Keresés

Részletes keresés

tuzer Creative Commons License 2006.10.10 0 0 13798

Roland!

Te saját jogon kivívtad katonatársaid megbecsülését. Akkor ezt éppen hitelességed támasztotta alá.

Jóindulattal mondom: merő makacsságból ne tedd ezt kockára.

 

Jelen esetben - sajnos - azoknak van igaza, akik egyrészt mostanában tanulmányozzák - szintén sajnos - a ht. és szerződéses állományra vonatkozó törvényeket, valamint látták az adott közvetítéseket.

Azon túlmenően, hogy szerintem a teljes tábornoki kar tevékenysége min. 10 évre visszamenőleg közelebb áll a hazaáruláshoz, mint a szakmai munkához, a VKF-nek mind jogilag, mind erkölcsileg igaza volt már a bírói ítélet előtt. Az ipse ugyanis az egész ország előtt járatta le a katonák maradék becsületét, ezen túlmenően nyilvánvalóan nyilvánosan politikai "rendezvényen " , ezen túlmenően tüntetésen vett részt. Katonának mindkettő tilos, ha ez sérti a jogérzékét, szereljen le.

Előzmény: Farkas Roland (13795)
st_patrick Creative Commons License 2006.10.10 0 0 13797

Na! Mielőtt mindenki nekiesne itt mindenkinek azért valamit tisztázzunk.

 

Roland: Az említett katona VALÓBAN kamerák előtt mutatta a sporttáskában leledző rohamsisakját meg egyéb felszerelését, azt hiszem a "Látjátok, ezzel készültem" felkiáltással a riporternek. Adásba került. Azt hiszem, nem azért vitte magával, mert tiltakozó transzparens helyett véletlenül ez akadt a kezébe. Nem tudom, Te találkoztál-e ezzel a képsorral, az itt írók valószínűleg igen.

Írod, hogy mindegy mi volt a táskájában: a jelek szerint az általa megdönteni kívánt államhatalomtól kapott katonai felszerelése. Innentől szerintem nem igazán mindegy. A továbbiakban ÁLTALÁNOSSÁGBAN fogalmazok: A méltatlanság inkább azt jelentené, hogy abban a pillanatban hogy a felszerelését felhasználás céljából magával vitte, katonaként az általa vélt "belső ellenség", történetesen az államhatalom ellen lépett fel. Civilként azt mondom, hogy a katona ne lőjön a tömegbe, de a politikai hatalmat se próbálja megdönteni. Ez szerintem nem elsősorban törvény, hanem etika kérdése. Ha magánemberként, civil ruhában  kimegy és részt vesz egy tüntetésen és úgy viszik be, akkor valóban lehetne vitatkozni a katonaállományúak politikai jogairól és azok gyakorlásáról.

 

Többiek: azért abban is van valami, hogy ha valaki katonaállományút így (véletlenül)visznek be egy tömegből, akkor az elég komolyan veszélyezteti a saját pályafutását a MH-ben. Persze ez mindenkinek a saját felelős döntése hogy vállalja-e a kockázatot, de JÓ gyakorlatnak nem nevezném. Félreértés ne essen: szerintem sem jó, hogy összemosódjon a politikai és a szolgálati tevékenység, ettől a világháborús történelmünk alapján az ég óvjon minket! De a véleménye kinyilvánításához egyénként a katonának is joga kell legyen. Abban is van továbbá igazság, hogy a vkf intézkedése a bírósági ítélettel UTÓLAG nyert létjogosultságot. A maffia tagjait is megilleti az ártatlanság vélelme, talán emberünk esetében is tekintettel lehettek volna erre, mert: ez is alkotmányos jog. Azért nem mindegy hogy valakinek a szolgálati viszonyát szüntetik meg méltatlanság miatti felmentéssel, vagy az ítélethozatalig megtartják az állományban. Sajnos ez az amire nincs passzus a sztv-ben. A megoldás talán a szolgálati viszony szüneteltetése, esetleg a rendelkezési állomány lenne. De ez már csak az én "jogászkodásom".

Vagyis ezt túllihegték, az más kérdés hogy szerencséjük volt, mert az ítélet utólag őket igazolta. Persze a sztv tiltja a pol. nézetek miatti hátrányos megkülönböztetést, ugyanakkor a ht és szerz. állomány pol. tevékenységet nem folytathat. Úgy vélem, mindkét rendelkezés sérült az esetünkben.

 

Szerintem:)

 

 

 

 

Icelord Creative Commons License 2006.10.10 0 0 13796
Szia!
Téged már ez nem érint, s már elfelejtetted, hogy a katona - és a rendőr, stb. - bizonyos jogait törvények korlátozzák. A katona egyenruhás állampolgár, de önként vállalt korlátozásokkal élhet jogaival..
Szerintem nem lehet összekeverni a szezont a fazonnal.. Akik ezt megteszik, azoknak ilyen-olyan módon de el kell hagyni a szervezetet...

Még mielőtt lehurrognál, hogy .... én is a "lapátszélén ülök".

Olvasd át a hjt-t a hszt-t, stb... Talán segít

Üdv.
Előzmény: Farkas Roland (13795)
Farkas Roland Creative Commons License 2006.10.10 0 0 13795

Azt, hogy milyen utmutatast ad egy ilyen intezkedes mar elirtam korabban: azt sugalmazza, hogy mondj le az egyik legalapvetobb jogodrol, a gyulekezesi jogrol. Azt sugalmazza, hogy semmi keresnivalod egy tuntetesen, meg ha bekesen veszel is rajta reszt, mert ha bevisz a rendorseg ugrott az allasod, meg mielott elitel a birosag.

 

Abban egyetertunk, hogy a csocselek az csocselek es van egy hatar a tuntetes es koztorvenyes gyujtogatas es fosztogatas kozott ami szerintem sem megengedheto.

 

Peter, lehet, hogy nem en latom messzirol a dolgokat, hanem Te nem mered kifejteni a velemenyedet. De azt, hogy feleslegesek a megjegyzeseim az visszautasitom. Ez egy forum es van olyan is hogy velemennyilvanitas szabadsaga. Ha Te mar azzal sem akarsz elni es lemondasz rola azt megertem, mert el kell tartanod a csaladodat, de tolem legyszi ne vedd mar el... 

Előzmény: Hamburger2 (13792)
dr_kotasz0831 Creative Commons License 2006.10.10 0 0 13794

Jajajjaj! Gongoljatok a FATVA-ra! Ki fognak moderálni, azt mehetünk a polidilibe... :(

 

Én

belic Creative Commons License 2006.10.10 0 0 13793
Hello!

Akik az utcan vannak, voltak nem a demokratikus allamberendezkedes ellen szervezkednek es tuntetnek.

Egyreszt itt alapvetoen nem a tuntetokrol volt szo, hanem a gyujtogato-fosztagato sopredek egy tagjarol, aki koztorvenyes bunozo (meg a Fidesz-MPSZ/MDF altal megvalasztott Koztarsasagi Elnok szerint is).

Masreszt az alkotmany es a demokratikus allamberendezkedes azt mondja ki, hogy az orszaggyullesi valasztason mandatumot nyert kepviselok valasztjak meg a kormanyt. Aki ezt a jogot el akarja venni, az a demokraciat es az alkotmanyossagot tamadja (akkor is, ha az eszkozei torvenyesek).

Bel
Előzmény: Farkas Roland (13787)
Hamburger2 Creative Commons License 2006.10.10 0 0 13792

Szervusz Roland!

 

Nekem is úgy tűnik, hogy egyre messzebbről látod a hazai eseményeket. Az ellentétes indulatokat és érzéseket már nem éled át. Szerintem is feleslegesek a megjegyzéseid. Noha az elhamarkodott parancsnoki intézkedéseket én is ellenzem, de jelen esetben igaza lett a VKF úrnak. Az ilyen döntéseket is fel kell vállalnia egy parancsnoknak, még ha kockázatosak is! Az idő őt igazolta és időben adott útmutatást a MH minden tagjának!

 

Üdv: Hamburger

Farkas Roland Creative Commons License 2006.10.09 0 0 13791

Nem, nem. Nem sertodottseg. Csupan egyreszt nem szeretem azt ha valakit azelott itelnek el mielott targyaltak volna a sorsarol. Masreszt meg ruhellem, ha ezzel szemben masoknak olyan privilegium jut, hogy akkor sem vonjak felelossegre ha tobbszoros hibat, ne adj isten buncselekmenyt kovet el.

 

 

tuzer Creative Commons License 2006.10.09 0 0 13790

Az utánad szóló kettő tényeket ír, Roland.

Ma már itt amnesztiát követelnek a gyújtogatóknak, akik hős forradalmárokká avanzsáltak.

Kezd úgy kinézni, hogy 100valahány rendőr provokációs céllal összeverte magát.

Előzmény: Farkas Roland (13787)
Némedi László __ Creative Commons License 2006.10.09 0 0 13789

Roland, kint korlátozott az információid, és ha csak tomcat blogjából tájékozódsz, akkor tényleg másként láthatod az eseményeket. Mi viszont élőben két szemünkkel láttuk a közvetítést, ahol "forradalmáraink" (köztük a katona is), mutogatta mit csinált, valamint láttam, ahogy egy kb 20-30 kilós betont vágtak a rendőrök közé. Lehet hogy voltak ártatlanok, de meg kellene érteni, hogy felszólítás után műveleti területen maradni azt is jelenti, hogy bevihetnek és ott lehet hogy nem gyógymasszázs a hozzáállás (miután pár száz rendőr sebesült meg (sokkal több mint tüntető)) (ha valami törvénytelen akkor lehet feljelentést tenni). Abban egyetértek, hogy talán meg kellett volna várni az elítélést a katona esetében, addig csak felfüggeszteni kellett volna, de tettenérés esetén talán nem muszáj kivárni...

 

Előzmény: Farkas Roland (13778)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2006.10.09 0 0 13788

Figyelj nem államellenes összeesküvésért rakták ki a szűrét.

 

Az, hogy még mosolyogva bele is mondja a kamerába, hogy mire készül, és mi van nála, az a mi méltatlanná tette az egyenruha viselésére.

 

Te belőled meg már megint a sértettség, és a mély megvetés sugárzik mindenki iránt, aki egyenruhát hord, és döntési pozicóban van.

 

Neharagudj, de ez szánalmas. A te ügyed óta bármilyen döntést is hoz a VKF az csak rossz lehet, és hibás, úgy hogy fogalmad sincs, hogy mire alapozta a döntését. Ezen a fórumon is csak ezt hangoztatod, hogy egy klasszikustól idézzek : éjjel nappal, reggel és este.

Előzmény: Farkas Roland (13787)
Farkas Roland Creative Commons License 2006.10.09 0 0 13787

Tok mindegy mi van a taskajaban, ez reszletkerdes...

 

Eleve azt kellene tisztazni mi az az allamellenes osszeeskuves. Egy kormanyellenes tuntetes messze nem az. Meg csak a parlamenti kepviselok elleni tuntetes sem az.

 

Akik az utcan vannak, voltak nem a demokratikus allamberendezkedes ellen szervezkednek es tuntetnek. Azt megteszik a maffiakapcsolatokkal rendelkezo kepviselok...

 

Nekem tobb iranybol is buzlik az egesz. 2 es fel evet kironi valakire kohajigalasert es masfelet mert levizelte Gyurcsany jelkepes sirjat? Ugyan mar...

Előzmény: Blue_Sky_007 (13781)
Magyar Néphadsereg Creative Commons License 2006.10.09 0 0 13786

Valahol megkell húzni a határt! Deha megvan a 25 év akkor sem biztos hogy elmegy. Nézd meg a sok tábornokot kb.80 aktív van belőlük valahol megkell húzni  határt!

Ja és tudtommal nem sok megy el de énis eljöttem 25 évvel.

Előzmény: Tiger205 (13784)
Tiger205 Creative Commons License 2006.10.09 0 0 13785

és még:

 

A honvédelmi miniszter közleménye

2006.10.06.

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség vezetése nevében mély megrendüléssel és őszinte együttérzéssel osztozok a szolgálatteljesítés közben életüket áldozott tűzszerészek elvesztése miatti gyászban. Katonáink tisztában vannak hivatásuk veszélyeivel, mégis szinte lehetetlen tudomásul venni, hogy kiváló szakembereket veszítettünk el. Ezúton fejezem ki részvétemet és együttérzésemet a tragikus baleset áldozatai családjának, munkatársaiknak és parancsnokaiknak.

Dr. Szekeres Imre
a Magyar Köztársaság honvédelmi minisztere


 

Dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter, élve hatáskörével, intézkedett az október 6-i tűzszerész-balesetben elhunyt katonák családjai részére soron kívül azonnali gyorssegély kifizetésére, amely az elhunyt katonák hathavi illetményének megfelelő összeg. A balesetben elhunyt tűzszerészek temetéséről a Honvédelmi Minisztérium gondoskodik.


Halálos tűzszerészbaleset – sajtóközlemény

Az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tűzszerészeit október 6-án, pénteken 12.30 órakor tragikus baleset érte, miközben egy második világháborús robbanótestet helyeztek el az annak megsemmisítésére kialakított gödörben. Hárman – egy hivatásos és két szerződéses katona – azonnal meghaltak. Negyedik társuk (szintén szerződéses katona) súlyosan megsérült, őt mentőhelikopterrel az Országos Baleseti Intézetbe szállították. A gépkocsivezetői feladatot ellátó ötödik társuk nem tartózkodott a robbanás közelében, így nem sérült meg.

Előző nap, október 5-én Oroszlány és Környe között második világháborús robbanószerkezeteket találtak. Többet a helyszínen felrobbantottak, a kevésbé veszélyesnek látszó – ki nem lőtt – robbanószerkezeteket biztonságba helyezték, hogy a felfedezésük helyszínétől pár kilométerre lévő zámolyi homokbányában október 6-án megsemmisítsék. A feladatot a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tűzszerészcsapata végezte – összesen négy fő.

A felrobbant szerkezet egy második világháborús, 76 milliméteres repeszgránát volt. A baleset körülményeit a rendőrség és a katonai ügyészség – szakértők bevonásával – vizsgálja. Havril András vezérezredes, a HM Honvéd Vezérkar főnöke intézkedett egy bizottság felállításáról, a szakmai vizsgálat megkezdésére.

Előzmény: Tiger205 (13783)
Tiger205 Creative Commons License 2006.10.09 0 0 13784

"Ilyenkor sok katona gyorsan elmegy nyugdíjba az év végéig?"

 

Tudtommal IGEN sok tiszt!!! - Akinek megvan a 25 éve

 

TGR

Előzmény: RIKA424 (13780)
Tiger205 Creative Commons License 2006.10.09 0 0 13783

hogy tisztességesek legyünk:

forrás: honvedelem.hu

 

Gyászol a Magyar Honvédség

2006.10.09.

Tragikus balesetben bajtársaink vesztették életüket. Baksa Tamás főtörzsőrmester, Lengyel Krisztián szakaszvezető, Tarcsi Zsolt őrvezető. Három fiatal életet követelt a sors kegyetlensége. Fiatalok, bátrak, hívatásukat teljesítették, hazájukat szolgálták. A döbbenet, a fájdalom, a visszafordíthatatlanság keserű tehetetlensége határozza meg érzelmeinket. Jövőnk pótolhatatlan részét vesztettük el fiatal életükkel. Ismerjük, éljük a katonasorsot, vállaltuk összes veszélyét, jól tudjuk, békeidőben is minden lépésünket kíséri a sors szeszélye. Mindent megteszünk, hogy megvédjük ettől a polgárokat, társainkat, önmagunkat. Erre készültek bajtársaink. Megállítani a háború időzített pusztítását, ártatlan életeket megmenteni, ártalmatlanná tenni a fenyegető életveszélyt. Ezt tették nap, mint nap. Nem tudjuk megmondani, hány életet mentettek meg hívatásukat szolgálva, amikor aknákat, lőszereket hatástalanítottak, esküjükhöz híven életük kockáztatásával is óvták életünk biztonságát. Tisztelet, és hála jár nekik és mindazoknak, akik nap, mint nap vállalják ezt a veszélyt, akik holnap is elindulnak, hogy pusztító eszközöket tegyenek ártalmatlanná. Nem tudjuk meg nem történné tenni a tragédiát. Csak a lelkünket adhatjuk a gyásznak és tetteinket, amelyekkel tartozunk katonatársainknak áldozatukért, hogy megállítsunk minden pusztítást, ami hatalmunkban áll, és bátor bajtársaink emlékével szolgáljuk a hazát.

Havril András vezérezredes

 

Előzmény: _maestro_01 (13760)
Magyar Néphadsereg Creative Commons License 2006.10.09 0 0 13782
A tiszta látás érdekében a bátyád katonatiszt?
Előzmény: RIKA424 (13780)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2006.10.09 0 0 13781

Tudjuk, hogy hany artatlan nezelodot vitt be a rendorseg, azt is, hogy milyen banasmodban volt reszuk...

 

 

 

S náluk is volt rohamsisak a táskájukban?

Előzmény: Farkas Roland (13778)
RIKA424 Creative Commons License 2006.10.09 0 0 13780

A bátyám katona.

Érdekelne, hogy hogyan érinti a katonákat ha január elsejétől megszűnik a korkedvezményes nyugdíjazás?

Akkor nekik is 62 éves korukig kell szolgálni?

Ilyenkor sok katona gyorsan elmegy nyugdíjba az év végéig?

Farkas Roland Creative Commons License 2006.10.09 0 0 13779

Nagyon jo iras Havril Andras vkf-tol az uj honvedsegi szemleben. Egy dolgot felejt csak el, hogy a vezetokbe vetett bizalom nem a kommunikacion all vagy bukik, hanem, hogy a beosztott felnez-e a parancsnokara, mert tiszteli elert eredmenyeiert. Megfelelo embert a megfelelo helyre elv. Ja es tisztesseges elomeneteli rendszer.

 

A kommunikacio meg csak reszmegoldasnak sem eleg...

 

 

".... Ez a felfogás a bizalmatlanságon alapuló vezetési stílusban testesült meg, amely valójában nem a magyar haderő szolgálati kultúrájának terméke, hanem oktrojált, ráerőszakolt, átvett beidegződés. Valóságos eredete a kezdeti pártállami időszakra nyúlik vissza, amely áthatotta a politikai, gazdasági, társadalmi élet minden területét és így beivódott a katonai vezetésbe, szolgálati kultúrába is.
Lényege abban testesül meg, hogy a különböző vezetői szintek pozícióit betöltő személyek a lehető legnagyobb hatalmat koncentrálják, a legtöbb információval kívánnak rendelkezni, melyeket csak csekély mértékben osztanak meg beosztottaikkal. Alárendeltjeik felkészültségében, képességeiben nem bíznak, ezért a lehető legkevesebb önállóságot biztosítják számukra. Vezetési, irányítási stílusuk döntően feladatorientált, azaz a feladatok mellett a végrehajtás mikéntjét is meghatározzák. Ez a vezetői magatartás teljesen természetesen kezeli a hatásköri túllépést, illetve az alárendeltek hatáskörének csorbítását. A rendszerváltozás óta eltelt több mint másfél évtized haderő-átalakulási folyamatait a bizalmatlanságon alapuló parancsnoki-vezetői magatartás túlélte, ezzel jelentősen fékezte a pozitív társadalmi folyamatok haderőbeni érvényesítését. A polgári demokrácia és piacgazdaság értékrendjén felnőtt fiatal parancsnoki állománnyal való ez irányú foglalkozás elsikkadt a haderő-átszervezések aktuális feladatainak szövevényében. A katonai tanintézetekből kikerült fiatal parancsnoki állomány a vezetővé válás folyamatában átvette a megrögzött szokásokat, elavult gyakorlatot. Nem ismertük fel időben, hogy a korszerű haderő építésében a szervezeti, felszerelési, kiképzési keretek, feltételek mellett mennyire fontos szerepe van a szellemiség, a szolgálati kultúra fejlesztésének. Nem ismertük fel, hogy ebben kulcsszerepe van a fiatal parancsnoki állománynak. A „Párbeszéd” feltárta, hogy a jövő haderejének kialakításában a különböző szintű parancsnokoknak, katonai vezetőknek kell élére állni a folyamatoknak. Ahhoz azonban, hogy a parancsnok magabiztos vezetője, irányítója legyen a megújulásnak, a modernizációnak, a katonai szervezetben betöltött pozícióját, szerepét határozottan erősíteni kell.
A bizalmatlanságon alapuló vezetést fel kell váltani a bizalomra épülő vezetési stílussal. A bizalomra épülő vezetés tiszteletben tartja a jogszabályokban meghatározott hatásköröket, kompetenciákat szükségtelenül nem von magához, megfelelő és elegendő önállóságot biztosít, serkenti az önálló gondolkodást és a kezdeményezést.
Az információkat differenciáltan kell kezelni, rendelkezésére bocsátani annak, akinek szüksége van rá, a szükséges mértékben és mélységben. A korszerű vezető alárendeltjei felkészültségében, képességeiben megbízik, meggyőződése, hogy a megszabott feladatokat lelkiismeretesen elvégzik. Ezért vezetési-irányítási stílusa döntően célorientált, amely azt jelenti, hogy megjelöli az elérendő állapotot, de az odavezető utat (a részfeladatok és módszerek meghatározását) az alárendelt parancsnokokra bízza. Mindebből következik, hogy a hatáskörök védelme, a követelmények érvényesítése és a feladatok számonkérése a mindenkori elöljáró joga és kötelessége. Ezzel együtt jár az a felfogás, hogy a szolgálati út kétirányú, azt nemcsak az alárendeltnek, hanem a vezetőnek is be kell tartania. A szolgálati út megsértése, a belső tájékoztatás és kommunikáció elhanyagolása tartósan elfedheti a katonai szervezet működési zavarait."

Farkas Roland Creative Commons License 2006.10.09 0 0 13778

Eloszor is mely egyutterzesem a csaladtagoknak. Borzaszto ami tortent...

 

Nem tudom miert szaporodnak meg a bal es halalesetek a tuzszereszetnel. Remelem, ezek az esetek csak a veletlenen multak. Bar sajna ezt ketlem... Ma "nemigazorszag"-ban vagy a halott tuzolto, vagy az utolso meterologus a hibas, magasabb szinteken senki...

 

A kerdesedre valaszolva Blue, azt kell mondanom, hogy most, hogy birosagi hatarozat van a katona ellen (ugyan meg az sem jogeros ha jol tudom) mar utolagos legitimaciot nyert a vezerkar fonok elkapkodott dontese, de csak reszben. Tudjuk, hogy hany artatlan nezelodot vitt be a rendorseg, azt is, hogy milyen banasmodban volt reszuk... Mi lenne most abban az esetben, ha a fiut felmentik???? A VKF-nek csak szerencseje volt.

 

 

Előzmény: Blue_Sky_007 (13740)
Princ of Carpatia Creative Commons License 2006.10.09 0 0 13777
Üdv Topiklakók!
F...@ lészen, (vagy mán az is) a "harci morál" afgániában :-(( !
No, így higgyen az embör annak amikó asszonnyák, hogy nem csökken a csapatok létszáma! :-(( !
Öreg Csóka
Előzmény: belic (13775)
st_patrick Creative Commons License 2006.10.09 0 0 13776

Szia!

Lényegében igen. Erről persze valószínűleg értesülnek - az otthoniaktól? És hivatalosan? Nem tudom Kuruc erre célzott-e.

Az eset morális vonzata ismerős. Sajnos.

Előzmény: belic (13775)
belic Creative Commons License 2006.10.09 0 0 13775
Sziasztok!

Jol ertem, hogy az Afganisztanban szolgalo katonainknak megszunik a helyorseguk, mire hazaernek?
Ez nagyon durva. :-(

Bel
Kuruc71 Creative Commons License 2006.10.09 0 0 13774

Nem az én tisztem ezt itt közreadni .

 

A kérdésed első részére hogy önnáló vagy nem azt meg nem is tudom.

Előzmény: st_patrick (13773)
st_patrick Creative Commons License 2006.10.09 0 0 13773

Ajaj! Nem tudod véletlenül, hogy:

Önálló alakulatként vagy mint 5/24?

Mi írható itt le a módszerek részletezéseként?

Fenyeget-e még valahol bezárás?

Előre is köszi!

 

Előzmény: Kuruc71 (13772)
Kuruc71 Creative Commons License 2006.10.09 0 0 13772

Mennek Debrecenbe !

 

No már aki tud ott a családjának egzisztenciát teremteni.

És a módszer ahogy csinálták az is megalázó, lenéző, semmibe vevő !

Előzmény: st_patrick (13771)
st_patrick Creative Commons License 2006.10.09 0 0 13771
Na ne már!! Eger bezár? Remek... Ez kész tény?
_sisu_ Creative Commons License 2006.10.09 0 0 13770
Ezaz, szerintem még Szolnokot is be kéne zárni, úgy lenne a tuti. Utána Tatát. Mily színes és izgalmas vízió ez... De valamit meg kell hagyni! Kell hogy valakik a Honvédelem Napján tömegoszlatási bemutatót tartsanak. Vagy már a látszat sem fontos? De! Mert ha még szépen becsomagoljuk a sz*rt, el lehet azt adni! Valameddig...!
Előzmény: Tiger205 (13769)
Tiger205 Creative Commons License 2006.10.08 0 0 13769

Miért ne Eger?

 

Végülis nem az MSZP-s jelölt lett a polgármester!

ELE jelöltje nyert.

 

 

Amúgyis, kinek kellenek már a katonák?

Főleg a felderítők...kiknek derítsenek fel?

:o(

 

TGR

Előzmény: _sisu_ (13764)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!