Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.07.05 0 0 437061
Kinek volt érdeke? A Vasasnak biztos nem, egy-két év nb2 még kibírható, de ez az alaptalan megbélyegzés még most is tart!
Azon én is csodálkozom, hogy senki nem tiltakozott.
Hát én úgy tudom, hogy a kizárás példátlan, de a pénzhiány is példátlan mértékű volt, ez teremtette meg a lehetőségét... Ezzel együtt szemétség!

Megszűnésről, temetésről, kecskemétezésről nem vitatkozom, nem reagálok. Majd legközelebb, vagy akkor sem, ennyi elég volt belőlem.
Előzmény: Nyugdijas_szektor (437059)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.05 0 0 437060
Ha már visszatapsoltál e késői órában...

Arról beszélek, hogy a Vasasnak nem arról kellett döntenie, hogy indul-e a Fradi helyén az nb1-ben, vagy indul az nb2-ben és ekkor a Fradi az nb1-ben.

Hanem, miután a Fradi kizárását már eldöntötték:
vagy indul az nb1-ben megüresedett helyen;
vagy ha ezt nem fogadja el, akkor a negyedosztályba sorolják vissza, és/de ekkor a Fradi is az nb2-ben maradt volna.
A Vasas topikban ezt kitárgyaltuk, hogy ilyen szabály csak abban az évben, se előtte se utána nem volt érvényben.

Arra meg pontosan emlékszem, hogy három óra alatt kellett válaszolni az mlsz-nek egy állítólag "hivatalos" ügyben. (Hivatalos ügyekben általában 30 nap a válaszolási határidő, nem három óra.)

Én is úgy gondolom, hogy a bűnbakkeresés miatt rá kellett valakire terhelni a frusztrációt, és a Vasas ugye kéznél van, amíg Szívósék, Kistelekiék, stb már árkon-bokron túl.
Az sajnálatos, hogy két nagymúltú budapesti csapat egymás iránt gyűlölködik a legjobban, és állításom szerint ennek semmi alapja nincs. De attól még lehet, ha jól esik.
Előzmény: bigacsiga2003 (437058)
Nyugdijas_szektor Creative Commons License 2010.07.05 0 0 437059

A felvetéseidre elég könnyen lehet válaszolni, csak fel kell tenni azt az ókori római szónokok által is már felismert alapkérdést, hogy "kinek volt érdeke" a mi kizárásunk.

Nos első a listán természetesen a Vasas, mivel ők indulhattak azonnal helyettünk. Fölmerül természetesen még azon riválisaink neve, akiknek érdekük volt a Ferencváros kicsinálása, és az embereik az MLSZ főbb döntéshozó szerveiben is ott ültek (Debrecen, Újpest és Győr), de rövidávon kizárólag a Vasas profitált a kizárásunkból.

Finoman szólva a Vasas szurkolók is sokat tettek a közutálatunkért, például amikor a kupameccsen NB2-ztek akkor, amikor éppen kedvenc csapatuk miatt rohadtunk ott.

A Fradinak egyébként a magyar futballban egyedülálló módon helyt kellett állnia az összes adósságáért, mindenhol máshol névváltoztatással (Fehérváron és Diósgyőrben kb. a 6 cég fut a profizmus újrabevezetése óta, Kispest, MTK), székhelyváltoztatással (Vasas, Kecskemét, Pápa, Siófok) vagy állami és önkormányzati pénzek bevonásával (Debrecen) sikerült ezt megoldani.

A másik érdekes dolog, hogy kizárni az elsőosztályból annak ellenére is csak a Fradit sikerült, hogy azóta volt már szezon közben megszűnő, vagy a végére amatőrré váló csapat nem is egy. Olyan üzleti terveket hagy jóvá azóta is a licenszbizottság, amelyeket egy másodéves közgazdászképző gyakorlaton is röhögve dobnának vissza a beadónak.

Én bevallom először sajnáltam, amikor a nagymúltú egyesületetek megszűnt, de a következő temetésetekre már saját kezűleg fogok a sírotokra egy bazi nagy gránitlapot rádobni, nehogy kibírjatok mászni alóla.

Előzmény: Törölt nick (437057)
bigacsiga2003 Creative Commons License 2010.07.05 0 0 437058
nem ertem milyen negyedosztalyrol beszelsz? jol ertem h azt mondod a vasast a negyedosztalyba akartak tenni, de aztan megis inkabb az elsobe tettek a Fradi helyere? mert ez igy eleg paradox. vagy keso van mar es nemtudok ertelmezni?

mindegy, en is jobban gyulolom a vasast mint a dozsat. ez van, lehet h nem igazsagosan. de akkoris. lehet nem fajna az egesz ilyen gecire ha a Lipcsei-Tokolivel -Gelleivel (hm, az utobbiba bele se gondoltam igazan) nyomulo, igaz akkora mar minden tamogatot elveszto es teljesen magara maradt Fradi megteszi azt a sziivesseget h megnyeri az nb2-t, es nem botlik akkorakat az utolos fordulokban 2007-ben, hogy azota is faj a terdunk. (tippmix alert)
de mivel nem jutottunk vissza elsore, sot masodszorra se, az ebbol adodo frusztraciot es keseruseget, meg azt az ezerszer elatkozott rigmust h nb2 keleti csoport, ennek bosszusagat vkire ra kell terhelni. raterheljuk kistelekire, helmecire, es igen a vasasra, meg en ratermelnem mondjuk az egesz tetves szar nb1-re is, hogy aszisztaltak mindehhez undorito modon. de raterheltuk mi a csapatra is, njodjo veres, Buz veres, edzofenyegetes, stb.
es mivel mi mezei proli szurkolok leginkabb a vasas szurkoloival tudunk erintkezni, a vasas csapata ellen szurkolni es oket ekezni mindenhol, ezert ertheto valahol h ezt tesszuk.

szoval a Fradi-Vasas gyulolet megszuletett 2006-ban, barhogy is de inkabb jogosan mint alaptalanul, es mivel 2x nem jutottunk fel es 3 evig rohadtunk ott, ez csak meg melyebb es meg keserubb lett.

ugyhogy en maradok gyulolettel:)
Előzmény: Törölt nick (437057)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.04 0 0 437057
Nem kell a szimpátia, a megértés. Gyűlölet is jöhet, például ha nem tetszik a pofám, szánalmas vagyok, vagy nem a megfelelő jobboldali pártra szavaztam, vagy bármi miatt.
De az, hogy a kommunisták meg lendvai híve lennék, támogatom a lovasrohamot meg a testüregbe nyúlkálást, meg hogy Lenin szobor árnyékában élek, az minden alapot nélkülöz. Marhaság.


Személy szerint felháborított a Fradi kizárása, szerintem más módot kellett volna találni az eltűnt 600 millió meg az adósságok pótlására, például az akkori felelősök (Szívós, Furulyás) szigorú megkérdezését.
E helyett a Fradit büntették, a Vasast meg olyan helyzetbe hozta az mlsz amiből nem volt optimális kiút, hiszen a negyedosztályba zárták volna ki, amellett hogy a Fradi kizárását még ezzel sem tudtuk volna semmissé tenni.

A kizárás jogsértő voltát akkor még nem lehetett tudni, hiszen a bíró csak hónapokkal később mondta ki, miután már javában tartott a bajnokság. Az mlsz-nek viszont a több hónapos baszakodás után azonnal, órákon belül kellett válaszolni az nb1-es indulásról, ami nem tudom, hogy menyire volt jogszerű...

Izsó Náciról nem tudok ilyesmit elképzelni amit írsz, és az indítékát sem látom. K...bácsiról őszintén nem tudom, azonban a Fradit kizáró öt-hat ember névsora nyilvános, ismert, és ha csak kettőt-hármat próbál győzködni, azok már együttesen feljelenthetik, szóval ezt nem hiszen hogy bevállalja. Nem tudom...

Akármit is csinált vagy nem Mészöly, azt egészen biztosan nem a Vasas csapatáért tette, mivel tizenhat éve semmi funkciója, semmi köze nem volt a clubhoz. Legfeljebb az ott edzősködő fia miatt lehetett erre késztetése.

A Fradisták egy része azonban a Vasast teszi felelőssé a történtekért, függetlenül Szívóstól, Furulyástól, Kistelekitől, Mészölytól, mindentől függetlenül a Vasast kell okolni, hibáztatni, bár nem tudom hogy tulajdonképpen miért?
Mert miért nem indult a negyedosztályban, hogy miért bitorolja azóta is a Fradi helyét az nb1-ben (ez alapján most két Fradinak kéne ott játszania).


Szóval csak gyűlölködjél egész életedben.
Az újságírók szemete meg ennek örül, mert az alaptalan uszítással növelik a lapszámot... Esetleg pár nézővel több is megy a Vasas elleni meccsre a kizárással való hergelésnek köszönhetően...
Én meg elnézést kérek, hogy ide pofátlankodtam.
Mostantól hanyagolom ezt a topikot. Ennek talán páran örülnek.
Előzmény: Swallow My Pie (437041)
Tamas(Ottawa) Creative Commons License 2010.07.04 0 0 437056
Igen. :-))
Volt a viccnek egy másik darabkája is: az amcsi lapokban meg diadalmámorban, hogy az amerikai fölényesen nyert, míg a ruszki csak az utolsó lett.
Előzmény: chopper (437052)
earl.hickey Creative Commons License 2010.07.04 0 0 437055
ez a kecskeméti Vasas eddigi legnagyobb nemzetközi sikere mióta 7 éve
megalakultak :))))))))))))
Előzmény: chopper (437054)
chopper Creative Commons License 2010.07.04 0 0 437054
Azt nem is neztem,csak vigyorogtam a cikken,majd magunkra gondolva,merges lettem,aztan jottem ide,kopizni.
De most visszamentem a huhura,megnezni.

Moravce (nem a Barcelona)ellen kikaptak 2:0-ra,a Spartak Trnva-val ixeltek.

"A Vasas ma délután egy négyes tornán vett részt Szlovákiában. Az angyalföldiek az első mérkőzésen 2-0-s vereséget szenvedetek a Moravce csapatától, majd a Spartak Trnavával gólnélküli döntetlent értek el, és végül büntetőkkel alulmaradtak, így a negyedik helyen zártak."

Ebbol a cikkbol nekem az jon le,hogy 3 csapattal rendeztek a negyes tornat....
De benezhettem.Megint.
Előzmény: Törölt nick (437051)
B-81 Creative Commons License 2010.07.04 0 0 437053
Előzmény: bigacsiga2003 (437035)
chopper Creative Commons License 2010.07.04 0 0 437052
Ez valami olyan vicc a huhu-tol,mint egy regi vicc,mikor valami dontoben egy amerikai meg egy szovjet (ruszki.)versenyzo volt,a jenki gyozott,a komcsi ujsagok ugy hoztak le
,hogy a szovjet versenyzo ezustermes lett,az amerikai meg utolso elotti.

"Buntetokkel vesztette el a Vasas a bronzermet"...
Előzmény: bigacsiga2003 (437049)
Raktáros Sanyi Creative Commons License 2010.07.04 0 0 437050
Mert egy faszszopó vasasos, azért.
Előzmény: Törölt nick (437037)
bigacsiga2003 Creative Commons License 2010.07.04 0 0 437049
ez kurvajo :D:D:D
Előzmény: chopper (437043)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.04 0 0 437048
De. Amúgy ha a bíró nem fújja be a tizit és nem állítja ki Suárezt, ugyanúgy rohadt csalózná mindenki, mint Henryt.
Előzmény: Törölt nick (437047)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.04 0 0 437046
Természetesen megengedem, nem mindenki láthat tisztán ilyen egyértelmű dolgokat sem :-)
Előzmény: Törölt nick (437044)
chopper Creative Commons License 2010.07.04 0 0 437043

Kicsit OFF:

 

"Négyes tornán vett részt a Vasas."

(Mi tudjuk,milyen Vasas..)

 

Az angyalföldiek büntetőkkel bukták el a bronzérmet.

 

Pontosabban:Utolsok lettek.

Azert tettem be,mert ha mi ernenk el utolso helyezest egy akarmilyen tornan,nem ilyen cimmel dobta volna be a huhu..Ragozva is lenne,nem kicsit.

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2010.07.04 0 0 437042
A két kezezés a legkisebb mértékben sem hasonlítható össze, spyglass kolléga pontosan le is írta, hogy miért.
Előzmény: Törölt nick (437032)
chopper Creative Commons License 2010.07.03 0 0 437040

Szemelyesen semmi bajom veled.

Csak meg emlexem,mikor eppen ti "KeletiCsoportoztatok"..

Nem azt irtam,hogy te...

 

Egy szo,mint szaz,nem feleltetek meg az nb1-es kovetelmenyeknek,a palyan ki is estetek es megis titeket tettek be helyettunk,pedig mi a 6.helyen vegeztunk.

 

Ez van.

 

Előzmény: Törölt nick (437039)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.03 0 0 437039
Mivel lezártam a "komcsi" témát, következésképpen nem lesz szeminárium.

Nem tudom, hogy kit mi érdekel, én bigacsiga2003 egy kérdésére válaszoltam, ugyebár minél tömörebben.

A temetésről, kecskemétezésről nem beszélek. Most nem vitatkozok. Az már szerintem is sok lenne itt. Az nem tartozik a komcsi témához. Egyszerre csak egyet!
Előzmény: chopper (437034)
bigacsiga2003 Creative Commons License 2010.07.03 0 0 437038
ja. de ti is sokkal jobban járnátok, ha
- dózsává nevezne titeket mint a komcsi időkben hiszen akkkor szereztetek 10 bajnoki címet
- vagy vidéki csapattá nyilvánítana ismét titeket, mint ahogy a városszéli puttyó telep státusz miatt ki is járna, hiszen akkor 8 címet nyertetek

hiszen budapesti csapatként, Újpest FC néven, 2, azaz kettő darab bajnokságot tudtatok szerzezni. ez kb BVSC szint. szóval én elgondolkodnék Viktor helyében ha a lila színt is szereti h ismét dózsának nevezzem e a dózsát, vagy leválasszam retekfalvát budapestről. Sokkal jobban járnátok!!! drukkolok viktornak!
Előzmény: Törölt nick (437036)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.03 0 0 437037
Nem értem,ha valaki normálisan ír ide,miért kell lehurrogni.Biztos velem van a baj.
bigacsiga2003 Creative Commons License 2010.07.03 0 0 437035
a kecskemeti hjara vasas nagyon serti oket. ugyhogy miutan ha jol emlekszem 2003-ban latvanyos kulsosegek, svajcisapka, munkasnadrag kozt eltemettek a csapatot en ugy gondolom ez a vasas feltamadt halottaibol, es még mindig zombi modra kísért. Zomb(or)i Vasas Sc. Egeszen jol hangzik, szerintem indulhatnanak ezen a néven!
Előzmény: chopper (437034)
chopper Creative Commons License 2010.07.03 0 0 437034

Kovetkezo lepeskent megprobalkozol egy "szeminariummal"?

Valaki erdekel csapatod tortenete itt?

Volt egy aranylag jo Vasas,azt eltemettetek.

Most van egy kecskemeti hajraVasas.Remelem,habar semmi kozom hozza,

nem egymasra temetitek majd a kettot.

 

Case Closed.

Előzmény: Törölt nick (437033)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.03 0 0 437033
Miért...? A kérdés egyszerű, a teljes válasz valszeg nagyobb háttértudást igényelne.

Egyrészt, év(tized)ekkel később alapították a Vasast, mint a későbbi pesti nagyokat. Egy akkori kiscsapatnak idő kellett az első osztályba kerüléshez, továbbá az akkor már többszörös bajnok sztárcsapatok (BTC, FTC, MTK, stb.) szintjének megközelítéséhez.

Megjegyzem itt, hogy a mostani "ötök" közül kettőt vidéki csapatként alapítottak, csak hárman vagyunk kezdettől fogva pestiek.

Olyan marhaságot nem írok, hogy Horthy nem hagyta bajnokságot nyerni a Vasast, viszont az nagyon valószínű, hogy munkáscsapatként nehéz lett volna éppen abban az időszakban bekerülni az akkori sztárok közé.

A kommunista években mindenkire rátelepedett a politika, klubelnöki, vagy egyéb szinten, azonban ez időszakban is három pesti csapatot jobban támogatott a rendszer - már ha ez az általad hangsúlyozott összefüggés érvényes lenne.

A rendszerváltás után többször is lehetőség lett volna megszereznünk a bajnoki címet, egész egyszerűen nem jött össze. Többször balszerencse miatt, vagy szándékosan szétzüllesztették...


Ezzel a "komcsi" témát a magam részéről itt és most LEZÁRTAM. (Kivéve, ha válaszolsz érdemit.)
Még annyit, hogy a munkáscsapat és a komcsi csapat között annyi a különbség, mint a munkás és a komcsi között.
Az egyik megtermeli az ország javait, a másik meg lenyúlja.
Előzmény: bigacsiga2003 (437028)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.03 0 0 437031

Csak azt nem értem miért Henryt szidták (szidják). A bírónak kellett vona látnia....

Őt miért nem szidják?

Előzmény: Törölt nick (437023)
Ljungberg Creative Commons License 2010.07.03 0 0 437030
Leszerződött Andrezinnyu.
_spyglass_ Creative Commons License 2010.07.03 0 0 437029
Akárhogyis olvasom vissza, az én hsz-emben sem látok semmilyen utalást arra nézve, hogy örülök-e vagy sem annak, hogy ki és hogyan jutott tovább, tehát ez nem téma.
Csak azt mondom, hogy ha média-pszichológia területen végzel terepmunkát, akkor nehogy téves következtetéseket vonj le úgy, hogy egymáshoz nem vethető alapeseteket vizsgálsz mert szerintem ezeknek törvényszerűen eltérő az utóélete, akármit is csinál velük a média.
Na de én is befejezem az offolást...

Hajrá Fradi!
Előzmény: Törölt nick (437027)
bigacsiga2003 Creative Commons License 2010.07.03 0 0 437028
kerepelj inkabb arrol h miert a vasas az egyetlen pesti csapat amelyiknek nincs nem komcsi bajnoki cime. koszi.
Előzmény: Törölt nick (437026)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.03 0 0 437026
Nem reklamáltam én semmit. Nagyon jól lesz ez így. Majd ráuszítják az apeh-et arra a vállalkozóra, meg elveszik az eu támogatást, aki nem támogatja a v...-t. Minden a legnagyobb rendben lesz.

Ami meg a "kereplésemet" illeti, mért ne kerepelhetnék a politika befolyásáról, például azon az alapon, hogy a kommunista rendszerben túl kevés bajnokságot nyert a Vasas. (A pestiek közül az mtk-t kivéve a legkevesebbet.)
Talán kissé meglepő, de így van.

De ezt már kitárgyaltuk, persze hogy itt az aránypárok számítanak... :)

Persze ilyen aspektusból (a debrecen mellett) a vidi lesz a 100%-osan "tiszta" ha ugyan nyernek akár egy bajnokságot is, hiszen a kommunista rendszerben - nyilván el voltak nyomva - nem nyertek egyet sem! Bezzeg a "piaci" körülmények között! Ezek a faszagyerekek.

437022:
Ha felcsillan a jó szereplés lehetősége, megindulnak az emberek. Mondjuk erre elég régen volt példa.
Előzmény: Swallow My Pie (437016)
bigacsiga2003 Creative Commons License 2010.07.03 0 0 437025
van egy kis parhuzam, de azert kicsit santit szerintem te is erzed. most nem bonyolodok bele miert mert tokmind1 :D

En csak azt nemtudom, ha veletlenul az uruk a hollandokon is tovabbmennenek, nemhiszem, akkor jatszhat e a donton, nem ket meccses eltiltas e az egybol piros. egyebkent Forlan is egy isten, vmiert sztem naon sok emberben az el rola h a MU-ban gyenge volt - van par "legnagyobb kihagyott helyzetek" valogatas video, ott sokx szerepel Forlan egy MUban jatszott meccsen egy meterrol az ures kapu melle lotte :) - de kozben meg egy tok szimpatikus golzsak.

na de ez itt off, hajra Fradi:)
Előzmény: Törölt nick (437023)
_spyglass_ Creative Commons License 2010.07.03 0 0 437024
Szerintem a kanyarban nincs a kettő egymáshoz. Henry esetében elmaradt a helyes bírói ítélet, ezáltal egy kvázi szabálytalan gól született.
Suarez esetében a megfelelő ítélet született, Ghána kihagyta a tizit, ez van. Itt semmi sunnyogás nem volt.
Előzmény: Törölt nick (437023)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!