Keresés

Részletes keresés

gabe203 Creative Commons License 2010.05.27 0 0 708
Szevasztok !

Minden utazó társnak ajánlom, hogy a kinézet ellenére lehetőleg

próbálja kikerülni

ezt a boltot ha vásárolni szeretne.
Semmi különös problémám nincs, csak egyszer betértem és körülnézve semmi extra kínálat, de viszont extra árak (minden min. 1/3-dal drágább).
Ez a bolt Sousse-ban a szálloda sortól a város felé úton frekventált helyen van.
Érdemes tovább menni a város felé és minden van olcsóbban is.

Még valami ! A November 7 blvd-on (szállodasor) jár 12 és 12-18 számú csuklós helyi busz.
Ezzel a medináig ill. a Camel piacig, másik irányban PeK-ig (két bevásárló ház) lehet menni.
Fél óránként jár, érdemes figyelni a megálló jelzéses beugró szigeteket (ARRET)
A buszok úgy működnek, hogy még tisztes távolságból határozottan inteni kell, és a hátsó ajtónál felszállni. Általában a megállásnál még jól előrehúz és még egy kicsit szaladni is kell.
Kathy8 Creative Commons License 2010.02.25 0 0 707
Sziasztok!

Én 2004-ben amikor Tunéziában voltam,hallottam többször egy arab számot amit sokszor játszottak a szállodában. (Prima Life Imperial Park,akkori nevén csak Imperial Park) Sajna ott nem kérdeztem meg az animátorokat ki az előadója,meg mi a szám címe,most már nagyon bánom :(
Viszont mobillal felvettem és most feltettem a You Tubra,hátha valaki felismeri:)
Nem jó minőségben sikerült így feltöltenem,de kivehető azért:)

Szóval felteszem ide is a linket és ha valaki meghallgatná és esetleg beugrana neki,hogy mi a zene címe, előadója ,annak nagyon örülnék!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D

Előre is köszönöm ,annak aki megpróbál segíteni!!!:)

Itt a zene amit keresek
KKata28 Creative Commons License 2010.02.21 0 0 706
Köszi,hogy minden kérdésemre válaszoltok.1 hétre megyünk.A tevegelést biztos nem hagyjuk ki,jól hangzik.Remélem megkapjuk a tengerre néző szobát,mi előre kifizettük.
Előzmény: ivcsi8 (704)
goszi66 Creative Commons License 2010.02.21 0 0 705
Sziasztok! Ez nem az utazási iroda hibája,hanem a szállodáé!! De nem ártott volna,ha sürübben ellenőriznék a szállodák szolgáltatásait,szezontól függetlenűl! Amúgy majd egyszer visszamegyünk,de nem a Príma Life Karawanba!!Amiről ismét lebeszélnék mindenkit!!!!!
ivcsi8 Creative Commons License 2010.02.20 0 0 704
Nem írtad, hogy 1 vagy 2 hétre mentek?
Előzmény: KKata28 (699)
ivcsi8 Creative Commons License 2010.02.20 0 0 703
Hallottam olyant is, hogy be volt fizetve, mégsem tengerre nézőt adtak, akár a R.Palmsban is. Mi nem azt fizettük be. Ott majd a recepción próbáljuk elintézni euróért.
A kilátás szebb, de nem biztos, hogy csöndesebb. Mi még sohasem fóliáztunk. Az viszont igaz, hogy kímélet nincs a bőröndökkel szemben. Igen a parton van tevegelő programos, aki előtt ott van egy tábla és azon van a tarifa. Lehet alkudni, de nem sokat. Valóban 3 órás. Amikor mi mentünk nyáron, akkor volt kóstoló a kaktusz gyümölcséből és megálltunk egy helyen, ahol némi suskáért isteni kövön sütött lángost adtak. Sajnos a tevegelési árakra nem emlékszem, de megéri. Szívesen válaszolok, amire tudok. Gyerekekkel nehezebb mozogni, de a környék tele van látni valókkal.
Előzmény: KKata28 (698)
ivcsi8 Creative Commons License 2010.02.20 0 0 702
Döbbenetes amiket írtál. Ilyen tömény rosszat még nem is hallottam. Mit mond az ut. iroda? Egyáltalán melyik iroda volt? Azt már hallottam, hogy a szezonon kívüli üdülések alacsony színvonalúak, de hogy ennyire:-(
Előzmény: goszi66 (701)
goszi66 Creative Commons License 2010.02.19 0 0 701
Sziasztok!! Mi 2010.01.29-0212.ig a Sousse-ban a Príma Life Karawanban voltunk all inclusive.A étel  nagyon egyhangú volt!! Csak marhapörkölt,csirke darabok(vagy sütve,vagy valami maszlagban)és sűlt hal szeletek.És ez minden álldott nap,ebédre,vacsorára!! Néha milánói utánzat,sajt nélkúl!! A sütik finomak voltak legalább!!De az ételektől többen isbetgek lettek!! Az orvos majdnem mindennapos vendég volt!! A párom olymértékű BAKTÉRIUM FERTŐZÉST KAPOTT  MINT UTÓLAG KIDERŰLT A CSIRKÉTŐL,HOGY hazaérkezés után  EGY HÉTIG A LÁSZLÓKORHÁZBAN FEKÜDTT!!!   Csak egy bárban volt az ital fogyasztás,de ide az utcárol is bárki bejöhetett,mint a sarki kocsmába!! Három féle  alkohol választék volt,ha volt!! Előfordult többször is ,hogy még űditőt sem kaptuk!! Mikor szóvátettük a pincéreknél,még nekik nem tetszett!!A napozó teraszt az emeleti ajtók lezárása miatt csak az udvarról,3-emelet megmászásával,lehetett megközelíteni!!Ami mozgássérűltek,és időssebbeknek nem könnyű!! Ezt a szállodát SENKINEK SEM AJÁNLOM!!!
kovani Creative Commons License 2010.02.18 0 0 700

Szia!

Igaz, nem nekem írtad, de én is válaszolok rá.

Mi is itthon fizettük be tavaly és valóban a szobánk a tengerre nézett, a harmadik emeleten laktunk.Idén is befizettük itthon, tudomásom szerint biztos, hogy azt is kapsz.

A bőröndöket mi mindkétszer a Ferihegy-i reptéren fóliáztattuk, hazafelé Monastirban viszont egyik alkalommal sem. 2007-ben nem volt gond, tavaly kicsit összekenődött az egyik bőrönd. Arra figyelj a csomagolásnál, hogy nagyon dobálják őket, volt akinek kettétört!!! a bőröndje, igaz nagyon kemény anyagból készült.

Ha ott leszel, meglátod, milyen az ételválaszték /a beszámolómban erről is részletesen írtam/ és el tudod majd dönteni, mivel kínálod meg a kicsiket. Sokféle

kaja van, lesz miből válogatni.

Mi a Szahara-túra keretében tevegeltünk, külön 3 órás tevegeléses programon  nem vettünk részt. Úgy látom, erről Ivcsi már írt is Neked. Tudomásom szerint van ilyen fak. progi is, de ottani, arab szervezésben is részt vehettek ilyenen.

Ha van még  kérdésed, szivesen válaszolok: Anikó.

 

Előzmény: KKata28 (698)
KKata28 Creative Commons License 2010.02.18 0 0 699
Bocsi,vak vagyok.Látom,hogy van 3 órás tevegelés is.Mennyibe került,személyenként van az ára?
Előzmény: ivcsi8 (697)
KKata28 Creative Commons License 2010.02.18 0 0 698
Szia!Köszönöm az információkat.Az lenne még a kérdésem,hogyha tengerre néző szobát foglaltunk,biztos azt is kapjuk?Olvasgattam róla,hogy nem garancia.Másik kérdésem,hogy a csomagokat otthon kell lefóliázni,vagy a repülőtéren megteszik.Gyereknek milyen étel van ott,amit jobb nem adni,mert érzékenyek lehetnek rá?1,5 és 5 évesek.A tevegelésnél úgy hallottam van pár órás is,nem csak fél vagy egy napos.Ez igaz?Mert azt ők is élveznék szerintemKb.árat tudsz?.Ezeket ott kell felkeresni,és alkudozni velük?Bocsi a sok kérdést,de sosem voltunk arrafelé,így még csak most informálódom az ottani dolgokról.Kata
Előzmény: ivcsi8 (697)
ivcsi8 Creative Commons License 2010.02.17 0 0 697
Kovani válaszolt Neked, de azért én is írok. Tunézia híres az animációjáról. Jobb, mint
Egyiptom, vagy Törökország. Gondolom a R.P.- is odafigyel, hogy mi legyen esténként. Az biztos, hogy éjfél előtt nem igen tudsz aludni. Amikor eggyel odébb nyaraltunk, volt 1-2 olyan nap, amikor kb. nagy méretű kék meduzák közelítették meg a partot, kb. 100 méterre. Azonban azt tudják az alkalmazottak, hogy mikor van ilyen. Kifogdossák azokat és nézheted a haláltusájukat a parton. Egy embert sem csíptek meg. Ez azonban csak ritka jelenség. Kovaninak komoly tapasztalatai vannak, csak nagy helyen tudod a kártyádat használni. Az orvosságokban is otthon van Kovani. Persze Egyiptomban van kifejezetten erre való gyógyszer, amit Antinalnak hívnak. A tevegelés-
nél vannak kocsik is azoknak, akik nem bírják a teve hátat. Pld. én sem bírtam és gumi kerekű kocsin voltam, míg a nejem tevén. A parton tudsz erre befizetni. 3 órás út és nagyon emlékezetes. Sousseban is sok a látni való. A Ribat, Medina, nagy bazár van és vasárnap a Camel Market. Agyon vásárolhatod magad, kemény alkuk után. Oda csak taxival tudsz menni, ami ott olcsó. Mint Kovani írta, Port el Kantaui egy csoda. Nem szabad kihagyni. Onnan hajókázni is mehettek a gyerekekkel együtt. Egyenlőre ennyi. Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok. Egyébként a szálloda előtt is van bazársor és vele szemben egy több emeletes bevásárló központ.
Előzmény: KKata28 (692)
ivcsi8 Creative Commons License 2010.02.17 0 0 696
Kedves Kovani!
Veled öröm levelezni. Mint írtam, mi is harmadszor megyünk Soussba. 2x Djerbán voltunk. Tunézia a kedvencünk. Nagy szívességet fogsz tenni avval, hogy beszámolsz nekünk, ha haza jöttetek. Persze ez még messze van, de az idő gyorsan múlik.
Előre is köszi. Kár viszont, hogy ott nem találkozunk. Az El Hana beachnél át kellett menni az úton, ami szerintem nagyon forgalmas. A Coraliánál nem. Az közvetlen a parton van.
Előzmény: kovani (693)
KKata28 Creative Commons License 2010.02.17 0 0 695

Szia!Megtaláltam a beszámolótokat,nagyon tetszett.Sok infoval lettem gazdagabb.

Előzmény: kovani (694)
kovani Creative Commons License 2010.02.16 0 0 694

Szia!

A " Tunéziai élmények" topikban írtam tavaly róla részletes beszámolót. Ha van kedved, olvasd el. Nagyon hosszú. Ha beütöd a keresőbe,akkor kiadja egymás alatt.

Mi két hétig voltunk 2009-ben.Minden napról írtam olvasnivalót.

Ott minden kérdésedre választ kaphatsz.

Nekünk tetszett a szálloda, tényleg pálmaliget a kertje. A szobák berendezése

megfelelő volt.Fürdőszoba tiszta, WC. a fürdőből nyílik. Törölköző, WC-papír mindig volt, nem kellett semmiért sem szólni.

Medúzák nincsenek, szúnyog sem volt. Animáció  - másik szállóhoz képest -

közepes. A gyerekeknek volt este 9-től 10-ig, fél 11-ig, utána a felnőtteknek éjfélig.

A kertben este kellemesen el lehet tölteni az időt, koktélozva, zenét hallgatva.

Hasmenés ellen én Imódiumot és Szmektát vittem és páleszt. Csak azt mindig elfelejtettünk inni. Általában nem volt gond, csak én kaptam el valamit és hányinger, hasmenés gyötört pár napig. Utóbb kiderült, valami helyi vírus volt./Ezt is leírtam a beszámolómban./

A közelben érdemes megnézni Port el Kantanouit, Tunézia Rózsadombja. Sousseból

taxival, tut-tukkal, busszal, vonattal átmehetsz./Mi taxival voltunk./

Érdemes még Monastírt is megnézni, az is közel van.

Hitelkártyát elfogadnak, de csak a nagyobb bevásárló helyeken.

Javaslom, gyere át a Tunéziai élmények topikba, az jobban pörög.

Üdv.: Anikó

 

Előzmény: KKata28 (692)
kovani Creative Commons License 2010.02.16 0 0 693

Szia Ivcsi!

Örülök, hogy Ti is a Riadhot választottátok.Ha tavaly óta nem esett a színvonala, biztos, hogy nem bánjátok meg.

Az is jó hír, hogy kicserélik a  parton a napágyakat, de matrac nélkül elég kemény lesz.

Az El Hanát és a mellette lévő szállodákat én is láttam, sokszor elsétáltunk előtte is, mögötte is. Nekem csak az a gondom van vele, hogy úton kell átmenni a tengerhez, bár igaz, nem nagyon forgalmas. Tavaly 2 hét alatt aszfaltozták le, pont az idő alatt, amig ott voltunk. Még mondja valaki, hogy lassan dolgoznak.

A Camel Marketben nem voltunk, de sokan mondták, hogy valóban rendkívüli.

Elég jól megnéztük Sousset, de például a sétakocsikázás kimaradt. Remélem, most pótoljuk.

Igyekszem majd beszámolót írni, ha hazaértünk /nem olyan soká, mint tavaly/.

Bízom benne, hogy tudok hasznos infóval szolgálni Nektek.

Üdv.: Kovani

Előzmény: ivcsi8 (690)
KKata28 Creative Commons License 2010.02.16 0 0 692
Köszönöm a gyors válaszokat?Milyen a hotel,előzőleg is ott szálltatok meg?Animációs programok vannak?Mi is az euroban gondolkodtunk.Hitelkártyákat esetleg elfogadnak a kisebb butikokban?Medúzák valóban vannak arrafelé?Már nagyon várjuk,arrafelé még sosem jártunk,de szép a képeken.Már legszívesebben most indulnék.Hasmenés ellen van valami itthon beszerezhető csodaszer ?Ez gondolom benne van a pakliban.A közelben miket lehet megnézni?Két kicsi gyerekkel a tevegelés meg ilyesmi kimarad.
Előzmény: ivcsi8 (690)
ivcsi8 Creative Commons License 2010.02.16 0 0 691
Szervusz KKata! A Rhiad Palms oldalán a város felé menet van egy 2 szintes áruház, ahol élelmiszert, iparcikkeket és italokat kapni. Egy elzárt helyen külföldi még szeszes italt is vehet. Ott bizonyára kapsz bébi ételt. Azonban a városban sok üzletet találsz.
Sousse jól ellátott város. Egyébként mi is a R.P.-ba megyünk 2 hétre júni. 30-án.
Előzmény: KKata28 (688)
ivcsi8 Creative Commons License 2010.02.16 0 0 690
Én is várom szíves válaszod.
Előzmény: kovani (689)
kovani Creative Commons License 2010.02.15 0 0 689

Szia Kata!

Nem tudjuk még, mikor indul a gép, tavaly is utolsó előtti héten tudtuk meg a pontos

indulást. Tavaly délelőtt indultunk, remélem most is így lesz.

Mi eurót vittünk mindig, mindenhol egyformán és jól váltják.

Sajnos a bébikajáról nem tudok semmit, bár az id.vez.említett valamilyen bababoltot, ahol mindent lehet kapni, de nem voltam érintett, igy nem figyeltem.

Tavaly június 3-án indultunk, akkor is vagy 3o-35 fok volt, a víz pedig 24 fokos. A Szaharában 4o fok volt akkor. Most ugye 1 héttel később megyünk, tehát valószínű, még melegebb lesz. Ettől azonban nem kell megijedni, nagyon is kibirható, nem párás, víz mellett nagyon kellemes.

Az árak jók, de alkudni kell keményen, a taxi is olcsó.

A szállodában minden ingyenes az AI. miatt.

Üdv.: Kovani

Előzmény: KKata28 (688)
KKata28 Creative Commons License 2010.02.15 0 0 688
Szia!Elnézést a tegeződésért,remélem nem gond.Mi is a családommal jún.9.-én megyünk szintén a Rhiad Palmsba a TUI-tól.Érdekelne,hogy esetleg tudjátok-e hánykor indul a gép?Eurót vagy dollárt érdemesebb vinni?Ha van valami egyéb info a helyről,szállodáról megköszönöm.Kisgyereknek lehet ott bébiételt kapni?Milyen árak vannak?Idő és víz hőmérséklete?Köszi a infokat Kata
Előzmény: kovani (686)
ivcsi8 Creative Commons License 2010.02.07 0 0 687
Remélem jól választottál, mert ha nem, akkor mi is rosszul választottunk.Mi is öten (4 felnőtt és egy kis gyerek) a Riadh Palmsba megyünk. Sajnos nem találkozhatunk veletek, mert mi júni. 30-tól megyünk 2 hétre. A Menthol utazási irodán keresztül rendeltük az utat a Kartágótól. Sokszor utaztunk a Menthollal és Kartagóval is. A Menthol most már csak partner iroda, de így is adtak 5% kedvezményt a számos Kartágo kedvezményre. Mindkettőnél törzsutasok vagyunk. Igazad van. A RP remek helyen van. Ismerjük jól, hiszen 2x is mellette nyaraltunk. Először az El Hana Beachben, másodszor a Coralia Palm Beach ben. Egyik előtte, másik utána van. A várost is nagyon jól ismerjük, de voltunk a vasárnapi "Camel Marketben" is. nagy élmény. Tunéziába ötödször megyünk, amiben volt 2 Djerba. A RPalmsnak írtunk e-mailt a kinti fekhelyekkel kapcsolatban. Azt válaszolták, hogy rendes fekvő ágyakra cserélik le a nyugágyakat olyanra, mint amik a medencénél vannak, csak nincsenek hozzájuk matracok. Bízom abban, hogy kielégítően válaszoltam neked.
Tudom, még messze van, de amikor Ti vissza jöttök, még tudnál nekünk a tapasztala-
itokról beszámolni, amit előre is köszönünk.
Előzmény: kovani (686)
kovani Creative Commons License 2010.02.02 0 0 686

Szia!

Döntöttetek már?

Én lefoglaltam pénteken ismét a Riadhot jún.9-től 16-ig és ismét a TUI-val. Mégiscsak egy nagy cég és végtelenül korrekt. Nézegettem más ut.irodáknál is ezt a szállodát, kb. árban hasonlók. Viszont vannak  a Taurusnak nagyon kedvező ajánlatai, de az meg nem utaztat a Riadhba./Bár nekem nem ajánlották ezt az irodát./

A Marhaba Royal Salem, ugy láttam, csak három ***-os, nem ismerem, viszont nagyon kint van, majdnem Port el Kantanouinál.A Riadh viszont a városban, előtted a tenger, mögötted a város,a Medina 3o perc gyalog a parton sétálva. Én bátran tudom ajánlani.Üdv.: Kovani

Előzmény: ivcsi8 (685)
ivcsi8 Creative Commons License 2010.01.19 0 0 685
Köszönöm, de még nem ártana egy két tapasztalat.
Előzmény: u-tazo (684)
u-tazo Creative Commons License 2010.01.19 0 0 684
Előzmény: ivcsi8 (683)
ivcsi8 Creative Commons License 2010.01.19 0 0 683
Ha van szíves vélemény a Marhaba Royal Salemről, kérem írjon róla. Köszi.
Előzmény: ivcsi8 (682)
ivcsi8 Creative Commons License 2010.01.19 0 0 682
Köszönöm a kielégítő válaszodat. Sajnos minket a parti ágyak aggasztanak. Azt is halottamn, hogy kicserélik, mert sok a panasz.
Előzmény: kovani (680)
kovani Creative Commons License 2010.01.18 0 0 681
Bocs Tunéziai élményeket akartam írni.
Előzmény: kovani (680)
kovani Creative Commons License 2010.01.18 0 0 680

Szia Ivcsi!

2007-ben Hammametben 1hétig voltunk, mi ott helyben tettünk az útlevelünkbe 20 eurót és lett tengerre néző szoba. Tavaly viszont azt javasolta az ut.irodás ismerősöm, hogy ne hagyatkozzunk az említett formulára, mivel 2 hétre megyünk és nem biztos, hogy ennyi időre is kapunk ott helyben tengerre néző szobát. Ezért hát befizettük itthon, nem szerettünk volna mondjuk 1 hét után költözködni./A TUI-val mentünk./

A kaja szerintem változatos volt, aki ezt a konyhát szereti, annak ízletes. Nekünk magyaroknak talán kicsit sótlan, de utána lehet sózni... Egyébként mindíg nagyon sokféléből válogathattunk. Mivel AI, mindíg van hol enni-inni.

A parton olyan nyugágyféle ágyak vannak, nem lehet benne hanyatt-hason feküdni és nincs benne matrac. A medencénél viszont rendes napágyak vannak matraccal és ingyenes.A parton mindíg volt ágy, a medencénél érdemes korábban lemenni és foglalni. Tettem fel pár képet róla valakinek a Tunéziai emlékek topikban.Ha még ban kérdés, szivesen válaszolok. Üdv.: Kovani

Előzmény: ivcsi8 (679)
ivcsi8 Creative Commons License 2010.01.17 0 0 679
Bocs, de lenne még egy kérdésem. A parton az ágyakon nem lehet feküdni hanyat, vagy hason? Milyenek ott az ágyak és nehéz e hozzá jutni? Mi ugyanis inkább mindig a tengernél szoktunk lenni.
Előzmény: ivcsi8 (678)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!