Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.14 0 0 18860

Persze, kívülről nekem sem tetszik (amit beszúrtál az viszont nagyon baba), de mégis csak a mienk! Amúgy vezethetőség és forma szempontjából a Prius is egy nagy rakás sz@r, egy kockalada jobban gyorsul nála. De hát nem ezért szeretjük. És a soloduot sem a formája miatt kell majd venni. Hanem azért mert környezetkímélő, hazai tervezésű és gyártású lesz (ha lesz) és nagyon praktikus pl. a szétszedhetősége meg a napelemei meg 6 -7 személyes mivolta.

 

ON 

Előzmény: Zicherman Istvan (18858)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.14 0 0 18859
gazdagabbak. de boldogabbak is?
Előzmény: belic (18852)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.06.14 0 0 18858
Nem tetszenek ezek a járművek.
Az ilyeneket jobban szeretem (és hiszem, hogy valamikor majd felépítek egyet):


Valamikor már terveztem egyet, csak két dolog hiányzik a megvalósításhoz:
1.Pénz;
2. Műhely.
Előzmény: Törölt nick (18856)
Farkas Roland Creative Commons License 2007.06.14 0 0 18857

A kanadai kormany 4000 dollaros visszateritest ad a toyota priusra es a honda civic hybrid-re.

 

Ez kb 30 ezer dollarra hozza le az arukat (5.5 millio ft).

 

Minden 100 km-en megsporol 4 litert, vagyis 100 ezren (5 ev alatt teszel meg ennyit) 4 ezer litert, ami barati aron is tovabbi 4 ezer dollar.

 

Na igy kell versenykepesse tenni valamit, kormanyzati politikaval. Az aksikat itt gyartjak, az elettartamuk vegen ujrahasznositjak, tovabbi munkahelyeket teremtve, penzt az orszagban tartva, javitva a belvarosi legszennyezettsegi mutatokon, csokkentve a leguti megbetegedeseket, ezaltal az egeszsegugyi kiadasokat... soroljam?????

 :)))))

Előzmény: Biga Cubensis (18854)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.14 0 0 18856
helyesbítek: www.solo-duo.hu, bocs.
Előzmény: Törölt nick (18855)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.14 0 0 18855

Hát most kivételesen jó hírt tudok közölni. Van olyan magyar gépjárműfejlesztés, és gyártásra vonatkozó terv, ami a leírtak alapján kenterbeveri a kanadai ötleteket. Erősen gondolkodom rajta, hogy a következő autóm ilyen lesz. Nézzétek meg ezt: www.soloduo.hu

És esküszöm, nem vagyok az alkalmazottjuk, csak jó ötletnek tartom.

 

Amúgy itthon is elindul valami, nálunk a cégnél is van pl. hibrid Toyota Prius vállalati kocsi.

Előzmény: Farkas Roland (18853)
Biga Cubensis Creative Commons License 2007.06.14 0 0 18854
Csak az a baj, hogy nagyon drágák az ilyen autók. Egy Toyota Prius eléggé a drága árkategória, amivel mintha az sugallnák, hogy a környezetvédelem a gazdagok kiváltsága.. Én vennék ilyen autót, ha lenne elfogadható áron, akár csak városba bejárni. És hát ahogy írod, az elektromos autó is csak akkor környezetbarát és gazdaságos, ha azt az áramot olcsón és környezetbarát módon állítják elő, és nem mondjuk szén, vagy olajtüzelésű erőműben...
Előzmény: Farkas Roland (18853)
Farkas Roland Creative Commons License 2007.06.14 0 0 18853

Nem nem Belic, ebben nagyon tevedsz... Vagyis felig. Ugyanis nem kell tonkremennie a kornyezetnek szuksegkeppen mikozben no a popullacio.

 

Itt atomeromuvek adjak az aramot, a lakossag folyamatosan no. Az atomeromu nem legszennyezo. Sot a kanadai CANDU reaktorok kepesek peldaul a regi hagyomanyos paksi atomeromu kiegett futoelemeit meg tovabb "megcsapolni" es tovabb elektromos aromot eloallitani.

 

A technikan mulik minden. Itt most nagy slager a hybrid auto, fele annyit sem eszik 100 kilometeren mint a hagyomanyos, vagyis ha ketszer annyi auto rohangal az utakon a hybridekbol meg mindig kornyezetbaratabb mint a fele annyi hagyomanyos.

 

Es most nyomul a "dugd be hybrid" amit otthon fel tudsz tolteni a garazsban, igy reggel feltoltott aksival utnak indulva akar teljesen elektromos meghajtassal elered a munkahelyed es haza is ersz vele (100 km), nem kell bekapcsoljon a hagyomanyos benzinmotor. Ami azert jo ha van, ha 500 kilometerre kell menned. De ezzel a kombinacioval 200 merfoldet (320 km) lehet megtenni egy galonnal (3,8 liter) !!!!!!!!

 

Ugy tunik a draga hidrogenhajtas be fog fulladni mert ez a technika kenterbe veri.

 

Magyarorszagnak bakker semmibol sem tartana olyan gyarat alapitania ami ezt a technologiat nyomatja. A Toyota Prius kovetkezo generacioja mar ilyen dugd-be-hybrid lesz!!!!! Kis allami penz a Suzukinak es hagy nyomjak ok is az esztergomi gyarbol!!!!!!

Előzmény: belic (18852)
belic Creative Commons License 2007.06.14 0 0 18852
Hello!

"novekvo populacio"

Szerintem csak egyetlen ertelmes kornyezetvedo "technika" van: a csokkeno populacio. Ha azonos teruletnek kevesebb embert kell eltartania, akkor azok ugy is gazdagabbak lehetnek, hogy kozben nem megy tonkre minden.

Bel
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.06.14 0 0 18851
zerencsére náluk a kormányt nem Moszkvából forgatják.
..................
Hagyd ezt a PoliDilinek. Moszkva magasról leszarja, hogy mi van Magyarországon és milyen a kormány.
Előzmény: Törölt nick (18847)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.06.14 0 0 18850
Egy szokásos baromság azok részéről, akik ,,világméretű összeesküvésektől" és ,,pánszlávizmustól" tartanak.
Akkor ott rohadjon meg a csóró ország bazi nagy ,,nemzeti büszkeségében", ahol van.
A lengyelek már rácsesztek. A ,,hazafi urak" (direkt írom idéző jelbe, mert ez nem hazafiság, hanem ostobaság és baromság) honnan szeretnének tőkét? NINCS! Nem fog adni senki, mert a francnak kell egy olyan örökké pampogó ország, mint a miénk.
Érdemes lenne már végre reálisan gondolkodni, nem pedig holmi ,,népnemzeti" mesterséges kreálmányokban álmodni.

Az oroszoknak, franciáknak, németeknek és olaszoknak érdekük egy eurázsiai gazdasági és katonai konglamé létrehozása. A többi ,,töltelék államnak" pedig - tetszik vagy nem tetszik, - ehhez kell csatlakozniuk, vagy ebből kell hasznot húzniuk, ha fenn akarnak maradni.
Ennyire egyszerű a matematika. Kész, uraim, vége - az egynemzetes államok ideje lejárt. Alkotni csak kooperációban lehet.
Előzmény: Törölt nick (18847)
Farkas Roland Creative Commons License 2007.06.14 0 0 18849

Az allitasod csak reszben igaz. Egyreszt a kanadai kormany tudatosan olyan teruleteket fejleszt amelyek az orszagban tartjak a penzt (biodizel gyartas), masreszt szamos olyan export termek van itt amelyek rengeteg bevetelt hoznak (uranbanyaszat plusz atomeromuvek futoelemeinek eloallitasa), nem beszelve a vilagban folyo valtozasokat is beepitik a gazdasagi strategiaba (lasd a kanadai Bombardier vonatok reszesedese a nagy EU vasutprojektekbol).

 

Persze sok az import is, foleg Kinabol, de erdekes az is. Most hatalmas kampany folyik a kinai elelmiszerimport ellen, mert nehany honapja itt rengeteg haziallat pusztult el egy kutya es macska szarazeledeltol es emberi taplalekokat is sorban hivnak vissza a polcokrol mert veszelyesek.

 

Kocsit persze Japant vagy amerikait vesz az ember (Honda versus GM), de nem kinait. DVD-bol es TV-bol hasonlo a helyzet (Sharp plazma verus RCA). Azonban rengeteg tudatos vasarlo van es a reklamok is ugy keszulnek, hogy: "Ford. Mert Kanadaban keszult." Es ezert vasarol Fordot...

 

Mindehez hozzajon az, hogy szamos Kinai ceg eleve amerikai kezben van, tehat a penz visszavandorol amerikaba (igy Kanadaba is jut belole dogivel).  Arrol ne is beszeljunk, hogy ha megnezel egy mozifilmet az a penz Hollywoodba vandorol (igy pl. a kanadai Jim Carrey es Cameron Diaz haza tudja hozni onnan Kanadaba) vagy pedig ott van a Microsoft, aki rendesen hozza a beveteleket szerte a vilagbol. Cserebe Kanada arasztja el a vilagot a BlackBerry-vel. Kit erdekel, hogy Kinaban szerelik ossze, ha a bevetel Ontarioban landol? Boven teremt akkora gazdagsagot itt, hogy egy atlag dolgozo Kanadai fabol, helyben es kezzel keszult faragott asztalt vasarol 4 ezer dollarert es nem Tesco-s gagyit.

 

Előzmény: Törölt nick (18844)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.14 0 0 18846
Akkor vezessünk be merkantil gazdaságpolitikát és jó lesz nekünk. :)
Előzmény: Zicherman Istvan (18845)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.06.14 0 0 18845
És mivel az oroszok rengeteg EU-s fejlesztésben és projektben részt vesznek, végeredményben a tőke ismét Magyarországra jön...
Körforgás.
Előzmény: Törölt nick (18844)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.14 0 0 18843

Üdvözlet!

 

"novekvo populaciora van szukseg"

 

Kicsit off:

 

Na ez az, amivel 120%-ban egyetértek. Szvsz ma ez Mo. legnagyobb problémája, nem a gazdaság állapota, vagy a gyenge érdekképviseletünk, vagy a soha nem látott fokú hazug politika, vagy a társadalom megosztottsága (bár ez utóbbi sem kutya...).

És érdekes, hogy ennek ellenére csak siránkozik ezen mindenki (sajnos nem is mindenki), ahelyett, hogy félelmetes tempóban elkezdenénk tenni ellene: adórendszer módosítással, gyerektámogatási rendszer átdolgozásával, kommunikációs kampánnyal, szemléletváltásra való törekvéssel, előadásokkal stb. stb. és felnyitni végre az emberek szemét, hogy egy gyerek nem gyerek, két gyerek fél gyerek és így tovább.

A KSH honlapján megadottak szerint, 2007. jan-márc. hónapokban soha nem látott 11.000-rel lettünk kevesebben (3 hónap alatt!). A topic-cím azért is lesz lassan aktuális, mert nem lesz ki védjen és nem lesz kit védeni. Vagy majd az egymillió kínai megszervezi itt a maga védelmét azt csá...

 

On:

 

Ha majd (megint) 11-12 millióan leszünk, akkor lesz kiből sereget is szervezni, meg lesz kinek.

Előzmény: Farkas Roland (18828)
belic Creative Commons License 2007.06.14 0 0 18842
Hello!

Vietnámot a Dél-Vietnámi véderő veszítete el, és nem az USA.

Ez azert hadaszatilag nem ilyen egyszeru szerintem, noha harcaszati szinten egyertelmuen igazad van.

Pl. a TET offenziva harcaszatilag hatalmas bukas volt az eszak-vietnamiaknak, de hadaszatilag tripla gyozelem:
1. USA szamara elfogadhatatlan veszeteseget okoztak (az nem kerdes, hogy 10-szer vagy 100-szor kisebbett, mint amit a tamadok szenvedtek, mert ez a tamadoknak elfogadhato veszteseg volt)
2. Az elso pont miatt annyira meggyengult a del-vietnami koalicios ero, hogy kb. 4 evnyi harc utan meg tudtak szallni
3. Sikerult szinte teljesen szetveretni a vietkong eroket, igy a vegso gyozelem utan nem kellett veluk osztozni a politikai hatalmon.

Bel
Előzmény: Zicherman Istvan (18809)
Hamburger2 Creative Commons License 2007.06.14 0 0 18841

A srác testileg és lelkileg is jól van. Hozzjátartozóival kapcsolat OK! A kezét megműtötték és szépen kitakarították. A többi már személyiségjogokat sértene!

 

Üdv: Hamburger

Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.06.14 0 0 18840
Jól van. Akkor majd megtudjuk az MTI valamely ,,jóskájától" (alaptalan jóslásokba bocsátkozó újságíró szakmai gúnyneve).
Előzmény: Kuruc71 (18839)
Kuruc71 Creative Commons License 2007.06.13 0 0 18839
Mert biztos megírhatja mi ??? Ez nem amerika !
Előzmény: Zicherman Istvan (18838)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.06.13 0 0 18838
Jön majd Ham., és elmondja, vagy majd megírja privátban.
Előzmény: Kuruc71 (18835)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.06.13 0 0 18837
Robotok, mint a HM kórház új terror-fegyvere (terror latinul ,,rémületet" jelentett eredetileg, ha jól emlékszem).
,,A magyarok robotjaitól ments meg, ó Istenem!"
Előzmény: HPéter1978 (18829)
Farkas Roland Creative Commons License 2007.06.13 0 0 18836

Roger.

 

Nem a magyar szakemberrel van a gond, hanem azzal amirol itt olvashatsz. Az utolso 2 bekezdes mindent megmagyaraz...

http://www.nkth.gov.hu/main.php?folderID=830&articleID=4871&ctag=articlelist&iid=1

 

udv

Előzmény: swordmanus (18833)
Kuruc71 Creative Commons License 2007.06.13 0 0 18835
Nekem új volt ! Lehet tudni valamit részletesebben ?
Előzmény: swordmanus (18834)
swordmanus Creative Commons License 2007.06.13 0 0 18834
Az index.hu mar delelott megirta...
Előzmény: Kuruc71 (18832)
swordmanus Creative Commons License 2007.06.13 0 0 18833
kedves Roland!

A Gamf mar harminc eve is prostitualt jo volt muanyagbol... Es a gumi is muanyag. nem azert hogy hazabeszeljek, meert nem gepesz voltam csak menedzser, es nem otos csak asszem valami kettes-harmas e szakteruleten (bezzeg marketingbol...), de azt tudom, hogy a szakik ott vannak a szeren.
Előzmény: Farkas Roland (18831)
Kuruc71 Creative Commons License 2007.06.13 0 0 18832
A RTL-ben bemondták, hogy megsérült egy Magyar katona az Afganisztáni PRT kontingensből.

A riport szerint bomba robban a konvoj mellett. Egy katona megsérült.
Farkas Roland Creative Commons License 2007.06.13 0 0 18831

na ez kb ugy hangzik mint a miskolci egyetemen beindult nanotechnologia mernoki szak, koszonhetoen az oroszokkal kotott beruhazasi megallapodasnak.

 

csak nehogy gumi es nano nagyhatalomma valjunk, meg a vegen megijed tolunk a Durex gyar.

Előzmény: swordmanus (18830)
swordmanus Creative Commons License 2007.06.13 0 0 18830
hankook...
Kecskemeten a GAMF-on (nekem is onnan van papirom...) beindult a gépészeknél a gumi szak... egyébként Kecskemét műanyagban eddig is országosan csúcsszínvonal volt... Ja, is küldik ki őket továbbképződni anyacéghez, illetve lesz fejlesztés itt is. Egyszerűen találtak itt placcot meg embert, hogy betörjenek európába...
Előzmény: Farkas Roland (18820)
HPéter1978 Creative Commons License 2007.06.13 0 0 18829
Ámokfutó robot egy kaliforniai kórházban

Csak aztán nehogy fellázadjanak a gépek, mert nem biztos, hogy Arnold ráér rendet rakni. :-))
Farkas Roland Creative Commons License 2007.06.13 0 0 18828

Kerdes az, hogy ha mar egyre tobb adot fizetsz, plusz kivetnek rad 300 forintos orvoslatogatasi dijat, meg emellett 8,5 szazalekkal kevesebbet er az idei fizetesed, akkor valoban robotokat akarsz-e latni a folyosokon? es smart boardokat a tantermekben?

 

en aztan igazan fejlodesbuzi vagyok, szeretem latni az uj technikai vivmanyokat, csak nem ertem miert kell ezzel tovabbi 30 embert (nem feltetlenul egy novernek kellene szennyest cipelnie szerintem) az utcara tenni vagy eppen iskolakat bezarni, tanarakat elbocsatani.

 

ez szamomra nem fejlodes, hanem egy tipikusan amerikai genmodositott alma: a heja gyonyoru es csillogo, belul meg el van rohadva...

lehet hogy a problemat kellene kezelni es nem a tunetet: novekvo populaciora van szukseg. akkor majd tobb tanar es orvos kell.

 

 

Jut eszembe, beszeltunk az olajrol korabban. Az ontarioi torvenyhozas tovabb emelte a kotelezo ethanol mennyiseget a benzinben, amit kitoro orommel unnepeltek a gyartok, mert ontario az elvonal beli beszallito az usaban es ujabb ezreknek teremtenek munkat, ujabb bioethanol uzemek epulnek.

Olaj meg megint kevesebb kell, szegeny arabok... Amit eddig nekik fizettunk az olajert, az a penz most itt marad.

 

Jonnek a gazdagodas evei. Itt.

 

 

Előzmény: Kuruc71 (18827)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!