Keresés

Részletes keresés

arpapa Creative Commons License 2007.01.06 0 0 15849

mint minden fórum, volt egy gyenge próbálkozásom egy női fórumban ilyen szinten írtak:

1. szerbusztok itt ködös idő van

2. szervusztok, itt is

3. szevasztok én még nem húztam el a függönyt

 

no innét elhúztam, ha akarod megadom a fórum címét!!

Előzmény: dűzni (15847)
Farkas Roland Creative Commons License 2007.01.06 0 0 15848

Hát remélem majd lesz jó sok bátor ember aki vállalva a nevét majd mer kérdezni ott kellemetlenebb kérdéseket is. Bár annyi előnye talán lesz, hogy nem kaphat olyan választ az illető amit négyszemközt néha kap...

 

 

Hogy azért hozták létre, hogy okos dolgokat javasoljanak ott az emberek? Rendben, meglátjuk müködik-e. Én megtettem anno, többször is, hivatalos levélben Kabulból, válasz nem érkezett. Helyette elöljárói látogatás alkalmával jött a "porosak az autók" megjegyzés...

 

Remélem kaptok majd válaszokat és valóban párbeszéd lesz, és nem kell nyílt levelet írni ahhoz hogy válaszokat kapjatok!

 

Nekem nem lesz hozzáférésem, de javaslom, hogy elsőként kérdezzétek már meg a politikai vezetést, hogy az elmúlt években mindig azt igérik nem lesz laktanyabezárás, de úgy tünik más a helyzet. Ismerve a megszoritó intézkedéseket, annak fényében mik az újabb igéretek? Csak hogy 1-2 év múlva újra megkérdezhessétek...

A vezérkartol meg, hogy hogyan lehet ezzel együtt élni, mit vár el a politika, hogyan biztosítsák az emberek hitét és kitartását?

dűzni Creative Commons License 2007.01.06 0 0 15847

Ugyan meg ne haragudjatok, de szerintem ez a fórum is zárt, belterjes.

Szerintem.

J Dagain Creative Commons License 2007.01.06 0 0 15846
Üdv köztünk Alhadnagy!

John
Előzmény: Alhadnagy (15844)
arpapa Creative Commons License 2007.01.06 0 0 15845

nékem régóta vesszőparipám a :"múltat végképp eltörölni" magyar mentalitás.

egy izelítő: televízíó a korosztályomról ad filmet, nyolcvanas évek: " a magából kivetkőzött tisztiállomány..."/ mer ugye akkor minden csak szar lehetett / 

mikor én katona voltam, komolyan érdekelt volna a második világháború magyar katonai vonatkozása, katonai szempontból, a kiszállítás, utánpótlás, szervezés.

nem tanítottak velünk hadtörténelmet, csak rohadt horthy fasiszták. pedig apáink és nagyapáink haltak meg magyarként, / nekik sem volt szerencséjük a vezetőikkel /

aztán kérdeztem volna a csehszlovák bevonulás részleteiről, állam titok volt.

érdekelt volna, mert gyerek fejjel értem meg, reggel eltünt a falu férfilakossága, szerintem katonai szempontból valami nagyon jól és szervezettem működött.

soha nem tudtam meg róla semmit.

most itt vagyok mint kiútált, kiebrudalt, mocskos rohadt múltrendszer kiszolgáló, de senkit nem érdekel a tapasztalatom és tudásom.

hát ezért tartunk itt,

ezért akarnak zárt fórumokat!!

valahol már leírtam: az usa a német tecnikával jutott a holdra, a ruszkik pofánvágtak amit lehetett

nekünk miért kell mindig szobrokat döntögetnünk??

azért, hogy itt tartsunk!!!    

Előzmény: kovacsgyula44 (15839)
Alhadnagy Creative Commons License 2007.01.06 0 0 15844
Bocsánat tisztelt fórumozók!

A nagy izgalomban (még rutintalan fórumozó vagyok) elfelejtettem köszönteni mindenkit és bemutatkozni. Szóval, 7 éve léptem be először sorkatonaként egy laktanya kapuján, azóta szerződésesként szolgálok egy kis vidéki alakulatnál. Munkámnál fogva sok laktanyában jártam már, például Egerben is. Többek között ezért is lepett meg az egri alakulat felszámolása. Elöljáróban ennyit és üdvözlök mindenkit a topicban!
Bálint Attila Kristóf Creative Commons License 2007.01.06 0 0 15843
A békák és a mocsár minősített esete áll fenn? Semmi személyes, klasszikusokra utaltam...
J Dagain Creative Commons License 2007.01.06 0 0 15842
Úgy is próbáltuk!Úgy sem létezünk!
Előzmény: recon (15840)
Alhadnagy Creative Commons License 2007.01.06 0 0 15841
Az enyémet még mindig nem fogadja el, többféle változatban is kipróbáltam. De azt hiszem nem vesztettem vele semmit...
Előzmény: recon (15840)
recon Creative Commons License 2007.01.06 0 0 15840
A regisztáció működik. A számsor előtt lévő betűt nagy betűvel kell beütni, majd egy karakter kihagyása után jöhetnek a számok.
Előzmény: J Dagain (15833)
kovacsgyula44 Creative Commons License 2007.01.06 0 0 15839

Fijugg!(és kedves Diána!)

    Mint tudjátok, egy tüzér az mindig számol, vagy mér. Most számoltam. Megszámoltam, hogy milyen az aktív állomány részvétele a két tudományos folyóiratban. Az ÚHSZ-ben 45,9%, a Hadtudományban 42,6%.Azon kuncogok, hogy mondjuk a két professzor doktor, MTA doktor Szabó sem regisztráltathatná magát a parbeszed fórumon.

                                       Gyula

thehassan Creative Commons License 2007.01.06 0 0 15838
Én csak abban reménykedek, hogy a honlap elkészülte után az informatikusaink végre dolgozhatnak...


Egyébben nagyon nem reménykedhetek, figyelembe véve az IRL Párbeszéd tapasztalatait... nem akarom bántani a VKF-t, de nyolc hónapja le kellett volna mondania...
Előzmény: Törölt nick (15831)
Kuruc71 Creative Commons License 2007.01.06 0 0 15837
70 db os a tárkapacitás. Csak éles lőszerrel használható. Gyakorlóval nem !
Előzmény: Stylist (15835)
Alhadnagy Creative Commons License 2007.01.06 0 0 15836
Erőt, egészséget!
Már hónapok óta olvasom a hozzászólásokat (és végre meglett a bátorságom regisztrálni). Ezalatt többet megtudtam a más helyőrségekben szolgáló vagy szolgált bajtársakról, mint azelőtt összesen.
A párbeszédes honlapról csak annyit, hogy nekem sem fogadja el a szolgálati igazolvány számomat, pedig én nem egri vagyok. Bár a mi alakulatunkat is eléggé átszervezik. Nem sok értelmét látom ennek a párbeszédnek, ahogy az azt megelőzőnek sem. Azóta sem történt semmi az általunk felvetett problémák körül.
Stylist Creative Commons License 2007.01.06 0 0 15835

"Ez AMD! Szép Feribácsi kezemunkája :-)"

 

Ennek a képen látható prototípusnak mennyi a tárkapacitása? Csak mert egyszer láttam a Spektrumon egy kínai vagy vietnami figurát, ilyen csigatáras AK-val, és egy "félóráig" lőtt vele egy sorozatot... :-))

Üdv:

Előzmény: J Dagain (15826)
gencsydani Creative Commons License 2007.01.06 0 0 15834

Na, ez az _igazán_ zárt fórum!:DD

:(

Előzmény: J Dagain (15833)
J Dagain Creative Commons License 2007.01.06 0 0 15833
Engem sem engednek be!Nem létezik a szolgálati igazolvány számom....nem létezem?Jézusom...kitől kapom a fizumat??
<a href="https://www.parbeszed.hm.gov.hu/portal/server.pt?open=space&name=Login&control=Login&login=&in_hi_userid=2&cached=true#" target="_blank">https://www.parbeszed.hm.gov.hu</a>




John
Előzmény: Törölt nick (15831)
Hamburger2 Creative Commons License 2007.01.06 0 0 15830
Szervusztok!

 

Azzal kezdem, hogy minden viszonylagos!

 

Mivel minden szentnek maga felé hajlik a keze, ezért én – mint lövész - nagyon örülök annak, hogy legalább a személyi felszerelés terén van némi előrelépés! Látva, hogy mi viszi el a fejlesztésekre szánt pénzek zömét, ez is csoda! Természetes, hogy szeretnék „aknabiztos” járműveket, valamiféle harcjárművet (a BTR nem az!), hatásos és megbízható híradó eszközöket, stb., stb, de gyalogos révén a kis dolgoknak is tudok örülni. Főként, hogy ezek az apróságok is már jelentősen megkönnyítik a feladat-végrehajtást, ahhoz képest, ami mondjuk 2 évvel ezelőtt volt. Ismétlem: Minden viszonylagos!!

 

Python: a BW – málhamellényről nem véletlenül nem írtam semmit. Vagy jót, vagy semmit! :o) Macedóniában mi is használtuk. Talán nem véletlen, hogy a most indulók zöme becsomagolta a saját (!) málhamellényét is. A gore-tex kabátot kipróbáltam repeszállóval is. Én rá tudtam venni a repeszállót, de hamar rájöttem, hogy felesleges volt, mert így piszkosul lehetett benne izzadni. És csodák – csodája: „valamilyen apropóból” valóban nagyobbat kértem, mint amilyet itthon hordok! :o) Valahogy feltűnt, hogy az amerikai katonák sem a lövedékálló mellény alatt hordják a kabátot és a Tőletek jött képeken sem láttam senkit ilyen verzióban! :o) És abban is igazad van, hogy ezekre a kabátokra minden misszióban szükség lenne és persze itthon sem ártana!!!! Nem ismerve a rendszeresítés pontos ütemét, azért látok rá némi reményt, hogy még megéljük azt is! :o)

 

Stylist: Jól látod: „Szóval: ha már mindenkinek van svájci bicskája, tutti napszemüvege, és könyök-, valamint térdvédője, akkor esetleg el lehetne kezdeni _felfegyverezni_ is őket.” Sajnos még ez az „első fázis” vége is várat magára. Azt hittem, hogy sikerült éreztetnem, hogy ez csak folyamatban van! Egy könnyű lövészkatona minek érzi a mindennapokban nagyobb szükségét? Az egyéni felszerelésnek, vagy a harcjárműnek? ;o) Nekem is meggyőződésem, hogy az egyéni felszerelés igen fontos morális tényező, viszont nem lehet önmagában végcél.

 

Roland: A hozzászólásom arányait jól érzékeled. Kritikára szükség van. A kritikát megfelelő formában azonban jobban emésztik! Viszont azt is vallom, hogy amit nem kell, azt ne szidjuk! Mint ahogy az alárendelteknek, ugyanúgy az elöljáróknak is szükségük van arra, hogy néha az alárendeltek elismerjék irányukba mutató törekvéseiket! Nem szabad mindig csak a rosszat szóvá tenni!

 

Gyula: A Force Protection-ról nekem megvan a magam különbejáratú véleménye, de azt inkább majd egy tisztán szakmai fórumon fejteném ki. A tavalyi BI-n bemutatott helikopteres kiemelést nézve én is konstatáltam, hogy milyen sokáig tartott a felcsatlakozás a kötélre! Az  összekovácsoló hatás vitathatlan. Még a tavalyi év elején „enyémek” is megcsinálták már! Csak azért, hogy nehogy már kevesebbnek érezzék magukat, mint akik ezt „hivatalból” csinálják! :o) A közelre lőtt tűztámogatás kérése a BW-ben mindennapos feladat. Igaz, ott van is kitől kérni! :o). Náluk a misszióba indulóknál a felkészítés része nem csak a támogatás élesben történő kérése, de - ahogy Te is írtad - a hatás elviselése is. Nekem is volt szerencsém ilyet átélni több verzióban is. Nálunk nem csak a technikai feltételek hiányoznak, de egy sor törvényt is módosítani kellene egy ilyen gyakorlathoz! :o(

 

Üdv: Hamburger

 

Ui: Most megint igyekszem magamat jó időre „leállítani”. A magam részéről minden aktív kollégának javaslom a zárt fórum látogatását!

oltig2 Creative Commons License 2007.01.06 0 0 15829
Ha jol ertem szavaidat, akkor eddig sem sokat segitett az alnev. Termeszetes, hogy sajat nev alatt az ember jobban meggondolja, hogy miket mond, de jobban oda is figyelnek arra, amit mond!
Előzmény: J Dagain (15827)
oltig2 Creative Commons License 2007.01.06 0 0 15828
Helikopteres kiemeles: Elöben lattam az ominozus mozzanatot az idei BI-on. A nezök közül többen megjegyeztek, hogy a müvelet közben olyan sokaig tartozkodott a helikopter a földön, hogy az alatt hatso rakterajtok nelkül akar egy egesz szakasz be tudott volna szallni. Ettöl függetlenül a manövernek biztosan van összekovacsolasi ereje!
Előzmény: kovacsgyula44 (15797)
J Dagain Creative Commons License 2007.01.06 0 0 15827
Amíg álnéven írok nincs baj...na de saját névvel... hát az kemény lenne.Akkor már nem csak álmagán vélemény hanem állitólagos tény lenne ,amiért meg kellene hurcolni valakit.És ebben a seregben még mindig azt tekintik bűnözőnek aki arról beszél nincs kiképzés,felszerelés.Nem azt aki erről tehet.Aki elveszi a beosztottaktól a túlélés esélyét.
Előzmény: oltig2 (15825)
J Dagain Creative Commons License 2007.01.06 0 0 15826


Valami ilyesmit tudnék elképzelni.Bizony!Ez AMD! Szép Feribácsi kezemunkája :-)

John
Előzmény: oltig2 (15824)
oltig2 Creative Commons License 2007.01.06 0 0 15825
Pedig arra a csodara meg nagyon sokat kellene varnod! (Független bizottsagok)  Maradnak ezek a megeröszakolt lehetösegek, hogy elmond a velemenyedet. Eddigi munkassagodat olvasva nem hiszem, hogy neked gondot lenne ott is "helytallni"! En csak batoritani tudlak. Persze, tudom, hogy aktiv katonakent nem olyan egyszerü a velemeny kifejtese. Vagy tovabbi retorzioktol tartasz?
Előzmény: J Dagain (15823)
oltig2 Creative Commons License 2007.01.06 0 0 15824

Nem nekem kell elmagyaraznod, hogy mivel lehet egy katona moraljan legjobban javitani. A kerdesem arra utalt, hogy neha nem art az elöljarok fejevel is gondolkozni! Egyebkent nem tudom, hogy mennyire vagy vele tisztaban, de az AK talan az egyik olyan eszköz, amit a magyar katonak zöme nem szivesen cserelne el, föleg nem egy M4-esre, akarmilyen sok kütyüt is lehet ra felszerelni. Mar több helyen is lehetett talalkozni, hogy az AK-hoz is keszülnek "feljavitok". Ezzel nem kivanom kiujitani a mar több forumon is megvivott AK vs. M16/M4 vitat, mert sok ertelme nincs. Kinek a pap, kinek a papne!!

 

Előzmény: Stylist (15821)
J Dagain Creative Commons License 2007.01.06 0 0 15823
Szia!

Ez a párbeszéd honlap szánalmas.Szánalmas az ,hogy bárki elhiszi működhet.Egy parancsuralmi rendszerben.Ahol szinte a szolg.szabnak csak egy pontjára emlékeznek.Én vagyok a parancsnok ,nektek kuss!Ugyan az vele a baj mint a Pár-beszéd 2005-6 stb-vel.Senki ne gondolja már komolyan,hogy valaki annak panaszkodhat aki tehet a problémákról.Ráadásul névvel beosztással.Dühít és sértő,hogy valaki ennyire hülyének nézi a katonákat.Ha a valódi problémákra kiváncsiak az csak is névtelenül mehet.Példa a több éves internetes multam ami miatt soha nem iddítottak eljárást, de betettek,cseszegettek,hogy képzeli kihalgatáson már igen sokan voltam. Már mondtam ,hogy lehetne megoldani.Civil független bizotságok kimennének katonákhoz.Elbeszélgetések névtelenül,majd összesítve, a parlament elé tárnák a feltárt dolgokat.Ez kellene a fizikai problémákra is.Ha például civilek mérnék fel a katonákat.Olyanok akik semilyen kapcsolatban nincsenek a honvédséggel,névtelenül sorszám alapján....nos....eltünne a sok vágódisznó.És végre arra menne el az adóforint amire szánják!

John
Előzmény: Csaba5 (15810)
Csaba5 Creative Commons License 2007.01.05 0 0 15822

Szia!

Én még nem próbáltam a regisztrálást, csak a fórum olvasgatása kapcsán gondoltam, hogy érdeklődésre tarthat számot.

Nekem is gyanús volt a következő mondat: "Igénybevételére a Magyar Honvédség teljes személyi állománya jogosult."

Igen, így egy kicsit "belterjes", korlátos marad.

Csaba

Előzmény: kovacsgyula44 (15818)
Stylist Creative Commons License 2007.01.05 0 0 15821

"Az is jusson eszedbe, hogy az egyeni felszerelesek javitasaval lehet az allomany moraljan is a legkönnyebben javitani!"

 

Az állomány morálján adott esetben egy szakajtónyi tepertős pogival is lehet javítani, mégsem hiszem, hogy ezért ez lenne a legfontosabb. A katonának a fegyverzet a legfontosabb, és _mindenekelőtt_ arra kellene gondot fordítani. Például korábban lehetett hallani arról, hogy legalább a missziókban szolgálatot teljesítők az AK-k helyet M-4 gépkarabélyokat kapnak. Megvalósult? Ha nem, akkor miért nem? Tudom, hogy olcsóbb meg egyszerűbb beszerezni a multifunkciós mütyürkét, és a világító bizbaszt, de a korszerű és jó állapotú fegyver odakint élet-halál kérdése. És szándékosan az egyéni lövészfegyver kérdését vetettem fel, mert azt én is tudom, hogy a szánalmas BTR-eket nem holnap fogják lecserélni Stryker-ekre. Mindezektől függetlenül, ha Hamburger, Python, és a többiek satisfied costumer-ként élvezik az új cuccaikat, akkor Isten ments, hogy elrontsuk az örömüket. Már az is nagy dolog, hogy van minek örülniük...

Üdv:   

Előzmény: oltig2 (15819)
kovacsgyula44 Creative Commons License 2007.01.05 0 0 15820

Megpróbáltam a bejelentkezést a parbeszed.hm.gov. hu oldalra, szolgálati igazolvány szám nélkül nem megy, döntöttem, maradok ezen a topicon, a másikon "könnyűnek" találtattam.

       Gyulla, a már kétszeresen ízi pehóta

Előzmény: kovacsgyula44 (15818)
oltig2 Creative Commons License 2007.01.05 0 0 15819

En azt ertettem H irasabol, hogy meg közel se mindenki rendelkezik ezekkel az uj felszerelesi targyakkal. Tehat meg messze a komoly eszközök beszerzese! Azokra amugy is lehet, hogy evtizedeket kell majd varni. Addig ne fejlesszek az egyeni felszerelest? Amint hallod Pythontol, a malhahevederekkel is van meg nemi gond. Szerintem csak nezöpont kerdese, hogy kinek mi az "alap hardver" es mi a "periferia". Egy lövesznek bizonyara az a legfontosabb jelen helyzetben, hogy az egyeni tulelökepessege nöjön, az pedig az egyeni felszerelestöl függ. Az is jusson eszedbe, hogy az egyeni felszerelesek javitasaval lehet az allomany moraljan is a legkönnyebben javitani!

Előzmény: Stylist (15796)
kovacsgyula44 Creative Commons License 2007.01.05 0 0 15818
Nem nagyon értem ezt a zártkörű fórumot. Pont a Hyde corner lényegét és jelentőségét értik félre. Ettől függetlenül, mint nyugdíjas, kisérletet teszek a regisztrációra, hátha mégis beválik. Szerintem egyszerűbb lenne ha új topiclakók jelennének meg itt ezen a fórumon imruska vagy bandika nick name-el. Akinek igaza van, az minden kritikát kibír. Ha nincs igaza, attól még emberi méltóságán nem esik sérelem.                   gyulla
Előzmény: Csaba5 (15810)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!