Keresés

Részletes keresés

oltig2 Creative Commons License 2006.12.11 0 0 15091

Stylist

 

A jelek szerint Teged nem lehet meggyözni. Ha nem latod a parhuzamot vietnami es afganisztani haboru befejezese között, akkor felesleges is gyözködni teged, hogy ad fel az elfogultsagodat. Arra azert kivancsi leszek, hogy mekkora gyözelemkent fogod beallitani, ha az amerikai csapatoknak el kell hagyniuk majd Irakot. Attol, hogy a katonakat nem verik peppe, azert meg el lehet veszteni egy haborut! A peppe veres egyebkent Afganisztanban sem törtent meg az oroszokkal. Ott is a politikusok döntöttek a kivonasrol. Hasonlo es mas okok miatt, mint hajdanan az amerikaiak Vietnam eseteben. Egy a lenyeg: A katonaknak vissza kellett vonulniuk, minden korabbi sikerük ellenerre.  

recon Creative Commons License 2006.12.11 0 0 15090
Köszi a választ! Tiszta minden.
Előzmény: Zicherman Istvan (15089)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2006.12.11 0 0 15089

OFF

 

Mail ment

 

OFF

Előzmény: recon (15088)
recon Creative Commons License 2006.12.11 0 0 15088
poltib@freemail.hu
Előzmény: Zicherman Istvan (15087)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2006.12.11 0 0 15087
Magánban.
Előzmény: recon (15078)
dűzni Creative Commons License 2006.12.11 0 0 15086

Az egyik kollégám 15 évig élt és dolgozott Németországban.Már néha sörözhetett a benszülöttekkel is.

Éles élet helyzetekben, "maguk között " most is úgy érzik van alapja az "űbermens" nézeteiknek.

Kollégám szerint, ilyenkor roppant gyorsan helyükre kerülnek a dolgok, csak valamelyik "auslander" -nek kell ártatlanul megkérdeznie, hogy a primitív oroszok akkor hogyan....

Állítólag ezt még ma sem tudják elviselni, lenyelni, megérteni ...

Pedig valaki mondott valami ilyet:A tények makacs dolgok.

:-)

Én szerettem az orosz technikát. A hibáit is.

Előzmény: Bujazliz (15085)
Bujazliz Creative Commons License 2006.12.11 0 0 15085
Üdv

Meglehetősen "szemellenzősek" a hozzászólásaid, amelyek az amerikai technika, gondolkodás magasabbrendűségéről szól.
Valószínűleg olyan környezetben éltél, vagy élsz, ahol nem kapsz elég információt más nemzetek, országok, emberek eredményeről, gondolkodásáról.
Az itt megszólaló egykori katonák olyan technikákat kezeltek, amitől - ezt sosem tagadva a másik oldalon - a Lajtától nyugatra féltek, olykor rettegtek.
Sorkatona koromban találkoztam olyan - azóta már meghalt - magyar vadászpilótával, aki bizony F-4-est és B-52-st lőtt le Vietnámban. (Akkor is voltak önkéntesek nem csak ma, de az akkor nem volt publikus).

Nem kell lefitymázni azt ami nem amerikai.
Előzmény: Stylist (15081)
arpapa Creative Commons License 2006.12.11 0 0 15084

én tettem volna.

 

helyesen: én nem tettem volna. 

Előzmény: arpapa (15083)
arpapa Creative Commons License 2006.12.11 0 0 15083

 "személyes sértésnek, ha az emberek többségének nem az űrtechnológia jut az eszébe a Scud-ról és társairól"

 

persze, hogy nem veszem személyes sértésnek, ma én is kiröhögném magam a techikán, mai ésszel,

de nem röhögnék a módszereinken, a tehetségünkön, és bizony azt a sok koponyát amit szélnek zavartak, én tettem volna.

a legnehezebb, a történelmet az adott kornak megfelelően szemlélni, te is csak a mai szemléleteddel sajnálsz le, ha én lettem volna a parancsnokod, most nosztalgiával gondolnál rám, sétálj át az  MN1480 topicba, és meglátod, a volt sorkatonák nem olyan élményekről beszélnek, amit te tapasztaltál, és még bizony büszkék is ránk és a szolgálatukra, így aztán széles ívben teszek arra, hogy te most az én tecnikámról nem az űrtechnnikát definiálod.

 

kisgyerek mondta nekem, van videójátéka, a partraszállásról, és lehetek német is.

-és győzhetek is kérdeztem?? persze!

ekkor ment el a kedvem az egésztől és az én gépemen a sakkon kívűl más játék nincs.

 

még egy dolog: a barbár ruszki legyőzte a világ legjobban kiképzett katonáit, te írtad valami waffen akárkiket!

most akkor, a waffen akármi mégsem volt a legjobb, vagy ha az volt, akkor a barbár rohadtul nagy tettet hajtott ám végre szerintem!!

a legjobbat legyőzni, nem semmi!! /tudom amerika adott mindent /

hát ennyi!!

árpapa  

 

Előzmény: Stylist (15081)
Stylist Creative Commons License 2006.12.11 0 0 15082

Tiger205 wrote:

"Össszetartó közösség - (leszerlés után is!!!) gondoskodnak egymásról - és az országuk is róluk..."

 

Bizony-bizony! De ugyanez a helyzet a Francia Idegenlégiónál is! Bizonyos szolgálati idő után soron kívüli francia állampolgárság, értékálló állami nyugdíj, franciaországi gyógykezelés, szükség esetén drog-, és alkohol leszoktatás, élethossziglani nyilvántartás, összetartó bajtársi közösségek, ( Magyarországon is! ) speciális hitel felvételi lehetőségek, stb. Ezért ajánlgattam őket J.D.-nak is, de nem kért belőlük, pedig magamban már el is költöttem a toborzási jutalékot... :-)))

Üdv:   

Előzmény: Tiger205 (15070)
Stylist Creative Commons License 2006.12.11 0 0 15081

Bár reggel még azt ígértem, hogy read-only üzemmódba váltok, de sajnos mégsem bírom ki, pechetek van! :-)) Viszont legalább el lehet könyvelni, hogy nemcsak rosszindulatú vagyok, hanem következetlen is... :-))

 

arpapa wrote:

"Kedves barátom, azért mert utálunk valakit, az nem jelenti, hogy minden rossz!"

 

Kedves barátom, én nem utálok senkit, tőlem rétóromán is lehet. Egyszerűen van egy kialakult véleményem valamiről, amelyet észérvek (!) hatására megváltoztatni is hajlandó vagyok. Tehát, ha Z.I. felsorol pár olyan Specnaz akciót, mint amilyeneket Tiger volt szíves említeni az S.A.S. kapcsán, akkor megemelem a nemlétező kalapom, hogy milyen fasza gyerekek is ezek az oroszok. De az nálam nem érv, hogy sehol nem dokumentált titokzatos békaemberekre, meg felrobbantott amerikai hadihajókra mutogatunk, meg persze minden titkos a mai napig, nehogy a gaz imperialisták megtudják, hogyan kell Búvár Kundokat képezni. Vagy szerinted méltányos mondjuk a geostratégiai kérdéskörben általam képviselt vélemény relevanciáját attól függővé tenni, hogy részt vettem-e annak idején a sorkatonai szolgálatnak kinevezett bohóckodásban? Ugyan már...

 

"Amerika az egyelen ország, amely egy vesztes háborúból győztes filmeket csinál, ha vietnamra gondolok!"

 

Lehet, hogy ezzel a véleményemmel megint vitát robbantok ki, de ha belegondolsz, a vietnami háborút sokkal inkább érdekérvényesítési kudarcként lehet meghatározni, mint katonai vereségként. Ugyanis nem az _erő_ fogyott el, hanem a szándék a háború folytatására, amelynek fő oka az amerikai közvélemény egyre fokozódó háborúellenessége volt. Te is tudod, hogy a légifölény végig az amerikaiaké volt, tehát simán megtehették volna, hogy a B-52-esek a szárazföldi kivonulás után, masszívan visszabombázzák őket a középkorba, Hanoi-tól Saigon-ig. Csak értelme nem lett volna, mert csak ráerősített volna a már amúgyis meglévő "szegény ártatlan Viet-minh, vs. brutális amerikai agresszor" sztereotípiára! Ebbe fáradtak bele az amerikaiak, nem az "életüket mentették" a hadműveletek felhagyásával...

 

"Ruszki technikával dolgoztam húsz évig, nem jöttünk le sohasem a "pályáról" meghibásodás miatt, viszont minden dublírozva volt."

 

Biztosan rohadt demagógia amit mondok, de ha Pershing II. rakétákkal dolgoztál volna, akkor sem kellett volna lekullognod a pályáról meghibásodás miatt. Azt, hogy volt-e duplikálva az amerikai technológia is, őszintén szólva nem tudom, de ha nem, akkor az azért volt, mert anélkül is megbízhatóan működött. Minden elismerésem, hogy neked ennyi eltelt idő, és a méltatlan bánásmód ellenére is így jönnek le a dolgok, de ugye nem veszed személyes sértésnek, ha az emberek többségének nem az űrtechnológia jut az eszébe a Scud-ról és társairól? :-))

 

"Amit a géppisztolyról írsz: már azt a reklámot is utálom ami úgy kezdődik: "az igazi német minőség!!" 

 

Úgy hallottam, hogy összebarátkoztatok Kuruccal, szerintem kérdezd meg a véleményét, hogy mennyire urban legend a Kalasnyikov német eredete, ő nagyon vágja az ilyesmit. De még ezzel _sem_ állítottam be pejoratívnak M. Kalasnyikovot, mert abban elvitathatalan tehetsége volt, hogy felismerte a szar között az igazgyöngyöt, és azután voltak ötletei a továbbfejlesztésére is...

Üdv:  

 

Előzmény: arpapa (15063)
recon Creative Commons License 2006.12.11 0 0 15080
A jó tiszthelyettes a papírmunkához IS ért. Sajnos ez a rendszerünk velejárója, ha jó, ha rossz. Ez egyébként attól is függ, hogy mit értünk papírmunka alatt. Lőszer igénylés nélkül nincs lövészet, robbanóanyag igénylés nélkül nincs robbantás, híradó anyagigény nélkül nincs rádiózás és még sorolhatnám. Így működik ez máshol is, nem csak nálunk. Tehát véleményem szerint a jó tiszthelyettes nem csak vágja az általa oktatott témát, hanem képes felkészülni a foglalkozás megtartására (ebbe beletartozik a fogjegy megírása is), képes megigényelni és lepapirozni a szükséges anyagokat és képes színvonalasan megtartani a foglalkozást. Így teljes a munkánk és így van arra is a legnagyobb esélyünk, hogy a rendszer velünk és ne ellenünk dolgozzon (a saját magunk biztosításáról már nem is beszélve).
Előzmény: Törölt nick (15079)
recon Creative Commons License 2006.12.11 0 0 15078

Üdv!

 

Ez a kép nem jelent semmit. Nekem is van egy saját magamról, mégsem tanítottam ott senkinek semmit. Ezzel szemben a SWCS-en rengeteg külföldi hallgató megfordul, köztük a volt VSZ és a volt szovjet tagállamok katonái is. Nem mint oktató, hanem mint "tanuló". Ha konkrét információd van róla, hogy mit oktattak Oroszok Bragg-ben, akkor én személy szerint kíváncsi lennék rá!

Előzmény: Zicherman Istvan (15042)
oltig2 Creative Commons License 2006.12.11 0 0 15077

Stylist

 

Mivel regebbi roka vagy itt, mint en, ezert batorkodtam azt hinni, hogy tisztaban vagy ZI hatterevel. Amikor felbukkan a forumokon egy olyan kaliberü fazon, mint ö, akkor en utana szoktam jarni - regi kifejezessel "lekaderezem"! :) Elnezesedet kerem, mert lehet, hogy mashol olvastam rola, amiket mondtam es nem ezen a topicon. A neten egyebkent tenyleg nem szoktak a masik helyesirasat javitgatni, mert mindenki tudja, hogy gyorsan születnek a hozzaszolasok es kapkodva. - Avval en sem tudok egyet erteni, hogy ha valami orosz, akkor az feltetlenül rossz. En is szeretem kritizalni az oroszokat, de ennek ellenere tisztelem öket, mert sok területen verik meg a legkivalobb hadsereg katonait is. A sajat katonai es politikai vezetesükröl az orosz (ex szovjet) katonak sem tehetnek! Ők is a munkajukat vegzik. - Az ideologia es a propaganda mindenhol ott van, legyen szo akar az USA-rol, akar az oroszokrol. Ne hidd, hogy azok a legmegbotrankoztatobb epizodok az USA hadseregenek eleteben, amelyeket a hivatalos honlapjuk forumain olvashatsz! Amikröl ott irhatnak, azok nagy többsege mar korabban megszellöztetett problemak, amelyeket kar is lenne tagadni. (Ez is PSYOPS - taktika!)  Megint csak naivitas lenne ezt hinni, hogy ott nincs komoly cenzura, ami termeszetesen biztonsagi alapokon nyuszik. Az viszont teny, hogy nalunk jelenleg meg ilyen szintü öszinteseg sincsen! :( -  En is akartam utalni azokra a müalkotasokra, amelyek soran az USA kudarcba fulladt müveleteit - ha mas nem, akkor - erkölcsi gyözelemnek allitjak be. (Gondolom, hogy magadtol is tudsz nehany ilyen müveletröl es nem kell felsorolast tartani.) De nem teszem, mert ugy gondolom, hogy ez is mindenhol altalanos jelenseg. De ezzel Neked is tisztaban kell lenned. ZI szinten nagyon elfogult. Az ö mentsege, hogy ö az orosz hadseregben megjart egy ket forrobb helyett es sok olyan baratja es ismeröse van, akik meg több ilyen helyet megjartak, hogy azokrol ne is szoljunk, akik mar nincsenek közöttünk. ZI jo katona volt, mert hitt abban, amit csinalt, hitt a fegyvereiben, a kikepzeseben, a tarsaiban.... Ugyanugy, mint ahogy az amerikai katonak is teszik! :) Ezt kell megtanulnia a magyar katonanak is. De hol vannak ök ettöl?

 

Ne itelj, hogy ne iteltess! (Kezdhetnem magammal!)

 

Münci Creative Commons License 2006.12.11 0 0 15076
Möszjő Stylist!

Bocs, hogy beleugatok, de!
Én úgy tudom, hogy Irakban sincs teljesen rendben minden. Néha robbantgatnak, néha lőnek. És sok amerikai ki akar vonulni onnan.
Afganisztán hasonló. Rengeteg pénzbe kerül, és még így sincs teljesen rendben :-( Meg szergejék sem 2 év alatt lettek kiutálva. Ráadásul most az afgán ellenállást nem támogatja egy kiapadhatatlan pénztárca.
Az irakit talán támogatja, a csecsenhez hasonlóan (?)
Ami az elérhető forrásokat illeti: az esetleges orosz sikerekről (ha voltak egyáltalán) a nyugati média nem fog dicshimnuszokat zengeni. Az oroszok meg mindig "tartózkodóak" voltak.
Grenadát és Afganisztánt meg SzVSz nem lehet egy napon említeni.
Ettől függetlenül van igazság a soraidban (akár igazad is lehet!) de SzVSz nem vetted figyelembe az összes árnyalatot, vagy legalábbis írásod alapján én így érzem.

Tisztelettel, Münci
Előzmény: Stylist (15024)
st_patrick Creative Commons License 2006.12.11 0 0 15075

Üdv Mindenkinek!

Ezen a héten is segítséget kérnék néhány eszköz beazonosításához, hátha van még türelmetek hozzá. Ha úgy érzitek, hogy nagyon kezdeném szétoffolni a topicot a kérdezősködéssel, a címem: st_patrick@freemail.hu

A kérdés: volt-e ilyen a MN/MH állományában, ha igen, mi tudható róla, esetleg valami anyagotok van-e? (Széttúrtam már az internetet, a mai nappal feladtam:-( )

Sajnos hosszú a lista:-(

 

ZIL-151/157-en:

LOTOS

R-820

R-821

R-822

R-824

R-825

 

UAZ-450/452-n:

R-839

R-849

 

GAZ-66-on:

R-845

 

ZIL-130-on:

R-831

SzKP-9

 

ZIL-131:

R-844

 

BTR-en:

R-409BM

R-156

R-975

 

Vezetékes kategória ami tuti hogy volt:

HÍR-1 

ETNV

TKV

TNV-600

Csepel kábelfelszedő gk

 

Amiben nem vagyok biztos:

P-220

P-222

P-225

P-226

P-233

P-238

P-244

P-299

LUCS-fénytechnika

 

Napjaink kategória ha nincs benne hadititok:

PK-1/G

PK-2/G

PK-3/G

PK-4/G

HEL/G

MK/G

Ural alvázú híradótechnika

 

Hát ennyi. Minden segítséget köszönök!

stp

 

Galahed_ Creative Commons License 2006.12.11 0 0 15074

"F-18 pilóta lefutotta a tengerészgyalogost....Ha MARINES pilóta volt, nem helyes a mondat."

 

nem, nem marines volt, akkor azert azt irtam volna a rend es tisztesseg kedveert.

Előzmény: Tiger205 (15070)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2006.12.11 0 0 15073

Tiger, bármikor.

Jelentkezek is hamarosan.

Granada?

John Carpenthernek volt egy nagyon jó könyve a granadai akcióról /az ürge valamikor a Pentagon analitikusa volt, rendkívül részletesen tárgyalja az akció előznényeit, kronológiáját és következményeit. Gondolom a neve felvett álnév./ Ezenkívül Budapesten valahol megvolt az Amerikai Vezérkari akadémia által kiadott kiskönyv, amely szintén a témával foglalkozik, méghozzá kizárólag műveleti és technikai szinten. Meg kéne nézni, hogy hová tettem /szerzőre és pontos címre most nem emlékszem/.

Ezenkívül volt egy cikk erről valamely régi ,,Honvédelem" számban.(80-as évekből) Meglepő, de ideológiai sallang nélkül szintén kizárólag a műveleti részét tárgyalta.

 

OK, jelentkezem.

 

Tisztelettel:

Z.I.

 

P.S.: A ,,síró tengerészgyalogosról" valóban alpári volt részemről, röstellem is.:((( 

Előzmény: Tiger205 (15070)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2006.12.11 0 0 15072

Hm:))) Kire-kire, de rád nem számítottam:)))

Este 6-kor legyél telefonközelben, hívlak.:))

Remélem mindened megvan:)

 

Ja, és ha magánjellegű dolgot írsz - tedd mellé, hogy OF.

 

Adás vége.:)

Előzmény: MiciMacc (15069)
Tiger205 Creative Commons License 2006.12.11 0 0 15071

ez szolgálati közlemény volt?

tanács: használd az OFF jelzést !

:o)

 

TGR

Előzmény: MiciMacc (15069)
Tiger205 Creative Commons License 2006.12.11 0 0 15070

Szia István!

 

És velem hajlandó vagy eszmét cserélni?

:o)

Akkor mondok egyet én is : Grenada

:o)

 

Kérlek írj magánba a tiger205 kukac freemail pont hu-ra, mert a csecsen kérdéskör lesz újra téma a HT DU-, s szeretném, ha te is ott lennél!

Meg lenne kérdésem a tisztítótűz c. filmmel kapcsolatban is!

 

Láttál síró tengerészgyalogost.... nos ... és melyik ország melyik haderőnemének vagy különleges alakulatának tagját nem láthattuk sírni?

Ez nem volt szép tőled!

Ha a legjobb barátod frissen csonkolt lábát kell bekötözni, miközben nyugtatod őt, pedig sejted, hogy meg fog halni, talán te is elpityeredsz nem?

 

MÁS

F-18 pilóta lefutotta a tengerészgyalogost....Ha MARINES pilóta volt, nem helyes a mondat.

Minden tengerészgyalogos lövész ! (Every Marine is rifleman!)

AZAZ mindnek - beleértve a Commandant- ot (parancsnokuk),   az írnokot és a vadászpilótát is - teljesíteni kell a fizikai követelményeket és a lövészeti (igen szigorú) gyakorlatot!!!

És ott nem lehet kiváltani gyaloglással (ritka látvány is a pocakos TGY főtiszt nem?)

 

 

 

 

Szia Stylist!

 

Nem hiszem, hogy jó lenne keverni egy (általad is szépen kifejtett ) haderőnemet (USMC) egy különleges bevetésre kiképzett ezreddel (S.A.S.) amely létszáma 4*4*16 fő - nem mérhető még csak egy egy normális ezredhez sem.

A SAS feladata mára főleg a terrorelhártás lett.

Persze a 21st és 23rd ezred is SAS (nevében) de te sem róluk beszélsz.

A 22nd amelyik Hereforban állomásozik - az igazi SAS.

 

SAS (Who dares, wins!)

Igen, nekem nagy kedvenceim (mint különleges egység)

- multjuk a II. VH-ra vezethető vissza

- azóta is helyt álltak (Malájzia, Omán,  egyéb Afrika, Iráni követség London 1980-  (leghíresebb akció), GSG-9 segítése, Afgán, Irán (mindkettő) és Falkland is -- bár ott két nagyon súlyos hiba is történt, a helikopter balaeset során elszenvedték eddigi legnagyobb veszteségüket. 

- nekem kedvencem az Omani (Dhoraf) bevetésük...

- jó  a struktúrájuk (négy század A,B, D, G) a "sabre" századokon belül 4 db 16 fős spec. szakasz van (Air Troop, Boat Troop, Mobility Troop, Mountain Troop) melyek a nevülből adódódan kiemelkedőek valamiben.

- a kiválasztás és képzés kőkemény (esetleg erről egy alőadást is érdemes lenne tartani)

- össszetartó közösség - (leszerlés után is!!!) gondoskodnak egymásról - és az országuk is róluk (pl. a kitakart arcuk a képeken 30 év múltán is - akinek nincs kitakarva, na, az halt meg azóta...)

 

ennyit fejből,

 

bocs a hosszú hsz maitt,

 

üdv:

TGR

Előzmény: Zicherman Istvan (15054)
MiciMacc Creative Commons License 2006.12.11 0 0 15069

Szia Patek!

 

Nem tudtam, hogy hol keresselek, de megtaláltalak.

Bocs, hogy itt, de e-mailod megváltozott, a szüleid pedig nem adták meg a telefonszámodat, mivel nem ismernek.

 

Adj valami elérhetőséget. Eránál elérhető vagyok. Leszereltem, most jöttem haza.

Kíváncsi vagyok a vén pofádra:))

 

Ha nem esik le, hogy ki vagyok:

La Bamba:))

 

Előzmény: Zicherman Istvan (15058)
MiciMacc Creative Commons License 2006.12.11 0 0 15068

...test

 

Elnézést.

Tiger205 Creative Commons License 2006.12.11 0 0 15067

Nekifutok még egyszer!

 

USMC  alatt gondolom TE a Force Recon-ra gondoltál.

Az egész Marines-t  - még az olyan elfogult tengerészgyalogos fan-oknak is, mint én - nem lenne helyes különleges kiképzésű alakulatnak tekinteni (márcsak ezért sem, mert alapveetően mégis egy hadtest, amely mára már fegyvernem lett).

 

üdv:

TGR

Előzmény: Tiger205 (15066)
Tiger205 Creative Commons License 2006.12.11 0 0 15066

Szia!

 

USMC  alatt gondodlom a Force Recon-ra gondoltál.

Az egész Marinest  - még az olyan elfogult tengerészyalofos fan-oknak is, mint én - nem lenne helyes küülönleges kiképzésű egységnek tekinteni.

A Force Recon viszont tényleg "ott van".

 

semper fi,

TGR

 

 

 

 

Előzmény: Stylist (15015)
Tiger205 Creative Commons License 2006.12.11 0 0 15065

Szia JD!

 

1/

Grat a tanfolyam elvégézéséhez!

A jövő évi Szt. Lászlón így valszeg nem arról fogunk beszélni, mint idén  :o)

bár a szervező akkor valószínüleg más lesz.

S ha már Hamburger szóba került, akkor hadd írjam le (róla semmit nem akarok írni, mert  - egyrészt a többi barátom már leírta, másrészt nem lenne fair, mert én TÉNYLEG elfogult vagyok), hogy hál' Istennek a seregban azért többen is vannak, akik hasonlóan gondolkodnak.

Most az év végén jelentős főtiszthullás lesz a nyugdíj rendszer változása maitt.

S sajnos sok jó ember elmegy, sok nem idevaló is.

S így vegyük úg, hogy ez szükséges folyamat, melyben épp az említet modern gondolkodású, jó hozzáállású ember lép előre!!!

 

2/

a film végén a cutter helyett én az alábbiak közül választanék a helyedben.

Editor

Film Editor

Film Edited by

 

a cutter mást csinál, de erről majd szóban, amikor megskubizom a felvarródat!

 

3/

Nem említetted, de nekem a tanfolyam sokban a Navy Seal kiképzéshre emlékeztet (pl. a harang).

láttad a G.I. Jane c. filmet?

Több okból kérdem!

 

 

üdv:

TGR

 

 

 

Előzmény: J Dagain (14978)
Bálint Attila Kristóf Creative Commons License 2006.12.11 0 0 15064
Rust gépét végig követték, de a KAL Boeing-jének lelövése keltette botrány már az oroszok kezét is visszafogta.
Előzmény: Stylist (15055)
arpapa Creative Commons License 2006.12.11 0 0 15063

kedves barátom, azért mert utálunk valakit, az nem jelenti, hogy minden rossz!

Oroszország elég nagy ahhoz, hogy jó dolgai is legyenek!

Szergej valóban egymaga zavarta Berlinig a németet, közben el is pusztult jó pár tízmillió!!

Mikor voltam a Mamajev Kurgánon, és láttam a sok síró zokogó embert, irigykedtem egy kicsit rájuk, mert bizony magyar ember magyar földön eléggé régen ontott vért a hazáért úgy, hogy gyöztes is lehessen!!  

 

amerika az egyelen ország, amely egy vesztes háborúból győztes filmeket csinál, ha vietnamra gondolok! 

 

ruszki technikával dolgoztam húsz évig, nem jöttünk le sohasem a "pályáról" meghibásodás miatt, viszont minden dublírozva volt.

 

amit a géppisztolyról írsz: már azt a reklámot is utálom ami úgy kezdődik: "az igazi német minőség!!"  

 

tudod néha félek; hozzád hasonló emberek fogják tanítani a mi történetünket!!

 

Előzmény: Stylist (15055)
J Dagain Creative Commons License 2006.12.11 0 0 15062
Nekem nem munkám a karrier,hanem a karrierem a munkám!

JD
Előzmény: oltig2 (15060)
Stylist Creative Commons License 2006.12.11 0 0 15061

Kedves Oltig2! Csak pár megjegyzés kutyafuttában, mert valamikor dolgozni is kell, sajnos....

 

"...hogy egy internetes oldalnal (fökent, ha azt az USA hadereje penzeli!!!) azert ütösebb forrasokat is illene felhozni egy vitaban. Talan nem ismeretlen az a szo ilyen esetekre, hogy forraskritika?"

 

Bocsi, de félreértés van, én ezt a linket nem "Bibliaként" ajánlottam, hanem csak kifejezettten a konkrét vita tárgya mellett érvelve! Mivel egy kicsit érdekel a téma, olvasgatok sok egyéb mást is, a Jane's Defence-től a Globalsecurity.com-ig, nem csak ezt. ( Bár elismerem, orosz forrásokat, nyelvtudás hiányában valóban nem! ) Az meg szerintem nem helytálló érv, hogy a Stars & Stripes honlapot az amerikai hadsereg pénzeli, mert ez csak az egykori átkos cucilizmusban gátolta a kritikai hangvételt, elég, ha beleolvasol a fórumokba! Vagy ott van pl. az HBO-n jelenleg futó "Irak" című sorozat, amelyben nem titkoltan szintén be lett vonva a Pentagon, ezzel együtt az amerikai katonák kegyetlenkedéseitől a még mindig tapasztalható faji problémákon át, amerikai katonák sebesüléséig és haláláig, minden van benne! Tehát nem Szergejről szól, aki egymaga egy szál puskával Berlinig zavarja a Waffen SS-t. Szóval ismerem a forráskritika kifejezést, nem is állítottam, hogy ez az egyetemleges mérce, csak bátorkodtam ajánlani időnként tanulmányozásra...  

 

"A szemelyeskedest pedig jo lenne szamüzni ezen oldalrol,"

 

Így igaz, de ha visszaolvasol, én pusztán _tényeket_ soroltam fel az orosz haderő utóbbi 40 évéről, mire Z.I. azt írta, hogy ilyen hangnemben nem vitatkozik tovább velem! :-)) Pedig egyrészt nem minősítettem, csak tényeket soroltam, másrészt ha jól emlékszem, odaírtam, hogy az _én_ véleményem szerint! (in my humble opinion!)

 

"...a masik helyesirasat kritizalja, miközben itt köztudott, hogy ZI ugyan magyar nemzetisegü, de nem itt nött fel!"

 

Akkor biztosan megint bennem van a hiba, ha egyszer ez köztudott, mert _én_ pl. nem tudtam. Vagy nem volt iskolai tananyag Z.I. hovatartozása, vagy pont akkor lógtam az Egyetemről! :-)) Mellesleg nem kötekedni akartam, mert akkor azt írom, hogy "előbb tanulj meg helyesen írni", vagy valami ilyesmit. Tehát nem a kioktatás volt a szándékomban, hanem csak ki akartam javítani, de mindegy, never mind...

Inkább ott lenne jogos a kritika, hogy eléggé off topic-ba ment át a dolog, amint azt már jeleztem is. Talán a "katonai" topic lenne az, ahol erről jóízűeket lehetne vitázni, és tudom, hogy sokan írnak oda innen is. De mivel idézem: "ilyen hangnemben" írok, és "primitív módon látom a dolgokat" ezért inkább majd csak figyelek és tanulok az okosabbaktól... :-))

Üdv:

  

Előzmény: oltig2 (15059)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!