Keresés

Részletes keresés

Python24 Creative Commons License 2008.08.13 0 0 32050
Szia!!

"Viszont, amivel remélhetőleg mindannyiunk csodálatát kiérdemlik ezek a remek emberek, hogy ők a világ legnagyobb mák termesztői, és az ebből készített kábítószerek nyugati fehér emberek gyerekeit ölik meg, day by day! "

Senkinek sem csavarják a kezét,hogy legyen narkós!!Aki használja,és a szer kinyírja,az magára vessen,megérdemli!!!Ha nem lenne Nyugaton kereslet,akkor hiába is lenne kínálat Afganisztánből,vagy akárhonnan.

Az alkohol is megöl elég sok embert,mégsem irtjuk ki a szilvafákat Szatmárban,vagy a szőlőt Tokajban..

Tudom,kicsit sarkítom a dolgot...:)
Előzmény: Stylist (32030)
J Dagain Creative Commons License 2008.08.13 0 0 32049
Éhesló! Olyan dolgokat tudsz, láttál, hogy csoda nem tűntél még el! Ez miatt a hozzászólásod miatt holnap valakik lekávézzák magukat reggel! :-)
Előzmény: Éhesló (32048)
Éhesló Creative Commons License 2008.08.13 0 0 32048
Hali,
szeretném még egyszer leszögezni: a BTR (a KM1-M nélkül) nem alkalmas éjszakai harcra és alapváltozatának fegyvere (14,5mm gpu.) nem különb a PSZH-énál, a páncélzata pedig gyengébb. Mellesleg a PSZH magyar gyártmány volt, mindenestül.
Kéretik nem fikázni egy a BTR-nél jó 20 évvel korábbi elvek és tervek alapján magyar fejlesztésű és gyártású eszköz technikai paramétereit ennek függvényében.
Más:
Mire a BTR 80 megszületett már rajzasztalon volt a HTI-ben és a RÁBÁ-ban a D566 fődarab bázisára épülő saját fejlesztésű és gyártású 4 tengelyes PSZH tanulmány és vázlatterve. A keresztlengőkaros független kerékfelfüggesztésű futóművet és a hajtásláncot egy megépített 4 tengelyes nehézvontatón tesztelték. Eszméletlen szép volt. Mondanom sem kell mi lett a sorsa.

Éhesló

Előzmény: 1805 (32024)
J Dagain Creative Commons License 2008.08.13 0 0 32046
Mélyen egyetértek!
Előzmény: Éhesló (32045)
Éhesló Creative Commons License 2008.08.13 0 0 32045
Hali,
nem kezdeném még egyszer: a (had)mérnök azt teszi, ami a dolga és amit megtanult.
A harctéri tuning, berhelés nem feltétlenül mérnöki munka, hanem olyan kreatív tevékenység, amivel az ott tapasztalt kihívásokra próbál meg választ adni az üzemeltető. kezelő állomány.
Ezt van ahol engedik, van ahol nem.
Kétségtelen tény, hogy nem a nyulak tervezik a nyuszibuszt, de tartok tőle az nem is menne sehová sem. Ellenben az is tény, hogy jól és kevésbé jól sikerült mérnöki "alkotásokkal" kell a nyulaknak megoldani a harci feladataikat, ami néha egyszerűbb és talán biztonságosabb is a berheléssel, rögtönzésekkel.
Az pedig a sors szomorú fintora, hogy nem a stratégák és mérnökök seggét lövik szét, ha balfékek.
Ezért különösen lelombozó, ha sz..nak arra, amit mondjuk Hamburgerék, Pythonék és mi is egyformán javasoltunk anno.

Éhesló
Előzmény: J Dagain (32020)
Python24 Creative Commons License 2008.08.13 0 0 32044
Szia!!

"ti PONT AZÉRT voltatok/vagytok kint, mert a nyugati kulturállamok, az USA és az európai szövetségesei megelégelték azt, ami ott évszázadok óta folyik, és úgy gondolták, hogy itt az ideje annak, hogy eljuttassátok a sötétségbe a civilizáció világító fáklyáját! ( Ugye milyen szépen mondtam? ) Ezért építenek iskolákat, ezért osztogat a Salvation Army könyveket,"

Én 20 hónapot töltöttem Afganisztánban,és hidd el,ezt a Nyugat alaposan benézte!!
Nem az a kérdés,hogy a Nyugat bukta-e az afgán akciót,hanem az,hogy hogyan sikerül jó PR-t csinálni majd a kivonulásnak..

"ezért próbálják felégetni és legyomirtózni a mákültetvények legalább egy részét."

Még csak nem is próbálják,ne higyj el minden reklámot.A magyar kontingens területén kb a máktermelő hadurakkal nincs semmi gond..

"Az baj, ha már neked is, mint a modern crusader-ek egyikének, kétségei vannak a célok helyességét, esetleg a módszerek helyességét illetően."

Mi is az igazi cél?? Ez a " for a better Afghanistan" szöveg már nem igazán eladható..
Vagy az afgán természeti kincsek megszerzése a cél??(földgáz Mazar-e Sharif környékén pl)
Vagy amerikai befolyás megteremtése Irán határán??

"és ezért nem hirdetnek ellened jihad-ot, és hetedizigleni vérbosszút... :-)) "

Vérbosszú a latin népeknél is van..Őket is le kellene bombázni??

A lakosság amúgy nem vevő erre a jihad dologra.Ha az lenne,már nem lenne ott élő szövetséges katona...
Előzmény: Stylist (32040)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.13 0 0 32043
Üdvözletem!

Az ENSz /UN/ fegyverkereskedelmi jelentése szerint a 66 db magyar BTR-80 egy kis kitérővel Irakba került. A volt határőrség 68 db BTR-80 járművéből 66 db került Irakba, 2 db a rendőrség állományába.
J Dagain Creative Commons License 2008.08.13 0 0 32042
Én azért voltam kint mert katona vagyok és ez a dolgom. Leszarom mi mögé bujtatják,az okos itthon maradtak, mivel magyarázzák . A tyúkot se érdekli mit csinálnak a tojásával...megeszik vagy Demszkyt dobálnak vele. Neki a tojástojás a dolga.Én kint nem a békét vagy valami más hangzatos hülyeséget védtem ,hanem végeztem a rám bízott feladatot és feleltem a társaimért ők pedig értem. A magánvéleményem meg az ,hogy senkinek nincs joga másra erőltetni a nézeteit ,szemléletét.Se dzsihád, se muszlimellenes koalíció. Nem védem az ottani rendszert!!!


ÉLNI ÉS ÉLNI HAGYNI!!!!!
Előzmény: Stylist (32040)
Stylist Creative Commons License 2008.08.13 0 0 32041
"Tankokat nem kaptak, azok Irakba mentek."

Jogos, ezt benéztem! Viszont rémlik még egy teljesen felszerelt tábori kórház is, amit szintén tőlünk kaptak pár évvel ezelőtt...
Üdv:
Előzmény: Python24 (32039)
Stylist Creative Commons License 2008.08.13 0 0 32040
"Ha ők feudális, vagy akár törzsi alapon akarnak élni miért ne tehetnék, Miért kell mindenkire ráerőszakolni az állítólagos demokráciát?"

J.D, ti PONT AZÉRT voltatok/vagytok kint, mert a nyugati kulturállamok, az USA és az európai szövetségesei megelégelték azt, ami ott évszázadok óta folyik, és úgy gondolták, hogy itt az ideje annak, hogy eljuttassátok a sötétségbe a civilizáció világító fáklyáját! ( Ugye milyen szépen mondtam? ) Ezért építenek iskolákat, ezért osztogat a Salvation Army könyveket, ezért próbálják felégetni és legyomirtózni a mákültetvények legalább egy részét. Az baj, ha már neked is, mint a modern crusader-ek egyikének, kétségei vannak a célok helyességét, esetleg a módszerek helyességét illetően. De pl. legalább erre jó a lenézett nyugati demokrácia, hogy az ellenvéleményedet nyugodtan kifejtheted, ( magánemberként persze, nem katonaként ) és ezért nem hirdetnek ellened jihad-ot, és hetedizigleni vérbosszút... :-))
Üdv:
Előzmény: J Dagain (32036)
Python24 Creative Commons License 2008.08.13 0 0 32039
Szia!!
Ez még a nagy adakozás előtt történt....

Egyébként nincsenek elragadtatva az AMD-től,kb a cseh VZ-58-assal veszik egy kalap alá..

Tankokat nem kaptak,azok Irakba mentek..
Előzmény: Stylist (32025)
Python24 Creative Commons License 2008.08.13 0 0 32038
Szia!!
Kiegészítenémm..

"Miért kérdezitek ezt folyton,magyarok? Tőletek soha nem kapunk semmit. Mindig csak a Kanadaiak és a Norvégoktól kapunk dolgokat."

Még kiegészítették a következővel:" Ti magyarok folyton csak ígérgettek......"

Kínos volt....:(
Előzmény: J Dagain (32021)
Python24 Creative Commons License 2008.08.13 0 0 32037
Szia!!
Használtál BTR-t valahol hadműveleti területen??Itt elég sokan vannak,akik igen,és nem nagyon vannak/vagyunk elájulva tőle.Akkor már inkább a MB 270,abból legalább ki lehetett lőni,és a géppuska működött rajta..

A BMP-t gumibetétes lánctalppal bármikor kiengedheted az autópályára..
Előzmény: project640 (32009)
J Dagain Creative Commons License 2008.08.13 0 0 32036
Még azért annyit ,hogy nem szép dolog fikázni az emberek önrendelkezési jogát. Ha ők feudális, vagy akár törzsi alapon akarnak élni miért ne tehetnék, Miért kell mindenkire ráerőszakolni az állítólagos demokráciát? Mivel jobb egy olyan társadalom ahol az emberekkel szemetet etetnek, és a pénz mindennél fontosabb,még az emberek egészségénél, életénél is.Vegyél, vegyél, fogyassz ,fogyassz,fizess,fizess, divat,divat, jogaim vannak ,melegek blabla. Kinek mitől fordul fel a gyomra...

A kábszerre visszatérve.... a cigarettával és alkohollal sokkal de sokkal több embert ölnek meg. LEGÁLISAN.Gyerekeket is. A lényeg...amíg bírod dolgozz, fizess adót aztán dögölj meg mimnél előbb ne kelljen nyugdíjat fizetni...
Előzmény: Stylist (32030)
Plieur Creative Commons License 2008.08.13 0 0 32035

Esetleg elírás hogy nincs szükség vadászgépre?

Előzmény: project640 (32009)
J Dagain Creative Commons License 2008.08.13 0 0 32034
Afganisztánról szerintem többet kellene olvasnod. A történelméről és főleg arról ,hogy egy nem létező nép. Nincs olyan ,hogy Afgán. Számomra az afgán szó ütközőzónán élő emberek tömege akik mindenhonnan kaptak mégsem törtek meg,tűntek el.
Arról ahogy a végzettségekről írsz, az már megbocsáss ...ostobaság. Jártál Te már Afganisztánba? Én láttam késő este gyerekeket a gazdagabb negyed utcai lámpájánál tanulni. Mert otthon nincs villany.Próbálj meg egy olyan szarrá lőtt, lerombolt infrastruktúra nélküli ,háborús bűnösök és feudális urak által vezetett országban egyetemre járni, úgy ,hogy még élelemért is egész nap dolgozol...áh hagyjuk. A mákról meg annyit, nincs más!!!!
És ha az agyontanult, nyugati hájas seggü szarháziak nem drogoznának annyit akkor nem lenne kínálat sem.
Örülök ,hogy felhoztad a magyar szenvedéseket... igen ez az ország is sokat szenvedett, mert ez is ütközőzónán fekszik. És nem különb. Csak szerencsésebb.
De hagyjuk ,ne vitázzunk ezen. Hozzászólásaid alapján tisztességes objektív embernek ismertelek, és ezt meg akarom őrizni.
Előzmény: Stylist (32030)
Plieur Creative Commons License 2008.08.13 0 0 32033

Tiszteletem!

Felhívnám a t. figyelmedet Schwartzkopf emlékirataira, amelyben éppen egy hasonló eset van leírva: öbölbeli arab ország:) kapott M60A1-est. A kiképzés OK, gyakorlatok OK, de már egy eltömődött légszűrő is problémát okozott az elején: a karbantartást szerződéses alapon amcsi civíl cégek végezték. A szaudiak nem kecskepásztorok ugye...ez a 80-as években volt, azóta szépen lassan haladnak...

Viszont a szovjet technikát az afgánok ismerték, sokan kaptak rá kiképzést, meg ki fizette volna ki a LEO-t meg az Abrams-ot? Mint magánvélemény: ismerve hogy a generációváltások miatt mennyi M60-as, Leo1, stb. lesz kivonva, nem kizárt hogy egy eléggé megbízhatónak tartott afgán vezetésnek megszervezzék a páncélos erejét.

Apropó: hogyan is boldogultak az afgánok a Stinger-el?

Törzsi struktúrát mondok én neked Magyarországon is :)

A narkó kérdés meg nem annyira egyszerű, sajnos.

 

Előzmény: Stylist (32030)
==T== Creative Commons License 2008.08.13 0 0 32032

Tudtommal abból(BTR-80) is elajándékoztak jópárat, vagy legalábbis döntés van róla.

 

A BMP-ről tartom a véleméynem. Szerintem a BMP1 és BMP2 valódi ellenség ellen nem sokat ér, és bár a BMP3 fegyverzete imponáló, de az sem éri el a 20 tonnát, így a páncélzattal ott is gondok lehetnek. + ott nem az orrban van a motor, így az sem véd....

Előzmény: Hamburger2 (32007)
==T== Creative Commons License 2008.08.13 0 0 32031

Magyarázd már el miért nincs szükség vadászgépekre meg harckocsikra?

 

 

Előzmény: project640 (32009)
Stylist Creative Commons License 2008.08.13 0 0 32030
"Tankjuk nekik is volt. Megsemmisítették ,hogy utána megint ugyan olyanokkal ellássák őket."

És te hallottál róla, hogy kézzel-lábbal tiltakoztak, amikor a magyar kormány valósággal rájuk erőszakolta? És hogy miért orosz technikát kaptak? Szerinted jó ötlet lenne átadni néhány M1A2 harckocsit a sok alulkvalifikáltnak, akik azt sem tudnák, hogy melyik végén kell beszállni? Érdekes lenne, a kecskepásztor szakon végzett Ibrahim, és a computeres tűzvezető rendszer első találkozása...

"Én sem kedveltem őket ,de tiszteletet érdemelnek."

Ugyan mi tisztelnivaló van egy olyan népségen, amelyek a mai napig törzsi alapon szelektálódott társadalomban élnek? Ez Európában utoljára a skót Felföldön működött, úgy kb. 800 évvel ezelőtt, de már jóideje ők is kinőttek belőle. További tiszteletreméltó jellemvonásuk, hogy a CIA Factbook szerint a felsőfokú végzettségűek ( diplomások ) aránya alig haladja meg a 4 százalékot. Viszont, amivel remélhetőleg mindannyiunk csodálatát kiérdemlik ezek a remek emberek, hogy ők a világ legnagyobb mák termesztői, és az ebből készített kábítószerek nyugati fehér emberek gyerekeit ölik meg, day by day! Ez az ő legveszélyesebb fegyverük, nem az IED-ek... :-((

"Ha ez az ország kapott volna annyit amennyit ők a történelem során, már a könyvekben sem létezne Magyarország."

Most le vagyok nyűgözve! Hiába, kevés olyan szerencsés történelmű ország van, mint a miénk, Augsburgtól Mohácson át 1956-ig... :-((
Üdv:
Előzmény: J Dagain (32026)
belic Creative Commons License 2008.08.13 0 0 32029
Hello!

A történet annyiban más, hogy a BTR-k eredetileg a PSZH-k helyére kerültek volna. Ha ismerted ezt a másik "csodát", akkor belátod, hogy ha jobb nincs akkor ez mégis előrelépés volt.

Szerintem sok tekintetben igen, de azert a BTR-80 eseteben nem mindenben.

Katalogusadatok alapjan (mivel szemelyes tapasztalatom nincs), azt gondolom, hogy erosebbnek kell lennie a pancelzatnak, mivel joval nehezebb (majdnem dupla a tomege, 13.6t/7.6t); hihetetlen modon kevesbe alulmotorizalt (13 kW/t, 9.7 kW/t); es az altanos allapote sokkal jobb (volt 1993 kornyeken) egy uj eszkoznek, mint egy 14-23 eve sorkatonak alltal hasznalt eszkoznek. Viszont nagyon fontos dolog, hogy egyaltalan nincs benne ejjellato.

A PSZH=>BTR-80A valtasban mar szerintem egyertelmuen igazad van, hiszen ott a fegyverzet joval erosebb lett (persze kerdes, mit er egy eros fegyver, ami nem talalja el a celt, hiszen ez IS stabilizalatlan), es az ejjellato is ugrott egy generaciot (passziv modban is hasznalhato).

Az, hogy valaki a BTR-80-at jobbnak irja a BMP-nel, felveti bennem a kerdest: provokalas?

Bel
Előzmény: 1805 (32024)
blackzombie Creative Commons License 2008.08.13 0 0 32028
Érdekes volt látni, hogy a sorozatvetők és az önjáró lövegek is nagy szerepet kaptak Grúziában. Nálunk peresze már nincs hadrendben egyik sem...
J Dagain Creative Commons License 2008.08.13 0 0 32027
Kösz! Ez még logikus is, ismerve a honvédség reformját...
Előzmény: 1805 (32024)
J Dagain Creative Commons License 2008.08.13 0 0 32026
Bocs nem értek egyet. Tankjuk nekik is volt. Megsemmisítették ,hogy utána megint ugyan olyanokkal ellássák őket. Röhej. Íme egy kis kóstoló mijük volt az afgánoknak. Nekem van néhány tucat képem ilyesmikről, de pl Hamburger szerintem az összeset lefényképezte ami csak volt! :-) 1
2


Másrészről nem értem miért mondasz ilyet rájuk! Én sem kedveltem őket ,de tiszteletet érdemelnek. Ha ez az ország kapott volna annyit amennyit ők a történelem során, már a könyvekben sem létezne Magyarország.


Előzmény: Stylist (32025)
Stylist Creative Commons License 2008.08.13 0 0 32025
"Miért kérdezitek ezt folyton,magyarok? Tőletek soha nem kapunk semmit."

Ezen nem tudom miért borultatok ki, hiszen nettó hülyeségeket beszéltek azok a hegyibarmok. Kaptak tőlünk tankokat, AMD-65 gépkarabélyokat, és valami egymillió lőszert hozzá. Na meg a f..sz tudja még mit, amit El Quró kormánya nem kötött az egyszerű adófizetők orrára. Úgyhogy legközelebb csak igazítsátok ki a kis buzikat...
Üdv:
Előzmény: J Dagain (32021)
1805 Creative Commons License 2008.08.13 0 0 32024

Hello!

 

A történet annyiban más, hogy a BTR-k eredetileg a PSZH-k helyére kerültek volna. Ha ismerted ezt a másik "csodát", akkor belátod, hogy ha jobb nincs akkor ez mégis előrelépés volt.

A nagyobb baj, hogy az idők során tovább jöttek a "reformok", és az eredeti elképzelések hamvukba hulltak, az "új zsenialitás fényében". Ezek során alakult ki a fantsztikus elképzelés, hogy és kikoptatták a BMP-ket és maradt a BTR. Holott fordítva kellett volna történni a dolognak, ha már új típusokat venni nem lehetett.

 

Tisztelettel:1805

Előzmény: J Dagain (32018)
J Dagain Creative Commons License 2008.08.13 0 0 32023
Szia Éhesló!

Nézd meg légyszíves ezt a videót ami osztályozni próbálja a lövész harcjárműveket. Szerintem nagyjából helyes. Érdekes ...a BTR nincs benne...
http://www.youtube.com/watch?v=BwUNuchgiFo&feature=related
J Dagain Creative Commons License 2008.08.13 0 0 32022
Mondjuk szerinted ez rosszabb lenne a btr 80/A nál?

http://www.youtube.com/watch?v=pvhlY3L3dkA&feature=related
Előzmény: J Dagain (32015)
J Dagain Creative Commons License 2008.08.13 0 0 32021
Kimentünk ellenőrizni őket. A parancs szerint meg kellett kérdeznünk van e valamire szükségük. A válasz Pythont majdnem ágynak döntötte! :-))))

- Miért kérdezitek ezt folyton,magyarok? Tőletek soha nem kapunk semmit. Mindig csak a Kanadaiak és a Norvégoktól kapunk dolgokat.

Égett a pofánk rendesen....de a parancsot végrehajtottuk, hogy tovább öregbítsük a magyar katonák jó hírét.
Előzmény: Stylist (32003)
J Dagain Creative Commons License 2008.08.13 0 0 32020
Stryker

Amint látod...pedig ez nem egy btr..... mégis a katonák végzik a végső mérnöki munkát. A tervezőkre teszt során nem lövöldöznek RPG--vel, nem rántanak be alájuk harckocsiaknát, stb...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!