Úgy Tesó, hogy az én és a Te anyagi testünkről ezt mondj az Ige:
"Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára megáll a por fölött, s ha ez a bőröm lefoszlik is, testemben látom meg az Istent. Saját magam látom meg őt, tulajdon szemeim látják meg, nem más, bár veséim is megemésztetnek"
(Jób 19:25)
"De helyesnek tartom, hogy míg ebben a földi porsátorban vagyok, emlékeztetéssel ébresztgesselek titeket. Mert tudom, hogy hamar leteszem porsátoromat"
(2Pt 1:13)
"Így van a halottak feltámadása is. Elvettetik romlandóságban, feltámasztatik romolhatatlanságban elvettetik gyalázatban, feltámasztatik dicsőségben elvettetik erőtlenségben, feltámasztatik erőben. Elvettetik érzéki test, feltámasztatik lelki test...Mert e romlandó testnek romolhatatlanságba kell öltöznie, és e halandónak halhatatlanságba..Amikor pedig (ez a romlandó romolhatatlanságba öltözik, és) ez a halandó halhatatlanságba öltözik, akkor teljesül be, ami meg van írva: "Teljes a diadal a halál fölött!"
(1Korintus 15:42)
Jézus anyagi testéről pedig ezt:
„Krisztus… testét nem éri rothadás”
(Apcsel 2:31)
"Nem engeded, hogy rothadás érje Szentedet" [Krisztust].
1Egyik nap Jézus kiment a házból és leült a tó partján.2Nagy tömeg gyűlt köréje, ezért beszállt egy bárkába és leült, a tömeg pedig a parton maradt.3Ekkor példabeszédekben sok mindenre tanította őket, mondván: "Íme, kiment a magvető vetni.4Amint vetett, némely szem az útszélre esett. Jöttek az égi madarak és fölcsipegették.5Más mag köves talajba hullott, ahol nem volt neki elég föld. Gyorsan kikelt, mert nem volt mélyen a földben.6Amikor azonban forrón tűzött a nap, elszáradt, mert nem volt gyökere.7Ismét más szúrós bogáncsok közé esett. Amikor a bogáncsok felnőttek, elfojtották.8A többi jó földbe hullott s termést hozott, az egyik százszorosat, a másik hatvanszorosat, a harmadik meg harmincszorosat.9Akinek füle van, hallja meg!"
"akkor jön egyszercsak az ördög és bálványt jelez. Hát Ti tudjátok.." - Figyelmetlenül olvastál, azért ilyen nagy a hangod. Nem írtam, hogy az ördög jelezte volna Luthernek, hogy a mise bálványimádás, hanem azt, hogy mikor már régóta nem misézett, felhánytorgatta neki, hogy régebben évekig igen. És mivel e kísértés idején Luther már bálványimádásnak tartotta a misét, az ördög ebbe kapaszkodott vele, hogy a múltját felhozva őt bálványimádás lelkiismereti terhe alá helyezze.
A linkeden a hagyományos tridenti tan van előadva, amit az Ujra a miserol c. topikban szénné is cáfoltam.
Ettől függetlenül a Bibia Igéi igazak, és Jézus teste sose jelent meg és nem is fog romlandó és élettelen színek alatt se ilyen tulajdonságú tárgyhoz hozzákötve megjelenni és nem azonosítható semmi ilyesmivel.
„Ti azt imádjátok, akit nem ismertek, mi azt imádjuk, akit ismerünk… eljön az óra, és az most van, amikor az igazi imádói lélekben és igazságban imádják az Atyát, mert az Atya is ilyen imádókat keres magának. Az Isten Lélek, és akik imádják őt, azoknak lélekben és igazságban kell imádniuk”
15. És monda nékik: Elmenvén e széles világra, hirdessétek az evangyéliomot minden teremtésnek.
ez szerintem mindenkire vonatkozik, aki Jézust Mesterének tekinti.
16. A ki hiszen és megkeresztelkedik, idvezül; a ki pedig nem hiszen, elkárhozik.
ez is elég érthetően van megfogalmazva, mindenkire vonatkozik szintén.
17. Azokat pedig, a kik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólnak.
ha megkaptad ezekből az összes jelet, akkor jön a következő
18. Kígyókat vesznek föl; és ha valami halálost isznak, meg nem árt nékik: betegekre vetik kezeiket, és meggyógyulnak.
ha betegekre teszed a kezedet és gyógyulnak utána fordulhat meg a fejedben a kigyóval való konfrontáció és szerintem akkor kapsz sugallatot mit ne egyél és ne igyál meg. Gondolom én..
Azért ez az ördög megkisérti téma szerintem elég necces. Ha Lutherig néhány minimális kivételtől eltekintve ilyen senkinek nem jutott eszébe, akkor jön egyszercsak az ördög és bálványt jelez. Hát Ti tudjátok..Persze, hogy bálványt jelez azért ördög..
Az egyik asztali beszélgetésében szerepel az, amit mondtam: ott az ördög kísértgeti Luther lelkiismeretét azzal, hogy sokáig bálványimádó misét mondott. A Schmalkaldi cikkek a misét az ördög farkának nevezik, ami sok undok férget nemzett. De az Egyház babiloni fogságáról írott műve is élesen szól a miseáldozatról.
De jó, hogy Vagy :) lehet, hogy mégse fogják "szétlőni" ezt a topikot? Csokipaci lelkesen támad, Nemo nagytudásu és kedvelem is csak másik hajóban evez, bár a cél ugyanaz :)
"Valószínűleg Luther és Kálvin is ugyanezt tehette, amíg meg nem változtattak az Istentisztelet módján." - Luther nagyjából igen (lelkiismerete vádolta is miatta borús óráiban, hogy annyi ideig bálványimádó misét űzött), de Kálvin már egy olyan Genfbe ment el prédikátornak, ahol Farelék már korábban, egy megnyert hitvita után a városi tanács rendeletére támaszkodva megszüntették a r.k. misét és megtisztították a templomokat. Tehát Kálvin soha nem gyakorolta a pápás átváltoztatást - főleg mivel ő nem is volt r.k. pap.