Keresés

Részletes keresés

stefiadri Creative Commons License 2006.05.26 0 0 179

Szerdán sikerült megint pacalt enni. Százrétűből készítettem rántott pacalt.  Tartárba mártogatva isteni volt. 

Csináltam képet a százrétűről de még a gépen várja hogy valaki leszedje.

lalá Creative Commons License 2006.05.17 0 0 178
Ja, "ab werk" 500Ft, a hyperben 800.
Előzmény: stefiadri (177)
stefiadri Creative Commons License 2006.05.17 0 0 177
Igen ez így van, jól mondod, kényszervágott állatok. (de nem betegek!) Sérült, ahogy írtad pl. lábtöréses állatok, vagy "forgalomból kivont" tenyészállatok stb. De ugyan olyan szigorú hatósági ellenőrzés mellett árult húsok, mint bármely más húsboltban. Mellesleg ua. a cégnek 10 méterrel arrébb ott van a "normál" húsboltja, semmi külömbség nincs. Csak hát az árak! Na ez a nem mindegy. Elárulom, a pacalt itt 860 Ft/kg-ért árulják, a hatóságiba 470 Ft/kg, a százrétű 360Ft/kg. A múlt pénteken vettem puha hátszínt 680Ft/kg-os áron. Én már több mint 20 éve itt vásárolok, persze nem mindig, sokszor szebb húsok vannak mint máshol,  de itt csak marha-disznó-és malac hús van, és mikor melyik. Sokan idegenkednek ettől a hústól, nekem pedig ez jó, mert marad miből válogatni :-)))))
Előzmény: tuutuu (172)
lalá Creative Commons License 2006.05.17 0 0 176
Csak, hogy még cizelláljuk:

-Sógor! Kérsz egy fél disznót?
-Nem.
-Oszt mé' nem?
-Eldülne az ólban...
Előzmény: tuutuu (175)
tuutuu Creative Commons License 2006.05.17 0 0 175

Egész pontosan:

A skót azért nem vág fél disznót, mert eldőlne az ólban..:}}}

Előzmény: fan_fan (174)
fan_fan Creative Commons License 2006.05.17 0 0 174

Bocs, de ide kívánkozik ez a vicc:

- Szomszéd, miért van a disznójának csak három lába ?

- Mit gondol, majd levágom az egész disznót egy bableves kedvéért ?

Előzmény: tuutuu (172)
Dydand Creative Commons License 2006.05.17 0 0 173
:)))
Előzmény: stefiadri (170)
tuutuu Creative Commons License 2006.05.17 0 0 172

Azért humoreszkáltam, mert ott mérik ki a kényszervágott állatokat. Magyarán valami baja volt ( egy lónak lehet, hogy csak lába tört), szigorú állatorvosi ellenőrzés után , általában némileg olcsóbban is ( ma ez már nem jellemző, de régen igen), a használható alkatrészeket csak ilyen boltban lehet kimérni.

 

Élő marhából én csak az uszonyt hasznosítanám, bár ha marhacsordát látok, mindig felkiáltok:

- Mennyi bélszín!

 

Csak azt nehéz lenne kiszerelni belőlük, a farkincát túlélik..:}}}

Előzmény: fan_fan (171)
fan_fan Creative Commons License 2006.05.17 0 0 171
Húsboltról már hallottam. De mitől hatósági ?
Előzmény: stefiadri (167)
stefiadri Creative Commons License 2006.05.17 0 0 170
Hát nem hinném hogy Te élő marhát vásárolsz :-))))))))))
Előzmény: tuutuu (169)
tuutuu Creative Commons License 2006.05.17 0 0 169

nálunk a hatósági húsboltban árulják időnként.

 

Hajjaj, az ilyen boltokban döglött marhák alkatrészeit szokták árulni..:}}}}}

Előzmény: stefiadri (167)
stefiadri Creative Commons License 2006.05.17 0 0 168
Amit pacalként árulnak a húsboltban.
Előzmény: fan_fan (166)
stefiadri Creative Commons License 2006.05.17 0 0 167
A százrétű pacal az a marhagyomor egy másik része (talán az eleje). Kicsit másképp néz ki mint a szokásos "frottírtörölköző", valamivel vékonyabb, és 2-3 cm-es lebernyegek vannak sűrűn rajta (innen a százrétű elnevezés). Hát nehéz így leírni. Ha legközelebb veszek, megígérem hogy lefotózom nyersen, felvágatlanul. Igazából nem láttam még máshol, nálunk a hatósági húsboltban árulják időnként.
Előzmény: Dydand (164)
fan_fan Creative Commons License 2006.05.17 0 0 166
Mi az a "rendes" ?
Előzmény: stefiadri (163)
fan_fan Creative Commons License 2006.05.17 0 0 165

Mi az a százrétű?

A szarvasmarha összetett gyomrának egy része.

Előzmény: Dydand (164)
Dydand Creative Commons License 2006.05.17 0 0 164
Borzolod itt korán reggel a kedélyeket...:))))

De megkívántam most, nagyon finom lehetett! Mi az a százrétű?
Előzmény: stefiadri (163)
stefiadri Creative Commons License 2006.05.17 0 0 163

Tegnap megint elkövettem azt a "hibát", hogy pacalt főztem.

Amiből elkövettem:

1kg százrétű pacal, 1 kg "rendes" pacal, 2 db rövid tömzsi sertés köröm, 6 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 3 evőkanál pirospaprika, 1 (kicsi) sűrített paradicsom konzerv.

Kuktába 1 óra 30 perc.

Nagyon finom lett.

 

lalá Creative Commons License 2006.05.01 0 0 162
-Ne találkoztam még ilyennel, bár biztosan van, hiszen én magam is jártam már olyan helyen ahol a paprika majdnem "aranyárban" van. Ennek ellenére főztünk pörköltre emlékeztető pörköltet.
Előzmény: eMM (159)
eMM Creative Commons License 2006.04.29 0 0 161
Megtaláltam köszi!
Nemsemmi recept kánaán.A bőség zavara......
Előzmény: Dydand (160)
Dydand Creative Commons License 2006.04.29 0 0 160
Én is itt:)

Ajánlom Josqaw 128-as hsz-ét!
Előzmény: eMM (159)
eMM Creative Commons License 2006.04.29 0 0 159
Most találtam ide.
Volt már olyan recept ami piros/chili paprika nélkül készíti a pacalt?
Előzmény: zsandár (156)
Dydand Creative Commons License 2006.04.21 0 0 158
Igen, ez így nagyon finom elegyet képez, Zsandár úr leírása pedig nagymértékű gyomornedv-képződést (pedig most épp' halászlét készítek...), erre egy finom adag vörösbort kell kortyolnom (csakhogy lenyugodjanak az ízlelőbimbóim)....
Előzmény: zsandár (156)
lalá Creative Commons License 2006.04.20 0 0 157
-Ja!! Én az abáláshoz ecet helyett vöröshagymát használok. 15-20 dkg/pacal kg, meg egész borsot, egész köményt, babérlevelet. Legutóbb 2 kg pacalhoz 60 dkg vöröshagymát tettem. Ez piszokul nyeli a paprikát, sót, borsot, köményt. Egy-két zöldpaprika és paradicsom is kerül bele. A hagymaérzékenyek nyekereghetnek kicsit. Én csak parasztosan szeretem. Pacalt pacallal. Esetleg sósburgonya. Savanyúság,    v ö r ö s b o r.
Előzmény: zsandár (156)
zsandár Creative Commons License 2006.04.20 0 0 156
Röviden leírom ahogy én szoktam.Feltételezem konyhakész pacallal próbálkozol.Ebben az esetben sem árt ecetes,sós,babérleveles vízben enyhén megabálni.Mindenesetre legyen semleges szagú.Azután ujjnyi hosszú,kb.fél centis csíkokra vágod.4 személyre kell kb 2 kg pacal,ehhez vagy 40 dkg vereshagyma,5-6 gerezd fokhagyma,só,bors,öröltkömény,pirospaprika,csípős paprika,némi majoranna és füstöltcsülök-körömdarabok sem rontják el.Jó szaftos ,ragacsos pörkölté főzni és kész.Legjobb bográcsban,fával,negyedrészegen főzni.
Előzmény: Márta néni (154)
Márta néni Creative Commons License 2006.04.20 0 0 155
Bocs, közben megtaláltam a Jóska honlapját, de mi az, hogy előfőzött pacal? És ahogy a boltból kijön kell azt tisztítani? Egészben főzöm, és aztán darabolom? És mennyi idő az előfőzés?
Előzmény: Josqaw (152)
Márta néni Creative Commons License 2006.04.20 0 0 154
Égek mint a Reischtag, hogy ebben az illusztris társaságban ilyen banálisat kérdezek, de tanulni csak a legjobbaktól érdemes. Tehát én még pacalt soha nem főztem, ezért az lenne a kérésem, hogy olyan szőkenősen valaki írja már le legyen szives, hogy miután kipakolom a konyhapultra  attól kezdve mit kezdjek vele. Ja és egyáltalán négy személyre mennyit vegyek?
Korozott Kiralyno Creative Commons License 2006.04.08 0 0 153

 

megneztem es valoban rengeteg recept van font, de en pont ilyet nem talaltam. a babot a vege fele tegyem bele es akkor jo lesz?

koszi

Josqaw Creative Commons License 2006.04.08 0 0 152
Kedves Érdeklődő!Ajánlom a honlapom! josqaw.atw. hu
Jó válogatást!
Üdv: josqaw
Előzmény: Korozott Kiralyno (151)
Korozott Kiralyno Creative Commons License 2006.04.08 0 0 151

Sziasztok,

 

az igazsag az, h meg soha az eletemben nem foztem pacalt, es ezen szeretnek valtoztatni. Keresre csulkos kormos babos pacalt foznek, de sajnos nem tudom hogyan kell. vki tudna nekem ebben segiteni? recept, jotanacs ilyesmi? koszi

Dydand Creative Commons License 2006.04.04 0 0 150
Ember, ez jó volt :)))))
Előzmény: zsandár (149)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!