Keresés

Részletes keresés

Bucsiné Juhász Krisztina Creative Commons License 2013.08.29 0 0 6996

Szia Ana !

Köszönöm szépen a részletes tájékoztatást!!! jó volt olvasni hogy meggyógyultál!!!!! Mennyi idő után kezdted érezni hogy nem ég a torkod??? fent vagy a faccebookon?

 

Törölt nick Creative Commons License 2013.08.29 0 0 6995

Szia Kriszta!

 

Engem 2006-ban műtöttek, a műtét utáni pár hét pokoli volt, 8 kilót fogytam le az amúgyis alacsony súlyomból, minden második falat megakadt a gyomorszájamnál és az borzasztó érzés, ilyesmi lehet a szívroham is, azt hiszem. 2-3 hónap volt, ami nagyon nehéz volt, olyan 6 hónap után már nagyjából megszűntek a nyelési problémák és 3 évvel később nyertem vissza a súlyomat.

Ez persze emberenként változhat, nálam így volt. A nyelési és úgy általában az evési szokásaim megváltoztak, képtelen vagyok már nagyobb adagokat megenni, és pl inni is csak 2-3 kortyonként tudok, mert hülyén hangzik, de meg kell várni, amíg az eleje lemegy a gyomromba. A stresszt a mai napig megérzem, ilyen kis nyomás formájában a gyomorszájamnál, de a nyelőcsövem a műtét óta gyönyörű és a torkom sem ég. Mindent tudok enni ugyanúgy, egy dolog, ami nem megy, az a szénsav.

 

Epe-ügyben nem tudok segíteni, szerencsére ;-)

Előzmény: Bucsiné Juhász Krisztina (6994)
Bucsiné Juhász Krisztina Creative Commons License 2013.08.29 0 0 6994

Sziasztok!

 refluxban szenvedek rég óta ,a savam nem sok ,de a savgőz rengeteg szövődményt okoz nálam. (gégegyulladás, torokgyulladás,fültőfájdalom,) illetve nyelőcső alsó szakasza borzasztóan fáj ,túlsúlyos nem vagyok rekeszizomsérvem nincs ,gyomromba a sav normál ,záróizom nem zár rendesen,1 stádimba vagyok.(reflux -oseofagitis),semmilyen savcsökkentő nem használ sokat szenvedek ,diétát pontosan tartom ,epés is vagyok ,szept 18 -ra vagyok reflux és epe műtétre, kiírva. Érdekelne kinek milyen élménye van a műtétről,meddig tart a nyelési nehézség stb..... nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre!!!!

Kordina Creative Commons License 2013.08.29 0 0 6993

Köszi! Ez így jó irány! Szép napot!

Előzmény: Törölt nick (6991)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.29 0 0 6992

 

Járjunk többet kávézni, ilyen helyekre :))) Idővel bírni fogja a gyomrunk....

Törölt nick Creative Commons License 2013.08.29 0 0 6991

Reflux: komplex betegség, komplex okokkal. Az orvos és a gyógyszerek csak EGYETLEN megoldást jelentenek, sokak számára hasztalanul... Ennek a fórumnak számomra az a fontossága, hogy a betegség mibenlétét tisztázza, mégpedig az okok és lehetséges megszüntetésük sokoldalúságának hangsúlyozásával. Nem csupán ezoterikus megközelítést, nem csupán életmód vagy táplálkozásváltást  szükséges bevetnünk...a dolgok az önismeretnél, a mindennapi sportnál és a tréningnél kezdődnek és folytatódnak, különösen az emberi kapcsolatainkra kell vigyáznunk - megőrizni őket és karbantartani. A közvetlen kapcsolatok nagyon fontosak! Szép napot!:)))

ghepard Creative Commons License 2013.08.26 0 0 6990

Igen, valahogy úgy. A futásnál több dolog leköti az agyat. A focinál még több. Régebben én is rengeteget futottam, de ott is azért gondolkodik az ember a problémáin (akkor még nem tudtam úgy lekötni a légzéssel, meg a hangokkal, rezgésekkel). A focin viszont szinte minden probléma kiesik az ember agyából és csak a játékra és annak hevére koncentrál – mert az már jó fokkal összetettebb odafigylést igényel, mint a csak futás és így nincs idő és hely máson rágodni. Na meg futáskor mozog, vibrál az ember gyomra is és így az anyagok könnyebben a helyükre kerülhetnek.......

Előzmény: Törölt nick (6988)
ghepard Creative Commons License 2013.08.26 0 0 6989

Én mondjuk nem sokat futok, legtöbbet a focin, de ott nem nagyon lehet gondolkodni a légzésen, mert a játékra kell összpontosítani. Plusz még a gerelyért szokok itt ott futva menni. De sokat próbálgatok csak úgy mindenhol, gyaloglás közben, vonaton, bicajon, TV nézés közben, látásjavítás érdekében stb. Tehát gyakorlatilag úgy menet közben, ahogy élem a hétköznapjaimat.  Most kezdem megint a legaprópp részletekig vizsgálni, hogy hogyan hat a légzés a látásra. Nincs problémám szemcsi nélkül, de az ember mindig jobbat szeretne. Azzal próbálkozom, hogy mit lehetne tenni azért, hogy olyan borotvaéles legyen állandóan a látás, mint mikor pontosan lefelé nézve be lehet állítani egy kettőre és szinte korlátlan ideig tartani. A gravitáció miatt az lehetséges lefelé nézve, de normális testtartásnál  kemény dió. Nagy kihívás ez, de egy nemes cél érdekében próbálkozom nap mint nap.....

Előzmény: Törölt nick (6987)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.26 0 0 6988

Még ehhez: érdekes módon, amikor reggel IBS jellegű hasfájásokkal, vagy gyomorszurkálással küzdök, a futásnál ezek teljesen elmúlnak, innen is llátszik hogy nem felmaródás okozta fájdalmak. A szervezet, az agy  elfoglalja magát a testedzés jelentette kihivásokkal, s a gyomor beidegzése, mozgáspályája helyreáll, elmúlik a diszkomfort, a fájdalom...

Törölt nick Creative Commons License 2013.08.26 0 0 6987

Futáskor én is néha gyakorlok lassúlégzést, vagyis akkor széndioxid-szint növelést hajtok végre...tíz lépés alatt be, tíz alatt ki az oxygént, s ezt lejmenetben is hegymenetben is...tehát tartósan mondjuk 1 km-en át...utána normál, igényszerinti de alapvetően nem kapkodó, vagyis lassú, mély légzés...megyek is futni, ezeket cifrázom ma, szép napot!:)

Előzmény: ghepard (6986)
ghepard Creative Commons License 2013.08.26 0 0 6986

Nem kell megijedned, már csak azért sem, mert az is csak savasít. Én is gyakorlom a túllégzés. Minden melóbamenet reggel többször is lemérem, hogy mennyit megyek egy légzéssel. Én úgy mérem, hogy mennyit megyek három egymásutáni légzéssel. Egy légzéssel siman legyaloglok 100 métert (118 az eddigi legjobb) és futva 158 métert is megtettem légzés nélkül. Tavaly lemértem azt is, hogy mennyit bírok ki légzés nélkül – az eredmény meglepett. Hogy ilyeneket tudjon csinálni az ember, akkor előtte túl kell lélegezni, vagyis tele kell tömni a testet oxigénnel. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a világcsúcsok. A normális levegőt (abban csak kb 21% oxigén van) használó versenyen a világcsúcs kb 10 perc – már ez is szinte hihetetlen, hogy van ember. aki képes 10 percen át visszatartani a légzést. A másik számban, mikor a mérés előtt engedélyezett 30 percen át tiszta oxigént lélegezni – a világcsúcs valahol 20 perc közelében van.

 

Hát ha sok benned az oxigén, akkor az savasít.  Szem előtt kell tartani, hogy az oxigént a sejteknek át is kell venniük és ezt akkor teszik a legjobban, ha a széndioxidszint elér egy bizonyos szintet. A véráram meg óriási hálózatban kering, ha jól emlékszem valami 100ezer km hosszú hálózat – hát az nem semmi. Tehát sok függ attól, hogy hogy megy ott az adok kapok. A kérdés csak az, hogy mennyi ideig csinálod. Én inkább a másik véglet felé kacsingatok többször, tehát, hogy kevesebb oxigénnel is beérjek. Az embert a nap folyamán sok stresszhatás éri, ezzel jól tudom kompenzálni és a testem jól tudja egyensúlyozni a helyzetet........ Az egyensúly a fontos.......

Előzmény: Törölt nick (6979)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.24 0 0 6985

Nem kezdjük újra, itt nem lesz pankráció:)))

Törölt nick Creative Commons License 2013.08.24 0 0 6984

Gyengébbek kedvéért: http://forum.index.hu/Article/jumpTree?a=126285561&t=9055262

 

Leszel szíves visszaolvasni, mielőtt rágalmazol.

Előzmény: Törölt nick (6983)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.24 0 0 6983

Utoljára írom le: nem én vettelek egy kalap alá titeket. Aki itt rágalmaz, az jelen esetben te vagy. Az, hogy összekeversz sogormaillel, mert Malcsik anno elterjesztette, hogy sogormail=ANA, az a rágalmazás másik fele... Kikérem magamnak az ostoba hazudozásaidat.

Előzmény: hbummm (6981)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.24 0 0 6982

Hbummm, rá se ránts! Mostanában egyre inkább arra jutok, hogy a szavainkra vigyáznunk kell, amit kimondunk, az örökre nyomot hagy, kissé profánul: megváltoztatja a vilkágot. Én arra is vigyázok, hogy mások szavai, viselkedése ne tegyen kényszerpályára, ne sodorjon kényszerszerepekbe.

Mert mi volna, ha felvenném a kesztyűt, s belekeverednék parttalan vitákba? Idő s energia veszne el, megsértenék embereket, jobb esetben csak a dühös ellenállásukat korbácsolnám feljebb, rosszabb esetben  - ha sikeresen megvilágitanám az én álláspontomat -, akkor rádöbbenteném őket nézeteik, gondolkodásuk ás hozzáállásuk morális és szakmai hiányosságára. Ki viseli ezt el? Csak a nagyon erős egyéniségek, s abból - itt is - kevés van. Senki nem szívesen látja be hibáit, helyette támadási felületet  keres, fogást a másikon, s közben: megy az idő, elvonja a maga és a másik erejét a valódi és értelmes gondolatoktól....minek ez? Egyáltalán, minek meggyőzni bármiről is másokat? Az idő múlásával mindinkább kiveszik belőlem ez a filantróp emberjobbitási szándék, a pedagógiai hajlam.....szép napot!:)

Előzmény: hbummm (6980)
hbummm Creative Commons License 2013.08.23 0 0 6981

Malcsik 123 emlékszel szegény Krizzel együtt ahogy beléptünk a fórumba egyből ránk fogták ártatlanúl hogy a nickeid vagyunk.Most ha átmész a másik fórumba ugyan ez a szöveg megy.Krizz sem tudta miről van szó,de megfogadta hogy nem jön fel a fórumra többé és ez mind ANA és GOMBÓC miatt volt.üdv.

Előzmény: hbummm (6980)
hbummm Creative Commons License 2013.08.23 0 0 6980

Malcsik 123 szia légyszi olvasgasd már át a másik fórumon lévő  írásokat.ANA és GOMBÓCKA megint kavar,lehordanak ,s kétségbe vonják a betegségemet. Neked nagyon jó egészséget kívánok,benned egy jó embert ismertem meg az írásaid alapján.Kedves s okos ember vagy.ANA az a nulla sötétnek mond engem de nem is ismer,mikor beléptem a fórumba ránk fogta hogy a nickeid vagyunk.Emékszel nem hogy bocsánatot kérnének a rágalmazásért.Soha többet nem fórumozok, a tanácsaidat köszönöm szépen.De ilyen emberek véleményére mint ANA és GOMBÓCKA nincs szükségem.Szia Isten áldjon.

Előzmény: Törölt nick (6979)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.23 0 0 6979

Olvasom Ghepard a légzés-oxygénellátás és savasodás összefüggéséről irt mondataidat és lassan megijedek, mert én szeretem a túllégzést a power-joga során. Ez azt jelenti, hogy mint a medenceátuszás előtt eröltetetten mélylégzést végzek a feszitések és nyújtások során. Én azt hittem ez egészséges...akár szédülésig oxy-fürdő a túllégzéssel...de ezek szerint van káros oldala is...

ghepard Creative Commons License 2013.08.23 0 0 6978

Hát igen, valahogy úgy. Meg kell(lene) ismerni, kitapintani korlátainkat, hogy egyensúlyban tudjuk tartani a test működését. Tehát, ha valamelyik oldalra kizökken, akkor képesek legyünk visszatornázni a helyes útra.... De ez nem is olyan egyszerű......

 

Például mondjuk vegyük a Rubik kockát. Mindenki képes gyakorlatilag eligazítás nélkül arra, hogy rendezetlenné tegye. Egyszerű véletlenszerű forgatásokkal egy kettőre rendezetlen lesz a kocka. Ha tovább folytatjuk a rendezetlen forgatást, akkor igencsak kicsi a valószínűsége, hogy újból összeálljanak az egyszínű felületek. De pontosan ugyanazokkal a forgatásokkal - csak most bizonyos szabályok és sorrend szerint egy kettőre visszaállhat a rend..........

Előzmény: Törölt nick (6977)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.22 0 0 6977

Igen, az út bennünk vezet és a korlátaink  is bennünk vannak....kívül nincsenek korlátok..:)

Előzmény: ghepard (6972)
ghepard Creative Commons License 2013.08.22 0 0 6976

Tudod, az a bizonyos pohár melybe csepeg a víz. Míg van benne hely, addig benne marad, amint megtelik - már egy csepp is a nyakadra csepeg és megérzed....

Előzmény: vegetalo agyhalott (6966)
ghepard Creative Commons License 2013.08.22 0 0 6975

A másik topikban jómagad írod a 235. hsz-ban  .......Eleg trollszagu a nicked:).......

 

:) 

Előzmény: sogormail (6968)
ghepard Creative Commons License 2013.08.22 0 0 6974

A jóga többezer éves múltra tekint vissza. Olvastam róla sok mindent, de soha se volt semmi kedvem végezni valamiféle gyakorlatokat. Sokat írnak ott is a légzésről. Ez lehet az alapja annak, hogy azok akik ezt a "sportágat" művelik jobban kezelik magukat és a világot is. Csak maga a jó légzés és annak elsajátítása megtanít az önuralomra és a test uralmára is. A stresszes ember akaratlanul is túllélegez (növekszik a pulzusszám, légvétel stb) és máris savasodik. A jó légzés megtanít arra is, hogy elégedettebb legyen az ember akkor is, ha nem rendelkezik rengeteg anyagi meg milyen javakkal......

 

Valami bölcs ember mondta régen -  meglehet nem az a boldog ember, akinek a legtöbb van, hanem talán az, akinek a legkevesebb is elég....... Ha innen közelítünk, nem leszünk talán annyiszor csalódottak.......

Előzmény: hbummm (6965)
ghepard Creative Commons License 2013.08.22 0 0 6973

:)

 

Hát egy kicsit furcsa. Mintha egy másik kategória volna, szóba se áll itt, mert... nem is tudom miért, megbántották itt, vagy mi........ Mint mondani szokás, csak az Istenek nem tévednek (de lehet azok is)....... 

Előzmény: Törölt nick (6963)
ghepard Creative Commons License 2013.08.22 0 0 6972

Tegnap nagy volt itt a zűrzavar és nem voltam képes szinte egy szavat se kivenni abból, amit mond. De nézzünk oda, ma szinte minden szavat kivettem. A néni jókat mond szerintem, sok az izgazság szavaiban. Bizony magunkon keresztül talán jobban is megérthetjük a körülöttünk lévő világot. Ez nagy kihívás, de hosszú távon meglehet megéri a mindennapi küzdelem a cél érdekében. Ha megértjük saját magunkat, akkor megértünk és megbecsülünk másokat is és a természetet is, hisz nélküle nem is volnánk itt.......

Előzmény: Törölt nick (6964)
hbummm Creative Commons License 2013.08.21 0 0 6971
  • Kedves vegetáló ne haragudj meg ,de ilyen tünetek esetén keress fel egy Gasztroenteologus dokit,s majd ő ad neked megfelelő gyógyszert s ellát tanácsokkal.Nekem is kegyetlen torok égésem,fülfájásom,s egyébb bajom van én is dokihoz mentem.Mint írod neked pár éve van ez.S kávézol,dohányzol,ez mind refluxra hajlamosító.Ha doki lát megvizsgál megfogsz nyugodni.szia
Előzmény: vegetalo agyhalott (6969)
hbummm Creative Commons License 2013.08.21 0 0 6970

Gombóc 63 Mit játszod meg magad mit különcködsz,mért nem írsz ide szeretünk ide írni mert jó a hasznos tanácsokat elolvasni.Nem kell másokat ide oda csalogatni mert szeret egyes emberek jó tanácsaira válaszolni.

Előzmény: gombóc63 (6961)
vegetalo agyhalott Creative Commons License 2013.08.21 0 0 6969

mar nem tudom,hogy miert ezt a nicket valasztottam ide...ezer eve nem leptem be...csak tanacsot kertem,vmi savlekotot kene vegyek,gondolom... 

orvoshoz nem nagyon akarok menni...bar ha sokaig igy folytatodik...barcsak trollkodas lenne,pont ilyennel trollkodok pff

 

sogormail Creative Commons License 2013.08.21 0 0 6968

Na ne mar:) Gyogyszerek nem hatnak, szodabikarbona nem hat, troll nick:) Mi kell meg hogy eligazitsd?

 

Előzmény: Törölt nick (6967)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.21 0 0 6967

Vegetalo, kérlek irj a szakorvosi fórumra:

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9215148

 

Ott a Te estedet eligazitják, gyógyszert, orvost javasolnak.

Előzmény: vegetalo agyhalott (6966)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!