Keresés

Részletes keresés

dzsingiszkan Creative Commons License 2004.07.24 0 0 126

Szevasztok

 

Riana26 Creative Commons License 2004.07.21 0 0 123

akkor most melyik a jobb lézer dioda vagy villano?

és Bpen tud valaki olyat ahol már volt és jo

garanciát vállalnak ezekre? mert nem kis pénz...

Előzmény: csibkat (122)
csibkat Creative Commons License 2004.07.20 0 0 122
Sziasztok! Végigolvastam a topikot, es tök érdekes vélemények vannak. Én is csinálom a cuccot a Lányi klinikán. Most volt a 7. kezelésem a hónaljamon. A 6. után kb 40 szál nőtt ki, most elég bizakodó vagyok. Nagy csoda lenne, ha tényleg használna. Ott mondjuk kérdezgettem a lányt aki csinálta a kezelést, és neki is megvan csinálva. Azt mondta, hogy talán évente kinő 5-6 szál, azt kezelik és csá. 4-8 esetleg több kezelés után jósolják a teljesen kopasz hónaljat, nagyon kiváncsi leszek. Az is eszembe jutott, hogy pl amikor megsütik a kis piszkokat, utána ugye tovább nőnek, csak már nem termelődik meg a szál folytatása, és kipotyog. De én még sosem birtam ki, hogy ne borotváljam le, mert undorítoan néz ki, éshát télen is látszik sport, buli alatt. Ti szoktátok? Elvileg nem szabadna, hogy ez befolyásolja a megpörkölt srácok sorsát, de azért mindig van egy kis lelkiimeretfurdim. Nagyon fontos, hogy be kell tartani a kezelések közti időtartamot, és ha nem hangsúlyozzák, rá kell kérdezni. Én nagyon elbénáztam több hónapot, közel egy évet, mert ugy gondoltam, hogy amit egyszer kinyirtak az ugysem nő ki újra. Hogy ezért kell e ilyen sok kezelés, vagy még benne vagyok a normális adagban azt nem tudom. Ami engem ezzel az egész témával kapcsolatban bosszant, hogy sehol sem lehet normális leírást találni róla, sehol nincs egy részletes ábra vagy hatásmechanizmus leírva. Közérthető nyelven akarják írni, de szerintem nagyon hiányos, és túl lebutított. Nem csoda, hogy senki sem tudja, mi a kül. a rubin-, a dioda lézer között. Én sem :-(. Valaki? Mitől jobb a dióta lézer? A szőrtüsző szövettanáról ennyi emlékem van: ugye a bőrben hüvelyszerűen fogja körül a szőrtüsző a szőrszál tövét. Namost ennek is legalján egy kis dombocska (=papilla:ennek alakja határozza meg a gödörséget) van, amin azok a bazális sejtek ülenk, amelyek a szőrszál anyagát termelik. Ezis elég bugyuta leirás, de most nem emlékszem pontosabbra. Nomost...tudomásom szerint...a lézer energiáját a sok festékanyaggal rendelkező szörszálak tudják levezetni a szál tövéig (a sotét festék elnyeli a fényenergiát és nem sugározza vissza)... amely ott elroncsolja azt a sejtréteget, és az nem regenerálódik. Az hogy valakinél nem hatásos az annak az oka, hogy a sejtréteg nem pusztult ki teljesen, vagy hogy kipusztult, csak regenerálódik? Ja amugy negyedéves biológus hallgató vagyok, de amikor mondtam, hogy nyugodtan magyarázhatnak rendesen, akkoris csak a sztandard szöveget nyomták :-((. Ja az intim részekről azt tudom, hogy teljesen belül (nagyszeméremajak külső felszínén) azért nem vállalják, mert ott már nagyon fáj. De elöl a vénusz dombról le lehet szednia nagy dzsumbit, hogy csak egy kis csomócska, v csík maradjon. Én is érdeklődtem már a Lányinál. De persze dupla annyiba kerül, pedig nekem kb átlagos mennyiség lakik odalenn. Najó....abbahagyom, igyis kisregény.... ha valaki tud ezekre választ...írjon plíz. csibkat
Előzmény: Aryll (121)
Aryll Creative Commons License 2004.07.20 0 0 121

Szia Ants!

 

Nekem is problémáim vannak a szörtelenítéssel, a lábamon már belenyugodtam az állandó borotválásba. /azt majd akkor csináltatom meg ha több pénzem lesz/ De a hónaaljamat és a bikinivonalamat szeretném hasonló módszerekkel "ápolni" mint te. Elsösorban az érdekelne hogy van-e webes elérhetöségük, illetve hogy Bp-en van-e klinikájuk?

Aztán nem tudom hogy ki hogy van vele, de nálam kényes téma az intim helyeken való szörtelenítés, mégpedig azért mert én /és persze a párom is/ kifejezetten azt szeretném, ha tökéletesen szörtelen lenne "oda lent" is és a popsimnál is! eddig a borotválás nemkívánt hatásokat mutatott /burjánzó dzsungel..stb. nem részletezném tovább/! szóval vállalják-e az intim testrészek szörtelenítését és az mennyire fájdalmas a kezelés?

 

köszi: Aryll

Előzmény: ants8019 (117)
messengerina Creative Commons License 2004.07.20 0 0 120
Köszi! Szerencsére nekem csak az államon van 2 db fél 10 Ft-osnyi terület amiről szó van. Remélem azt simán meg lehet "hackelni" és sikerrel járok majd.
Előzmény: Cleopatra77 (118)
Cleopatra77 Creative Commons License 2004.07.20 0 0 119

Szia,

olvastam a beírásod, és azzal - és a kezeléssel - kapcsolatban még azt mondanám el, hogy...

- Ha az eredmény "nem végleges", az nem azt jelenti, hogy a kezelés nem volt eredményes. A lézer csak az éppen aktív szőrtüszőket képes eltávolítani, azt, "amiből éppen kiáll a szőr", s a szőr vezeti le a hőt a tüszőhöz, ami azt kiégeti/károsítja. A szőrtüszők jó része viszont nincs ilyen aktív állapotban, azért kell több kezelést végeztetni, illetve utókezelésre járni, mert van olyan, ami csak évek múlva növeszti ki a szőrt. Azt, hogy valaki a kezeléssorozat után újra kiszőrösödik, az okozza, hogy sok ilyen nyugvó tüszője volt, és azok később aktiválódtak. Ha vki - mint én - hormonproblémák miatt gyakorlatilag folyamatosan szőrösödik, és folyamatosan alakulnak át a finom nagyon aprő piheszőrök "szakállá", az jobban teszi, ha a sikeres lézeres szőrtelenítés közben és után is továbbra is kezelteti az alapbetegséget is. Egy négyzetcentin állítólag akár 600 tüszőkezdemény lehet egy állon, úgyhogy van miből kifejlődnie az utánpótlásnak is. Sajna.

- A kezelés viszonylag drága, viszont ha pl. egy éven keresztül heti 1000 Ft-ot költök az arcom "gyomláltatására", mert saját magam már nem tudom elég alaposan karbantartani magam, mert a szőrök olyan ütemben nőnek kifelé, ráadásul a bőröm szinte már megvastagodott a folyamatos felkaparódások miatt, és mindez elég feltűnő helyen...szóval az áll kezelése 18 E/alkalom volt az első 6 kezelésnél, és havonta vagy ritkábban lehet visszamenni. Egy évnyi kozmetikázás árából 3 kezelésre futotta az én esetemben a legrosszabb pontot nézve, és 3 kezelés is már nagyon sokat segített.

- Én itt voltam:

http://www.rubinlaser.hu/html/800/index.html

Előzmény: Riana26 (90)
Cleopatra77 Creative Commons License 2004.07.20 0 0 118

Sziasztok,

én IPL Quantum villanófényes kezelésekre jártam Debrecenben, szakállal-bajusszal. (Sajna még tizenéves koromban szakadt a nyakamba egy hormonzavar, amire folyamatosan gyógyszereket kell szednem. Attól is javult a helyzet, de inkább lábon/hason, mint arcon - úgy kétévnyi szedés után, és most, még 5 év után is rengeteg rajtam a szőr, úgyhogy gyógyszertől inkább csak azt várjátok, hogy nem romlik tovább a helyzet, és csak minimálisan javul.)

Visszatérve az IPL-re: nekem bevált. Túlzott elvárásaim (teljes "szőrtelenség" az érintett területeken) nem voltak, előtte utánaolvastam a működési elvnek, stb., és ez is, mint általában a lézeres/villanós dolgok, elsősorban a sötét szálakat irtja ki, és a világosak megmaradnak, még akkor is, ha azok olyan vastagok, hogy szúrnak. Ezeket továbbra is le kell borotválnom. De! Már nem olyan az arcom a bőr alatt növekvő szőröktől, mintha piszkos volna, és a páromnak sincs már olyan érzése, mintha "smirglivel csókolózna."

Teljesen még nem fejeztem be a kezelést (most éppen nincs pénzem...), de a hatás állon 3 ciklus nyi szőr "kivégzése" után már észrevehető, 6 kezelés után a szőke szálakon kívül már alig van vmi.

Komplikációk: Sajna ezek is vannak, nálam valószínűleg a párhuzamos gyógyszerezés miatt, ami a bőröm színére is kihat. A harmadik alkalommal az állam csúnyán felhólyagosodott, annak ellenére, hogy a fény erősségét nem növelték az előző kezelésekhez képest. Nagyon megijedtem, hogy meg fog látszani a helye; egy pici folton tényleg van nyoma, de mivel nagyon világos az alapszínem, ezért nem feltűnő.Sötétebb bőrűeknél problémásabb lehet a dolog!Kb. 10 napba telt, mire rendesen elkezdett gyógyulni, és nagyon fájt!Arra emlékszem, hogy már a kezelés közben fel is tűnt,hogy szokatlanul fájdalmas a művelet,azelőtt jobban tűrtem, de azt hittem,csak azért,mert ideges vagyok.Vagy tíz perccel utána elkezdett felvízhólyagosodni az arcom... Ezért azt tanácsolom nektek, hogy ha úgy érzitek,hogy ha egy kezelés fájdalmasabb, mint az azt megelőző, akkor szóljatok az orvosnak/kozmetikusnak, mert lehet,hogy egy icipicit barnább a bőr, szinte nem is láthatóan,de akkor már égethet a lézer.

A bajuszomnál egy időre sötétebb lett a bőr a kezeléstől, és feltűnőbbek lettek ott a májfoltok.Ezek eltüntetésével még külön kell foglalkoznom.

Összességében a kezelés hatásos, de nem veszélytelen. Kis fájdalommal jár az állon és oldalt, a bajusz kezelése viszont kifejezetten kellemetlen, az ember reflexszerűen kiugrana a kezelőszékből, le is fognak közben.Olyan, mintha egy millió tűt szúrnának az emberbe egy tizedmásodpercre. Viszont annyira nem elviselhetetlen, hogy külön érzésteleníteni kellene - valami hűsítő zselével kennek be előtte és jeget adnak utána, plussz vmi bőrnyugtatóval átitatott kendőt.

A teljes arccal kb. 15 perc alatt végeztek, ugyanarra a felületre maximum két "lövést" adnak. A bőrpír, ha nincs gond, legkésőbb másfél óra után eltűnik.

Előzmény: messengerina (116)
ants8019 Creative Commons License 2004.07.20 0 0 117

Kedves Krike 87!

 

Örülök, hogy máris válaszoltál!

Ugyanazokat tudom leírni, mint, amit Te! Úgy tűnik teljesen, hogy nagyon jót tett a bőrnek a kezelés. Valójában nem is maga a lézer, hanem az, hogy az anno erős szőr nem "készíti" ki a bőrömet többé, avval, hogy össze-vissza kanyarog, hogy megtalálja a kiutat, ami ugye nem sikerült soha. Egyébként is extra érzékeny, vékony bőröm van. Amikor régen epiláltam, 2 hét után én is csak akkor néztem a gyulladt, piros lábaomra, amikor nagyon muszáj volt. Tehát a lézer óta, úgymond gyógyulgat be a bőröm, nem piros. Néha komolyan nézegetem, méregetem a lábom és nem akarom elhinni, hogy mi történt velem! De nem lett szárazabb a bőröm. Én a Johnson's olajat használom, az kitűnő számomra! Igaz, mindent összekenek az olajjal, de így legalább a lábamat biztos. Én is gondolkodom a következő területen, bár én olyan szándékkel indultam a lézernek, hogy a szőrteleníthetetlen terület legyen emberi, a többi részt, hónalj, stb. elgyantázgatom, borotválgatom. Még valami, ha valakit érdekelne a doktornő, ahova én jártam, járok, a következő e-mail címen lehet elérni, ő bármikor válaszol: kuhnyar@freemail.hu . Sok-sok sikert még mindig a szépülni vágyóknak!a

Előzmény: Törölt nick (114)
messengerina Creative Commons License 2004.07.19 0 0 116

Sziasztok!

 

Végigolvastam a topikot. Egy valami nem lett egyértelmű. Vki anno idézett egy német cikkből, miszerint a lézeres kezelésnél helyi érzéstelenítést használnak.

Valszeg én voltam a naiv hülye (hiszen a lézernek e fajtáját valszeg másként elviselni nem lehet), de megdöbbentem. A Bársony oldalát nézegettem, náluk ez a kezeléseknél nem volt feltüntetve...

Szerencsére engem a hónalj, láb, fazon nem izgat, ott nem súlyos a helyzet (tök normál, hálistennek), beérem borotvával.

A MonaLIsa-féle villanófényes kezelés viszont érdekelne szakállra. Lehet, hogy érdemes? Vagy hsz-aitokat olvasva totál nem érdemes belevágni... :-o

 

A Swiss formula nevű krémet viszont mindenképp kipróbálom, ha már ennyi jó tapasztalat volt vele kapcsolatban. Majd beszámolok!

ansia Creative Commons License 2004.07.19 0 0 115

Kedves Krike 87!

Nagyon érdekelne ez az elektromos epillálás dolog. El tudnád küldeni mailen a kozmetikusod elérhetőségét? Köszi!

 

Ansia

Törölt nick Creative Commons License 2004.07.19 0 0 114

Szia ants8019!

 

Azt hiszem, jól összefoglaltad a tanulságokat! Nagyon meg kell nézni, hogy hova megy az ember és mire ad ki pénzt. Korábban én is kísérleteztem egy "végleges" módszerrel, ráment 150.000 forintom és persze semmit sem használt (bekentek valami trutyival, becsomagoltak fóliába, melegítettek fél órát, majd legyantáztak - micsoda hülyeség!). És ilyenkor nincs garancia meg pénzvisszafizetés. És még örülhet az ember, ha ép bőrrel megússza és nem marad ott a heg egy életre... Jó lenne, ha ilyenekre is kiterjedne a fogyasztóvédelem.

Ezek szerint a két módszer eléggé hasonló, én úgy képzelem, hogy a lézer ugyanaz, mint az epilálás, csak nagyüzemben :)

Azért az nagy élmény lehet, amikor csak úgy kihullik rólad a szőr!!! Mondjuk epilálásnál is nagy élvezet, mert ott minden egyes szálnál láthatod ugyanezt, amikor szúrás után egyszerűen kihúzzák, és úgy jön ki, mint a vaj, gyökerestől. És a tudat, hogy már ennyivel kevesebb van... Neked is szebb lett a bőröd a kezelés után? Mert nekem igen, kifejezetten jót tett neki. Bár azóta egy kicsit szárazabb a bőröm, talán többet kell krémezni.

Szerintem én is benevezek majd egy ilyen lézerre pár év múlva, hónaljra, ha kész leszek a többivel.

Szőrmentes nyarat mindenkinek!

Előzmény: ants8019 (113)
ants8019 Creative Commons License 2004.07.18 0 0 113

Kedves Krike 87!

 

Jó volt olvasni a válaszod! Igen, kérdőjeles dolgok az eredmények, elsődleges szempont. Én személy szerint, elég bizalmatlan vagyok először ilyen dolgokkal szemben és nagyon megnézem, miért adok ki sok-sok pénzt! Nagyon biológia és egészségpárti vagyok, nagyon sokat is olvasok ezekről (biosz szakos leszek). Hallottam a sokféle lézerről, olvastam sok kutatási eredményt a neten, és őszintén, ezek azok, amiket elhiszek, hogy milyen hír terjeng egy klinikáról vagy doktornőről nem mellékes, de az előbbi nélkül kevés. Ezek az eredmények egyfajta alapinformációként szolgálnak. Nekem az tűnt fel, hogy a kutatási eredmények és, amiket hallok, olvasok a neten, pl. vélemények megegyeznek, azaz különböző lézerek léteznek különböző eredményességgel.  Úgymond megnyugodtam. Tizenféle vagy inkább többféle lézer van, az lenne a furcsa, ha mindegyik hatásos lenne. Mindegyik eltérő mődon működik és különbözően hatásos.

Ahogy olvastam az írásod és, ha nem értettem félre, elég hasonló a két módszer! Ha nem szakértő a kezelő, könnyen sérülést okozhat, tehát hegesedhet, és vannak olyan nők, akiknél csavarodva, össze-vissza nőnek a szőrök, ezeket pedig a lézernél is előfordulhat, hogy többször kell kezelni. Nekem pl. a térdemnél nem teljesen hullott ki. Mélyen is lehet és meg is lehet csavarodva, sajnos. Az a véleményem és tán tanácsom mindenkinek, hogy nagyon járjon utána mibe kezd bele! Olyan világot élünk, ahol nagyon nagy a kínálat, de sajnos nem mindegyik olyan minőségű, amit remélnénk. Ezért picit utána kell járni. Még vmi, a lézer, aláírom, olyan eset, hogy majd 5 év múlva tudjuk meg biztosan, de azért azt gondolom, mégis meg kell válogatni a helyet, amit választunk. Üdv, Ants

 

Előzmény: Törölt nick (112)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.16 0 0 112

Szia ants8019!

 

Én örülnék a legjobban, ha működne a lézer, mert akkor sokkal több ember gondját meg lehetne oldani és nem járna ennyi macerával meg fájdalommal. Nem beszélve arról, hogy pl. hónaljat nem lehet elektromosan epilálni állítólag. 

Csak kissé bizalmatlan vagyok, hiszen ez egy új módszer, ki tudja, mi a hatása pár év múlva. Meg persze csodák és csodaszerek nincsenek (bár lennének)! 

Nem vagyok szakértő, de szerintem az a különbség, hogy az epilálásnál manuálisan égetnek ki minden egyes szőrtüszőt (és pl. van hogy elsőre nem sikerül, mert másfelé csavarodik, és akkor a szőr nem jön ki, akkor még egyszer kell próbálkozni). Ez persze nagyban függ a kozmetikus ügyességétől. Nem mindegy, hogy kihez megy az ember, hallottam olyat is, akit összeégettek, mert túl sokáig volt bent a tű.

Nem tudom, hogy a lézert hogyan vezeti a szőr, de nagyon érdekelne.

Elég sokan írták itt a fórumon, hogy visszanő, én is hallottam, miért mondanák, ha nem így van? Persze biztosan függ a lézer típusától is. De volt olyan, aki elment pár kezelésre, otthagyott csomó pénzt, aztán eljött epilálásra, mert semmit nem használt neki.

Vajon miért nem tudnak kitalálni egy univerzális módszert, ami nem függ a szőr sötétségétől meg egyebektől és nem fáj?! Olyan sokat tud már a tudomány, de ezt képtelen megoldani. Tőlük szenvedjenek csak a nők.

Én kívánom Neked, hogy ne nőjön vissza! Ki tudja, lehet hogy 10 év múlva mindenki szőrtelenül fog rohangálni és eldobhatjuk a borotvát/gyantát? :)

Előzmény: ants8019 (111)
ants8019 Creative Commons License 2004.07.15 0 0 111
Kedves Krike 87! Elgondolkodtató, amit írtál, ilyen hosszasan már tényleg az ír, akinek van mit! Én kipróbáltam ezt az elektromos kezelést, tudom, mire gondolsz. Nem egyszer voltam, de sajnos nem vált be, fájni fájt, ez már ugye mellékes, de nem hatott, talán rossz kezekben voltam, keveset? Valószínű, a kozmetikus szakértelme sem elhanyagolandó! Szerintem sok nő van olyan, aki "általános" szőrös lábtól szenved, és utálja, hogy szőrteleníteni kell, ha azonban, sűrű és erős, az már tényleg kezelhetetlen, az én esetemben ez így van. Én már annak is örülök, ha "csak általánosan" szőrös és kezelhető. Én az eddigi hozzászólásaimban csak azt szerettem volna megosztani, hogy a lézer nagyon erős, sűrű szőrre biztos beválik! És hihetetlen eredményt produkál! Tudom, sokan azt mondják, hogy nem végleges a lézer! Egy biztos, mindenki másra esküszik! Például a lézerből is nagyon sok fajta van már és sok közülük átmeneti hatékonyságú. Még valami elgondolkodtató dolog! Elvileg és szerintem gyakorlatilag is a dióda lézernek és ennek az elektromos áram bevezetésének ugyanaz a módszere: valamilyen módon kiégetni a szőrhagymát! Miért van különbség áram és nagyon magas hőfokú lézersugár között? Ha például most kipottyan és elhalt az a hagyma, hogy nő később vissza? Lehet, hogy valami még hiányzik a képből, de ugyanaz a módszer eltérő különbséggel? Erre most már kíváncsi vagyok! Még valami! Gondoljunk csak bele, biztos sokan megégették már úgy a bőröket, hogy ott már többé nem nőtt szőr, nekem anyajegyet sajnos már lézereztek le, ott azóta nem láttam szőrt, ez valószínűleg más terület, de elgondolkodattó, számomra. Azért lehet örülni, hogy a van még kiút! Biológus szakértő kerestetik!
Előzmény: Törölt nick (105)
ani-ta Creative Commons License 2004.07.13 0 0 110
köszi a gyors választ. én sem látom egyébként a te címedet. mindegy. az én címem: ecsi.anita@beres.hu. köszi előre is. (mellesleg szerintem nem lenne reklám, ha leírnád itt)
Előzmény: Törölt nick (109)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.13 0 0 109

Hát nem tudom hogy le lehet-e ezt így írni, inkább megírnám neked emailben! Küldj nekem egy mailt a címemre, mert látom a te emailed nem publikus.

Előzmény: ani-ta (108)
ani-ta Creative Commons License 2004.07.13 0 0 108
Sziasztok! krike 87 megtennéd, hogy megírod az elérhetőségét a kozmetikusodnak? engem érdekelne a dolog! akármennyire is fáj... szerintem megérné. köszi!
Juliam Creative Commons License 2004.07.13 0 0 107
Sziasztok!
Én csak véletlenül láttam meg a témát, és egyből rákattantam, lévén ezzel küszködő nő... Nekem nem volt pénzem drága, de eredménytelen kezelésekre -szerencsére-, így hát küszködtem a szokásossal, amikről tapasztalatom: géppel szedtem 15 évig, akkor azt olvastam, az nem jó, mert visszeret okoz. Lehet, a lábamon lett is, talán attól, talán nem, abbahagytam. Maradt ugye a borotva, ami elég uncsi, férjem az arcát is utálja, mit szóljak én egész testre naponta??? Eredmény: nyár van, gyerekem fél nap múlva cikiz, hogy szúrós vagyok. Jhonson szőrtelenítést csökkentő testápolóját én is kipróbáltam, közvetlenül borotválás után. Eredmény: majd leégett a bőröm, millió kiütés a lábamon, nem győztem utána zuhanyozni, szerencsére még időben megmentettem a lábam.... Miután írtátok, hogy állatokon tesztelik, ki is dobom. Ja,a babyliss elektromos végleges szőrtelenítő, tényleg nulla. Próbálta már őket valaki beperelni? Vagy visszakérni a pénzt? Azért mégiscsak szemétség, hogy mi nők iszonyú pénzekért kísérleti alanyok vagyunk, és ennyi kudarc után is fizetünk a szélhámosságokért. Vettem még szőrtelenítő krémet, de valahogy sosem hibátlan a bőröm, nem merem rákenni. Főleg, hogy olvastam, szembe kerülve vakságot okoz. Mik lehetnek benne? Igaz, ma már a kaja is tele van méreggel... Tehát marad a borotva, és a Swiss formula, amit venni fogok, hátha nekem is beválik. Végülis testápoló az kell. Azért még megkérdezném, hogy említettétek a bőrgyógyászokat, ők tényleg tudnak valamit? Esetleg TB által támogatva? :)) Üdvike,
egy beletörődő...
bisou Creative Commons License 2004.07.11 0 0 106

Szia!

Mennyibe kerül egy kezelés? Vállalnak garanciát, ha mégis visszanőne vagy begyulladna?

Köszi!

Előzmény: ants8019 (98)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.10 0 0 105

Sziasztok!

 

Olvastam a fórumot, és ez a téma engem is nagyon érdekel. Elég sokat kínlódtam a bőrömmel, minden nyomot hagyott rajta, strandra nem mertem menni, stb. De hát ezt ti is megéltétek. Viszont nekem van némi tapasztalatom erről-arról.

Nem akarok senkit elkeseríteni, de csak egyetlen végleges módszer van, és ez nem a lézer. Arról csak azt lehet hallani, hogy 2 év múlva visszanő. Másrészt, ha olyan jó lenne (vagy lenne tuti módszer), az összes sztár rég megcsináltatta volna magának, ezzel szemben ha nyilatkoznak, mindenhol azt hallani hogy ők is gyantáztatnak. Ez mindenki problémája, és ők biztosan megtalálták volna a gyors, fájdalommentes, végleges megoldást.

Ilyen nincs, viszont van egy olyan, ami az egyetlen tuti módszer, már 30 évvel ezelőtt is alkalmazták, senkinek semmi baja nem lett tőle és tényleg végleges. Csak egy hátránya van, hogy nagyon fájdalmas, időigényes, és hát annyira nem is olcsó. Ami most jön, az hervasztó lesz, de ez a realitás.

Az adatok: én négy éve minden télen járok nagyrészt hetente elektromos epilálásra. Ezt valaki már írta itt a fórumon, de azt hiszem én kicsit többek tudok róla. Nem tudom, mire alapozod, hogy semmi hatása nincs, én már 2 éve nem gyantázom a lábam (térd alatt), mert nem kell, és a bikinivonalamról is 95%-ban eltűnt a szőr. És ez tartós, szépen begyógyul. Szerintem te csak egyszer voltál, nem tudom hány szőrt szedtek ki rólad, 50-et, 100-at? Nos, rólam eddig 26.000-et! Most a combom, bajusz, kar van soron (barna típus vagyok). Csak a lábon több 10.000 szőrszál van (lehet hogy a 100.000-et is eléri), a bajuszon ezernél is több.

A módszer lényege, hogy egy vékony tűvel áramot vezetnek a szőrtüszőbe és így elégetik azt. El lehet képzelni, milyen érzés, én nem áltatok senkit. De mint mindent, ezt is meg lehet szokni, én már egész jól bírom, bár nem mindig. De persze akinek a gyanta is halál, annak nem tudok mit mondani. /Az első gyantázás mindig rosszabb, egy idő után viszont meg se érzed. Főleg fiúknak mondom: ha ennyi nő kibírja, miért ne bírnád ki te is?/ A szépségért szenvedni kell, de szerintem megéri. Nekem elég jó érzés, hogy nem kell foglalkoznom a lábaimmal. :) Már a bajszom is elég jól megritkult, nem kell szőkítgetni. És még valami: minden erősíti a szőröket, még a szőkítés is. Ne legyenek illúzióitok! Állítólag még a lézer is (gondolom, ha szarul csinálják)!!!

A kozmetikusom profi, külön elvégezte ezt a tanfolyamot és nagyon ügyes. De még így is van kb. 10-20% visszanövés. Úgyhogy kecsegtetni ezzel senkit nem tudok. De őhozzá is járnak fiúk, például a hátukkal. Kisebb területeken viszonylag emberi időn belül eredményt lehet elérni, ha rászánsz egy kis időt. A problémás az, ha valaki több területen akar megszabadulni a szőrtől, mint például én. Egy alkalommal 200-500 szálat lehet kb. kiszedni, többet úgyse bírsz, és sok időbe is telik. Nekem 300 szál az átlag egy alkalommal, ez kb. másfél-két óra.

Ja, még valami: mi is fújunk rá mindig Lidocaint, de mivel az csak a bőr felszínén hat, nem ér túl sokat... A kezelés után kis sebek lesznek minden egyes megszúrt szőr helyén, ezek 4-6 hét alatt múlnak el, napozni nem szabad vele. De ha egyszer kész, a bőr sokkal szebb, mint a gyanta után (nem gyulladnak be többet a szőrtüszők, stb.). Szerintem azért nem ismerik sokan ezt a módszert, mert fájdalmas, és ezért kevesen szánják rá magukat. Én csak azt tudom mondani, hogy ha van kellő motivációd, akaraterőd és kitartásod, semmi sem lehetetlen. Van rá azért egy jópár élő példa.

Remélem mindent leírtam, de ha valakit érdekelne még valami, nyugodtan kérdezzetek. Ja, most jut eszembe, ez biztos érdekes lehet, az ára 30-100 Ft/szál. Nem csinálják túl sok helyen, nincs annyi vendég...

Remélem azért nagyon nem szomorítottalak el titeket. Üdv mindenkinek.

Teaway Creative Commons License 2004.07.09 0 0 104

Nem viccelt. Tényleg nem tudta.

 

Előzmény: Nehez (103)
Nehez Creative Commons License 2004.07.08 0 0 103
Ne viccelj! Szívesen!!! :-)
Előzmény: ani-ta (102)
ani-ta Creative Commons License 2004.07.08 0 0 102
Nehéz, igazad van, és elnézést, az off-ért! nem tudtam, h erre külön van egy topic. köszi!
Előzmény: Nehez (100)
ani-ta Creative Commons License 2004.07.08 0 0 101
Kedves ants8019! köszönöm a gyors választ! sajnos nekem ez elég messze van, de majd felhívom, hátha van Pesten is klinkájuk!
Előzmény: ants8019 (98)
Nehez Creative Commons License 2004.07.08 0 0 100
Nekem nem kell magyaráznod, milyen szemüvegesnek lenni, az vagyok 20 éve :-DDD. De vannak nekem is ismerőseim, akik tíz éve csinálták meg a műtétet, és az egyiknek visszaromlott a látása, a másiknak meg vmi fényudvarok jelennek meg a szeme előtt. Ezért írtam, hogy várjuk ki, mi lesz 10 év múlva. Erről egyébként eszem ágában nincs vitát nyitni, arra ott a "Látásjavító szemműtét. Megéri?" című topic. De hogy azért, mert az Optic Med és a Bársony egy helyen van, és egy a góré, még nem gondolom, hogy lenne összefüggés a szolgáltatások minőségében. Lézer-lézer, de azért nehogy már összevessük a szem és a szőrök lézerezését!!! Örülök, hogy sikerült a látásodat rendbe hozni, és biztos fantasztikus érzés, és most hálás vagy ezért, tökéletesen megértem! De a Bársonyról eddig a környezetemben és bizony itt a fórumon is csak negatívumokat hallottam :-(
Előzmény: ani-ta (99)
ani-ta Creative Commons License 2004.07.08 0 0 99
szia Nehéz, konkrétan mire gondoltál? az eü. hatásokra, vagy h vissza romlik? gondolhatod, h elég alaposan körbejártam a kérdést. természetesen a mai napig izgat, h vajon, mi lesz 10 év múlva? mi lesz, ha gyereket szülök? (az egyik kollegám felesége két gyermeket szült 8 évvel azután, h ugyanitt megműtötték.) de ha jól sejtem, te nem vagy szemüveges. tudom, h aki nem hordott életében szemüveget, annak soha nem magayarázom meg, milyen érzés ez. (még a saját szüleimnek sem) nem tudsz önfeledten vízbe ugrálni, uszodába menni, télen ha belépsz valahova bepárásodik, ha kicsi a szemüveg az a baj, hogy nem látsz oldalra, és még sorolhatnám. és ennél a dipotriánál (jobb -8,75) nem árt a szuper vékonyított lencse, bár az is elég vastag, nem beszélve az áráról. mindezt végiggondolva, éveken keresztül ezzel létezni, szóval nem egyszerű. vagy lehet hogy csak én kezelem ilyen bonyolultan a kérdést?
Előzmény: Nehez (97)
ants8019 Creative Commons License 2004.07.07 0 0 98

Szia Anita!

 

Hallottam a Forrás Klinikáról, de ez nem az, ott azt hiszem rubin lézer van, ezen a helyen pedig dióda! Fontos! Tehát a rendelő: Szeged, Gyógypalota, Boldogasszony sgt. vége, ahol a villamos fordul az Indóház tér felé. Telcsi. :06705596011, ez az sszisztensnő száma. Merem ajánlani mindenkinek,aki eredményt vár!

Előzmény: ani-ta (94)
Nehez Creative Commons License 2004.07.07 0 0 97
Meglátjuk, mit nyilatkozol erről 10 év múlva :-) De ez nem az a topic.
Előzmény: ani-ta (95)
lin-dus Creative Commons License 2004.07.07 0 0 96
Kedves ani-ta! Írnál nekem a "műtétről"? Milyen volt? Volt, van-e valamilyen korlátozás utána? Valóban jól látsz szemüveg nélkül? Melyik típusú kezelés volt?(úgy tudom van több féle is) kis-csa-csi@freemail.hu köszönöm: lin-dus Bocs az off-ért
ani-ta Creative Commons License 2004.07.07 0 0 95
de ha már tapasztalatok, annyit én is el tudok mondani, h tavaly augusztusban megműtettem a szemem az Optik-Med Lézer Klinikán (mellesleg ugyanitt van a Bársony is, sőt ugyanaz a tulaj, azt hiszem) zsóval az utolsó vizsgálatnál a bal szemem -6,5 illetve a jobb szemem -8,75 dioptrián állt. (ez pedig azt jelenti, hogy mozdulni nem tudtam a szemüvegem nélkül) már régóta gondolkoztam a műtéten, és több barátnőm is hosszútávú, jó tapasztalatokkal rendelkezett ugyanerről a helyről. szóval belevágtam, annak ellenére, h a doki megmondta, valószínűleg nem lesz tökéletes a látásom. kaptam garanciát, h max. 3 dioptriát vállalnak. viszont, ha annál rosszabb lesz, visszaadják a pénzt, vagy újra megműtenek. ehhez képest ahogy elvették a szemem elől a lézert, onnantól kezdve nem kell szemüveg. semmihez. se vezetéshez, se semmi. és hihetetlen boldoggá tett! ezért én már viszonylag bízom a lézerben, és ezért is gondoltam a Bársony Klinikára! mert az Optik Med-et mindenkinek melegen ajánlom!
Előzmény: ani-ta (94)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!