Keresés

Részletes keresés

motyogó Creative Commons License 2005.01.08 0 0 67
Menekülés a győzelembe.Amerikai film de nálunk forgatták.Az utolsó jelenetben mikor a nézők elözönlik a stadiont.Szinte az összes statiszta hetvenes évekbeli ruhában ujjong a második világháború idején játszódó filmben.Nem egy nem kettő nagyon sok.
Premontana Creative Commons License 2005.01.08 0 0 66

Nem, ez a hajón történik, és tökéletesen nem odavaló jelenet.

az egész csak arra szolgál, hogy vlalami félelemetes, ismeretlen nyelven hörögjön még egy utolsót... :) A magyar jelentés sem passzol, csak, gondolom, a stábból senki nem ismert magyarokat, és találtak valmi ismeretlen mondatot.

Előzmény: Chabee (65)
Chabee Creative Commons License 2005.01.08 0 0 65
Ez a "láttam a szemét" nem a Közönséges bnözőkben van? Mert ott is van egy ilyen jelenet, a magyar banda egyik túlélője mondja a kórházban.
Előzmény: Premontana (64)
Premontana Creative Commons License 2005.01.08 0 0 64

Én egy álmatlan éjszakámon az egyik közszolgálai adón néztem egy filmet.

A nyolcvanas évek elején készült, akkor is játszódott. Valami ír családról szólt,  sztori nem volt olyan emlékezetes, mint az a snitt, amikor a főhős család egy utcán sétálva elhaladt egy üzlet előtt, amelynek kirakatára ki volt írva kézírással egy papíron, hogy "fris házi tej kapható"...

 

Valamint volt egy másik, nagyon aranyos baki, amikor egy kanadai moziban a következő jelenet zajlott le:

- elfogtak valami ádáz kalózbandát, és rettenetes vallatásnak vettték alá őket.

A kalózok az elfogóik számára tökéletsen idegenek violtak, hiszen vadak és gyilkolnak, és trabolnak, és... ...és még érthetetlneül is beszélnek.

Ebből adódhatott az a jelenet, amikor  haldokló kalóz halálhörgések között, szaggatottan így búcsúzott az élők sorából: "láttam a szemét...".

Magyarul. az angol nyelvű filmben, hiszen ismert és rettegett kalóznép vagyunk...

tüsmester Creative Commons License 2005.01.08 0 0 61

Amellett hogy jókat mosolygok itt a bakikon (én szándékosan nem szoktam ezekre figyelni filmnézés közben, rontja az élvezeti értéket :-} ), egy apró kötözködés:

 

Nem kéne bakinak tekinteni helyi specialitásokat. A Kontroll-ba simán belefér, hogy elkezdenek rohanni az egyik állomáson, és előbukkannak a város másik végén (hiszen nincs köze Pesthez), vagy ha nyomul egy autó Debrecenben, aztán a kanyar után Sopronban bukkan föl...Erről egyrészt nekem nem kell tudni, másrészt sokszor pont azért van, hogy ne kösd egy adott városhoz a szorit.

Szerintem.

 

t

g25 Creative Commons License 2005.01.08 0 0 60
Egy film van amit tényleg szeretek, a Kontroll, már sokszor láttam, de valamit még most sem értek. Amikor Bulcsú már azon van, hogy inkább a sínek közé ugrik, megérkezik a metró neki BALRÓL, és a szemét Gonzóék jól megverik szerencsétlent. Béla bá siet a segítségére, aki elvileg a metróvezető (nem is megy tovább a metró). Igen ám, de szemmel láthatólag a metró BAL végénél lévő vezetőfülkéből száll ki, vagyis a metró hátuljából... Lehet hogy akkora király lett Béla bá az évek során, hogy már tolatva is végig tudja vezetni a metrót, tükörből? :)
jjames Creative Commons License 2005.01.08 0 0 59
Én a CSocsó Címü filmet hoznám fel bakinak...ott az elején van egy jelenet amikor kitör a vihar és befele rohannak az emberek...nos a frogatáson ott is voltam mint statiszta ezért én már akkor tudtam hogy gáz lesz....Szóval a jelenet abban bakis, hogy a felvétel előtt még nem esett az eső...aztán mindenki elkezdett rohanni befele...akkor már vizes volt  föld...következő kép mikor már az utolsó emberek rohannak befelé...ott szintén száraz a föld...ez amolyan vágási hiba:)
spekulatius Creative Commons License 2005.01.08 0 0 58
A Sissi-filmek 3.részében a császári pár a nagy magyar alföldön (puszta, gémeskút, csikósok, minden, ami kell) keresztül utazik Bécsből Budára...
thonderson Creative Commons License 2005.01.08 0 0 57

Kalózok (23. percnél): Az operatőr (fehér pólóban) tükörképe látszik a félkarú rabló oldalán, amikor Anci odalép hozzá.
 
operatőr tükörképe bal oldalon
 
Kalózok (49. perc 8. másodpercnél): A kamera és a segédoperatőr tükörképe látszik egy elhúzó fekete furgon oldalán, mielőtt Márta a bécsi házuk kapuján bemegy.
kamera tükörképe a furgon oldalán
Előzmény: papri (1)
vitéz Matschkássy Izidor Creative Commons License 2005.01.08 0 0 56
Az új Koltai filmben (Világszám) az október 23-i tájakon zöldellő lombokat és zsenge vetéseket látni mindenhol. 1956 októberében tehát nyár volt.
A-2512 Creative Commons License 2005.01.08 0 0 55
Nyócker: majdnem a végén, madártávlatból: baloldali közlekedésnek megfelelően megy a villamos a körúton.
LUCzI FERencz Creative Commons License 2005.01.07 0 0 54
Én ugyan nem láttam a Honfoglalást (azt hiszem, nem sokat vesztettem vele) de valami akácosban játszódó jelenetet emlegettek benne, márpedig az akácot Tessedik sámuel hozta be az országba az 1700-as években.

andzsin Creative Commons License 2005.01.07 0 0 53
Honfoglalás:
A gyermek Árpád szeme még barna,de mire felnő, már zöld:-) Z

Az 5 fős magyarság a legnagyobbsárba hajtja a szekeret, de annyi eszük nincs,hogy kimenjenek a fűre (amit még nem taposottössze a traktor... Z

A villanypóznákról hogyhogy nembeszéltek? A hegy oldalában látni őket!

Egy jelenetben az emberek a mocsárban-sárbanszenvedve haladnak,míg kb. 100 méterrel odébb már csontszáraz a mező :))

És persze acigarettát is feltalálták ebben a korban.az egyikjelenetben a nagy ősmagyar embereke épp dobjael a csikket...de a mezőn látható villanyoszlopok isnagyon erotikusak...

Valahol a filmben (nemtudom hol) elhúz a háttérben a egy trabant. :)

Az elhuzó vonat nem semmi!

Lehet még látni; piros háztetőket és kamiont vagy talán egy tartálykocsit! by:snakebitekari

Az egyik jelenetben a háttérben egy repülő látható, amint elhúz a kék égen!

A tv változatban a bolgár csata után egy foglyot találnak a magyarok! Ezt a foglyot a parton lóval huzzák végig a kamera oldalról követi! Az egyik ovatlan pillanatban belátszik a dunán elhaladó uszáj:-))))

Ne feledjük el a kondenzcsikokat az égen!

A krómacél bográcsban főtt gulyáshoz nem csodálkoztam volna, ha paprikát és paradicsomot is adnak...a fémhordó előtt táncoló sámán se kutya.

Az 1 perc 42. másodpercétől a 134. perc 23 másodpercéig a statiszták 99% nem látható a filmen, és így 20 ember foglalja el szeretett hazánkat. Ebben az intervallumban sajnos a jó színészeket is nélkülözni kellett, és ezt egy Francia teljesen ide nem illő színésszel lehetett kárpótolni. Nem sikerült. A 45. perc 95. másodpercében Frankó Néró sapesza fordítva áll a fején. Na üdv: Greg

Bár én nem vettem észre, de sokan mondták, hogy egy-két embernek kilátszott a sportcipője belógott a mikrofon zsinórja

Amikor a szarvast mutatják, amit követnek, akkor a háttérben látható egy drótkerítés betonoszloppal!

Az egyik jelenetnél látni lehet egy helikopter árnyékát.

A háttérben feltünik egy szép autó, söt már a karórát is feltalálták Árpádék...

Amikor egy akácerdőben csíkos görögdinnyére nyilazva gyakoroljál a célbalövést. Hogy ebbe mi a baki? Akkoriban nemhony dinnye, de még akácfa se volt ezen a vidéken, nem őshonosak.
andzsin Creative Commons License 2005.01.07 0 0 52
Egri Csillagok rulez I. (A legdurvább a Volán-busz már sokat hallottam róla. ha valaki megtalálná sikítson. De lehet hogy csak Urban legend:))

Amikor a magyarvédők lelökik a létrákat a avárfalról, tisztán látszik, hogy az nem esik aföldre, hanem megáll egy kicsivel felette

Kondenzcsík van az égen, amit a repcsizk húznak maguk után!!

Az egyik jelenetnél a Bécsi úton elhalad egy sárga volánbusz... :)

Sárga dózer van a háttérben a csatajelenetnél!

Hozzászólás a karórához: a Naplóban láttam, hogy a filmben állítólag nincs karórás török, csak egy forgatáson készült fotón. By: Ben

Amikor az ostrom során alulnézetben mutatják a létrán felmászó törököket, élesen látszik, hogy katonai surranót viselnek.

Az utolsó ostromnál mutatnak egy bástyát, ahol Koncz Gábor egy gerendával küzdi le a törököket. E jelenet közben valaki a háttérben - de egyértelműen kihevetően - a következőt kiáltja: a kurva anyádat

Az egyik csatajelenet hátterében közlekedik egy vonat... biztos a török csapat utánpótlását hozza vagy mittomén... aztán kicsit arrébb -biztos a magyaroknak hoz valamit- mozgolódik egy IFA is... és végül: mit csinál egy kólásdoboz a várban? Időutazik? Tesztverzió?(nedy)

Egy korabeli (ti. 60-as évek) szódásüveg látható a vár ablakában

Az egyik csatajelenetnél, amikor az egyik török nyilat kap a hátába, alszik egy kicsit, aztán felkönyököl, és nézi, hogyan kínlódnak szegény honfitársai... by Gibbon

Egyik jelenetben a háttérben tollaslabdáznak.

Az egyik harci jelenetnél a háttérben egy villanyoszlop áll:)

Egy jelenetnél (kb. az órás magasságában) sportcipő van egy törökön :)

A török a vár bevételekor karórát visel.

Egy harci csatajelenetnél belóg egy trabi orra:)

(lba.hu)
Free Bird Creative Commons License 2005.01.07 0 0 51

Rengeteg apróbb-nagyobb bakit és súlyos hibát én is gyakran fedeztem fel filmekben.

Az egyik legemlékezetesebb számomra a Mackenna aranya-ban az a jelenet, amikor az aranykincs rejtekhelyét a felkelő Napnak egy sziklatűvel vetített árnyéka hivatott megmutatni. Nem hittem a szememnek, hogy ezt a bődületes hibát nem vették észre az alkotók! A felkelő Nap ahogy emelkedett, a szikla árnyéka úgy nyúlott, száguldott előre a sivatagban és a főhős lóháton loholt az árnyék nyomában.

Holott, mint köztudott, a Nap emelkedésével minden árnyék rövidülni szokott! Napnyugtára jellemző az árnyékok megnyúlása.

 

Másik híres nagy filmes baki, a 60-as évek vége felé a Corvinban vetített panoráma szélesvásznú 7 hangcsatornás térhangzású filmek között a szovjet Háború és béke egyik háborús epizódja volt, amikor az iszonyú nagy vászon bal felső szélén tisztán látszott egy, nyilván a stábhoz tartozó vájlingkék furgon. Jól mutatott a lovascsapatok ütközetében. 

 

 

tutetem11 Creative Commons License 2005.01.07 0 0 50

Igen, ez nekem is az egyik kedvenc bakim, bár a közvetlen környezetemben egyedül én böktem ki:-)  Mondták is a többiek hogy hogyan tudok igy filmet nézni?

Mondom szerintem nagyon szembeötlő..

A másik kedvencem szintén a kontrollban volt:  a két arc mikor versenyt fut az alagútban.  A Népstadion  / ma stadionok /állomásnál kezdenek el egy megállót versenyt futni, ami ugye a 2. metró. És milyen érdekes a következő megálló se nem a Pillangó utca, se nem a Keleti pályaudvar, hanem a 3. metró Árpád hid és Újpest központ közzötti valamelyik megállója.  Huncut megoldás annyi szent:-)))

Előzmény: MySf (48)
Darhon Creative Commons License 2005.01.07 0 0 49
Kedvencem az a Honfoglalásban szerepel amikor tisztán kivehető a drótkerítés...nagyon gáz!
MySf Creative Commons License 2005.01.07 0 0 48
Kedvenc überdurva bakim, amikor a Kontrollban a 26 perc környékén szállnak be a tök üres metrókocsiba és a következő snittben meg már bent állnak egy zsúfolt vagonban.
76-600 Creative Commons License 2005.01.07 0 0 47
A Csinibabában pedig az 1945(?)-ben felbomlott B.Sz.K.Rt. villamosán utaztak...
Szacsa74 Creative Commons License 2005.01.07 0 0 45
Tudom, hogy nem magyar, de a legjobb, amit eddig láttam...

Indiana Jones és a frigyláda, amikor kiszabadulnak a Lelkek kútjából, és kilökik a sziklát a falból, lehet látni az árnyékát, ahogy a szikla elpattog...Nagggyon jó!!!
911 Creative Commons License 2005.01.07 0 0 44
a nickeldorfnak vagy minek nevezett vasútállomáson, (ami egyébként szabadbattyán), amikor áthalad a vonat, akkor nem pest felé halad - ahogy a filmben lennie kéne - hanem tapolca, azaz bécs felé...
Előzmény: Laszlo000 (37)
dorog Creative Commons License 2005.01.07 0 0 43
Úgy 10 évvel ezelőtt vetítették a hazai mozik a Szeress Mexikóban c. filmet. A szöveget magyarra fordító hölgy (pedig nem nevezhető kezdőnek) nagyot hibázott az egyik jelenetben, amikor az egyik szereplő ezt mondja (magyarul): "Amióta Brand felfedezte a gyufát..." Egyrészt tudni való (nekünk kötelező), hogy a gyufa a magyar Irinyi János találmánya. Másrészt a spanyol fósforo szó valóban jelent (elsősorban Amerikában) gyufát, de elsődleges jelentése mégis a foszfor, és az adott jelenetbe ez illett volna. (És a foszfort tényleg a német Brand fedezte fel.) Emlékszem, hogy felszisszentem az idézett mondat hallatán, de alighanem én voltam az egyetlen néző, akinek ez a hiba feltűnt. Igaz, ehhez spanyolul is tudni kell.
Les Creative Commons License 2005.01.07 0 0 42
Nyócker vége, kocsmai bunyós jelenetnél a szűk utcába megérkező rendőrautó simán beleparkol a falba. :)
The Hungarian Creative Commons License 2005.01.07 0 0 41
Ja, igen. A miniszter félrelépben és a Valami Amerikában pedig befigyel a mikrofonfej.
The Hungarian Creative Commons License 2005.01.07 0 0 40
Úgy rémlik, hogy a  Sacra Coronában Árpád hős magzatjai (jelen esetben László király) lovasai végigvágtatnak egy villanyvezeték alatt. [régen láttam, javítsatok ki, ha tévedek]
Dani20 Creative Commons License 2005.01.07 0 0 39
Üvegtigrist többször +néztem de nem rémlik h lenne benne!! Vki netán tud?
Dani20 Creative Commons License 2005.01.07 0 0 38
Ha jól tudom az volt a baj h volt olyan gombóc(vagy mind)amit pár napja csináltak is már egy kicsit kemény volt.Egy ilyennel sikerült a Bendegúznak eltalálnia a bakter urat!
Előzmény: emics (29)
Laszlo000 Creative Commons License 2005.01.07 0 0 37

A Záhony-Bp ill. a Bp-Bécs vonalról meg felszedték az egyik vágányt, meg a villanydrótot is

 

Hű, lehet hogy én is bakit írtam be, mert csak Bp-Bécs. A filmet csak úgy félszemmel néztem, de így is feltűntek a bakik benne (pedig nem nagyon szoktam észrevenni, de ezek már nagyon nagy bakik voltak)

Előzmény: Laszlo000 (36)
Laszlo000 Creative Commons License 2005.01.07 0 0 36

És állandóan mászkáltak a Csörgő vezetőállása és a kocsik között. Ott álltak a mozdonyvezető mellett felfegyverezve, aztán meg is ölték, ők meg valahogy eltűntek onnan.

 A Záhony-Bp ill. a Bp-Bécs vonalról meg felszedték az egyik vágányt, meg a villanydrótot is.

 

Előzmény: selbst77 (22)
NMagister Creative Commons License 2005.01.07 0 0 35
Na ja, az Európa Expressz nagy kincsesbánya bakik szempontjából.
További bakik:
A vonat Bécsbe közlekedik. Nem áll meg sehol - márpedig legalább Győrben minden Bécsbe tartó vonat megáll. Ez a vonal villamosított és dupla vágányos, a filmben szimpla sín és villamos vezetékeknek nyoma sincs (biztos, hogy a Buci ugrálhasson a vonat tetején).
A kanyar miatt lassító vonatból kiugrik egy csaj (asszem a Gryllus Dorka). Észreveszik a maffiózók, leállítatják a vonatot. Ez azért idő... ez alatt a vonat halad, legalább 1-200 métert. Kaszás Géza kiugrik a vonatból és kinyírja a lányt. Nem is rohat visszafelé. A vonat tehát teleportálódott vagy 200 méter hosszú.
Jászai Laci Pápa környékéről gyorsabban Budapestre ér, mint az EuExpressz. Szép kis expressz...
A belógó mikorfonokból négyet vettem észre minimum.
A vonat hol IC-kocsikból, hol gyorsvonati kocsikból áll. A mozdony száma, és ami még zavaróbb, a színe is gyakran változik.
Többet is összegyűjtöttünk annak idején, de csak ezek jutnak eszembe.

Ja és Honfoglalás. A zománcozott bográcsokon, kondenzcsíkon, traktornyomokon és a tejezzacskókon túl felmerült bennem a kérdés: eleink hogy lehettek olyan idióták, hogy pont a mocsáron keresztül rángatták ökrös szekereiket, amikor mellettük ott volt fákkal övezett ösvény?
Előzmény: Izitúri Membő (12)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!