Keresés

Részletes keresés

hahoka Creative Commons License 2004.11.03 0 0 248

Sok mindent: borotva (gyorsan visszanő, megerősödik és begyulladnak a szőrtüszők),

krém (viszonylag tartósabb, de még tovább erősödik),

gyanta (nem is tudtam, hogy a nők ennyit szenvednek:), de itt is begyulladnak a szőrtüszők, de legalább nem erősödik tovább)

baby liss (erről nem is érdemes beszélni, csak bepirosodik a bőr, de a hatása 0 30 000-ért),

mindenféle szőr növekedést csökkentő krémek (J&J szerintem semmit nem ér, Avon: a kozmetikusom ajánlotta, de nem látványos az eredmény és most próbálkozom a St.Yvessel tényleg jónak tűnik, de várjuk ki a végét:))

De még várok valami természetes csodaszerre, de addig is marad a gyanta.

 

Előzmény: V01 (247)
V01 Creative Commons License 2004.11.02 0 0 247
Szia Hahoka!

Megosztanád velünk, hogy pontosabban miket próbáltál ki?
Előzmény: hahoka (246)
hahoka Creative Commons License 2004.11.02 0 0 246

Új hozzászólóként és "férfiként" érdekesen állok a problémához. Én is sok módszert kipróbáltam, de az igazi még várat magára.

Egy dolog biztos, hogy a szőrtelenítés több milliárdos üzlet (gondoljunk csak a borotvákra és a borotvahabokra), és aki már tudja a végleges szőrtelenítés módszerét már biztos nem él.:)

Igazából csodaszerek nincsenek. A babyliss gépe nálam is hatástalan maradt, pedig nem volt olcsó.

Persze az is jó lenne ha lenne olyan módszer ami fájdalommentes és hosszabb ideig megoldaná a problémát, de eddig ilyet sem találtam,:(

esotherica Creative Commons License 2004.11.01 0 0 245
Ha jól sejtem, én vagyok a frusztrált a szereposztásban. :)

Én meg azokat nem értem, akik fórumokba csak azért irogatnak be, hogy kifejezzék negatív véleményüket azon hozzászólásokkal kapcsolatban, amelyek nem a témába vágnak. Holott épp ezek a hozzászólások is ilyenek.

Amúgy biztos úgy tűnik, hogy csak kötekedni járok ide, pedig nem. Olvasom a többi hozzászólást is, de saját tapasztalat híján azokból csak okulni tudok.
Majd ha tapasztalok valami témábavágót, azt is be fogom írni.
Előzmény: Törölt nick (244)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.01 0 0 244

Nyugi, csajok, kár egymást ölni :)

Engem is kissé irritálnak azok, akik nem olvassák el a fórumot, csak beírnak, hogy: "Nekem is ez a problémám, oldjátok meg helyettem légyszi! De nem szeretnék ám sokat tenni érte, lehetőleg ne kelljen elolvasni semmit, és a lézerszalon itt legyen a sarkon. (=sült galambot kérek a számba lécci!) Köszi!" Én ezekre nem tudok mit mondani.

Aki meg hiányos infók alapján hoz meg egy döntést, lustaságból, az úgy gondolom megérdemli. Hagyjon ott sok pénzt, aztán lehet hogy rájön, hogy nem érte meg. De még az is lehet, hogy mázlija lesz, és bejön neki. Ez mindenkinek a saját döntése. Azt hiszem, mindannyian követtünk már el olyan hibát, amire figyelmeztettek előtte, de mégis megtettük, mert a saját bőrünkön kellett éreznünk.

 

És azokat sem értem, akik csak azért írnak egy fórumba, hogy jól megmondják a magukét és provokáljanak. Én valahogy attól nem érzem jobban magam, ha valaki ismeretlen nyakába zúdítom minden frusztrációmat... Na megyek, csak benéztem ide és meglepődtem. Miért fajultak el így a dolgok? Higgadjatok le :)

esotherica Creative Commons License 2004.11.01 0 0 243
Ha úgy gondolod, nem érdemes reagálni, ugyan miért tetted mégis?
Előzmény: ants8019 (242)
ants8019 Creative Commons License 2004.11.01 0 0 242
Kedves esotherica! Ezt a hozzászólást nem igazán olyanoknak szántam, mint Te. A topicon belül, úgy gondolom nem érdemes reagálni a válaszodra. Megtiszteltelek egy pár szóval e-mailben, utólagos emgedelmeddel. üdv, ants ui.: látom, más téma sokkal jobban megy!
esotherica Creative Commons License 2004.10.31 0 0 241

Köszönjük, hogy mélyenszántó gondolataidat megosztottad velünk, habár Te is ugyanolyan hozzászólással gazdagítottál minket, mint azok, akiket elmarasztalsz.

Ha Te olyan tájékozott vagy a témában, akkor taníts minket, Mester!

 

Amúgy tágas az index, ha nem teccik, lehet mást olvasni.

 

Ui.: valaminek valamihez van köze, és nem valamiről.

Előzmény: ants8019 (239)
ants8019 Creative Commons License 2004.10.31 0 0 240

Sziasztok!

Még egy gondolat! Talán némi vígasz, de szerintem igaz! Akinek megoldódott a problémája, tehát sikerült a szőrtelenítése, nem fog egy ilyen oldal után kutatni és így véleményt sem fog beírni, ugyanis magamból kiindulva ha megoldást KERESEL akkor kutatsz a téma után. Pl. ha nekem nincs problémám a bőrömmel vagy akármimmel, nem érdeklődök róla olyan intenzíven.ants

ants8019 Creative Commons License 2004.10.31 0 0 239

Sziasztok!

 

Hihetetlen, hogy már hol tart ez a téma, lassan úgy tűnik, divattá vált (tisztelet a kivételnek) a lézereres szőrtelenítés! Sokan butábbnál butább dolgokat írnak és aztán annak meg mindenki bedől,legalábbis sokan, aki belekukkant a témába. Néhány hozzászólás elég felháborító, mert míg valaki pl. megosztja a tapasztalatait és megnevezei a bizonyos helyet, addig más reklámnak tulajdonítja azt..akinek gőze nincs az egészről, jobb lenne, ha más témához szólna hozzá, ismét tisztelet a kivételnek. Míg elolvastam a hozzászólásokat, az volt az érzésem, sokszor köze nincs a témának a lézeres szőrtelenítés lényegéről. Én fél évvel ezelőtt írtam be a fórumba, sok sok tapasztalatot leírva, azelőtt nem volt ilyen sok "üres infó" a témáról. Azt gondolom, hogy aki ilyenre szánja magát, érdemes minél többet olvasnia az amerikai honlapokon, mert ott már sok évvel előrébb vannak és eredményekről számolnak be! Érdemes, képben lenni a különböző lézer típusokról, mielőtt elmész egy rendelőbe, mert ha látják, hogy van fogalmad  a folyamatról, egész más a helyzet és Te is tudod már mit kell kérdezned! Bocs, a véleményért, de úgy éreztem, kell már egy ilyen hozzászólás is, sok szerencsét, ants

Teaway Creative Commons License 2004.10.29 0 0 238

Nem baj, azért köszi!

 

Előzmény: barbi333 (234)
Cleo77 Creative Commons License 2004.10.28 0 0 237
Márpedig nekem IPL-el csinálták, és le is szedte a szőröm...meg mint korábban írtam, majdnem a bőröm is!!! Az eredmény egész jó. De hallottam azt is, hogy az IPL-t "bőrfiatalításra" is használják, csak akkor más beállítással.
Előzmény: bőrDR (236)
bőrDR Creative Commons License 2004.10.26 0 0 236

 "Hátha van valaki aki segít kiválasztani a legjobbat. Alexandrit Epilight Dióda Nd-YAG Este-Lux Rubin PTL (szelektív fototermolízis) technológia IPL Quantum Természetesen mindenki úgy reklámozza a sajátját mint a "leghatékonyabb, legjobb módszer napjainkban"

 

Szőrtelenítésre a következő lézerek alkalmasak: Rubin, Alexandrit, Dioda lézer, valamint az Epilight. Az IPL Quantum és a Nd-Yag nem alkalmas szőrtelenítésre, egyszerű fizikai okból, ezeknek a  fénye nem nyelődik el jól a szőrszálak festékanyagában. Nem is erre a célra gyártják őket.

 

A rubin lézer lenne a legalkalmasabb a szőrtelenítésre, de sajnos iszonyúan lassú, icipici folttal dolgozik,  túl kis energiával. Mára lassan kiszorul a szőrtelnítő lézerek közül.

A jelenleg legjobb megoldás az Alexandrit lézer, elegendő energiájú, jól elnyelődik a szőrszálban, ha szkennert kapcsolnak hozzá, rendkívül gyorsan lehet vele szőrteleníteni.

A legújabb megoldás a dióda lézer, normál bőrön majdnem olyan hatékony mind az alexandrit bár kicsit lassabb. Előnye, hogy sötétebb bőrön is lehet használni azokat a tipusokat, amelyik un. extra hosszú pulzussal is tud dolgozni.

Az Epilight szűrőzött villanófény, normál bőrön kevésbé hatékony mint az alexandrit, viszonylag gyors, előnye, hogy sötétebb bőrön is használható.

Magyarországon van rubinlézer, szkenneres alexandrit, Epilight, hosszú pulzusú dióda viszont  tudtommal nincs. Yag és Quantum is van, de mint mondtam, az nem erre való.

Hogy a különböző intézmények melyiket hogy adják el, abban nem szeretnék állást foglalni. Sajnos a spektrum mindkét vége jelen van:Alapos, bőrgyógyász által végzett orvosi vizsgálaton nyugvó szakkszerű kezeléstől a kozmetikus által alkalmatlan készülékkel végzett kezelésig minden.

waterfalls Creative Commons License 2004.10.26 0 0 235

Sziasztok,

 

én már kétszer voltam az Attractív szépségszalonban kezelésen, másodszor október 4-én. Azóta ma (!) szedtem le először az államról a nem kívánatos szőrszálakat, ugyanis mostanra bújtak elő. Párom szerint már most is jóval kevesebb szőrszálam maradt, pedig még hátra van 6 kezelés.

Szerintem mindenki ahhoz a klinikához, szépségszalonhoz menjen, amelyben feltétlenül megbízik. Sokat segíthet az első személyes találkozás, tapasztalat.

barbi333 Creative Commons License 2004.10.26 0 0 234
Szia Teaway! Hát az az igazság, hogy fogalmam sincs. Csak a netrõl szerzem az infókat és ezen a fórumon többen is pozítivan nyilatkoztak róla (mármint a kezelések eredményességérõl). Nekem pedig most ez a legfontosabb. Nem érdekel sem a garancia, sem a jónevu orvosok, sem a reklámok, csak az eredmény. Ha ez sem jön be, a következõ az Attractiv lesz. Utána meg nem marad más, csak a szálankénti epilálás. (optimista típus vagyok :)) íme egy pár lézer amit szõrtelenítésre használnak. Hátha van valaki aki segít kiválasztani a legjobbat. Alexandrit Epilight Dióda Nd-YAG Este-Lux Rubin PTL (szelektív fototermolízis) technológia IPL Quantum Természetesen mindenki úgy reklámozza a sajátját mint a "leghatékonyabb, legjobb módszer napjainkban"
Előzmény: Teaway (232)
raycoon Creative Commons License 2004.10.26 0 0 233

Mint minden orvosi beavatkozásra, erre is igaz, hogy egy komplex "rendszerbe" való beavatkozás kimenete elég erősen függ a komplexitástól. Vagyis nem mindenkire egyformán hat a kezelés! Ezért akár normális is lehet, hogy mindenki kedvesnek tartja őket, de csalódott ember is sok van. 6-7 éve foglalkoznak vele, de az EpiLight-tal biztos nem. (Vagy mégis?)

Végülis amiért ezt írom az a garancia. Szép dolog valamit reklámozni, és utána nem betartani!!! (Arról nem beszélek, hogy ez megtévesztés, és perelni lehetne miatta, mert igazából nem érdekel.)  DE garanciát max nőknél vállalnak, és szerintem ott sem minden esetben. Ehhez még vegyük hozzá, hogy amikor bemegy egy adott ügyfél, akkor megvizsgálják, és megmondják, hogy szerintük mennyi kezelésre van szükség. Telefonon lehet, hogy 5-6, a valóságban lehet, hogy 10-12. Nem kis különbség!

A kezelés nálam is hasonlóan történt. Lassú növekedés után, még rövid állapotukban kihullott, ez a normális. DE nekem ettől nem ritkult semmi, SŐT 3-4 kezelés után max sűrűsödött. Jó érzés....

 

Szóval bevett kezelés nem létezik ebben a témában (sem). DE ettől még egy csomó embernek jó lehet, és hatékony! Ki kell próbálni, csak úgy derül ki.

 

rc

 

ui.: ja, és az hogy mennyi helyen reklámoznak, nem jelent minőséget..

 

Előzmény: nyxon (229)
Teaway Creative Commons License 2004.10.26 0 0 232

"megpróbálkozom a diódalézerrel"

 

Mi a fene az a dióda??

Előzmény: barbi333 (230)
tunbeka Creative Commons License 2004.10.25 0 0 231
Sziasztok! 2Szőrtelenítéssel foglalkozó klinikát hívtam fel.Előszőr a Scincare-t, ahol nagyon kedvesek és készségesek voltak, de ahogy meghallották hogy a teljes lábamat(többek között)szeretném kezeltetni, a Bársony klinikát ajánlották-mint a legjobb helyet erre a célra. Nosza, felhívtam őket is.(bár náluk motivált az is, hogy az Oktogonnál lévő Rossmannban találtam ingyenes vizsgálatra jogosító kártyát!:) Itt is nagyon kedvesek voltak a telefonban(még egy ilyen aggodalmaskodó,minden részletre kitérő emberrel is mint én).Elmondták hogy kb.6 alkalom fog kelleni, a kezelések kb. 1.5 órát vesznek igénybe,ne menstruáljak és ne legyek barna ha szeretném a kezeléseket. Ja, és hogy szükséges egy vizsgálat a kezelések előtt, amit bőrgyógyász szakorvos végez. Hát, kíváncsian várom, annyi mindent hallottam róluk, hogy legjobb lesz ha megnézem a saját szememmel!
barbi333 Creative Commons License 2004.10.25 0 0 230
Szia Lindsay! Nem, nem mentem vissza azóta, nem akarok több időt pocsékolni rájuk és fölösleges köröket futni. óriásit csalódtam, pedig én is nagyon bíztam bennük. Engem csak Epilight-al kezeltek, fogalmam sincs, hogy számomra miért az volt a nyerő:((((, miért nem az Alexandrit. Azt hiszem megpróbálkozom a diódalézerrel, ott azzal kecsegtetnek, hogy transzvesztitákat is kezelnek. Csak reménykedhetem, hogy ha nekik használ, akkor nekem is fog. Olvasom, hogy a Bársonyt választottátok, majd írjatok az eredményről. Sok szerencsét hozzá, hátha Nektek bejön. Barbi333
Előzmény: lindsay (217)
nyxon Creative Commons License 2004.10.23 0 0 229

Szia Lindsay!

 

Azt már eldöntöttem hogy elkezdem a kezelést, de hogy mikor lesz rá időm azt nem tudom. Szeretném 1 héten  belül. Csak nehéz lesz addig "borotválkoznom".

A Doki aki vizsgált azt mondta kb. 60-80%-a fog kihullani, de ami vissza is nő, az vékonyabb és világosabb lesz.( ami az én esetenben nem lenne rossz ). Elégedett leszek ha így lesz. Írtó erős a lábamon a szőr. Igen, a garanciát is mondta, mi veszíteni valónk van? Próba szerencse. Persze minden "utasítást" be kell tartani , csak akkor tudnak hatékonyan kezelni.

Ja meg még azt is mondták hogy 1 kezelés után ne várjak csodát, nem fog rögtön megritkulni, de lassabban fog nőni, amiben lehet igazság ha nálad is így volt.

Az itteni véleményeket olvasva elég bizalmatlan voltam velük szemben, de személy szerint kellemesen csalódtam.( na de várjuk meg a kezelés végét)

A teszt helyén egyébként azóta sem nő a szőr!!!! Sőt, pár szál ki is hullot magától!

Ez bíztató!

Szóval tuti megyek, amint voltam a kezelésen írok hogy milyen volt.

 

 

 

 

 

Előzmény: lindsay (228)
lindsay Creative Commons License 2004.10.22 0 0 228

Sziasztok!

 

Klassz Nyxon, hogy végül te is rászántad magad, és elmentél a Bársonyba. Igen, tényleg elég kedvesek,,, tesztekezelés előtt nekem leberotválták a területet, és azt követően lézerezték. Pont ugyanezt mondták, nem szabad napoztatni, szolizni, húzgálni a szőröket, csak vágni kisollóval, vagy borotválni:) Teszt után pár nappal már mentem is a rendes kezelésre.. az is Alexandrittal történt. A legjobb az volt, hogy kb. az elő hónapban nem nőtt vissza szinte semmi, csak alig-alig és nagyon lassan, és mintha pár ki is hullott volna még úgy röviden,,, (nekem kellett vennem egy magasfaktorú naptejet is, akkor még sütütt néha :)...  Anyukám orvos (és ez a hely tűnt a legalkalmasabbnak)  meg az összes ilyen heti/havilap ezt hirdeti!!! Csak ezért vitt el oda, + garanciát vállalnak!!! Tehát elvileg működnie kéne! Mikor lesz az első? És mit mondtak,  kb mire számíts? Ki fog hullani, mennyi nő vissza stb? :)

Előzmény: nyxon (226)
bőrDR Creative Commons License 2004.10.22 0 0 227

Sajnos nem egyedi eset amit leírtál. Nem egy helyről tudok (neveket nem említve), ahol a vizsgálatokat nem bőrgyógyász végzi. Szomorú. és veszélyes is egyben. De, sajnos ezt még lehet fokozni amikor egy "jólmenő" kozmetikába vesznek valamilyen olcsó lézert, és előzetes szakorvosi vizsgálat nélkül elkezdenek vele "kezelni". Komoly veszélyeket jelenthet a nem szakavatott kezekbe kerülő lézerekkel végzett kezelés.

Előzmény: nyxon (225)
nyxon Creative Commons License 2004.10.22 0 0 226

Szia lindsay!

 

Köszi hogy válaszoltál, azóta én is tapasztaltam milyen érzés is ez.

Kibírható. Bár a teszt nem mérhető fel egy kezeléssel, mert csak 1 kis kockában csinálták, kezelni meg az egész lábszáramat fogják. De KIBÍROM.

Pusztuljanak azok a rút szőrszálak. 

 

Előzmény: lindsay (217)
nyxon Creative Commons License 2004.10.22 0 0 225

Sziasztok!

 

 

Hát ahogy ígértem nektek, beszámolok mi is történt velem a vizsgálaton:

előszőr 2 helyre kértem időpontot, mert 2 helyet találtam így s.o.s.

Az egyik a Mona Lisa volt, de velük szemben egyből kétségeim támadtak.

MERT amikor felhívtam őket elég részletesen kifaggattam a hölgyet, hogy is van ez?

És képzeljétek kiderült hogy nem is Bőrgyógyász szakorvos dolgozik ott, hanem Fogorvos!!!!!!!!

Szerintetek egy fogorvos mennyit érthet a bőrgyógyászathoz? Gyorsan le is mondtam az időpontot, így maradt a másik klinika, a Bársony.

Na de itt is értek meglepetések.

1: alig tudtam parkolni, elég hülye helyen van a Klinika, nem sok helyen lehet ott megállni. Lehet  legközelebb gyalog megyek.

2: na ott ülök és olvasgatom a tájékoztatókat  amiket kaptam (úgy kb. 10 percet kellett várnom ) amikor David Merlini jelent meg. Hogy ő milyen kezelésre jött azt nem tudom, de azt láttam hogy abba e kezelőbe kísérték be ahová engem is.

Talán neki is "szőrös" problémái vannak?

Arra gondoltam ha ő is a Bársonyt választotta lehet nem is olyan rossz hely ez ahogy írtátok néhányan.

A vizsgálatot egy erősen kopaszodó és őszülő, elég " jó fej" doki végezte. Részletesen elmondott mindent ami a kezeléssel kapcsolatos.( nem lehet barna a bőr, csak borotválni lehet az adott területet, és 8 hetente vannak a kezelések).

A beszélgetés után egy asszisztens ( csak fiatal csinos lányokat láttam, és elég kedvesek is voltak, próbálták oldani a szorongásom.) 2 géppel is csinált egy "tesztet". Nem fájt, de azért elég kellemetlen volt. A vizsgálatért 5000 Ft-ot kellett fizetnem, amit levonnak majd az első kezelésből. Ez szerintem elég korrekt.

Ja és azt is megtudtam hogy ők már viszonylag régen, 6-7 éve végeznek ilyen kezeléseket, tehát valami tapasztalatuk csak lehet nem? 

Kezelésre még nem jelentkeztem be, a teszt helyét figyelem, van e valami változás?!

Hát ennyi a történet, majd a kezelésről is részletesen beszámolok majd ha megyek. 

 

 

 

Előzmény: tunbeka (223)
bőrDR Creative Commons License 2004.10.22 0 0 224

Sziasztok!

 

Sajnos, magam is érintett vagyok a témában. Oszlassunk el azonban néhány félreértést. Olyat, hogy végleges nem mondanék, mivel nem tudhatjuk mi lesz 20 év múlva. Szerintem beszéljünk inkább a "tartós" lézeres szőrtelenítésről. Ez is éveket jelent.

Nagyon fontos a kezléseket megelőző szakorvosi vizsgálat. Nem igaz, hogy mindenkit eredményesen lehet kezelni. Fenntartással kell fogadni azokat a reklámszövegeket ahol 2-3 kezelésből teljes szőrtelenséget igérnek. Nem ismételhetők a kezelése pl. 2 hetentek. Nem lehet szoláriumozni előtte. stb.

Nagyon fontos a készülék amivel a kezelést végzik. Sajnos vannak olyan helyek ahol "kombinált" készülékkel végzik a kezeléseket. Egy szemléltető példa: az a négykerekű jármű amivel az őszi szántást is el lehet végezni és a Párizs Dakar versenyen is el lehet indulni, az vélhetőleg egyik helyen sem lesz eredményes...

 

Kellemes hétvégét mindenkinek: Doki

Előzmény: cynthia23 (220)
tunbeka Creative Commons License 2004.10.22 0 0 223
Ma "szépítkezés" közben döntöttem. Felhívom a tudakozót, kinyitom a telefonkönyvet s felderítem a szőrtelenítő helyeket. Muszáj valamit tenni. Biztosan van egy csomó lézeres szőrtelenítő hely. Hamarosan beszámolok a tapasztalatokról. Addig is kitartást mindenkinek. (nekem is)
cynthia23 Creative Commons License 2004.10.21 0 0 222
Szia! Egyűttőrzek veled mivelhogy én is szenvedek a szőr miatt. Megkérlek, hogy ird meg nekem is azokat a klinikákat amiket ismersz... meg, hogy mennyibe kerűl... Főleg nyáron nagyon ciki... ilyenkor ritkábban szőrtelenitek:) De nagyon nagyon idegesit... utálom magam ha már érzem és látszik... miért kellett ilyesmikkel megáldjon a Fennvaló? nem elég a menstruáció? Más véleményének is őrülnék...:-))) Sziasztok
Előzmény: nyxon (201)
cynthia23 Creative Commons License 2004.10.21 0 0 221
Szia nyxon! Lécci ha találsz valami jo ( kevésbé fájdalmas ) helyet ird meg nekem is. Hálás lennék érte... Ez egy elég kinos dolog nekűnk... nőknek. Szia.
Előzmény: nyxon (203)
cynthia23 Creative Commons License 2004.10.21 0 0 220
Sziasztok! Véleményeket kérek, h hol lehet végleges szőrtelenitést csinálni. Nagyon zavar... epiláló gépet használok de az az igasság, h szeretnék végleg megszabadulni... az epilálást géppel nem használom kényesebb helyeken:( sziasztok:)
tunbeka Creative Commons License 2004.10.20 0 0 219
Sziasztok! Tehát nem vagyok egyedül. Hasonló gondjaim vannak mint sok hozzászólónak. Szőrös vagyok itt-ott, s a gyantázás fáj, sebes, vérzik, nem elég hatékony. Ezért gondolkodom komolyabb kezelési módon mint pl. a lézeres kezelés. Megdöbbenve olvastam nem csak egyfajta, több tipusu lézer van, s különböző hatékonysággal dolgoznak.S több klinika is működik változó eredményességgel.. Jajj nekem! Érdeklődéssel várom a tapasztalataitokat s tanácsokat, HOVA ÉRDEMES MENNI?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!