnék, hogy a felvevőfej és a lejátszófej (már) nincs szinkronban egymással. Viszont ha a régi felvétel szépen szól, az azt jelenti, hogy a lejátszófej jó pozícióban maradt és a felvevőfej állítódott el.

 

Szóval először felvétel közben a felvevőfej fejrésének merőlegességét állító csavart csavargatnám, mert így gyorsan kiderül, hogy csak egyszerű elállítódásról, vagy komolyabb gondról van szó...

Előzmény: Törölt nick (20107)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20108
Ha jelentős a magas esés, sajnos felmerülhet a felvevő fej belső repedése. Ilyenkor 10 kHz-en -4..-6 dB jelcsökkenés mérhető.
Előzmény: Törölt nick (20107)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20107

Mint korábbi hozzászólásomban említettem hogy amikor megvettem a gx-4000D-t akkor kaptam hozzá egy szalagot,amin Elvis Presley-t től kezdve,a Shadows-on át van minden.

Ezek a felvételek viszonylag szépen szólnak,de ha fel akarok venni a szalagra akkor jóval tompább felvétel hallható,a magas tranziensekből meg nagyon kevés.

 

A kérdésem az lenne hogy gyanakodjak e esetleg felvevő/törlő fej hibára,vagy szimplán öreg a szalag,és már nem tudja a fej normálisan előmágnesezni?

 

A fejeket megpucoltam,de semmi változás,megjegyzem szinte nem is volt rajta szennyeződés.

 

 

 

 

quad Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20106

Nem kell érte menni, ingyen el tudnám hozatni. :-)

 

(Az ingyen csak a szállításra értendő)

Előzmény: kékszemű (20105)
kékszemű Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20105

Ha fizeted az utiköltségemet, szívesen elmegyek veled Vilniusba magnót nézni :-))

Előzmény: quad (20102)
newnikk Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20104
Pedig egy jókora ládába épített 18"-os lavoron akár az is meggyőző lehetne...
Előzmény: big-dewil (20103)
big-dewil Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20103
Az meg egyenest perwerz wolna, ha 2-3 Watton mutogatnál nekik nagyzenekari, wagy kraftwerk müweket... )))
Előzmény: négyszög (20100)
quad Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20102

Szerintetek mennyit ér egy STM 310. Állítólag 70 ezer forint körül árulnak egyet Vilniusban. Érdemes megnézni?

 

 

Egy korábbi bejegyzésre utalva: Nekem előbb volt Nagrám mint Akaim, de most is egy Akai X-IV-re hajtok.  Érdekes módon annak ellenére, hogy olcsóbb mint egy "átlag" Nagra, annál mégis jóval ritkább.

Előzmény: négyszög (20099)
dzogcsen Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20101
Hát persze! Rontod szegény médiamark meg hasonlók üzletét, és kimeríti az izgatás tényálladékot! :-)
Előzmény: négyszög (20100)
négyszög Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20100
Amúgy , meg bizonnyos " CUKROS" bácsi szimptómákat fedeztem fel az utóbbi időben magamon !!! Becsalogatok , fiatal egyéneket, és szemérmetlenül mutogatok nekik hang felvételeket 500W helyet 20 watton , és nem MP_3 ban, ez bűn tetendő?
négyszög Creative Commons License 2010.01.20 0 0 20099
Uraim,kedves topiktársak ! BAJ VAN !! Nagy baj! Egyre inkább érzem hogy kevés a műhelyben lévő szalagos magók száma, és minősége! Help, hilfe, segítség!!Egyre inkább érzem hogy találnék helyet , STM 210, 310? 610, 800-as és egyébb magnóknak!! Van ez ellen ellen szer??? ? Vagy elvisz az ördög? Studer, már maga a vég?? Jobban járnék a h1n1 -el! Álítólag azt túl lehet élni! Ez csak az idősebb korosztályt támadja.
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.19 0 0 20098
Egy menetes csavarral kell rátekerni :)) E-mailem publikus,megbeszéljük.üdv
Előzmény: Törölt nick (20096)
newnikk Creative Commons License 2010.01.19 0 0 20097
A toldat csak egy cső. A recés rögzítőcsavar külön van hozzá.
Előzmény: Törölt nick (20096)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.19 0 0 20096

A búra alatt már néztem,sajna nincs ott.

 

Mit kérsz a toldatért?

 

Egyébként csak simán rá kell csavarni,vagyis menetes?

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (20093)
newnikk Creative Commons License 2010.01.19 0 0 20095
De sok más doktortól eltérően ez esetben jó értelemben véve.:-)))
Előzmény: gabocza1 (20094)
gabocza1 Creative Commons License 2010.01.19 0 0 20094
No, szegény Doktor úrból fószer lett...:)
Előzmény: newnikk (20092)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.19 0 0 20093
Én is Akaikkal kezdtem,mint szerintem sokan itt közülünk :)) Üdv a csapatban! :)
(a tengelytoldatot a szalagvezető búra alatt nézted?oda van felcsavarozva :))
De ha nem van,akkor van egy rozzant Akai 4000 D-m,annak ugyanolyan a toldata,oda tudom adni :))
Előzmény: Törölt nick (20091)
newnikk Creative Commons License 2010.01.19 0 0 20092

Isten hozott!

Legtöbbünknek volt a Studere, esetleg Nagrája előtt, vagy van valamilyen AKAI-ja, magamat is beleértve (GX-4000D, később GX-220D).

Szerintem esztergáltass adaptert.

Jó szalagokat pl. a vaterán vehetsz néha. (Figyeld a jakgabi néven eladó fószert.)

Előzmény: Törölt nick (20091)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.19 0 0 20091

Sziasztok,

 

Örülök hogy végre találtam egy nekem való topicot:))

Nos,rólam annyit,32 éves múltam,és egy Akai GX-4000D boldog tulaja vagyok tegnap délután óta.

Istrumentális elektronikus zenét szerzek egyébként abszolte mértékben computer nélkül.

Sem felvételhez sem hangszerként nem használok számítógépet.

 

Remélem nem leszek kiutálva a magnómmal innen,hisz mégsem Studerem vagy Nagra-m van.

 

Rögtön kérdezek is két dolgot:

 

 

a gx-4000 hez a hangtengelyre a sebességszabályzó (váltó) "adaptert " honnan tudnám beszerezni?

 

Sajnos nem kaptam a magnóhoz.

 

Másik kérdésem,új vagy megkímélt állapotú szalagokat orsóval hol,és mennyiért lehet szerezni?

 

A magnóhoz kaptam egy orsónyi szalagot,meg egy másik orsót is (logikus:) )

Szerintem nagyon régi már a szalag,szemre ugyan nem problémás,de már a magas tranziensek nem jönnek elő eléggé amikor felvételt készítek a szalagra,viszont ami rajta van Shadows,meg Presley,az eléggé szépen szól.

 

Thx.

 

 

STM810 Creative Commons License 2010.01.18 0 0 20090

Eladó vagy cserélhető eredeti Revox NAB adapter pár.

E-mail cimem publikus.

Törölt nick Creative Commons License 2010.01.17 0 0 20089
Elismerésem, igy 60 éves szakmai rutinnal is direkt kisebbségi érzésem támadt.
Előzmény: Audi80Avant (20088)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.17 0 0 20088
ehh. mit frászoltok.. 25wattos kisweller és forrharisnya. minek ragozni . :-)
Előzmény: dzogcsen (20087)
dzogcsen Creative Commons License 2010.01.17 0 0 20087
Csináltam már többször, egy rémálom.
Előzmény: Törölt nick (20086)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.17 0 0 20086
Aprópopó......ha már említed a GX 4000-rest, a konstruktőrrel kéne kicseréltetni a lejátszó erősítő (bal-jobb) két első tranzisztorát, amire azért időnként sor kerül. Megnézném hogyan szippant, vagy hogyan nyúl be a pákával, mert ezért az egész panelt kiszerelni képtelenség.
Előzmény: spacc (20085)
spacc Creative Commons License 2010.01.17 0 0 20085

Waze!

Mán magyaráztam neked....... Ezeket az egységeket ha nem is az örökkévalóságnak, de jó pár évtizedes üzemre tervezik, utána öxepattincsák, osz jónapot. A javításával se foglalkoznak. Kidob, és bele egy tartalék. Ennek nem sok köze van az említett magnóhoz. A cardridge egységet egy meglévő konstrukcijóba "állmodta" bele a baromagyú konstrüktör.

Csak!  Mint ahogy egy mezei GX 4000 -es készülék szétszedése is - ha mondjuk az elektronika paneljét akarod levenni - már mondjuk a tápegységtől való szétválasztás is bonyolultabb, mert nem bontható a csatlakozás, itt is egyszerübb lett wón félig szétszerelni az egész kütyüt és úgy csinálni a dolgot, de én nem akartam emiatt atomjaira robbantani a kütyüt.

Előzmény: big-dewil (20079)
ihagee Creative Commons License 2010.01.17 0 0 20084

 Szia !

Köszönöm szépen a hozzászólást . Én nem vehetem meg mert akkor a mostani tulajt kellene zaklatnom a használattal , azt meg nem szeretné . De az biztos hogy ezt nem tudná kidobni a mama :-)) Vagy 10 éve volt legutóbb bekapcsolva . Aztán eltekert rajta egy gombot a gazdi , és a műszer mutatója megmozdult , ezzel jelezvén hogy valamelyik kondiban még volt szufla... Azt nem tudom hogy van-e még hozzá vallami , de majd hétfőn megtudom hogy milyen cuccai vannak . Ősrégi magyar csöves Orion oszcilloszkópot tudnék adni ( tehát ingyér ) olyannak aki gyűjti vagy valami nosztalgikus gondolat miatt használni szeretné , de van vagy 15 kg meg 40x40x50 cm . Selejtezéskor nem dobták ki , és egy szekrény alján csücsül . Én meg sajnálnám kitenni , mégis csak magyar technikatörténeti emlék... Üdv , Ihagee

Előzmény: EXHFM (20080)
gabocza1 Creative Commons License 2010.01.17 0 0 20083
Ez még Ferenc Jóskának készült...:)
Előzmény: kékszemű (20082)
kékszemű Creative Commons License 2010.01.16 0 0 20082
Sosem láttam ilyet közelről, de a betett képet kinagyítva a 2111-es szám van rajta...
Előzmény: pagrus (20081)
pagrus Creative Commons License 2010.01.16 0 0 20081
Ez 2111-es.
Előzmény: EXHFM (20080)
EXHFM Creative Commons License 2010.01.16 0 0 20080
Üdv!
A képen mutatott B&K műszer nem 2112 típusú(2111helyett)? Tényleg matuzsálemi kort megért szerkezet, de egy tisztességes hanggenerátorral,pl. a korban hozzáillő B&K 1022-vel magnó méréshez, beállításhoz kiválóan alkalmas!A magnók mechanikai jellemzőinek kivételével(szalagseb. eltérés, nyávogás stb.) gyakorlatilag mindent meg lehet vele mérni,beállitani, a beépített terc/oktáv szűrőnek köszönhetően. 1963-ban még(vagy már) szerepelt a gyártó katalógusában,tehát tényleg nem "fiatal",de elnyűhetetlen tipus. Hozzávetőlegesen sem tudnám az árát megbecsülni,de aki komolyan ,hozzáértéssel foglalkozik magnó javítással, beállítással annak értékes lehet. Ha értő kezébe kerül,esetleg tudok kezelési útmutatót biztosítani.
Üdv
Előzmény: ihagee (20066)
big-dewil Creative Commons License 2010.01.16 0 0 20079
A mutko ementem a bömi xerwizbe, h állandojan wilágit wmi peros a müxerfalban, xedjék ki, me zawar.
Ha hixitek, ha nem, de azt a kibaxott bömi müxeregységet 5 felnött ember eccerre xedte xét, mert másként nem is lehet!
A wége perxe az lett, h leragasztották, mert perxe egy rohadt led wilágitott, amihez nem lehet hozzáférni sehogyan sem.
Az öxxerakásához mán elég 6 kéz is... )))
Előzmény: Törölt nick (20078)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.16 0 0 20078

Persze, de azért többször felmerült bennem is annak gyanúja, hogy egy-egy bizonyos kütyüből a gyárban is csak naponta egy darabot bírnak összerakni....

Előzmény: gabocza1 (20077)
gabocza1 Creative Commons License 2010.01.16 0 0 20077
"eleve 3 kezet igényelt volna a dolog...."
Vagy kettő használhatót...:)
Előzmény: spacc (20074)
gszilvis Creative Commons License 2010.01.16 0 0 20076

Húú, köszi! Ez aztán a gyors reakció...

Az eddigi felújítást apám csinálta, továbbítom az e-mail címedet neki, hogy felvegye veled a kapcsolatot (gondolhatod, hogy én mennyire értek hozzá).

KÖSZÖNÖM!

 

Sz.

Előzmény: Törölt nick (20073)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.16 0 0 20075
Valaki, valamikor azt írta az ilyen munka csak kávé és cigi kérdése....:DDD
Előzmény: spacc (20074)
spacc Creative Commons License 2010.01.16 0 0 20074

Node anno nekem kellett életre keltenem, hozta a gazdija hogy nem vált sávot a kartrídzszsa, - persze hogy nem váltott, mikor elötte soha nem használták, és a fejegység vezetőperselyeibe besűrüsödött a zsír....

 

A kiszedés még csu-csu, de amikor wixa akartam rakni, akkor az maga volt a siralom, eleve 3 kezet igényelt volna a dolog....

Előzmény: gabocza1 (20064)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.16 0 0 20073
Fel tudom újítani az eredetit benne,de van kuplungom is.Mailem publikus.üdv
Előzmény: gszilvis (20072)
gszilvis Creative Commons License 2010.01.16 0 0 20072

Sziasztok!

 

Szeretném a segítségeteket kérni. Szereztünk egy AKAI GX 4000D-t (ajándékba kaptuk). A felújítás nagyja már megvan, de hiányzik még alkatrész. Szükség lenne egy jobb és egy baloldali kuplungra. Amúgy elég szép állapotban van a gép, kár lenne veszni hagyni... Főleg, hogy a kisfiam nap mint nap használja, modhatjuk, hogy szerelem ez...

Van valami tippetek?

 

Köszi előre is!

 

 

Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.16 0 0 20071
naná hogy van! :-)
Előzmény: Törölt nick (20070)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.16 0 0 20070
Van valakinek ehhez mutterja ?


Elvitel elött
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.16 0 0 20069
Hát én is kiváncsi vagyok mit lehet kapni érte ?
Barátodnak esetleg más Brüel cucai is vannak? Szeviz könyveket, tartozékokat, csatlakozókat _egyébb régi dolgokhoz is, pl. Telefunken hosszúkás 22 polusúhoz mamát ) _ keressek számos Brüel cuchoz
A Tesla B4-ért kár. Jó kis magno volt
Máig bennem van, hogy a B43 a saját végfokjával, Minimax hangfalal milyen jól szólt a Rháday utcai Gelkában
Üdv A.L.
Előzmény: ihagee (20066)
ihagee Creative Commons License 2010.01.16 0 0 20068

Jó ötlet , akkó' ezt ma a disznóvágáskor elintézem a mamával , oszt irány Tatabánya kedves topiclakók !! :-)) Üdvözlettel : Ihagee

Előzmény: kékszemű (20067)
kékszemű Creative Commons License 2010.01.15 0 0 20067
Anyósodtól kérjél 10 rongyot, a BRG-t alkudd le 4 ezerre, a többit meg elisszuk!!!!!
Előzmény: ihagee (20066)
ihagee Creative Commons License 2010.01.15 0 0 20066

Sziasztok !

 Levelem elején kicsit OFFolnék . Egy kollégám szeretné eladni Brüel &Kjaer  Audio Frequency Spectrometer Typ 2111 nevű készülékét . Szép nagy dinoszaurusz , működik , de kb . mennyit kaphat érte ? No nem úgy értem hogy annyit amennyit adnak érte , hanem mi a közel reális ára egy ilyen ősi masinának . Köztetek elég sok szakember van , talán használtatok is ilyet.

A másik téma nem off . Ma vettem egy BRG M40-es magnót (az említett kollégától ). az előzménye ennek az , hogy anyósomnál tároltam néhány régi magnót , és egy lomtalanítás előtt megkérdezte hogy kellenek-e azok nekem . Mondtam hogy igen , de én hülye nem fogtam gyanút . No egy idő után hiába kerestem a Tesla B4-et meg egy magyar magnót , mama kicsobbantotta őket . Vót nagy patália , és azt mondta hogy akkor kifizeti , vegyek másikat . Most akkor mit tegyek ? Az M 40-ért a  tulaj nem akar 5 ezernél többet , én meg legalább 8-ra gondoltam , de lehet hogy 10 ezret is megér??  :-)) Mi legyen ? Üdv , Ihagee

dzogcsen Creative Commons License 2010.01.15 0 0 20065
Igen mert egyetlen erénye hogy szép, meg hogy minden egybe van de minek.
Előzmény: gabocza1 (20064)
gabocza1 Creative Commons License 2010.01.15 0 0 20064
Ezeket a gépeket nem szabad szétszedni, a polcon úgy is mutat...:)
Előzmény: spacc (20062)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.15 0 0 20063
Nekem egy Pioneer H 85-ös 8 sáwos van (de minek ?) a hozzá összevásárolt 70 db kazival...baromi jó dekorációnak,de hallgatni...
Előzmény: spacc (20062)
spacc Creative Commons License 2010.01.15 0 0 20062
....ha wixa akarod szerelni a helyére. Mert kiszedni láccólag nem egy "C"-elem, de a wixarakásnál jő a fekete leves....
Előzmény: Törölt nick (20061)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.14 0 0 20061
Főleg a nyóc sáwos része:))
Előzmény: spacc (20060)
spacc Creative Commons License 2010.01.14 0 0 20060
.......rémálmom..... brrrr.......
Előzmény: gabocza1 (20059)
gabocza1 Creative Commons License 2010.01.14 0 0 20059
...
Előzmény: Törölt nick (20058)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.14 0 0 20058
Kösz
A CC = compact caseta ?
Előzmény: ***RS*** (20055)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.14 0 0 20057
A 115kHz-esben ? 76 Ezzel felvették, átették a lassúra a RÁF-osok
Előzmény: newnikk (20048)
***RS*** Creative Commons License 2010.01.14 0 0 20056
Eladó 4 db EMTEC PER 528 1000m-es szalag hubon, új 4000 ft/db.
***RS*** Creative Commons License 2010.01.14 0 0 20055
Rengeteg fajta volt Akai és Roberts néven is. Sorvezetőnek:
1800 szalag + 8 track
1900 szalag + CC
2000 szalag + CC + 8 track
Előzmény: Törölt nick (20043)
bokor istvan Creative Commons License 2010.01.14 0 0 20054
Rosszul linkeltem vagy az index...
a gép
Előzmény: bokor istvan (20051)
bokor istvan Creative Commons License 2010.01.14 0 0 20053
Köszönöm a gyors választ, egy távirányítóm van hozzá, azt is külön vettem valami horror áron.
Előzmény: Audi80Avant (20052)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.14 0 0 20052
70 ezertől fölfele állapottól és kiegészítőktől függően.
Előzmény: bokor istvan (20050)
bokor istvan Creative Commons License 2010.01.14 0 0 20051
Mostanában már nem hallgatok rádiót, csak EZT a cuccot nyüstölöm, Ezzel a dobozzal és a hozzávaló subbal.
Azért, h ne legyek off
ILYEN gépem is van, de nem kapcsoltam be 15 éve.
Azért gondoltam jobban képben vagytok árakkal mint én, mert láttam itt a topikban belinkelve azt a gyönyörűséges akai 18 cm-es fémorsót, amilyen nekem is van egy darab.
Válaszotokat előre is köszönöm.
bokor istvan Creative Commons License 2010.01.14 0 0 20050
Szervusztok!
Valaki megvenné a Revox receiverem de nem tudom mennyit érhet. Segítsetek kicsit.
dzogcsen Creative Commons License 2010.01.14 0 0 20049
Katonai célra gyártották, volt nekem, nem voltak benne a szokásos illesztőtrafók. 38 és 19 volt rajta, nem volt magasabb sebesség. Nem volt túl jó hangú készülék és mono volt.
Előzmény: Törölt nick (20047)
newnikk Creative Commons License 2010.01.14 0 0 20048
Hány m/s volt a szalagsebesség?
Előzmény: Törölt nick (20047)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.14 0 0 20047
Van olyan mech. labom ami 115kHz-ig megy. 45khz-én specifikált
torzitással. Úgy emlékszem 0.5%
Egy másik fajta meg 5 sebességes 19-től lefelé
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.14 0 0 20046
Kösszi Jenő
Előzmény: tunerman (20044)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.14 0 0 20045
Köszi jenő
Előzmény: tunerman (20044)
tunerman Creative Commons License 2010.01.14 0 0 20044
Akai X-1800SD!
Előzmény: Törölt nick (20043)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.14 0 0 20043
Ki tudja a hajdani crossfildes, olalába cartridge, Akainak mi volt a tipus száma ?
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.14 0 0 20042
Látom Oldrad már megválaszota. Azt is tudja hány Voltos, mA-es az izzó?
Az időállandó miatt kérdezném
Előzmény: newnikk (19663)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.14 0 0 20041
Szépeket Exhfm
Amit kértél az nincs, de megkérdezném: Brüel 2706-os végfok doksid van ? Esetleg 2707, és 2712 Nekem 2713, 2708-asom van 2708-ból darab is
Mailra irtam vona, ha lenne
Szebbeket Androvics László
Előzmény: EXHFM (19637)
GekTDS Creative Commons License 2010.01.13 0 0 20040
ez valami vallatópince munkaszünetben?
Előzmény: quad (20033)
GekTDS Creative Commons License 2010.01.13 0 0 20039
meg ám!
Előzmény: ***RS*** (20034)
dzogcsen Creative Commons License 2010.01.13 0 0 20038
Akkor is jó szöveg ha te írtad! Gratula!
Előzmény: Törölt nick (20037)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.13 0 0 20037

Hol van Gabócza ettől a nívós humortól?!

Kéretik végre megjegyezni, hogy ezt én írtam. :-D

Előzmény: dzogcsen (20036)
dzogcsen Creative Commons License 2010.01.13 0 0 20036
Gabócza már megírta nulla nyávogása döglött macskának van... Az én 17 éves cicusom alig tudtam leszoktatni hogy ne a lemezjászón aludjon.
Előzmény: mohinger (20035)
mohinger Creative Commons License 2010.01.13 0 0 20035
Huhhh, ez jobban nyávoghat, mint az Akai GX4000! :DDD
Előzmény: quad (20033)
***RS*** Creative Commons License 2010.01.12 0 0 20034
A bordó Sony még megvan?
Előzmény: GekTDS (20032)
quad Creative Commons License 2010.01.12 0 0 20033

Ő is szereti a szalagos magnókat

GekTDS Creative Commons License 2010.01.12 0 0 20032
A krómosak már nincsenek meg. van egy Pio RT707-em meg egy három motoros GX4000D-m
Előzmény: Laikus Testvér (20031)
Laikus Testvér Creative Commons License 2010.01.12 0 0 20031

Szépek!!! Sajna nekem nincs olyan magnóm, ami kezelné a krómos szalagokat. Milyen magnón használod ezeket?

Előzmény: GekTDS (20027)
mohinger Creative Commons License 2010.01.12 0 0 20030
Látod?!?! Inkább adj ide nekem párat, én sokkal jobban örülnék nekik! :D
És nem csak a polcon porosodnának :)
Előzmény: GekTDS (20027)
mohinger Creative Commons License 2010.01.12 0 0 20029
Na, ez meg a másik: nekem nem puszta birtoklásra, hanem használatra kellett volna.
Előzmény: GekTDS (20026)
mohinger Creative Commons License 2010.01.12 0 0 20028
...hát, mert annyira szép állapotban van az a magnó, meg azok a nagyon szép fémorsók is. És azok a bontatlan szalagok....Bár a Sony ULH-ért nem kár.
Remélem jó kezekbe kerültek.
Előzmény: kaldoszs (20025)
GekTDS Creative Commons License 2010.01.12 0 0 20027
Ez pld. miiiind az eenyééém!!!!

Mégsem jelent már semmi örömet. Mert van.
GekTDS Creative Commons License 2010.01.12 0 0 20026
Ugyan mááár!!!! Valaminek a puszta birtoklása nem is olyan nagy öröm.

KHmmm...KHmmm..hh

KI IS VETTE MEG A CUCCOT??????
Előzmény: mohinger (20024)
kaldoszs Creative Commons License 2010.01.12 0 0 20025
Miért?
Előzmény: mohinger (20024)
mohinger Creative Commons License 2010.01.12 0 0 20024
Azt hiszem, én most elmentem sírni..... :'-(
Előzmény: kaldoszs (19979)
Laikus Testvér Creative Commons License 2010.01.12 0 0 20023
Akkor sokan hülyék. Az íbéjen 5 licit volt 100 dollár, vagy afölötti értékben. Ez már jelent valamit. Ha te feldobod oda az orsókat, akkor neked is kifizetik ezt az árat, függetlenül attól, hogy nem helyebeli vagy, legfeljebb a posta valamivel drágább lesz.
Előzmény: Törölt nick (20022)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.12 0 0 20022
Jó,hát mindig voltak akik túlzásokba estek az elmeyaon és a vatyerán is...
Előzmény: Laikus Testvér (20021)
Laikus Testvér Creative Commons License 2010.01.12 0 0 20021

Nézzük:

 

http://cgi.ebay.ie/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=370296131779

 

2 db üres AKAI orsó 130 dollár (20 licit után)

 

http://www.vatera.hu/akai_magnoszalag_teljesen_ujszeru_18_as_orson_160558524.html

 

1 db keveset használt (tehát nem új) AKAI szalag 2500 Ft.

Előzmény: Törölt nick (20020)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.12 0 0 20020
Kicsit túlzásokba estél nem? :)))
Előzmény: Laikus Testvér (20018)
gabocza1 Creative Commons License 2010.01.12 0 0 20019
Ez kár volt...:)
Előzmény: Laikus Testvér (20018)
Laikus Testvér Creative Commons License 2010.01.12 0 0 20018

Hú, gyönyörűek ezek az orsók, ez a cucc engem is érdekelt volna. Ez így együtt  megért volna nekem vagy 50-60 ezer forintot, de gondolom, hogy ennyivel labdába se rughattam volna, mert csak az orsók érnek darabonként 5-6 ezer forintot, a bontatlan szalagok meg 3-4 ezer forintot. Kíváncsi vagyok, hogy mennyire nyomták fel az árát végül. Aki megvette, megkereshetne, hogy mitől válna meg jó áron.

Előzmény: kaldoszs (19979)
GekTDS Creative Commons License 2010.01.12 0 0 20017
ja!??! elkéstem . bocs.
Előzmény: GekTDS (20016)
GekTDS Creative Commons License 2010.01.12 0 0 20016
Spacc. Slucc-pacc.
Előzmény: kaldoszs (19985)
newnikk Creative Commons License 2010.01.12 0 0 20015
Remélem már alszik. :-)))
Előzmény: kékszemű (20014)
kékszemű Creative Commons License 2010.01.12 0 0 20014
Ne mutogass ilyet, mert az eladó sírva fakad...
Előzmény: newnikk (20013)
newnikk Creative Commons License 2010.01.12 0 0 20013
Hát itt megkérik az árát rendesen, az biztos.
Előzmény: gabocza1 (20011)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!