Keresés

Részletes keresés

Gyurco78 Creative Commons License 2009.05.29 0 0 37
A bontásra 100ezret még mindig sokallok...konténer kb. 20000 Ft, 2 ember max 2 napi munkája az egész.
A villanyvezeték cserénél nem biztos, hogy megúszod a falak körbevésését, főleg ha MM fali kábelek vannak most.
Előzmény: Törölt nick (36)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.29 0 0 36

Sziasztok!

Teljes furdoszoba felujitast szeretnek.2*2m.3.5 m magas.Kad helyett zuhanyzo lenne, uj mosdo,uj padloko, falicsempe, boilert be egy szekrenybe es feljebb emelni,

wc bevezettetese:az 50-es csohoz daralos,vagy uj ,110-es csovek konyhan keresztul az also szomszedtol,majd utana a bejarattol odavezetni,uj csaptelepek.

Azonkivul az egesz lakasban villanyvezetekcsere,konnektorok foldelese ,30 nm-es lakas,100 eves,korfolyosos berhaz.

Mi mennyibe fog nekem kerulni atlagaron?

Meg tudja valaki saccolni?

A bontasra 100 000 ft realis ar?

Csempe lenne zuhanynal 2.2 meterig,wc-nel mosdonal mellmagassagig,a tobbi falreszen csak festes. Tukor mellett ketoldalt lampatest.

Ha penzbol meg kijon,akkor kis,kerek ablak is.

Elore is kosz szepen.

a.

Előzmény: zsombi (35)
zsombi Creative Commons License 2009.05.13 0 0 35
Bakker, ezek 2004-es árak, akkor már nem lehetnek irányadóak :(
knockando Creative Commons License 2008.05.05 0 0 34

Sziasztok!

 

Épp most számolgatjuk a lakásfelújítás költségeit és van egy meglehetősen szürke folt a tételek között: válaszfalak kivétele... mennyibe kerülhet nagyságrendileg? van valamelyikőtöknek tapasztalata a területen? Esetleg ajánlani tudtok valakit...

 

Köszönöm szépen!

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.23 0 0 33
Sziasztok!

Szintén villany: a (nekem) új panellakásban cseréltünk teljes hálózatot, ehhez kellett 350m vezeték, komplett elosztótábla, Prodax konnektorok, kapcsolók, a telekom' hálózatokhoz 50m telefon, ugyanennyi koax és kb. 100m UTP kábel + aljzatok. Három helyen parapet kábelcsatornát raktam fel, hogy az 5-6 aljzat elférjen normálisan. Minden saját kivitelezés (munkadíj = 0) az anyagköltség a (spot) lámpatestekkel együtt kb. 160E volt és 2 nap alatt végeztünk, ebből fél nap kellett, hogy felderítsem, mit hova kötöttek a mekk mesterek.

Ugyanitt ismerős festő teljes glettelés + festést, három boltívet, beépített erkélyre hőszigetelést csinált 200E-ért.

Teljes vízvezeték csere és fürdőszoba felújítás (WC, kád, mosdó, csempe), szintén saját munkával kb. 180E-ből készült.

mG
eteleapo Creative Commons License 2004.02.05 0 0 32
Hi!
Ha szabad nem burkolós tapasztalattal is jönni akkor villanyászra 1 ár:
Tavaly tavasszal Bp-en 44m2-es tégla házban villanyórától full elektromos felújítás ismerős szerelővel,anyag+munkadíj: 200eFt, nem annyira ismerőssel ue. 250eFt lett volna, mindkettő szla nélkül.
Ami ebbe belefért: minden.
vésés, védőcső (mindkettő teljes nyomvonalon), erősáram+antenna+telefon kábelezés, kismegszakítók, csengő, Prodax szerelvények, lámpatestek+izzók, nyomvonal "eltüntetése" (rigipsz+szimultán).
A lámpatestek izzókkal kb 39eFt-ba kerültek (mi szereztük be), ezt a 200eFt-ba beleszámoltam.
Az egész tulajdonképpen 0-ról történő kiépítés volt, még a villanyórát is arrébb kellett rakatni. Ehhez az Elmü-nél regisztrált szerelő kellett, ezt is a szaki intézte (árba szintén belekalkulálva).
Sajna az elérhetősége nincs már meg, de szvsz egy ilyen munka, ekkora lakásban, viszonylag egyszerű anyagokkal "piaci áron" kb 300eFt-ból kijön

ÜDv:
Etelapó

dizzz Creative Commons License 2004.02.02 0 0 31
sanzika,

szívemből szóltál, én is hsonlóan gondolkodom, és hasonlóan látom a dolgokat. Az a típus vagyok, akinek inkább legyen 3 pár cipője csak, de azok jók, mint 23 olcsó kényelmetlen.

jó hogy rávilágítotottál, milyen pluszköltségekre legyek figyelemmel: nehogy még a fugázásért és a kőlap megemeléséért is külön kelljen fizetni...

Azért maj beszámolok róla, mire jutottunk.

Előzmény: sanzika (30)
sanzika Creative Commons License 2004.02.02 0 0 30
Nem sertodtem ,meg semmi gond ! :))
Csak probaltam ravilagitani,hogy azert mert nagy feluletek vannak es sok a negyzetmeter azert azt meg ugyanugy meg kell csinalni es semmivel sem kevesebb az ezzel jaro munka es faradtsag mintha csak a felet kene csinalni.

Volt mar olyan haz ahova tobb 100 nm burkolatot beraktam es a vegen mikor lebontottam a munkadijat,hogy mennyit kerestem egy nap,egyaltalan nem jott ki sokkal tobbre,mintha megcsinaltam volna 5 kisebb munkat helyette.

En kulonben azon tudok felduhodni mikor latom,hogy egy epitkezesnel vagy felujitasnal feleslegesen szorjak a penzt a legdragabb anyagokra es luxus dolgokra,de a mesterek munkadijat azt igyekeznek lealkudni ahogy csak lehet!
A legjobban azt szeretem mikor,elmondom,hogy mennyiert valallom a munkat es egybol kiakadnak es jonnek azzal,hogy van aki 1300ert is megcsinalja.
Erre csak azt szoktam mondani,hogy akkor rajta..., veluk kell csinaltatni !

En sem alkudozom a kenyeren meg a kolbaszon a kozertben,aki alkudozni szeret az menjen a piacra :)
En egy szolgaltatast nyujtok ami ennyibe kerul.Lehet talani olcsobbat es dragabbat is. Altalaban mindenki megtalalja azt akit meg meg tud fizetni,de azert hanyszor volt mar olyan,hogy elkezdte egy olcso jancsi es a felenel mikor elzavartak ,megis csak szoltak nekem ,hogy tudnek-e csinalni valamit ezzel az osszehanyt munkaval !!
Ilyenkor ha nincs szerencsejuk a lap kuka es lehet megvenni meg 1x az anyagot ra.
Tenyleg milyen jol jartak azert mert akartak sporolni 20000 Ft-ot a munkadijon!

Azt tapasztalatbol mondom,hogy akinek sok penze van az szeret a legjobban alkudni,az egyszeru ember meg szo nelkul kifizeti amit megbeszelunk.
Az ilyeneknek szivesebben engedek sajat magamtol is mint akiknek a boruk alatt is penz van es sajnaljak kifizetni a tisztesseges munkat.

En amilyen arat mondok ,azt kell a munka vegen is kifizetni.
Nem egy olyan esetett hallotam mikor az olcsobb sokkal dragabb lett a vegere.
Olyan is van,hogy 1300ert burkol valaki,de csak a vegen derul ki,hogy 400Ft-ert fugazik es plusz,hogy el kellett vagni a lapot,meg kellett elvedo bele meg stb ,es a vegen 2x annyi lett mintha mondjuk en csinaltam volna :))

Az is jo mikor valaki lealkud 100 Ft-ot nm-enkent es marhara orul,de azt mar nem szamolja ki,hogy az egesz munka 60 nm volt es kemeny 6ezer forintot sporolt vele. Ez aztan a nagy biznisz ! :P

Biztosan lehet talalni olcso es jo szakembert is,csak hat ritka mint a feher hollo! :)

Na kicsit hosszu lettem,meg nem is sajnaltatni akarom magam,csak nagyon bele lendultem... bocsi
:)))
Ja,ezeket csak ugy altalanossagban irtam, ne vedd Magadra !! :)

Előzmény: dizzz (28)
kuoni pasztor Creative Commons License 2004.02.01 0 0 29
4csin

Mint irtam volt, 160 km-rol jottek a mesterek. Emiatt a bizalom volt mindennek az alapja, mivel ok csak egy tervrajzot es az elkepzeleseket ismertek, mi pedig lattuk a munkajat. A tenyleges helyzettel csak akkor szembesultek amikor felvonultak.
Szivesen megkerdezem hogy vallalnak-e nem ismerosnek is munkat pesten, e ha igent mond akkor megadom az elerhetoseget. Ha odaig juttok akkor referencianak fel tudom ajanlani amit nekunk csinaltak.

K.p.

Előzmény: Törölt nick (16)
dizzz Creative Commons License 2004.02.01 0 0 28
sanzika,

tényleg nem "olcsopistaság", és igazad van, a szép és jó munkát meg kell fizetni. Ha 50 nm-ről lenne szó, akkor én is simán kifizetném a 2000-et. De az a tapasztalatom, hogy ha valaki egy korrekt, nagyvolumenű munkát kap, akkor általában olcsóbban is elvállalja
Amúgy olvasgattam a hozzászólásaidat, bár egy része nekem kínai (lévén szőke, és nő), és jó szakembernek tűnsz ezek alapján. Van egy jelöltünk, ismerős fia (ő rakta az öcsém csempéjét, szerintem ezért kér felárat, mert az öcsém totojasága bizots jópár plusz munkaórát jelentett, és azt hiszi, hogy ez mindnekire jellemző a családban).
Nálink 30as greslap-szerűség lest, de azok sem könnyűek, elismerem.
Tényleg nem volt szándékom megsérteni az önérzetetdet, vagy lefikázni a munkátokat. Nem véletlen, hogy nem térdepelek és magam rakom....:-))

Előzmény: sanzika (27)
sanzika Creative Commons License 2004.02.01 0 0 27
Szerintem biztos,fogsz talalni ra embert 1500 Ft-ert is.
En itt helyben 1800Ft/nm aron dolgozom es ha valaki ezt soknak tartja annak csak azt tudom mondani ,hogy nem igazan gazdagottam meg belole es meg csak egy uj mercedest sem tudtam venni.

Az meg,hogy nagy lapokkal konnyebb dolgozni,arra most nagyon jo pelda,hogy eppen egy 50nm-es nappalival "kuzdok", 45x45 cm-es fenyezett granit.
Nyugottan ki lehet probalni egesz nap terdepelni,hajlongani es emelgetni ezeket a dog nehez lapokat.
(Egy doboz lap kb 40 kg es van benne 7 darab lap)
Nem tudom mibol gondolja barki is,hogy ez olyan konnyu lenne.....

Előzmény: dizzz (24)
dizzz Creative Commons License 2004.02.01 0 0 26
kriga,

átküldtem az emailcímedre a címemet. Közi, ha bármi tanáccsal tudsz szolgálni

Előzmény: kriga (25)
kriga Creative Commons License 2004.02.01 0 0 25
Hello dizzz!
Van használható emil címed?
Előzmény: dizzz (24)
dizzz Creative Commons License 2004.01.31 0 0 24
folyt, sanzikának

Amúgy ajánlottak már 1000 ft/nm áron dolgozót, referencia nélkül, hát nem is merjük rábízni. Még a budit sem..:-)
Teljes mértékben igazad van, a minőség legalább ilyen fontos: végülis ez nem egy meszelés amit másnap újracsinálok, ha nem tetszik. Én olyan 1500 Ft körüli árban reménykedem: ez ennél a nm mennyiségnél már minimum 300 000 Ft-ot jelent....

egy kispapa,
nem dicsekvésnek szántam, de igazad van: ezért a második asztalost már ki sem hívtam felmérni, hanem csak a tervet vittem el: jóval olcsóbb árat mondott. MOst nem pironkodom, mert jólmegy a családnak, de tényleg nem akartam senkit felháborítani sem.

kriga,
köszi, rákeresek a neten, hátha van cím is.

Előzmény: dizzz (23)
dizzz Creative Commons License 2004.01.31 0 0 23
Köszi a hozzászólásokat,

sanzika,

mindenhol ekkora terek vannak, csak a fürdőszoba kisebb, de ott sem csempe lesz a falon, hanem ugyanez a járólap. Nekem azt mondták, hogy könnyebb nagy felületen járólapot rakni, pláne a nagyméretűvel lehet gyorsan haladni, főleg, hogy semmi minta, cicoma, díszítés, bordűr nincsen, és sehol sincs diagonál , stb.. Hálóban kell rakni és ennek folytatásaként a falon a fürőben.
Ilyen nagy négyzetméter meg jobban megéri a burkolónak is, mert nem 10 helyen kell a tulajjal egyezkednie, felmérnie, stb, csak egy helyen.
A fentiek miatt gondoltam én is az árengedményt. 2000Ft-os ár már elhangzott, ha mindenféle dolgokat szeretnék, vagy olyan döntésképtelen lennék, mint az öcsém (csak 5ször rakták újra a járólapját, már én voltam ideges, hogy ott áll a burkoló a kanállal a kezében és vár, hogy az öcsém végülis félóra totoja után eldöntse, hogy hová tegye az egyszem diszitőelemet...), akkor az árat reálisnak tartanám. De így azt hiszem sokkal könnyebb a dolga: egyfajta kő, egybefüggő terek, stb.

Előzmény: sanzika (22)
sanzika Creative Commons License 2004.01.31 0 0 22
Azert mert tobb a negyzetmeter meg nagy a terulet attol azt meg ugyanugy le kell rakni,nem tudom mibol gondolod,hogy olcsobban kene megcsinalni mint ha 20 nm lenne az egesz munka.

Az meg valoban igaz,hogy latni kell elotte,mirol van szo,de en meg egyszer sem szamoltam dragabban azert mert 70nm-es a nappali.
Az a tapasztalat,ha van egy nagy felulet amit gyorsabban meg lehet csinalni,akor van melette valami olyan is amivel meg el kell babralni es ez valahogy kiegyenliti egymast.

Ha egy jo tanacsot megfogadsz azert ne csak azt nezd,hogy mennyiert csinaljak hanem azt is,hogy milyen minoseget kapsz erte. Mindenkeppen erdemes elotte megnezni a szaki valamelyik mas munkajat is.Teljesen idegenekkel konnyu rafaragni.

Most mondhatnek en is egy arat,de mivel Torokbalint es Dunakeszi viszonylag nincs tul kozel igy be kellene kalkulalni az utazas koltsegeit is,tehat erdemsebb egy helyi vagy kozelebbi szakit talalni erre a feladatra.

Előzmény: dizzz (19)
1kispapa Creative Commons License 2004.01.31 0 0 21
most inkább dicsexel, vagy tényleg érdekel? :))

a tapasztalatom az, hogy bemegy a "mester" és azt mondja, hogy ezt előbb látnia kell, mert hát ugye így meg úgy.

Benéz, meglátja a 70nm-es nappalid és nem rotringgal fogja az ajánlatot írni, hanem tussal.

Előzmény: dizzz (19)
kriga Creative Commons License 2004.01.31 0 0 20
Hello!
Érdemes körülnézni a Bécsi úton,pl. Bepa szalon,pontos címet nem tudok.Arrafelé sok szaniter bolt van.
Előzmény: dizzz (19)
dizzz Creative Commons License 2004.01.31 0 0 19
Sziasztok,
láttam, hogy sokan vagytok ezen a fórumon és szeretnék pár kérdést feltenni

1. Ha valaki csempéző-burkolóval dolgoztatott mostanában vagy ő maga a mester: mennyiért vállaltak egy nm lerakását? Hálóban, semmi cicoma, semmi díszítés, nagyméretű terek (pl. 70 nm. kocka alakú szoba, 60 nm trapéz alakú télikert, stb.), 30X30-as járólapok, ugyanez a falra is, csempe helyett. Ja és óriási alapterület (ha a csempehelyet is hozzávesszük, kb. 600nm). Helyszín Törökbálint lenne. Ugye jól gondolom, hogy lehet árengedményt kérni, mert nagyok a szobák, nagy a járólap, és relatíve keveset kell vágni, meg nincsenek díszítések?

2. A fenti nm-be a fóliás uszoda körüli terület is beletartozik. Oda találtam direkt erre való járólapot (nem csúszik), de hallottam, hogy van más megoldás is az uszoda körüli része burkolására. Van valami ötletetek? Mészkő? Vagy esetleg valami más? esetleg az uszoda falára vonatkozó javaslat? Azt milyen magasságig csempézzük?

3. A fenti nagy mennyiségre való tekintettel kb. 2700/nm nettó illetve 2800/nm bruttó áron találtunk járólapot (olasz és jónak tűnik). Olyan kéne, ami min.PEI4, nem nagyon csúszik, kissé ruszikus, világos színű (homok, bézs, stb.)de van egy kis rusztikus mintázata , matt, az élei egyenesek, beltéri és padlófűtésre alkalmas.
Burkoland, pontiplast és egy X. ker. cégtől van ajánlatunk. MÉg hol nézzem meg?

4. Zuhanykabin és masszázskád: sokat böngészem a neten, és nem tudok dönteni. A kérdéseim: nagyméretű kádunk van (180). Sarokkádban csak 153-ast láttam a piacon, néha 60-asról is beszélnek, de mutatni még senki sem tudott ekkorát (nálunk a családi fürdés dívik). Masszázskádban meg plána nem ekkorák a méretek.
Zuhanykabin: mire figyeljek a fúvókákkal kapcsolatban? Annyi fajta van, és nehéz választani...

Előre is köszönöm a válaszokat,
Ági

Előzmény: biborka apukaja (18)
biborka apukaja Creative Commons License 2004.01.30 0 0 18
Szekesfehervar mellett fahazat epitenek nekunk. Mennyibe kerul arra a villanybeszereles? 90 m2.
kolezoli Creative Commons License 2004.01.27 0 0 17
Haliho

Ennek a olcso komuvesnek megadna valaki a szamat?
30 9196325 az enyem. zoltan@koleszar.hu

KOSZI

Törölt nick Creative Commons License 2004.01.27 0 0 16
Olcsón csinálták a f?téseteket... meg tudnád adni esetleg az embereid számát? Thnx:)

Ps: a csempézés is olcsóért volt:)Ügyes:)

Előzmény: kuoni pasztor (14)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.27 0 0 15
Hmmm... végül a konyha és a f?rd?szoba kicsempézése 35e ft lett (kb. 15nm). Ebben a vakolás volt benne (1200ft/nm) és a csempézés (1200Ft/nm). Az volt a gáz, hogy a csempéz? rjött, milyen keveset kért a 10*10-es csempe felpakolásáért (na ja... össze se lehet hasonlítani ezt a melót a 15*20-as csempék felrakásával) és ezért (utólag) jó nagy árat mondott a vakolásért. Mondjuk addigra már mindegy volt, annyira tele volt a hócip?nk, hogy nem igazán izgatott, hogy a tervezettnél 2* annyiba került az egész cuccos.

A végeredmény a lényeg: Marha jó lett a konyha is és a f?rd?szoba is... mindez 35.000 munkadíjért, kb. 15000 ft csempéért, 3 zsák csemperagasztóért és másfél zsák fugázóért...

Javaslat mindenkinek: divat, nem divat, kis f?rd?szobába 10*10-es csempét kell felrakatni! Rohadtul megnöveli a teret.

kuoni pasztor Creative Commons License 2004.01.26 0 0 14
Nalunk a kovetkezo arakkal dolgoztak a mesterek tavaly. Budapest, VII. kerulet, 42 m2.

- Villanyasz: 60000 Ft. Ez a regi vezetekek cserejet, helyenkent vesest es a kismegszakitokat tartalmazta. Ket ember egy hetvegen dolgozott.

- Komuves/burkolo: 500 Ft/m2 bontas, 800 Ft/m2 vakolas, 1200 Ft/m2 burkolas. Erre meg jott 12000 sittszallitas + 3000 sittpakolas.

- Viz/gaz: 250000Ft, mely tartalmazta a furdo (5m2) teljes ujracsovezeset vizoratol, konyha ujracsovezeset valamint 3 helyiseg teljes futesi kiepiteset radiatorokkal (3 dunaferr, 1 torolkozoszarito), thermoszelepekkel, anyagkoltseggel. 2 ember 1 napi (7-21) munkaja, 160 km-rol autozas pestre 2x, mivel burkolas utan szerelvenyezett meg. Ebben nem volt benne a csaptelepek, wc, kazan es zuhanytalca ara.

- 30 m2 parketta felujitasa, 3 ablak mazolasa, 20m2 gipszkartonozas es 1 specialis belteri ajto kialakitasa: arajanlatot most varjuk.

- 60000 Ft: kemeny belelese (kb 12m) kemenyseprok altal, minosegi bizonyitvannyal.

kolezoli Creative Commons License 2004.01.26 0 0 13
Haliho

Megkaphatom en is a szamat

elore is koszi

zoltan@koleszar.hu

Hálózati Adapter Creative Commons License 2004.01.13 0 0 12
Küldtem!
Előzmény: Jolie (11)
Jolie Creative Commons License 2004.01.12 0 0 11
Ok. Köszi
Előzmény: Hálózati Adapter (10)
Hálózati Adapter Creative Commons License 2004.01.12 0 0 10
Ha kell elküldöm a számát emilben.
Nem bpesti, melletti.
Én mellesleg azt szeretem, ha ft/nm árat mond, vagy hasonló teljesítmény alapút. Mint laikusnak az órabér nem jön be (nem tudom számolni, mer a franc tudja, hogy x négyzetkilométer csempe lerakása mennyi idő - ellenben azt azért tudom, mekkora területet kell burkolni: innentől magánügye, mennyit kávézik, cigizik, mekkora az ebédszünet.)
Előzmény: Jolie (9)
Jolie Creative Commons License 2004.01.12 0 0 9
Így nem rossz ár...Hol lehet elérni ezt a kőművest?
Előzmény: Hálózati Adapter (8)
Hálózati Adapter Creative Commons License 2004.01.12 0 0 8
Kb. négy nap volt, nem számoltam mennyi munkaóra jött ki. (Az aljzatbetont nem lehetett egy körben megcsinálni.)
Előzmény: Jolie (7)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!