Keresés

Részletes keresés

Python24 Creative Commons License 2008.08.17 0 0 32277
Szia!!

"Ha itt a déli féltekén akár a melóhelyen ( civíl életben ) akár a seregben tudok valamit amit a többiek nem akkor én nem "stréber, magamutoató, beképzelt, stb" vagyok hanem egy uj tudás birtokosa és forrása. Ezért ezt elismerik, megbecsülik és emelett a megbecsülés mellett ( sokszor a csodálat szintjét éri el, rendkívül mulatságosan ) elvárják hogy ezt a tudást adjam tovább. Az teljesen természetes hogy pl az őrnagy is ott csücsül jegyzetel mikor egy ilyen "kiselőadás " elhangzik és semmi olyasmit nem érezni hogy valakiemiatt neheztelne.

Ezzel párhuzamosan elvárás és magától érthetődő hogy nekem is tisztelnem becsülnöm kell a másikat, annak értékeit tudását és kutya kötelességem azt a lehetőségeimhez képest elsajátítani."

Ez sohasem fog megvalósulni a Honvédségben!!
Ezer meg egy példát tudnék itt csak én mondani!!
Amikor az afgán felkészülésen iszonyatos hülyeségeket beszélt a "szakértő" felkészítő,és az előadás után négyszemközt erre figyelmeztettem,teljesen normálisan,akkor megkaptam,hogy "itt nem arra vagyunk kíváncsiak,hogy ki mekkora májer..!!!"
Itt kezdett hidegen hagyni a dolog,hiszen én tudtam,hogy mi van odakint,,az embereimet is felkészítettem,és a többivel nem foglalkoztam,mert még a végén "májer" lettem volna....
Előzmény: Kuruc71 (32270)
KatonaHumor Creative Commons License 2008.08.17 0 0 32276

Sok minden amit felsorolsz, magától értetődőnek, alapvetőnek kéne lennie, sajnálatos, hogy nem így van.

 

 

Mindenesetre elképzeltem hogyan reagálna 1-2 dologra az ellenérdekelt fél:

 

 

- csak és kizárólag a vállap számítson ne az ami a fejben van!

 

- aki adminisztratív, irodai munkát végez, annak ne kelljen tesi felmérőn részt venni

 

- egy szerződéses hadnagy parancsa ne érjen annyit, mint egy hivatásosé

 

- növeljük a katonanők számát! Nők nélkül a sereg szürkébb lenne!

 

 

 

http://www.katonahumor.hu/

 

 

Előzmény: J Dagain (32271)
Princ of Carpatia Creative Commons License 2008.08.17 0 0 32275

Üdv!

 

        .....Hiszen kell egy focicsapatba kapus, hátvéd és csatár is. .....

 

Igen jó egy hasonlat! :-D   A seregben is, mint a fociban azonos szinvonalon állunk.

Mert van egy csapatunk, és hozzá a foci körűl igen sokan sündörögnek MEGÉLHETÉS okán! :-(  Ezekből kellene a kevesebb, és akkor tán jobb lenne!

 

Öreg Csóka

 

 

 

Előzmény: KatonaHumor (32272)
Python24 Creative Commons License 2008.08.17 0 0 32274
Szia!

"Katonai feladatok végzése (nem pakolás,laktanyatakarítás, egésznapos irányított döglés arra pénzt fizetnek a HADÉP nek)"
Itt még hozzátenném,hogy a katonai feladatokat,a kornak megfelelő színvonalú felszereléssel kellene elátni!!A jó kiképzés,és a jó felszerelés önbizalmat ad!!


"- Legyen valódi egyenlőség! Ha pedig nem bírják akkor ne is beszéljünk egyenlőségről! (Nők, hosszú haj, fülbevaló, (férfiaknak mikor lehet?) bugyipénz,stb..)"

Sajnos a minap láttam a dandárnál egy katonának nem nevezhető,hímnemű valamit,nagy fuxszal a nyakában,karpereccel a csuklóján.Szerencsére nem harcoló volt,de attól még a belem fordult ki a látványtól!!!
FEGYELMET A HADSEREGBE!!!!

Még hozzátenném a NATO szintnek megfelelő fizetést,de a legfontosabb,amit írtál:

LEHESSEN BÜSZKE A KATONA ÉS NE KELLJEN SZÉGYELNIE A FOLALKOZÁSÁT!
Előzmény: J Dagain (32271)
Python24 Creative Commons License 2008.08.17 0 0 32273
Szia!!

"Egy dologra viszont szeretném felhívni a figyelmedet: Ne égess fel Magad mögött minden hidat! Soha sem tudhatod, hogy mit hoz a jövő!"

Nem kívánok felégetni minden hidat..:)
De ha a seregnek nem kell ez a híd,attól nem én leszek kevesebb,és nem nekem lesz kevesebb!!!

OFF
Hétfőn a maileden lesz az anyag...!!!
Előzmény: Hamburger2 (32253)
KatonaHumor Creative Commons License 2008.08.17 0 0 32272

Igen!

 

Az utóbbi 100-150 év (azon belül is voltak durvább időszakok) nemigen tett jót az önbecsülésünknek. Ennek a levét isszuk ma is, és ez természetesen az élet minden területére kihat. Ideje ezen változtatni, mert ennek nem lesz jó vége.

 

Igen, jó lenne már ha valami új tudás, ismeret birtokában lévő egyént nem közösítenénk ki a csoportból, félve attól, hogy esetleg képzettebb nálam, és elveszi a jó kis nyugdíjas állásomat.

 

Amiről írsz, az egyébként nagyon helyesen az, hogy MINDENKI jó valamiben. Ezt kell megtalálni legelőször a szülőknek, aztán az iskolában kéne, de ehhez a mai iskolarendszer nem járul hozzá. "Kussolj fiam, ne zavard az órát!" Megbélyegzik a gyereket, letörik az önbizalmát, ahelyett, hogy megtalálnák miben jó a gyerek. Mert MINDENKI jó valamiben! És egy vezető, parancsnok feladata is az lenne, hogy megtalálja azt, hogy miben jó az illető, idézek egy könyvből:

 

"A sikeres ember megtalálja magának a megfelelő helyet. A sikeres vezető azonban másoknak is megtalálja azt."

 

Hiszen kell egy focicsapatba kapus, hátvéd és csatár is.

 

(Ha már üzletről beszéltem korábban, akkor itt is érvényes az, hogy ne az általános elvet kövessem, miszerint ha vannak gyenge területeim akkor azokra fordítsak hatalmas energiákat, hogy mondjuk "jó" lehessek, hanem ha van egy olyan tulajdonságom, amiben jobb vagyok, mint a konkurencia, versenytársaim, akkor ezt a  tulajdonságot kell még jobban erősíteni és kommunikálni, így az előnyöm behozhatatlan lesz.)

 

Mint mondtam, az üzleti életben viszonylag egyszerűbb. Egy cég csak úgy érhet el hosszútávú és tartós sikert (túl azon, hogyha nyer-nyer álláspontot képvisel, eszerint él), ha minden ott dolgozó egy cél érdekében küzd, és ezt a küzdést a vezetők megfelelően elismerik.

 

Viszont ehhez tudni kell hová tart a cég, hova szeretnénk eljutni 10-20 év múlva, hiszen ezeknek a stratégiai céloknak a függvényében tudjuk a taktikai lépéseket meghatározni.  Ha pedig az a teendő, feladat nem illeszkedik bele a stratégiámba, akkor azzal nem foglalkozunk, mert nem visz előre vagy éppen kifejezetten hátráltat.

Mert ha nem tudom hova tartok, akkor csak sodródom az árral, már csak reagálni tudok eseményekre, történésekre, és a vége az lesz, hogy a mindenkori kormányt (APEH-et, időjárást, stb.) szidom, hogy nem megy az üzlet.

 

 

Előzmény: Kuruc71 (32270)
J Dagain Creative Commons License 2008.08.17 0 0 32271
Sorolom és ha megengeded!

- Katonai feladatok végzése (nem pakolás,laktanyatakarítás, egésznapos irányított döglés arra pénzt fizetnek a HADÉP nek)

- A kiképzők és a parancsnokok legyenek képzettebbek a beosztottaknál! (a főiskola kevés. Pl harc közben nem fogja elkérni senki)

- Tűnjenek el végre örökre az elhízott katonák ! (elvégre rengeteg szabályt megsértenek!)

A fizikai felméréseket honvédségtől független civilek végezzék (sorszámok alapján ne név rendfokozattal)

- Legyen valódi egyenlőség! Ha pedig nem bírják akkor ne is beszéljünk egyenlőségről! (Nők, hosszú haj, fülbevaló, (férfiaknak mikor lehet?) bugyipénz,stb..)

- Szüntessék meg a hivatásos státuszt! Legyen mindenki szerződéses max 25 év utána pedig mindenki életjáradékot kapjon. Plusz rendes civil nyugdíj ,ne a pofátlan honvédségi!

-Szüntessék meg a felfelé vagy kifelé elvet! Többet árt mint használ. A haza védelme nem karrier orientált!!!! Hat év alatt 5 századparancsnokom volt! Valaki még a nevemet se jegyezte meg, pedig azt nem nehéz :-))

- Tegyék kötelezővé a harcoló csapatok raj-századparancsnokainak az ismeretbővítő tanfolyamokat. (ne legyenek már olyan frusztráltak ha valaki kettővel tovább tud számolni)

-Gyarapodjon az olyan tanfolyamok száma mely nem végzők számának növelése hanem a minőségileg képzettek száma a fő cél!

LEHESSEN BÜSZKE A KATONA ÉS NE KELLJEN SZÉGYELNIE A FOLALKOZÁSÁT!

Előzmény: Hassel606 (32236)
Kuruc71 Creative Commons License 2008.08.17 0 0 32270
Motiváció ???


A leges legnagyobb problémának nem a pénzt tartom, és még csak nem is a korrupciót. Ezek mind mind csak "gyümölcsök" következmények. Sajnos a társadalom és a sereg is borzasztóan beszűkült, érzelmileg sérült, flusztrált irígy emberekből áll. Tisztelet a kivételnek.

Ha itt a déli féltekén akár a melóhelyen ( civíl életben ) akár a seregben tudok valamit amit a többiek nem akkor én nem "stréber, magamutoató, beképzelt, stb" vagyok hanem egy uj tudás birtokosa és forrása. Ezért ezt elismerik, megbecsülik és emelett a megbecsülés mellett ( sokszor a csodálat szintjét éri el, rendkívül mulatságosan ) elvárják hogy ezt a tudást adjam tovább. Az teljesen természetes hogy pl az őrnagy is ott csücsül jegyzetel mikor egy ilyen "kiselőadás " elhangzik és semmi olyasmit nem érezni hogy valakiemiatt neheztelne.

Ezzel párhuzamosan elvárás és magától érthetődő hogy nekem is tisztelnem becsülnöm kell a másikat, annak értékeit tudását és kutya kötelességem azt a lehetőségeimhez képest elsajátítani.


No ez az a szemlélet ami csodákr képes, mert beszabadul a seregbe egy Abo srác aki bizony nem egy IQ bajnok és sok hiányosságot mutat több alapvető kultúrértékben de pl nyomolvasásban, vagy éppen apró hétköznapi "oldjuk meg" problémákban olyat alkot mutat hogy csak na.
A srácot sikerélmény éri, érzi hogy fontos megbecsült lett, és ettől kezdve a teljesítménye 300% ot ugrott és ez csak a kezdet mert csak most kezdi el a tanfolyamokat ahol tovább képezheti agát.


No ez a szellem amit hiányolok otthonról. Ehelyet egymást marjuk tesszük tönkre. Nekünk nincs szükségünk ellenségre hogy lepusztítsuk az országot.

:-(

Előzmény: Hamburger2 (32265)
uselessjunk Creative Commons License 2008.08.17 0 0 32269
"Ha nem tetszik le lehet szerelni..." -mondták régen - "...a Tesco-ig áll a sor"
Ez igaz ma is, csak már kifelé...
Előzmény: KatonaHumor (32266)
Plieur Creative Commons License 2008.08.17 0 0 32268

Szia Stylist!

Na itt bővebben kell egy kicsit magyarázni. F16 és 21-es között van egy generáció különbség. A lezuhant gépek száma már ki lett tárgyalva, én mindenesetre megmaradok a véleményemnél hogy nem egy istencsapás a gép. Elismerem, elfogult vagyok, vannak ismerős oldalszámok...

A két hajót érdemes a helyi viszonyoknak megfelelően nézni. A Delfinnek esedékes lett volna egy akkutelep javítás, kb. 1 milla USD. De nem végezték el, mert presztizs okokból nem maradt rá pénz. Ugyanis a két fregatt olyan reklámmal, stb. jött hogy az illetékesek nem merték megkockáztatni a BAE-val történt "malőr" tisztázását, hanem szép csendben nekikezdtek a felelős megkereséséhez, közben kifizetve a számlát. Hasonló volt a Delfinhez a Marasti fregatt esete, ez utóbbi aránylag jó állapotban volt, de hát szovjet eredetű...:)

Szóval a végső számla kb. 322 milla euró/hajó. 

Egyelőre maradtak tengóvadász szerepkörben, 76mm-es ágyú és torpedók.:)

Néha szórakozok hogy mit művelhettek volna 644 milla euróval, amely összeg még nőhet ha rakéták kellenek...jobb ez így:)

Ha meg egyszer valamelyk fejes ott elhatározza hogy márpedig román U-Boot a Fekete tengerre, akkor majd hirtelen előveszik a szerencsétlen Delfint, és elkezdenek rákölteni:)

Előzmény: Stylist (32252)
KatonaHumor Creative Commons License 2008.08.17 0 0 32267

Szia Hamburger!

 

Szerintem ugyanazt mondjuk.

 

A Maslow-i piramis legalján is az evés, ivás, alvás van. Ennek kell legelőször teljesülnie, ezen nincs vita.

 

Szintén olvastam, habár üzlettel kapcsolatos, de bizonyára adoptálható, miszerint legjobb üzletmenet esetén is évente a vevők 10-15 %-a lemorzsolódik (költözés, halál, stb).

 

Ha ez a szám mondjuk 30-40-50%-ra felmegy, ott már valami nem stimmel a működésben (vezetésben?).

 

És ha már számoknál járunk, a 80-20-as Paretto-elv szerint a vevők 20%-a hozza a forgalom 80%-át, de ez az élet minden területére adoptálható, pl. egy munkahelyen a dolgozók 20%-a végzi el a munka 80%-át.

 

 

üdv

A

Előzmény: Hamburger2 (32265)
KatonaHumor Creative Commons License 2008.08.17 0 0 32266

Szia Hamburger!

 

Ha egy cégben nem megfelelő a vezetés, akkor az egyből látszik a pénzügyi mutatókon.

 

Sajnos (értelemszerűen) a Honvédség nem termelő szervezet, nem nagyon van igazi mérőmutató (az értékelő-feladatszabókat és a BevIrányt most hagyjuk, hiszen ott mindig az hangzik el, hogy teljesítettük a kitűzött célokat, köszönöm az áldozatos munkát, és most gyerünk újra dolgozni).

 

Sajnos én nem hiszek abban, hogy ez meghonosodik egy állami szervezetben (még a civilekben is csak ritkán, ez is cégvezető függvénye).

 

Mondjuk ki, mindig vannak és lesznek néhányan, akiknek nem érdeke semmilyen változás. Az ilyen jellegű meg főleg.

 

 

Amíg a "Ha nem tetszik le lehet szerelni" dívik, addig nem hiszem, hogy lesz előrelépés.

Előzmény: Hamburger2 (32262)
Hamburger2 Creative Commons License 2008.08.17 0 0 32265

Szai KH!

 

Nem is azt mondtam, hogy csak pénzzel kell motiválni! Viszont a "megtartó erő" - főleg mióta a volt miniszterünk kijelentette, hogy a MH is "csak egy munkahely" - alapja a bérezés. A személyes példamutatás, a megértő és értő vezetői tevékenység is csak meghatározott fokig tudja kompenzálni az anyagi nehézségeket! Azt soha sem fogom vitatni, hogy a parancsnokok személyiségének és vezetési módszereinek nagyon fontos motivációs hatása van!!!!

 

A hsz-d első részével nem értek egyet. A pszichológusok csináltak a témában kérdőíves felmérést is, amely név és arc nélkül kérte a véleményt. Ha tényleg az lenne a fő ok, amit említettél, akkor ott ez kibukott volna. Szerintem a Te munkatársaid is elmernék mondani neked őszintén, hogy mi a bajuk. Erre a "csodára" nem csak Te vagy képes! :)

 

Üdv: Hamburger

 

 

Előzmény: KatonaHumor (32263)
Hamburger2 Creative Commons License 2008.08.17 0 0 32264

A probléma fő oka, hogy van egy nagyon drága szolgáltatásra (pilóta-képzés) szóló szerződésünk a kanadaiakkal. Ebben a létszámok fixen lekötöttek. Mi nem tudunk elég pilótajelöltet kiállítani. Márpedig a teljes pénzt akkor is ki kell fizetnünk, ha nincs ott az összes emberünk! A helyzet pedig az, hogy kevés a jelentkező. Pedig nem is olyan régen közelről láttam, hogy a PIR-táborok résztvevőit tejben-vajban fürdetik. Az eje-táborban lévők élelmezési ellátása meg se közelíette a civil fiatalokét. Pedig a napi kalóriafelhasználásban volt "némi" különbség. Nem a pilótajelöltek javára!!!! Jaaaaaa! És én eddig szentül hittem, hogy az ejtőernyősök szuper ellátást kapnak! :)

Előzmény: Gyöki II (32249)
KatonaHumor Creative Commons License 2008.08.17 0 0 32263

Szia Hamburger!

 

"Voltam és vagyok is olyan viszonyban a katonákkal, hogy félelem nélkül elmondják nekem a leszerelésük okát. Az esetek nagyon nagy százalékában a megélhetési gondokat említik első helyen."

 

Szerintem meg az (is) lehetett, hogy látták, hogy nem Te tehetsz róla, mert Te is alárendelt vagy kénytelen vagy azt tenni amit megszabnak, csak nem akartak megbántani.

 

Üvöltöző részeges már tényleg nem jellemző (ilyet nem tapasztaltam), de azért önismereti gondokkal küzdő, lelki sérült biztosan akad. Az pedig a beosztottaknak nem igazán szerencsés.

(Gondoljunk bele, milyen az, ha egy önbizalomhiányos szülőnek egy öntudatos kis csemetéje van? 99%, hogy maffia-módszerekkel töri be (fenyítés, verés, zsarolás), mert a testi különbség ebben az életkorban elég jelentős.)

 

 

Én viszont továbbra is fenntartom, hogy csak kizárólag pénzzel motiválni nem lehet!

 

üdv

Attila

Előzmény: Hamburger2 (32239)
Hamburger2 Creative Commons License 2008.08.17 0 0 32262

Szia KH!

 

Ez egy roppant tanulságos hozzászólás volt. Nekem amúgy is vesszőparipám a téma. Amely alapelveket megfogalmaztál, azok nem mások, mint a küldetésorientált vezetés "civil" változatának mozgatórugói, amelyeket már Fayol is megfogalmazott a múlt évszázad első negyede táján. Én nagyon hatékony és hasznos felfogásnak tartom. Csak remélni tudom, hogy a küldetésorientált vezetésszemlélet meghonosodik a seregben is. Ennek csak egyik eleme a manapság gyakran hallott "szemléletváltás". A személetváltás ugyanis önmagában kevés. Pontosabban a levegőben lóg, mert a szemléletváltásnak egy koncepciót kell szolgálnia. Ez lenne a küldetésorientált vezetés, amely elképzelhetetlen egy normális "embervezetés" nélkül. Ez az, amire a parancsnokok (minden szinten!) nincsenek igazán felkészítve és felkészülve.

 

Hamburger

Előzmény: KatonaHumor (32259)
Kuruc71 Creative Commons License 2008.08.17 0 0 32261
Hol ez a topic ?
Előzmény: Biga Cubensis (32246)
KatonaHumor Creative Commons License 2008.08.17 0 0 32260

Szia Gyöki, bocs(i), nem akartalak kellemetlen helyzetbe hozni a válaszadással, de gratula jól kivágtad magad :) Aztán jócskán ideje má'n parkettázni, nem?

 

Bulvárügyben egyetértünk, csak nekem valami hasonlónak tűnik az eset, mint amikor van egy jó poénos reklámfilm, amiről mindenki beszél, és amikor megkérdezi valaki, hogy mit is reklámoztak ott, akkor egy "tudja a fene" a válasz.

Na mindegy, lelkük rajta.

 

 

Az egyértelműen látszik, hogy a sereg a saját megtisztulását, felemelkedését nem tudja végrehajtani. De akkor ki?

 

Hát szerintem azoknak a nyomására lehetséges, akik eltartják, vagyis az adófizető polgárok.

(Lehet, hogy addig jár jól a sereg vezetése (és a sereg?), amíg az adófizetőket nem érdekli a honvédségre kidobott elköltött pénz?)

 

üdv

mihu

Előzmény: Gyöki II (32249)
KatonaHumor Creative Commons License 2008.08.17 0 0 32259

Szia! Ha megkérdeztél, én szívesen válaszolok, de azért nem 2 szavas lesz a válasz, ezért előre bocs mindenkitől.

 

Elsőként hirtelen beugrik egy postán kitett szórólap, amin kézbesítőket keresnek heti 40 óra, havi bruttó 65.000 ft, na de vissza a témára.

 

Szilárd meggyőződésem, hogy a vezetőkiválasztással (szinte minden szinten)  komoly gondok vannak az MH-ban. Természetesen ezzel nem azt akarom mondani, hogy minden parancsnok alkalmatlan lenne. Továbbá az alkalmatlanságot nem szakmailag értem, hiszen egy parancsnok, vezető elsősorban emberileg kell helytállnia, emberileg kell rendben lennie.

 

Minden mindennel összefügg. A társadalmunk is eléggé bajban van, nem igazán tudjuk hová tartunk, milyen Magyarországot szeretnénk 20-30-50-100 év múlva, ezért aztán pl. azt se tudjuk milyen hadsereg kell a hazának.

A bajok mindenhová begyűrűznek, miért lenne kivétel a hadsereg, amiben szintén a társadalom tagjai vesznek részt, így a problémák is hasonlók.

 

Úgy látom, hogy mikroközösségeiben jól működik a sereg (talán ez tartja életben) vagyis vannak szakaszok, századok, esetleg zászlóaljak, ahol egy jól eltalált emberileg is megfelelő vezető jól tudja motiválni az embereit (ebben persze véges a "tudása", hisz ő is a parancsnokaitól függ, az ő parancsaikat kell végrehajtattnia).

 

Viszont nagyban már nem ilyen jó a helyzet, hisz sokszor az érdekek sem azonosak. Így jönnek létre klikkek, érdekcsoportok (egy cikkben egy leszerelt rendőr ezt bandériumoknak nevezte, mindenki tartozik valamelyikbe, mert ha nem, akkor nem tudja érvényesíteni az érdekeit, továbbá nincs jutalom, előléptetés, stb. Ezek a bandériumok aztán harcot is vívnak egymással, a következmények ismertek, a szervezetnek mindenesetre nem tesz jót)

 

Milyen munkát szeretne minden ember? Olyat ami hasznos, értelmes és megbecsülik.  Én egy kiszolgáló alakulattól szereltem le, nem tudom máshol hogy van ez, de talán Hamburger majd elmondja, szóval mifelénk a szerződéses sorállományra leginkább jellemzőbb az anyagmozgatás (bútorpakolás), díszszakasz (temetés, ünnepség) volt.

 

Nem tudom van-e valami kimutatás arról, hogy bizonyos alakulatokban mekkora a fluktuáció? Mert szerintem egy "ejtőernyős" alakulatnál jóval kisebb, mint egy "kiszolgáló" szervezetnél. És ez már meg is magyaráz sok mindent, hiszen leszámítva néhány pótlékot, nagyjából ugyananyit keres minden szakszvezető az országban.

 

(Jut eszembe, szerintetek hányszor hallja egy bevonult szerdzsó a szolgálatai első hónapjaiban, hogy "ha nem tetszik le lehet szerelni"?)

 

Bocs, ha össze-vissza beszélek, végül mégis saját példámon világítanám meg a  dolgokat, habár teljesen más a versenyszféra és a közszféra, de példának jó lesz. Van egy cégem, jelenleg egy darab üzletem (kereskedelem), kis cég vagyunk egyelőre, így csak 2 alkalmazott.

Felelős vezetőként tudom, hogy az alkalmazottaim nekem a befektetéseim, hiszen ők termelik nekem a pénzt. Vajon kifizetődő lenne, ha úgy bánnék velük, ahogy sok más helyen, hogy "örülj, hogy dolgozhatsz", túlóráztatnám őket ezerrel, kutyába se venném őket? Nem, mert nekem a gazdasági érdekeimmel ellentétes lenne, ha nem gondoskodnék megfelelően azokról, akiknek a munkája a cégem növekedését és sikerét segíti elő.

 

Így aztán nem gyártunk szabadságolási tervet, hanem akkor mennek szabadságra, amikor akarnak (persze egyszerre csak 1). Gondoskodom arról, hogy a munkahelyen semmiben ne szenvedjenek hiányt, munkakörülményeik megfelelőek legyenek. Emberségesen és korrektül bánok velük, mert ez az érdekem. 

 

A munkafolyamatokat úgy szerveztem meg, hogy az ő kezükben összpontosul minden napi teendő, tehát nincs az, hogy elterveznek valamit, aztán jövök én, és belezavarok. Gyakorlatilag ők tartják életben a céget saját hatáskörben. (Én mint cégvezető pedig azokkal a dolgokkal foglalkozom, amik előre viszik a céget)

 

2 fiatal hölgyről van szó, akiknek gyermekeik vannak, és habár nem csak emiatt, de 9-16-ig vagyunk nyitva, így nem kell reggel fél7-kor már az oviba vinni a gyereket, és még bőven odaérnek érte időben. Hétvégén zárva vagyunk.

 

A munka amit végeznek hasznos és viszonylag változatos, továbbá az ügyfelektől, vevőktől rengeteg dicsérő szót és hálát kapunk, amit őszintének is gondolunk (mert ők is így gondolják). Talán egy munkahelyen (is) ez az egyik legnagyobb éltetőerő, a pozitív visszajelzések, amik valóban azok, és nem csak látszólag dicséret ("Ó, fiam, olyan ügyes vagy, söpörj már fel az előszobában")

 

Elmondom, hogy nem kapnak többet, mint a szóban forgó szerződéses katona, mégis meggondolnák, hogy elmenjenek-e egy másik, ugyan többet fizető, de közismerten modern rabszolgatartó munkahelyekre. Mert azért ez utóbbiból van több a civil szférában.

 

Szájmenésem van, most mármindegy.

 

Ideális esetben olyannak kéne katonának jelentkezni, akit azért kicsit vonz a téma, és nem csak azért, mert a munkaügyi központból kiajánlották ezt a melót.

 

Mindig azt hallani, hogy a Honvédség is egy a munkaerőpiacon, másik oldalról meg azt, hogy "Hivatásuk a honvédelem". Ebben egy kis ellentétet érzek.

Azt akarom mondani, hogy természetesen egy kis áldozatot mindenképpen kell vállalni a delikvensnek a haza szolgálata érdekében, de szerintem erre a toborzóirodában nem készítik fel és merőben más a lefestett kép, mint a rideg valóság.

 

 

Végül egy gondolat, amit olvastam az alkalmazottakkal kapcsolatban: "ha a rosszakat nem küldöd el, a jók maguktól fognak elmenni."

Mindez csak idő kérdése, van akinél korábban, van akinél később következik be.

Előzmény: Hassel606 (32236)
Hamburger2 Creative Commons License 2008.08.17 0 0 32258
A parancsnokait nem maga választja a katona! Jól is néznénk ki! :) A MH hű tükre a magyar társadalomnak. Minden téren. Viszont ez a mi országunk és ez a mi hadseregünk. Mindkettő jobbításra szorul. Mindenki tudja, hogy egyik sem egyszerű feladat!
Előzmény: Stylist (32257)
Stylist Creative Commons License 2008.08.16 0 0 32257
Így van! Viszont azok az emberek, akik megérdemlik Pythont, ( meg téged ) azok nem érdemelnék meg, hogy ilyen legyen a felső vezetés, amilyen most! Hagyjuk, inkább ne is ragozzuk... :-((
Üdv:
Előzmény: Hamburger2 (32255)
Hamburger2 Creative Commons License 2008.08.16 0 0 32256
A románoknak van merszük felelőst találni. Az már más téma, hogy tényleg ő volt-e a hunyó!?
Előzmény: Plieur (32250)
Hamburger2 Creative Commons License 2008.08.16 0 0 32255

Pedig van a MH-ben még jónéhány ember, aki megérdemelné Pythont. Ők most szegényebbek lesznek.

Előzmény: Stylist (32245)
Hamburger2 Creative Commons License 2008.08.16 0 0 32254

Az ígéret nem kerül semmibe. "Csupán" a beosztottak bizalmába! Azt pedig nem lehet már visszaszerezni, ha egyszer eljátszotta az ember. Pénzért sem adják.

 

Sajnos a vezetőkkel szembeni bizalomvesztés nem új keletű jelenség a MH-ben.  :(

Előzmény: Python24 (32240)
Hamburger2 Creative Commons License 2008.08.16 0 0 32253

Szervusz Python!

 

Nyugi! Tudod, hogy tudom, hogy kiről van szó. A döntésképtelenség egy újabb kategória! A felelősségtől való rettegés is. Én most nem róluk beszéltem. A parancsnoki előmenetel működtetésében és a kiválasztásban is van még mit fejlődnünk. Itt megemlítem egy jóval korábbi rögeszmémet: Amikor valakiről készítik az éves teljesítményértékelést - vagy bármiféle értékelést - nem elég a parancsnokának a véleménye. Felfelé - általában - mindenki a szebbik arcát mutatja. Legalább ia parancsnoki értékeléssel azonos súllyal kéne meghatározott beosztottak és az illetővel mellérendelt viszonyban lévő személyek véleményét is meghallgatni. Az ilyen értékelés sokkal reálisabb lenne, mint a mostani. Ha még be is számolnák az előmenetelbe, akkor ritkábban történhetne meg, hogy nem a megfelelő ember kerül a megfelelő helyre! Mert az ilyen tévedéseknek súlyos következményei lehetnek. Főleg műveleti területen! :( Sajnos ez a rendszer nem találkozik sokak véleményével. Pedig, ha tényleg olyan jók vagyunk, mint amilyennek hisszük és mondjuk magunkat, akkor ez nem jelenthetne gondot! :)

 

Ha így döntöttél, akkor ezt kell elfogadnia másnak is. Én mindenesetre azt kívánom Neked, hogy találd meg a számításaidat ezen az új úton és soha se bánd meg, hogy ezt választottad. Egy dologra viszont szeretném felhívni a figyelmedet: Ne égess fel Magad mögött minden hidat! Soha sem tudhatod, hogy mit hoz a jövő!

 

Üdv: Hamburger

 

 

Előzmény: Python24 (32243)
Stylist Creative Commons License 2008.08.16 0 0 32252
"A 21-es nem egy "widow maker"."

Ne mond már! A repült órákhoz képest nézd, meg, hogy hány darab zuhant le közülük, és aztán hasonlítsd ezt össze bármilyen más típus, mondjuk az F-16 statisztikájával! Több repülési szaklap is úgy írt a Lancer-ről, mint az F-104 Starfighter, vagy korábban a Grumman Hellcat "méltó" utódjáról...

"Ideiglenes megoldásnak szánták, hát sokkal tovább tartott mint számították..."

Oké, ezzel nincs is baj, csak amikor látták, hogy sz..r van a palacsintában, akkor nem kellett volna erőltetni a dolgot, hanem mondjuk repülőképes állapotban kellett volna tartani a MiG-29 Fulcrum-okat. Mint tudjuk, nem ezt tették...

"Nagy ráfordítással, de sikerült helyrepofozni a dolgokat..."

Az, hogy a műszaki állapotukon sikerült javítani, még nagyon kevés. A fő probléma az Exocet indítók eltávolítása volt, enélkül azok a fregattok ugyanolyan "operett" harci eszközök, mint egyelőre a mi Gripen vadászgépeink, a beígért AMRAAM rakéták nélkül!

"A Delfin tengóra ( Kilo osztály, 1 db.) meg éppen a fregatt sztori miatt nem maradt pénz."

Azt a "Kilo"-t el kell felejteni! Több, mint 10 éve inoperábilis, és a World Navies Today egyik cikke szerint olyan rossz állapotban van, hogy "very unlikely to remain in service." Mellesleg a lengyelek Kilo-ja sokkal jobb állapotban volt, mégis leállították, mert az USA által átadott 2 Oliver Hazard Perry osztályú fregatt rendszerbe állítása mellett a lengyel haditengerészetnek egyszerűen nem maradt pénze az üzemeltetésére...
Üdv:
Előzmény: Plieur (32250)
Plieur Creative Commons License 2008.08.16 0 0 32251

Szia Python!

Jelentős mennyiségű hintőpor a zsákba, utólagos érdeklődés hogyan úszta meg élve , mert a KAP-3 ast nem 600m-re hanem 1000-re állítottuk be , biztos nem jó a herkentyű...

Sokat lehet cukkolni a népet...:)

Ujoncnak előzőleg tartani felvilágosítást a következő stílusban: Srácok, emlékeztek arra az esetre amikor XY feldobta a talpát...ki is lehet találni esetet:)

 

Előzmény: Python24 (32242)
Plieur Creative Commons License 2008.08.16 0 0 32250

Szia Stylist!

A 21-es nem egy "widow maker". Ideiglenes megoldásnak szánták, hát sokkal tovább tartott mint számították -az F16 téma már vagy 10 éve kering odaát...

Másik: a fregatt ügyben folyik a nyomozás ( mármint angoléknál) , valaki 6 milla GBP-t fizetett valakinek, éppen a hajók műszaki állapota ...

Nagy ráfordítással, de sikerült helyrepofozni a dolgokat: a Ferdinand és Mária már vettek részt a Földközi tengeren gyakorlaton.

Édes volt a 2004-es sztrájk a Márian: nem kapta meg a várt fizetést a legénység, legénység sztájkba, utána kirugták a parnacsnokot és 2 főkolompost.

A Delfin tengóra ( Kilo osztály, 1 db.) meg éppen a fregatt sztori miatt nem maradt pénz.

Szóval ez a fregatt sztori annyiba került hogy a végösszegből  lehetett volna venni 2 db. La Fayette oszt. hajót a franciktól. Mert a két hajó közül az egyik 80%-ban, a másik 60%-ban felelt meg műszaki szempontból a kiírásnak.

Ott mindíg figyelembe kell venni egy tényezőt, amely mifelénk ismeretlen: 2006-ban a szárazföldiek vezérkari főnökét  pakolták ki , sötét üzlet a sereg számára beszerzett gumiabroncsokkal kapcsolatban:)

Előzmény: Stylist (32248)
Gyöki II Creative Commons License 2008.08.16 0 0 32249

Nem az én feladatom értékelni a HM kommunikációját. Nincs is parketta a vállapomon. (még) :-P

Ha megnézed a társadalmat, láthatod, hogy nincs veszélyérzete, nem érdekli a katonaság, teljesen el van bulvárosdva, A TV-ben csak az esemény kap pár percet, ahol vér folyik, vagy ha valami negatív dolog történik. Azzal viszont, hogy ki kinek szeretője, mely celeb mit csinál, azzal címlapok születnek. Az hogy van n db hely vadászpilótának, senkit nem érdekel. Ezáltal nagyon kevés ember jelentkezik, és akik jelentkeznek nem alkalmasak. Tavaly, ha nem emléxem rosszul 14 fő volt alkalmas 1/A minősítésű. Azt hogy lehetsz vadászpilóta és a katonai sajtó leírja, olvassa n-1 fő, mert még Ti sem olvassátok el. Azt, hogy egy celeb mutatja, hogy „bárki” lehet vadászpilóta, azt átveszi szinte az összes sajtó, de azok biztosan, amik eljutnak az átlagemberekhez: a bulvár.

De ezzel eljut néhány apróság is a társadalom azon rétegéhez, akiket nem lehet mással elérni.

Szvsz Bochkor nem kap ezért pluszt, bár nem állítom határozottan, szerintem a földhöz verheti a seggét, amiért olyan géppel repülhet, aminek az egy órás üzemeltetése az én éves bruttóm többszöröse…

Én örülnék a legjobban, ha nem ilyen eszközöket kellene használni, hanem azt kiraknom a netre, hogy csak olyan pályázati kiírásokat, hogy „még 3 szabad hely van vadászpilóta programban, mert már 452 hely betelt. Jelentkezz most!”.

Csörömp! Gratula az ugráshoz, szép bátorságpróba az ugrás, főleg egy PC-stől! Ugyan An-26-ból még nem jöttem ki, de L-410 már lassított miattam. Fenekelést meg mindenért kaptam a reptereken, az elsőért, az első katonaiért, az első kéziért, és az összes magasságért, csak a 400-ért nem.

Python! Sajnálom, hogy beadod az A4-est, de megértem. A gond az lesz, ha katonák közül elfogynak a fanatikusok és csak a másik csoport marad...

Előzmény: KatonaHumor (32209)
Stylist Creative Commons License 2008.08.16 0 0 32248
Plieur: az egyetlen dolog, ami némileg vígasztaló ebben a helyzetben, hogy ha lehet, a románok még nálunk is szerencsétlenebb döntéseket hoznak ha fegyverbeszerzésről van szó. Ott van a MiG-21 Lancer program, ami az izraeli upgrade ellenére egy csőd, az a gép eleve egy widow-maker, ami még nem potyogott le, az nagyrészt üzemképtelen. Ugyanilyen "zseniális" húzás volt, amikor vásároltak 2 használt fregattot a britektől, és bamba módon belementek abba, hogy átadás előtt az angolok leszerelték a hajókról az Exocet rakétaindítókat. Így vették át a románok a két kiherélt öreg bárkát, amelyeken a 23 mm-es ágyú maradt az egyetlen fegyverzet. Ezek után a többi Fekete-tengeri ország biztos lef...ssa tőlük a bokáját... :-))
Üdv:
Előzmény: Plieur (32238)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!