"Debrecenben és Fehérváron nem akarják felfogni, hogy semmi különös nem történt/történik, csak egyszerűen végére értünk a Gyűrűk Urának, az orkok, hobbitok, buzitündék meg a vidéki lakógödrök egyéb torzonborz népeinek az ideje lejárt, és a Király visszatért. " /Nem fog lefeküdni, James/
Én elégedett voltam a tegnapival. Nyilván tudnék hibákat felfedezni, főleg a meg nem adott gólnál történt védelmi eseményekkel, meg Ramekers-el úgy általában, de az, hogy egy BL kiesés után idegenben a Lokomotívot 3-0-ra lesimázzuk, hogy inkább 5-6 is lehetett volna, az teljesen rendben van, sőt.
Az azeri bajnokság felkészít a BL-re? Ne kezdjük ezt újra.
Előrelépés? Most már akkor nem 5, hanem 6 évente legyen BL. És ha jövőre bejutunk, eskü, hogy csak 2032-ben fogom megint elvárni.
Igen, most már koncentráljunk az EL-re, nyomjuk meg azt a 10+ pontot. Tekintve, hogy tavaly utolsó helyet vártak tőlünk és középmezőny lett, van okunk bizakodni.
Majd februárban, ha megérve a tavaszt, kiestünk, újrakezdem a nyerjük meg a bajnokságot és koncentráljunk a BL-selejtező 3*2 meccsére - mint látható, most is ezek voltak az év legfontosabb meccsei.
Na, de holnap vége a nyárnak, jöhet a Debrecen, nb1-re fel - mert ez a mi szintünk!
Itthon 4x3 pont, idegenben 2x, az 14 pont, aztan csà.
Ironia off: ja, kb.ahgy irod. 6-12 kozott realis. Utobbi, ha berugjuk a helyzeteket es ha nem harom lomha vedonk kergeti az ellenfel 32 km/h-val futo szelsoit.
A Forest konkrétan a legerősebb ellenfél lesz, Angliában egy X is fantasztikus lenne.
Nem a TM érték miatt. 🙂
Ludo ellen idehaza elvárható a győzelem. A másik három hazai meccsből remek lenne 4-5 pont, a Fener ellen Isztambulban szintén csoda lenne egy pont is. Salzburg és Genk egy-egy pont.
Azért az a néhány éve már volt 13-16 is. Néhány éve ezek voltak: Monaco, Slavia Prága, Rebrov BL-je és EL-je. Sőt, már Doll is a néhány éven túl van a 7 évével.
De én is szoktam ezen gondolkodni, és akkor jöjjön a kétszínű válaszom: lehet ilyet nosztalgiázni, de inkább februárban szoktam a Plzen/Olympiakos/Leverkusen-meccsek után, hogy ez a mi szintünk, ez a realitás. Vagy mikor egy PAOK/Frankfurt elleni meccs után megy a szintezés. Mert addigra túl vagyunk az EL-ősz sikerein, vezetjük a bajnokságot, túlvagyunk egy edzőváltáson, szóval kijózanodtunk. Ám ilyenkor, a BL kapujában azért sok mindenen gondolkodom, de Kistelekin nem. Vajon a Qarabag is nosztalgiázik, hogy 30 éve még kecskepásztorok voltak, BL-pénzük se volt, amit szétlophattak volna 1995-ben?
Mondhatni mindennek megvan az ideje, nem érzem, hogy most lenne. Ha a mostani 5:4-es kiesésre az a válaszunk, hogy bezzeg az nb2, akkor tényleg nem lesz előrelépés, sőt, elvárás vagy számonkérés sem.
Lehet itt majd pontokat szerezni. A Rangers hazai a legerdekesebb, de egy salzburgi kirandulason elgondolkoztam. Hazaikbol foleg lehet, de a Forest vagy a Genk eseteben is kinezhet pont.
És a nézők? ;-) Amúgy még gyerekkoromban láttam valami sci-fi-szerűséget (talán Euroshow vagy mi volt a címe, vagy ez volt a műsor neve ami a filmben szerepelt), ahol az egyik jelenetben a "stúdióban" a programozó morog, hogy a hülye kollégái a holnapi meccsekbe túl sok lest programoztak, de ő majd egy kicsit feljavítja...
Szerintem annak még örülni is lehet, hogy egyelőre csak sorsolásról láthattunk esetleg videót, egy évtizeden belül még akár az is lehet, hogy a komplett meccssorozatokat számítógép végzi, nem hús-vér játékosok.
https://theanalyst.com/articles/champions-league-group-stage-how-many-points-qualify-knockouts Ezt ugyan a BL-re nézték (de az EL is ugyanez), de nem tudni mennyire nézték az aktuális csapatok erősségét is a szimulációban (szerintem azt is nézték, mert mindegyik csapatra számoltak valószínűséget). 12 ponttal kb csak akkor lehet kiesni, ha teljes körbeverés van, vagyis mindenkinek 4-0-4 a mérlege (a párosításokból biztos ki tud jönni ilyen eredmény elméletben) és ekkor a rosszabb gólkülönbségűek esnek ki. Ez ahhoz hasonló, mint egy vb, Eb-csoportban 4 ponttal akkor lehet valaki negyedik, ha mindenkinek 1-1-1 a mérlege. De tavaly a Zágráb például 11 ponttal esett ki a BL-ből, ami azért érdekes, mert a szuperszámítógép a grafikon szerint 100%-ra vette a 11 pontos Top24-et.
Az külön jó, hogy a mai sorsolás hivatalosan Klinsmann gombnyomásával indult, elméletileg pedig akár egy videót is láthattunk, amit korábban felvettek. (A kommentátornak nem kellett tudnia róla, ő is velünk együtt tudhatta meg, így lett volna a showműsor hiteles.) A sokat szidott golyózásnál legalább látszata volt, hogy most húzzák az orrunk előtt a csapatokat.
Mindenesetre az utolsó játéknapot kizárólag úgy szabad nézni, hogy az ember követi a BUEFA élö eredménytáblázatát és az élö tabellát. Percenként változott, hogy kivel kerülhetünk össze, de ehhez mondjuk kellett az 5:4 is az Az ellen...
Rosszul emlekeztem. Tavaly volt errol egy cikk. A szamitogep 50000szer lefuttatta a lehetosegeket, es az jott ki, hogy 11 ponttal 100%. Es 10 ponttal is kb 98%. Nos ez nem jott be, mert 2 csapat is kiesett 10 ponttal. De azert 10 ponttol valoszinu a tovabbjutas...
Lehet, hogy csak a dupla nosztalgia (új lebonyolítás varázsa + jó eredmények) mondatja, de egyelőre nem nyűgöz le ez a sorsolás. Annak örülök, hogy jön a Rangers és a Pana, de a többi olyan semmit mondó. Vagy mindenkit a Tottenhamhez és Anderlechthez mérek, főleg, hogy Brüsszelben voltam is.
Ha annyira fontos, akkor úgy dolgozható le, ha nem kerülsz a BL-be. Az EL-ben 4 győzelem és a 24. hely elérése 10 pont (ahogy tavaly). Ez a mérleg 5 éven keresztül = 50 pont. Viszont ez sem biztos, hogy elég, tavaly 53 pont volt az 1. kalap határa. 55-60 koefficiens már elég szerintem, ahhoz 11-12-es évenkénti átlag kell. Az idei listán vannak olyanok, akiknek nem az EL-ben kéne lenniük, hanem a BL-ben, pl. Zágráb, Salzburg, Zvezda (ha már a ciprusiakat kapták a BL-ben). Viszont az sem mindegy, hogy a top bajnokságok hogy alakulnak, pl. ha a BL-ben lévő top5 angolból valaki az EL-be kerül (ami most épp nincs), akkor ők általában nem előzhetők. Idén például a magasabb koeffes csapatok közül nincs a nemzetköziben a ManUtd, AC Milan, Lipcse, Lazio. De van Bologna, akiknek (még) alacsony a koefficiensük, ezért is vannak a 4. kalapban.
Az hogy melyikben vagy, az mindegy, hisz mindegyikbol jon ketto.
Abban szamit, hogy kb negyfele lehet osztani ez erosseguk alapjan, igy kiegyenlitettebb.
Ha nem lenne, elvben kaphatnal 8 tok nehezet, mas meg 8 konnyut. Mivel nem jatszik mindenki mindenkivel (ahogy egy igazsagos nem mb1 bajnoskagban van), ez kb azza teszi.
A normal bajnoksagokban nincs kalapozas, mert mindenki mindenkivel oda-vissza.
Úgy lenne jó látni, hogy milyen mozgás volt koeff alapján helyezésileg tavaly. Tehát hány csapat végzett az adott kalapjában elfoglalt helyén, netán előrébb vagy hátrébb, pláne kalapon belül. Mi a 2. kalap legalján voltunk, és a 3. kalap élén végeztünk, tehát bár "kipottyantunk", valójában csak egy helyet mentünk lejjebb. A minket előző Plzen három helyet javított, 3-as kalapból 2-es végére fellépve, de pl. a Roma a 101 koeff pontjával 1. kalap 1. helyéről 15. lett, 2. kalap utolsó előtti helyén. Lazio javított, Manchester javított és így tovább.
Roma, Lille/Betis, Young Boys, Freiburg,Bologna, Celta Vigo, őket el kerülném , Rangers,Salzburg, Sturm Graz, FCSB, Go Ahead Eagles,Brann lenne a legjobb holnap.
Rebrovval a BL után az EL-tavasz is meglett volna, csak a legkeményebb csoportba kerültünk Ronaldóval és Messivel. Amit Torinóban lenyomott, azért egy könnyebb csoportban pont járt volna, és mondjuk nem egy Kijev erősségű csapattal kell meccselni a 3. helyért.
Nem nagy durranás a Qarabag sorsolása - már ha mi is negyedik kalaposak lettünk volna. Chelsea, de az már volt a Vidivel is, a Liverpool is csak Szoboszlai, Salah miatt, Frankfurt EL-ben volt nekünk, a többit nem is mondom. Ez azért megnyugtató.
A két meccsen a szumma várható góljaink értéke 4,3 körül volt, erre rúgtunk 4-et ugye, ami alapján én most nem fognám arra, hogy a rossz helyzetkihasználásunk lett volna a nagy probléma. Két párharc alatt 4 rúgott gólnak alapvetően elégnek kellene lennie. 5 kapottal viszont nem nagyon láthatunk egy ilyen oda - visszavágós párharcban továbbjutni csapatokat.
Amit én nagyon hiányolok, hogy Keane alatt nincs középpályás kontrollunk, túl sokszor tűnik el a kompaktság a csapatból, kerülnek a védőink 1 vs 1 -ekbe, biztosítások nélkül. Vissza lehet nézni, én a Ludo elleni párharc után is azt írtam ide, hogy jól néz ki ez a 3-0,de az a második meccs ott is alakulhatott volna nagyon másképp is, az első 20 percben nem tudtuk merre vagyunk arccal előre, nagyon nem néztünk ki jól.
Tegnap azért én is picit magam alatt voltam, de ilyen a futball.
A zelmúltnyólcévben azért volt nem kevés olyan párharcunk is, ahol csak nagy mákkal mentünk tovább, szar napot fogott ki az éppen aktuális ellenfél, nekik ki, nekünk befelé pattant, stb.
Ha néhány éve, kistelekit szídva, kártyázó Dömén vagy a robinson féle afrika-Fradin fejemet fogva, az omladozó lelátó alatt hugyban állva valaki az mondja hogy sorozatban márnemistudomszámolnihányadszor csoportkörözünk, asszem mindenféleképpen elfogadtam volna.
Igen. Robbie Keane-nek nagy erénye a támadó foci, de tudni kell ellenfélhez mérni a taktikát. Ez megy mindjuk egy Noah ellen, de itt már sokkal több figyelmet kellett volna fordítani a védekezésre. Alig volt olyan támadása a Qarabaqnak, amiből ne alakult volna ki gólveszély.
Alexen kívül nagyon KP sincs.
Makreckisnek megy a támadás, a védekezés kevésbé. Gartemann: idén talán egyik sem.
Cissé amolyan Jolly Joker hátul.
Rebrovval valóban lényegesen nagyobb lett volna az esély a továbbjutásra. Robbie nagyon ad-hoc, főleg a cseréknél