Keresés

Részletes keresés

Némedi László __ Creative Commons License 2007.08.13 0 0 20654

csak arra vigyázz, hogy a titkos 4-es metrót ki ne add :)))

Előzmény: Zicherman Istvan (20653)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.08.13 0 0 20653
Hű, de fáradt vagyok:(((
Marha fejemmel elkezdtem leírni, hogyan és hol szokás berendezni gerilla lőtereket terepen és városon belül, hogy az ne legyen feltűnő, de még időben abbahagytam...
Kész - aludni, aludni és még egyszer aludni:(((
Renshaw Creative Commons License 2007.08.13 0 0 20652

Értem. De ez sehol sincs ingyen. Ki fogja ezt finanszírozni? Ők maguk összedobják?-Mindegy. Viszont amit az előbb írtam a tartalékosokról, így kicsit belegondolva nem is lenne hülyeség. A Honvédségből ilyen-olyan ok miatt kiábrándult emberek hozzáállása talán változna egy kicsit, ha látnák, hogy már nem ugyanaz mint az ő sorkatonaidejükben (azt hiszem, ez nem szorul magyarázatra). Meg kellene ezt próbálni először kicsiben, természetesen nem kötelező jelleggel, biztosan akadna néhány lelkes önkéntes, akik, hogyha megfelelően színvonalas kiképzési program lenne összeállítva, és nem a szivatásról szólna, egy idő után biztosan jó hírét keltené a dolognak. Gondoljatok csak bele: miért ad ki annyi ember pénzt paint-ballra, airsoftra, stb? Egyébként hatalmas hibának tartom az MHSZ megszüntetését is, és azt hiszem ezzel nem vagyok egyedül. Például nagyon kevés fiatal tudja megszerezni a C kategóriájú vezetői engedélyt saját zsebből, az E kategóriáról nem is beszélve. Ez előbb-utóbb ez oda fog vezetni, hogy nem lesz elég teherautó-sofőr, ha a jelenlegiek kiöregszenek. Azt hiszem, a fuvarozók lapja már foglalkozott is ezzel a témával, majd megpróbálom belinkelni.

 

 

   Tisztelettel:

 

       Renshaw

Előzmény: Éhesló (20641)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.08.13 0 0 20651
Azért a gyáli lőteret összefüggésbe hozni a ,,gárdával" kissé ,,meredek":)))
Úgy repülnének onnan, hogy hazáig nem érnének földet!:))P
(Ha ezt Róbert hallaná!:P)
Princ of Carpatia Creative Commons License 2007.08.13 0 0 20650
Szia Éhesló!

Nyugodtan kimondhatod: AMÍG VAN LÓSZAR, VAN VERÉB IS! És a verebek arra szakosodtak, hogy keresik a lósz@art! :-)

Öreg Csóka
Előzmény: Éhesló (20641)
Kavics78 Creative Commons License 2007.08.13 0 0 20649
Rabositás után?
Naná!
Előzmény: Éhesló (20646)
M.I. Creative Commons License 2007.08.13 0 0 20648
Pancser - nem pancser.
Szokás szerint a vitában mindkét oldalnak van igazsága.
Az elmúlt néhányszáz évben a magyarok által szervezett és vezetett hadseregekben sajnos mindig nagyobb számban voltak pancserek, mint amennyi az akkoriban példának tekinthető hadseregekben volt.
Másrészt viszont volt sok kiváló magyar katona is ugyanebben az időszakban.
A kérdés az, hogy a pancserek hány százalékban kell jelenlegyenek egy szervezetben ahhoz, hogy az egészet pancsernak nevezhessük?
A magasabb beosztású pancserek nagyobb súlyal esnek latba!

Miért nincsenek díszelgő katonáimk mint az angoloknak Windsorban?
Egyrészt az angolok tisztelik és becsülik a katonáikat. Amikor US/GB megtámadta Irakot az egyik angol újságban olvastam: MI kezdettől fogva elleneztük az iraki háborút, de ha ott vannak a fiaink, győzzenk!
Teljesen másként gondolnak a brit civilek a katonáikra mint mi.
Másrészt a mi hadseregünk is más.
Egy - két éve a Bp-i helyőrség kiment díszelegni valamilyen alkalomból a Hősök terére.
Véletlenül arra jártam. A díszelgésre készülő katonák mellett mentem el.
Volt ott egy max 150 centi 40 kilós katonanő. Gondolom nem díszelegni jött, de elgondolkoztam mi a fenét tud csinálni ilyen alkattal amihez egyenruhára és rendfokozatra van szüksége?
Ott téblábolt egy szerencsétlen kinézetű pasi is. Kb 165 centi horpadt mellkas. Eddig rendben. Gondolom ő sem díszelegni jött.
De a bakancsa! Szürkés színű repedezett az egyik repedés kb fél centi széles. Nyilánvalóan hónapok óta nem volt karbantartva ezért repedezett szét a bőr.
Milyen katona az a tiszt, aki kienged valakit a laktanyából ilyen öltözetben?
Én a hvp leghátsó laktanyájában voltam sor, de ilyen surcival nem engedtek volna szolgálatba!
Erre Hamburger azt mondta, hogy ne általánosítsak.
De, igenis általánosítok!
Ha Hamburger aki szerintem jó katona és a jobb tisztek közül való, ilyen elvtelenül védi a hibázó (alkalmatlan) kollegáit, akkor mit várjak a többi kevésbé odavaló hivatásos katonától?

A legújjabb önkénteh honvédő gárdáról.
Semmilyen nem a honvédség által szervezett honvédelmi szervezetet nem tartok elfogadhatónak.
Bocs, de még akkor sem, ha MATASZ-nak hívják.
Amit nem a honvédség irányít az nem honvédő szervezet.


Némedi László __ Creative Commons License 2007.08.13 0 0 20647

a rendőrség által elkövetett törvénytelenségekre is a megfelelő szervezeteknek kell eljárni, és ezt el is várom tőlük (de azt is elvárom, hogy a rendőrség lépjen fel bűncselekményekkel szemben).

 

 

Előzmény: Éhesló (20645)
Éhesló Creative Commons License 2007.08.13 0 0 20646

OFF

Te ismered a priuszukat?

ON

Előzmény: Kavics78 (20644)
Éhesló Creative Commons License 2007.08.13 0 0 20645

Kedves László,

utolsó mondatoddal maradéktalanul egyetértek.

OFF

Hasonló következetességet kívánok a számotokra nem túl szimpatikus emberek szemkilövése esetén is, különösen ha azt azonosító nélkül, nem rendszeresített fegyverrel és tölténnyel követik el több emberen. Ugyanez vonatkozik a lejárt tárolhatóságú pirotechnikai anyagok tárolására és felhasználására.

A tomboló (sajátos nemzetiségi jegyekkel rendelkező) csürhe vonatkozásában pedig nem vagyok optimista.

ON

 

Üdv, Éhesló

Előzmény: Némedi László __ (20642)
Kavics78 Creative Commons License 2007.08.13 0 0 20644
"Például ott, ahol"-A gyáli lőtérre gondolsz.
Kicsit szükösen lessznek a gárdisták.
Meg ha ki vannak is képezve mit kezdenek fegyverek híján?Az ilyen priuszos csőcseléknek esélye sincs a fegyvertartásra.
Üdv!
Előzmény: Éhesló (20641)
Némedi László __ Creative Commons License 2007.08.13 0 0 20643
egyébként én is úgy érzem, inkább provokáció a Jobbik oldaláról, hogy egy kis médiafigyelmet kapjanak, de politikai alapon szűrt emberek megfelelő kiképzés után önjáróak is tudnak lenni
Előzmény: Renshaw (20640)
Némedi László __ Creative Commons License 2007.08.13 0 0 20642

-a bandák rendőrségi ügy (kell, hogy legyen)

-az őrző-védők nem az egyesülési jog alapján keletkeztek (bár ha megjelenne ott politikai elkötelezettség, mint felvételi kritérium, akkor az ellen is fel kell lépni) (ugyanis a munkavállaló őrző-védők nem katonai szervezet, ők nem lőnek a tömeg közé, ha parancsot kapnak, ugyanis (ha nicnsenek szűrve) akkor minden politikai nézet megtalálható)

-az egyesülési törvény tiltja a fegyveres szervezet létrehozását.

http://www.okm.gov.hu/letolt/elektronikus_ugyintezes/nkom_egyesulesi_jog.pdf

ezt egyenlőre úgy kerüli meg a Magyar Gárda, hogy kultúrális szervezetként írja magát és katasztrófa védelemben akar jeleskedni, az alapító okiratok szerint, viszont nyilatkozatokban (tehát a valódi célként) a fegyveres önvédelemre való kiképzést tartja. A bíróságok a bejegyzésnél az alapító okiratot kell néznie, de később az ügyészségnek a tényleges tevékenység által kell megítélni a szervezetet.

Jelenleg még nincs gond, mert csak a nyilatkozatokban közelítenek a törvénytelenség határára, de a figyelem nem baj, ha rájuk terelődik, és ha törvénytelent csinálnak (nem csak szövegelnek), akkor fel kell oszlatni őket.

 

Szóval én is remélem, hogy jól funkcionálnak a hivatalos szervezetek, de ha nem, akkor erre fel kell hívnunk a figyelmüket.

Előzmény: Éhesló (20637)
Éhesló Creative Commons License 2007.08.13 0 0 20641

Helló,

azért abban nem vagyok biztos, hogy nem lenne aki képezi őket, és legálisan részt vehetnek lőkiken is egy számukra nyitott sport lövészklubban.

Például ott, ahol egy "testőr" tartott bemutatót MP-5el és Kalával - a kereskedekmi Tv kamerái előtt - a "terroristák" elleni küzdelem nehézségeiről......

 

Éhesló

Előzmény: Renshaw (20640)
Renshaw Creative Commons License 2007.08.13 0 0 20640

Emberek!

 

  Ne öljétek egymást! Ennek az egész N. G. kezdeményezésnek olyan "vihar egy befőttesüvegben" szaga van. Fegyveres kiképzés, amikor ezt a lehetőséget (legalább 3 évente egy alaplőgyakorlat) még a tartalékos állományú katonáknak sem tudják biztosítani? Pedig nem hiszem, hogy lenne akadálya, szerintem sokan még nosztalgiából is elmennének egy 2 napos, lőkik komplexxel egybekötött lövészetre. És akkor hol van még a harcászat? Ki oktatná őket? Hol? Mivel?

swordmanus Creative Commons License 2007.08.13 0 0 20639
Csak halkan jegyzem meg, hogy Josic legutóbbi bemutatóját én szerveztem, a honlapoim címével fémjelezve. A jelenlévők kétharmada idősebb volt, mint Josic, a fiatal legényünk meg a légióba készült: lett mesélve neki az anygai előnyökről, meg a várható halálnemekről, képekkel, meg Josic publikus helyen (pl karon) lévő igen tekintélyes sebhelyeivel. van még a srácnak két éve, hogy agyaljon a dolgon. Szerintem megkapta a mérleg mindkjét nyelvét, igen kendőzetlenül.
Ha arra gondolsz, hogy Josic bárhol is konkrét tapasztalatokat ad át, ki kell ábrándítsalak: a képbemutató igen nagy arányban a háború rémségeit szemlélteti, roppant kendőzetlenül. Ékesen példázva Josic háborúellenes hozzáállását, miszerint ha mindenki tudná, mi is az valójában, akkor sose lenne háború. A vármegyések rendezvényein pedig igen jellemző a forró fejek lehűtése, mind zsidókérdésben (a cikk is írta, hogy Josic direkt pozitív példaként hozta fel a zsidó nép összetartását), mind harciasságban. Nem azért volt a magyar szigeten, mert jobbos, hanem mert Magyar! Hozzáteszem, ha más hívná, jó eséllyel elmenne, de valamiért a fiatal baloldal nem szaggatja le a telefonkagylót a helyéből, hogy bemutatóra hívja...
Azt meg tudhatnád, hogy a katona nem politizál...
Esetleg olvasnod kellene a könyveit, fórumát, elmenni egy bemutatójára, meghallgatni az ott elhangzottakat!
Elnézést ha nyersen fogalmaztam.
Zoli
Előzmény: urál (20616)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.08.13 0 0 20638
Minden katona ,,nemzet-elkötelezett", mivel egy népre esküszik fel.
Ha ez alatt a politikai meggyőződést értetted, akkor meg a két fogalom üti egymást, mivel egy katona a politikai játékok felett kell, hogy álljon.
Előzmény: -Survivor (20623)
Éhesló Creative Commons License 2007.08.13 0 0 20637

Kedves László,

talán abban egyet értünk, hogy hazánkban - ha akadozva és néha diszfunkcionálisan - működnek alkotmányvédő szervezetek. Ezek - és nem politikai ellenfeleik, médiatudósok stb.- kell megítéljék a hivatkozott szerveződés alkotmányszerűségét. Várjunk keveset türelmesen és ne prejudikáljunk. A most hangossá váló, jogszerűségre oly érzékeny "közösség" a múlt évi hatósági törvénysértések tömegénél, majd azok kivizsgálásának eredményeinél gyanúsan hallgatagnak bizonyul(t).

Fegyveres alakulatokat számosan tartanak fennt illegáélisan és legálisan is. előbbire azok a (határozott nemzetiségi jegyeket felmutató) bandák szolgálhatnak például, akiket több megye rendőrei sem képesek alkalmanként megfékezni, ha egymásnak, vagy másoknak esnek, utóbbira azok az örző-védő szervezetek, akiket vérprofi nyögállományúak készítenek fel és vezetnek a végsőkig egybefonódva (hatásköröket is elvonva, titkosszolgálati módszereket bőven alkalmazva) az állami erőszakszervezetekkel.

Az pedig, hogy ki mit hoz létre, törvényekben meghatározott: amit a törvény nem tilt: szabad.

A hazafiságot pedig szintén nem az dönti el, politikai ellenfelei kit tartanak hazafinak és kit nem, hanem az, hogy képes e kiállni és képviselni , szükség szerint tenni érte a végsőkig. Ez megint csak nem politikai spektrum kérdése. Hazafiak itt is ott is vannak, ahogyan kollaboránsok és árulók is.

 

Üdv, Éhesló

Előzmény: Némedi László __ (20634)
Hamburger2 Creative Commons License 2007.08.13 0 0 20636

Szervusz Roland!

 

Szeretnélek megkérni egy szívességre: Erről  a gépről valamilyen oknál fogva nem tudok linkelni. Belinkelnél ide egy képet a nevezett szervezet tagjairól, ahol formaruhában vannak?

 

Üdv: Hamburger

Előzmény: Farkas Roland (20615)
Princ of Carpatia Creative Commons License 2007.08.13 0 0 20635


...Ami alól tízezreket küldtek koncentrációs táborba, lőttek a Dunába...

Igen, sajnos volt történelmünknek iljen időszaka is. Meg más is, ami vöröscsillagos..... Érvelnék, DE NEM kapcsolom össze a cselekedeteket a szimbólumokkal. A szimbólum az ETALON! (Trikolor, Árpádsáv, Turul....usw....)

Kattints mán ide erre a linkre!

http://www.nbh.hu/index.htm

Árpádsáv, meg Turul! Miről dumálunk???

Öreg Csóka

Előzmény: apca (20627)
Némedi László __ Creative Commons License 2007.08.13 0 0 20634

hát nem tudom, mit tudsz erről a megalakult csapatról, de már írtuk, hogy az alapítója a Jobbik vezetője, aki szerintem az általad említett 1-3% részének tartok.

A nyilas jelző urál részéről téves, nem nyilasnak tartják magukat, de a szélsőjobboldali jelző szerintem teljesen adekvált.

Attól függetlenül, megint: egy párt ne akarjon létrehozni fegyveres kiképzésre is tervezett szervezetet. Az ő dolguk a parlamenti választásokon való indulás, és ha sikerül nekik, akkor a parlamentben való hatalomgyakorlás. Ha ez nem megy nekik, akkor próbáljanak a következő választásra készülni, és nem kiképezni fegyveresnek szánt alakulatokat.

És ennek semmi köze, hogy valaki hazafi, vagy nem hazafi.

Előzmény: Éhesló (20631)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.08.13 0 0 20633
Én már itt elmondtam a véleményemet:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9139913&la=70199823
Némedi László __ Creative Commons License 2007.08.13 0 0 20632
(nem, hanem az első könyvismertetésen)
Előzmény: urál (20620)
Éhesló Creative Commons License 2007.08.13 0 0 20631

OFF

Helyzetértékelésed téves feltevéseken, előítéleteken alapul. Ma magyarországon nics nyilas rohamosztag, bár sokan szeretnék, ha lenne, hiszen 16 éve folyamatosan vizionálják a fasiszta, náci és nyilas veszélyt. Ezzel kapcsolatban javasolom Köves Slomo nyilatkozatait elolvasni (ő sem lát ilyet). Hogy én mi vagyok, vagy voltam, a dolog szempontjából lényegtelen, mert bár határozott politikai elveim vannak, azokat soha (még ellenségeim szerint sem) nem kevertem össze a hivatásommal és munkámmal, bár ez egy "protonyilastól" nyilván nehezen hihető. Arról pedig - ha szánsz rá időt - sokat olvashatsz itt, hogy ki és hogyan semmisítette meg a Magyar Honvédséget. Na, a szélsőjobboldalnak ehhez a folyamathoz soha semmilyen köze nem volt, más a politikai paletta teljes spektrumát betöltőkkel szemben, hiszen állásponja mindig is gyökeresen különbözött azokétól, beleszólása, hatása meg 0 volt.

A seregbe pillanatnyilag a butaság és a korrupció szivárgott be. Nem is kicsit, nagyon! A szélsőjobb pedig ma az ami: a nemzeti radikalizmus hazai szavazóbázisát 1-3 % erejéig kiszolgáló politikai irányzat, 3-4 szervezet között szétosztva, stabilan parlamenten kívül. Ilyen gyenge ma a hazai antifaszizmus, hogy ettől kell rettegnie mindenkinek éjjel-nappal? Vagy csak natúr üzlet és figyelemelterelés?

ON

A vitát veled a magam részéről itt, befejeztem.

 

Éhesló

Előzmény: urál (20614)
Maz Creative Commons License 2007.08.13 0 0 20630
Kiegészítés:

Természetesen az Árpád-sáv mint elem sok helyen megjelenik szimbólumként: címer, katonai alakulatok zászlói-jelvényei. Hiszen századokig volt a nemzetség a vezetőnk. De a szimbólum soha nem önmagában szerepel.
Előzmény: Maz (20629)
Maz Creative Commons License 2007.08.13 0 0 20629
Kedves Roland és apca!

1. A nyilas zászló más volt. Tehát ez csak emlékeztet rá.
2. Az Árpád-sáv az Árpád nemzetség jelképe. Nem hinném, hogy lennének olyanok, akik jogosan viselhetnék.

3. A magyar nemzet jelképe a trikolor. Ez az ami senkinek nem szúrhatja a szemét, mivel egyrészt a Magyar Köztársaság törvényes jelképe. Másrészt létrejötte óta a magyar nemzeti egység megtestesítője.
apca Creative Commons License 2007.08.13 0 0 20628
Kituzom a hazam ele az Arpad savos zaszlot,

Miért azt? Miért nem a nemzeti lobogót? Az nem elég Magyar?
Előzmény: Farkas Roland (20625)
apca Creative Commons License 2007.08.13 0 0 20627
mar tortenelmi zaszlokat sem lehet a magasba emelni.

Ami alól tízezreket küldtek koncentrációs táborba, lőttek a Dunába...
Előzmény: Farkas Roland (20626)
Farkas Roland Creative Commons License 2007.08.13 0 0 20626

Ja ezzel vegulis azt akartam mondani, hogy Fukuyama megallapitasa alapjan szerintem elmondhato, hogy a nemzeti ontudat erosodese eppen annak koszonheto, hogy egyre tobben eszmelnek r arra, hogy elveszitik a gyokereiket, sot mar tortenelmi zaszlokat sem lehet a magasba emelni.

 

Elobb-utobb durrogtatni is fognak, aztan jonnek a celzott lovesek is...

Farkas Roland Creative Commons License 2007.08.13 0 0 20625

Kedves Ural,

remelem nem rabolom az idodet ezzel a bejegyzessel, de hatha megertesz valamit, ami eddig nem sikerult...

 

Nos, nehany napja belinkeltem egy Fukuyama tanulmanyt arrol, hogy a terrorizmust a gyokerek elvesztese taplalja. Valamit mondhat ezzel a jo oreg, merthogy peldaul nem is olyan regen itt Kanadaban 17 arab fiatalt tartoztattak le terrorizmus vadjaval, holott itt elnek miota megszulettek. De nem tudjak, nem akarjak elfogadni az idegen kulturat. A strandon hordott bikini szinte mindegyik muzulmannal kiveri a biztositekot, az iskolai tanarnokkel torteno kezfogas mar csak a nagyon konzervativ muzulmanoknak problema. 

 

Az oreg megallapitasat en is erzem a boromon. Miota nem vagyok a hazamban, miota nem latom Budapest szepsegeit, nem iszom Tokaj termeset es nem furodhetek a Balatonban, oriasit fejlodott bennem a magyartudat.

 

Itt a Sikh gyerekek nemregiben felcsatolhattak az oldalukra az osi torjeiket, mivel eddig nem vihettek be az iskolakba, de mostantol ez szabad. Egy pakisztani, egy kinai szinten ragaszkodik az osi kulturajahoz, es rengeteg afrikai torzsi szines ruhat lehet latni az utcakon. Ez egy multikulturalis vilag.

 

Ahogy emlitettem en is fordulok vissza a gyokereimhez, mert oriasi erot ad. Kituzom a hazam ele az Arpad savos zaszlot, mentebe oltozom egy nemzeti unnepen es bemutatot tartok a magyarok talalmanyairol a munkahelyemen...

 

 

Ezzel parhuzamosan szepen bele is oszulok abba, amikor latom, hogy az orszagot kiarusitjak, eladjak, a lakossag csokkeneset elosegito politikat folytatnak, a hataron tuli magyarokat lesz@rjak, az iskolakban meg mindig a finnugor nyelvrokonsag marhasaga folyik, nem tamogatjak a nemzeti erzelmu csoportokat, interneten gyujtenek adomanyokat nagy multu tanccsoportnak, stb, stb... Alacsonyabb szinten agylobot kapok attol, hogy idiotakra biznak fontos poziciokat, egyes dontesekbol mar nemcsak a nemzeti erdekeket szamuzik, de a jozan eszt is.

 

Azt hiszem ez az allaspont ertheto es elfogadhato. De magyarazza mar el nekem valaki, hogyan tudnam elfogadni a masik oldal magyarazatait??? Miert kell neked peldaul veszt josloan tekintened arra, ha nehany magyar katonaban, akik a fagyott foldbe beasva vartak, hogy ha kell akkor megallitsak a szerbeket tiz evvel ezelott a deli hataron, nemzeti ver buzog?????

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!