Keresés

Részletes keresés

Földi66 Creative Commons License 2010.04.17 0 0 1306

Kedves Elvira 87!

 

Ritkán, de előfordul, hogy a vásárolt madarak nem úhy "működnek", ahogy szeretnénk. Nálad valószínűleg az a gond, hogy a vásárlásig teljesen más körülmények között voltak a madarak, mind nálad, s még nem álltak át. A legvalószínűbb probléma a hőmérséklet és a megvilágítás. Ez elmúlt időszakban frontok jöttek-mentek, volt 20 C-fok, majd hirtelen 3-4 C-fok. Nappal napoznak, éjszaka meg "befagy" a fenekük. Ez kifejezetten káros egy fiatal madár számára. Ezért is mondjuk, hogy aki szabadtéren szeretne fürjet tartani, az április vége előtt ne kezdjen bele.

A takarmányozás terén is látok némi kavalkádot. Ha már direkt fürj tojótápot szereztél, akkor miért egészíted ki mindenfélével. A madárnak minden takarmányváltozás stresszt jelent, ami nem segíti a tartós tojástermelést. A tyúkhúr rendben van, de mi az oka, hogy hagymaszárat adsz nekik? Elég bizarr!?

Megmondanád, hogy hol szereztél fürj tojótápot? Az összetétele is érdekelne! Köszi előre is!

Legyél türelemmel, amint megjön a tartós "jó" idő, elkezdenek tojni a madárkáid.

 

Üdv, Tamás.

Előzmény: Elvira 87 (1303)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.17 0 0 1305
De miéert nem az eladót kérdezted? Biztos megmondták volna a választ. és még esetleg jobb javaslatot is tettek volna.
Előzmény: Elvira 87 (1303)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.17 0 0 1304

Szevasz

A világitás időtartamának legalább 13 ótát kell lenni. A hómérséklet is számit egy kicsit, de nálam is kint vannak és tojnak igaz reggel és este tovább világítok kb 14 órát világosban vannak.

Előzmény: Elvira 87 (1303)
Elvira 87 Creative Commons License 2010.04.17 0 0 1303
Üdvözlet mindenkinek!

Egy kis segítséget vagy tanácsot szeretnék kérni Tőletek.
Nem vagyok kezdő fürjtenyésztés terén, és mindenféle szakkönyvet meg is vásároltam, ami esetleg a tudásom bővítésére szolgál, de most teljesen tanácstalan vagyok.
A fürj állományunkat sajnos elpusztította valami, ezért idén március elején újakat vásároltam, biztos helyről (Tápiófürj). Kakasok és tyúkok vegyesen vannak, és már három hónaposak elmúltak, tehát már tojniuk kellene.
Eddig össz-vissz kettő db tojást tojtak, miután meghoztuk őket, rá következő nap. Azóta semmi.
A helyüket nemrég csináltuk, a szabadban vannak, és világos is, tehát három oldala üveges, úgyhogy a nap is besüt, napoznak, van benn homok is hogy kapirgáljanak és fürödjenek, széna az alom. Kis búvó és tojófészkeket is kialakítottunk, enni és innivaló mindig van előttük, és a többi állat (kutya, macska) sem tudja őket zavarni.
Direkt fürj tojótápot vásároltam nekik, és kiegészítve darával, kölessel és mészgrittel, ezt etetem velük, valamint mindennap kapnak friss tyúkhúrt, és apróra vágott hagymaszárt.
Olyat is hallottam, hogy még alacsony a hőmérséklet számukra, és ezért nem tojnak.
Szerintetek is?
Már tényleg nem tudom, mit kellene tennem?
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.17 0 0 1302

Szia

Én egy kávés csésze alátétet használtam el és abban egy laposabb kavicsot tettem, hogy semmiképp ne tudjon belefulladni. de több kicsi kavics is jó bele.

Előzmény: kutyatenyésztő (1301)
kutyatenyésztő Creative Commons License 2010.04.17 0 0 1301
Sziasztok
Tegnap kikelt a 12 tojásból 7 db fürj .Ti miben adtok nekik vizet amikor még ilyen kicsik ? Pár kép róluk
Előzmény: Törölt nick (1299)
voltamleszek Creative Commons License 2010.04.16 0 0 1300

Sziasztok!

Szeretnék egy fürj párt a kislányomnak.

Nem vagyok minden tapasztalat nélküli, de szívesen veszem a segítségeteket.

Törölt nick Creative Commons License 2010.04.16 0 0 1299

Szevasz Tamás

 

Azért gondoltam kiraknám a volierbe Az "idősebb"fürjeket. igaz ezek neve gazdasági, de nekem tetszenek és gondolom, ha a betonos részből lerekesztek egy kicsi rész és homokkal tölteném fel, gyömyörködhetnék mint a többi disztyúknak. Nagyon szelidek szelidebbek minz a tyúkjaim és tetszik a kakasok kiabálása is.

Köszi a sok segitséget.

Üdv: István

Előzmény: Földi66 (1297)
Földi66 Creative Commons License 2010.04.16 0 0 1298

Szia Vicus!

 

Köszönöm válaszod, mennyivel jobb lenne ez a Világ, ha mindenki úgy gondolkodna, mint Te! Teljesen igazad van, a madarakkal is együtt kell élni, hogy megismerhessük, mi a jó nekik, s akkor hálásak lesznek.

 

Üdv, Tamás.

Előzmény: vicus1968 (1296)
Földi66 Creative Commons License 2010.04.16 0 0 1297

Helló István!

 

Sokszor írtad, hogy Te is kezdő vagy, de azért valld be it a többieknek, hogy igen nagy tapasztalattal bírsz más madarak terén, s azt azért itt is lehet hasznosítani. Abból látszik, hogy nálad minden jól működik, s ezt meg is osztod velünk. Köszi,továbbra is sok örömöt a madárkákkal.

Volierben a fészkekbe akkor fog betojni, ha úgy érzi, ez az egyelen biztonságos hely a tojásrakáshoz. Ha egyébként nyugodt helynek számít a szabad terület is, akkor nem fog sokat teketóriázni, oda tojik, ahol éppen van. Ezért lényeges, hogy az alom mindig tiszta legyen, mert az éppen kipottyantott tojés felülete még nedves, s könnyen rátapad a piszok.

 

Üdv, Tamás

Előzmény: Törölt nick (1295)
vicus1968 Creative Commons License 2010.04.15 0 0 1296

Sziasztok!

Nagyon örülök,hogy ez a téma egy kicsit előjött-és tapasztaltabb fürjesek válaszoltak.Természetesen nem haragszom,ez a probléma bárkinél előjöhet,hogy csipkedik egymást-és erről a témáról,csak röviden szól minden könyv,vagy lap.

Tudom,hogy ezeket az állatokat nem lehet a baromfi udvar lakóival hasonlítani,hísz vadonból származó állatok.-és tényleg nagyon igénylik a megfelelő körülményeket,mivel csak zárt térben tartjuk őket!-ezt csak a megfelelő jó takarmány,tartás,vitaminok-és amit leírtatok minden számít náluk-vagyis jól érezzék magukat.

Tápiófürjestől van az én kis állományom,és tényleg maximálisan segítőkészek.

Nálam most minden rendben van,egy dolog biztos,hogy nem elég elméletben összeszedni egy csomó dolgot-innen-onnan,ha soha nem voltál az állattal egyenes kapcsolatban.Teljesen más látni a viselkedésüket-figyelni a dolgokat,-és élesben egyenesen kapcsolatban lenni velük!!!

Üdv.mindenkinek:Éva

Aki megharagszik valamiért,az szerintem rossz lapra jött.

Előzmény: Földi66 (1294)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.15 0 0 1295

Szervusz Tamás

 

Örülök, a sok hozzászólásodhoz. Nekem még soha nem volt csipkedés a baromfiak körzt sem. Igaz mindig azt a tápot kapják ami a koruknak megfelelő és azt egészitem ki más darált takarmánnyal, de ha zártan tartjuk. (mint én is a fürjeket) akkor ha darált takarmányt kapnak keverek hozzá grittet, apró kavicsot. Tényleg ha kapnak egy kis túrót, tyúkhúrt nagyon meghálálják. Én még sóska levelet is adok nekik. szinte megőrülnek érte. Vitaminokat is szokok a vízükbe adni.

Ha viszont új baromfi, fürj van közéjük rakva akkor fokozottan fogyelek. De nem történt csipkedés akkor sem.

Egy kérdésem lenne: ha a fürjeket nem ketrecben, hanem kifitóbam, volierben tartanék, lehet nekik fészket csinálni, vagy tojnak össze vissza?

 

Üdv: István

Földi66 Creative Commons License 2010.04.14 0 0 1294

Sziasztok!

 

Ezt a zsíretetést ne nagyon erőltessétek, ez valami téves elképzelés. Nem azért a farukat csípkedik, mert az zsírosabb, hanem azt tudja elérni, más testrészét jobban el tudja venni a "támadó" elől, de a fara mindig hátul marad. S az is természetes, hogy a kakas is hátulról közelít, így ott lesz jobban "kikoptatva" a toll, s a szabad bőrfelszín még ingerlőbb a csípkelődők számára.

Az elhasznált olaj/zsír etetése pedig kimeríti a mérgezés fogalmát. Ilyen tyúktól én tojást nem kérnék!!!

Olvashattuk ezen oldalakon, hogy mi mindent próbálunk szegény madarakkal elfogadtani. A lényeg, hogy természetes takarmányok nem okoznak gondot, minden más, ami már a eltér a természetestől, igen kétes a kimenetele. Természetesnek tartom a főtt tojást, a túrót és a saláta, tyúkhúr és más zöldeket, de egy tepertő elég erőltetetten hangzik.

A fejre irányuló csipkedés egyértelműen társas viselkedési probléma, a csipkelődőt ki kell emelni a csapatból.

Remélem nem haragszol véleményemért.

Előzmény: vicus1968 (1286)
Földi66 Creative Commons License 2010.04.14 0 0 1293

Szia Treedog!

 

Normál körülmények között a csőr nem szokott túlnőni. Légyszíves írd meg, milyen helyen tartod őket. Melyen a takarmány állaga (dercés, poros, granulált, morzsás, stb.)? Ven-e kapirgálási lehetőségük a madaraknak? A csőrön kívül a karmok állapota is érdekelne.

Előzmény: treedog (1282)
Földi66 Creative Commons License 2010.04.14 0 0 1292

Szia!

 

Szentesen szokott lenni börze, s a Tápiófürj is jár oda. Vedd fel velük a kapcsolatot: www.tapiofurj.hu

Előzmény: baksus (1278)
Földi66 Creative Commons License 2010.04.14 0 0 1291

Szia Treedog!

 

Sajnos madaraid csak azt adják, amit kapnak, s ez így normális. Két szelet üres kenyérrel mekkora területet tudnál lekaszálni? Ugye! Sajnos Te is beleesel abba a tévhitbe, hogy a fürj is csak tyúkféle, s amit a tyúk kap, az nekik is jó. A fürj testméretéhez képest igen nagy tojást épít fel. Ehhez bizony több tápanyag is szükséges. Az általad említett "takarmány"nem tartalmaz elegendő fehérjét és meszet sem, így a madárnak hosszabb idő kell, mire annyi tápanyagot összeszed, hogy kiadjon egy tojást. Ha mindenképpen ki akarod egészíteni az étrendjüket szemessel, akkor tojótáp helyett inkább 50 %-ban háztáji pulyka nevelő tápot adj nekik, s egészítsd ki mészkőgritttel (3-5 %-ban). Van más megoldás is, de inkább írd meg, hogy mi az amid van (pl. szemes), s mit kellene vásárolnod, abban segítek.

Előzmény: treedog (1266)
Földi66 Creative Commons License 2010.04.14 0 0 1290

Kedves Fürjbarátok!

 

Sajnos igen elfoglalt vagyok mostanában, úgyhogy csak ritkán tudok csatlakozni hozzátok. Szerencsére Pirovillámunk tartja a lelket a csapatban! Köszönöm neki! S ha már megszólíttattam, beugrok egy tanáccsal:

Tollcsipkedés, kannibalizmus:

A tollcsipkedés és a kannibalizmus oka azonos, a fokozatbeli különbség a bántalom előidézésében szereplő tényezők összegződésével, valamint az állatok eltérő vérmérsékletével magyarázható. Kialakulását a tartási és a takarmányozási hibák mellett számos egyéb tényező is elősegítheti. (1.) Ilyenkor a legagresszívabb egyedeket ki kell venni az állományból, sérülteket is, a sérülésüket kezelni kell sebfertőtlenítővel. A kiváltó okokat meg kell szüntetni.
Kiváltó okok lehetnek:

  • takarmányozási hibák: nyomelemek, ásványi anyagok, vitaminok, fehérje hiánya, nem megfelelő takarmány etetése,
  • zsúfolt tartás: nagy állomány sűrűség,
  • éhségérzet: a takarmány kevés fehérjét és aminosavat tartalmaz,
  • nyersrosthiány: is előidézheti az éhségérzetet, a megfelelő nyersrost tartalmú (zab, árpa, korpa… stb.) takarmányok növelik a jóllakottság érzetét, így a jószág nyugalmához is hozzá járul,
  • kevés az etető- és itató hely,
  • erős megvilágítás: ingerlékennyé teszi az állatokat,
  • nem megfelelő tojófészek,
  • különböző stressz-hatások,
  • nem megfelelő levegő és szellőzés hiánya,
  • az állatok unatkozása, szemes takarmány illetve zöldtakarmány beszórásával elvonhatjuk figyelmüket.
Felhasznált irodalom:
1., Dr. Radnai Péter: Tollcsipkedés, kannibalizmus,tojásevés, tojásvisszatartás, - Kistermelők lapja (2008.április 25.old.)
2., Dr Radnai Péter: Érkeznek a naposcsibék. Mi a teendő? -Kistermelők lapja (2008. május 25.old.)

Forrás: http://www.bekesikelteto.hu/nevelesi_tanacsok.php

 

Láthatjátok, hogy ez a kérdés elég összetett, nehéz távolról okosat mondani, mindenkinél más okai lehetnek a kannibalizmusnak. Ha ezt a fenti listát magatokra nézve értékelitek, biztos kiderül, hogy hol lehet a baj forrása. A többség védelme érdekében a csipkelődőket és sérülteket ki kell venni a csapatból. Később a visszahelyezésük is gond lehet, ezért jó, ha olyan a ketrec, ahol egymás mellett lehetnek, csak egy rács válassza el őket, hogy ne legyenek teljesen idegenek az újbóli összeeresztéskor.

Le kell kopognom, nálam még sem kannibalizmus, sem csipkelődés nem fordult elő. Kakasok persze viaskodtak, tyúk is volt harcias, s van egy tyúkom, amelyik igen jó tojó, de egyedül kell tartanom, mert nem tudok mellé tenni más madarat, mert 15 percen belül kicsípi a fülét vagy a szemét.

Remélem tudtam segíteni egy kicsit.

 

Előzmény: Törölt nick (1289)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.14 0 0 1289

Szia

Ezekben a tojó tápokban is van bőven fehérje. De igazán senki nem tudja miért is van az, hogy csipkedik egymást a madarak. Pl a baromfinál ahol sokat tartanak még pár napos korban csőrkurtitást végeznek minden állaton, nehogy fellépjen a kannibalizmus mert utánna már nem tudnak segíteni.

A fűrjekről sajnos még én sem tudok sokat, de azt tudom stresszes állatok és ha nem tetszik neki valami, bizony csipkednek verekszenek. És ha egy megsérül akkor bizony nincs kimélet, visszatérnek őseikhez a Ti-rex-hez.

Minden madár félénél ha elvesznek az alomból azt nehéz visszaszoktatni.

Keresd meg a Tápió fürjeseket. ők a legtapasztaltabbak ebben a honlapjukon tudsz velük kapcsolatot, de itt is a fórumon lejjebb "földi66Üdv: István

Előzmény: vicus1968 (1288)
vicus1968 Creative Commons License 2010.04.14 0 0 1288

Szia!Sziasztok!

István!-biztos igazad van abban amit leírtál a baromfi udvaron történő csipkelődéssel kapcsolatban.Idős emberektől hallottam a tanácsot(zsírhiánnyal kapcsolatban)természetesen nem nagy mennyiségben,csupán az eledelükhöz egy minimális mértékben.Akiknek ajánlottam,szintén azt mondták,hogy segített(De persze,hogy csak ez,vagy bármi más,vagy csupán az idő eltelte )Ezt én sem tudom.

Nem vagyok még nagyon koros,-és természetesen azt sem mondhatom,hogy húúúúú,de tapasztalt!-mert ez így nem igaz,de azért ha a mai "törvényeket" figyelembe veszem,hogy csak mikkel szabad etetni az állatokat-csak egy pl.disznót nem lehet moslékon tartatni!!!!!-őseink még a mosogatást is úgy kezdték,hogy forró víz,abba minden edény átmosva,mert az már a jószágnak egy alaplé volt,-és a konyhai hulladéktól kezdve mindent kaptak!!!-igaz már teljes normális állományokról sem beszélhetünk,mert tele vagyunk hibridekkel,ill.keresztezett fajokkal.Tudom,hogy most ez már nem fürj téma,de sok esetben még némely embernél az a szerencsétlen kutya sem kap vizet,sőt elvegetál a saját piszkában,de ezt a részt én be is fejezem,mert nagyon sok rossz tapasztalatom van-e témában-és mivel nem erről szól a fórum,ezért vissza is térek az eredeti dolgokhoz.

A fürjeimről:mint az elején írtam 18 tojómból 2 rövid időn belül elpusztúlt,+az 1 akit szétcsipkedtek,sajnos ő is.1 tojót kezeltem olajjal a torkán,mert alig tudott nyelni,hála ő jól van.Figyelemmel kísértem az eseményeket,mikor hétvégén többet tudok ránézni(vagy párom)-a kakasoknál probléma állna fent mai napig,ha egyet nem különítek szét,ugyanis ha berakom,kész káosz alakul ki.Na ő most külön van,sajnos,de most helyre állt az állapot-és azt mondhatom,hogy egy kialakult kis csapatom van.-minden nap szépen tojnak napi 13 tojásunk meg van.Természetesen megfogadtam a tanácsodat is!!!-kakaspor,pár napig minimálisan az ívóvizükbe,jó kajcsi,rengeteg zöldféleség,-na és nem beszélve,hogy ketrecük állandóan tiszta,-fürdőzés a homokban,állandóan előttük áll  a kaja, vegyesen minden.

Azt tudom még leírni,hogy elnézést mindenkitől,hogy ilyen hosszúra sikeredett az írásom,de ezen a fórumon nagyon sok segítséget kaphatunk egymástól.-és az is igaz amit István írt,hogy mások hibályából-de a sajátunkból is nagyon sokat tanulhatunk.Ez a fórum erről szól.Éva

Előzmény: Törölt nick (1287)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.12 0 0 1287

Szia Éva

Persze nem haragszik senki sem. Tudod aki megharagszik annak úgy kell, mert a közmondás mondja: az okos más kárán tanul. ( bocs) Tehát ha valaki elolvassa a problémádat az tanul is.

Kedves Éva sajnos nem azért cdipkedik a csibék egymást amit Te írtál, bár így lenne.

A kloalkánál nincs mi védje a csibét, tyukot. Tyúkoknál is előfordul közvetlen párzás és tojás rakás után amikor még nedves és a tollak nem záródnak eléggé.

A csibéket, meg lehet akadályozni, hogy unatkozzanak, apró takarmányt kell admi nekik, hogy lassan lakjanak jól. A zsirtól és az olajtól még higabb lsz a székletük.

István

Előzmény: vicus1968 (1286)
vicus1968 Creative Commons License 2010.04.09 0 0 1286

Sziasztok!

Nem sikerült 2-szer elküldenem,az üzenetemet.

Szóval megfogadtam,a kakasport,annak ellenére,hogy kaptak,de mivel nem oldódott meg a problémám,újra kapnak egy kúrát.

Sajnos nálunk több egyéniség nem akar összeszokni sehogysem,pegig a többiekkel,tényleg nincs gond.

A tanácsra:még több saláta,sóska,tyúkhúr,zeolit,kakaspor,stb......

Sőt csirkéknén,-és tyúkoknál nagyon gyakori a kannibalizmus-amit tudok mindenkinek tanácsolni,hogy zsír-hiány lép fel(hiába az ÁP-termékek,ill.stbik....)

mert mégis szét csipkedik egymást a faruknál,(ahol,a legzsírosabbak)-erre mindenkinek ajánlom,hogy senki ne dobja ki a felhasznált olajat-zsírt,sőt Állateledel boltba lehet kapni ipari-tepertőt,még olcsóbb is(2-300ft-ért/kg)-szóval-itt tudom,hogy bevállt módszer.Nem tudom,hogy mennyire illeszthető össze,a tyúkoknál,-és a fürjeknél,mivel nálam a szemük,begyük,nyakuk a cél,De megpróbáltam hozni nekik tepertőt is,hogy hátha???????

Még nem tudok nyilatkozni az eredményről,sőt lehet,hogy ez itt nem fog működni,de rosszat tutin csak nem csinálok!!!!

Gondoltam,senki nem fog haragudni,ha írok továbbra is a gondjaimról,ill.ha valakinek egy bevállt módszere sikeres lesz,akkor természetesen-én is szeretném tovább adni.

Éva

Előzmény: vicus1968 (1279)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.09 0 0 1285

Bizton nagyon jó a fürjeknek ahogy írtad a ketrec allját, de ha nem takaritod minden nap akkor nagyon piszkosak lesznek a tojások.

A fa ketrecnek is vannak hátrányai: nem lehet igazán fertőtleniteni és sajnos ha valami betegség felüti fejét komoly fertőtlenités kell.

Előzmény: bandi48 (1284)
bandi48 Creative Commons License 2010.04.09 0 0 1284
Én nem régen fürjezek . De a megfigyeléseimet és tapasztalataimat leirom. Nem vagyok hive az állatkinzásos taposó récsos ketrecnek.Én sima padozatu ketrecet csináltam és arra hullámpaoirt fektettem és azt szórtam meg böven forgáccsal és a ketrec eggyik sarkáka legalább 2 fánglinyi finomre rostát sódert raktam.Igy elkerülhetö a láb ujakon keletkező trágya gumó és örrömmel fürdenek benne .A takaritás egy kicsivel nehezebb mint a taposó rácsnál. én ugy oldottam meg hogy egy oldalát a ketrecnek ugy oldottam meg hogy fel hajtható és ott a papirral kihuzható a forgács és a trágya.A ketreckez a csavarokon kivül nem használtam fémet mindent fából készitettem.
Előzmény: treedog (1282)
bandi48 Creative Commons License 2010.04.09 0 0 1283
Szevasztok!
A február 6 -n kelt füjeim szépen fejklödnek. Először baromfi inditóval majd nevelővel etettem őket néha egy kis kukorica darát is kevertem a táphoz. egy másfélhete baromfitojótápot etettek. Ma 2 db tojásal meg is ajándékozrtak.Közben a tápkoz hetente egyster kevertem apróra vcágott csalán levelet alkalom szrüen kaptak kecske turót a táppal elmorzsolva .Na és apróra vágott tyukhurt és lucernát. Eddig betegséget nem tapasztaltam.Az ivararány jól alakult a 4 biztos kakas mellé még 2 be kukorékolta magát.Komoly verekedést nem tapasztaltam.
treedog Creative Commons License 2010.04.09 0 0 1282

Sziasztok!

 

A fürjrknek szoktak valami csőrkoptatót adni? Mert neem vagy 2-3 fűrjemnek nagyon hosszú a csőre, az egyiknek magától ve is tört. Miért van ez?

üdv mindenkinek

Törölt nick Creative Commons License 2010.04.07 0 0 1281
Nem jól Írtam: www.tapiofurj.hu
Előzmény: Törölt nick (1280)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.07 0 0 1280
Kersd meg a "tápiófürjeseket" www. tápiofurj.hu -n
Előzmény: baksus (1278)
vicus1968 Creative Commons License 2010.04.07 0 0 1279

Szia!-és Sziasztok!

Ami tanácsot kaptam,vagyis a kakasport illetően,-ez nálunk megvolt,megvan.

(állalteledel,termény,táp,kiegészítők,és horgászcikkek,stb boltom van)Hála mindenhez hozzájutok,amihez kell,de úgy látszik ez kevés volt.-egyébként a két lábadozómat nem mertem visszarakni,gyönyörűen javulnak,de varras a fejük,ezért egy kicsit ezt én későbbre halasztottam,hisz a többiek,úgy is megéreznék ezeket a sebeket náluk-és esetleg újra ezt piszkálnák.-viszont tegnap este a két napig zárt cellájába egyedűl zárt kakasomat visszaraktam(két napig nagyon kimerülté vált,a hangja-és a magánya miatt,szóval estére megpróbáltam visszarakni.Teljes visszahúzodást tapasztaltam,sőt egy tojó kezte ki,most pont őt!!-na reggel tojó ki,az nyugodtan elvolt magának,most estére együtt a banda a két lábadozón kívűl.

Szerintem mindenki tanulhat mások hibájából-én is ezért írtam le,mert lehet,hogy valakinek ez jön be,valakinek más,de érdemes a tanácsokat -és tapasztalatokat megcserélni.-ezt a csőr lecsípést,még nem hallottam,)(fürjeknél) ........de lehet,hogy ez is egy megoldás.

 

Nagyon köszönöm a tanácsokat,és ha valakit érdekel,hogy nálam is hogy alakulnak majd a dolgok,akkor nagyon szívesen leírom.

Éva

ui:gyógyszertárba már nem lehet kapni kakasport,én is nehezen jutok hozzá,-én adom 1200ft-ért,míg a helyi doktorúr:2500ft-kér egy ilyenért-és szigorítottan-én nem is árulhatom.szóval,aki érti...............hozzá lehet azért jutni.

Előzmény: Törölt nick (1277)
baksus Creative Commons License 2010.04.07 0 0 1278
sziasztok.
van valakinek ladó fürje Csongrád közelében?
félegyhéza, szentes..... stb.
igazábol nem sok kellene, most csak 6-8 tojo, és mellé 2-3 kakas. csak kiprobálnám, hogy nálam hogy érzik magukat, és utánna döntök a továbbiakról.
üdv.
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.06 0 0 1277
A gyógyszertárakban lehet kapnni "neo-tesol" "kakaspor-nak mondják. Az jó arra a betegségre és megelőzésre amit írtál.
Üdv: István
Előzmény: vicus1968 (1275)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!