Keresés

Részletes keresés

M.Zoli Creative Commons License 2008.09.17 0 0 33759

Udv.

 

MInden ervre lehet ellenervet hozni. Egyebbkent szerinted miert hivjak a Mi 24-et husdaralonak? ( egyebek mellet ) Nem veletlenul Afganisztan, Kaukazus, Angola, Afrika egyebb orszagai, balkan, stb. van emogott? Amugy valoszinunek tartom, hogy bevetesek szamat illetoen a Mi 24 veri az Apachot. Ezzel most nem osszehasonlitom a ket gepet, csak felhoztam egy ervet egy ervedre. Amugy Ka 28,29,31 Feladataikban elternek, de jelenleg tudtommal ezek a legmodernebb haditengereszeti helijeik.

 

Amugy a kerdesre, hogy miert egy Blackjack, es miert nem 10 Kamov, valoszinuleg az a valasz, hogy a Kamovok nem kepesek strategiai orjaratozasra nuki fegyverzettel. Valoszinuleg elegge lerohadott alapotban leledzett az orosz strategiai bombazo ( nuklearis elrettento ) flotta, ezert valszeg az a magas prioritas amivel rendelkezik. Ugyebar csak mostanaban kezdtek ujra a strategiai orjaratozast.

 

S 300, S 400, lehet, hogy jobb nekunk ha nem kerul eles tesztre ezekkel kapcsolatban. Amugy a lehetseges okok: Az oroszok exportpolitikaja, illetve, hogy az utobbi 20 evben haboruba csak sajat teruleten bonyolodott. Nem hajtott vegre akkora invaziot, mint az USA 4-szer az utobbi 20 evben, az aprok mellett. Amibol lehet esetleg kovetkeztetni ezen fegyverrendszerek teljesitmenyevel kapcsolatban, hogy 98-ban majdnem haboru tort ki Torokorszag es Gorogorszag kozott a ciprusi S 300-as krizis miatt, illetve hogy milyen panikot okozott az USA-ban mostansag amikor felroppentek olyan hirek, hogy Iran bevasarol S 300-bol. Azonkivul abbol is lehet, hogy ugyebar Kina kezdte a ledurrantjuk a Muholdat az egrol musort, ezutan jott az SM-3-as teszt. Namarmost Kina rendelkezik S 300-assal, bevasarolt ugyebar rendesen. Most csak az a kerdes, hogy import cuccal lott, vagy sajat fejlesztessel? Ez esetben kerdes mi alapjan fejlesztett. Szoval tenyleg igazad van abban, hogy hianyzik roluk az eles bevetesekhez kotheto ismeret. Ezert is tudtam csak a teljesitmenyukre utalo jeleket felhozni.

 

A SEAL valszeg abban az esetben rendelkezik viz alatti kezi lofegyverekkel ( pisztoly, gepkarabely ), ha az oroszok hajlandoak voltak eladni nekik. Amugy Pista tudna neked meselni a kozep amerikai SEAL balsikerekrol, pontosan azert, mert ezen a teren technologiai hatranyban voltak ( esetleg meg mindig vannak ).

 

Edesanyadat nem emlegettem, es amit irtam nem serto szandekkal tettem. Ha megfigyelted szandekosan nyilatkoztam arrol is, hogy ezen hibakat en is elkovetem. Szoval elnezest kerek, mert ugy nezz ki felreertetted.

 

Udv.

Előzmény: Stylist (33752)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.09.17 0 0 33758
?
ezzel most mit csináljak?
Előzmény: flashbang (33756)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.09.17 0 0 33757
Nem. Az orosz haditengerészeti egységeknél már egy ideje Ka-32-ek vannak, és hamarosan cserélik őket.

Ami meg a Mi-24-et illeti:
Inkább egy Mi-24, mint egy Apache.
Sajnálom.

...és ez nem az elfogultság részemről.

Előzmény: Stylist (33746)
flashbang Creative Commons License 2008.09.17 0 0 33756

Az AH–64 Apache az Amerikai Szárazföldi Hadsereg számára, az 1980-as évek elejére kifejlesztett harci helikopter. Eredetileg a Vörös Hadsereg harckocsijainak számbeli fölényének ellensúlyozására épült, a magas ára és bonyolult kialakítása miatt sorozatgyártásra nem került AH–56 Cheyenne egyszerűbb alternatívájaként.

Előzmény: Zicherman Istvan (33739)
Éhesló Creative Commons License 2008.09.17 0 0 33755
Hali,
a fiúk megadóan viselik el alábbvaló voltukat és teszik a dolgukat, amíg a naccságos urak szárnyalnak végig az étkezdén a kiemelt koszttal (jut haza is) majd a magas égen (ahol néha nem jön be a virtuóz bemutató a barátnőnek és családjának, de mit nekünk pár százmillió esetleg néhány milliárd bukta 3-5 másodperc alatt....:)).
Előzmény: Plieur (33753)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.17 0 0 33754
2016-ra 10 db Mi171? AZért ez elég jól hangzik. :) Ez jó hír.
Előzmény: Törölt nick (33749)
Plieur Creative Commons License 2008.09.17 0 0 33753

Tiszteletem Éhesló!

Hát ha ilyen a szárnyas, nem él errefelé az a szokás hogy döglött rágcsálót lel az ülésben? Amely természetesen önállóan ment oda meghalni?

:))))))))))))))))))))))))))))

Előzmény: Éhesló (33747)
Stylist Creative Commons License 2008.09.17 0 0 33752
"Miert nem kap korszeru heliket a flotta? Miert nem kap evente szazad mennyisegben uj Tu 160-asokat..."

Bocs, de ez duma! Jól hangzik, de nem igaz! Ha már emllítetted a Blackjack bombázókat az imént: ismét gyártásban kerültek, és kétévente 3 ilyen bombázót adnak át a légierőnek, a régebbi gépek felújítása mellett. Ezzel szemben, jelenleg az orosz flottának van 5 igazán nagy méretű egysége ( 1 CV + 4 cirkáló ) plusz vegyük hozzá a hadrendben tartott rombolókat is, összesen legfeljebb 20 hajó. Az "Admiral Kuznetsov" kivételével, amelyre 8-10 helikopter is allokálható, nem kell sok gép: a cirkálók 2 vagy 3, a rombolók 1 vagy 2 helikoptert szállítanak. Tehát, ha létezne a jelenlegieknél jobb, korszerűbb ASW helikopter, akkor az egész orosz flottának elég lenne belőle 40 darab, maximum! És akkor számold ki, hogy 1 Tu-160 árából hány helikopter tellne ki? Biztos legalább 10, hiszen a világ legnagyobb méretű hadászati bombázójáról beszélünk...

"Tele vannak a hirek a Patriotokkal, THAAD-okkal, SM 3-makkal. Tenyleg irto nagy teljesitmenyu raketak. Ugyanakkor az S 400-rol nagyjabol annyit lehet tudni, hogy szinte semmit."

Azért vannak tele a hírek a Patriot rakétákkal, mert azok már bizonyítottak, méghozzá nem gyakorlaton, hanem élesben! Az S-300, S-400, pedig még nem! Ugyanez a gond az orosz surface-to-surface rakétákkal is: papíron, a képességeik alapján sokkal jobbak a Shipwreck, Sunburn, Onyx, stb. rakéták, mint a régi, lassú, stb. Harpoon, Exocet, és társaik. Csakhogy, míg az utóbbiak élesben vizsgáztak a Falklandtól a Közel-Keletig, addig az oroszoknál nem jutottak tovább a steril tengerészeti gyakorlatokon...

"Vagy hallottal esetleg arrol, hogy viz alatti kezi lofegyvereket gyakorlatilag csak az oroszok gyartanak?"

Felesleges ilyesmivel példálózni, mert ez egy annyira specifikus, és hajszálvékony szegmense a világ fegyvergyártásának, hogy emiatt nincs is relevanciája! Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy a Mazda a világ autógyártásának legnagyobb királya, mert a nagy autógyártók közül jelenleg csak ők gyártanak egyedül szériakocsikban Wankel motort. Ők ebben jók, na és akkor mi van? ( Mellesleg azért nem fogadnék arra, hogy az amerikai Navy Seal orosz gyármányú vízalatti fegyvereket használ! :-))

"Istvan lehet, hogy elfogult, de korantsem olyan mertekben, mint gondolod."

Nincsen nekem semmi bajom vele, de mi másnak lehet nevezni, mint elfogultságnak, amikor minden idők legjobb harci helikopterét, a harckocsik rémét, az éles bevetések százain sikeresen szerepelt Apache-ot hasonlítja össze István a Mi-24 vagy akár a Mi-28 helikopterrel, amelyeket még maguk az oroszok sem szántak harci helikopter szerepre egyértelműen, merthogy ők harci támogató/desszantszállító helikopterek...

"...elfogult, vagy tudatlan, vagy mindketto vagy..."

Jó rendben, akkor maradjunk ebben. Elfogult ÉS tudatlan vagyok, ráadásul az ÉN anyámat...
Üdv:
Előzmény: M.Zoli (33750)
ambasa Creative Commons License 2008.09.17 0 0 33751
Szia!

egy hozzászólás nem csak vitató, de támogató is lehet...

Azért, ma a leginkább használt helikopterek UH-60, AH-64, Mi-8, Mi-24 gumikerekes, ezek a kivételek, de idevehetném az EH-101, H-92 CH-53, CH-47 stb. vagy a harci helikoterek közül a Tigre-t, a Roowiakot, a Mangustát. Egy bizonyos tömeg felett nem használnak leszállótalpat. A leszállótalp előnye az egyszerűsége, de hidd el igen nagy jelentősége van a repülőgépszerű felszállás lehetőségének. Anno a szovjeteknél Afganisztán forró híg magas hegyi körülményei közepette az orrfutóra állított Mi-24 könnyedén felszállt, csináld utána egy talpassal. Nem véletlen, hogy ott még az amik is Mil helikoptereket próbálnak használni (mondjuk a Mi-8MT-hez készült kifejezetten "hegyi" hajtómű is).

TG
Előzmény: Stylist (33748)
M.Zoli Creative Commons License 2008.09.17 0 0 33750

Udv.

 

Miert nem kap korszeru heliket a flotta? Miert nem kap evente szazad mennyisegben uj Tu 160-asokat, meg Su 34-eseket a legiero, miert kesik a PAKFA stb. Lehet sorolni. Mostani hir, hogy jovo even drasztikusan megemelik az orosz vedelmi kiadasokat. 90 valahany milliard dollarra. Ugyanakkor az USA hivatalos hadi budzseje boven 500 milliard felett van. Lehet, hogy itt kellenne keresni a valaszokat?

 

Hellfire. Lehet hogy tevedek, de asszem az orosz helik tudnak Korneteket hasznalni. Mi is jut eszembe errol? Talan 2006 Libanon? Biztos szar raketak. 

 

Lehetne sorolni, hogy mely teruleteken eloznek az oroszok nem kicsit, nagyon. Pl. BMP-3.

 

Tele vannak a hirek a Patriotokkal, THAAD-okkal, SM 3-makkal. Tenyleg irto nagy teljesitmenyu raketak. Ugyanakkor az S 400-rol nagyjabol annyit lehet tudni, hogy szinte semmit. Nem is exportaljak. Vagy hallottal esetleg a Koalicija nevu onjaro agyutarackrol? Vagy hallottal esetleg arrol, hogy viz alatti kezi lofegyvereket gyakorlatilag csak az oroszok gyartanak? Kezi lofegyverek tekinteteben amugy erdemes szetnezni az orosz piacon. E tekintetben kerjel infot Istvantol.

 

Istvan lehet, hogy elfogult, de korantsem olyan mertekben, mint gondolod. O csak annyit allit, hogy nincs akkora szakadek a nyugati technika es az orosz kozott, es bizonyos teruleteken bizony az oroszok vezetnek jelenleg. Ha te ezt keptelen vagy belatni, akkor vagy elfogult, vagy tudatlan, vagy mindketto vagy. Ami engem illet remelem csak kis mertekben vagyok elfogult, a tudatlansagom ellen pedig igyekszek tenni muvelodessel.

 

Udv.

Előzmény: Stylist (33746)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.17 0 0 33749
Kedves Stylist!

A tervek szerint hadrendben lesz 6db Mi-24V és 6db Mi-24P /gépágyús/.
A 2db Mi-24P 2004-ben lett felújítva, marad a 6db Mi-24V és 4db Mi-24P.
A Mi-17 párnássá való átalakításáról nincs tudomásom, de egyetértek Veled,
hogy lehetséges.
Magasabb szintről annyit tudni, hogy a váltótípus valószínűleg a Mi-171-es lesz - a szakmai és karbantarási háttér ugyanis biztosítva van.
Előzmény: Stylist (33733)
Stylist Creative Commons License 2008.09.17 0 0 33748
"Mitől korszerűbb, vagy jobb a talpas futómű? Mert nem lehet vele repülőgépszerű felszállás csinálni, pl. magashegyi körülmények, vagy híg, meleg levegőben? Miért van az UH-60 és az AH-64-en kerekes futómű?"

Kivételek persze vannak, de a _legtöbb_ orosz helikopter gumikerekes, míg a legtöbb amerikai helikopter leszállótalpas. Ez tény. Ahogy az is, hogy mély hóban, mély sárban, mély homokban, stb, egyszóval rossz terepen a gumikerekes futómű hátrányban van...

"...egy haditengerészeti helikopter harcértékét (is) ma már a fegyverrendszere határozza meg, az pedig ma már elektronika, abban pedig, szerintem a nyugatiak előnyben vannak."

És én nem ugyanezt írtam? Ma már te vagy a második Fefe952 után, aki úgy vitatkozik velem, hogy közben helyesel... :-))
Üdv:
Előzmény: ambasa (33745)
Éhesló Creative Commons License 2008.09.17 0 0 33747
Kedves Stylist,
a "légierővel" kapcsolatos ellenérzéseim több forrásból származnak.
Egy részük szubjektív: fejlesztőmérnökként volt szerencsém előfordulni olyan reptereken, pilótatársaságban, ahol a személyes benyomásaim arról győztek meg, hogy a "pilóta" urak tesznek bármire és bárkire akinek a segge alatt nincs hajtómű, vagy a feje felett propeller. Ezt a mentalitást még azokkal szemben is kimutatták, akik napról-napra kivakarták őket a mocsokból, hóból szarból. Őket és eszközeiket, felszerelésüket sem vették sza..ba se és ma sem veszik.
Más részük abból a történelmi és szakmai tapasztnyalatból fakad, hogy semmire sem voltak jók, PR célokon kívül, sem régen, sem ma. Ehhez elég az adataikat megnézni.
A költségvetési arányok nem olyanok, hogy zsebre több menne: lopnak abból a pénzből is eleget, amit ők égetnek el (teljesen feleslegesen és aránytalanul nagyobb méretben mint ami az országvédelemhez, vagy "expediciós" feladatokhoz a hozzájárulásuk). Az az ütem, pedig ahogyan amortizálják a milliárdokat, amikből komplett z-kat lehetne felfegyverezni állig csak hab a nemlétező tortán.
Igazából ez az ami miatt csont nélkül szétzavarnám őket. Hamarabb mint a hk. vagy tüzér csapatokat.
Persze akik ott szolgálnak nyilván rendes fiúk, és szeretik a hivatásukat. Tegyék ezt hobbiból, a többieknek meg legyen megfelelő ruhájuk, élelmezésük, elhelyezésük és gépeik, kiképzésük. Ha ez OK tőlem jöhet pár légihuszár is, legyen minek örülni a gyerekeknek a bemutatón....
Szóval abcug légi"erő" és pénzkiszórás semmire sem jó "képességekre".
Előzmény: Stylist (33667)
Stylist Creative Commons License 2008.09.17 0 0 33746
"Az ,,Apache" válasz volt a Mi-24-re. Méghozzá egy igen gyenge válasz."

Jaj, ne mond már! :-)) Pedig én direkt voltam olyan úriember, hogy nem is hasonlítottam az Apache-ot a Mi-24/Mi-28-hoz, mert azok NEM igazi harci helikopterek, hanem elsősorban desszant/támogató helikopterek. A Kamov Ka-50/52 lenne az ellenfele, de arról már írtam. Tényleg nem értem, miért vagy ennyire elfogult. Ha összehasonlítod az Apache elektronikáját ( pláne a Longbow verziónál ) vagy fegyverzetét ( pl. Hellfire ) akkor nyilvánvaló, hogy orosz oldalon nincs méltó ellenfele...

"Azóta vannak már jóval korszerűbb haditengerészeti helik."

Ha így van, akkor a legnagyobb harcértékű orosz haditengerészeti egységek ( Admiral Kuznetsov hordozó, Nagy Péter cirkáló, vagy a 3 Slava class cirkáló ) fedélzetén miért még mindig a Helix-ek ácsorognak? Miért nem kap a korszerű helikopterekből a flotta?
Üdv:
Előzmény: Zicherman Istvan (33739)
ambasa Creative Commons License 2008.09.17 0 0 33745
Szia!

Azért ez nem teljesen így van szerintem (amelett, hogy nekem szívem csücske a Mi-8 és a Mi-24), azért nem gondolom, hogy az UH-60 bármennyivel is rosszabb lenne, mint a Mi-8MT (Mi-17) és viszont.

Mitől korszerűbb, vagy jobb a talpas futómű? Mert nem lehet vele repülőgépszerű felszállás csinálni, pl. magashegyi körülmények, vagy híg, meleg levegőben? Miért van az UH-60 és az AH-64-en kerekes futómű?

Lehet, hogy a Kamov szerkezetileg korszerű (nem tudom olyat még nem szereltem, csak Mi-14-ben jártam, az érdekes volt), de egy haditengerészeti helikopter harcértékét (is) ma már a fegyverrendszere határozza meg, az pedig ma már elektronika, abban pedig, szerintem a nyugatiak előnyben vannak.

És még egy gondolat, nálunk a helikoptert hanyatlökött szélmalomnak hívták, és volt egy mondás, hogy a helikopter tulajdonképpen nem is tudd repülni, csak olyan csúnya, hogy a föld eltaszítja magától. Ennyit a Kamovról.

TG
Előzmény: Stylist (33738)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.09.17 0 0 33744
Ezt nem is tagadom, mert tény.
De azért hű de nagy orosz lemaradásról beszélni szintén oltári túlzás.
Előzmény: M.Zoli (33742)
rellé Creative Commons License 2008.09.17 0 0 33743
Ma délután megjötek katonáink,mint irak után lehet hogy most is lesz elvándorlás?.
M.Zoli Creative Commons License 2008.09.17 0 0 33742

Udv.

 

Vannak dolgok amiben tenyleg nagyon fejlettek.

 

Udv.

Előzmény: Zicherman Istvan (33741)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.09.17 0 0 33741
Az viszont igaz, hogy az amiknak jobb a PR-ja és reklámja.
Még a szart is képesek úgy eladni, hogy a vevő boldognak érezze magát.
Előzmény: Zicherman Istvan (33739)
M.Zoli Creative Commons License 2008.09.17 0 0 33740

Udv.

 

Oszinten?

 

Asimov gondolatiranyitasu alapitvanyi csatahajojaban. :))))

 

Udv.

Előzmény: Stylist (33738)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.09.17 0 0 33739
Azonban a harci helikopterek területén az amerikaiak a királyok, a jó öreg Longbow Apache-nak még mindig nincs ellenfele!
.....................
jaj, na ne má! Az ,,Apache" válasz volt a Mi-24-re. Méghozzá egy igen gyenge válasz.:)
Szépnek szép, de kötve hiszem, hogy bármiben is jobb lenne mint az új Mi-k és Ka-k.

........................
István és Zoli, ha őszinték akartok lenni, akkor éles harci helyzetben melyikben ülnétek be inkább: egy Apache-ban, vagy egy Kamov-ban?
...........................
Éles harci helyzetben mindenképpen orosz heliben szeretnék ülni. Mert a kényszerleszállásos statisztikák terén jobbak az oroszok. Inkább egy Mi-17-re vagy Mi-24-re bíznám a seggem, mint bármi másra. És itt most nem a ,,szimpátiáról" van szó.

.............................
Ráadásul szegény Ka-27 Helix helikopterek talán a legcsúnyábbak a világon...
.............................
Azóta vannak már jóval korszerűbb haditengerészeti helik.

magánvélemény.
Előzmény: Stylist (33738)
Stylist Creative Commons License 2008.09.17 0 0 33738
"Tenyleg nem akkora a lemaradas. Meg annal is kisebb akár, vagy esetleg semmilyen."

Jó, fogalmazzunk pontosabban: szállítóhelikopter fronton _nagyjából_ pariban vannak, bár az oroszok által favorizált gumikerekes futómű helyett szerencsésebb a "talpas" megoldás, sárban, jégen, mély homokban, stb. Azonban a harci helikopterek területén az amerikaiak a királyok, a jó öreg Longbow Apache-nak még mindig nincs ellenfele! A nagyon kevés példányban legyártott és oroszoknál hadra fogott Kamov KA-50/52 harci helikopterek még nem igazán bizonyítottak. István és Zoli, ha őszinték akartok lenni, akkor éles harci helyzetben melyikben ülnétek be inkább: egy Apache-ban, vagy egy Kamov-ban? És ha már Kamov: a tengerészeti helikopterek terén is _egyértelmű_ az amerikai fölény! Ráadásul szegény Ka-27 Helix helikopterek talán a legcsúnyábbak a világon... :-))
Üdv:
Előzmény: M.Zoli (33736)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.09.17 0 0 33737
Egy kis fil a ,,technológiai lemaradásról":)))
http://cineplexx.ru/18/1102-specnaz.kreshheni-e-v-adu.html
Előzmény: M.Zoli (33736)
M.Zoli Creative Commons License 2008.09.17 0 0 33736

Udv.

 

Tenyleg nem akkora a lemaradas. Meg annal is kissebb akar, vagy esetleg semmilyen. :))))

 

Udv.

Előzmény: Zicherman Istvan (33735)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.09.17 0 0 33735
Amúgy, bár a helikopterek terén nincs akkora lemaradás az orosz technológiában, mint a legtöbb más katonai területen,
.........................
Bruhahahahaha.
Előzmény: Stylist (33733)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.17 0 0 33734
Kedves Hamburger2!

Szeretném megkérdezni, hogy a Beveteési Irány 2008 szakmai napján látható lesz-e az rendszeresítendő 60mm-es aknavető.
A típusról tudni valamit?

Köszönöm!
Stylist Creative Commons License 2008.09.17 0 0 33733
"6db Mi-24V - marad,2db Mi-24P - marad. Tartalékban van további 4db Mi-24P - felújításra vár."

A 4 tartalékon kívül a többit ( 6"V" + 2"P" ) nem újítják fel? Mert túl sok rep.idő már nem lehet bennük... Ezek szerint összesen 6 db gépágyús "P" verziónk van, ezek mind a volt NDK által használt, a németektől ajándékba kapott gépek? Mert úgy emlékszem, hogy nekünk eredetileg csak "D" és "V" modifikációk voltak...

"A Mi-8-ból hadrendben van 7db ebből 1db párnás, ezek fokozatosan ki lesznek vonva 2010-ig."

Akkor tutti, hogy valamelyik felújított 17-est átalakítják "párnásra"! Olyan nincs, hogy a tábornok urak hiányt szenvedjenek valamiben... :-((

"2011-től evente 2 db szállítóhelikopter kerül beszerzésre - összesen 10db."

A beszerzendő típusról lehet tudni valamit? Vagy ez csak akkor derül ki, ha a tender végén kinyitják a kenőpénzes borítékokat? :-)) Amúgy, bár a helikopterek terén nincs akkora lemaradás az orosz technológiában, mint a legtöbb más katonai területen, azért nem lenne nagy baj, ha itt is váltanánk valami komolyabb NATO kompatibilis utódra. A Mi-24 helikopterek úgyis maradni fognak, pedig Arizona államban, a Davis Mothan sivatagi légibázison van egy egy csomó lekonzervált Apache, sőt, Longbow is. De azokat majd úgyis a nálunk életképesebbek, pl. a lengyelek fogják megkapni... :-((
Üdv:
Előzmény: Törölt nick (33731)
Stylist Creative Commons License 2008.09.17 0 0 33732
Off:
Szolgálati közlemény: Python, átküldted már a T-72 versus BTR lövészet képeit? Mert eddig nem jött át... :-((
On.
Előzmény: Python24 (33730)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.17 0 0 33731
Üdvözletem Stylist!

A helikopterekhez röviden:

Jelenleg 12 db Mi-24 van hadrendben, ebből 4db Mi-24D rövidesen kivonják,6db Mi-24V - marad,2db Mi-24P - marad. Tatalékban van további 4db Mi-24P - felújításra vár.
A Mi-8-ból hadrendben van 7db ebből 1db párnás, ezek fokozatosan ki lesznek vonva 2010-ig. A Mi-17-ből 7 db van hadrendben - maradnak.
2011-től evente 2 db szállítóhelikopter kerül beszerzésre - összesen 10db.

Üdv.
Előzmény: Stylist (33670)
Python24 Creative Commons License 2008.09.17 0 0 33730
Szia!!
Köszi!!

Az SVBIED-ket általában már az akciójuk után szokták azonosítani..:):):)
Előzmény: flashbang (33720)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!