A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Köszi! Ott kérdezösködtem korábban és pont annak a postnak kapcsán merült fel a kérdés. A kérdés inkább arra vonatkozik, hogy a konkrét tipusokban hogy szuperál a két megoldás.
Nincs kenyérsütő gépem. Ha kenyeret sütök, az minimum 1,5-2 óra dagasztás-kelesztés + sütés. Kézzel. Mivel ropiharcos vagyok, a 75 deka környéki lisztből készült kenyér a maximumom. Felette már fáradok.
"Die TX 530 benutzt zur Wassererhitzung ein Boilersystem, wogegen die TX 560 mit einem hochmodernen Thermoblock das Wasser kontinuierlich im Durchlaufverfahren erhitzt. Ezt a turmix honlapján olvastam."
Nono ! Ha kell elküldöm neked a recit, de azé ez nem egy magyar kenyér összedobásával ér fel. Gyakorlatilag vagy ipari géppel vagy kézzel lehet csinálni, mert olyan tészta állagok vannak, amik kezelésére egy otthoni kenyérsütő vagy dagasztó képtelen.
Üdv! Azt az infot kaptam, hogy itt találok olyat akinek van konkrét tapasztalata Turmix TX 530 ill. 560-nal esetleg mindkettövel kapcsolatban. Bármilyen info vagy tanács megkönnyítené a választásom, föleg a bojler kontra thermoblock témakörben. Elöre is köszi
Én meg nemes egyszerűséggel a sütőbe tétel előtti utolsó átgyúrás, formázás, pár perc pihentetés résznél a sütőedényt (hja, pizzasütő lap!) lisztezem meg, s készre formázva arra teszem a tésztát pihenni. Onnét megy lapostól a sütőbe. R-go a tetején nincs liszt, sőt, csak az alján, amit szintén elhagyhatok, mert teflonos a pizzalap.
Hónapok óta tervezem egy liszteltávolító kefe beszerzését, de mindig elfelejtem, amikor boltban járok. Egyelőre kés fokával vakargatom viszonylag lisztmentesre a kenyér héját.
a felsőszűrő körül a kart fixáló bajonett műanyagból van? az fasza. :) csoda, hogy a 9 bar nyomás alatt nem repedt el. valószínűleg a folyamatos felmelegedés/lehülés valamint nagy nyomás alatti terhelés miatt szép lassan eldeformálódott.
Há' me attól lesz rusztikus ! Egyébként meg ha nem lenne valamennyire is belisztezve ez a tészta (monduk alálisztezve), akkor fel sem lehetne szedni a gyúródeszkáról, olyan lágy (ragadós magyarán). Lehetne azért ennél kevesebb liszt is rajta, az igaz, de ez így sikerült ! ;)
Egy Krups XP4000/4020-as életében a 3 év... az matuzsálemi kor. ~ : ( Amikről tudok, a legtöbb az 1,5 év után ment gariban cserére. Ennél tovább élőről nem hallottam. Azaz a sajátom volt ilyen renegát, aki nem masírozott a többiekkel együtt. De sajna őt is elérte a népe sorsa. ~ : (
Igen, ilyen. Viszont valami műanyag fejrész szétnyúlása okozza, amit nem lehet cserélni. (látni nem látom, hol lehet rossz, de tippre az nyúlt el belül, a képen látható szürke rész, amibe a kart teszed.)
Ha a szállítást nem nézem és 300-as árfolyammal számolok, akkor az 42ezer. Ez annyira azért nem drága. Hja, az inoxot meg kell fizetni, meg az Isomac nevet is !
De szerintem ennél olcsóbban nem kapsz Ibit sem, és lehet hogy még az nem is inox akkor.
Az Ibit kinn én drágábban láttam eddig mint amennyiért az Expolygonban kapható, szal az itthon igen jó vétel (főleg hogy postaköltség sincs rá).
Este előveszem a szék alól a kapott Krupsot. Megpucolom, s beüzemelem. A sajátom úgy döntött, hogy sztrájkol. Felsőszűrő-tömítés csere után 1-2 espressot ad le, aztán sárkány. Szombaton cseréltem a tömítést, este ismerősök voltak vendégségben, lehúztam két brutálszép duplát, aztán elpucoltam. Ma reggel az első dupla elején elhányta magát. Elegem van.
Ajándékba kapott Krupsot megnézem, ha bírja, akkor amég bírja az megy, utána nem tudom. Karácsonyig kéne kibírja valahogy.