Keresés

Részletes keresés

yeti76 Creative Commons License 2006.09.15 0 0 13463

Helló,

ehhez nem kellett volna kifingatni a harcászati URH rádió programot.

 

 

Hali!Ezt nem igazán értem!Az URH rádió tendert már le is zárták!Sőt!Már folyik a kiképzés!Vagy nem???Vmiről lemaradtam?

Előzmény: Éhesló (13460)
yeti76 Creative Commons License 2006.09.15 0 0 13462

Hali!

Most melyik eszközre is gondolsz pontosan?

Amúgy alap dolgokat célszerű mindenkinek tudni az álltala kezelt eszközről!Mondom,alap dolgokat!!!Mondjuk csatorna váltása,akku csere,beszváltó szerelvény csere,ha meg esetleg régebbi eszközröl van szó,akkor még a freki beállítását is célszerű tudni!

Azt hiszem ezek tényleg alap dolgok!

Hozzá tartozik,hogy én már láttam híradó szakembert/akit ki kiáltottak az ország legjobb híradójának/inkább kikapcsolni az állomását,mert nem volt meg az ökja az oszlopban lévő állomással!A megoldás,hogy miért nem volt meg,természetesen anyira alap volt,hogy/S EZ NEM LENÉZÉSE MÁSIK FEGYVERNEMEKNEK/egy lövész katona,kinek kb 5 perc alatt magyaráztam el a rádiót meg az antennát,tudta!

Pedig neki a motorola rádió volt a legkomojabb rádió a kezében!

Előzmény: thehassan (13459)
Stylist Creative Commons License 2006.09.15 0 0 13461

Pár hónappal ezelőtt valaki ( talán Kurucz, ha nem ő, akkor bocsi ) emlegette a BMP-ket, hogy mi lesz velük, miután a görögöknek nem kellettek. Ma este a királyi tévé híradójából kiderült, hogy pártunk és kormányunk saját nagylelkűségén felbuzdulva, amelyet a baráti iraki népnek ajándékba átadott 77 db. T-72 harckocsi fémjelez, körülnézett, hogy van-e még valami, amitől még nem szabadultak meg! Így akadtak rá a BMP-kre, amelyet most ingyen felajánlanak az ugyancsak baráti afgán népnek! A királyi TV ezen felül tudni véli, hogy bizonyos, közelebbről meg nem nevezett tüzérségi eszközöket is átadunk a szegény afgán rászorultaknak, úgyhogy Hamburger lehet, hogy kezdhetitek összecsomagolni az utolsó néhány D-20-ast is. Igazuk van, minek is az a nagy kardcsörtetés! Úgyhogy a BMP-k miatt aggódó topictárs megnyugodhat: egy gonddal kevesebb... :-((

Üdv:

Éhesló Creative Commons License 2006.09.15 0 0 13460

Helló,

ehhez nem kellett volna kifingatni a harcászati URH rádió programot. Meg persze az Rh-t sem. Igaz mindkettő pénzbe kerül, meg kiképzés is kellene hozzá, ami szintén pénzt, meg többé kevésbé stabil állománytáblákat is igényelne.

Más.

A szárazföldiek épp most fűrészelték szét a PÁHOLY II. modulrendszerű óvóhelyet, mert akiket kiképeztek sehol sem voltak már, és akik tették volna a dolgukat nem nagyon találták ki hogyan is lehetne ezt a "hallatlanul bonyolult rendszert"  összerakni. Szóval omolgatunk, omolgatunk.

 

Éhesló

Előzmény: thehassan (13459)
thehassan Creative Commons License 2006.09.15 0 0 13459
Egy megjegyzés a kilőtt híradóhoz.
És olyan rádióval kell ellátni a csapatokat, ami megbízhatóan működik és EGYSZERŰEN használható.
Ismerjük a KISS-szabályt. Keep It Stupid Simple. Egy forgalmi adatokkal feltöltött rádiót csak használni kelljen, ne kezelni. Az adatfeltöltést a feladat előtt megcsinálja a híradó, de a terepen a beszédváltón kívül ne nagyon kelljen mással foglalkozni.
Előzmény: Drávai Gábor (13455)
thehassan Creative Commons License 2006.09.15 0 0 13458
Én elvben nagyon támogatom a civil őrség, civil elhelyezési szolgálat (és még lenne pár ötletem!) elvét. Csak ahhoz olyan szolgáltatókra lenne szükség, akik rendesen szolgáltatnak, és ami még fontosabb, olyan katonai kapcsolattartókra lenne szükség, akik el tudják érni, adott esetben ki tudják kényszeríteni, hogy a szolgáltatásnak minősége is legyen. Merthogy nem mindig van. Ennek általam feltételezett változatos okait most nem fejteném ki, mert messzire vezetne. Viszont ha ez a rendszer működik, akkor jól működik, sok helyen használják.

Minőségalapú beszerzés, kőkemény szerződéskötés, a követelményeknek megfelelő teljesítés behajtása. Kőkemény kötbérfeltételeket kell beépíteni, részletesen le kell írni, hogy mit is kell csinálnia a szolgátatónak (csak azt lehet kiverni belőle, amit a szerződés leír, az általánosságok nem elegendőek). Máshogy nem megy.

Vagy, ha ez nem megoldható, akkor hagyni kell az egészet a francba, és áttérni a rendészes megoldásra. Szebben, katonásabban nézne ki, az biztos. Igazából nem érdekel, hogy melyik, csak HATÉKONYAN MŰKÖDJÖN!
Előzmény: Drávai Gábor (13448)
Gyöki II Creative Commons License 2006.09.15 0 0 13457
Yoshi Creative Commons License 2006.09.15 0 0 13456

bocsánat, írtam is hogy kész vagyok, így jelenleg a pontos fogalmazás és pontos fogaalmonmeghatározás nem az erősségem

 

 

de legyen meg a te akaratod, igyekszem pontosan:

 

ahogy írtad: van egy szakterület, amiben ő a király

 

tényleg be tudják kötözni a lövészek egymás lábát, te  azért egészségesebb, ha egy haslövést egy szakképzett személy lát el

 

portaszolgálat:

feladtam a labdát, az igaz, le is csaptad, ott a pont

 

civil életben nem csak annyiból áll a portaszolgálat (mostmár így írom, csakazértis :)), hogy nyitogatjuk a méregdrága autók ajtaját

 

egy cégnél rendkívül fontos a jó portás:

meg tudja állapítani, hogy ki érkezett (végletek: csöves - üzleti partnercég vezérigazgatja, katonáéknál: terrorista - a laktaníaparancsnok)

meg is tud róla győződni, hogy valóban ő e az (végletek: konkurrencia üzletkötöje ügyfelekre vadászva, katonáéknál: ez nem is a laktanyaparancsnok, hanem XY a terroristalistáról)

minden helyzetben tud bánni a betévedőkkel (csövest kirakatja csendben a biztonságiakkal, vezérigazgatónak megmutatja a liftet és felszól, hogy megérkezett, csinálhatják a kávét, katonáéknál meg parancsnoknak tiszteleg, terroristát elfogatja)

 

 

ui.: lehet, hogy esetlegesen sértő a portás megnevezés a kapuügyeletesi szolgálatra, de nem sok különbség van a kettő között....

Előzmény: Drávai Gábor (13455)
Drávai Gábor Creative Commons License 2006.09.15 0 0 13455

Kedves Yoshi

 

Nem kiokításként, de a Magyar Honvédségnél nincs híradós katona, mert ha lenne akkor valszeg Kudlik Júlia lenne a parancsnokuk, vagyis az S-t a végéről el kell felejteni.

 

Tudtad, hogy egy pilóta csak addig pilóta amíg ép gépben ülve repked a levegőben.

Ha "leszedik" a gépét, s nincs szerencséje és ellenséges terület fölött kapott találatot, akkor vagy imádkozni fog, vagy felhasználja azt a tudását amit a szárazföldi, lövész, stb. kiképzéseken kapott. Már ha kapott...

 

Nyilván beláthatod, ha egy tűzcsoportban kilövik a híradó katonát, akkor nem állhatnak meg és mondhatják azt, hogy most mit csináljunk, mert nem értünk a rádióhoz, mert ez nem a mi  szakterületünk.

 

Vagy éppen a kistársának ellőtt lába felett imádkozó katona is elég szomorú látványt nyújthat, mert nincs a közelben EÜ-s.

 

És még naphosszat sorolhatnám a példákat...

 

Azt gondolom hogy egy katonának sok mindenhez érteni kell (más szakterületek), de van egy beosztása, amiben Ő a király.

 

u.i.: Én már láttam portaszolgálatban lévőt, a Hilton szálló előtt nyitogatta a méregdrága autók ajtajait... Az én olvasatomban a Honvédségnél Kapuügyletesi szolgálat van, de gondolom ezt mindenki tudja aki volt sorkatona!

Előzmény: Yoshi (13452)
Drávai Gábor Creative Commons License 2006.09.15 0 0 13454

Ez király!

 

Hungarian MP!!!

 

Pár éve is felmerült ez a kérdés, gondolom agyalogtak is rajta aztán semmi.

 

Habár a katonai rendész azért közel áll az MP-hez, de szerintem a jogi háttérszabályzók nincsenek meg az MP bevezetéséhez, és egyébként is létszámcsökkentésről beszélnek és nem újabb szervezetek létrehozásáról...

Előzmény: st_patrick (13451)
Yoshi Creative Commons License 2006.09.15 0 0 13453
elütéseket, helyesírási hibákat mindenki javítsa át magában, de jelen pillanatban sajna csak ennyi tellik tőlem... örülök, hogy éllek
Előzmény: Yoshi (13452)
Yoshi Creative Commons License 2006.09.15 0 0 13452

ehhez én kevés vagyok, de kettős érzéseim vannak ezzel az őrzés dologgal kapcsoaltban

 

amire utalni akarok: laktanyaőrzés/portaszolgálat stb nem biztos, hogy teszem azt a híradós katonákkal kell elvégezteteni .. persze, legyen rá képes, tudjon fegyvert fogni...

 

de egy EÁP, vagy egy egyszerű portaszolgálat kicsit komolyabb dolog (mondanám azt, hogy már-már rendőri feladat) annál, hogy kirakunk egy lövészt, és ő majd jól ellenőriz

 

teszem azt egy "kommandós" remekül ki van képezve arra, hogy támadókat feltartóztasson, kilője a sofőrt a felszólításra meg nem álló teherautóból... de fel fog ismerni egy hamis okmányt?

 

oké, meg lehet nek itanítani, de minek?

 

én inkább innen a partvoanlról azt mondanám, hogy kell egy állandó mag (Katona Rendőr vag yvalami), aki tökéletesen képben van, ki van képezve ezekre a feladatokra, kicsit rendőr, kicsit vámos, kicsit adóellenőr...

és kell a váltott személyzet, akik adják az élőerőt...

(tehát pölö lenne ott két rendész, meg egy raj lövész)

 

(és szerintem ugyanarra gondolunk)

Előzmény: st_patrick (13451)
st_patrick Creative Commons License 2006.09.15 0 0 13451

Hurrogjatok le nyugodtan, de nem lenne jobb egy kifejezetten rendész, őr és komendáns feladatokkal foglalkozó állandó Katonai Rendőrséget felállítani?

Mint egy magot, ami elvégezné a missziók szakkiképzését, ellátná a napi feladatokat, és átvenné a helyőrségtámogató feladatkört. Vélemények?

Előzmény: Drávai Gábor (13445)
Némedi László __ Creative Commons License 2006.09.14 0 0 13450
tv2 híradó ezzel a hírrel kezdet (na végre valami PR). Persze nem sokat tudtunk meg abban a 3-5 percben, de akkor is súlyt adott a dolognak...
Előzmény: Hamburger2 (13449)
Hamburger2 Creative Commons License 2006.09.14 0 0 13449
http://www.honvedelem.hu/hirek/hazai_hirek/pol-e-kumri_atvettuk_a_prt-tabort_a_hollandoktol
Drávai Gábor Creative Commons License 2006.09.14 0 0 13448

Jelen pillanatba az "állhatna" kifejezéssel rátapintottál az egyik érdekes kérdésfelvetésre.

 

Vajon miért nem áll?

Előzmény: thehassan (13446)
Hamburger2 Creative Commons License 2006.09.14 0 0 13447
Szervusz Viktor!

Honnan veszed, hogy mi itthon csak dekkolunk? Én nem vettem észre, hogy nagyon unatkoznánk!

Hamburger
Előzmény: Törölt nick (13441)
thehassan Creative Commons License 2006.09.14 0 0 13446
Tatán is állhatna ilyen ember a kapuban. Kösz a pontosítást!
Előzmény: Drávai Gábor (13445)
Drávai Gábor Creative Commons License 2006.09.14 0 0 13445

Jól mondod őr beosztású katonák és kiegészítelek, KATONAI RENDÉSZ és KOMENDÁNS fegyvernemben szolgálók.

 

De azért megvédendő Victor testvérünket Ő nem is a közép és felsővezetési szintekről beszélt, hanem a csapatokról.

Előzmény: thehassan (13444)
thehassan Creative Commons License 2006.09.14 0 0 13444
Jártál mostanában a HM-I-ben? Én szoktam. Piros barettes katonai rendészek állnak az ajtóban. Ugyanígy a HM-II-ben is. A SEL-t sem civil őrök őrzik, de nem is a légiirányítók. Hanem őr beosztású katonák.
Előzmény: Törölt nick (13441)
Drávai Gábor Creative Commons License 2006.09.14 0 0 13443

Topicolók!

 

Ma sikerült megszereznem a 9 ROTA című orosz filmet.

Egy orosz alegység felkészítéséről és Afganisztánba vezényléséről, valamint az ott folytatott harcukról szól.

 

Nagyon tanulságos film és szakmailag is igen igényesen elkészített, mondhatni "beérte" az amerikai filmipart, habár szerintem a vége ennek is propaganda ízűre sikeredett.

 

Nem utolsó sorban talán lehetséges egyik víziója lehet az Afganisztáni PRT missziónak...

 

Érdemes megnézni. 

tuzer Creative Commons License 2006.09.14 0 0 13442
Ez egy végiggondolatlan vélemény.
Előzmény: Törölt nick (13441)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.14 0 0 13441

Mivel a hadseregnek nincsen ilyen fgyvneme mint az "őr" igy azt elképzelni hogy a lövészeket,meg a felderítőket,stb külön őrök vigyázzák eléggé erőltetett.

Az "őrszolgálat"pedig ismereteim szerint nem a legbonyolultabb katonai feladat.

Egyébként tényleg . Az hogy a tankosokat meg lövészeket akik itthon nem adnak őrszolgálatot, fél évre elvezényeljük külföldre "őrségbe" az tényleg nem kimaradás a kiképzésből.Rájöttem hogy az itthoni lemaradásukat ott pótolják.És mivel itthon úgyis csak dekkolnának,mindegy miért legalább van mivel elfoglalni őket.

  

Előzmény: thehassan (13430)
gencsydani Creative Commons License 2006.09.14 0 0 13440

"Szerintem találkoztatok már hasonló helyzettel:-("

 

Hajaj!

:(

Előzmény: yeti76 (13436)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.14 0 0 13439
Ja ,hát igen.Amit nem birnak privatizálni azt el kell tapsolni.
Előzmény: belic (13431)
thehassan Creative Commons License 2006.09.14 0 0 13438
Ott a kulcsszó: emberveszteség. Ezután komolyabban veszi mindenki a dolgot. Nekünk ilyen még nem volt akkora mértékben, hogy tudatformáló hatása legyen.
Namármost az lenne az én naiv kérdésem, hogy miért akarnánk megvárni ezt? Valahogy itt Magyarországon mindenki csökönyösen a saját hibájából akar tanulni, és nem elégszik meg mások hibáival.
Előzmény: Hamburger2 (13437)
Hamburger2 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 13437
A német tábornoki kar ismét figyelmeztette a politikusokat, hogy már régen túl vannak a Bw teljesítőképességén. A németek elmúlt években elszenvedett emberveszteségei alátámasztják a tábornokok (!!!) érveit.
Előzmény: rev251 (13434)
yeti76 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 13436

Osztom a véleményedet!

Hasonló cipőben jártam én is a beóimmal:-(!Azért a szolgálatok,pihenőnapok,szabi stb. mellé,azért még tegyük oda a különböző "magasabb érdekeket" szolgáló plussz munkákat!Pl törzs állományának az irodáinak a költöztetése,értelmetlen pakolás az egyik helyről a másikba,aztán ugyan oda vissza másnap,vagy a laktanya civil elhelyezési kft-nak első szavára embert adni!Persze olyan munkák elvégzésére,amik az Ő feladatuk lenn!

Közben Téged cseszegetnek,hogy miért nem tartod a kiképzést az embereidnek,akik persze még véletlenül se érnek rá,a fent említett munkák miatt!

Aztán jön egy feladat,s csodálkoznak mikor a beó úgy néz az állpk-ra mikor mond neki vmit,mint a borjú az ...!

Szerintem találkoztatok már hasonló helyzettel:-(!

Előzmény: thehassan (13426)
urál Creative Commons License 2006.09.13 0 0 13435

Itt még elégedettnek tűnik! :)

Előzmény: rev251 (13434)
rev251 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 13434
Most nem tudom a linket, de Merkel néni hadseregfejlesztésbe fogott a hír szerint. Kevesli a német haderő képességeit és arányos költségvetését.

Ehhez ugyan a nemzetközi szelek kedvezők, de tényleg kíváncsi lennék, hogy milyen kényszer löki őt erre a pályára. Mit tud, amit mi nem?
Előzmény: st_patrick (13402)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!