Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.06.16 0 0 29618
Tisztelt Urak!

Az ilyen irányú hozzászólásaikat szerintem addig töröltessék saját kérésre, amíg lehet, különben valóban a Polidiliben landol a topik....
Előzmény: Stylist (29617)
M.Zoli Creative Commons License 2008.06.16 0 0 29616

Udv.

 

Igen. Az eredeti szoveget toroltem, es nagyot finomitottam rajta. A 2. vh. topicban megtalalod a hsz.-emben hol voltam tegnap. Azonkivul, hogy mennyi idot elbasztam, vegig kellett hallgatnom egy autobusznyi toketlen es mihaszna politikus ( mielott azt hinne valaki, hogy biztos kommunistak voltak, a teljes politikai paletta rajta volt, de ez nem a ti gondotok, mert ez felvideki ugy ) meg aparatcsik szajmeneset, mikozben balfasz nepek zaszlot lengettek hozza, meg tapsoltak. Raadasul lett volna jobb dolgom is. Szoval megvolt egy szar rendezvenyen a hurra magyarok, elore, felfele feeling. Nagyjabol a politikusok megkertek a valasztokat szavazzanak rajuk, mert ellenzekben nem tudnak penzt osztogatni ( ettol mondjuk dobtam egy hatast, a felszolalo biztos osszekeverte a lazcsillapitot az oszinteseg tablettaval ), meg olyan cuccok voltak, hogy majd mi magyarok megmutatjuk, csak az maradt el, hogy mit, meg hogyan, meg veregettek egymas vallat boszen, meg verbalis benyaltak egymasnak a vastagbelig.

 

Hat csomort kaptam. Erre amit itt olvasok nehany hsz.-ben az ugyanaz a propaganda duma, amitol majd elhanyom magam. "Mindenki hibas, csak en nem,mindenki hulye, csak en nem, en mindent jobban tudok, es aki nem velem van az hazaarulo, honmegronto, zsidoberenc, pufalykas, fasiszta", meg meg Isten tudja mi minden attol fuggoen melyik oldalrol bofogik a vezerszolamot.

 

Aztan a sok semmirekello balfasz meg boszen bologat, mert konnyebb masra fogni a sajat sikertelenseget, mint onmagukban keresni a hibat.

 

En soha egy fillert nem kaptam ingyen, sem az allamtol, sem mastol ( a szuloi tamogatast sem kaptam ingyen mielott valaki rakerdezne ). Mindent magam ertem el, a sajat munkammal, amiben budipucolastol kezdve a tervezoi munkaig marha sok minden benne volt, es semmit nem kertem ugy hogy ne dolgoztam volna meg erte, viszont amit lehetett adtam egyhazra, hazara ( nalam itt a magyarsag van ), csaladom pedig meg nincs. ( ugye, a magyar szentharomsag, amirol sokan milyen szepen tudnak szonokolni, csak tenni erte nem ) Es akkor lepten nyomon azt kell hallanom, vagy olvasnom, hogy szarfaszu tehetsegtelen hordoszonokok mondjak meg nekem - meg masnak, hogy mit kellenne csinalnom, meg hogy hogyan lehetnek jo magyar.

 

Menjenek a picsaba az osszesen.

 

Ennyi. Megyek elszivok egy cigit, aztan megyek vissza dolgozni, mert ez volt az ebedszunetem.

 

Udv.

Előzmény: Zicherman Istvan (29615)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.06.16 0 0 29615
Finom voltál és nőies?:)
Előzmény: M.Zoli (29614)
M.Zoli Creative Commons License 2008.06.16 0 0 29614

Udv.

 

Nagyon orulok, """"hogy nem a magyar polgarok a felelosek Magyarorszag allapotaert, hanem valami gaz ellenseg""""".

 

Tudod anno ha Lenin inkabb fat vagott volna a helyett, hogy politizalt volna, Oroszorszag most mashol lenne. A magyar polgarok egy reszenek is ( meghozza nem is olyan kicsi reszenek ), inkabb dolgoznia kellenne, nem pedig a szajat jartatni. Tapasztalatom, hogy az elfoglalt embernek joval kevesebb faszsag jut az eszebe, mint a semmittevonek.

 

Masik dolog. Senki sem orul a ti bajotoknak, de azert az mar marha nagy pofatlansag lebaszni a szomszedodat, mert a te kertedben a nyakadig er a gaz.

 

Udv.

Előzmény: Törölt nick (29600)
KatonaHumor Creative Commons License 2008.06.16 0 0 29613

Látom, hogy ez itt egy egész jól összeszokott közösség, és vannak, akikre hallgat a többség, akiknek lehetőségük van kultúráltan megrendszabályozni azokat a fórumozókat, akik erre rászolgálnak.

 

De mindenképpen meg kell említenem, hogy ha ebben a topikban a téma nem pusztán az, hogy pl. mennyi üzemanyagot fogyaszt a BTR, vagy, hogy pl. a fegyvergyárak milyen adatokat közölnek egy fegyverről, hanem összességében az MH működése is téma, mert úgy látom az is téma, szóval ez utóbbi esetben nem lehet kihagyni bizonyos politikai megjegyzéseket. Elég rápillantani a HM szervezeti felépítésére, és látható, hogy katona, vagy politikus áll-e a felsőszinteken.

 

Nem hiszem, hogy egyből "polidili"-t kellene kiáltani, ha felmerül egy politikai vonatkozású, HM, MH működéséhez kapcsolódó megjegyzés. (természetesen a "hazafiak", "Fletó", stb. emlegetése nem tartozik ezek közé, ezek valóban nem ide tartoznak)

 

Olvasgatva ezt a fórumot, szerintem senki nem döntött úgy, hogy ez egy katonai szakmai fórum, ahol csak a katonai szakma érdekességeit, fortélyait kellene/lehet boncolgatni, mert azért ahogy látom, sokan aggódnak az MH jelenéért, jövőjéért, sokan tennének ha tudnának azért, hogy még elismertebb, büszkébb, öntudatosabb legyen a magyar katona, a magyar haderő.

 

Véleményem az, hogy ha az MH egészéről (is) beszélünk, bizonyos helyzetekben igenis nem megkerülhető egy-egy politikai vonatkozású megjegyzés, mert mindent a politika irányít, vagy én tudom rosszul?

 

Éppen ezért szerintem időnként igenis helye van  politikusokat, politikát véleményező kultúrált hozzászólásnak.

 

Szerintem.

 

http://www.katonahumor.hu/

 

Előzmény: Fefe952 (29609)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.16 0 0 29612
off
ennyire várod a 2008-ast?:)
on
Előzmény: Törölt nick (29611)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.16 0 0 29610
Azért annyira nem kellene sietni....
Van itt némi öntisztító erő, hátha képesek az olvtársak némi visszafogottságra...
Előzmény: Fefe952 (29609)
Fefe952 Creative Commons License 2008.06.16 0 0 29609
Az utóbbi sok sok hozzászólást olvasva, sztem a fórum már emegérett arra, hogy átkerüljön a polidilibe.
M.Zoli Creative Commons License 2008.06.16 0 0 29608

Udv.

 

Nem hinnem. Habar ki tudja? Szlovakiaban az 5. kulonleges rendeltetesu ezred a hasonlo rendeltetesu egyseg. Ha jol tudom 450 fonyi letszammal, de viszont ott vannak a mechanizalt dandarok felderito zaszloaljai is, akik magasabb kepesitessel rendelkeznek. A hetvegen talalkoztam is veluk a kassai repulonapokon, de mivel nagyon keves idom volt, ezert a bemutatoikat nem tudtam megnezni.

 

Udv.

Előzmény: Törölt nick (29597)
Big-B Creative Commons License 2008.06.16 0 0 29607
"olyan hazafiakat, akik csak az Alkotmányban rögzített vélemény nyilvánítási jogukkal kívánnak élni, és az "újságírók" nem kezdenek pofátlanul hazudozni a sajtószabadság mögé bújva"

A hazafinak alkotmányos joga van a véleménynyilvánításhoz, de az újságírónak nem?
Előzmény: Stylist (29599)
Big-B Creative Commons License 2008.06.16 0 0 29606
OFF

Az idézet "El lehet innen menni, kérem szépen..." onnan származik, amikor magyar cégek azzal fenyegetőztek, hogy Szlovákiába helyezik át székhelyüket.

ON
Előzmény: Stylist (29595)
Hamburger2 Creative Commons License 2008.06.16 0 0 29605
"Könnyű ezt a Közel-Keletről magyarázni, csakhogy ennek komoly részét ti okozzátok bank- és tőkerendszer, médiagépezet és a megmondó-embereitek által. Enélkül a turáni átok és a gyurcsi együtt se ment volna semmire! Ti örültök a mi bajunknak." Nem tudom, de nekem úgy rémlik, hogy a turáni átok kb. az, amit éppen csinálsz. Akiket meg kritizálsz, pont arról híresültek el, hogy mennyire tudják egymást támogatni, bár éljenek a Föld legkülönbözőbb szegleteiben. Nekem "kicsit" necces az ilyen kritika!
Előzmény: Törölt nick (29600)
Hamburger2 Creative Commons License 2008.06.16 0 0 29604
Hadd támasszam alá egy kicsit azt, amit mondasz: Egy (katonai) parancsnoknak egy személyben kell a katonaközösség vezetőjének, nevelőnek és harcvezetőnek lennie!
Előzmény: KatonaHumor (29601)
Hamburger2 Creative Commons License 2008.06.16 0 0 29603
Ez valami fantasztikusan "szép" gondolat volt Tőled! :) Valami hasonlót egy "harcos könyvben" is lehetett olvasni. Az ilyen beállítottság következményei elég veszélyesek - legalábbis a történelem szerint!
Előzmény: Törölt nick (29600)
Hamburger2 Creative Commons License 2008.06.16 0 0 29602

"Volt már rá példa, legutóbb a márciusi tüntetéseken, amikor a Hazafiak egy kicsit megrugdosták az Index és a Néphazugság"

 

A felelős gondolkodás és a hazafiság számomra "kicsit" többet jelent ennél a magatartásformánál. Sőt, ezt nem is sorolom oda.

 

Valószínűleg nem vagyok felelősen gondokozó hazafi! :) Mert ha ez kell hozzá, akkor nem is akarok az lenni!

 

Üdvözlettel: Hamburger

 

Előzmény: Stylist (29599)
KatonaHumor Creative Commons License 2008.06.16 0 0 29601

Az egyik probléma a seregben és a Rendőrségen is ugyanaz, miszerint minden szinten nagyon sok az emberek vezetésére alkalmatlan parancsnok. (Persze ellenpélda is van, de talán az a ritkább). És legtöbbször azért alkalmatlan, mert emberileg nem képes ellátni a feladatot, márpedig az emberek vezetéséhez nem katonai (rendőri) szaktudás kell, illetve nem csak az, hanem olyan személyiség, akire fel lehet nézni, tisztelni lehet.

 

Sokszor érvényes egy hasonlat, miszerint, attól, hogy valaki nagyon jó szakács, nem biztos, hogy el tud vezetni egy éttermet. (Sőt, az esetek többségében nem tud)

 

Tudom, hogy ezt nem mondtad, de egyébként pedig nem nevezném hazafinak azokat, akik tevékenysége abból áll, hogy kukákat borogatnak, rendőröket dobálnak meg kővel.

Az ostor mindig a közrendőrön (katonán) csattan, mert sokszor balfasz és alkalmatlan a felettes. Ez leginkább nem is az ő (felettes) hibája, mármint, hogy oda került, hanem a rendszeré. Persze le is szerelhetnének, mondhatja bárki.

 

Természetesen amit leírtam, az nem a "humoros" kategória.

 

http://www.katonahumor.hu/

 

Előzmény: Stylist (29599)
Stylist Creative Commons License 2008.06.15 0 0 29599
Off:
"Megbecsülésünk nem attól lesz, hogy rendőröket, újságírókat vagy egymást verjük!"

Azért tőled ennél felelősebb hozzáállást vártam! :-(( A "nemzeti összefogás" talán ott kezdődne, hogy a rendőrök ( felsőbb utasításra! ) nem vernek össze járókelőket, meg olyan hazafiakat, akik csak az Alkotmányban rögzített vélemény nyilvánítási jogukkal kívánnak élni, és az "újságírók" nem kezdenek pofátlanul hazudozni a sajtószabadság mögé bújva... :-((
On.
Előzmény: Hamburger2 (29598)
Hamburger2 Creative Commons License 2008.06.15 0 0 29598
Tényleg kár, hogy nem értette, hogy mit is akarsz mondani. Pedig a megoldásokat én is azokban a tényezőkben látom, amelyeket említettél. Engem mindig "lenyűgözött", hogy micsoda erergiákat és mennyi forrást ülünk a belpolitikai acsarkodásba. :( Megbecsülésünk nem attól lesz, hogy rendőröket, újságírókat vagy egymást verjük! Sokkal inkább a nemzeti összefogástól lehetne csak ezt remélni!
Előzmény: Gavriel (29596)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.15 0 0 29597
OFF:
Én magyarországi vagyok, 40 alatti és nem fogok elmenni. Nem is gondolkodom rajta. Erőt gyűjteni meg Székelyföldre járok. És kiváromk, amíg tisztul az ég idehaza. Nem lehetünk végleg elveszve. :)))))


ON:

Más:

Igaz az a wikis állítás, hogy arányaiban több elit katonánk van mint a körülöttünk lévőknek, mert a Bercsényi pl. zászlóalj, amíg a többieknek csak század erejű hasonló képzettségű katonájuk van? Meg a 25/88-at is kezdik a Bercsényihez hasonló egységként emlegetni.
Előzmény: Gavriel (29596)
Stylist Creative Commons License 2008.06.15 0 0 29595
"Minden magyarországi ismerősöm erre panaszkodik. 40 alatt meg azon gondolkodik,hogyan mehetne el."

Ezzel csak a Fletónak tesznek szívességet! Figyelem, klasszikust idézek: "El lehet innen menni, kérem szépen..." Na, ekkor kellett volna felkötni a nyavalyást az első Andrássy úti fára... :-((
Mindegy, hagyjuk is ezt a témát, mert megint jön a "polidilizés". Meg aztán, kezdődik a meccs... :-))
Üdv:
Előzmény: Gavriel (29592)
Stylist Creative Commons License 2008.06.15 0 0 29594
"Ti meg szerezzétek meg a megbecsülést. Jó propaganda, az értetlenkedő pacifista sajtót kicsit nyakon csapni."

Volt már rá példa, legutóbb a márciusi tüntetéseken, amikor a Hazafiak egy kicsit megrugdosták az Index és a Néphazugság fotósait. Erre persze rögtön megszólalt a kórus, hogy a "rohadtfasisztanáciagresszívsöpredék" már a sajtószabadságot (?) is veszélyezteti. Most akkor mi van? Ha kussolunk, az is baj, ha odacsapunk, az is baj...
Üdv:
Előzmény: Gavriel (29588)
Biga Cubensis Creative Commons License 2008.06.15 0 0 29591
Tökéletesen igazad van.
Előzmény: Gavriel (29587)
degenerator Creative Commons License 2008.06.15 0 0 29590
de látom, írtad te is, csak átsiklottam felette.
Előzmény: degenerator (29589)
degenerator Creative Commons License 2008.06.15 0 0 29589
a gdp csak egyik része a dolognak. a morál, a közhangulat is jóval felülmúlja a magyarországit. érzik, hogy feljődnek:)
Előzmény: Stylist (29586)
Stylist Creative Commons License 2008.06.15 0 0 29586
"Cserébe náluk jobban áll talán a sereg."

A probléma az, hogy ha megnézed a legutóbbi adatokat ( GDP, a gazdaság növekedési rátája, stb. ) akkor látszik, hogy hamarosan nemcsak a "sereg", hanem a társadalmuk is jobb állapotban lesz! Már több helyen is olvasható volt, hogy a Tiszántúli területekről immár ezres nagyságrendű magyar állampolgár vállal munkát Szlovákiában, és részben Erdélyben, részben a határon túli "román" területeken. Ez elég ijesztő! Ha 10-15 évvel ezelőtt valaki ezt jósolja, akkor kiröhögik, vagy simán hülyének nézik. Köszönjük, Fletó!
Üdv:
Előzmény: swordmanus (29585)
swordmanus Creative Commons License 2008.06.15 0 0 29585
No igen, ami nálunk van, meg volt, az semmise mondjuk Románia utóbbi 20 évéhez képest. Cserébe náluk jobban áll talán a sereg. De majd jobban értesült kolléga részletezi, ha kell.
Előzmény: Éhesló (29584)
Éhesló Creative Commons License 2008.06.15 0 0 29584

Hali,

OFF

A politikai különbségeket az eltérő világnézet, helyzet, neveltetés, tapasztalat stb. és az ezek alapján a különböző problémákra adott különböző válaszok jelentik. Azért, hogy ez természetes lehessen sokáig sóvárogtunk, és amikor ezek a véleménykülönbségek eltűnnek, akkor kell nagyon figyelni, vajh mi a "nagy egyetértés" oka?

18 év  "demokrácia" meg jónéhány kádári évtized után az is csoda, hogy még nem folyt vér. És ez nem gúny vagy cinizmus tőlem, hanem kétségtelenül fontos eredmény, aminek az árát kamatostól fizetjük nap mint nap.

ON

 

Éhesló

 

Előzmény: Törölt nick (29582)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.15 0 0 29583
.. hiszen akkor jön a másik oldal (a kettő közül) és ez lesz belőle :))
Előzmény: Gavriel (29580)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.15 0 0 29582
Tiszteletem! Egy meglátást fűznék csak hozzá:
> Bármiféle hiba javításához nem elég azokat megnevezni ...
> ... de pontosan kell azonosítani az okokat is.

Szerintem a politika éppen az okokban rejlik, amikor a honvédelem hibáiról beszélünk. Odáig teljesen korrekt a dolog, hogy megnevezzük/felismerjük a hibákat, de ha tovább akarunk menni és fel akarjuk tárni az okokat is, akkor megkerülhetetlen a politika valamilyen szintű/minőségű említése. Egyetértek egyébként az egyoldali politizálás (pártpolitizálás) mellőzésével, valahogy ebben az országban nem létezik politika enélkül - pedig átfogóan, teljeskörűen csak úgy lehetne elemezni ha az összefüggések ezen oldalát is - fenntartások nélkül - megfogalmazzuk. (Ugyanakkor sohasem állítottam, hogy mindezt úgy tegyük, ahogy azt Tacsk0 olvtárs teszi.)
Előzmény: Hamburger2 (29578)
Némedi László __ Creative Commons License 2008.06.15 0 0 29579

én már feladtam, aki színszűrős szemüveggel nézi a világot, annak hiába emlegetsz teljes színskálát...

 

egyébként akár örülhetnénk is, hogy vannak még olyanok, akik hisznek olyan csodapolitikusokban, akik mindent rendbe hoznak... ...én már öreg (tapasztalt?) vagyok ehhez :))

 

mellesleg, ha már politikai tematizálunk, akkor inkább tacsk0-t arra kellene rávenni, hogy tudja meg (hamár mindent tud a fidesz szándékairól, ahogy írta), hogy ki lesz az a csodaszakpolitikus, aki az első időszakban rendbe fogja tenni a honv tárcát...

Előzmény: Hamburger2 (29578)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!