Keresés

Részletes keresés

Aglehsz Creative Commons License 2018.10.10 0 0 628

Az jó,valaki múltkor írta,hogy éjjel nem jár😃.Akkor pénzt kell váltani először a reptéren,hogy legyen kártyára meg reggelire😃Itt is szarul váltanak a reptéren?Eurót .

Előzmény: chubbyka (626)
W.L. Creative Commons License 2018.10.09 -1 0 627

Ez a regisztracio alighanem poszt-szovjet maradvany, Oroszorszagban is szukseges, rovidebb tartozkodasal is. Ha ugyanugy mukodik mint a ruszkiknal, akkor szalloda is intezheti. Legalabb is nagyobb szalloda, nemi penzert akkor is, ha nem laksz ott!

De elnezve, hogy az atlag forumozo hany napra megy Azerbajdzsanba, ezzel nem soknak lesz dolga. :-)

Akkor ebbol gondolom konyv megsem lesz.

Mert ugye a Del mellett Nahicsevan is kimaradt.

Előzmény: pó_apó (623)
chubbyka Creative Commons License 2018.10.09 0 3 626

Az airport express éjjel-nappal jár, pont oda...   https://www.aeroexpress.az/  egy főre 1.30 manci; ha spórolni akartok. Menetrend is a honlapon. Nekünk oda-vissza bejött, éjjel 3-kor is pontosan indult a május végi térről. Amikor megérkeztek, a reptér főkijáratától balra eldugva egy automata, ott 2 manci a kártya, + manci feltölt az utazásra, egy kártya ok két (vagy több) főre is, buszra szállva csippant és huss.Kényelmes, gyors, wc, stb.

Előzmény: rupert_pupkin (622)
Aglehsz Creative Commons License 2018.10.09 0 0 625

Nagyon vártam már a beszámolód!

Emin árairól írnál?Ill.mi volt a program vele.

 

Qubából felmentetek a hegyre ,gondolom.Az külön taxis téma,ugye?

Mi az ,amit 3 kirándulós napra feltétlenül ajánlanál?😃😃..    Tudom,nem sok,de mégis

A reptérre mikor (hánykor)indultatok ki?Mit ajánlasz?

Akkor a csapvizet mellőztétek,igaz?

Bocsi a sok kérdésért,és köszönöm!

Előzmény: pó_apó (623)
Aglehsz Creative Commons License 2018.10.09 0 0 624

Szia,mi is reggeltől,az érkezési naptól kértük a vízumot😃 .Reggel megy a busz is,nem?Hol foglaltál előre fuvart?

Előzmény: rupert_pupkin (622)
pó_apó Creative Commons License 2018.10.09 -1 4 623

 

Sziasztok, mi is megjöttünk, két és fél hét, kényelmesen, kellemesen, az ország áttekintésére elég volt, de Lankaran és a déli részek kimaradtak. És –ahogy az később ki is világlik- részemről ki is fognak.

 

Most csak gyorsan a szállásokról:

 

Baku: Promenade Luxury Apartment. A luxury két nagy csillár volt, meg az ára, egy átlagos lakás, a tulaj jó érzékkel írogatta a luxury-t. Amúgy jó helyen, Sahil metro és egy csomó török-arab jellegű éttermes, olcsók, ahol nemcsak döner van. A kibaltázás az, hogy 3.5 emelet, jó magasak, aki nincs hozzászokva, cop.

 

Baku: Dream Hotel és Apartment, ezt ajánlom: több lakás is kiadó. Sokkal olcsóbb és pont olyan jó, nem is kell hozzá sok emeletet mászni. Még jobb helyen, szinte az óváros falainál. Csak döneres van a közelben, meg egy igazi helyi ételeket tartó pince-étterem: a segítőkész, angolul is beszélő szállásosok segítenek, hol.

 

Baku: repülés előtti tranzitszállásnak tökéletes, modern Sebai Inn Hotel, távolabb, de olcsó. A közelben minden.

 

Baku még: ha megnézitek az ottani utazási irodák árait, vicc, igazi kaukázusi hegyirablók, itt van egy sofőr, Emin, meg a címe, két napig autókáztunk vele, féláron, méghozzá olyan helyeken is, amiről az irodistáknak szerintem gőzük sem volt. Angolul beszél, nagyon szimpatikus, közösen szépen össze is raktunk két napra programot, naponta mentünk kb. 7 órát, ebédszünet nélkül:

 emin.ahmedov.78.@mail.ru

 

Reptérről az itthonról megrendelt fuvar 20 dollár (akkor jöttünk össze vele), visszafelé a “Dream” szállodások által rendelt olcsó taxival 18 manat (9 EUR).

 

Quba: Sana Hotel, elfogadható áron, tökéletes színvonal. Mellette egy “Pub”, NZS nevű sörrel, ami iható és 1 manat (fél EUR) egy korsó… A másik sok helyen tartott sör a török eredetű Efes, négy-hatszor ilyen drága.

 

Ganja: Ganja Hotel. Veretes, szépen felújított, klasszikus szoci épület és belső berendezés. A személyzetet csak egy valami zavarja: a vendég. Savanyú képpel mászkálnak, igen viccesek, ahogy szenvednek a látásunktól.

 

Sheki: Ansera Sheki. Felejtős. Kint a francban, hegytetőn, hálistennek nem volt, aki fogadjon minket, le is mondtuk gyorsan a Booking-ot. Nem is tiltakoztak.

 

Sheki: Yaffle Inn. Tökéletes. Az étteremben nem tartanak szeszt (a sört is annak minősítik), szerintem a szobákban sem örülnének neki, de mi nem azért vittük fel, rejtve, hogy ők örüljenek, hanem, hogy mi. Így is történt.

 

Lahic: Lahic Hostel. Egyszerű szoba, olcsó, remek helyen, egy igen hangulatos, aprócska téren, szemben egy mecset-minarettel, reggel fél ötös ébresztő az árban… De az imam szépen énekel, nem is hosszan, meg is dícsértük. A faluban most épül egy sokszobás szálló, a tulaja az egy szem étterem tulajdonosa, segítőkész, de el van ájulva a főzéstudományától, hogy olyan nála a lula (fasírt) és a dolma (szőlőleveles hús-rizs), hogy még Bakuból is ide jönnek enni. Ehető, de én nem jönnék.

 

Tengerpart, Mardakan: Mardakan Palace. Akinek az az elvárása, hogy feküdjön a parton, vagy lubickoljn a vízben, arra jó. Mert amúgy sivár környezte, palace hírből sem, csak a fotókon remek, inkább a karavánok itthagyott koszfoltjai a padlószőnyegen, láthatóan helyiekre berendezkedve, akiknek valószínűleg megfelelő, lepukkant, közel voltunk, hogy azonnal otthagyjuk. De szerencsére egy pár sör is közel volt (boltból, hűtve, persze), aminek idegnyugtató hatása közismert, meg egy jó étterem. A felújítást tervezik. Egy nap volt, húztunk tovább. Kipróbáltunk, hogy nektek ne kelljen.

 

 

Végül: hiába 30 napos az e-vízum, aki 15 napnál tovább marad az országban, annak regisztráltatnia kell magát, nézzétek meg a magyar külügy honlapját. Láttam ilyen regisztrációs helyet, hangyabolynyi iráni tömörült a szűk bejárati ajtó előtt, mi az életbe be nem verekedjük magunkat. Emiatt (is) kimaradt. És emiatt ki vagyok tiltva Azerbajdzsánból, méghozzá örökre, mert kiplankolták a reptéren, és nem voltam hülye fizetni 400 manat (200 EUR) bírságot, a plusz 3 nap túltartózkodásért. A büntis papírokat fél óra alatt kitöltötték, én aláírtam és szevasz:

 

Ödenisin meblegi: 400 AZN

Debba meblegi: 0 AZN

 

Gondolom, értitek: a hivatalos eljárás keretében nekem lett egy kétpéldányos papírom, nekik meg lett nulla manatjuk. A hülyének is megérte.

 

 Méghozzá dufflán: egyrészt a feleségem megmenekült –őt nem szúrták ki, vagyis kiszúrták, de az a tiszt nem volt ekkora ‘asz, mint az a gyakornok csaj, akihez én kerültem-, és az ő megmenekülése nekem annyira fontos volt, hogy én azt itt el sem mondhatom. Azt hiszitek, viccelek? Ha őt is elkapják, ideg-alapon két perc után copfot fon a jegyzőkönyvet felvevő, sokcsillagos tiszt bajszából, és hogy emiatt azóta is ülünk a hűvösön, az faktum. Másrészt örültem, mert ha a francban hol levő immigrációs irodákba próbálkoztunk volna, az egy nap, tutti. Időben is megérte tehát.

  

De a tiszt szíve sem volt fából, mivel úgy észlelte, hogy a dolog engem megérintett, lelkileg főképp, enyhített: azért jöhetek! Márha a beutazás előtt kicsengetem bírság, jah! És ez egy kicsit már zavar: remélem az a tiszt nem vár rám, azóta is, legalább is nem görcsösen, mert hogy ugyan mikor jövök majd újra Azerbaidzsánba, kifizetni? Így ha valaki arra járna, szóljon már neki, ezzel a bevétellel az államháztartásukban tán ne számoljanak.

 

 A következő 100 évben legalább is ne.

 

 

 

rupert_pupkin Creative Commons License 2018.10.09 0 2 622

Sziasztok! Netes vízum igénylésről Azerbajdzsánba friss információk: két főre 40 USD volt a díja, plusz 6 USD eljárási díj, plusz 2 USD bank költség. Az összegek az igénylési folyamat alatt változtak, végül a kártyámról  csak 40 USD-t vontak le. (Bár az erste árfolyama és az euró alapú elszámolás miatt, kb. annyi lett forintban az értéke mintha középárfolyamon 48 $-t vontak volna le.)  Ami még fontos lehet: Bár sehol nem írja, de csak az angol ABC betűit fogadja el. Nem kellett beutazásról (repjegy, …) semmilyen információ.  Csak az útlevél fényképes oldalának fényképét kellett csatolni, igazolványkép nem kellett. Viszont kellett a szállás címe. Kimásoltam a booking-ról, de nem fogadta el az azeri karaktereket, átírtam európai karakterekre. Az egész folyamat kevesebb, mint egy óra volt, fényképezéssel, FAQ olvasással, utalással. Érdekes, hogy néhány pontban változott a folyamat a Pó Apó által leírtaktól.
Ami nekem nem volt egyértelmű: a vízum érvényességéhez a beutazás dátumát kérte, ami tekintve hogy a wizz air éjfél előtt indul és hajnalban érkezik, én az érkezés napját adtam meg. Remélem a magyar kiléptetésnél (ami még az előző nap) ez nem lesz gond. Szerintetek?
30 AZN egy reptéri transzferért hajnalban a május 28 térre reális két főnek?

Pandus Creative Commons License 2018.09.28 0 1 621

nem vettem semmilyen LPt, néhány dolgot kimásoltam belőle, meg A TE JÓTANÁCSAIDAT az utazásra vonatkozóan, másét a kirándulásra, kinyomtattam ezt a pár lapot és azt vittem magammal.

Előzmény: peliatan (619)
Pandus Creative Commons License 2018.09.28 0 1 620

Megkaptam, köszönöm, küldöm majd a többit

Előzmény: peliatan (619)
peliatan Creative Commons License 2018.09.24 0 0 619

Köszönöm szépen a fotóidat, csak a 132. nem jött át. Viszonzásként elküldtem a tárlóról áprilisban készitett képet. Akkor 9 ország könyve volt együtt kiállítva.

Érkezéskor nem kellett sietnünk, mert a szállást 10-11 óra között lehetett elfoglalni, ezért nem tájékozódtam, hogy  mikor indul az első busz.

Mikori kiadás az LP-d?

Azt figyeltem meg, hogy minden területnek meg van a gondozója. A parkban locsolja, nyírja a füvet, takarít, ott van ember és pénz erre is. 

Salakhova asszony nagyon régen járt Magyarországon, Pécsett, Hévízen. Sajnáltam, hogy nem tudtam Vele beszélgetni, nem volt közös nyelvismeretünk :-(!   

Előzmény: Pandus (599)
chubbyka Creative Commons License 2018.09.17 0 0 618

Ja...felséged...:)))

 

Előzmény: pó_apó (617)
pó_apó Creative Commons License 2018.09.17 0 2 617

Akkor én nem értettem, hogy érted, bocs. Van ez így nálam, főként az legutóbbi pár évtizedben, a felségem a tanú rá. Pedig!

Ami szintén nem értek, hogy minek valamit előírni, amit úgysem ellenőriznek, másrészt tök értelmetlen. Mert egy 5 napos Baku-nál, még mondjuk rendben van. De egy országjárásnál? Azt sem tudom, mikor hol leszek. Régebben pont ez volt a baj az azeri utazásokkal, hogy már vízumhoz is előre kérték az egész útra a foglalást. Legalább is Budapesten, mert XY -ha akarja, megírja- Tbilisiben simán kapott azeri vízumot, minden hercehurca nélkül.

Amúgy ez a szállásos ügy, szerte Keleten bevett dolog, ha a vízumnál nem is, a belépéskor az immigrációs lapon szerepel és a beléptető tiszt gondosan el is olvassa -azt hiszem. (Mert különben minek lenne ott ez a kérdés?) Én ilyenkor habozás nélkül az adott ország fővárosát jelölöm, és azt hogy Hilton.

1. Mert az van.

2 Ha meg nincs, majd lesz.

3. És ezt az az officer úgysem tudja.

Csak megjegyzem, az araboknál pedig az apja neve a fontos, nem az anyja neve, mert ott jobban bíznak a női hűségben, talán. Én ilyenkor vagy az Orbánvityó vagy a Gyurcsányfletó neveket szoktam beírni, mit apa.

Sajnos, olyan rovat nincs, hogy mi szeretnék lenni, mert beírnám: árva.

Előzmény: Aglehsz (616)
Aglehsz Creative Commons License 2018.09.17 0 0 616

Hagyjuk,nem érted hogy értem😃.Tudom hogy a repjegyvételhez nem kell még az útlevél,ezt nem is kérdeztem.Korábban amire rákérdeztem,arra megadtad a választ, értettem.A szállás címe meg ha úgyis foglalnak szállást,miért is adna meg más címet jelszóval,nem terveztünk variálni semmit,szóval értem én 😃.De nem akarom már magyarázni,mit miért kérdeztem,mert fáj a fejem,és úgyis csak azt hinnéd megint nem világos valami,és teljesen .....vagyok.Köszönöm a válaszokat🙏

Előzmény: pó_apó (613)
W.L. Creative Commons License 2018.09.17 0 0 615

Termeszetesen. Qubaba sima ugy volt busz vagy marsrutka, onnan delelott ment marsrutka alapon mukodo kocsi (tehat nem kellet kiberelni az egeszet) Xinaligba. 

Előzmény: Aglehsz (611)
pó_apó Creative Commons License 2018.09.17 0 0 614

... még akkor is, ha a netes vízumot egy mondatban kicsit többször írtam le, mint az elég lett volna... Szóval, ezt a netes vízumot, ja, ha nem írtam volna elégszer.

Előzmény: pó_apó (613)
pó_apó Creative Commons License 2018.09.17 0 1 613

 

Nem jól értetted: nem kell melléklet a repjegyről, csak azért érdemesebb előbb megvenni, hogy tudd, mikortól kérd a vízumot. És ahogy írtam: JPEG és JPG. És nem hiszem, hogy velem kivételezett volna a rendszer. Útlevélszám kell, ami ellenben nem kell a repjegyhez, hanem csak majd a beszállókártyához, ha kinyomtatod magad. Tehát a repjegyet el lehet indítani kész útlevél nélkül is, ha az utazásig meglesz.

A követségre nem mentem, ha végre már el lehet intézni otthonról is.

Ehhez a netes vízumhoz pedig szó ezt írtam a netes vízumhoz:

„kérnek ellenben egy címet, ahol leszel, de úgy tűnik, nem ellenőrzik, hogy valóban oda foglaltál-e”
Aki érti, érti :-)

Előzmény: Aglehsz (612)
Aglehsz Creative Commons License 2018.09.17 0 0 612

😂úgy értettem,hogy mailt mellékelni a repjegyről,szállásról,vagy kinyomtatott verziót feltölten,olvastam a hozzászólást,köszönöm,.Múltkor valahova töltöttünk fel ezt-azt,és jpegben nem volt jó,ott kellett gyorsan konvertálgatni pdfre.Fel akarok készülni😃.Mint kiderült,az egyik srác most csináltatja az útlevelét,mert lejárt neki.Akkor repjegy,szállás,ha van útlevélszám már,akkor vízum a sorrend😃.

Előzmény: pó_apó (608)
Aglehsz Creative Commons License 2018.09.17 -1 0 611

Mi módon juthatnának el akkor oda?Helyi tömegközlekedés?

Előzmény: W.L. (607)
Pandus Creative Commons License 2018.09.17 0 0 610

szállás visszaigazolása is kell a vízumhoz. Én a követségen vettem, konzervatív vagyok, legyen beleragasztva az útlevelembe, az a biztos :-) 

Előzmény: Aglehsz (601)
Pandus Creative Commons License 2018.09.17 0 1 609

15 volt, alku után, 30ért akartak kivinni. 4kor indultam. eleve nem oda visznek, ahonnan indulunk, a 2es terminált kell keresni, igaz, csak 2 perc távolságra van, de míg bemész az elsőbe és keresgélsz is eltelik idő. pici időt lehet spórolni ha ezeket mind tudod, a 2esen - ahogy írta vki - 3x levetkőztetnek és ua csomagot 3x átvilágítják. fenn vissza tudod váltani a megmaradt pénzedet, ill van egy büfé reggelizni. akár addig is, mig mások sorba állnak a beszállásra

Előzmény: Aglehsz (604)
pó_apó Creative Commons License 2018.09.17 0 1 608

A vízumot a 574-es hozzászólásban leírtam. A fotók megvoltak scanban (jpeg), az útlevelet nem szekenneltem, hanem lefényképeztem és úgy tettem hozzá az útlevelet (jpg.)

Hogyan gondolod másként? Hozzágemkapcsozni a netes felülethez? Izgalmas lesz :-)

Előzmény: Aglehsz (601)
W.L. Creative Commons License 2018.09.17 0 0 607

Pont Xinaliq nagyon messze van, szerintem taxi draga lenne es varosi taxinak az ut is tul rossz lehet.

Amugy az egyik legjobb hely az orszagban, szerintem sokkal szebb es erdekesebb mint Baku es kornyeke, de en oda nem egynapos kirandulasra mennek. Inkabb aludjanak ott vagy Qubaban. Ugy megoldhato berles nelkul is, vagy max eleg Qubabol berelni "taxit".

Előzmény: Aglehsz (606)
Aglehsz Creative Commons License 2018.09.17 0 0 606

Persze,😃ott a táblázat,láttam.De bízom benne,hogy lesz csoport.Azért a taxi ár is érdekelne,ha valaki tud .

Előzmény: W.L. (605)
W.L. Creative Commons License 2018.09.17 0 0 605

Nem annyi, hanem annyiTOL, a resztvevok szamatol fuggoen.

Ha kevesebben vannak, joval dragabb is lehet.

Előzmény: Aglehsz (602)
Aglehsz Creative Commons License 2018.09.16 0 0 604

Mennyi a taxi a reptérre?Mikor mentél ki?

Előzmény: Pandus (599)
Aglehsz Creative Commons License 2018.09.16 0 0 603

Aglehsz Creative Commons License 2018.09.16 0 0 602

Szóval egy napos(12óra) túra ,50$/fő

Aglehsz Creative Commons License 2018.09.16 0 0 601

Üdv mindenkinek😃 A gyermek(19) és haverja okt.közepén kirándulnak Bakuba! Ez szép és jó,de azért várnék pár jótanácsot tőletek😃.Grúziában tavaly voltunk közösen,egy kis életérzést kapott már. Wizzel mennének,az hajnalban ér oda.A busz az jár a május 28 térig,úgy néztem. Szerintetek olyan szállást foglaljanak,hogy már előző éjjelre,csak később jönnek,vagy aznaptól,és addig mit tudnak csinálni,míg elfoglalhatják.a szállást?Talán jobb egy éjjel többet kifizetni,olcsó árakat láttam.Reggelis szállást keresünk majd,központban.Az úgy jó,igaz?😃Láttam bejegyzésekben szervezett utazásokat,megpróbálom berakni a képet,ezek sem túl drágák.Nekik talán jobb,mint taxissal alkudozni,végül is két ifjoncról beszélünk.4-5 nap összesen. Vízumhoz akkor először repjegy,útlevél fénymásolata ( jpeg??),és igazolványkép?Szintén beszkennelt változat?Mellékelni kell majd?Repjegyről mit kell mellékelni?Kell ott is valamit szkennelni,nyomtatni előre? Köszönöm tanácsaitokat!

Pandus Creative Commons License 2018.09.12 0 0 600

peliatan: elküldtem a kért képeket privátban (egy németes nevet keress a méljeid között, ha spambe ment volna)

Pandus Creative Commons License 2018.09.11 0 1 599

Megjöttem, friss infók: már 30 qepik a buszjegy! :-)

Valaki írta hogy óránként megy a reptéri busz, lehet, de 6-kor indul kifelé az első, 7kor belefelé az első, szóval erre nem érdemes várni 3kor. Tudom, hogy nem vár a repülő, én Frankfurtban úgy késtem le a bangkoki járatot hogy ott álltam a beszállókapunál és 10 mp alatt be tudtam volna futni, mégsem nyitották ki az ajtót. 2 napig kellett Frankfurtban maradnom:-( Szóval a szállodával rendeltettem taxit.

 

Becsapás: max 1x, 7 manatot kért a taxis hogy a külvárosból bevigyen a belvárosba, mindenhol máskor 5ért elvittek bárhová. 2 manat mondjuk 320 ft. Semmi egyebet nem tapasztaltam. Azt se, hogy veszélyes lenne este egy nőnek egyedül. A gyalogos közlekedés, amitől féltem, egyáltalán nem olyan veszélyes, de persze elmentem mindig a lámpáig meg a gyalogos aluljáróig. A helyiek viszont átszaladgálnak, sőt, sokszor nem is szaladnak, szóval értem, hogy dudálnak az autósok. 

 

1 napja vagyok itthon, ami föltűnik, hogy Bp mennyire szemetes, koszos, büdös, húgyszagú. LP szerint a világ legszennyezettebb területei közé tartozik Baku - akkor jöjjön ide és szagoljon bele az itteni levegőbe. Tény, egyetlen képre ráfértek nekem nekem a belváros felhőkarcolói meg az olajfúrótornyok, és nem pont olyan a levegő minősége, mint Norvégiában, de nem vészes. Senki nem szemetel, de a faleveleket is söprik, nincs az utcán se részeg, se koldus, se hajléktalan. (laktam külvárosban is).

 

A minikönyv múzeumban nagy örömmel fogadtak, Salikova asszony nagy hálás volt, egyenként leszámolta, hány könyv az ajándék, és egyre följebb vitte a hangját...édes volt, úgy örült mint egy gyerek. lefotóztam neked a meglévő állományt, egyáltalán nem szegényes, nyilván a te ajándékaidnak köszönhetően is. 

Előzmény: peliatan (590)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!