Keresés

Részletes keresés

Python24 Creative Commons License 2008.08.11 0 0 31958
Szia!!
Akkor mi lett volna/lenne szerinted a megoldás??Lerohanni az összes környező országot??Vagy ha azt nem,akkor elrettenteni az általad leírt cselekményektől??
Mindkettőhöz kb Izrael szintű,méretű,felszereltségű,és képzettségű állandó hadseregre és légierőre lett volna/lenne szükségünk,az ottani politikai akarattal együtt!!
Meg kellett volna támadnunk a szerbeket,amikor Kórógyot és Szentlászlót porrá lőtték???Igen,ez szép,hazafias cselekedet lett volna.Biztosan kiszorította volna a Honvédség Arkan bandáit,és Újvidéken is ismét magyar lobogót lengetett volna a bácskai szellő..Gyönyörű kép,csak félek,nem lenne sokáig reális
Ez viszont inkább az lett volna
A szerb hadsereg mellett a románok is megtámadják Magyarországot,azzal az indokkal,hogy megakadályozzák Nagy-Magyarország egyesítését..Az ország oda legalább a Tiszáig,a magára talált-eredetileg is sokkal erősebb- szerb hadsereg pedig Dunaújvárosnál áll..A NATO békefenntartói bevonulnak az összes harcoló fél területére,és ideiglenesen ott állomásoznak vagy 20 évig...Az ország belerokkan egy háborúba,területeket veszít,a gazdaság romokban,Romániában és Szerbiában pedig gyakorlatilag kiirtják a magyar nemzetiséget..
Nem hiszem,hogy erre bárkinek szüksége lenne..
Hogy én mit látnék valódi casus belli-nek??Mondjk ha ellenséges csapatok lépik át a határt,és magyr területeken ,magyar települések,lakosság ellen intéznek támadást..A mai Magyar Köztársaság területéről beszélek...
Lehet,hogy ez most nem igazán hazafias,de néha önzőnek kell lenni.Lehet,hogy most sokan megköveznek azért,amit leírok,de lassan túl kellene lépni a Nagy-Magyarország álmokon,és azzal törődni,ami megmaradt.Soha nem lesz ismét 3 tengerünk,sőt,egy sem!!Ügyesen kitalálták Trianonban,hogy ha valamelyik országgal háborúba keverednénk,akkor a többi kisantant állam azonnal nekünk jönne...
Hogy ezt meg lehessen akadályozni,gyakorlatilag az izraeli társadalmi mintát kellene követni,gyanolyan hadsereggel,és világméretű támogatással..

A biztonsági szolgálatokkal kapcsolatban:nem megbántva senkit,de szegény biztonsági cégek alkalmazottai annyira végtelenül képzetlenek,hogy az botrány!!
Az egyik legelismertebb magyar cég emberei is oda járnak lőgyakorlatra,ahová én is rendszeresen lejárok!!
Az egyik bőr 3 napig hordta a pisztolyát magánál úgy,hogy a fegyverbe beszorült egy hüvely.Nem tdta kiszedni az agyonképzett pénzszállító!!
.Végül a lőtéren szedette ki a hüvelyt a töltényűrből.

Nos az ilyen,és ehhez hasonló emberektől nem tartok,legyen akármekkora a létszámuk
Előzmény: Éhesló (31917)
internal server terror Creative Commons License 2008.08.11 0 0 31957
"A polgárháborúhoz szükséges - politikailag-ideológiailag elfogult és pénzzel, hatalommal megvett - fegyveres szervezetek, emberek jelen vannak. (...) Az egyik oldal már előkészítette és megkezdte a háborúját a másik ellen: pénzzel, sajtóval, fegyveres és bírósági-ügyészi eszközökkel, vidéket, várost terror alatt tartó rabló, fosztogató államilag pénzelt segédhadakkal, provokátorokkal, beépített ügynökökkel. Államhatalmi jelképek alatt ölnek, ütnek, vagy magánhadseregek primitív jelmezeiben. A helyzet annyiban javulna (a népesség felfegyverzésével), hogy ezt nem tehetnék meg minden kockázat nélkül és - talán - ez visszatartó erő lehetne."

Az erőszakos konfliktushoz (itt: polgárháborúhoz) szükséges 1) ellentét, 2) az ellentét békés feloldására a) módszer és b) szándék hiánya, 3) eszközök és 4) a magasabb egység nemléte. Az ellentét megvan. A feloldására alkalmas módszer megvan. Szándék kérdéses. Eszközök nincsenek. A felvetésből következően a magasabb egység léte kérdéses.

A gond -amiért a te kezedbe és baráti vagy ellenséges társaidéba egy épeszű állam nem adhat fegyvert-, hogy a fejetekben már vívjátok a polgárháborút. A tartalékos területvédelmi erő felállításának ürügyén eszközöket adni ennek esetleges felforrósításához minek?

Svájban a polgárok állig fel vannak fegyverezve, vannak durva rendőrattakok, van problémás lumpenréteg, van globalista nemzetpusztítás stb., mégis, a fegyverhasználat vagy az ezzel fenyegetés a hatalmi folyamatokban nem lehetőség, hanem magányos elmebetegek tragikus devianciája.

Mert ott tudják, hogy a honvédelem a helyzetértékelési különbségektől független közös ügyük. Majd ha EBBEN egyetértünk, akkor leszünk rá alkalmasak magasabb egységünk tudatában.
Előzmény: Éhesló (31948)
swordmanus Creative Commons License 2008.08.11 0 0 31955
Üdv Ambasa!
nem a te olvasókáddal van gond, hanem az írókámmal. Én nem fejtettem ki magam pontosan elsőre. Ami a tűzerőt illeti: realitások talaján: a territoriálisoknak gépkarabély, géppuska/golyószóró, rpg vagy hasonló páncéltörőképesség és aknavetők esetleg. Komolyabb tüzérséghez komolyabb kezelői tudás kell, úgy hiszem.
A territoriális csapatok semmiképp sem lehetnek túlzottan röghöz kötöttek: adott támadás esetén x településnyi mélység visszavonul a civilek hátvédeként, x településnyi mélységben pedig a csapatok x százaléka (aki nem erődít) pedig előremegy az arcvonalhoz erősítésként. A helyiek helyismerete azért szükséges mindenkinél, hogy a befutó erősítést útba tudja igazítani, a helyiek drasztikus arányú vesztesége esetén is (mondjuk minden szakaszba jusson pár helyi ember).
Előzmény: ambasa (31954)
ambasa Creative Commons License 2008.08.11 0 0 31954
Tisteletem Swordmanus!

örülök, hogy árnyalatad a képet, én sem a területvédelmi csapatok ellen vagyok, sőt. Csak valamiért úgy értelmeztem a szavaidat, hogy azok nagyon a saját településükhöz kötött speciális önvédelmi erők, és egy ilyen jellegű erő hatékonyságát kérdőjeleztem meg. Ha nem ezt írtad természetesen mégegyszer bocsánatot kérek, valószínüleg félreértettelek!

Másik, én egy egyszerű civil vagyok, aki innen-onnan olvasott valamit (ráadásul arra is többé-kevésbé emlékszik), nem gondolom, hogyha valakivel nem értek egyet annak gondolatait ökörségnek bélyegezhetném, úgyhogy ne tőlem várd a megvilágosodást 8). Nem is azt gondolom, hogy most például mi vitatkozunk, hanem egyszerüen megosztjuk egymással ugyanarról a dologról gondolatainkat, és majd ki-ki eldönti magában, hogy a felhozott érvek befolyásolják-e a korábbi elképzeléseit.

De igazából, azt gondolom, hogy a tartalékos, de nyugodtan hívatjuk territoriális csapatoknak is a polgári védelmi feladatain túl, ott van jelentősége, hogy egy egy esetleges háború esetén egy kiképzett és jól motívált a jelenlegi HM létszámánál többszörösen nagyobb haderővel kellene szembenéznie. De ennek nem csak létszámot, hanem tűzerőt is kell tartalmaznia. Ugyanis szerintem a háborút nem megvívni, hanem megelőzni kell.

TG

Ui. De ha valakiéről azt gondolnám, azzal meg nem álok le gondolatot cserélni.
Előzmény: swordmanus (31947)
Hamburger2 Creative Commons License 2008.08.11 0 0 31953
Ez tetszett! :)
Előzmény: M.I. (31945)
Éhesló Creative Commons License 2008.08.11 0 0 31952
Hali,
lehet a motort bűvölni, de mi a helyzet a hajtáslánc többi tagjával: tengelykapcsoló, váltó, kardánok, terepváltó, difik, kerékvéghajtás, gumik.
Végül is minek kellene a több teljesítmény?
Klímához?
Nagyobb dinamikához?
Nagyobb végsebességhez?

Üdv, Éhesló
Előzmény: Törölt nick (31951)
Zumwalt II Creative Commons License 2008.08.11 0 0 31949
Van valami neten vagy nyomtatva arról, hogy pontosan mi is a probléma a BTR-80A motorjával, túl azon az általánosságon, hogy gyenge és nem meg fel hegyen? Illetve, hogy milyen más motorok beszerelése kínálna lehetőséget ezek kikerülésére?
Köszi
Z
Éhesló Creative Commons License 2008.08.11 0 0 31948
Hali,
örülök, hogy a helyzetértékelésben - nagyjából - egyetértünk. Ha ez országosan is menne már fél gyógyulást jelenthetne, de nem megy :(
A megoldását nem ismerem. Ötleteim, elképzeléseim vannak, melyekkel kapcsolatosan benneteket is terhellek, ha hagyjátok.

A demokrácia alappillérei a független hatalmi ágak:
- törvényhozás
- állami végrehajtó hatalom
- bíráskodás.
Negyedik szinte önálló hatalmi ágként szokták emlegetni a médiát.

Nos nálunk - sajátos történelmi okok és a rendszerváltó elit alkalmatlansága okán - a hatalmi ágak nem különülnek el és nem gyakorolják a kiegyenlítés, ellensúlyozás feladatait.
OFF
Például, hogy magyarul mondjam: a hatalom betilt minden mozgást nemzeti ünnepünkön, kiszorítva az embereket minden ünnepi térről, ahol a hatalom emberei megjelennek aznap. Ezt a bíróság helybenhagyja, vagy hallgat mint sz.r a fűben, a rendőrök vérrel-vassal betartatják a kormány döntését, miközben embertelen és bűnöző módon viselkednek, számos törvényt és saját szabályzatukat megsértve. A média ehhez tapsol és elégedetten nyugtázza az erőszak eszkalációját, az ügyészség csak ímmel-ámmal reagál a hatósági törvénysértésekre, miközben százával helyez vád alá utcai "rendbontókat", akiket a bíróság első fokon automatikusan ítél el, mint másodfokon kiderül: hamis tanúvallomások alapján és ekkor túlnyomó részüket felmentik. Az ügyészség nem nyomoz a hamis vád és hamis tanúzást elkövető rendőrök, ügyészek ellen. A média ma még mindig a bestiális erőszakot alkalmazókat védi......
Ez csak egy példa, de te is ismersz még legalább tízet.
ON
A központi hatalom emberei nem a polgárok szolgái, fizetett alkalmazottai, hanem kirablói és tönkretevői. Gyilkosságaik, hazaárulásuk, terroruk, szakmai ballépéseik, bűncselekményeik, hazugságaik, balfácánságaik elkövetéséért nem tartoznak felelősséggel sem ma, sem 60 évre visszamenőleg.
Az elszámoltatás eszközei nem kizárólag a 4 évenkénti választások: erre van rendőrség, ügyészség, számvevőszék, KÖJÁL, APEH, munkavédelem, és még sok sok állam által fenntartott szervezet, fizetett alkalmazottak százezreivel akiknek az a dolguk, hogy az államot működtessék (belső-külső ellenőrző-javító folyamatokat működtessenek). Ezek a szervezetek nem ,vagy jelentős hibákkal és elfogultsággal működnek. Ezért a felelősség nélküliség az elitben.
Az emberek önszerveződéseit gondosan szétverik és ellehetetlenítik legyen szó polgári körökről, vagy szakszervezetekről: élükre besúgókat, pártembereket állítanak. Ők aztán üres köröket futtatnak velük, vagy elvágják forrásaikat, néha egyszerűen elárulják őket és ezzel tönkre is teszik a hitet a közös dolgok fontosságában és az embereket elriasztják a köz ügyeitől.

Ebben a helyzetben nem tudom mire kell, lehet még számítani a központi (állami) hatalom részéről. A hibajelek alapján sok jóra nem. Szerintem.

A polgárháborúhoz szükséges - politikailag-ideológiailag elfogult és pénzzel, hatalommal megvett - fegyveres szervezetek, emberek jelen vannak.

OFF
Az egyik oldal már előkészítette és megkezdte a háborúját a másik ellen: pénzzel, sajtóval, fegyveres és bírósági-ügyészi eszközökkel, vidéket, várost terror alatt tartó rabló, fosztogató államilag pénzelt segédhadakkal, provokátorokkal, beépített ügynökökkel. Államhatalmi jelképek alatt ölnek, ütnek, vagy magánhadseregek primitív jelmezeiben. A helyzet annyiban javulna, hogy ezt nem tehetnék meg minden kockázat nélkül és - talán - ez visszatartó erő lehetne.
De nem lesz. Nem hiszem, hogy bármit is tanultak 60 év alatt, csak a módszerek és szövetségeseik változtak.
ON

Éhesló

Előzmény: M.I. (31945)
swordmanus Creative Commons License 2008.08.11 0 0 31947
Tiszteletem ambasa!
Elnézést a késett válaszomért, vasárnap nem voltam netközelben.
Természetesen nem csak területvédelemre kell az embereket kiképezni, félreértés ne essék.
De úgy vélem, s gondolom, hogy békeidőben kell x fő katona fegyverben. Missziókba kell még plusz x fő, oda igenis kellhet már egyes speciális területekre kiképzett tartalékos állomány. (frankofonok Afrikába, hogy csak egy példát említsek. De lehet itt eü., logisztika, stb. területekre is gondolni). Amire én a hangsúlyt bátorkodtam helyezni azok a nagyobb létszámokat igénylő feladatok. Kisebbik rossz: gátépítés, természeti csapásoknál segítség (teherautósofőrök, kétkezi homokzsákolók, gulyáságyú-tüzérek, stb.), avagy a nagyobbik rossz, és egyúttal a legnagyobb létszámot igénylő: az ország területi integritásának súlyos sérülése, aminek elhárításhoz nem elegendő a reguláris hadsereg. Utóbbinál nem elfeledendő: ha hasonló jellegű (pl. alföldi, síkvidéki kisebb kertvárosok, falvak) települések védelménél hasonló sémákat alkalmazunk, akkor a hirtelenjében mozgíósított tartalékos osztagok más hasonló településen is tudni fogják, mit hol merre hogyan, elég pár helyi ember a sajátságok ismertetéséhez (balra van a patak, jobbra a vasút, vagy fordítva). A területvédelmi csapatoknak természetesen a támadást is érdemes gyakorolni (visszafoglalás, illetve településközi gyakorlatok, stb.)
Nyilván a legutóbbi, legnagyobb rossznak a legkisebb a valószínűsége. De mégis, ha már Vukovárt felhoztad: ha ott jobb a kiképzés, kidolgozottabbak a harceljárások, még továb kitarthattak volna, illetve esetleg sikerült volna a védőknek kitörni a városból a végén. Ellenben ha nem védik olyan ádázul a várost, mennyivel több civil esik el? Adott település védelménél én nem arra gondolnék, hogy ha nagyon harciasan kitartunk, akkor adott helyen mennyi az áldozat, hanem hogy minden óra amit nyerünk, az a mögöttünk lévő emberek életét menti...
Tovább fokozom: ha elsősorban területvédelemre képzünk ki nagyobb tömeget, abból lehet szemezgetni a speciálisabb feladatokra. Lesz majd százból egy, aki elmegy majd missziózni, stb. Vagy épp kedvet kap, s felcsap aktívnak...
Elnézést, ha nagyon a területvédelemre hegyeztem ki. Nem kívánok kizárólagosságot természetesen, de az kívánja a legnagyobb tömeget. Gyakorlatban pedig legtöbbször árvíznél, természeti katasztrófánál tudnak igen hathatós segítséget nyújtani (ilyen lehet egy hirtelen nagy hó is !!!), és persze ezek mintegy természetes szűrőként segíthetnek missziós feladatokra is bevethető tartalékosok fellelése számára.
No, remélem, elég érthető volt. Ha nem, kérdezz bátran, ha meg ökörség, kérlek, világíts rá.
Előzmény: ambasa (31875)
swordmanus Creative Commons License 2008.08.11 0 0 31946
Megvolt! (jó volt!) ismétlés valamikor ősszel? majd ha tudok konkrétabb időpontot, megkereslek!
Előzmény: Éhesló (31931)
M.I. Creative Commons License 2008.08.11 0 0 31945
Szia Éhesló!

Abban, hogy sajnos nagyon rosszul működik az ország és nagy baj van, teljesen egyetértek Veled és Tacskóval.
A megoldás mikéntjében van nézeteltérésünk.

Ha a központi hatalom és annak némely részegysége (igazságszolgáltatás, rendfenntartás, honvédelem) nem jól működik nem az a megoldás, hogy polgári önszerveződésként párhuzamos erőket hozunk létre, és esetleg szembeszállunk az állami szervekkel.
A központi hatalom, minden függelékével együtt nekünk állampolgároknak fizetett alkalmazottai. Ebből kiindulva kell megtalálnunk a megoldást.

Az elszámoltatás lehetőségét kéred számon.
A négyévenkénti választások lennének az elszámoltatás eszközei, ha a fontos kérdésekben lenne különbség az egyes jelöltek által javasolt megoldásokban.
Sajnos amíg a választópolgárok egy jelentős részének nem az ország érdeke a fontos, hanem a kedvenc pártjuk pozíciója, befolyása az ellenséges párttal szemben, nem remélek javulást.
Ebben a helyzetben a fegyveres önszerveződést legfeljebb egy polgárháború felé való első lépésnek látom.
Megoldásnak inkább azt tartanám, ha a polgárok jelentős része képes lenne az érzelmeit, párt és személyi szimpátiáit félretéve, objektívan gondolkozni.
Meglehetősen reménytelen utópia! :)
Pedig hát arról van szó, hogy melyik fickót vegyük fel alkalmazottnak jó pénzért egy bizonyos munka elvégzésére!

Semmilyen jelentős erőt képviselő állampolgári szerveződést nem tudok elképzelni hosszútávon, valamilyen befolyásoltság nélkül.
Semmi biztosíték arra, hogy ezek a fegyveres polgári szervezetek olyan befolyás alá kerülnek amely jó az országnak.

Az emberektől és a fegyverektől általában nem félek. Csak azoktól a fegyverektől, amelyek nem kellően ellenőrzött módon, nem kellően ellenőrzött emberek kezébe kerülnek.
Előzmény: Éhesló (31918)
Kuruc71 Creative Commons License 2008.08.11 0 0 31944
Irj be egy feketepontot mgadnak :-))
Előzmény: Hamburger2 (31943)
Hamburger2 Creative Commons License 2008.08.11 0 0 31943
Szia Kuruc! Lehet, hogy nekem kell a Kavinton!? Megkövetlek! Utánanéztem. A K100-nál kb. 3000 m a szintkülönbség, tehát nem lehetetlen, hogy a SzLM-nél 1500. Reálisnak tűnik. Üdv: Hamburger
Előzmény: Hamburger2 (31942)
Hamburger2 Creative Commons License 2008.08.11 0 0 31942
Megpróbállk utánanézni, de nem hiszem, hogy ennyi lenne, mert a K100-nak (ami azért húzósabb terep!) csak egy 100-sal több!
Előzmény: Kuruc71 (31939)
demokratax Creative Commons License 2008.08.11 0 0 31941
De hogy semmisült meg :) ott van a agyar garda a maga IQ killer katonaival:D
Kuruc71 Creative Commons License 2008.08.11 0 0 31940
Ajve ! Ajve ! Ajve !

Előzmény: Hamburger2 (31925)
Kuruc71 Creative Commons License 2008.08.11 0 0 31939
Emlekeim szerint nekem ennyit mondtak az egesz menet teljes szintkulonbsegere.



Vagy cavinton ?

:-)


Előzmény: Hamburger2 (31924)
Kuruc71 Creative Commons License 2008.08.11 0 0 31938
panrher@citromail.hu
Előzmény: gróf Drakula (31914)
Cyber Che Guevara Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31937

Szia Buth!

 

Semmi gond, már hozzászoktam. :) Az utóbbi időben már inkább nem írtam Neked levelet, mert semmi értelme nem volt. De spongyát rá, a következőre majd talán sikerül kontaktust teremtenünk.

 

Emlékszem, nem olyan régen valaki (Talán a Gyulla?) azt mondta Neked (legalábbis ez volt az értelme), hogy felesleges ennyire pörögni a tartalékos kérdésen, mert nem kellünk nekik. Majd szólnak ha kellünk.

Addig talán annyit lehetne tenni, hogy a MH-től és a HM-tól teljesen függetlenül létrehozni egy szervezetet és megpróbálni menteni a menthetőt, és javítani azon amin lehet. De van egy olyan sanda gyanúm, hogy több tonna ilyen szervezet van, csak fel kéne velük venni a kapcsolatot.

 

"Ha most nem, akkor soha nem lesz aktív tartalékos rendszer!" Ezt nem teljesen értem. De ha fogadnom kell, akkor azt mondanám, hogy a büdös életben nem lesz itt semmi. Ha igen, akkor azt már akkor ellopják, amikor a tervező asztalra kerül. de nem akarok destruktív lenni. Érdekel a véleményed.

 

Szia,

Előzmény: buth (31922)
Cyber Che Guevara Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31936

Szia!

 

Sajnos nem ismerek minden tagot személyesen. Azt tudom, hogy a Magyar Tartalékosok Szövetségének tagjai csak írásos engedéllyel viselhetik az egyenruhájukat, egyébbként nem.

 

Hadi lőfegyverrel csak az aktív állomány lőhet (így természetesen a nyugállományú főtisztek, tábornokok nem) stb.

 

Azt hiszem a nyugállományú hivatásosok viselhetnek egyenruhát, de sajnos a jogállásbeli különbségekkel nem vagyok tisztában, így teljesen korrekt felvilágosítást nem tudok adni, viszont ha érdekel utána nézek, és tájékoztatlak.

 

Ha megtisztelsz vele szívesen találkozok Veled egy sör mellett. (Egy másik hsz.-edre reagálva)

 

Szia,

Előzmény: Éhesló (31920)
Éhesló Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31934
Nem. A "rendszerváltók" az általuk is olyannyira szeretett és alkalmazott módszert nem foglalták bele az új választási törvénybe. Okkal.
Előzmény: Hamburger2 (31928)
Éhesló Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31933
Kedves István,
sajnos a hírekben nem ezt mondták, és én nem rendelkezek háttérinformációkkal. Bemutattáks a Baku - Poti olajvezeték nyomvonalát (Grúzia közepén vhúzódott végig) és elmondták, hogy a támadás következtében megszűnt az azeri olaj továbbítása...
Nem bánnám, ha nem így lenne.....
A pontosításért köszönet, várjuk a megerősíítését..

Üdv, Éhesló
Előzmény: Zicherman Istvan (31926)
Éhesló Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31932
A vita alapját képező hozzászólásomban polgári megjelölést alkalmaztam. A katonai véleményalkotás korlátaira még emlékezem. Én most már nem tartozom a szabályzat hatálya alá, és a hazai polgárok (a vitatott politikus) sem.

Előzmény: Hamburger2 (31927)
Éhesló Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31931
Hali,
nem tudom van-e ott 4-5 ember akivel le akarnék ülni egy italra szabadon választott kocsmában. Itt a fórumon vitáink ellenére is van minimum ennyi (már ha ők is akarnák...:))))

Éhesló
Előzmény: buth (31922)
Hamburger2 Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31930
Szervusz Éhesló! Az eleje teljesen érthető, logikus és támogatandó. Elviekben a továbbiakban sem lehet kifogásolni való. Viszont hozzátenném, hogy a gyülekezési jog és a szólásszabadság nem azt jelenti, hogy bárki bármilyen céllal hozhat létre szervezetet és közben bármit mondhat. Főleg nem olyanokat, amelyek erőszak alkalmazására inspirálnak egyesek vélt, vagy valós hibáinak megtorlására! Üdv: Hamburger
Előzmény: Éhesló (31917)
Hamburger2 Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31929
Elnézést, abban teljesen igazad van, hogy ez nem a civilekre vonatkozik!!! Itt viszont leginkább a katonákról van/volt szó!
Előzmény: Hamburger2 (31927)
Hamburger2 Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31928
Nálunk nem létezik a visszahívás intézménye?
Előzmény: Éhesló (31918)
Hamburger2 Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31927
Szerintem Magad is ismered és nem kell idéznem. Katonák számára a "biblia". :) Alapjait megtalálod a HJT-ben.
Előzmény: Éhesló (31911)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31926
Nem rombolták le. A feltöltő vezeték nem Potiban van, hanem pár kilométerre délebbre.

Idézek:
,,A tanker-terminál pedig ez: Supsa Terminal
Még egy itt.
Ha működne, akkor itt fent vannak a tengerészeti térképek is a tengeri átfejtőtől: http://www.supsaport.com.ge

Ezenkívül itt van még egy link: Baku-Supsa Pipeline



Ellenben Potit, ami grúz hadikikötő, azután bombázták, hogy a grúz hajók megpróbálták megközelíteni az abház partokat.
Előzmény: Éhesló (31921)
Hamburger2 Creative Commons License 2008.08.10 0 0 31925
Lehet, hogy éppen egy ilyen "pofon" kéne nekünk!?
Előzmény: Kuruc71 (31908)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!