Keresés

Részletes keresés

Hannsg52 Creative Commons License 2015.07.06 0 0 5806

Kösz,megkaptam!

 

Üdv,..G.

Előzmény: triple777 (5805)
triple777 Creative Commons License 2015.07.06 0 0 5805

Mail ment!

Előzmény: Hannsg52 (5804)
Hannsg52 Creative Commons License 2015.07.05 0 0 5804

Szia triple!

Ha egy elérhetőséget (telefont, Emailt adnál ), a doki neve mellé , megköszönném.

Emailem publikus.

 

Kösz.

Előzmény: triple777 (5792)
m-zoli Creative Commons License 2015.07.04 0 0 5803

Arra tényleg nagyon vigyázz, hogy ne erőltesd túl magad, ismered a következményeket.

Nem tudom mennyire szabad kidomborodni laparoszkópos műtét után a sérvnek, "rendes" szikés (vagy lézer szikés) után semennyire.

Nekem olyan hálót ültettek be, ami dupla, a hasfal előtt, és mögött is van.

Mielőbbi teljes felgyógyulást!

 

Előzmény: Steve3221 (5802)
Steve3221 Creative Commons License 2015.07.04 0 0 5802

Sziasztok! Ne haragudjatok,hogy ilyen ritkán írok ide,de próbálom most pótolni a hibámat! Szeretném leírni a tapasztalataimat 4hónap után,mint lágyéksérvre műtött 18 éves fiatal.

10 évesen alakult ki a sérvem,évekre rá szakadt tovább a hasfal,mert elkezdtem testépítéssel foglalkozni kezdetben hobby szinten.Február végén műtöttek,dió nagyságú jobb oldali lágyéksérvre.Laparoszkópos módszerrel(amit sajnos bánok,mái napig). Meg mondom nektek őszintén,a műtét előtti napokban iszonyatosan paráztam..az volt szerencsére az első beavatkozásom.A lényegre térnék,mert egy regényt tudnék írni :-D

Műtét után felkeltettek,(altattak,szokás szerint) elég komoly fájdalmaim voltak és főleg a cső ami kilógott belőlem az frusztált a legjobban,de hát muszáj volt elviselnem a dolgot.1 éjszakát töltöttem a kórházban.(Megjegyzem,kb semmit nem aludtam.) Másnap kivették a csövet,ami talán az egyik legkomolyabb fájdalmam volt az életemben,de keménynek kellett lenni. Aznap hazajöttem,itthon már gyorsabban ment a felépülés.Kb másfél hétre rá,már mindent tudtam csinálni(a minden alatt,a mindennapos dolgokat értem).6 és fél hétre rá,visszatértem a konditerembe.Bevallom nem bírtam tovább,de szerencsére minden tényleg nagyon fokozatosan csináltam,odafigyeltem a hirtelen mozdulatokra.1 hevesebb edzés után..kb 8 hétre rá a műtétem után,elkezdett égni a "helye"..napokig éreztem,pihentettem is dolgokat.Elmentem vissza a sebészemhez,mert féltem hogy kiújult..megjegyzem,a laparoszkópos módszernél ugye a hasfalat nem varrják össze,hanem belülről helyeznek be egy hálót..na de nem térek rá ezekre a dolgokra,mert ezekkel úgyis tisztában van itt mindenki !:) Nagyon megvoltam ijedve,mert igazából a "sérvem" ki volt(jelenleg is) néha jobban,néha kevésbé ki van dudorodva,persze ez természetes,megnyugtatott a sebészem..de engem a mái napig nagyon idegesít,hogy tüsszentésnél érzem a dolgokat,meg hasedzésnél is..meg az is zavar,hogy nem lapos a hasam alatt ugye a dolog :D(bocsi a hülye megfogalmazásért) ezért,jobb lett volna nekem a hagyományos módszer..futásnál állandóan érzem,hogy kidudorodik.Ezért mondom másnak is,ne ijedjen meg ez ilyen..a sebészemnél 2x voltam emiatt,mind a kétszer azt mondta,hogy ne foglalkozzak vele. A jelenlegi tapasztalatim négy hónap után a következők: időjárás változásra reggelente megfájdul,érzékenyebb a környéke.Nagyobb megerőltetésnél még mindig húzódik egy kicsit.Négy hónap után merem most már teljes erőből terhelni.Gondolok itt a saját testsúlyomnál nagyobb súlyok megmozgatására.Mindenki vigyázzon,aki éppen edz,én korábban kezdtem,de bánom! Legalább 8 hét pihenőt ajánlok mindenkinek.:) Előre is bocsi a néhol hülye megfogalmazásért! Remélem tudtam,akár 1 embernek is segíteni,vagy tanácsot adni! Köszönöm a sok segítséget és tanácsot amit itt a fórumon kaptam a kezdeti időkben! Vigyázzon magára mindenki! A frissen műtötteknek pedig a mielőbbi gyógyulást! Üdv mindenkinek!

Törölt nick Creative Commons License 2015.06.30 0 0 5801

Műtétek után a sérvkötőt hasi sérvek  és köldöksérvek esetén szokták javasolni.

Előzmény: m-zoli (5800)
m-zoli Creative Commons License 2015.06.29 0 0 5800

Nem rég írtam, hogy ahány kórház, annyi szokás.

Ez az orvosokra is értendő, ami elég baj, de most nem akarok ebbe belemenni.

 

Nekem kellett köhögnöm az UH-on. Álló helyzetben készült az UH  -mármint én álltam :) - a sebész megmutatta hol a háló. Egy világos csíknak látszott. Ja igen, ahhoz a sebészhez kell UH-ra menni, aki a műtétet is csinálta (még kétszer megyek).

Még egy kis info: a sebészt internetes kereséssel találtam :)

 

A sérvkötőt nem mindegy, hogy műtét előtt, után, vagy helyette használjuk.

Megoszlik az orvosok véleménye, de többen vannak akik semmikor sem ajánlják, mert nem oldja meg a problémát. Viszont olvastam olyan sebész írását is, aki a műtétek után valamennyi ideig javasolja a sérvkötő használatát a betegeinek.

Egyébként azt olvastam, ha valamiért nem lehet elvégezni a műtétet, akkor a sérvkötő az egyetlen "kezelési mód".

Már amelyik orvosnál :)

 

 

 

 

 

Előzmény: mezka (5798)
mezka Creative Commons License 2015.06.29 0 0 5799

Nekem is azt mondta a doki, hogy hát nem tudja segít e a sérvkötő... na köszi :)

 

Előzmény: Törölt nick (5782)
mezka Creative Commons License 2015.06.29 0 0 5798

Sohhha :D ha még egyszer ilyen problémám lesz, akkor otthon a garázsban szakszerűen bevarrunk egy alig használt szunyog hálót :) nos volt uh-m is ismét kb semmit nem ért, kerdezte is az orvos, hogy nem e kellett köhögést imitálni, fejet emelni stb. Upsz, hogy az kimaradt... sebaj... Szóval valaki ha az én tapasztalatomra kíváncsi Miskolcon a diósgyőribe ne csináltasson ilyen jellegű uh-t, miután a a hüvelykujj percnyi sérvemet se vette észre a kedves hölgy... és valószínűleg az idő limit is 2 perc egy uh-ra ahogy lattam, tapasztaltam.

sérvkötőnek lehet nézek majd valami vaskos gumipántos kb teljes testes óriás bugyit :D

sorry kicsit elkalandoztam a komolyságtól, mert már csak röhögni tudok azon ami bizonyos helyeken megy az egészségügyben... :) 

Előzmény: m-zoli (5783)
triple777 Creative Commons License 2015.06.29 0 0 5797

Durván a műtét után 1 hónappal megyek vissza melózni,de akkor még csak max.10-15 kilós emelések férnek bele,meg ad a főnököm rakodót is mellém...A 100%-os terhelés a műtét után 2-3 hónappal ajánlott...Legalábbis a sebészem szerint...Persze ha irodában lógatja az ember a lábát egy héttel a műtét után mehet is dolgozni,de extrém terhelésű melóba azért nem ajánlott visszaugrani ilyen hamar....

Előzmény: m-zoli (5796)
m-zoli Creative Commons License 2015.06.29 0 0 5796

"napi 10-12 tonna kézzel való megmozgatása"

 

Húh, az rengeteg, nem is értem, hogy bírod.

Mivel a sebészek szerint a laparoszkópos műtétből gyorsabb a felgyógyulás, pár nap múlva mehet a teljes terhelés. Ezt ne hidd el! Főleg ilyen nehéz munkánál...

Mindenképpen próbálj meg a lehető leghosszabb ideig táppénzen maradni.

 

Előzmény: triple777 (5795)
triple777 Creative Commons License 2015.06.29 0 0 5795

Köszönöm szépen!

Reagálva néhány dologra:

Nem hiszem,hogy azért kaptam volna esetlegesen megkülönböztetett figyelmet,mert fizettem,tudniillik minden beteggel,legalábbis az alatt a 3 nap alatt amíg bent tartózkodtam,egyformán pozitívan bántak az ápolók...

Ez a fizetés dolog is sajnos azért volt,mint említettem,a sebész felvázolt 4 fajta műtéti eljárást.Na most mivel én elég kemény fizikai munkát csinálok,áruszállítás napi 10-12 tonna kézzel való megmozgatása,ezért a előző 3 műtéti verzió (vágás-elkötés,vágás-sima háló) ezek szóba sem jöhettek,hanem ajánlotta a legjobbat (Laparoszkóp-tuti háló-és sérvkapocs rakó)

Igen ám,de Magyarországon nem minden klinikának finanszírozza meg az OEP a sérvkapocs rakót,mert túl költséges dolog,ezért ezt nekem kellett megvásárolnom...Röhej hogy fizetem a TB-t,mindent és ha 100%-n meg szeretnék gyógyulni és fel szeretnék épülni,a tuti cuccot nekem kell megvennem....Tehát ennyiből állt a fizetés dolog...A sebészt sem ismertem,mint említettem,nekem is úgy ajánlották,de bátran ajánlom mindenkinek!!

 

Jobbulást a betegtársaknak és fel a fejjel a műtét előtt állóknak!!!    

 

Előzmény: m-zoli (5793)
Landsmann_ Creative Commons License 2015.06.28 0 0 5794

Jaja, én is hálós vagyok. A napokban lesz 10 éves az első. Még tart. :) A testem is ragaszkodik hozzá, nem akarja kilökni.

Előzmény: Törölt nick (5782)
m-zoli Creative Commons License 2015.06.28 0 0 5793

Szia,

Kösz a részletes beszámolót, biztosan lesz olyan műtét előtt álló, akinek ez nagy segítség.

A leírásod megerősített benne, hogy ahány kórház (klinika), annyi szokás.

Különösen örvendetes, hogy meg voltál elégedve a klinikai ellátással.

Remélem nem csak azért voltak veled kedvesek, mert -legalábbis részben- fizető páciens voltál, és ismerted a sebészt.

 

Mielőbbi teljes felgyógyulást kívánok!

 

Előzmény: triple777 (5792)
triple777 Creative Commons License 2015.06.28 0 0 5792

Sziasztok,üdvözlök mindenkit!

 

Sokat olvasgattam én is a fórumot és arra az elhatározásra jutottam,hogy megosztanám a tapasztalatomat Veletek,lágyéksérv műtéttel kapcsolatban.Konkrétan nekem kétoldali,herezacskó felé boltosuló lágyék(here) sérvem volt...Mivel ez nekem már évek óta megvolt,panaszmentesen,ezért nem nagyon tulajdonítottam különösebb figyelmet felé,de sajnos tavasszal elkezdett tompán fájdogálni...Ez azt jelenti,hogy enyhe húzódó,nyomó,feszítő érzéseim kezdtek lenni az érintett területen,ami néha köldököm,néha a combom felé sugárzott ki...

Na mondom,ennek már fele sem tréfa,gyerünk dokihoz...Először egy urológusnál kezdtem,mivel zacsinál éreztem a problemet...Teljes kivizsgálás megtörtént,manuálisan illetve ultrahanggal is,ami megnyugtatott valamilyen szinten,mert urológiai szempontból minden rendben volt,de a doki megerősítette amit sejtettem: Lágyéksérv,herezacskó felé beboltosúlva,diónyi méretű és kétoldali...Na mondom fasza...Ajánlott sebésszel való konzultáció!

Sebész ismerősöm sajnos nem volt,elkezdtem kutakodni utána,hogy mégis merre hány óra.Aztán az egyik kollégám megemlítette,hogy a rokonságában van elég sok orvos,ha nem gáz,akkor megkérdezi őket...3 óra múlva jött a telefon,hogy megvan a doki!!!

Dr.Nehéz László egyetemi adjunktus az SOTE I.Sebészet,hívjam nyugodtan,le van zsírozva minden...Felhívtam,megbeszéltünk egy "randit"...Ő minden pénteken rendel a sebészeti ambulancián (SOTE Seb)..Ami a lényeg,nem kell hozzá beutaló,sem előjegyzés,csak sok türelem,mert hosszú a sor!

Lényeg a lényeg,bejutottam hozzá,megvizsgált...Baromi jó fej és laza,közvetlen emberként ismertem meg,aki nem nagyon beszél mellé...Közölte a tényállást:

-Fúrok 3 lyukat a hasadra itt-itt meg itt,megnézzük mi van bent,én a sérvtömlőt kinyitom,visszarakom,elrakom,betesszük a hálót,rögzítjük,közben alszol egy jót,aztán helló...

Mivel életem első műtétjéről lévén szó,eléggé be voltam kakilva,megnyugtatott,hogy nem kell fosni,királyság lesz...Aztán jött a fekete leves...Van egy rossz híre is,mivel az OEP nem finanszírozza a klinikának a tuti dolgot,ezért ezért sajnos nekem kell megvennem a háló rögzítő sérvkapocs rakót!!! De ezzel a kütyüvel 100%-s a háló rögzítése a hasfalhoz illetve a különféle porcokhoz sajnos ez kell...Ára?....62eHUF!

Mese nincs meg kellett finanszíroznom,mert tutira akartam menni. Június 2.-a volt a felvételes napom,be is mentem ott rögzítettek és közölték hogy mehetek is haza,mert mostantól számítva 2-5 napon belül hínak műtétre mert brutál futószalag van a klinikán és meg kell várni hogy legyen résidő a műtőben illetve egy szabad ágy ahol alhatok...

Na most a 2-5 napból lett majdnem 2 hét mire megcsörrent e telefonom,hogy akkor hétfő reggel várnak feltételes műtétre,ami annyit jelent,hogy ha beleférek a napi menetbe megcsinálnak,ha nem akkor másnap...Vasárnap este 6 után kaja nuku ,éjfél után folyadék nuku...Bementem,megkaptam az ágyamat,ami hála az égnek egy 2 ágyas kórteremben volt,saját fürdővel és wc-vel...Aztán jött a várakozás...Délután háromkor közölték hogy ma már nem leszek meg,de holnap reggel másodiknak ki vagyok írva...Na mondom tök jó,ehetek ihatok...Természetesen a nővérkék folyamatosan ellenőrizték hogy nem-e vagyok szomjas,mert ha igen akkor bekötnek egy infúziót,mivel éjfél óta nem ihattam...Este megjelent az éjszakás nővérke,hozta a tálcát,rajta az okosságok:fásli,mindenféle tűk valami kék lötty egy üvegben...Közölte reggel fél 5-kor keljek fel,irány a zuhanyzó,tetőtől talpig ezzel a kék löttyel zuhanyozzak le,aztán jövök...Le is zuhanyoztam,aztán érkezett a nővérke...Beszúrta az infúziós tűt,befáslizta a lábamat a trombózis veszély elkerülésére,illetve kaptam egy Xanax-ot bátorság javítás céljából...Aztán várakozás...................Fél 8 megjelent a műtős fiú a hordággyal....Na beindult a dara,jöhet a mehet.....Feltoltak a műtőkhöz,azt mondanom sem kell full NASA,itt találkoztam az aneszteziológus dokival,szintén a fiatalabb korosztályból...Kikérdezett,beszélgettünk egy kicsit,aztán már toltak is befelé.....  Na mondom innen már nincs visszaút...Átraktak a műtőasztalra,ment a poénkodás,mert elkezdtek lekötözni,tudniillik a laparoszkópos műtétnél meg vagy döntve a fejed felé 20-30 fokos szögben...Ja és mély altatásban csinálják,tehát tubus a tüdődbe,gép lélegeztet...Ettől azért tartottam,mert pár ismerősöm mondta hogy elég szar utána az ember torka,nyelőcsöve...Na mindegy,bekötötték az infúziót,aztán elkezdtek forogni a lámpák a fejem felett,,,hehe mondom tök jó---Az altató orvos csak nevetett azon ahogy én is röhögök,aztán közölte,hogy ideje szuszókálni egyet...Jött a maszk az arcom felé és ez az utolsó emlékem!!!!!

A következő,hogy simogatják a homlokomat és kellemes hangon ébresztgetnek,--Ne aludjak olyan sokat,ideje felkelni...Simán mint egy reggeli álmos ébredés,csak folyamatosan beszélnek hozzád illetve a melletted fekvő 2-3 pácienshez,akiket szintén a műtőből hoztak ki...Kb. fél óra múlva le is toltak az osztályra,mert jól voltam,csak azért fájt a hasam rendes,de toltak csillapítót a hátsómba ami kompenzálta...

Osztályon fekvés,folyt az infúzió aztán a késő délutáni vizitnél már közölték ,hogy holnap mehetek is haza...Mondom az vicces lesz mert meg sem tudok mozdulni...Erre közölték,dehogy nem csak még én azt nem tudom...Hehehe mondom nekik viccesek a doktor urak...

Este jött az éjszakás ápoló fiú,közölte menni kéne pisilni,ha nem= katéter!!!  Hóóó,mondom megyek,megyek.... Na ez volt szerintem a legdurvább dolog,az első felkelés...Mintha szét akartam volna szakadni deréktól lefelé,de megküzdöttem vele,bár leizzadtam rendesen....Éjszakára tű a hátsómba fájdalom csillapítóval,aztán valahogy aludtam valamennyit...Másnap reggel,megint durva fájdalommal,de kisétáltam a wc-re pisilni,úgy hogy közben mindenbe kapaszkodtam,amibe lehetett...9 óra körül megjött a zárójelentésem,ki vagyok "dobva",de természetesen akkor megyek amikor már jobban érzem magam....Feleségemet inkább délutánra rendeltem a kocsival,hogy addig is rutinozzak a mozgás terén...Meglepő,de óráról órára egyre könnyebben ment a sétálgatás,csak úgy faltam a métereket,szóval délután 2-kor már mentem is haza,persze a nővérkék még betoltak egy szurit útravalónak,hogy ne fájjon az utazás,zötykölődés...............................

 

Most már lassan 2 hete volt a műtét,pénteken vették ki a varratokat,van egy 1 centis vágás a bal oldalamon egy 1 centis V alakú a köldökömnél,és egy 3-4 centis a jobb oldalamon....Simán sétálgatok,jövök-megyek,autót vezetek...Néha van egy kis húzódó érzés az alhasi részen,de elviselhető...A vágások sem látszanak,szinte plasztikai jellegű vágások...

A kórházban maximális tisztelet az ápolóknak,mert baromi segítőkészek és mindenben segítségedre vannak,az orvosi gárdáról sem tudok semmi rosszat mondani,aki engem műtött,Ő egy csúcs  a a maga nemében........

 

Köszi hogy elolvastátok,ha van kérdésetek szívesen válaszolok!!!

 

 

juhlaci Creative Commons License 2015.06.27 0 0 5791

köszi a biztatást! végigolvastam már eddig is a hozzászólásaidat ezért nem félek.

Előzmény: m-zoli (5790)
m-zoli Creative Commons License 2015.06.27 0 0 5790

Szia,

A táppénz elég nehéz ügy, remélem sikerrel jársz. Ha esetleg mégsem, és dolgoznod kell, akkor csak szép lassan, kíméld magad, nem szaladnak el a tantermek. Ha szólnak érte, tudsz védekezni, van rá okod.

A műtét nem olyan vészes, persze fél tőle mindenki, de utólag rájön, hogy felesleges volt.

Altatásos műtét után mikor felébredsz, meg csak nézel, hogy most akkor mi van? Megvolt a műtét?

Sok sikert mindenhez!

 

Előzmény: juhlaci (5789)
juhlaci Creative Commons License 2015.06.26 0 0 5789

Magánrendelésen voltam egy dokinál. Várólista van, hogy ne tudjon kintről beteget bevinni. Augusztus 14 a tervezett műtét, reggel éhgyomorral kell bemenni. A bal inguinalis régióban köhögtetésre tojásnyi sérv boltosul elő. megjelenése alapján feltehetően laterális sérv. A doki azt mondja, hogy ő laporoszkópos műtétel megcsinálja nekem. Rákérdeztem, hogy addig , hogy tudnék táppénzen lenni? /az ambuláns lapra ráírták/ A jelentős panaszokat okozó sérv miatt a nehéz fizikai munkát ne végezzen, hasfalát kímélje. A háziorvos még a jövő héten más indokkal táppénzen tud tartani, de el kell mennem az üzemorvoshoz és ha Ő beszél a munkáltatóval, hogy adjanak könnyebb munkát /62 évesen egyedül kellene egy szakközép iskola nagy tantermeit kimeszelni/ ha nem tudnak és ezt az üzemorvos írásban adja, a háziorvos akkor táppénzen tart. juli 20. án ultrahang majd labor, 23. án belgyógyászat és aneszteziológia időpont, ezekre táppénzre tud venni a háziorvos.

m-zoli Creative Commons License 2015.06.24 0 0 5788

Tudomásom szerint nem állítja meg, csak nem domborodik ki.

Van olyan sebész aki szerint káros, és van olyan aki szerint hasznos.

Ez azért jó, mert kedved szerint tudsz választani :)

 

Előzmény: Törölt nick (5785)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.24 0 0 5787
Előzmény: Törölt nick (5785)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.24 0 0 5786

http://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/a_magyar_felsooktatas/Kepzesi_szintek

 

Az egyetemek, meg a felvi.hu honlapján minden kérdésedre választ találsz.

A legfontosabb, ezek első kézből vannak.

 

Az egyetemi képzések megkezdésének nem feltétele a nyelvvizsga megléte.

Ha van érettségid, és megütöd a ponthatárokat, akkor felvesznek.

 

Egyébként az okj képzés se rossz ötlet, de általában nyelvismeret is szükséges

az elhelyezkedéshez, főleg irodai állásoknál. Lehet első körben egy nyelvtanfolyam

vagy egy okj képzés is elég lenne. Csak el kell indulni valamilyen irányba, ha

könnyebb munkát szeretnél végezni.

Előzmény: golgemáj (5784)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.24 0 0 5785

Az meg megint egy jó kérdés, hogy a sérvkötő viselése megállítja-e a sérv növekedését?

Vagy csak nem lóg ki a sérvtartalom. Itt egy link a sérvkötőről képpel együtt.

Csak 18 éven felülieknek! :)))

Előzmény: m-zoli (5783)
golgemáj Creative Commons License 2015.06.24 0 0 5784

Tudom ez nem az a fórum, majd lehet inkább írok neked privátba, ha nem zavarlak vele, egyébként alapjába véve nincsen egy vázlatos felépítési ábrája vagy vázlata ennek a magyar felsőfokú tanulmányoknak? Ami alapján könnyen át lehetne látni az egészet? Mert én abszolút nem vagyok képben vele, szakmunkásként.   Pl. egy egyetemi bármilyen tanulmányhoz (pl. hasamra ütök, mondjuk egy kalorikus mérnök, mert ezt láttam tegnap egy hirdetésben :)  ) vagy végzettséghez eleve kötött a diploma minden esetben és ha igen akkor azt is csak úgy lehet elkezdeni, ha egy nyelviskolában legalább egy középfokú nyelvvizsgát tesz le az ember ? Tudom alapvető dolgok, de azóta sem volt időm böngészgetni, csak ide néha bekukkantok. Most nézegettem pl. az OKJ-s  1 éves képzéseket is vagy pár hónapost, ami csak érettségihez kötött és jóval olcsóbb azért, de mindegyik bejárkálós természetesen ahogy írtad a levelezős, és mindig az idővel van a gond, na mára ennyi :)

Előzmény: Törölt nick (5776)
m-zoli Creative Commons License 2015.06.24 0 0 5783

Reméljük nem is lesz rá szükség, de azért ezt így nem jelenteném ki, hogy soha, de soha :)

Ismételten leírom, nem olyan rossz, mint így olvasva tűnik.

 

Parker30

Szerintem a sérvkötő sem lehet annyira rossz, biztosan kényelmetlen, de inkább a sérvkötő, mint a kidudorodó sérv :) Én egy mélyen elhelyezett övet próbáltam használni még műtét előtt, ki lehetett bírni :)

 

 

 

Előzmény: mezka (5781)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.23 0 0 5782

Ha megfelelő szakértelemmel helyezik be a háló implantátumot, akkor nagy

valószínűséggel nem lesz vele gond. A mostani hálómmal hála Istennek nincs gond.

Lekopogom. :) Régen amikor még csak az "összevarrjuk" módszert használták,

bizony nagyobb sérveknél sokan hordtak sérvkötőt. Ami biztos nem egy kellemes

viselet, főleg, hogy már reggel az ágyban fekve fel kellett venni, és szorított rendesen.

Ezt elmondásból tudom.

Előzmény: mezka (5781)
mezka Creative Commons License 2015.06.23 0 0 5781

Köszi a választ, igazából pont elég is volt... bizzzztos, hogy soha de soha nem lesz hálóm, akármit is mondanak. Amúgy valóban nevetséges, hogy rutinműtétként emlegetik ezt, ez tök jó... a dokiknak, de utána ami gond van vele...

De az biztos, hogy örülök, hogy "komolyabb" bajom nincs, mert ha ezzel ennyi küszködés van, mi lehet mással. 

Előzmény: Törölt nick (5780)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.23 0 0 5780

Sokszor alig tudtam menni annyira fájt. Meg néha éreztem mintha

elcsúszna valami a helyéről a műtött területen. Pluszban ultrahang is kimutatott eltérést.

Végül kiderült, hogy a háló elmászott a helyéről, minden bizonnyal a

nem megfelelő rögzítés hiányában. Mivel nem rögzítették rendesen

a hálót, gondolom így a kötőszövet se tudta rendesen odaszőni a hasfalhoz.

Rajtam kívül két embert is ismerek, aki így járt laparoszkópos műtéttel.

De olyat is ismerek, akinek jól sikerült, gondolom ott nem gány munkát végeztek

a nagy hatalmú urak. Több részletet nem akarok írni, mert így is elég felkavaró,

hogy egy rutinműtétet ennyire el lehet szúrni.

Előzmény: mezka (5779)
mezka Creative Commons License 2015.06.23 0 0 5779

Nagyon bízom benne, hogy nincs semmi csak azért az ember akaratlanul is stresszel, így egy fél év szarakodás után :) főleg, hogy most állunk ház vásárlás előtt, nagyon nem jönne jól kiesni a melóból, szóval inkább ezek miatt aggódok. Neked is 2x műtötték, hogy jöttél rá, hogy nem sikerült? Most próbálok egyezkedni a munkáltatóval, hogy adjon még 1 hét pihenőt, az nagyon jól esne, aztán meg lehet azt mondja már nem is tart igényt rám... :)

Előzmény: Törölt nick (5778)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.22 0 0 5778

Szerintem nincs baj. Csak annyi, hogy azért az 5 hét elég karcsú egy háló nélküli

műtét után. Meg hálós után is.  Múltkoriban megnéztem elég régi hozzászólásokat is pl. 2008, 2009.

Elvétve, de voltak akiknek nem raktak be hálót. Na a lényeg, volt egy fórumtárs, akinek

volt hálós és nem hálós műtéte is. Azt írta, hogy a nem hálós megoldásnál tovább tartott

a felépülés. Sajnos nem tudom a hozzászólás számazonosítóját. Keresni nem keresem meg

még egyszer, mert lehet holnap délig is eltartana. :) Az ultrahang jó dolog az esetedben,

legalább  megnyugodsz, és nem gondolsz negatív dolgokra. Mondjuk én is így

vagyok ezzel.

Előzmény: mezka (5777)
mezka Creative Commons License 2015.06.22 0 0 5777

Igen, lényeg a pozitív felfogás :) szerencsére abból nincs hiány. Igyekeznék úgy állni a munkához, ha lehetne, csak nem olyan vagyok :) Viszont sajnos segítséget meg megértést a mai világban elvárni nem igen lehet...

Hétfőn lesz egy uh-m remélem csak valami ideg, és semmi baj :)

Előzmény: m-zoli (5772)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!