Keresés

Részletes keresés

klsderm Creative Commons License 2007.12.09 0 0 1794
Kedves Toraxacum!


A kezelési időközöket nem kell olyan szigorúan értelmezni. Tényleg úgy van, ahogy írja, inkább hosszabb legyen a szünet, mint rövidebb. Ez testtáj függő is.
A kezelési időpontokról Évi, az asszisztensnőm telefonon tájékoztatja. Persze ez is tájékfüggő, nem mindegy, hogy áll vagy comb a kezelendő rész.

Várom:

Kádárdr
Előzmény: taraxacum (1793)
taraxacum Creative Commons License 2007.12.09 0 0 1793
Kedves Kádárdr!
Átböngésztem a honlapját már sokadjára.
1 kérdésem még lenne.
Ha elkezdek egy kezelést, akkor csak akkor lesz megfelelő az eredmény, ha betartom az ~1 hónapos időközöket, vagy lehet közte hosszabb szüneteket is tartani? (rövidebbet nem, azt tudom, csak ha anyagi okok miatt csak később tudnék kezelésre menni).
Ill. ha be akarok jelentkezni, mennyi várakozási időre számítsak? (gondolom jó sok páciense van, akkor úgy tervezem be az 1 hónapos borotválós időszakot és már időben bejelentkezek:)
Köszönöm előre is a válaszát!
klsderm Creative Commons License 2007.12.09 0 0 1792
Kedves Cicus21!

Nem tudom, hogy miben egyezett meg a kozmetológusával (ezek szerint a kezelést bőrgyógyász szakorvos végezte).

Ha csak átmeneti szőrmentességet, fénygyantázást (lásd még http://szőrdoki.hu/fajdalommentes.htm ) vállalt, akkor minden teljesült. Volt pár hónapja, amikor nem volt szőrzete, úgy, mint a gyantázásnál. Csak itt fénnyel végezték. Van, akinek nincs annyi pénze, hogy egyszerre nagyobb összeget fizessem, inkább többször keveset.

Ha tartós szőrtelenítést ígért, akkor bizonyára megegyeztek valamilyen százalékban, vagy hónapban, évben. Elmondása szerint ez nem teljesült. Ha így van, akkor ezt át kell beszélnie az orvosával ki mit adott. Ön megjelent a kezeléseken, betartotta kezelési utasításokat, és időben fizetett. A szőr idő előtt visszanőtt, így nem teljesültek az ígértek.
Íme a válaszom: vagy kérje vissza a pénzt vagy kezeljék ingyen, amíg el nem érik a kialkudott eredményt.

Tényleg, mindenkinek azt tanácsolom, hogy a szőrtelenítő kezelések előtt forgassa az idő kerekét előre. Mi van, ha a csodálatos, csúcstechnológiájú géppel „véletlenül” nem teljesül a szőrtelenítésre ígért eredmény? Majd. Akkor mi lesz? Pénz vissza, kezelés tovább, vagy semmi. Miért nem egyeznek meg szőrtelenítés előtt, mint egy taxiban (fizetek-mondom a célt) vagy egy házépítésnél vagy bármilyen más szolgáltatás előtt?

Senki sem, és így én sem szeretem más orvos megkezdett munkáját folytatni

Kádárdr
Előzmény: cicus21 (1790)
cicus21 Creative Commons License 2007.12.08 0 0 1790

Sziasztok!

 

Sajnos nekem is nap mint nap meg kell kuzdenem a nemkivant szorszalakkal mar kb.6-7 eve.Remeltem,hogy az IPL kezelesek legalabb nehany evre megoldjak ezt a problemat,de sajnos nem igy tortent.Szerettem volna Kadar Dr.Urhoz menni,de a tavolsag miatt ezt nem tudtam megoldani,ezert egy kozmetologust valasztottam.Nyar elejen kezdtem el a kezeleseket.5 alkalmas berletet vettem,ket reszletben kelett kifizetnem es 3 hetente jartam kezelesekre.Ez egy picit gyanus volt,ra is kerdeztem,hogy nem kellene-e tobb idot kihagyni a kezelesek kozott,de azt mondtak ne aggodjak,ezzel a geppel ez a megfelelo.Az elso kezeles utan mar kezdtek kipotyogni a szorszalak,a masodik,harmadik kezeles utan is megvoltam elegedve.Az otodik kezeles utan persze meg nem volt tokeletes az eredmeny ezert 3 het mulva ujra mennem kellett volna,de nem mentem.Gondoltam varok nehany hetet,mert lehet,hogy nem volt meg idejuk kinoni a szorszalaknak 3 het alatt es kiderul,hogy nem is voltak olyan hatasosak azok a kezelesek.Sajnos igazam lett.November elejen kellett volna a 6-odik kezelesre mennem.Azota eleg szepen visszanott majdnem mindenhol:(.A belso combjaimat es a teljes intim teruletet szortelenittettem.Most nem tudom mit tegyek,van-e ertelme tovabb koltenem,eltunnek-e valaha azok a franya szorszalak,vagy csak penzkidobas az egesz.Egyetemista vagyok es sajnos az osszes felretett penzem rament erre az 5 kezelesre.Anyukamnak meg sem merem mondani,hogy majdnem semmi eredmenye  annak az 5 kezelesnek.

Kadar Dr. Ur,kivancsi lennek a velemenyere!Van-e on szerint ertelme annak,hogy visszamenjek egy kovetkezo kezelesre?Onnel folytathatnam a kezeleseket?Nem gond ha mar voltam mas geppel is kezelve?Megprobalnam megoldani,hogy eljussak Onhoz,nem szeretnek tobb penzt kolteni foloslegesen.Elore is koszonom valaszat!

 

cicus21

nanomat Creative Commons License 2007.12.05 0 0 1789

Nagyon Köszönöm Kádár Dr.!

 

Hétvégén átolvassuk a családdal és felkeressük Önt.

Egy dolgot még elfelejtettem kérdezni. Terhesség után a megmaradt csíkokat el lehet tűntetni?

 

Üdvözlettel, Nagy

Előzmény: klsderm (1788)
klsderm Creative Commons License 2007.12.04 0 0 1788
Üdvözlöm Nagy Úr!

A lézeres szőrtelenítés semmilyen kimutatható káros hatással sincsen a terhességre. Akik szőrtelenítéssel foglalkozunk, orvoskongresszusokon többször beszéltünk erről, és több mindenki kezelt terhesen valamilyen családtagját már. Ha megnézi a www.szordoki.hu honlapomat, ott egy gyönyörű szempár mosolyog az odalátogatóra. Ő az én kislányom, 2 éves, és teljesen egészséges. Pedig a feleségemet terhesen többször is szőrtelenítettem.
Azért nem szőrtelenítünk lézerrel terhességben, mert ha valamilyen baj lenne a babával, akkor azt a mama a terhességgel hozná összefüggésbe. És senki sem fogja ennek kitenni magát. Ennyi. Lásd még részletesen http://szordoki.hu/ellenjav.htm

Az anyajegyeket úgy tudjuk kihagyni a kezelésből, hogy 6 évig orvosegyetemre járunk, ahol az alapokat megtanuljuk, majd 5 évig tanulva letesszük a bőrgyógyászati szakvizsgát és utána évekig dolgozva, tapasztalatot szerezve eldöntjük, hogy az „anyajegy (melanoma, solaris lentigo, pigmentált névusz, stb.)” kaphat-e besugárzást vagy sem.

Egy kúra az arcon 5 kezelésből áll, majd ezután un. fenntartó kezelések következnek. A fenntartó kezelések számában, ismételhetőségében van különbség. Ön látatlanban kérdez, és én is úgy válaszolok. A klinikai állapottól a kezelés 5x30 000 vagy 5x50 000 Ft-ba kerülnek. Értékelhető eredmény már az első kezelés után látszik.

Kozmetikus, masszőr, meg még a Jó Isten tudja kicsoda pigmentfoltot, anyajegyet, rozáceát nagyenergiájú fénnyel nem kezelhet. De kezel. Olcsón. Mindenki majd a saját kárán megtanulhatja, hogy kinek a keze alá fekszik, olcsón.

Tisztelt Nagy Úr! Szánjon 15 percet rá és olvasson el pár honlapot, ezekből nagyon sokat tanulhat.

www.barsony.hu
www.epilaser.hu
www.kadardr.hu
www.szordoki.hu
www.kozmetologia.net

Üdvözlettel:

Kádárdr
Teaway Creative Commons License 2007.12.03 0 0 1787
Klikk a nevére.
Előzmény: nanomat (1786)
nanomat Creative Commons License 2007.12.03 0 0 1786

Jó napot!

 

Több kérdésem is lenne.

 

Családom egyik tagja egy várandós hölgy és szőrteleníteni szeretné magát. Mindenhol azt írják, hogy terheseknek nem szabad semmilyen kezelést végeztetni. Milyen hatással van a szervezetre egy lézeres kezelés? Ha nincs semmilyen hatással, akkor miért nem szabad? Szülés után már nem lesz ideje eljárni, ezért szeretné megcsináltatni még előtte.

 

A másik kérdés pedig, hogy időssebb korom miatt már elég sok nap folt van az arcomon, de sok anyajegy is. Hogy tudják elkerülni azt, hogy az anyajegyeket ne bántsák kezelés alatt?

Körülbelül hány kezelésre kell elmennem, hogy látható legyen a halványulás?

 

Mennyire kell nézni az árakat az érték szempontjából? Vagyis, hogy itt is úgy van, hogy az olcsó az kevésbé jót takar?

 

Tisztelt Kádár doktor! Önnek merre van klinikája? Kaphatnék árajánlatot?

 

Válaszukat előre is nagyon köszönöm! Nagy József

 

Előzmény: klsderm (1785)
klsderm Creative Commons License 2007.11.28 0 0 1785
A Fórum eléggé leült, ezért minden beírásnak értéke lehet. Ilyen lehet a „szőrmester” is.
Aki ide beír, az reklámozni is akar. Ez volt az elektrolízissel és velem is. Úgy gondolom, hogy adtam valamit ezért. Ha valaki figyelmesen végigolvassa az itt megjelent adok-kapok hozzászólásokat, akkor a „gépi” szőrtelenítésben sok új információt kaphat, ha pedig nem kozmetikus, hanem páciens, akkor ügyesen tízezreket takaríthat meg egy óra olvasással.. Ez elmúlt pár év alatt sok mindenre (végleges-tartós, villanófény-lézer, borotválás-kitépés-gyanta, csodakrémek-UHA, stb) fény derült.
Még élesen emlékszem az első indulatokkal teli beírásomra, ami után kaptam hideget-meleget.

Aki reklámozni akar, ám tegye, de adjon is valami újat. Mondjuk: 3 kezelésre vállalunk minden szőrtelenítést, és ha nincs eredmény, akkor visszaadjuk a pénzt, …vagy, ne fizessen előre, csak ha meg van elégedve, akkor a végén fizessen.

Keményen meg kell védeni az álláspontokat. Tehát felteszem a „szőrmesternek” a kérdéseimet. Azt írja … nagyon profi…ez mit jelent? Milyen géppel dolgoznak, milyen eredményre számíthat a páciens? Mitől „profi”? Mire való a próbavillantás?

6. éve szőrtelenítek nagyenergiájú fénnyel, de még most sem lenne merszem „köszönő leveleket” feltenni. Pláne kilóg a lóláb, ha egy pár hónapja induló cégnél látunk olyat … mert hatékonyak ...H. Krisztina és …Örülök, hogy megoldódott ez a probléma.B. Sándor…

Ha valaki szőrtelenít, akkor az tudja, hogy egy hatékony kezelés sokszor egy-másfél év. A páciens örül, hogy nem kell többet szőrtelenítésre jönnie. A tapasztalatom az, hogy másfél év után már a probléma nem probléma, és teljesen megfeledkeznek, hogy milyen is volt szőrösen az életük.

Szóval kedves Szőrmester, győzzön meg minket, szkeptikusokat, hogy Önök tényleg jobbak, mint az átlag, „professzionálisak”, mint ahogy a dicsérő levelekben áll.

Kádárdr
Teaway Creative Commons License 2007.11.27 0 0 1784
Különben is 1 hsz-es! (őket egy másik topic-ban nem szeretik)
:)
Előzmény: Törölt nick (1783)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.27 0 0 1783
Ez a reklám sztem már eccer ki lett moderálva...
Előzmény: M.Adrienn (1781)
Teaway Creative Commons License 2007.11.27 0 0 1782
Hmm.,..azt írják:
"... Egy vonzó férfi mellkas, selyem sima női láb..."

Nehogy már attól legyen vonzó, hogy selymesen sima!

Előzmény: M.Adrienn (1781)
M.Adrienn Creative Commons License 2007.11.27 0 0 1781

Nagyon profi szőrtelenítő szaolnban kezltettem magam...nézzétek meg: www.szormester.hu

 

Kellemes környezet, nagyon ügyes kozmetikus hölgy!

 

Üdv, Noémi

Előzmény: timsi (1780)
timsi Creative Commons License 2007.11.17 0 0 1780
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre!nézelődtem a végleges szőrtelenítéssel kapcsolatban! Itt azt is olvastam, hogy az IPL technológia nem túl jó! Az SPL-ről tudna nekem valaki felvilágosítást adni? Na meg az érdekelne, hogy Miskolcon van-e erre lehetőségem!
Előre is köszi mindenkinek! Timi
klsderm Creative Commons License 2007.11.07 0 0 1777
Tisztelt Fórumozók!

Szeretném, ha segítenének.
Készíttettem egy új honlapot (www.szőrdoki.hu), mely a lézeres szőrtelenítéssel, az ELOS módszerrel foglalkozik. Nyár óta böngészem a magyar epiláló web-lapokat, gyűjtöm a gépek adatait, - ki milyen készülékkel szőrtelenít.

Készítettem egy összefoglaló leírást http://szőrdoki.hu/magyargepek.htm

Biztosan kihagytam több készüléket, vagy a lézeres szőrtelenítéssel kapcsolatos leírást, úgyhogy, ha kérhetném, segítsenek naprakésszé tenni az oldalt.

Bármilyen kiegészítést, hozzászólást, kritikát szívesen veszek.

Előre is köszönettel:

Kádárdr
Shash Creative Commons License 2007.10.25 0 0 1776
Hát engem nem kell meggyőznöd, nekem sem annyira szimpatikusak.
Előzmény: Oksi13 (1774)
Eyesight Creative Commons License 2007.10.23 0 0 1775
néha hasznosnak érzem ezt a megoldást, csak egy baj van vele, hogy túl "végleges", meg ki tudja van-e vmi következménye, ami évtizedek múlva tör csak a felszínre
Oksi13 Creative Commons License 2007.10.22 0 0 1774

Hi Shash!

 

Ez az egész elég zavaros. Szőrtelenítek, és fizetek, nem?

Ha bemegyek egy boltba, kérek egy kiló kenyeret, az eladó azt mondja: adok egy kenyeret, de fizess kettőt előre és adok egy kiflit ajándékba. És ha nem kell a kifli? Ha jó a kenyér, úgy is visszamegyek, ha száraz, akkor nem. Minek ezt cifrázni? Miért kellene előre fizetnem?

 

Oksi

Előzmény: Shash (1773)
Shash Creative Commons License 2007.10.19 0 0 1773
Szia Hanami!

Ezen a Leila titkán én is gondolkoztam.. csak ne lenne ilyen röhejes a neve :) Egy másik fórumon páran irtak róla: http://www.szepsegmagazin.hu/szepsegforum/thread.php3?id=55

Amit a doktor úr írt fentebb, az az orvosi cikkek szerint lézeres szőrtelenítésnél is felmerülhet (hegek, pigment elváltozások, vagy hogy kell ezt mondani)

Itt valahol egy hozzászólásomba be is másoltam a forrással együtt, csak már nem találom.
Előzmény: hanami888 (1719)
Shash Creative Commons License 2007.10.19 0 0 1772
Szia Kincaid!
Én most voltam az aestheticaban, és mellkast nem tudok, de egy barátomnak megkérdeztem, hogy mennyi a hát. Az összesen 290 ezer (ááá) és aszonta a nő, hogy ad mellé vmi testfelületet ajándékba, pl váll. Talán a mellkas olcsóbb is, nem tudom.
4 részletben lehet fizetni, az első négy kezeléskor. És azok között ki lehet hagyni jó 2-3 hónapot, de úgy vettem ki, hogy az se gond, ha többet. Aztán a további 4 kezelésre már nem viszel pénzt. Plusz én úgy értettem, hogy ha nem lenne elég a 8 alkalom, akkor utána ingyen vissza lehet menni, de ezt itt vki másképp irta a fórumon, szal lehet, hogy tévedek.
Azt mondják, azért kell többször menni, mert a szunnyadó szőrtüszök életre kelnek ha kiirtod a szőrt a szomszédos kis barátaikból.
Előzmény: Kincaid (1767)
Shash Creative Commons License 2007.10.19 0 0 1771
Én is most voltam az Aestheticában. A barátnőm volt náluk egyszer régebben, már olyan 8 hónapja, de csak egy kezelésen, és azt mondta, hogy drámaian látszik a különbség.

A visszajárási lehetőséget én másképp értettem: 8 alkalomra szól a befizetett összeg. (az arakat csak akkor mondjak meg, ha elmentel 2000 ft-ert egy konzultációra (hát nem ettől lettek szimpatikusak :) de legalább utóbb beszámítják, ha őket választod) es ha a 8 alkalom után még vissza kéne menned, az már ingyen lesz. De lehet, hogy félreértettem, és úgy van, ahogy te íród. Pedig kétszer két csajszitól is megkérdeztem. És mondjuk ez a szerződésben valahogy már nem volt benne. Így összesen egy fazon 120 ezer, egy bikini 93 ezer ft, 4 részletben lehet fizetni. Vannak állandóan akcióik, h pl a fazon mellé ajándék a hónalj.

Aztán berezeltem, hogy jó lesz-e ez nekem, és megnéztünk pár orvosi oldalt. Az egyiken az volt, hogy a diódalézer meg vmi alexandrite némileg hatásos (6 hónap után 50%-kal kevesebb szőr) az intense pulsed light, neodymium:YAG vagy ruby lézerek viszont szinte egyáltalán nem hatékonyak. És egyik módszer sem végleges, csak pár évre hat. Hát nem tudom...:
There appeared to be a short-term effect of approximately 50% hair reduction with alexandrite and diode lasers up to six months after treatment, whereas there was little evidence for an effect with intense pulsed light, neodymium:YAG or ruby lasers. Long-term hair removal was not recorded for any treatment. Infrequently reported adverse effects were pain, skin redness, swelling, burned hairs and pigmentary changes.

http://www.mrw.interscience.wiley.com/cochrane/clsysrev/articles/CD004684/frame.html

MEllékhatásokról meg ez:
Lényeg, hogy olyan mellékhatások lehetnek, mint pigment elszineződés, ödéma, ha jól értem, meg ami elég idegesítő lehet, hogy ún induced pulse light és alexandrite lézeres kezelés után volt, hogy a kezelt felület mellett finom sötét szőr nőtt ki.
side effects, such as hyper- and hypopigmentation, crusting, erythema, and edema .
One notable side effect that seems to be underreported in the literature is the
growth of fine dark hair in untreated areas close to the treated ones. The paradoxical effect has been documented most
commonly after the use of induced pulse light and alexandrite lasers.

Forrás: J Cosmet Dermatol. 2006 Dec;5(4):274-6.
Department of Dermatology, Mount Sinai School of Medicine, New York, NY.

Előzmény: vte (1631)
klsderm Creative Commons License 2007.10.18 0 0 1770
Kedves Vakarattya!

A legelső szőrtelenítő lézer a rubin volt. Ebből még Magyarországon is dolgozik 4-5 db. Lassú, nehézkes, szerviz igényes és nagyon szelektív. Csak a fekete szőrt viszi fehér bőrön. Úgy néz ki, mint egy kis ceruza, amely zsinóron csatlakozik egy 250 kg-os óriási dobozhoz. Ezzel tanultam először „lézerezni”, mint sokan mások. Van most már egy kicsit modernebb is, a paraméterek hasonlóak.

2001-ben saját magamon kipróbáltam az orromban lévő szőrszálakra. A „ceruzát” bedugtam az orrnyílásomba és ráengedtem a fényt. A szőrtelenítésnél, mint itt a Fórumon már sokan tudják, a szőrt le kell borotválni, mert égési sérüléseket okozhat a felmelegedett szőrszál. Na most ezt az orrban nem lehet megtenni. Szóval nekieresztettem a fényt és olyan érzés volt, mint a Bud Spencer filmekben, amikor orrba vágják az embert egy palacsintasütővel. Emellé egy disznóöléshez hasonlatos romantikus szag társul, amit még órákig lehet érezni. Az égető érzés pár óra alatt elmúlik. Utána hónapokig nyugtunk lesz a szőröktől. Úgy tudom pl.: Lányi Cecília is dolgozik rubinnal, nem tudom azonban, hogy vállal-e ilyen beavatkozást.

Kádárdr
Előzmény: Törölt nick (1768)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.17 0 0 1769
peldaul orrlevagas? :-)
Előzmény: Törölt nick (1768)
Kincaid Creative Commons License 2007.10.17 0 0 1767
Szia endero.

 

Már egy éve gondolkodom, hogy hogyan szőrteleníthetném a mellkasomat. Végiglapoztam a fórumot, gyűjtöm az információkat. Ha már voltál az Aestetica-ban biztosan tudsz tanácsot adni. Tényleg ki kell pengetni előre 8 kezelés árát?

Olvastam a honlapjukon, hogy képzett asszisztensnő végzi a legmodernebb géppel a kezelést, de nem találtam sem a gépet, sem az árat, sem garanciát. Én a mellkasomat szeretném szőrteleníteni, most gyűjtök, de néztem a Bársony, meg a Kádár doki árait, meg a kozmetikusokét és nem hiszem, hogy egyben le tudok tenni ennyi lóvét.

Ne azt írd, hogy ilyen, meg olyan kedvesek voltak, hanem a pénzről írj, meg a fizetési feltételekről, mert az egy kicsit ütős, ha tényleg egyben, előre kell pengetni.

Miért kell 8 kezelés, ha ez a legmodernebb gép? Igaz, mindenki azt állítja, hogy neki a legmodernebb a gépe.

 

 Előre is kösz.

 

Kincaid

ender0 Creative Commons License 2007.09.20 0 0 1766

Szia vaakuum!

Én a jövő hétre kaptam időpontot, de senkit nem ismerek aki már járt volna itt.

Nekem a Szabadság tér 7 szám alá kell menni az V.ker.ben

http://www.webdesign.hu/aesthetica/flash_microsite/?id=14;p_code=1049&r=1

 

Te már voltál itt?

Van neked v. másnak új infoja?

Köszi!

Előzmény: vaakuum (1752)
B82 Creative Commons License 2007.09.13 0 0 1765
Elnézést ugyanazért a tartalomért kétszer,azt hittem az elsőt nem küldte el...
B82 Creative Commons License 2007.09.13 0 0 1764
Tisztelt Szakértők!

Nem tudom,hogy jó helyen járok-e,de néhány hozzászólással lejjebb olvastam,hogy itt szakértők,orvosok is válaszolnak kérdésekre.
A következő lenne a problémám:

23 éves fiú vagyok.Viszonylag későn,kb 16 évesen kezdtem el borotválkozni.Előbb nem igazán volt rá szükség.Bajuszom már nőtt,de egyébként az arcszőrzetem minimális volt ezekben az években.A borotválkozás gyors volt és szimpla,mindig tökéletes eredménnyel,sima,szőrtelen arccal.
Kb 1-2 évvel ezelőtt az arcszőrzetem olyan makacs lett,hogy hiába a legjobb borotvák és legklasszabb borotválkozó gélek...stb,soha nem tudok tökéletes eredményt elérni.A leggondosabb borotválkozás után is ott feketéllik az arcszőrzet mindenhol.Legerőteljesebben az államon és az ajkamon.Orcán kevésbé,de onnan se tűnik el jól.Minden nap olyan a hatása,mint egy bár nagyon rövidre vágott,de borostának.Sokkal fiatalabbnka látszom a koromnál,még mindig tizenévesnek nézek ki,és így pláne nem illik ez az arcomhoz,de egyébként sem tetszik.Az lenne a kérdésem,hogy a végleges szőrtelenítésen kívül nincs más lehetőség,hogy a borotválkozás után újra teljesen sima legyen az arcom,mindenféle nagyon észrevehető kezdődő szőrszál nélkül?Pl gondolok vmféle arcszőrzetritkításra (kezelés,krémek...stb) amivel újra ritkás és puha,engedékeny pihévé válna az arcszőrzetem,mint tinédzserkoromban?Valahogy megoldható ez?
Megköszönném a segítséget!
B82 Creative Commons License 2007.09.13 0 0 1763
Tisztelt Szakértők!

Nem tudom,jó helyen járok-e,de ha jól emlékszem itt olvastam,hogy van néhány orvos szakértő is itt,aki válaszol kérdésekre szőrtelenítéssel kapcsolatban.A következő lenne a problémám:

23 éves fiú vagyok.A borotválkozást viszonylag későn,16 éves koromnak kb második felében kezdtem.Eleinte nagyon ritkán kellett,de még kb 2-3 éve is.Jópár évig tökéletesen és simán le tudtam vinni az arcszőrzetet minden borotválkozásnál és semmi nem látszott belőle utána.A borotválkozás valóban a borotválkozás eredményét hozta.Ma már viszont hiába borotválkozom meg,akkor is erőteljesen ott van az arcszőrzetem jelenléte mind az államon mind az ajkamon...stb.Hiába van leborotválva ott virít és feketéllik félborostásan hagyva az arcomat.Lehet,hogy ez nevetséges,hogy férfiként engem ez zavar,de akkor is ez a helyzet.A borotválkozási szokásaim nem változtak,sőt sokkal erősebb borotvát használok,mint régen,sokkal jobb gélt...stb,de hiába,ez sem segít.A kérdésem az lenne,hogy nincs vmi lehetőség (kezelés,krém,vagy vmi) amivel valahogy annyira megritkítható és felpuhítható az arcszőrzet,hogy a borotválkozás eredménye teljesen sima arcbőr legyen,szőrfoltok nélkül?Úgy,hogy szinte ne is látsszon egy ideig,hogy ott arcszőrzet nőne?Sokak megoldják ezt,de nem tudom hogyan.Biztos,hogy csak a végleges szőrtelenítés a megoldás erre?Nincs vmi kompromisszumos lehetőség?Végleg nem akarok tőle megszabadulni,de sok-sok évig még biztosan nem szeretnék se szakállt,se borostát.Főleg,hogy még mindig úgy nézek ki,mint egy 18 éves,tehát egyszerűen nem illik az arcomhoz.Nem nyerhető valahogy vissza a néhány évvel ezelőtti állapot?A gyenge és ritka arcszőrzet?
Ha valaki tudna segíteni,akkor megköszönném.
klsderm Creative Commons License 2007.09.11 0 0 1762

A 675 nm 0,9 mW az valószínűleg a jelzőfény. A fény 400-800 nm között látható. 810 nm körül enyhén vöröses színű, de 900 nm-en már egyáltalán nem látszik a sugárzáskor semmi sem a diódából. Ezért a gyártók vagy valamilyen bip-bip hangot adnak a láthatatlan besugárzás mellé, vagy adnak egy igen kis energiájú, néhány milliwatt „mutatópálca” lézerfényt a besugárzás idejére. Ez itt valószínűleg egy He-Ne lézer.

A besugárzási energia az meg fél watt dióda.

 

Kádárdr

Előzmény: Teaway (1758)
klsderm Creative Commons License 2007.09.07 0 0 1761
Kedves Capovics!

 

3 napja keresek egy oldalt, amit vagy egy év láttam. Itt kigyűjtötték azokat a kütyüket, melyekkel otthon, saját kezűleg „végleges” szőrtelenítést lehet végezni. Volt vagy 20 csodamasina, eljárás, melyektől az amerikai honlap óva intett. Ezek szép lassan be fognak jönni Magyarországra, és majd a hiszékeny emberek be is fognak belőlük vásárolni.

Az én gépem is 810 nm-es dióda lézer, melynek a minimális energia leadása 20 Joule négyzetcentiméterenként és a max. az 100 Joule. Tehát 200x nagyobb energiát is le tud adni, mint a kérdezett szerkenytyű.

De nem ez a lényeg. A lényeg a fájdalommentesség. Józan parasztésszel végig gondolva, ha van egy forró, bekapcsolt konyhai főzőlap és arra csak egy pillanatra (egy tized másodperc, gondolom én) rátesszük a tenyerünket és már le is rántjuk, akkor majd csak a levétel után érezzük a hőt, de a bőrünknek igazából nem lesz semmi baja. De tegyük a kezünket 3 másodpercre rá, és utána nyugodtan lehet ordítani!  A legtöbb kozmetikai gép 20-100 msec-ig adja le ezt a kicsiny energiáját, ami a kezeléskor alig érezhető fájdalommal jár. A fehérje kicsapódás a hajhagymákból 50 C fok felett kezdődik, és hogy eredményes legyen 25-40 Joule energiának minimum be kell mennie, hogy hővé alakuljon, de nem egy pillanatra, hanem 100-300 msec-ig. Tehát egy harmad másodperig, és el kell érnie a hőmérsékletnek, hogy ténylegesen roncsoljon a 60-70 C fokot is. Ahogy Krike is írja, ahhoz, hogy valami végleges legyen, annak fájnia is kell! Ezt nem lehet megkerülni, bármennyire is szeretnénk! A honlapon meg fájdalommentes szőrtelenítést ígérnek irtózatosan kicsiny energiával.

Akkor a kütyű teljesen rossz? Nem, mert lehet olyan nagy a célpont (anagen szak csúcsa), és lehet, hogy olyan közel (másfél mm) van az adott szőrtüsző a felszínhez, hogy a szőrtüsző ezzel a fél Joule-val is károsodhat. De ez ESETLEGES!

A konkrét készüléket nem láttam, egy páciensem is vett külföldön egyet kb.160 Euróért, de utána felkeresett, mert a szája körül kis hegek keletkeztek.

A szőrtelenítő lézergépekben az a drága, hogy az energiát nem a bőr felszínén, hanem 2-4 mm mélyen adják le. Csak azt égetik, amire tervezték, a hajhagymát és nem a bőrt. Ezt hívjuk szelektivitásnak. És ez sok millióba kerül. És sajna ezt sem lehet megkerülni.

 

http://www.kismama.hu/forumkifejt.php?id=16&forumid=88896

 

Kádárdr

 

Előzmény: capovics (1757)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!