Keresés

Részletes keresés

voltRoxan Creative Commons License 2012.04.09 0 0 918

Meditációs technikák mestere?

 

A meditáció hatása olyan, mint mikor meglebedtetik a hitelkárosult előtt, akihez bekopogni készül a végrehajtó, a csekkfüzetet. Mit kérsz érte?

Előzmény: M R (917)
M R Creative Commons License 2012.04.08 0 0 917

Valóban, ez az ember tragédiája.

Be is fejezem, mert teljesen felesleges ez, látom, sajnálom.

De ha ki is röhögtetem magam, az sem érdekel.Ha mégis valaki, megérti, hallja miről beszéltem és átérzi a világ fájdalmát, a mérhetetlen szenvedést, hogy minden hiábavaló, ezt a nevetséges ördögi kört és kapálózva, keres, hogy végre megszabaduljon kérem keresse fel Kovács Attilát, mert tud neked "segíteni".

Előzmény: voltRoxan (915)
M R Creative Commons License 2012.04.08 0 0 916

Szívesen!

Előzmény: Törölt nick (914)
voltRoxan Creative Commons License 2012.04.08 0 0 915

Már csak azért sem, mert önző állat ám az ember, azt hiszi magáról, többet tud, mint bármi más. Pedig, a világmindenség is meditál (befelé fordult csend és zene). Felébredés meg, legfeljebb csöppnyi szinten.

Előzmény: M R (913)
M R Creative Commons License 2012.04.07 0 0 913

Alapvetően nincs semmi baj a meditációkkal, hosszú éveken keresztül gyakoroltam számos meditációs technikát, különböző, más gyakorlatok mellett, sétameditációktól kezdve egészen, a különböző halál meditációkig, ezek a gyakorlatok valóban sokat segítenek, Osho meditációi is nagyon jók, de előbb utóbb mindenkinek fel kell ismernie, hogy ha a végső megszabadulást, megvilágosodást, keresi, nem csak tisztulásra (értem ez alatt a testet és az elmét), egészségesebb életvitelre, stb.-re vágyik általuk, valójában eggyik sem vezethet el a felébredéshez, bár mindezek a gyakorlatok, meditációk, TM stb. jó előkészítő gyakorlatok, nagyon jó alapot szolgáltatnak a továbblépéshez, de a felébredés nem érhető el egyetlen gyakorlattal sem, amely az elme figyelésén, az elmében felmerülő gondolatok figyelésén alapszik.Maga a megközelítés helytelen alapvetően.

Előzmény: Alcyon2 (912)
Alcyon2 Creative Commons License 2012.04.07 0 0 912

Köszi, hogy válaszoltál, mert megerősítés is lett számomra, hogy a meditációk a jobb közérzeten kívül nem nagyon adnak többet, főleg olyanok számára, akik nem is elkötelezett hívei a keleti filozófiának.

Előzmény: M R (911)
M R Creative Commons License 2012.04.07 0 0 911

A TM-el (és a meditációval álltalánosságban) valóban elérhetsz egyfajta lelki békét, megnyugvást, relaxáltabb leszel, a rémálmaid megszűnnek (egyébként ugyan ezt mondta Osho is, a TM-ről akit érdekel nézzen utána) és valóban néhány pillanatra elérheted a tiszta tudat állapotát, amikor kiterjedtnek érzed magad, egyfajta végtelen térnek, amiben erre a végtelen térre válsz tudatossá, vagy inkább fogalmazzunk úgy te magad vagy az, de ez csak időleges, amint abba hagyod a meditáció rendszeres gyakorlását ezek az előnyök megszűnnek.

Ezért a meditációk közül a zazen áll a legközelebb ahhoz, hogy általa elérd, a tiszta tudat folyamatosan tapasztalható állapotát, nem véletlen, hogy annyi ember világosodott meg az idők folyamán a zen útját követve, és az sem véletlen, hogy a zazenben a kereső hagyományosan, nem csukja be a szemét (pusztán azért, hogy ne az elméjébe merüljön bele), maga a lótusz póz pedig, melyet a meditációra használtak, azért volt fontos, mert abban a pillanatban, hogy a tanítvány belemerült az elmébe, és nem maradt tudatos, a test tartása meggyengült és ezért használtak botot, a régi mesterek, mert amikor látták, hogy a tanítvány nem tuddatos, picit odasóztak neki, hogy a tudatosságát figyelje, legyen jelen, ne az elmélyébe merüljön bele, mert tudták az nem vezet sehová, de még a zazen gyakorlásával is csak hosszú évek kitartó gyakorlásával lehet elérni a tökéletes tudatos jelenlétet, ahogy "szegény" Adyasahntinak is 16 évébe került az hogy elérje a megvilágosodást, de még ez sem mindenkinek sikerül, mégha 50 évig gyakorol akkor sem.Az elme, a gondolatok figyelése, nem vezet sehová.

M R Creative Commons License 2012.04.07 0 0 910

A "vak hite" az volt, hogy azt gondolta megtalálhatja a tudatosságot, azzal, hogy belemerül az elméjébe (egészen a legmélyebb) rétegekig, ezért csapda, minden meditáció, aki bele alszik a meditációba, vagy a gondolatok özönébe merül bele, az nem tudatos, bár a tizsta tudat állapota, valóban pillanatokra elérhető meditációval, a TM nél is tapasztaltam ezt, ez igaz, de senki sem fogja ezt az állapotot huzamosabb ideig tudni fenttartani hosszú évek meditációs prakszisa után sem, mert az alapvető hozzáálás a helytelen, az elmébe merülve az elme csendjét elérni, egyszerűen, képtelenség, az elmébe merülve túl lépni az elmén lehetetlen próbálkozás.Ahogy egyre mélyebbre és mélyebbre süllyedsz az elmédben, a meditáció alatt, egyfajta félhipnotikus beszűkült, tudatállapotba kerülsz, de ez nem a valódi tudatoság, ezzel még mindig nem haladtad meg az elmét, ezzel még mindig nem léptél túl rajta, esetleg hosszú évek kitartó meditációjával, képessé válsz, néha egy egy pillanatra, valóban elérni a tiszta tudatosság egy bizonyos fokú állapotát, de ez soha sem lesz tartós.A TM mantrára pedig pusztán azért van szükséged, hogy minnél mélyebben, belezuhanj az elmédbe, és a lényege pusztán annyi, hogy egy olyan szó legyen, ami számodra nem jelent semmit, ami nem idéz újabb gondolat hullámokat, tehát, ha bármilyen, teljesen számodra értelmetlen szót használsz, ugyan azt fogod vele elérni, a léneg, hogy a gondolatokról elvonja a figyelmed és semmilyen képzet ne alakuljon ki tőle az elmédben, így mantrázva, valóban, jó mélyre zuhansz az elmédben, de ettől még nem fogod elérni a tiszta tudat állapotát, egy-két pillanatnál tovább.maga a megközelítés hibás, de erre mindenki csak maga jöhet rá, a kérdés csak az mennyi időbe fog ez kerülni.Vajon hogy van az hogy emberek milliói meditálnak a TM-el és más fajta meditációs gyakorlatokkal és ott vannak a TM tanáraitok, akik közül van aki ezt gyakorolja 10-20-30-40 éve, még sem képes megmaradni egyik sem a tiszta tudat állapotában folyamatosan???

Előzmény: Alcyon2 (909)
Alcyon2 Creative Commons License 2012.04.05 0 0 909

Mi volt itt a vak hit?

Előzmény: Törölt nick (907)
Dorien- Creative Commons License 2012.04.05 0 0 908

Törékeny dolog az élet.

 

Előzmény: Törölt nick (907)
ghepard Creative Commons License 2012.04.04 0 0 906

Hát megcsinálni ezt a meccs alatt, versenykörülmények között - nem mindennapi dolog. No de hogy kelt fel. Gondolom az ellenfél nem keltette fel, mert annak jó lett volna, ha megy az ideje......

Előzmény: msmks (905)
msmks Creative Commons License 2012.04.04 0 0 905

Volt olyan nagymester is, aki gyakran elszunyókált, míg ellenfelei gondolkoztak a következő lépésen.

Előzmény: ghepard (904)
ghepard Creative Commons License 2012.04.04 0 0 904

Minden elismerésem a srácé, hogy pozitívan áll hozzá. Ez a drasztikus példa is mutatja azonban, hogy nem jó csak úgy egy helyzetben megmaradni szinte még pár percig se - legyen az akármilyen helyzet. Egyébként a sakk ís lehet nagyon veszélyes. Hallottam olyat is, hogy az ellenfél olyan sokáig gondolkodott a lépésen, hogy a másik sakkozó elaludt, a feje ebből kifolyólag lehanyatlott és a király szinte kiszúrta a szemét .........

Előzmény: Dorien- (899)
ghepard Creative Commons License 2012.04.04 0 0 903

:)

Előzmény: Dorien- (901)
ghepard Creative Commons License 2012.04.04 0 0 902

:))

Előzmény: nazuna (900)
Dorien- Creative Commons License 2012.04.03 0 0 901

Nyilván ez is egyfajta transzcendentális élmény...

Előzmény: nazuna (900)
nazuna Creative Commons License 2012.04.03 0 0 900

Gratulálok neki, bizonyára azonyomban elérte a megvilágosodást.

Előzmény: Dorien- (899)
Dorien- Creative Commons License 2012.04.03 0 0 899

Ne aludjatok el lótuszülésben:

 

Jógázás közben elaludt a harcművész a pécsi vonaton, amputálták

Lótuszülésben felriadt, zsibbadt, tudta, nagy a baj. Tovább »

forrás: sportgeza.hu

M R Creative Commons License 2012.03.27 0 0 897

Hát tedd azt, ha te ettől érzed jól magad.

Előzmény: Herold (896)
Herold Creative Commons License 2012.03.27 -1 0 896

Takarítás lesz megint, ha nem fejezitek be az offolást.

Előzmény: M R (895)
M R Creative Commons License 2012.03.27 0 0 895

Egyszerűen képtelen vagyok megérteni, hogy senki sem rendelkezik egy csöppnyi megértéssel, hogy lássa "micsoda dolgokról beszélek", valóban azt gondoljátok, hogy mind az a 37759 ember aki eddig megtekintette ennek az embernek az oldalát (ha nem hiszed nézd meg), mind agyatlan, hülye,  (nyáj ahogy fogalmaztok), nem értem, de számomra teljesen mindegy, tegyen mindenki amit csak szeretne.

Sapphire_ Creative Commons License 2012.03.27 0 0 893

Én is kimondom amit gondolok, lehet, hogy én is megvilágosodott vagyok?

Előzmény: Törölt nick (892)
Sapphire_ Creative Commons License 2012.03.27 0 0 890

A megvilágosodott mesterek gyakran reagálnak beszólásokra ilyen indulatosan és szarkasztikusan?

Előzmény: Törölt nick (889)
M R Creative Commons License 2012.03.27 0 0 888

Nincs semmilyen Tanító, Mester és nincs semmilyen tanítvány valójában.Semmi különbség sincs közted és egy valódi Guru között, pusztán annyi, hogy Ő felismerte, éli Önmagát, te meg még nem.Egy valódi Gurut egyetlen egy féle képpen ismerhetsz fel, le áll e mellette az elméd folyamatos locsogása, vagy nem.Egyetlen dolog fedi el előled, a valóságot, AZt aki valójában vagy, az elméd és a gondolataid, ha az elme leáll, ha a gondolatok leállnak, felismered, megtapasztalod, hogy már most AZ vagy.Egyedül az elméd fedi el előled a végső valóságot.Egy valódi Gurunak nincs semmilyen tanítása a számodra, nem is lehet, hiszen te már most is AZ vagy, csak azonosulsz az elmével és azonosulsz az egoval azzal az én-képpel aminek jelenleg hiszed magad.Az elme a bonyolutat keresi, az elme képtelen felfogni az egyszerű igazságot, minnél bonyolutabb, nehezebb, kivitelezhetetlenebb egy "út" az elme számára annál jobb, minél egyszerűbben van "tálalva" a végső valóság, az elme számára annál érthetetlenebb.Ha valóban fel akarsz ismerni egy Gurut, ha valóban, már a végső valóságot keresed, mely kivezethet a körforgásból, hogy végre AZ légy, aki valójában mindig is voltál és ne csak különböző szerepekkel azonosítsd magad életeken keresztül, ne a szavaira figyelj, a szavak önmagukban semmit sem jelentenek, elmével túl lépni az elmén lehetetlen, arra figyelj valóban elcsendesedik e az elméd, mellette, vagy sem.Nézd meg Tollét, vagy Gangát, vagy Gangajit, vagy Adyashantit, nézd meg a szemeit, nézd és érezd micsoda jelenlét, csend szeretet, megértés, bölcsesség, erő árad belőlük és nézd milyen csodálatosan személytelen mind, ilyen egy valódi Guru, aki semmi mást nem akar tőled, csak hogy te is megtapasztald és éld végre Önmagad, aki azt szeretné, hogy végre te is szabad legyél.

 

 

Nem tudom, hogyan lehet leírni azt, hogy elértem valamit, hogy megtapasztaltam a végső valóságot, hogy értem tudom a lényeget, máshogy mint hogy ezt leírom.Kovács Attila egy valódi megszabadult "Mester" aki a végső valóságot éli és "tanítja", nem tudom, hogyan lehet ezt másképp leírni anélkül, hogy megint mindenki félreértené.Ha már megérted amiket leírtam keresd meg Őt, mert "segíthet", abban hogy végre megtaláld Önmagad és szabad legyél itt és most.Ha nem érted még miről beszélek, de látod itt, van "valaki", aki valóban komoly tapasztalatokkal rendelkezik, lassan több mint 20 éve foglalkozik a spiritualitással és keres, keress meg emailben.Hajlandó vagyok bárkivel bármiről beszégetni, akár értelmes "vitába" belemenni, azokkal akik valóban őszintén keresnek, és elegük van már a szenvedésből a körforgásból, de akik csak hallelujázni, meg fröcsögni akarnak, pusztán azért, mert "három" könyvet már elolvastak az ezoterikáról, vagy mert már "három" éve yogáznak, vagy elvégeztek két kétnapos tanfolyamot, valamelyik "mester", vagy gyógyító mellett százezrekért és azt gondolják, hogy már mindent tudnak és elértek bármit is légyszi kíméljenek, köszönöm.

 

Nem tudom miért jó ez nekem, de hajlandó vagyok beszélgetni bárkivel a misztikáról, ezoterikáról, az alkímiáról, a valódi mágiáról (ezo-tv-s mágusok kíméljenek), okkultizmusról, hermetizmusról, kabbaláról (a különböző rendek tanairól, a Golden Dawn-ig), a theozófiáról (Eliphas Levitől kezdve Annie Besanton, Rudolf Steineren, Franz Bardonon keresztül Saint Germain-ig és nem sorolom tovább a neveket), a tibeti misztikáról, a szufizmusról, a taoizmusról, a yogáról, a zenről, vagy az advaitáról, spirituális képességekről, sidhikről, különböző spirituális megtapasztalásokról, bármiről.

 

Aki a fentiekből csak valami öntelt irogatást szűrt le, az keressen tovább és nem kell elküldenie nekem a véleményét, mert nem érdekel.Akinek van kedve normális stílusban, beszélgetni, a fentiekről, keressen meg nyugodtan, de a legjobb az lenne, ha Kovács Attilát keresnéd meg.

 

A weboldalának a címe:

 

http://www.onvalomeditacio.org/

 

 

Aki egy kis olvasgatásra vágyik a végső valóságról:

 

http://nem2.lapunk.hu/

 

Az email címem:

 

rolandmocsarimr@gmail.com

 

 

Aki pedig még csak hallelújázni képes, vagy arra, hogy kitöröltesse az írásokat, mert ez nem "idevaló", de egyetlen valóban komoly hozzászólást sem tett még, mert valójában semmilyen valódi "tudással", "megértéssel", vagy "tapasztalattal" sem rendelkezik, ami nem baj, mert majd fog, az inkább halgasson és ássa bele magát ebbe az egészbe és keressen, kutasson őszintén és majd meg fog érteni mindent.Ne izguljon senki többé egyetlen egy sort sem fogok ide leírni.

 

Mély tisztelettel

Roland

Dorien- Creative Commons License 2012.03.27 0 0 887

Ja, te nyilván egy "nyinyott" lélek vagy. :)

Biztosan vannak emberek, akiknek tudsz újat mutatni, hajrá!

 

Az én szememben csak egy hazug maradsz, aki azt hiszi, hogy a s*ggéből jön a napfény.

Szerintem nyiss egy saját topic-ot a szektádnak, aztán térítsd ott az embereket. Ez itt továbbra is a TM-topic.

 

Jai Guru Dev!

Előzmény: Törölt nick (884)
Sapphire_ Creative Commons License 2012.03.26 0 0 886

És milyen az igaz tanító?

Előzmény: Törölt nick (884)
Dorien- Creative Commons License 2012.03.25 0 0 883

Hora mester Creative Commons License 2012.03.25 0 0 882

Így van!!

Előzmény: muszakiellenor (881)
muszakiellenor Creative Commons License 2012.03.25 0 0 881

Herold!

Unlak Téged, M. M. viszont tényleg megvilágosodott Mester ! Nézz már utána! Hajrá Attis!:)

Előzmény: Herold (879)
Herold Creative Commons License 2012.03.23 -1 0 879

Nem unod még?

Előzmény: Törölt nick (878)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!