Keresés

Részletes keresés

Kauthar Creative Commons License 2005.06.21 0 0 53

Kuvait nagyon biztonsagos, ami azertis meglepo, mert a rendorseg csupa  sivatagi beduinbol all:))) Ok azert nem alltak nagyon sokszor sorba az eszosztasnal:)))) A hadsereg detto, nem veletlenul vannak itt az amerikaiak, Szaddam idejena  legtobb kuvaitikatona elmenekult:)

De megis remek a kozbiztonsag.

Halistennek.

Alkoholfogyasztas tilos, legalabbis elvben...illegalisan  barmit meg lehet kapni, de azert vigyazni kell. Allitolag a kovetkezo emir, Szabah Al-Ahmed idejen legalis lesz, mar most van egy sziget, Feilacsa, ahol van kaszino, meg alkohol...egyedul ott legalis Kuvaiton belul.

Emirat, az nagyterulet...:)) Mondjuk ugy, Kuvait a szabados Dubai es a szigoru Sharjah kozott van...A hotelek gyonyoruek, van medencejuk, meg minden...Az aknakat, hmm, nem tudom, de tudtommal (mar) nincsen ilyen veszely...dehat nem nagyonjarunk arra, nincs ott semmi,csak hoseg:)

Előzmény: HL7538 (52)
HL7538 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 52

Hello Kauthar, irnal par szot Kuvaitrol? Biztonsagos? A sivatagba ki lehet menni, nem kell felni aknaktol? Katarral, Arab Emiratusokkal mennyire hasonlithato? A 4-5 csillagos hotelek milyenek? Medencejuk van? Mennyi a turista? Plazak vannak? Alkoholt lehet venni?

Koszi!

Előzmény: Kauthar (46)
Kauthar Creative Commons License 2005.05.27 0 0 51
Kauthar Creative Commons License 2005.05.27 0 0 50
Salmiya város  a tengerparton
Kauthar Creative Commons License 2005.05.27 0 0 49
Ez itt Szúg sharg, egy MÁSIK pláza mellett van, öböl..innen lehet hajókat kikölcsönözni:)) És itt volt valaha az óváros...Már lerombolták:((( Kuvait első városlakói itt, Sarg városban telepedtek le, főleg perzsák voltak.
Kauthar Creative Commons License 2005.05.27 0 0 48
Előzmény: Kauthar (47)
Kauthar Creative Commons License 2005.05.27 0 0 47
Orrvérzésig datolya....
Kauthar Creative Commons License 2005.05.27 0 0 46

Ez Kuvait híres két tornya mellett van, egy park, sokan piknikeznek, sétálnak (meg persze ismerkednek) itt, szerintem szép:))

Kauthar Creative Commons License 2005.05.27 0 0 45

Csinomjank kultúrális élete figyelemreméltó kint:((( Mi Kuvaitban leginkább semmit sem csinálunk:(( Kint Kuvaitban egész nap otthon gubbasztok (nincs jogosítványom-még), délután családdal-vagy férjjel külön-ebéd valamelyik plázában-este esetleg anyós rendez női bulit, férjjel vacsora kint egy másik plázában, vallási program, vagy rendelünk valamilyen filmet Showtime-on...hajjaj!

 

Pedig én is látom a Kuwaittimesban, hogy indiaiak meg bangladesiek rakásra csinálnak midnenféle programot.

Lusta disznók vagyunk.

HL7538 Creative Commons License 2005.05.18 0 0 44
Ez egy dhow? Kibontott vitorlával még nem is láttam.
Előzmény: csinomjank (42)
halip Creative Commons License 2005.05.17 0 0 43

szia csinomjank

 

Mostanában nagyon hanyagolod ezt a topikot, láttam nyitottál egyet más témában, de amiket itt irogattál azok is nagyon érdekesek voltak, és mindig csalódottam látom mostanában, hogy ide nem írsz. Pedig érdekelne, hogy beneveztél-e az amatőr versenyekre, meg minden egyéb ami itt felmerül. Tök jókat szoktál írni, ne hagyd abba légyszíves!!!

 

min fadlik, lau szamaht, vagy mit akarsz még...

 

 

hahaóóó, olyan nagy a csönd, senki nem jár erre?

 

halip

Előzmény: csinomjank (42)
csinomjank Creative Commons License 2005.03.23 0 0 42

gyongyhalasz barka  egy kep a  regi hajok  bemutatojabol. engem az obolben nem a modern epuletek ragadnak meg- inkabb a mult emlekei-peldau l ez a regi gyongyhalasz barka-amit tegnap lattam a tengeren.

 

 persze gyongyhalaszat ma mar nincs. nem az olaj miatt- hanem a japanok tettek tonkre az ipart. olyan jo minusegu mesterseges gyongyot allitanak elo...

csinomjank Creative Commons License 2005.03.23 0 0 41

helyi tervezok munkaja

 

 izelito egy ekszer kiallitasrol- helyi tervezok munkaja

halip Creative Commons License 2005.02.11 0 0 40

Sziasztok!

 

csinomjank-nak köszönöm szépen a részletes beszámolót. Már kezdtem aggódni, hogy elvesztél. Szóval van itt (ott) minden: csini ruha, kézművesség...

A piknikről jut eszembe, a magasabb földrajzi fekvésű arab országok lakói most igencsak irigykedhetnének rád. Pl gondolok a legutóbbi hóra a Szaharában, Jordániában stb...

Erősen biztatlak, nevezz be az amatőr versenyekre, és utána várjuk a beszámolódat. :-)

Előzmény: csinomjank (39)
csinomjank Creative Commons License 2005.02.09 0 0 39

 

    na a teljesseg igenye nelkul :

    igen van szinhaz- de szerintem leginkabb a helyieket erinto temakat dolgoznak fel. olyan nemzeti fele.

 vannak eloadasokis indiai szineszek jonnek rendszeresen az indiaiakat szorakoztatni.

  koncertek is szoktak lenni- de arab enekesekkel elokelo hotelben meregdragan .

 

 csak szemleletetesnek leirom- hogy az elmult eid unnepek alakamval - hol jartunk.

 voltunk svedasztalos etteremben- hol indiai- hol amerikai-ahogy a csalad dont.

 egy csaladi parkban- ahol megneztunk egy skanzent- a kismesterek bemutatoit- ketto modern kepzomuveszeti kiallitast.  a gyerekeknek voltak ingyenes ugralovarak felallitva-  allatkertben is voltunk-ami gyonyoru- tele viragokkal es  szokkokutakkal- jatszoterrel-piknikelo hellyel !

 baratnom diszkoba ment a ferjevel-  a nagy hotelekben van- asztalt kell foglalni.  leginkabb tavolkeleti lanyokkal-es idos amerikaiakkal van tele..

 

 a hetkoznapi kultura ; konyvtarak  meregdragak( brit -francia) klubbok ugyszint.

 maradnak a mi penztarcankhoz az indiaiak altal fenntartott muv haz felek-ahol  nyelvet- szamitogepes programokat-lehet tanulni- illetve mindenfele eppen divatos hobbi tanfolyam is van: selyemfestes- uvegfestes- indiai klasszikus tanc- illetve mozi tanc- klasszikus zene(indiai es europai)

 

 most a piknikeles szezonja van- mert  olyan tavaszias az ido-es jo elkolteni az ebedet a tengerparton. marciusban lesz- ujra egy fesztival- meg egy nagy ketnapos rpogram: virag- gyumolcs- zoldseg kiallitas es vasar. magam is kcaerkdom az olteltte- hogy benezek valamelyik versenyre( viragkotes- gyumolcs szobraszat) mert amatoroknek kulon kategoria van-es csabitoak a dijak !

 kerdezzetek meg !

csinomjank Creative Commons License 2005.02.09 0 0 38

 

 elnezest- mar nagyon regen- jartam -erre es nagyon orultem- hogy van meg ez a topik -es vannak hozzam intezet kerdesek is.

 

 a kulturalis elet:  nyaron van nyari fesztival- ami mindenfele folklor programbol- jegrevubol- alakoskodokbol- kifestett arcu gyerekekbol all. illetve ezek az ingyenesek. akkora az erdeklodes- hogy  ket eve a zaro napra annyian mentek- hogy le kellett zarni a mall-hoz vezeto utat- mert akkora volt a dugo.

 

a folklor a vilag ooszes reszebol van- de egy kicsit cenzurazva van. pl/ ugandai torzsi tancot- ami a hasi  hajak eros rezgetesevel jar- csak ugy engedtek meg- hogy a  egy vekony szuk- polo fedte be a tancosnok hast. ugyanez volt- a tahiti tancosnokkel is nekik is jobban fel kellett oltozniuk.

 

  nemcsak- hogy van jegpalya- de van kulon a  amll-ban  nok vidamparkja nevu szorakaoztato kozpont- ahova  abelepes szigoruan csak noknek. ott randiznak hetvegen egymassal a tinilanyok- egymas elott nem kell a fekete  leplet viselni- ledobjak- es  villognak egymas elott a  szuperdivatos szerelesekben. igen nem kell azt hinni- hogy itt tiltva lenne a szexi ruha- csak a masik nem elott nyilvanosan villogni  nem illik. kulonben az arab nok is szeretik a szep ruhat-es parjuknak vagy baratnoiknek ok is kioltoznek!

szoval ott esznek- isznak  koriznak- billiardoznak-tekeznek- tancologepen ugralnak( hogy hivjak ezt a gepet magyarul?)  van meg fallabda- fitness.

 

ez csak a bevasarlokozpont volt. bocs- van meg egy masik park is-ahol lehet szankzni ugyanitt- meg falat maszni. meg van gyerekeknek korhinta- meg ilyesmi.

Előzmény: halip (32)
ezmegenvagyok Creative Commons License 2005.02.01 0 0 37

Nem :-S Viszont voltam helyette Dél-Koreában :-P

Ha minden jól megy, akkor most júliusban megyünk, a párom hozott otthonról egy rakás papírt, amit majd ki kell tölteni hozzá :-SS

Nu, majd meglátjuk :-)

Előzmény: HL7538 (36)
HL7538 Creative Commons License 2005.02.01 0 0 36
Na, voltál Katarban? :)
Előzmény: ezmegenvagyok (2)
ezmegenvagyok Creative Commons License 2004.08.14 0 0 35

Szia :-)

Megkérdeztem a páromat, és azt mondta, hogy leginkább moziba, éttermekbe járnak el. Az Egyiptomban a színjátékok (vígjátékok) nagyon népszerűek, ezt sokan nézik. A színházi felvételeket minden arab országban sugározzák a tv-ben, imádják. (érzésem szerint inkább úgy nézik, mint nálunk a brazil sorozatokat - nesze neked kultúra :-)) Mi is hoztunk DVD-n egy jópárat Jordániából :-)

Amúgy pl. a párom családja ugyanúgy mászkál bevásárlóközpontokba, mint a magyarok - ott a nagy melegben nem is csodálom, hogy inkább a klimatizált áruházakat részesítik előnyben :-)

A kirakatok persze elég másképp festenek :-))) Anyósom meg külön csoda :-) Túléltem egy pár vásárlást vele :-)) Mindent kipakoltat, mindent felpróbál, mindent 20x meggondol :-) - és ahogy elnéztem ez így szokás náluk :-) Még az eladók sem akadtak ki, mosolyogva kiszolgálták. (hú, nálunk már kihajtottak volna a boltból, ha ilyet csinálok :-))

A mozikban vetítik pl. az amcsi filmeket is, de sok az arab film, ezekre szívesebben járnak.

A "kultúrálódást" szó szerinti értelmében én nem igazán úgy láttam, szűrtem le a beszélgetésekből, hogy nagyon népszerű lenne, de majd valaki úgyis megcáfol :-)

Előzmény: halip (34)
halip Creative Commons License 2004.08.10 0 0 34

Sziasztok!

 

Továbbra is érdekel, hogy az arab világban hogyan kultúrálódnak az emberek. Arabok a jégen?:-) Ez nagyon érdekes lehet. Fényképen már láttam az egyik arab barátomat hóban. Nekem ez az egyik kedvenc képem, de ő mindig fanyalog, hogy ő igazából nem szereti  a havat.

Azt mondod, hogy a bevásárlóközpontok is elég hasonlóak. És az áruk amiket eladnak? Most arra gondolok, hogy Mo-on csini mini kivágott női ruhákkal van tele szinte az összes bolt. És ott?

Előzmény: HL7538 (33)
HL7538 Creative Commons License 2004.08.10 0 0 33

hello,

 

nem engem kerdeztel, de Abu Dhabi-ban es Doha-ban teljesen olyanok a bevasarlokozpontok, mint idehaza. Multiplex mozi, amerikai gyorskajalda-lancok, Mango/Springfield/mindenfele ruhaboltok, szupermarket, meg amit el tudsz kepzelni. (szoval a lenyeg: mozi van.) szinhazakrol en nem tudok, de hallgassuk meg Csinomjankot.

(Doha-ban az egyik bevasarlokozpontban meg jegkorizni is lehet! arabok a jegen! :)

Előzmény: halip (32)
halip Creative Commons License 2004.08.10 0 0 32

Szia!

 

Egy korábbi írásodban írtál arról, hogy nagy melegben leginkább csak otthon vagytok vagy a hűvös bevásárlóközpontokba mentek el, ahol kultúrális programok is vannak. Milyenek ezek a kultúrális programok? Van arrafelé mozi, színház? Szóval ha írnál egy kicsit a kultúrális életről nagyon örülnék neki. Nagyon jó volt olvasni a korábbi írásaidat a valós életről.

 

Az idén jártam először arab országban és nagyon megfogott ez a másság.

 

Előzmény: csinomjank (30)
Bint El-Ma3rifi Creative Commons License 2004.06.02 0 0 31
Bahla. Igen, Bahla ÉS Nezwa:)

Burj el-arab; a férjem imádja. Volt ott pár napot az apjával és állítólag gyönyörű. Nem tudom, ez nekem olyan elérhetetlen szféra, nem is gondolkozom róla.

Előzmény: HL7538 (29)
csinomjank Creative Commons License 2004.06.02 0 0 30

hahhaha! a burj-el -arabba nem minket varnak vacsorara! latogathato a szalloda- szerveznek csoportos megtekintest- 100 dolcsi per fo-csak az -hogy korulnezhess!

kulonben nem is olyan szep ! olyanok a lakosztalyok- mint valami palotareszek! na most akkor ez szalloda vagy palota?

nekem nem tetszett. en az aranytol sem vagyok elajulva- az mit ad hozza a kenyelmemhez?

higgyetek el- a legjobb dolgok a vilagon vagy ingyen vannak- vagy nevetsegsen olcsok !

kulonben en is csak az el-jazeeraN lattam- egy filmet rola . talan az aljazeera.com aljazeera.net archivumban talalhatsz anyagot. van mar angol valtozata is !

HL7538 Creative Commons License 2004.06.01 0 0 29
Megkerdeztem Abdullat az omani Nizwa-rol, de O azt mondta, Bah(a?)la az a hely, amivel kapcsolatban fekete magiat meg titokzatos eltuneseket emlegetnek. ugy tunt, szemely szerint O nem nagyon hisz benne, vegul jot nevettunk azon, hogy meg sosem talalkozott ott eltunt emberekkel :-)
Gócpoint Creative Commons License 2004.06.01 0 0 28
Szia!
Annyit sikerült, hogy a Rolls transzfer a Conquest ára alapján 17E/kopf oda-vissza. Az étteremárakról sajnos semmit, nagyon diszkréten kezelik az ügyet... :( Gondoltuk, két éjszaka erejéig esetleg meglátogatnánk a világ egyetlen 7csillagos szállóját... viszont nem szeretnék egyetlenegy vacsoráért 50ezret fizetni... Már a bőröndtologatótól is sajnálnám a min. 20 dollár borravalót... és az csak a kezdet lenne. :( Egyszóval, erős fenntartásaim vannak... az éttermekről én is láttam tuti képeket, ezért gondolkodunk rajta mégis... :)
Előzmény: Sonrisa (22)
Satinette Creative Commons License 2004.05.29 0 0 27
Hát, bevallom, nem vagyok most Ománra hangolódva,
de azért örömmel mesélek...
Mi 2002. febr. 6-19-ig voltunk Ománban,
ha nem gond, akkor leírom, hogy a Safari Travel hirdette ezt az utat, és mi erre fizettünk be, asszem, akkor volt először direkt szervezés.
De ez nem csoportos volt, csak nem mi intéztük, hanem az ő kész útjukra fizettünk be.
Amúgy akkor csak ketten voltunk.
A KLM-mel utaztunk, egyik kedvenc légitársaságom, amszterdami átszállással...
Muscatban, Omán fővárosában voltunk.
Előzmény: Satinette (26)
Satinette Creative Commons License 2004.05.29 0 0 26
Kis telhetetlen!! :))

meglesz,
asszem, akkor még nem volt ez a topic,
és tényleg nem írtam le,
át kell gondolnom,
elővenni a fényképeket... :))

Előzmény: HL7538 (25)
HL7538 Creative Commons License 2004.05.29 0 0 25
mivel mentetek, milyen szervezesben, merre jartal, mit lattal, hogy tetszett, meg ilyenek? szoval utibeszamolot kernenk szepen. :-)
Előzmény: Satinette (24)
Satinette Creative Commons License 2004.05.29 0 0 24
Sziasztok, csak most fedeztem föl ezt a topicot,
mi Ománban voltunk,
brrr.... asszem, 2002-ben...

Ha kérdés adódna, bekukk még... :))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!