Keresés

Részletes keresés

kovacsgyula44 Creative Commons License 2007.08.11 0 0 20584

Hamburger!

   Próbáld megérteni úgynevezett végellenőrzéses gondolkodásom lényegét. A rakétadandárnál, de később a tüzérdandárnál is nagyon egyszerű volt az utolsó kérdés, és a mellékkörülmények senkit sem érdekeltek: hová esett a rakéta, a lövedék, mennyi a távolsági és oldaleltérés, az aktus kiváló, jó, vagy megfelelő idő alatt zajlott le.Nem voltunk vevők a később tábornokká fajult tapolcai tankos hadnagy szövegére, amit akkor mondott el, amokor Medvegy alezredes, parancsnok megkérdezte tőle:"Hadnagy elvtárs, mire használta a három lőszerét?" "Jelentem kettőt mellé...  ... meg egyet egészen közel!"

   gyula

Előzmény: Hamburger2 (20583)
Hamburger2 Creative Commons License 2007.08.11 0 0 20583
Szervusz Roland!

 

„Ezzel en is egyetertek. A rendszer azert rendszer mert egy egeszet alkot, nem valaszthato el az alja meg a teteje.” 

 

Ez az én olvasatomban egy erős általánosítás, amit a tények nem támasztanak alá. Jónak tartom azt a korábbi hasonlatot, hogy egy vesztes háború, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy a vesztesek „pancserek” voltak! Sőt. Sok esetben még a győztesek is tanultak a vesztesektől, főként ha belátták, hogy győzelmük nem annyira a jobb szakmai (értsd katonai) teljesítményükre, mint inkább gazdasági erőfölényükre vezethető vissza! Mert ez utóbbira azért van bőven példa a magyar hadtörténelemben is!

 

’Ha ilyen eset megtortenhetett, es Tomcat beszelt az illeto sraccal, tehat valoban megtortent, akkor lehet ezt akarhogyan magyarazni. Helyesebben magyarazkodni.”

Kedves Roland. Nagyon szomorúnak tartom, hogy Nálad Tomcat ekkora bizalomnak örvend. Az adott esetnek is egy kicsit jobban és objektívebb csatornákon is utána nézned az esetnek, mint az ő meglehetősen pongyola blogján! Nem azt állítom ezzel, hogy én díjazom ezt a fajta megkülönböztetést! Mivel az adott esetről nekem is vannak – megbízhatónak nevezhető információim – ezért sajnos meg kell kérdőjeleznem a Tomcat által elmondottakat. Hadd kérdezzem már meg, hogy szerinted mit kellett volna tennie a seregnek egy olyan esetben, amelyre már több, mint 2 éve törvény van? (És itt megint nem a törvény helyességéről, vagy helytelenségéről van szó!)

 

„Jol megnyomorgattak szegeny gyereket, de biztos nem kertek tole elnezest az almatlan ejszakai miatt.”

 

Legjobb tudomásom szerint a sráccal már évekkel ezelőtt közölték, hogy mi vár rá. Azt csak feltételezem, hogy ugyanúgy - mint az én ismerősömnél – azt is közölték vele, hogy mi lehet a megoldás. Ha pedig végül mégis fel fogják avatni, akkor feltételezem, hogy eleget tett a törvényi feltételeknek és megszüntette a kettős állampolgárságát! Igen, abban igazad van, hogy ez nem túl „szép” húzás, de a törvényt nem a sereg hozza és igen furcsának tartanám, ha a sereg fittyet hányna a törvényekre!

 

„Most mar megkapta az elso pofont a rendszertol es annak vezetoitol, majd egyszer elege lesz neki is ne aggodj. Sajnos a sereg tele van ilyen sztorikkal, mert az egy olyan rendszer amilyen: a human eroforras mindig is az utolso helyen szerepelt, magyarul tojnak a katonak fejere.”

 

Azt hiszem ezzel nincs egyedül a hadsereg a társadalmunkban!?

Ha meg kovetelni meri valaki az ot megilleto jogokat, akkor hamar megkapja, hogy: igaza van zaszlos ur, de ne ugraljon ha szeretne tovabbra is katona maradni...

Mint ahogy ezzel sem. Ez persze senkit sem mentesít, de engedtessék meg, hogy védjem a mundér becsületét, mert én még viselem! Biztos vagyok benne, hogy Te is tudod, nem mindegy, hogy a jogaidat hol, mikor, milyen hangnemben és milyen előkészítő tevékenység után, illetve milyen jogi támogatással kezded „követelni”!

„Ne vedd a munder becsuletet, mert nem tudod. Csak arra vigyazz, hogy a tied ne legyen s(z)aros...”

 

Pedig nekem se mindig habos torta a szolgálat!!! Maradjunk abban, hogy Veled szembe hiába is védeném a mundér becsületét, mert Te kőkeményen csalódtál ebben a mundérban és éppen ezért nagyon elfogult vagy a témában. Bizonyára emlékszel, hogy az eseted mennyire megosztotta a katonatársadalmat. Az utolsó mondatot talán bővebben is kifejthetnéd, mielőtt némi rossz indulatot vélnék felfedezni mögötte! Mert az nem újdonság, hogy sáros, - hiszen gyakran járok sáros helyeken! J (Sáros mundérnak is lehet becsülete egy ideig, mert aki harcol, az piszkolódik, csak utána ki kell takarítani!) De a másik szennyeződés kissé kétértelmű!!! J

 

Üdv: Hamburger

 

Előzmény: Farkas Roland (20576)
Hamburger2 Creative Commons License 2007.08.11 0 0 20582

Szervusz Gyula!

 

Ettől én még azt a századost még mindig nem nevezném pancsernek! Ezen a téren igenis különbséget teszek a management és a végrehajtói állomány között! És nem tudom, hogy Te is és Roland is miért mossa össze a kettőt? Én ezt általánosításnak érzem és bizonyos fajta csalódottságot illetve kiábrándultságot feltételezek ezen vélemény mögött.

 

A magyar hadtörténelem korábbi időszakaiban még akkor is, ha technikailag csak nagyon ritkán voltunk az aktuális élvonal közelében, a katonáink igen tiszteletre méltóan kitettek magukért. Én itt nem csak az egyes harcosokra gondolok, de voltak igen jól összekovácsolt és igen hatékonyan és sikeresen operáló különböző nagyságrendű kötelékeink is, akik a felső vezetés hibái ellenére is erejükön felül teljesítettek. Mi ebben az elfogadhatatlan? Bizonyára egyedül vagyok, aki büszke tud lenni katona elődeire még akkor is, ha "Mátyás óta nem nyertünk háborút"!??

 

Üdv: Hamburger a "pancser"

Előzmény: kovacsgyula44 (20575)
M.Zoli Creative Commons License 2007.08.11 0 0 20581
Udv.

Ami a tankonyveket illeti, azok tenyleg konnyeket csalnanak Andersen szemebe.

Magyarorszagon marginalis a kissebbsegek letszama, es azok is java reszt aszimilalodtak. Ezt vegyuk figyelembe.

A magyar kulpol szerencsetlensegeert pedig nem lehet a szomszedokat hibaztatni. Ezt mellekesen jegyzem meg, nem reagalaskent a te hozzaszolasodra.

Udv.
Előzmény: Törölt nick (20561)
M.Zoli Creative Commons License 2007.08.11 0 0 20580
Udv.

Egyetertek.

Mellesleg hataron tuli magyarkent kurvara elvezetes szamunkra az, amikor a Slota felek mindket oldalon, lejatszak az ep aktualis meccsuket, vagy nyilatkoznak egy nagyot, aztan szepen hazamennek teazni, mi meg elvezhetjuk a szarjukat.

Udv.

U.I. A szlovakoknak egy dolog bassza a csoruket nagyon, NagyMagyarorszag. Tehat ha valaki be akarja veretni az orrat, akkor menjen el Zsolnara emlitett matricakkal teleragasztva, es fennhangon eltesse Horthyt.

MIndenki seperjen eloszor a sajat portajan, ez igaz Magyarorszagra is , meg Szlovakiara is, meg mindenkire.
Előzmény: kovacsgyula44 (20559)
1805 Creative Commons License 2007.08.11 0 0 20579

"Ami elválaszt bennünket: te egy HAZAFFY vagy, én egy egyszerű vidéki NATO kollaboráns. Ráadásul abban a tévhitben leledzem, hogy ma ennek az országnak sos-sok kis NATO kollaboráns hasznosabb lenne, mint a hazaffyak a hadi hungarikumaikkal."

 

Ne haragudj, de ebben a mondatban nem igazán fedezhető fel mély irónia, ez egy kicsit szarkasztikusan megfogalmazott állásfoglalás.

Megismétlem és sok érvem van az indoklásra, egy országnak nem hasznosak a kollaboránsok, átvitt értelemben sem, és a legkevésbbé megengedett ez a hadseregben.

Ha nyitott gondolkodású, reális ítélőképességű, új ismereteket befogadni kész, szakmailag, emberileg jól felkészült emberekre gondolsz, úgy más a helyzet.

 

Nem vettem részt a Vértes gyakorlatokon (illetve nem mindegyiken), így vitáidhoz nem tudok hozzászólni.

Azonban jártam arra és láttam mi zajlik ezeken, valamint az "új világ" szellemében rendezett más gyakorlatokat személyesen is kénytelen voltam elviselni. Hát szeliden szólva nem voltam lenyűgözve a látottaktól és tapasztaltaktól.

Összegezve eléggé gyermekded dolognak tartom őket és még sokba is kerültek.

 

Hogy az angolszász hadikultúra, már ha ily módon megfogalmazva van ilyen, (mintahogy ebben az értelemben orosz sincs) bármivel szemben is fölénybe volna? Hááát lennének ellenérveim! ( és nem a szokásos könnyen lecsaphatóakból) 

 

Előzmény: kovacsgyula44 (20578)
kovacsgyula44 Creative Commons License 2007.08.11 0 0 20578

1805!

   Nem gondoltam volna, hogy a kollaboránst szó szerint értitek. Én büszke vagyok rá, hogy kitaláltam, megosztom veletek, erre kiderül, hogy nem értitek azt a mély iróniát ami benne van. 94 óta bíbelődtem azzal, hogy a tüzérdandárt karomon vigyem el egy új világ küszöbéig. Mehetünk vissza korábbra is, a rendszerváltást követően azonnal azt mondtam: itt az alkalom arra, hogy megszabaduljunk a ránk oktrojált orosz hadikultúrától, és megkezdjük az áttérést a fölényét minden területen bizonyító angolszász hadikultúrára. Lett helyette "körkörös" koncepció.94-től, amikor az első amerikai delegáció ránk hagyott egy csomó FM-et, konkrét munka folyt, jelentős kaposvári és fehérvári ellenállással, rosszallással. A 98-as VÉRTES gyakorlaton képesek voltunk hadosztály tűzkoordinációs részleget működtetni. Két napig, amig Preininger és Kálmán Feri rá nem jött, hogy ez inszinuáció, egy mezei dandárparancsnok bepofátlankodik a fővezérség sátrába, maga alá rendeli a hadosztály tüzérfőnököt, műszaki főnököt, légvédelmi főnököt, vegyivédelmi főnököt, berendel egy csomó összekötő tisztet, és közvetlenül a G3 mellett tűzkoordinációs részleget játszik, mintha amerikában lenne.Az, hogy az ellenőrző német tábornoknak ez tetszett, senkit nem zavart, ahogy a német tábornok kitette a lábát, bennünket visszazavartak a saját harcálláspontunkra, ez nem amerika, tessék rendes beosztottként viselkedni, mert azzal tudunk mit kezdeni.

  NATO tagok lettünk, Szabó János azzal kezdte a miniszteri beiktató beszédét, mint tudják, mi kisgazdák elleneztük az ország NATO tagságát. Ekkor találtam ki a "NATO kollaboráns" kifejezést. A Varsói Szerződésben felejtett haderőben kollaboráns az, aki az új szövetség alkalmazási elveinek minél szélesebbkörű elsajátításáért tevékenykedik.

 gyulla

 

Előzmény: 1805 (20577)
1805 Creative Commons License 2007.08.11 0 0 20577

Ha irónia volt akkor bocs és ha legközelebb jelek helyett irónikusan is fogalmazol nem fogom félreérteni!

Arra emlékszem mit írtam a kollaboránsokról (20540) és kiegészítem annyival, hogy a szó az ellenséggel való együttműködésre utal. Többet ehhez nem kell hozzáfüzni, szerintem rossz szó, rossz helyen, de nem baj tisztázni.

 

Miután mások is hozzászóltak a kiegyezés témájához, ezért azokra is itt válaszolok. Szerintem elvárható, hogy akit érdekel egy korszak akkor azt alaposan tanulmányozza és véleményét érzelem és politikamentesen alkossa meg. Nem mutatok érdeklődést az elhallgatás sztori iránt, mert egyrészt, így sok minden hárítható ami magyarázatra szorul, másrészt fogadjuk el, hogy felnött emberek képesek széleskörű irodalmat felhasználva tanulmányozni egy problémát és véleményt alkotni. Ezért, senki ne haragudjon, de politikai szlogenekkel nem tudok és nem is akarok foglalkozni. A tényszerű bizonyítás arra vonatkozóan, hogy az ipari forradalom, már 1867-re lezajlott Magyarországon, és a kiegyezésnek valóban azok az okai voltak, amit a hozzászóló vázolt, már jobban érdekelne.

Előzmény: belic (20568)
Farkas Roland Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20576

Ezzel en is egyetertek. A rendszer azert rendszer mert egy egeszet alkot, nem valaszthato el az alja meg a teteje.

 

Ismeros ugye Hamburger? Jelentgetunk, jelentgetunk aztan le se szarjak. Sot, errol meg el is felejtenek ertesiteni es idovel ugy tunik, feleslegesen jelentgetsz felfele.

 

Ha ilyen eset megtortenhetett, es Tomcat beszelt az illeto sraccal, tehat valoban megtortent, akkor lehet ezt akarhogyan magyarazni. Helyesebben magyarazkodni.

Jol megnyomorgattak szegeny gyereket, de biztos nem kertek tole elnezest az almatlan ejszakai miatt.

 

Most mar megkapta az elso pofont a rendszertol es annak vezetoitol, majd egyszer elege lesz neki is ne aggodj. Sajnos a sereg tele van ilyen sztorikkal, mert az egy olyan rendszer amilyen: a human eroforras mindig is az utolso helyen szerepelt, magyarul tojnak a katonak fejere.

 

Ha meg kovetelni meri valaki az ot megilleto jogokat, akkor hamar megkapja, hogy: igaza van zaszlos ur, de ne ugraljon ha szeretne tovabbra is katona maradni...

 

Ne vedd a munder becsuletet, mert nem tudod. Csak arra vigyazz, hogy a tied ne legyen s(z)aros...

Előzmény: kovacsgyula44 (20575)
kovacsgyula44 Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20575

Hamburger!

   Köszönöm az objektivitásra törekvő véleményedet. Abban nem értek egyet, hogy a menedzsmentet és a végrehajtókat próbálod elválasztani egymástól. Akarhat bármekkora hős lenni 2001 októberében Törökországban a százados, aki a kiküldött Mistral részleg parancsnoka volt, ha egyszer a menedzsment nem gondoskodott IFF berendezésről, nem vehetett részt érdemben a gyakorlaton, az ottani NATO parancsnok a laktanyába rendelte. Ezért a százados szégyenkezett, nem a VKF.

  gyula

Előzmény: Hamburger2 (20573)
swordmanus Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20574
Tiszteletem Hamburger!

Eszem ágában sincs ellenőrizni Téged, de érdekel az önéletrajzod. Cserébe, ha gondolod szívesen elküldöm ELŐRE az enyém, ha adsz egy e-mail címet.
Info@kalasnyikov.hu
Előzmény: Hamburger2 (20573)
Hamburger2 Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20573

Szervusz Roland!

 

Nem tévesztetted el a házszámot? Ezt a hozzászólást nem a katonai topicba szántad? Ott van szó erről a témáról! :)

 

Egyébiránt Tomcat blogjáról csak annyit, hogy abban is akad jó pár baki, pontatlanság és kellő ismeret hiányáról is tanuskodik. Azt pedig nem tudom sokra értékelni, hogy "állítólag" ez és ez történt! Igaza van egyik topictársunknak, aki több objektivitást vár.

A témájához: Nekem is van olyan ismerősöm, aki kettős állampolgársága miatt kellemetlenségeket kellett, hogy átéljen a seregben a KBH felvetéséből. Az ő elmondása alapján nemrég változtatták meg a törvényt, ami ezt a problémát okozta. A megoldás az volt, hogy hivatalosan le kellett mondania a másik állampolgárságáról. Ezt csak azért mondom el, mert látni kell: itt egy új törvény betartatásáról van szó és nem arról, hogy a KBH hibát követett el, vagy súlyosan sértette volna a  törvényt! A törvényhozóknál tessék reklamálni!!!! Az egyes esetek természetesen nagyon kellemetlenek, különösen az érintettek számára, de nem árt egy kicsit a dolgok mélyére nézni, mielőtt világra szóló botrányt csapnánk! Magam úgy gondolom, hogy az ilyen ügyeket nagy körültekintéssel és tapintattal kell kezelnie az arra illetékes hivataloknak és személyeknek.

 

Vagy ha valaki mindenáron botrányt akar csapni, akkor a valódi okokat keresse és ne csak feltételezzen! Ez egyébként Tomcat régi hibája!!!! Ne ess Te is ebbe! Nem minden botrány ott van, ahol látszik! A Magyar Nemzetre történő hivatkozása meglátásom szerint a pofátlanság kategóriájába esik. Van velük szerződése?

 

Egyébként mióta viselnek a mostani 4. éves hallgatóink törzszászlósi rendfokozatot? Még az „én időmben” is csak a kiválók kaptak ilyet -  tehát az általánosítás nem állja meg a helyét – míg ma már csak egyszerűen 4. éves hallgató a rendfokozat! Úgy gondolom, ha valaki támad valakit, akkor nagyon pontosnak kell lennie, mert a megtámadott rögtön megkeresi azokat a részleteket, amelyek rontják állításai hitelét! Nem ismerős?

 

Más: A magyar haderő történelmi "pancserségéhez". Ezt nem kis túlzásnak tartom. A szubjektumomat én sem tudom - természetesen - kizárni, de azért szerény történelmi tanulmányaim során arra tanítottak, hogy a hadsereget is az adott társadalmi környezetében kell megítélni. A katonai kudarcok legtöbbje mögött a politikai támogatottság hiánya, vagy éppen a gazdasági erő hiánya rejlik. Természetesen áttéteken keresztül ezt is összefüggésbe lehet hozni a katonák felkészültségével, de magyar katonák elég gyakran be tudták bizonyítani azt, hogy ezek ellenére is képesek sikereket elérni. Egyetlen fegyveres konfliktus sem értékelhető anélkül, hogy megnézzük azt, hogy milyen volt az egész ország felkészültsége az adott összeütközésre. Pl: időben elkezdték-e a sereg felkészítését, szántak-e elegendő anyagi javakat a fejlesztésekre, vagy esetleg akkor is azt nézték, hogy miként lehetne "olcsóbban" megúszni a háborút? :) Érdekes egyszer egy kicsit tanulmányozni ilyen szempontból is, hogy pl. miért lehetett sikeres Mátyás Fekete Serege, és miért buktak el a szabadságharcaink.

 

Noha meglátásom szerint a profi jelzőtől még messze vagyunk – általánosságban véve! – de azt bizton állíthatom, hogy nem vagyunk rosszabb katonák, mint más nemzet katonái. (Szeretek önkritikus lenni!)  Sok kis egyedi esetet tudnék mesélni, amikor még jobbak is vagyunk! J Ráadásul én azt gondolom, hogy a profi jelző velünk kapcsolatban azért hangzik el az indokoltnál is többször el, mert sok újságíró a hivatásos és szerződéses szinonimájaként kezeli ezt a kifejezést.

 

Nagyon megalázónak tartom – azon társaim nevében is, akik ca. 20 vagy több éve szolgálnak a seregben – hogy az 1989 előtti hozzáállásunkat a hivatásunkhoz ennyire lebecsmérlik az általánosító kifejezések. Biztosíthatok mindenkit, hogy pályakezdő fiatal tisztként nem voltam egyedüli, aki nem ivott alkoholt egyáltalán, aki személyesen vezette a kiképzést, amikor csak 1 órát is találtunk rá a sok egyéb elfoglaltság mellett és bizton állíthatom, hogy az akkori katonáim az akkori követelmények között nem voltak rosszabbak, mint a mostaniak. Ha valaki ellenőrizni akarja az állításaimat, annak magánban szívesen megküldöm az életrajzomat és felkutathat szemtanukat. Én sem voltam elégedett a katonai felső vezetéssel és a rendszer működésének mozgatórugóival, de az általánosítást akkor sem tudom díjazni! (Érzékeny lélek vagyok! J)

 

És még egy gondolat Gyulának: Magam is támogatom a NATO tagságunkat, de tisztában kellene lennünk, hogy ettől az egyes esetekben mit várhatunk és mit várnak el tőlünk a szövetségeseink. A közös mindennapi életben bizony sokszor tapasztaljuk, hogy ha gond van, akkor leginkább magunkra számíthatunk a megoldásokban, különben késünk, csúszunk, lemaradunk, háttérbe szorulunk, stb. A prioritásokat nem mi határozzuk meg! És mi lenne, ha tényleg nagy baj lenne? Nem ismerős valahonnan? :) Ezzel csak annyit szeretnék sugalni, hogy minden pozitív együttműködési tapasztalatom ellenére is szilárd meggyőződésem, hogy az országnak - az egész országnak! - sokkal jobban oda kell tennie magát, ha azt akarja, hogy "emberszámba" vegyék a szövetségi döntéseknél!

 

Azt hiszem, hogy valaki itt kérdezte a közös C-17-es flotta állomáshelyével kapcsolatos döntés után Pápával kapcsolatban. Ha ez is lenne a döntés, nem hiszem, hogy a gépek magyar felségjelzéssel repülnének!!! Más közös használatú gépeknél sem ez a módi! :)

 

Üdv: Hamburger

 

Előzmény: Farkas Roland (20571)
Farkas Roland Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20571

Korabban beszeltunk rola, itt egy video a kanadai elektromos autorol, ami nemreg forgalomba is kerult mert modositottak az autokra vonatkozo biztonsagi eloirasokat.

Magyarorszagon miert nem lehet ilyesmibe fogni???

 

http://www.zenncars.com/media/zennvideo14.html

 

stylus70 Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20570
Én is találkoztam olyan emberrel aki kettős állampolgárként volt katona.
urál Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20569

Az ipari forradalom Magyarországon 1867-re lezajlott. A nacionalista és a kommunista történetírás szemérmesen hallgatott arról, hogy a nagy átalakulás és a magyar történelemben példa nélküli fellendülés a kiegyezés idejére már lezajlott. A kiegyezés azért is vált lehetővé, mert a magyar arisztokrácia belátta, hogy még tíz év, és a király a magyar polgársággal fog kiegyezni egy az osztrákhoz hasonló polgári rendszerben és nem a korábbi súlyát elvesztő arisztokráciával.

Előzmény: 1805 (20564)
belic Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20568
Hello!

"Igen, ezert volt az orszag legdinamikusabban fejlodo idoszaka 1849-1867, utana jott a sotet visszafejlodes." A történelem tudomány jelenlegi állása szerint, az 1849-1867. időszak nem volt az ország legdinamikusabban fejlődő időszaka. Ellenkezőleg, a fellendülés éppen a kiegyezés után következett. Vagy én mulasztottam el egy aktuális átértékelést!

Mar a 20540-ben (nem evszam, a hozzaszolas sorszama) meg lett irva, hogy a kollaboransok nem hasznosak az orszagnak, ne akarj annak ellentmondani. :-)

gyk. a :-) jel elott talalhato mondatot nem kell komolyan venni, az elso mondat vegen is volt eredetileg ilyen jel, rajtad kivul mindenki ertette, hogy ironia.

Bel
Előzmény: 1805 (20564)
Farkas Roland Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20567

Marmint ki hazudozik???

 

ja irtam egy kis epilogust a vegere, olvassatok el ujbol, hogy Kanadaban hogy megy az ilyesmi :)

Előzmény: Törölt nick (20563)
Némedi László __ Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20566
mellesleg ez a sajtóról állít ki nagyobb szegénységi bizonyítványt. Egy főszerkesztőnek minimum utána kellene nézni tényeknek, vagy ez már nem szokás?
Előzmény: Princ of Carpatia (20565)
Princ of Carpatia Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20565

Üdv Topiklakók!

Szoktam mondani ilyen hír hallatán: Eszem, f@..m.........!
De ez már klinikai eset! Ilyenkor már az "Állítsátok meg a Földet, ki akarok szállni!" mondás járja!

Öreg Csóka
Előzmény: Farkas Roland (20560)
1805 Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20564

"Igen, ezert volt az orszag legdinamikusabban fejlodo idoszaka 1849-1867, utana jott a sotet visszafejlodes."

A történelem tudomány jelenlegi állása szerint, az 1849-1867. időszak nem volt az ország legdinamikusabban fejlődő időszaka. Ellenkezőleg,  a fellendülés éppen a kiegyezés után következett. Vagy én mulasztottam el egy aktuális átértékelést!

Előzmény: Törölt nick (20558)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20563
Ez gyönyörű. Az agyamat eldobom. Ilyen pofátlanul hazudozni...
Előzmény: Farkas Roland (20560)
kovacsgyula44 Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20562

Harpet79!

  Csak a hadrafoghatóság értelmezését akartam pontosítani.Egy eszköz attól még nem hadrafogható, mert képes elvánszorogni 100km-t, vagy a levegőbe tud emelkedni. A 10 éves Mistral most jutott el oda, hogy az IFF-jére beterveztek a 2007-es költségvetésben 772,1 millió forintot. A többi általam felsorolt eszköz NATO kompatibilitásával is hasonló bajok vannak, Szerbia bombázása óta a helyzet változatlan, kérdéses a magyar légtérfelügyeleti és légvédelmi eszközök NATO kompatibilitása.

  gyula

Előzmény: Törölt nick (20557)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20561

Romániában és Szlovákiában a Nemzeti Tankönyvkiadó adja ki az olyan tatalmú könyveket, amilyeneket nálunk csak a Szkíta könyvesboltokban lehet kapni. Lásd pl. Heti Válasz mostani számában a témáról leírtak...

Vagy megfordíthatnám a gondolatot: Magyarországon egyetlen embert sem vertek meg azért, mert szlovák vagy szerb. Egyetlen embert sem ráncigáltak ki a kocsijából és vertek meg azért, mert szlovákul telefonált. Egyetlen falra sem írták fel, hogy "Szlovákok a Duna másik oldalára", vagy "Halál a szerbekre". Persze, hogy nincs Slota autóján nagy-szlovák matrica, mert a nagy szlovák matria alakja a mostani szlovákia körvonalával egyezik. Nekik több van, mint járna, nekünk meg kevesebb. Persze, hogy mi pofázunk emiatt, nem ők. Velünk bántak el, nem velük. Minket csinálta ki, nem őket. 

 

Ne érts félre, nem Nagy-Magyarország visszaállításának teljesen alaptalan koncepcióját akarom felvázolni, csak nem fér a fejembe, hogy a határmenti, többségben magyarlakta területeket miért kell tabuként kezelni, amikor 10 évente dobnak fel nekünk tárgyalási lehetőséget...

Előzmény: kovacsgyula44 (20559)
Farkas Roland Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20560

Jajjj Jajjj Jajjj,

 

nem tudom sirjak-e vagy nevessek....

 

Olvassatok el a http://blog.tomcatpolo.hu/ oldalon a mai droidzona-t !!!!

 

Micsoda HM alakitas.... Az evszazad sztorija!!!!

 

kovacsgyula44 Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20559

Harpet!

 Slotának az autóján nincs árpádsávos Nagy-Szlovákia matrica, a Magas Tátrai üdülőhelyeken nem árulnak 2007-ben olyan "retro" képeslapot, mint nálunk Hévizen a fürdő bejáratától néhány méterre, amelyen a trianoni határainkon belülrekedt honvéd puszta látványától hanyat-homlok menekülnek az 1000 éves határainkon kívülre a szőröstalpú oláhok, muszkák, tótok, rácok.( A képeslap Burgerland felőli része nem maradt meg az emlékezetemben.) Gondoljátok, hogy ezzel a képeslapunkkal szobatisztának tartanak bennünket az únióban?Szerbiában sem találkoztam sehol nyilvánosságnak kitett Nagy-Szerbia térképpel. Romániában sincsenek Szkíta könyvesboltok.Söpörgessünk, söpörgessünk, de ha lehet, először a saját portánkon.

 gyula

Előzmény: Törölt nick (20553)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20557

Akkor minek adunk ki egyáltalán egy Forintot is a hadseregre. Ha nem engedik használni, akkor még ez is sok. Vagy talán meg lehetne vizsgálni, hogy miért nem engednék, hogy használjuk.

 

Amúgy ha megtámadna minket valaki, akkor tuti, hogy először a mi mistralunk menne ki, a mi griffjeink és Mi 24-eink szállnának fel (ha sikerülne nekik) és a mi 6 db lövegünk mérne súlyos tüzérségi csapást az ellenség erőire :). Mire meg a NATO megérkezne, már rég nem lenne mi a levegőbe emelkedjen, vagy lőjön a mienkéből.

Előzmény: kovacsgyula44 (20555)
Éhesló Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20556

Kedves Gyula,

azért ne bonyolítsuk el ennyire. Számoljunk mondjuk áll. táblás eszközökkel. A tébolynokaink sem mind hadrafoghatók....

 

Éhesló

Előzmény: kovacsgyula44 (20555)
kovacsgyula44 Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20555

Éhesló!

 Precizírozzuk! A hadrafogható tankokra, lövegekre, vadászgépekre, támadó helikopterekre gondolsz, vagy az állománytábla szerinti létszámra? Precizírozzuk tovább, szerinted egy Magyarország területén folyó NATO műveletben hány repülőnk, helikopterünk emelkedhetne levegőbe, hány légtérfelügyeleti vagy tűzvezető radart kapcsolhatnánk be, hány KUB rakéta indítását engedélyeznék, ki jöhetnének-e a Mistralok a laktanyából, van-e a 9 Gripennek a szűk magyarországi területen kívül a terepkövető repüléshez elengedhetetlen digitális terepmodellje?

   gyula

Előzmény: Éhesló (20550)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20553
Ja, és persze elfelejtettük megemlíteni, hogy Belgium szomszédai ugye nem belgagyűlölők (mint pl. szlovák testvéreink Jan Slota vezetésével), nem az etnikai tisztogatásokról és nem kis harci kedvről híresek (min pl. Szerb barátaink) és nem képzelik el maguknak Nagy-Hollandiát vagy Nagy-Luxemburgot, aminek része lenne Bellgium egy jelentős része (mint. pl Románia esetünkben) és nem élnek körülöttük az összes környező országban kisebbségi sorban, kiszolgáltatva, rendszeresen verve belgák milliói.
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20552

A harckocsik számához és a páncélos erők csökkentéséhez:

 

A MH (vagy a minisztérium, nem tudom) ugye azzal magyarázza a tüzérség és nehézfegyverzet leszerelését, hogy mi belga és francia mintára szervezzük át a hadsereget, ahol nincs szükség nehéz fegyverekre, csak gyorsan mozgó kihívásoknak megfelelő profi blablablabala haderőre, mert az a tuti.

 

Namost akkor szépen bepötyögtem a wikibe a belga haderőt, és láss csodát, a harmadakkora Belgiumnak (igaz, lakossága kb. 10 mio, mint nekünk) 40.800 fős hadereje van, 132 db Leo1-essel (a harcértéke kb. a mi T72-eseinkenek is annyi, mint a Leo1-esnek, vagy annyi se) 218 lánctalpas csapatszállítója és 272 tábori lövege, (amiből 108 önjáró, 155 mm-es) van, illetve 86 db F-16 + tartalékok, összesen 90 db harci gép. Ez mintha nem azt az arányt tükrözni, amit nekünk sikerült elérnünk.

 

A másik példaképünk ugye Franciaország:

 

Itt van először is egy Idegenlégió, aminek a harcértékét nem kell külön ecsetelni.

Van neki szép csinos kis ATOMBOMBÁJA.

 

Ezenkívül: 786 db harckocsi (ebből Leclerc kb. a fele) + 317 db felderítő harckocsi

794 db tüzérségi löveg és több ezer pc törő rakéta ezen kívül persze kiváló légierő, és közel 300 támadóhelikopterrel és 450 db harci géppel.

 

Ezeken a mintákon elindulva sikerült nekünk a 12+3 db harckocsi, 6 db löveg és valami 4 db Mi24-est felmutatnunk, meg a 14 griffet. Van viszont rengeteg Rába teherautónk, aminek szerintem pont semmi értelme, mert ha kell, azt a civil életből is lehet foglalni...

 

Most akkor kit is másolunk itt kéremszépen? Mert szerintem senkit. Mindent elb@szunk.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!