Keresés

Részletes keresés

Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.08.13 0 0 20624
László, attól te ne félj!:)))

De ha nagyon felhergelnek, akkor benyomom majd a HM1, HM2 és HM3 védelmi terveit, meg a helyőrség felvonulási terveit:))):))) Nem hiszem, hogy az évek során sokat változnának:))))

Na jó, csak vicceltem (kíváncsi vagyok, hány Bond-palánta kapta fel most a fejét?:))P
Előzmény: Némedi László __ (20619)
-Survivor Creative Commons License 2007.08.13 0 0 20623
"...Nekem az a bajom, hogy egyre több katonát látok e "hazafiak" körül..."

pedig az ok egyszerű.
vannak még nemzeti elkötelezettségű katonák.

.
Előzmény: urál (20616)
-Survivor Creative Commons License 2007.08.13 0 0 20622
sántít az egész érvelésed.
pl. milyen apropóból hivatkozol nemzetvédelmi okokra...nemzeti oldal ellenes beállítottsággal?
mert neked valamiféle birodalmi (nemzetek feletti ) irányultságod van....és zsigerből elutasítasz mindenféle magyar nemzeti elkötelezettséget.
Ezért pakolsz kigyót-békát, néhai nyilasokat, nemzeti oldalt képviselőket, magyar hagyományőrzőket egy kalapba.
És ennek az érvelésednek veted alá a sánta történelmi példáidat.
A magyar politikai életben a valódi törésvonal a nemzeti érdekek képviselete és az azzal szembenállók( nagyon sokan - más és más indítékból) között van.
A magyar honvédség is ennek esett áldozatul...hogy ne legyen nemzeti elkötelezettségű katonai erő. és semmilyen más nemzeti elkötelezettségű milícia. a jobbik-mint radikális nemzeti oldal-ezt próbálja ezzel a jelképes(mert valljuk be, ez csak gyenge és jelképes nyögés) gárdával picit ellensúlyozni, de legalábbis a figyelmet felhívni. De nektek ez is pánikot okozóan sok...és ezért támadjátok minden eszközzel, minden fronton.

Ja...és itt egyúttal reagálva néhány topiktárs (pl. Arpapa) szomorú megjegyzésére a magyar katonai hagyományok, értékek, megbecsülés, stb.
témában....szintén a fent taglalt okok miatt.
Ti. az ellenérdekeltek nagyon nem akarják, hogy az emberek büszkén és szeretettel tekintsenek egy nemzeti elkötelezettséget megjelenítő honvédségre.

.
Előzmény: urál (20614)
1805 Creative Commons License 2007.08.13 0 0 20621

Mivel nem láttam jelet vehetem úgy, hogy állításod nem irónia tehát komolyan vehető. Első észrevételem, hogy szerintem nem pontatlanra sikerült, egyszerűen nem értesz hozzá. A második hogy úgy ítélsz meg igen határozottan egy korszakot, hogy semmit nem tudsz róla, így nem meglepő, hogy állításod enyhén szólva meg sem közelíti az igazságot.

A harmadik az előző sokkal hozzászólásodra vonatkozik, hogy a jelenlegi helyzetet alaposan túlértékeled. E sok siker és pozitív változás amiről írsz engem őszintén meglepett, lehet megint én maradtam le, vagy nem ugyanarról a hadseregről beszélünk, de mintha nem egészen ez lenne az igazság. Mondhatni amiről beszámolsz meg sem közelíti a való világot.(bár úgy lenne ahogy leírod)

Szerintem hasznos lenne, ha mégegyszer átgondolnád.

Előzmény: belic (20589)
urál Creative Commons License 2007.08.13 0 0 20620
A Magyar Szigeten?
Előzmény: Némedi László __ (20618)
Némedi László __ Creative Commons License 2007.08.13 0 0 20619
(jobban félnék Zicherman kollegától, aki szakmailag felhergelve még beteszi a térképét a budapesti titkos 4-es metrónak :)))
Előzmény: urál (20616)
Némedi László __ Creative Commons License 2007.08.13 0 0 20618
ott voltam, Josic nem adott át semmit, legfeljebb lehűtötte a "hősöket". Az általa meséltek inkább személyes tragédiákról szóltak, és a háború szörnyűségeiről.
Előzmény: urál (20616)
Némedi László __ Creative Commons License 2007.08.13 0 0 20617
hát a Jobbikat azért nyugodtan sorolhatjuk a szélsőjobb közé, és nem örülök, hogy pártok fegyvert képzelnek maguknak (ez legyen bármilyen párt)!
Előzmény: Farkas Roland (20615)
urál Creative Commons License 2007.08.13 0 0 20616

Nekem az a bajom, hogy egyre több katonát látok e "hazafiak" körül. Az különösen aggasztó, amikor olyan katonák, mint Josic Julien adnak át nagyon is használható tapasztalatokat. Mert egyszer lehet tévedni, de másodjára már nem!

Előzmény: Farkas Roland (20615)
Farkas Roland Creative Commons License 2007.08.13 0 0 20615

Az a Te bajod is, mint sokaknak masoknak Magyarorszagon: osszeteveszted a nyilasokat a hazafiakkal.

 

Erre alapozva kezdenek nacikat emlegetni ha valaki arpadsavos zaszlot mer a magasba emelni.

Előzmény: urál (20614)
urál Creative Commons License 2007.08.12 0 0 20614

ON

Nem történt politikai állásfoglalás. Precízen, minden ismert tény mérlegelésével egy helytálló kategóriába soroltam az ún. "Magyar Gárda" nevű nyilas rohamosztagot. Ha neked más a véleményed erről a szervezetről akkor őszintén remélem, hogy nem vagy honvéd jelenleg és közelében sem vagy a Honvédségnek mint olyannak, mert olyen személyek az állományban akik ezt a jól ismert egy szélsőjobboldali párt szervezésében létrejövő rohamosztagot védelmezik alapos okot jelentenek a Honvédség további züllesztésére pontosabban konkrét lefegyverzésére egyszerű nemzetvédelmi oknál fogva. Ugyanis a szélsőjobboldal a két világháború közt egyszer már beszivárott a hadseregbe az ismert eredménnyel.

 

Na most OFF-olhatsz!

Előzmény: Éhesló (20604)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.12 0 0 20613
Én csak 28 éves vagyok, de két emberről is tudok a szűk környezetemben, aki munkásőr volt és megvan a fegyvere, és egyik sem félne használni. Az egyik egy kollégám, a másik meg egy kocsmatulajdonos, akivel kb. két éve úgy összevitatkoztam, hogy torkaszakadtából üvöltötte a pult mögül, hogy ő most felmegy a padlásra, és mire lejön ne legyek ott, mert szitává lő. Ettől a kis incidenstől eltekintve jó fej az öreg, később kibékültünk és még a kocsmazáró bulijába is meghívott a barátaimmal, mielőtt kiköltözött volna Németországba... :)))))))
Előzmény: Éhesló (20612)
Éhesló Creative Commons License 2007.08.12 0 0 20612

Kedves Gyula,

lehet UL a kinnmaradt fegyver és lőszer, én nem vettem benne részt.

DE ha legenda is, makacs és nem csak én vagyok legendárius, pár olyan ember is akinek meg én hiszek (vakon).

Elég csak annyit mondanom, a nyilvántartásokat sem találták néhol a kerületi bázisokon, nem hogy a mennyiségeket. Ezek nélkül (alapján) ki és hol számolt le?

De ne vitatkozzunk, szerintem ennek ma (hála Istennek) nincs jelentősége, és remélem nem is lesz.

 

Üdv, Éhesló

Előzmény: kovacsgyula44 (20605)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.12 0 0 20611
???? Hogyhogy ki? Hát a blogbeírás arról szól, hogy a Magyar Nemzetet főszerkesztőjét finoman szólva félretájékoztatta a Honvédség, azt állítva, hogy Tomcat a Magyar Nemzetre hivatkozva bement egy sajtótájékoztatóra és botrányt csinált. Az igazság a blog szerint pedig az, hogy csak telefonált, nem is volt ott a sajt.tájékoztatón. Ezt nevezem hazugságnak.
Előzmény: Farkas Roland (20567)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.12 0 0 20610
A kisebbség ittthon marginális, de amióta megépült a párkány-esztergom közötti mária valéria híd, minden 10. autó szlovák rendszámú errefelé, szóval ha valaki nagyon akarna legénykedni, biztos tudna. Amúgy ott van a rétinéger kisebbség is, őket is nagyon ritkán kalapálják el, pedig a csipájuk nagyon nyíladozik. És itt vannak tízezrével a kínaiak is, akik az asszimiláció legkisebb jelét sem mutatják, mégsem bántja őket senki, legfeljebb poénkodunk rajtuk.
Előzmény: M.Zoli (20581)
kovacsgyula44 Creative Commons License 2007.08.12 0 0 20609

Nem mondtál semmit ezzel a somogyi sugalmazással. Ott Cserhalmi ezredes és Rába ezredes volt a felelős, ők felügyeltek bennünket is, ez a két ember más ügyekben sem ismerte a tréfát, fegyveres dolgokban meg pláne nem. Konkrétumokat ha lehetne!

  gyula

Előzmény: Kuruc71 (20606)
kovacsgyula44 Creative Commons License 2007.08.12 0 0 20608

Laci!

   Ezt a tartalékos ügyet már annyiszor megcsócsáltuk ezen a fórumon. A Magyar Gárda és társaik most megint kivágták a biztosítékot, majd mindenkiről kiderül, hogy gárda és tartalékos szakértő.Szerintem a HM felelős azért, hogy ilyen szerveződések vitorlájából nem fogja ki a szelet azzal, hogy létrehozza a hivatalos tartalékos szervezetet, melynek politikai, vallási semlegességét a honvédelmi törvény, minőségét pedig a hadsereg alkalmassági normái garantálják. Ez lehetne tisztán katonai szervezet, mint a National Guard, vagy egyesületi törvény keretei között megalakult szervezet, mint a német tartalékos szövetség, de akkor az átjárhatóság törvényi garanciáit kellene biztosítani a Htv keretein belül. A HM a hadkötelezettség téves értelmezése miatt tököl a tartalékos szervezete létrehozásán, meg természetesen financiális okok miatt is, meg hát a HM-re is jellemző az általános kormányzati impotencia. Simicskó még a 2002-es választások előtt egy dunaújvárosi országos nemzetőr találkozón azzal biztatta a megjelenteket, még egy évet kell kibírni és a Kossuth kardjaikat gépkarabélyokra cserélhetik. Nos ezek a vitézi rendek befolyása alatt álló, egyértelműen jobboldali szervezetek a Fidesz munkásőrségének a veszélyét vetítették előre. A Magyar Gárdával kapcsolatos Simicskó nyilatkozatok számomra örömteliek, de nem oszlatták el teljesen a 2002 előtti dolgok miatt kialakult gyanakvásomat. Szekeres szerintem üdvözli Simicskó ötletét, majd nekiáll időt húzni, mert nem érzi a veszélyt, amit a 2010-es választásokon jelentős fölénnyel nyert Fidesz szájíze szerint megszervezett Nemzetőrség, Honi Gárda jelenthet a demokráciára.

 gyula 

Előzmény: Némedi László __ (20595)
Renshaw Creative Commons License 2007.08.12 0 0 20607

Üdv!

 

 

"a honvédség mai helyzetét két dologgal magyaráznám:

a nyílvános eskü eltörlése

civil ruhában járás

mifaszra legyen büszke??"

 

    Egyetértek. Az eskütételeket simán meg lehetne szervezni a tiszt-tiszthelyettes avatás mintájára akár a Hősök Terén is.

 

    A civil ruha-egyenruha problémával kapcsolatban a győri alakulatot tudnám felhozni példaként: a 2005-ben az alakulat részére rendszeresített skarlát barett és skarlát sál viselésével engedélyezték a katonáknak az egyenruhában (gyakorló) történő munkábajárást. (Előtte ez tilos volt, illetve a köznapi verzió nem, de ugye az sajnos csak a tiszti-tiszthelyettesi állomány "kiváltsága"). Több katona büszkén és boldogan járt így dolgozni, de aztán leszoktak róla. Hogy miért? Előfordult, hogy a buszmegállóban várakozó egyenruhás katonára úgy néztek, mintha egy földreszállt ufó lett volna, rosszabb esetben ujjal mutogattak rá. Sajnos ma Magyarországon nincs becsülete az egyenruhának. Valahol múlik ez azo(ko)n a felelőtlen katoná(ko)n is, akik egyenruhában kocsmáznak, neadjisten lerészegednek, és különféle "hőstetteket" mesélnek, de igazából nem csak ők a felelősök.

 

    "azér ezek a gyerekek fantasztikus dolgot csinálnak, mér ne lehetnének büszkék rá, és mi mér nem vagyunk büszkék rá?"

 

   Igen. Ez jó kérdés. Talán meg is tudom válaszolni: Egyrészt sokan tisztában vannak (ha csak tudat alatt is) a topik címében megfogalmazott állítással, másrészt az a kevés dolog is, amire büszkék lehetünk sz@rul, vagy sehogy nincs lekommunikálva a civil szférának. Ehhez a gondolatsorhoz fűzve: minden tiszteletem Bochkor Gáboré (bár a műsoraival, illetve a személyiségével nem szimpatizálok túlzottan), amiért pozitív képet próbál kialakítani a katonákról (ha saját meggyőződésből, ha pénzért), mert szerintem a tavaszi Afganisztáni kiruccanásával többet használt a katonák megítélésének, mint az MH. Sajtóosztálya X év alatt. (Persze ha az ő ötletük volt, akkor elnézést kérek.)

 

 

  Tisztelettel:

 

        Renshaw

Előzmény: arpapa (20592)
Kuruc71 Creative Commons License 2007.08.12 0 0 20606
Szia Gyula !

Somogyban nézz körül ha érdekel a téma.
Előzmény: kovacsgyula44 (20605)
kovacsgyula44 Creative Commons License 2007.08.12 0 0 20605

Éhesló!

  Felügyeltem a baranyai munkásőr fegyverek begyüjtését. Számunkra is és a munkásőrök számára is váratlan volt a parancs, nem volt idő fiktiv nyilvántartások elkészítésére.Megbízható, és meglehetősen bátor kollégáim intézték a begyűjtést, beszállítást. Baranyában tehát szerintem nem maradtak volt munkásőr kézben illegálisan fegyverek, legfeljebb olyanok, amelyek évekkel korábban kikerűltek nyilvántartásból.A korábbi eltulajdonításnak legalább olyan kicsi volt az esélye, mint a seregben. Azt viszont mesélték a beszállító kollégák, hogy a központi begyűjtő helyen, ami szintén a hadsereg felügyelete alatt volt már akkor, elég nagy volt a kupleráj. Nem lehet, hogy a központi begyüjtés után indult valami illegális fegyverkereskedelem, de ez nem a volt munkásőröknek juttatta vissza az AK-kat?

  Az illegális fegyverkereskedelemnek van kutatható irodalma, de a munkásőröknél maradt fegyverek témája szerintem megmaradt a mítoszok szintjén.Persze gyakran találkozni ezzel a mítosszal, de még soha senki nem adatolta.Ha vannak konkrét információid, mérlegelni fogom azok realitását, ha nincsenek, a témát továbbra is a mítoszok körébe fogom sorolni.

 gyula

Előzmény: Éhesló (20604)
Éhesló Creative Commons License 2007.08.12 0 0 20604

OFF

Tudomásom szerint az utolsó "rohamcsapat" magyarországon kommunista volt, és a "rendszerváltoztatás" során közakaratra feloszlatásra került. Fegyverzetének jelentős részét a mai napig nem lelik.

Akikről te írsz, előttük voltak, és a német megszállásunkat követően követtek el számos rémtettett. Vezetőjüket nyilvánosan kivégezték, tagjai egy részét átvették az ÁVH-ba, a matradék világgá futott.

Amennyiben pedig állításidat ebben a "szaktopikban óhajtod megosztani a nagyérdemű közönséggel, akkor eltévedtél, mert bármennyire is hasonlítunk időnként rá, de sz itt mégsem a polidili....

Úgyhogy ezzel talán inkább amoda, van ott számos topik, ahol kedvedre lenyilasozhatsz bárkit, akinek ideológiai-eszmei nézetei a tiédtől különböznek...

ON

Előzmény: urál (20600)
Kuruc71 Creative Commons License 2007.08.12 0 0 20603
Értem én, de valahogy ehez a szinvonalhoz, már nem képesek a politikai pártjaink felnőni. Egység csak útálatkor, gyűlölködéskor, illetve pénznél, hatalomnál lehet nálluk beszélni.
Előzmény: Princ of Carpatia (20602)
Princ of Carpatia Creative Commons License 2007.08.12 0 0 20602

....Én valahol a pénzt, a hatalmat, a befolyást keresem. De lehet hogy csak nagyon el vagyok már rontva......

Bocs, hogy OFF-ON között fogalmaztam. Úgy érzem valami iljesmiről beszéltem.....Meg egy kicsinyt másról is! :-)

Öreg Csóka
Előzmény: Kuruc71 (20601)
Kuruc71 Creative Commons License 2007.08.12 0 0 20601
Hát nem tudom !

Én valahol a pénzt, a hatalmat, a befolyást keresem. De lehet hogy csak nagyon el vagyok már rontva.
Előzmény: Princ of Carpatia (20599)
urál Creative Commons License 2007.08.12 0 0 20600
Egyrészt elég szarul áll ez a Honvédség, hogy már egy nyilas rohamcsapat is konkurenciát jelent neki, másrészt meg ha csak annyit elér az állam a Honi Gárda ürügyén, hogy ezt a civil kezdeményezésként létrehozott nyilas rohamcsapatot elsorvasztja az már jelentős eredmény a jelen helyzetben.
Előzmény: Éhesló (20598)
Princ of Carpatia Creative Commons License 2007.08.12 0 0 20599
Szia Kuruc!
OFF:
Ha most szívemből reagálnák az általad felvetettre, valszeg semmi perc alatt a polidilibe nyomnának. De, úgy általánosan arra, hogy miért ez a nagy egyetért..... NEM!!!
"együttgondolkodás"?
Most, szvsz, a politikai pártok, -mivel kifulladóban van az egymás elleni harc eszköztára- elérkeztek a fondorlatos, cseles, egymás ötleteit felhasználva, a "lyukra futtatni az ellenfelet", az "árnyékra vetődni", a "kiugrasztjuk a nyulat a bokorból" { :-) } usw......taktikához.
Ma engem civilt már azzal próbálnak meggyőzni minden oldalról, hogy a "szar sem elég büdös már" muszáj valamit (pót)cselekedni.
Nem jó az a tradicionális megoldás, amit tartalékosságnak nevezünk, és a törvények miatt intézményesen kellene megcsinálni, (mivel mégiscsak fegyveres testületről van szó, és hát ugye a törvény nem engedélyezi egyesületi (PÉNZBE NEM KERÜLŐ) alapon a létrehozását. )
Csinálnak mégis egy uniformizált, egyesületi törvénynek megfelelő "GITT-EGYLET"-et, amit (ön)képezik, és adott esetben egy tőrvénymódosítással kiemelnek az normál egyesületek sorából, (első lépés, hogy KIEMELTEN KÖZHASZNÚ besorolást kap) és onnan már csak még egy kis apró módosítás a törvényekben, és máris "militalizálható" a gitt-egylet. (Közben persze nő, létszáma rohamosan szaporodik, megalakulanak a regionális, területi, megyei, sötöbö szervei, és rövid időn belül lészen egy tömegbázissal, önkéntes alapon, alulról jövő kezdeményezéssel (!)létrejövő tartalékos erő, ami minden tagjától természetesen tagdíjat szed, országos pályázatokon vesz részt, ahol pízeket, kap kap, eszközöket adnak át az inkurenciából, usw....usw.... :-((...
A lényeg: Ne kerűljön sok pénzbe... Aztán majd a HM-ben lesz egy-két tucat főtiszt, aki majd gardírozza, meg utasítgatja őket. Éves szinten lesz Országos találkozójuk, a sajtó nagy nyilvánossága elött, ahol bemutatók tömkelegét láthatja a nagyérdemű, megspékelve az aktuális politikai vezető nyilatkozatától kezdve a .....
No, ez, erről van szó... Oka van annak, -pár ezer éve- hogy cirkusz kell a népnek............
Értelmes, -de pénzbe kerülő- VALÓSÁGOS TARTALÉKOS ÁLLOMÁNY helyett.....
Ha elolvastátok, tudjátok: Nem is szívemből szóltam.....
ON:
Öreg Csóka
Előzmény: Kuruc71 (20597)
Éhesló Creative Commons License 2007.08.12 0 0 20598

Helló,

az MH megsemmisítésében - néhány lényegtelen apróságon kívül - 17 évig 5(6) párti egyetértés volt. A kialakított üres térbe betörni akaró "civil" kezdeményezés levegőjét minél gyorsabban elszívni, a hisztéria miatt fejét kérdően felelmelő "állampolgár" fülét betömni, megkeverni azzal, hogy majd mi csinálunk egy "igazit" minden "rendszerváltó" és a helyzetért felelős pártnak érdeke.

Addig fogják melegen tartani, amíg a konkurens kezdeményezést háttérbe nem szorítják.

Ezt követően pedig elpusztítják ezt is, mint annyi mást, mielőtt bármire is juthatna.

Hasonló "állami csecsen lógó" kezdeményezést találhattok párat a Kerepesi úton, egyik sem jutott még el sehová sem. Miért?

 

Éhesló

Előzmény: Kuruc71 (20597)
Kuruc71 Creative Commons License 2007.08.12 0 0 20597
A "miért" érdekel engem !

Pontosabban, hogy "miért" ez a manapság abszolut nem jellemző fene nagy egyetértés. Mi az oka ???
Előzmény: Némedi László __ (20595)
tuzer Creative Commons License 2007.08.12 0 0 20596

*: 2. kezbol szarmazo informaciok alapjan Tapolcan jo, ha evente egy ellenorzes volt (amire alaposan felkeszultek, de vajon kicsit kesobb a sok frissen sorozott kopasszal kepesek lettek volna ugyanarra a teljesitmenyre?),

 

Na akkor azt a 2. kezet használd piszkosabb munkára.

 

Tapolcán ugyanis (ha a rakétadandárról van szó) kétévenként volt miniszteri szemle (Fehérvár bevonásával), nem évenként. Minden éleslövészet előtt, tervezetten, ennek keretében átfogó ellenőrzés és harcászati gyakorlat. A közbeeső években osztálygyakorlatok voltak, amit a dd. tö. ellenőrzött, természetesen a másik o. szakállományát bevonva.

 

De nem volt olyan komplex foglalkozás (minden kötelékkiképzési hónapban 3-4 nap) ahol egyik üteg állománya nem ellenőrizte a másik ütegét és viszont. Szégyennek számított (és ha illetékes rájött, azonnal megtorolta), ha valaki elnézte a másik hibáját.

 

Ha a bemérőket gyakoroltatták, nem fordult elő olyan gyakorlat (régi szép, GPS mentes idők), hogy a két osztály körletét fel ne cserélték volna egymás ellenőrzése céljából.

 

Én évekig bázisképzést folytattam ott (6. hdm-harc. rak.ü.) bemérőknek, azaz minden időszakot újoncokkal kezdtem. Bejött a pofa mint ács-állványozó, és én a 8. hónap után akkor kaptam jutalmat (lásd: szocverseny), ha az ipse logaritmussal min. jó normaidőre irányszöget számolt a Nap óraszöge alapján a Szovjetúnió Tudományos Akadémiája Csillagászati évkönyve segítségével (az 1991-es kiadást ma is őrzöm). Az ellenőrzést pedig Fazekas György dandár felderítő főnök végezte, aki aztán semmilyen esetben nem kapott jutalmat, viszont erkölcsi, szakmai hozzáállása megkérdőjelezhetetlen volt.

Előzmény: belic (20589)
Némedi László __ Creative Commons License 2007.08.12 0 0 20595

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!