"Debrecenben és Fehérváron nem akarják felfogni, hogy semmi különös nem történt/történik, csak egyszerűen végére értünk a Gyűrűk Urának, az orkok, hobbitok, buzitündék meg a vidéki lakógödrök egyéb torzonborz népeinek az ideje lejárt, és a Király visszatért. " /Nem fog lefeküdni, James/
csak azt nem értem, hogy kártyával is oda megyek a stadion 3 fő részén belül (két oldal + a kapu mögötti rész), ahová akarok. a kutyát nem érdekli, hogy ki hol ül, hova szól a jegye, bérlete.
tehát mire is jó a kártya? mitől vagyok beazonosítható?
jelen formájában semmi értelme a kártyának az önszopatáson kívül.
A kártya bevezetésének célja a biztonság növelése. Az, hogy a Fradi-pályán van-e rendbontás, vagy nincs, önmagában értékelendő, és csekély mértékben sem függ össze azzal, hogy van-e máshol. Valamiféle rosszul értelmezett személyes büszkeségen túl semmi okunk nincs a saját kártyánkat attól tenni függővé, hogy van-e más stadionokban ugyanilyen. Ha valaki azt mondja, hogy akkor jön be kártyával, ha Újpesten is lesz kártya, ez engem leginkább a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" effektusra emlékeztet, és nahyon rossz hozzáállásnak tartom.
A fenti okfejtés nyomán, ha akár csak egyetlen néző is bejöhet személyazonosítás nélkül, akárhová (kivéve persze a vendégszektort), akkor az egész nem ér semmit, akkor az egész felesleges, mert nyilván az fog bejönni kártya nélkül, aki aztán majd szétveri a fél stadiont, logikus módon. Nem azt tartja vissza a kártya, akinek nincs félnivalója. Az tehát, hogy legyenek káryamentes szektorok, teljesen logikátlan, véleményem szerint agyament elképzelés.
Azzal viszont teljesen egyetértek, hogy értelmetlen kiváltatni a kártyát azokkal, akik csak egy-egy mérkőzésre kívánnak kilátogatni. Számukra személyazonosítás (személyi, útlevél) után, némi kezelési költség megfizetésével (300 forint) tenném lehetővé a bejutást.
1/ Én voltam az, ki itt még védte is a kártyát, mert máshol is ez lesz, és talán tényleg visszaszorítja a problémákat.
De akkor is javasoltam, hogy két szerktorba bemehessenek azok, kiknek nincs. Röhejes, hogy jön egy külföldi vendég hozzám ki akarom vinni, de nem tudom.....
2/ Egyszerűen védhetetlen Ivó, ha máshol nincs csak nálunk, ezt nem lehet védeni, nincs olyan ember ki ezt meg tudja magyarázni.
3/ Az lehet tárgyalási alap, hogy maradjon a kártya, valóban mint 20 ezres adatbázis fel lehet használni szponzor felé is, kedvezmények stb, DE abból nem lenne szabad engedni, hogy kártya nélkül is be lehessen jönni 1-2 CSAK erre kijelölt szekorba, melyet elzárnak a többitől.
4/ Ha ez marad, hogy kártya kötelező, és nem teszik lehetővé a bejutást kártya nélkül(valamilyen erre kitalált módon), akkor lehet mi is távol maradunk a haveri és rokoni kör, ez elvi ok !!!!
Értsd meg ez nem mehet így tovább, azzal vezették be, hogy máshol is kötelező lesz, hát nem lesz, akkor innnentől kezdve fel van adva a magas labda.
komolyan reméljük h ma Szűcs Laja 3 "potyagólt" kap és a teves kondás nigger csapatod csak a ligakupában indulhat a nyáron. így múlik el a világ dicsősége.
Na ezért kéne Kubatov felé programszerűen állandóan nyomni, nyomás alatt tartani ez ügyben.
TARTHATATLAN, ha csak nálunk marad meg !
Érthetővé kell tenni, hogy így SENKI sem fogja el !!
Szerintem ebben a helyzetben elég sokan hajlandóak lennénk közös "munkára" ez ügyben.
Egyértelmű, hogy máshol nem lesz kötelező, akkor nem lehet nálunk sem az !
Abban lehet engedni tán, hogy maradjon kártya első lépcsőben, de bizonyos szekorokba kártya nélkül is, és oda csak így be lehessen menni. Ez csak egy vélemény, nyilván lesznek jobbak, de ebben lépni kell.
Türhetetlen ha csak a Fradival packáznak továbbra is !!!
Talán ma is lehetne üzenni Kubatovnak a meccsen ez ügyben !!
Az a helyzet,hogy a környezetemben ismerek legalább 10 embert,akik a kártya miatt nem járnak ki.Én sem egyébként.Ha olyan rangadó van,lemegyek a Szögletbe,hogy azért a közelben legyek és ott nézem a többiekkel.Nagy luxus ez.
Komolyan reméltem, hogy az új vezetőség egyik első dolga lesz a szurkolói kártyát bezúzni. De mindegy, mindnyájan tudjuk, hogy anno a tirpákok ellen kint kellett volna maradni, de ez már történelem.
teljesen egyetértek. és avval h meccsenként minimum ezer, de szerintem inkább 2000 nézőt bukunk emiatt avval azt is bukjuk h a következő meccsre sem jön az az 1-2 ezer ember, ez így halmozódik szinte.
kurávra kiváncsi vagyok Kubatov és Orosz mit fog ezügyben lépni, mert nyilatkozni, koldulni és fészbukozni kurvára tudnak, de azon kívül semmi. volt hír h Berki elzavarta a kolbászsütőket padokkal a meccsek alatt. Hol van már Berki? És hol vannak a kaják? Sehol, csak szar popcorn meg szar perec. Miért? hol vannak a pompon csajok? Hol van a tombola? Kibaszottul semmitse csináltak a szurkolókért. most nb2-es meccsen 150 ft volt egy haszálvékony kis tenyérnyi zsíroskenyér. Szar spaten dobozos sör 400 ft. Vicc. Vettem egy sört meg két zsiroskenyeret mert kajás voltam, 700 ft, 250 ftot sem ért. Volt vagy 25 sárgamellényes biztonsági. Mi a fasznak? Egy halálra kigyúrt 120 kilós góliát aki valami rendezőségi kártyás főnöknek tűnt meg Fradi izompólóban a szemem előtt számolta a 2 ujjnyi vastag pénzköteget. Az mi a fasz? gondolom bazeg milyen komoly elszámolás és adózás van utána.
szerintem szar sem történt előrelépés semmi, kurvára kiváncsi leszek mi lesz az új szezonban. tipp. ugyanez a balkán, ugyanez a kibaszott igénytelenség, pár csodálatos Fradi shop akció, nulla webshop, nulla új weblap, duma duma duma, mutyizás kicsiben. aztán már az sem. én egyszerűen nem tudom elhinni h vérprofinak mondott manegerek marketingesek vanna a Fradinál és LÓFASZ sem történt 3 év alatt h felpörgessék a bevételekt, sőt azok csak drasztikusan csökkennek. vagy valami nagyon nagy sunyi gonsozság van a háttérben, vagy ostoba dilettáns tolvajok.
Én azt gondolom, hogy annak, hogy máshol van-e kártya, számunkra nincs jelentősége. Ez a része engem nem érdekel.
Két dolgot kell nézni véleményem szerint:
- hogy hat a nézőszámra
- hogy hat a huliganizmusra
Az elsőt tudjuk. A másodikkal mi a helyzet?
Amúgy meg a lentebb hozzászólóval értek egyet: mindenképpen lehetővé kellene tenni, hogy megfelelő személyazonosítás (személyi igazolvány, útlevél) biztosítása mellett, némi kezelési költség fejében (2-300 forint) kártya nélkül is lehessen jegyet venni. A kártya célja semmiképpen sem a kiszorítás, hanem az azonosítás. Erre meg a személyi bemutatása is megfelelő volna.