Keresés

Részletes keresés

Csuklósbusz Creative Commons License 2016.04.17 0 0 6233

Kedves Qualinn!

 

 

Nem tudok neked privátot írni valamiért, kérlek akkor írj te nekem hátha úgy sikerül felvenni a kapcsolatot. Érdekelne a doki elérhetősége. Köszi!

Előzmény: Qualinn (6228)
ancitrus Creative Commons License 2016.04.17 0 0 6232

Én is a magán felé hajlok,igaz mi már megbeszéltük hol van,és mi mennyi. Engem az visz abba az irányba,hogy az utolsó hasi műtétemnél is Closrtidium Difficile fertőzést kaptam a kórházban...Remélhetőleg azért az ilyen magán klinikákon minimális az ilyennek az esélye.De még mindíg jobban jobban jártam,mint egy ismerősünk aki kéztöréssel ment be,műteni kellett,és levágott kézzel ment haza(MRSA) Ugyanabban az intézményben.

trollhunter Creative Commons License 2016.04.17 0 0 6231

Szia! Adj email címet, vagy írj rám mailben.

Előzmény: multit (6230)
multit Creative Commons License 2016.04.14 0 0 6230

Szia!

 

Pont a rajtad elvégzett műtétet (altatás, miniplasztika) szeretném én is.

Érdekelne pontosan mennyibe került? Ha jól tudom OEP támogatja...

 

Köszönöm!

Előzmény: trollhunter (6122)
gyoszi Creative Commons License 2016.04.11 0 1 6229

Nekem fél évet mondott a doki, remélem igaza lesz, mert három hónap alatt még nem tünt el a "virsli"

Előzmény: dalmata13 (6226)
Qualinn Creative Commons License 2016.04.11 0 0 6228

Nekem volt egy baloldali lágyéksérvem 6 hetes koromban. Aztán 15 éves korom körül kialakult egy, a jobb oldalamon, ami rendesen ki volt türemkedve, vissza tudtam nyomni a sérvtartalmat az ujjammal. Abban az évben (térdműtét után) ezt megmutattam a dokimnak, aki mondta hogy meg kéne mutatni sebésznek, csak fiatal fejjel nem mentem el, nem akartam még  egy műtétet.
Ez volt 10-11 éve. Rá talán 2 évre elmentem dokihoz vele mert fájt, de akkor már nem türemkedett ki, így el is lettem zavarva, hogy kutya bajom. Aztán időközönként próbálkoztam a vizsgálatokkal mert panaszt okozott, nem is keveset. Háziorvosom folyamatosan vakbél gyanúval küldött a sürgősségire, nem hitte el hogy sérv. Ott aztán gyors vérvétel, go sebészet - ultrahang - nőgyógyászat - sebészet - RTG - sebészet.. aztán eltelt a nap 0 eredménnyel. Ezt a kört kb 3x jártam végig a háziorvos miatt.
Nos, a panaszok; égő, nyilalló, szúró fájdalom.. 10 évig kb nem mertem tüsszenteni mert "kibluggyan" (nem tudom más szóval leírni :D ) nagyobb köhögésnél/tüsszentésnél, etc etc.

Párom szintén "nehéz eset" volt ilyen szempontból. 10 éve kb volt egy kizáródása amivel bevitték a kórházba, visszarakták neki és kiírták másnapra műtétre mint akut beteg. Reggel vizites doki (nem az előző napi dokija), hazaküldte.
Ő is járt pár eredménytelen kört a sérvével, pl: tavaly év elején 15. kerület SZTK..
Bemegy a sebészetre, mondja a panaszokat.. doki "megvizsgálja": áh, ez nem sérv, herevisszér..menjen le az urológiára. Lemegy, megvizsgálja egy (már normális) doki: hát, nézzük meg egy ultrahangon, mert lehet hogy herevisszér, de biztos ami biztos, nézzük meg. Mondanom sem kell, hogy az ultrahang nem mutatott herevisszeret, szóval visszaküldték a sebészetre de hangsúlyozták, hogy ne az XY dokihoz menjen...
Aztán augusztusban bevitte éjjel a mentő páromat a Bajcsy-ba, mert begörcsölt a sérve. Érdekes módon akárhány doki vizsgálta, mindegyik mondta hogy VAN sérv, nem is egy, rögtön KETTŐ(!), de az egyik kissebb. Kiírták szept. 16-ra műtétre, eredetileg laparoszkópia lett  volna. El is kezdte a doki, körbenézett bent, és közölte a műtősökkel hogy felnyitják.
A helyzet a kövi volt: be volt ültetve neki egy háló (amiről nem tudott), ami nem rögzült rendesen.. Nos a sérv az úgy gondolta, hogy megkerüli a hálót, ilyen érdekes módon. A doki azt mondta, hogy ilyet még nem látott.. Egy férfi ökölnyi rész volt kitüremkedve, aminek a nagy része zsírszövet volt (azt le is vágta), és pont a zsírszövet miatt nem látszódott az ultrahangon a sérv, mert túl homogén a szerkezete azt mondta a doki. Szépen betette a hálót, azóta meggyógyult, minden oké. :) 

Ezután dumáltuk le a dokival, hogy engem is megvizsgál, ezt alább leírtam nagy vonalakban.

Megműt TB-re igen :) Ahogy mondtam, tőlünk pénzt nem fogadott el. A sütit, amit csináltam annál inkább :D mondta, hogy neki fontosabb, hogy ha gond van akkor őt keressük fel illetve ajánljuk be. Egy rezidens doki, akinek hatalmas lelkesedése van még, és remélem így is marad. Ha gondolod írj privátban, megírom hogy hol tudod megkeresni, mit mondj neki. :)

Előzmény: Csuklósbusz (6224)
gábor971 Creative Commons License 2016.04.11 0 0 6227

megnyugtató. köszönöm.

Előzmény: dalmata13 (6226)
dalmata13 Creative Commons License 2016.04.11 0 1 6226

virsliszerű kemény duzzanat a műtét helyén normális.Ami furcsa,hogy erre a jelenségre többnyire nem hívják fel a páciens figyelmét az orvosok.Söt erröl a tünetröl az egyébként neves háziorvosom se tudott míg nem tájékoztattam -Nahát de érdekes , már ezt is tudom,mondta.Talán egy hónapig tart ha jól emlékszem.

Előzmény: gábor971 (6225)
gábor971 Creative Commons License 2016.04.11 0 0 6225

Sziasztok

 

6 napja műtöttek lágyéksérvvel. 15 cm-es a vágás. A műtét helye ugyanúgy meg van duzzadva mint műtét előtt amikor a sérv volt ott. El fog ez tűnni, vagy végleg ottmarad.

Előre is köszönöm a tapasztalt válaszokat.

Csuklósbusz Creative Commons License 2016.04.09 0 0 6224

2-3 mm-es sérv? Hát igen, azt nem egyszerű se tapintani se látni. :-(

 

 

Neked pontosan milyen fájdalmaid voltak? Hogyan kezdődött? 

 

Nekem pl most enyhültek a fájdalmak, szinte meg is szűntek de viszont "görnyedve" pl porszívózáskor furcsa érzés van a hasamban. Nem fájdalom, nem is tudom leírni milyen. 

 

Szóval valami van de nem tudom hogy mi. :-(

 

Tb-re a te orvosod meg tud műteni hogyha nem oda tartozok körzetileg?

Előzmény: Qualinn (6223)
Qualinn Creative Commons License 2016.04.09 0 0 6223

Szia!
Nálam ugyanez volt a gond, se UH-on se tapintással nem látták/érezték a sérvem. Megjegyzem, 10 évvel ezelőtt ki volt türemkedve, azóta ez elmúlt, nem dudorodik, ellenben nagyon fáj.
Párom műtötték sérvvel, és az ő dokijával beszéltem meg, hogy megvizsgál. Már a megnemmondomhányadik helyen voltam UH-n, és itt is egy 2-3mm-es sérv volt sejthető (vi.kerület sztk), nagyon cuki volt a dokinéni, felírta a papírra. Mutattam a sebésznek a papírt, ő akkor sem tudta kitapintani, de pontosan leírtam a fájdalmaim. Beírt műtétre, hogy megnézi, biztos ami biztos alapon, max ha nem talál semmit, akkor annyii volt a műtét.. ha viszont talál sérvet, beültet egy hálót.
Műtét előtti 10-15 percben is emlékeztetett erre, ő is abban a hitben volt hogy nem fog sérvet találni.

Kiderült hogy volt sérv, valószínű veleszületett, és nem volt egyszerű hozzáférni. Nehéz műtét volt, majd' 2 órás. Ez volt másfél hete, köszönöm nagyon jól vagyok, így 10 év után.
Ha érdekel a doki elérhetősége, megadom privátban. Nyugodt szívvel ajánlom akárkinek, mindezt úgy hogy egy forintot sem fogadott el. :) 

Előzmény: Csuklósbusz (6221)
Nuitsenliberte Creative Commons License 2016.03.31 0 0 6222

Sziasztok Sorstársak!

Lichtenstein-féle hálós lágyéksérv műtétem tapasztalatait osztanám meg azokkal, akik még előtte állnak. Szt. Margit kórházban csinálták, az időpont egyeztetés és az előzetes vizsgálatok korrekten zajlottak, a véletlenszerűen választott orvosom (Dr. Benyó) is segítőkész volt.

Vasárnap délelőtt feküdtem be, hétfő délelőtt műtöttek altatással. A Margitban lehetett választani, nagyon kedves volt az aneszteziológus is. 1,5 órás volt a műtét. Utána fekve fájdalmam nem volt, másnap reggel keltem fel először. Nem volt egyszerű, többedszerre sikerült a szédülés miatt. Felegyenesedni nem bírtam, mert úgy éreztem, hogy szétszakadok. Ebben közrejátszhatott, hogy nagyon kötött alkat vagyok. Szerda reggel mentem haza, enyhén görnyedt testtartással, kb. úgy mint a Tirannosaurus RexJ. A műtét utáni első hét nagyon szar volt, gyakorlatilag csak fekve nem fájt. Műtétre rá 8 nappal varratszedés következett, az sokat segített a felegyenesedésen. Aki hasonló problémával szembesül, annak azt tudom mondani, hogy erőltetni kell a felegyenesedést, gyakran, rövid ideig, szép lassan. Ha más nem varratszedés után jobb lesz. Műtét után 2,5 héttel mentem dolgozni, ülő munkám van irodában. Az első 3 nap nem volt jó, alig bírtam ki, pedig majdnem fekvőre állítottam az irodai székem. Aztán szépen mindig egyre kevesebb fájdalom lett, néha túlerőltettem, akkor jobban fájt, stb. Nekem kicsi fájdalom kb. 6 héttel a műtét után is volt a zacsiban, olyan, mintha kicsit herén vágtak volna. Nem vészes, csak épphogy érzed. Ez viszont csak 4 héttel a műtét után jelentkezett. Ez is elmúlt. A seb környéke nyomásra 6 héttel is kurvára fájt. 9 héttel a műtét után gyakorlatilag nem érzek semmit az egészből, bár még csak óvatosan terhelem. Ja és még egy érdekesség. A seb felső harmada nagyon lassan gyógyult be, mindig levedzett, folydogált belőle vmi pirosas szövetnedv. Kellett neki 3 hét, mire teljesen bgyógyult én nem folyt tovább.

Itt a fórumon olvastam, hogy mások sokkal hamarabb felépültek mint én, tehát én relatíve sokat szenvedtem valszeg a kötött alkatom miatt. Aki hasonló cipőben jár, ne aggódjon! Könnyed mozgás, semmi cipekedés, és ha kell akkor fekvés. Csak az első 1-2 hét a nagyon szar! A Margitban nem törődik túl az embert, hiszen ez ”csak egy sérvműtét”, de alapvetően nem rossz hely. Orvosok jók, sok sérvet műtenek. Én oda mennék legközelebb is, bár remélem nem lesz…

Mindenkinek kitartást a felépüléshez, aki meg még előtte van, annak sok bátorságot kívánok, nem kell aggódni.

Csuklósbusz Creative Commons License 2016.03.26 0 0 6221

Voltam urológusnál, csupán heretapintással azt mondta hogy herevisszér. Se köhögtetés se semmi nem volt pedig felvetettem a sérv lehetőségét...  

Írt rá fájdalomcsillapítót, ha nem múlik akkor menjek vissza mert akkor műtét.

 

Elmentem most hasi ultrahangra. Kifejezetten mondtam a sérvet, de minden negatív, annyit mondott hogy gyenge a hasfalam, szóval ha biztosra akarok menni akkor menjek el sebészhez.

 

Amúgy hosszas állásra, vagy összepréselt hasra ( guggolás, görnyedés) jön elő főként a bal combhajlatban a fájdalom, de tényleg igaz a teli vastagbél vagy puffadás is fájdalmat okoz. A bal herém is szokott fájni, de a zacskóm teljesen megpuffad pl székeléskor.

Szóval van sérv csak nem tudom miért nem látszik akkor az ultrahangon.

Előzmény: muskat (6220)
muskat Creative Commons License 2016.03.25 0 0 6220

Én is így gondolom!

Több urológus sem jött rá, hogy sérvem van /nem dudorodott ki/, antibiotikumot adtak az "ondóvezeték gyulladásra". Aztán a második!! hasi ultrahangos SZAKEMBER megmutatta-lefotózta, hogyan jön ki préselésre a sérv.

Előzmény: dalmata13 (6216)
dalmata13 Creative Commons License 2016.03.24 0 1 6219

debizony az esete voltam.Állandóan követelte,hogy még és még közelebb feküdjek hozzá...

Előzmény: m-zoli (6218)
m-zoli Creative Commons License 2016.03.24 0 0 6218

Vagy csak nem vagy az esete. Van ilyen :)

Előzmény: dalmata13 (6216)
Minna55 Creative Commons License 2016.03.24 0 0 6217

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. A páromnak végbélsipolya van amit meg kell műteni. A körzeti orvos beutalta a kerületi kórházba a sebészetre. Na tegnap végre eltudott menni konzultációra. Azt mondta, hogy mínősíthetetlen volt az orvos viselkedése, hozzáállása. Kapott időpontot, 2016. 07. 18.-ra. Oké, hogy túlterheltek az orvosok de addig szenvedni fog? Arra a kérdésre, hogy addig dolgozhat-e (postás), fizikai munka, az volt a válasza, hogy majd minden második embernek van, persze menjen csak... A segítség kérés annyi lenne, hogy valaki megtudná adni Dr. Nehéz László úrnak az elérhetőségét? Hátha velünk is tudna foglalkozni vagy ajánlani valakit. Előre is köszönöm a vàlaszokat! 

dalmata13 Creative Commons License 2016.03.24 0 0 6216

hozzátenném még ,hogy többféle szondafejet is láttam a gépnél Lehet,hogy a sérv kimutatásához való nem volt neki.Vagy csak nem volt kedve rajtam túlórázni.....passz

Előzmény: m-zoli (6211)
dalmata13 Creative Commons License 2016.03.24 0 0 6215

néhány napja írtam már a fájdalmakról ide a topikba. Hozzátenném néha annyira tudott fájni,hogy a normális életet lehetetlenné tette. Akárcsak a kilukadt fog ami elviselhetetlenúl tud fájni,meg nem gyógyul csak rosszabb lesz.Vagy be kell tömni vagy kihúzni.....szóval orvosi beavatkozást igényel.Van aki a sérvet évekig hordja mint terhet.Nekem is volt kollégám aki 2 évig halogatta. Kérdezte is a sebész -Mi maga ,fakír?

Előzmény: Csuklósbusz (6213)
dalmata13 Creative Commons License 2016.03.24 0 0 6214

én csak azt írtam le ami történt.Tény,hogy  anno ebben a kőrházban műtöttek(Kútvölgyi út)Egyébként az UH mellett levő szoba a sebészet.Mikor anno bejelentkeztem a sebészetre szóba se került az UH vizsgálat.Pedig csak a szomszéd szobába kellett volna átmennem.

Előzmény: m-zoli (6211)
Csuklósbusz Creative Commons License 2016.03.23 0 0 6213

Aztán nektek állandóan fájt? Vagy mikor jelentkeztek fájdalmak?

Csuklósbusz Creative Commons License 2016.03.23 0 0 6212

Szerintem függ a méretétől és a sérv helyétől is...

Előzmény: m-zoli (6211)
m-zoli Creative Commons License 2016.03.23 0 1 6211

Rég olvastalak :)

Érdekes, nekem az UH simán kimutatta a sérvet, a műtét utáni kontroll UH meg azt, hogy nincs sérv, + háló helyzetét, beépülését is. Én is láttam :) A műtét végző sebész csinálta az UH-kat is.  Lehet, hogy a sérv méretétől is függ, de nem vagyok biztos benne, hogy a doktornőd ért a szakmájához :(

Mostanában megyek vissza az 1 éves kontrollra.

 

Előzmény: dalmata13 (6210)
dalmata13 Creative Commons License 2016.03.23 0 0 6210

éppen most jövök hasi ultrahangról.Mikor befejezte a vizsgálatomat a doktornő odafordultam hozzá,hogy lenne egy kérésem ,kérdésem volt egy sérvmútétem és......-Sérvet nem tudunk kimutatni, vágott közbe......

Előzmény: Csuklósbusz (6208)
muskat Creative Commons License 2016.03.22 0 0 6209

Igen. Orvos--miközben nézi a gyanús helyet, mondja, hogy préselj, látszik a képernyőn a sérvkapun át kijövő bél.

Legalábbis nálam így volt-

Előzmény: Csuklósbusz (6208)
Csuklósbusz Creative Commons License 2016.03.22 0 0 6208

Hasi ultrahanggal kideríthető a kezdődő friss lágyéksérv?

Kami59 Creative Commons License 2016.03.22 0 0 6207

Kedves Trollhunter !

 

Köszönöm az értékes útmutatást !

Fény a az internet káoszában.

 

Sajnos sorstársad vagyok, most számolom az egyes műtétek előnyeit-költségeit.

 

Kérlek írd meg , mennyibe  kerül egy miniplasztikás műtét !

 

Kami59

 

 kaposztaj@yahoo.com

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: trollhunter (6117)
dalmata13 Creative Commons License 2016.03.20 0 0 6206

akkor hasonló eset mint az enyém.Nálam augusztus végén jelentkeztek a fájdalmak néha meg az apró dudor is.Fájdalom fóleg akkor volt ha tele volt a vastagbél.Kerültem  is a puffasztó ételeket bab káposzta stb.A fekvés gyakran azonnal megszüntette a fájásokat amik rendszertelenúl jelentkeztek.Néha menni is alig tudtam  máskor meg tünetmentes voltam napokig holott közben öntöttvas radiátortagokat emelgettem mert muszáj volt odább tenni.Tény,hogy a műtét után,október eleje, ezek a fájások megszüntek Nálam betették a hálót.Amire emlékszem, a sebész úgy mondta biztos ami biztos betett egy hálót.Hozzátenném 60 évesen mútöttek talán ez volt az oka. Vagy ez is.Ja és a tény,a sérv nem gyógyul magától. Operálni kell. Sok embernek ez az első mütétje.Azért is olyan nagy a felhajtás körülötte. Nekem is ez volt az első műtétem.

Előzmény: Qualinn (6205)
Qualinn Creative Commons License 2016.03.19 0 0 6205

Azért furcsa nekem a dolog, mert úgy tudom, a sérv nem gyógyul meg magától. Az elmúlt 2 évben nehezebb fizikai munkát végeztem nő létemre, és erős panaszokat okoz, viszont már volt kitüremkedve is (igaz, jó pár éve). Eddig mindenki ímmel ámmal vizsgált, nem találtak semmit. Ez az orvos nagyon lelkiismeretes, kedves, tényleg le a kalappal.. beírt műtétre, soron kívül intézett nekem mindent, és hát mondta, hogy az is lehet hogy nem talál majd sérvet, majd kiderül, és annak fejében fejezi be a műtétet persze. Ha lát sérvet akkor persze kapok hálót. Izgulok hogy mi az isten lehet, ha nem látnak semmit, ellenben fáj.. nagyon is.

Előzmény: dalmata13 (6204)
dalmata13 Creative Commons License 2016.03.19 0 0 6204

mondok cifrábbat. Elmentem a sebészhez az nyomkodott köhögtetett aztán valamit dünnyögött, ha fáj akkor jelentkezzek nála.Fájni fájt ,néha nagyon.Végül is elmentem műtétre bejelentkezni. A műtét napjan egyébként teljesen tünetmentes voltam Nem fájt nem dudorodott ki semmi.A zárójelentés átadásakor valamit mondott a sebész,igazából nem figyeltem mert máshol jártak a gondolataim ....de mintha azt mondta volna,hogy nálam nem is volt sérv vagy a klasszikus értelembe vett sérv......mindegy betette a hálót bevarrta.....és a fájdalmak megszüntek..Magyarán se háziorvos se sebész nem tudja biztosra a sérvet felismerni ..Persze vannak egyértelmú jelek a nagy dudor meg amikor a bél már kijött a sérvkapun ,meg amikor a herékbe becsúszott......de ha nem ......akármi lehet.

Előzmény: Qualinn (6203)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!