Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.06.08 0 0 197
Azt nem tudom, hogy Nyugat-Európa bedőlne-e ilyen olcsó blöfföknek, másrészről viszont Nyugat-Európa is tele van hasonlóan olcsó blöffökkel. (csak nézd a CNN-t)
Abban viszont nem értek egyet, hogy a vendég munkások leszorítanák a magyar munkabéreket. Ha és amennyiben addigra csatlakozunk, akkor az EU szabályoknak megfelelően nem diszkriminálhatunk egyetlen munkavállalót sem, függetlenül attól, hogy milyen állapmpolgárságú. Ha megkapja a munkavállalói engedélyt, akkor az EU-nak megfelelő bér és szociális juttatásban kell részesüljön. Ezért fél egyébként az EU is az új csatlakozóktól. Mintahogy a német munkabéreket sem tudják a török vendégmunkások leszorítani, mert erre a fajta különbségtevésre az EU-ban nincsen mód.
Előzmény: HitetlenTamaska (185)
alfalfa58 Creative Commons License 2001.06.08 0 0 196
Kedves barco,

Tudod, hogy van ez: sok jó ember kis helyen is elfér...

:-)

Előzmény: barco (192)
Jaccuse Creative Commons License 2001.06.08 0 0 195
Kedves Probatbicol!

"Vannak, akik összeszarják magukat, hogy igazoljanak bármit, amit a Főnök mond."
Jaja, látom. Szegény alfalfa is bohócot csinál magából kínjában.:)

"Egyébként tényleg azt lenne érdekes tudni, hogy miért mondta? Újabb gumicsont, hogy legyen min rágódnunk?"
Szerintem alapjában véve teljesen igaza van és én támogatom is. Szükség van a bevándorlókra főleg akkor, ha tovább államosítják a nyugdíjrendszert. Hogy miért most jelentette be?

Három magyarázat lehet. 1) Félreolvasta a papírját, 2) A stábjába beférkőzött egy liberális ügynök és megvezette 3) A D-nap forgatókönyve szerint felkészítette a mijépeseit az elkerülhetetlenre.



Előzmény: Probatbicol (183)
alfalfa58 Creative Commons License 2001.06.08 0 0 194
Kedves Szociálliberális T.asztaltársak,

Igazán nem szép dolog, amit csináltok. Már-már a double standard határát súrolja.

A gyönyörűségtől félájultan hevernétek szanaszét, ha az idegenek betelepítéséről Demszky úr nyilatkozott volna, és a gondolatot most pusztán azért támadjátok, mert a miniszterelnök úr vetette fel.

Szégyelljétek magatokat.

HitetlenTamaska Creative Commons License 2001.06.08 0 0 193
Kedves balf quvadrát
Tekintve hogy korrekt választ kaptál, és ezek után kijelentetted, hogy nem kaptál választ kénytelen vagyok téged vitaképtelennek tekinteni.
Előzmény: alfalfa58 (184)
barco Creative Commons License 2001.06.08 0 0 192
Tudod Alfus, ha "mi" is és "ők" is kb. 10 milliónyian leszünk a 93 ezer négyzetkilométeren, akkor zsírtáltos legyen a talpán aki el tudja majd dönteni, hogy ki az idegen! :-)
Előzmény: alfalfa58 (184)
Probatbicol Creative Commons License 2001.06.08 0 0 191
F@szod feszül.
Annyira erőlködsz egy hülyeség igazolásán, hogy bele fogsz buggyanni.
Előzmény: alfalfa58 (189)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2001.06.08 0 0 190
Kedves renegade

Ha eltekintünk az egész ügy nyilvánvaló politikai blöff voltától, akkor nincs igazad:

A munkaerő hiány szelektiv, mert résznt szakkápzettséghez, részint (a nalunk kicsi mobilitási hajlandóság miatt) régióhoz kapcsolódik. A bevándorás - sokak szemében -valóban csodálatos orvosságna látszik, mert a megfelelő munkaerő azzonnal oda jön ahova kell, és termel, amig a saját gyermek tenyésztés igen hossyutávu és ki tudja hogyan megtérülő üzlet.
Mellesleg jegyzem meg - bár többeket szoktam vele bosszantani - semmi különös bajt nem látok abban, ha az ország lakossága kicsit csökken - ez valószinüleg sokkal jobban kezelhető állapot, mint a pilótajáték szerü exponenciális bővülés.

Előzmény: renegade (186)
alfalfa58 Creative Commons License 2001.06.08 0 0 189
No, de ha szépnek találod az idegent, akkor miért akarod őt kirekeszteni? He?

(Itt egy ellentmondás látszik feszülni).

:-P!

Előzmény: Probatbicol (187)
progress Creative Commons License 2001.06.08 0 0 188
Ma Magyarország egyes részein (nem Kaposváron pl. ahol én lakom) tényleg munkaerőhiány van, míg máshol, elsősorban az említett Észak-Magyarországon igen nagy munkanélküliség.

Megoldási lehetőségek:
1. Természetesen elsőszámú célként a beruházni kívánó tőkét kellene egyre erőteljesebben kelet felé orientálni. Ez általában diszkriminatív úton nem megy. Kell hozzá autópálya (Például ezért nem jött még egy valamirevaló gyár Kaposvárra sem, pedig a Dunától nyugatra van).
2. Másodszor bátorítani, támogatni kell az országon belüli mobilitást. Mo-n ez egyelőre a többség számára nehezen járható út.
parthus írja: "Dunántúlon állítólag elfogyott az esztergályos, nosza hirdettek Miskolcon, itt úgyis megszűntették a nagymúltú DIGÉP-et, valóban sok száz kiválóan képzett esztergályos, marós.. szakmunkás tengődik a városban segélyen, minimálbéren, igen ám de amit ígértek az kb nettó 100 volt, távol a családtól, albérletben, az ottani ingatlan árak mellet, az itteni lakás árából nem lehet másikat venni...Azaz aki azt mondja, hogy MO.-on struktúrális munkanélküliség van az hazudik" Csak megjegyzem, hogy az említett példában megoldás lehet a miskolci lakás eladása, és albérlet a meg nem nevezett helyen. Vagy esetleg lakáshitelhez önrészként még a miskolci lakás ára is elég lenne... Hozzáteszem, én sem mentem még fel Bp-re, annak ellenére, hogy legalább a dupláját tudnám keresni az itteni béremnek (informatikus vagyok), pedig vidéki viszonylatban nagyon jól keresek. Fontos ugyanis számomra a családi, baráti kötődés is.
3. Külföldi munkaerő beengedése. Meg kell barátkoznunk a gondolattal, hogy a jelenlegi 6 százalékok munkanélküliség alá sokkal nem lehet menni, mert az már az ország versenyhelyzetét rontja. Megfelelően rugalmas munkaerő nélkül elveszítjük a régióbeli versenyképességünket.

Probatbicol Creative Commons License 2001.06.08 0 0 187
Csak hogy szedáld magad kicsit: az idegen szép.
Előzmény: alfalfa58 (184)
renegade Creative Commons License 2001.06.08 0 0 186
Szavamra, nem ertem ezt az egeszet. Ebben az orszagban munkanelkuliseg van. Nem annyi, mint a hivatalos statisztikakban, hanem nagyobb, mert van rejtett is. E pillanatban is tobbszazezer emberrol van szo. Az igaz, hogy emellett fogyunk rendesen (egyetlen nepcsoport kivetelevel, amely viszont e pillanatban nem a munkakeresok, hanem a segelyezettek hadat gyarapitja), de e pillanatban inkabb az a gond, hogyan szuntessuk meg a munkanelkuliseget.

Miert a bevandorlas a megoldas? Ha majd tenyleg lesz munkaerohiany, a bevandorlas rovid tavon biztosan megoldja a problemat, de kesobb iszonyu arat fizethetunk erte. Trianon is azert jott el, mert a torok hodoltsag alatt kipusztult magyarsag helyere betelepultek innen-onnan. Miert nem azzal probalkozunk, hogy a jelenleginel sokkal jobban preferaljuk a gyermekvallalast (de csak 3-4 gyermekig, ugye nem kell mondanom, miert??), es belenyomunk egy kalap penzt olyan teruletekbe, ahol boven van munkaerotartalek, de szegeny a videk es elmaradott az infrastruktura? (Lasd Nograd, Szabolcs stb.?)

Mar megint ezek a rovid tavu megoldasok! Miert jo az, ha Gyorben vagy Szekesfehervaron kulfoldieket kell felvenni a multikhoz, mikozben a szabolcsiak munka nelkul vannak?

Az a gyanum, hogy egyszeruen lejjebb akarjak szoritani a munkabereket…

HitetlenTamaska Creative Commons License 2001.06.08 0 0 185
Amit irsz az nagyon plauzibilis, de ha belegondolsz a dolog pont fordítva müködne:
A beáramló (keleti) munkaerő leszoritaná itt béreket, tehát a nyugateurópai bérek a magyrországi munkavállókra még nagyobb vonzást gyakorolnának.
Ugyanakkor Orbán sem gondolhatja komolyan, hogy a nyugateurópai bürokrácia ilyen olcsó blfföknek bedőljön.

Előzmény: Törölt nick (178)
alfalfa58 Creative Commons License 2001.06.08 0 0 184
Kedves Szociálliberális T.asztaltársak,

1. Mivel elmulasztottátok a válaszadást, megismétlem kérdésemet: most szerintetek az idegen szép, vagy nem szép?

2. Megható kép tűnt fel lelki szemeim előtt: Kis János úr árvalányhajat tűz fel micisapkájára...

:-P!

Probatbicol Creative Commons License 2001.06.08 0 0 183
Vannak, akik összeszarják magukat, hogy igazoljanak bármit, amit a Főnök mond.

Ha tízmilliót mondott volna, akkor is. Ha húszmilliót, akkor is. Mert Ő mondta.

Lelkük mélyén persze szeretnék, hogy ha csak sajtóhiba lett volna, mert akkor a ballib média ármánykodásának állíthatnák be, és megkönnyebbülnének, hogy nem jönnek fekák az országba.

Nehéz kenyér, ne bántsd őket.

Egyébként tényleg azt lenne érdekes tudni, hogy miért mondta? Újabb gumicsont, hogy legyen min rágódnunk?

Előzmény: Jaccuse (180)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2001.06.08 0 0 182
Kedves alfalfa58
Ha nem akarod, hogy link fecsegőnek tekintsenek, akkor érvet hozzál fel, ostobaságok helyett.
Az evidencia,hogy egy nemzetgazdság igen bonyolult rendszer, amibe felelőtlenül beavatkozni nagyon veszélyes: a nagy egységugrások nagy lengésekhez vezethetnek, megfelelő beépített csillapítók hiányában.

Idegenellenes az, akinek egy hasznos idegennel szemben az a kifogása, hogy idegen.

És nem idegenellenes az, aki egy haszntalan embert, annak személyes haszontalansága miatt nem fogad el, tekintet nélkül annak idegen vagy nem idegen voltára.

Előzmény: alfalfa58 (169)
hegyivadasz Creative Commons License 2001.06.08 0 0 181
Azert kisse röhejes, hogy egyesek meg mindig par ev alatti többmillios betelepitesekröl vizionalnak, amikor az eddig beidezett hirek közül egy sem beszelt erröl. Szamszerüleg a legkonkretabb hirt eddig a Magyar Hirlap keddi szamaban olvastam, ahol a bevandorlas/kivandorlas egyenleg evi 10-15e-es pozitivumarol volt szo.
Bevandorlas egyebkent kell, mert ezzel csak erösödünk! De NEM a hatarontuli magyarokat kell becsabitani!
Jaccuse Creative Commons License 2001.06.08 0 0 180
Vigyázz, alfalfa, mert néger lesz az unokád! :))
Előzmény: alfalfa58 (175)
alfalfa58 Creative Commons License 2001.06.08 0 0 179
Baja Ferinek is volt egy gyönyörű vodkagyár terve...

:-)

Előzmény: mindentbele (176)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.08 0 0 178
Hello!
Az nem lehet, hogy ilyen naivak legyetek! Ez az egész munkaerőhiány, munkaerőimport tiráda az AMCHAM-en keresztül persze, hogy az Európai Unionak volt adresszálva. És legyünk őszinték ebben igazából tiszteletre méltó az erőfeszítése: ha az EU fél a csatlakozás utáni magyar munkaerő inváziótól, hát ne féljen, mert addigra nálunk munkaerőhiány lesz, nemhogy a magyarok mennének el. Szóval ez is egy tipikus PR kommunikáció volt. De legalább az inditék tiszteletre méltó, tényleg abszolut diszkriminativ az EU közép-kelet európai csatlakozókkal kapcsolatos feltétel rendszere
barco Creative Commons License 2001.06.08 0 0 177
Kiegészítés a 156-hoz:

8. Mi teszi/teheti Mo-t versenyképessé az importmunkavállalók szemében, mondjuk Németországgal összehasonlítva? A kompetitív bérek, a kiemelkedő társadalombiztosítási juttatások és szinvonaluk?

mindentbele Creative Commons License 2001.06.08 0 0 176
Igaz Sztalinnak is voltak.
Előzmény: GejzIR (174)
alfalfa58 Creative Commons License 2001.06.08 0 0 175
Megbízható forrásokból értesültem: a "40 értelmiségi" és Csurka István már alá is írta levelét, melyben a magyarságtól idegen tömegek otthonaikból történő fondorlatos kiszakítása, és Magyarországra történő erőszakos betelepítése ellen tiltakozik.

>:->

Előzmény: mindentbele (171)
GejzIR Creative Commons License 2001.06.08 0 0 174
Végre egy kormány amelyik foglalkozik a társadalom problémáival és ráadásul ezt hangosan teszi. Nem baj, ha egy kormánynak tervei is vannak.
kábelbúvár Creative Commons License 2001.06.08 0 0 173
Nagyon ráérnek a fiúk az országimázs központban.

És jól kipihenték magukat.

Előzmény: Törölt nick (172)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.08 0 0 172
:-))) Hát nem bírom megállni, hogy végigolvasás előtt le ne írjam: szerintem arra gondolhatott ez a szegény lélek(telen), hogy hozzánk csatolják Európát :-)))
mindentbele Creative Commons License 2001.06.08 0 0 171
hat igen ez egy uj eddig altalam fel nem ismert osszefugges, majd elgondolkodom rajta :)
Előzmény: alfalfa58 (169)
kábelbúvár Creative Commons License 2001.06.08 0 0 170
Már azt gondoltam, zsebtolvajokat!
Előzmény: butcher (165)
alfalfa58 Creative Commons License 2001.06.08 0 0 169
Kapaszkodj meg: valóban vicceltem.

Úgy vélem ugyanis, hogy az unalomig ismert szociálliberális vargabetűk között is figyelemre méltó, hogyan "védik" meg a szociálliberálisok "hazánkat" az "idegenek" "tömeges" "betelepítése" ellen... - szépen formálódik a MIÉP-MSzP-SzDSz tengely.

SzVSz ez vicces. Szerinted nem?

:-)

Előzmény: mindentbele (167)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2001.06.08 0 0 168
Mi van ezen nem érteni való?
Olvasd el 137.et meg a 163-at.
Orbán, aki bajban van a statusz törvény miatt ihletet kapott Rita Süssmuth -tól.
Meg ebben hónapban akarja bebizonyitani, hogy neki vannak vízíóji.
Hát meg kell adni, azok vannak...
Előzmény: mindentbele (167)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!