Keresés

Részletes keresés

csabanagy Creative Commons License 2004.08.26 0 0 2776

Kedves Mindenki!

 

Jó ideje már, hogy ígéretet tettem a Hotel King Tut-tal kapcsolatban.

Már lassan két hete, hogy hazajöttünk, de még megtoltuk a szabadságot egy kicsit, hát most ideértem.

 

A megérkezés fenomenális élmény volt. Itthoni idő szerint 4:00-kor szálltunk be a reptéri minibuszba, még itthon. Az utazás fárasztó volt, de cca 14:30-kor a King Tut légkondicionált halljában ittuk a welcome koktélt. (Koktél ez esetben narancslé volt.)

 

Ekkor jeleztem az utazási iroda képviselőjének (csak arabul, vagy angolul beszél), hogy amennyiben lehetséges, tengere néző, balkonos szobát szeretnénk. Rövid alkudozásba kezdett a recepciós Mohameddel, minek eredményeként megkaptuk az első szobánkat. Felmentünk, majd az ajtóból visszafordultunk, hiszen utcára nézett, balkon nélkül és három önálló ágy volt. A recepcióra visszaérkezve, az utazási iroda képviselője már sehol sem volt. Sebaj, Mohamed kis bűntudatot érezve, elcserélte a szobát egy duplaágyasra és mivel az a szomszédos építkezésre nézett, igéretet tett, hogy másnap tengerre néző szobára cseréli. Az első este tehát ki sem pakoltunk a bőrönből. Másnap betartva igéretét, valóban gyönyörű panorámával bíró szobába költöztünk át. (És egy kicsit zavarba jött, amikor kapott pár dollárt. Nem várta el!!!)

 

A hotel szép, még látszik rajta, hogy új. A személyzet segítőkész.

 

FONTOS!!! Szeretik a magyarokat, tehát érdemes hamar tisztázni velük, hogy nem németek és nem is oroszok vagyunk!!!

 

A szállodán belül, útban a tengerpart felé, csak a szálloda vendégei által látogatható üzletsor van. Minden kapható, ami egyébként kapható. Persze minden egy picivel drágább, mint a városban.

 

A vízpart szépen tisztántartott. A napozóágyak száma kicsit alábecsült. Koránkelők előnyben! Törülközőt a vízparton adnak.

 

További lehetőségek a parton:

  • Mohamed egész jól masszíroz;
  • Mody a szörfös egy kicsit lusta és nem veri nagydobra, hogy minden nap 13:00-kor ingyenes szörfoktatást tart, ha igény van rá;
  • Lehet búvárkodni, szintén ingyenes bevezetéssel;
  • Oscar, a teve imádja, ha a feje búbját simogatják;
  • És természetesen az animátor, akinek a nevére nem is emlékszem, hiszen őt mindenki csak habibi-nek szólította, már reggel 9:00-kor invitál reggeli gimnasztikára, 10:00-kor és 16:00-kor strandröplabdára.

Az étkezésekről:

 

A nap szinte bármely szakában van valahol étkezési lehetőség. A választék nem túl bőséges és nem is túl változatos, de azért távol álltunk attól, hogy el kelljen mennünk valahova enni.

 

 

Két hetet töltöttünk el, minden különösebb gond és probléma nélkül. Nagyon jól éreztük magunkat!

 

Ajánlom mindenkinek!

attb2 Creative Commons License 2004.08.26 0 0 2775
Nos szerintem elég volt a 2 hét.
A képeket minden további nélkül csináltam egy most már réginek számító Canon coolpix 775-tel. (2.1Mpixeles kisgép) Persze ahol nem lehetett fényképezni(Királyok völgye, Kairói Egyiptom Múzeum stb.) ott nem kattintottam képet. Inkább vettünk képeslapot. Egyénként épp most írtam meg magánban az élményeket, terveim szerint ide is megírom egy szalonképesebb formában.:-)
Jó utat!
Előzmény: Helga 24 (2774)
Helga 24 Creative Commons License 2004.08.26 0 0 2774
Szia Atti! Nagyon jók lettek a képek. Megnézegettem mindegyiket. Már én is nagyon várom a nyaralást, de ez a két hét örökkévalóságnak tünik. A képeket minden gond nélkül készítetted? gondolok itt a speckó fényviszonyokra meg hogy nem mindenhol lehet fényképezni. Elegendő volt ez a pár nap arra, hogy mindent feltérképezettek? Mi az amit nem érdemes kihagyni semmiképp? Üdv Helga
Előzmény: attb2 (2772)
szmuti Creative Commons License 2004.08.26 0 0 2773

Sziasztok!

 

A tőletek kapott sok pozitív vélemény után október 19-től befizettünk a nílusi hajóútra.

Jön valaki akkor a Kartagoval?

 

Andi

attb2 Creative Commons License 2004.08.26 0 0 2772
A saját képeinkből egy válogatás található itt:
http://attb2.fw.hu
Atti
Előzmény: attb2 (2757)
Marianna-22 Creative Commons License 2004.08.26 0 0 2771

Szia csheni!

 

Köszi az infót! Még lenne kérdésem. Sea Star tényleg a Dahar városrészbne van?

Melyiknek volt nagyobb és szebb koralzátonya? Nekem az nem számít, hogy a központban van-e vagy nem. Ha ez nem lényeges kérdés akkor melyiket ajánlanád?

A legfontosabb igazából a búvárkodás. Menni akarunk Líviékkel is, de 2 hétig minden nap nem tudunk és fontos lenne, hogy legyen mit nézni a szálloda tengerében is. 

Mit gondolsz melyik jobb?

 

Mindenkihez negy kérdés! Okt. 1-15 Sea Star, Kartago 94000 Ft vagy várjak

Best-es akcióra szeptember közepei indulással, 12 nap Mirette vagy Palació,

99000 Ft (szept. 3-tól Palació ennyi, Mirette már nincs)?

Várom a véleményeket!!!

 

Marianna

Előzmény: csheni (2766)
sipi76 Creative Commons License 2004.08.25 0 0 2770

Sziasztok,

Megy valaki szept. 8-tól 16-ig? Mi a párommal a Minamarkban leszünk. Bencével és Líviával már felvettem a kapcsolatot 9-én randizunk velük.

 

Sipi

 

vimo Creative Commons License 2004.08.25 0 0 2768

Kedves Csheni!

 

Köszönöm, hogy válaszoltál, ha még bármi eszedbe jut El Gounáról, ne fukarkodj vele, írd csak meg. Ha esetleg vannak képeid erről a helyről küldhetnél az e-mail-emre.

Előzmény: csheni (2767)
csheni Creative Commons License 2004.08.25 0 0 2767

Szia!

Az Arena Innt szinte minden nap láttuk. Tényleg a központ szélén van. Van saját lagúnastrandja. Gyorsan mélyülő, hidegebb, mint kinn a tenger. Esténkét voltak zenés programok, mert sokszor hallatszott még a mi szállodánkban is, ha úgy fújt a szél. Nemrég épült, új szálloda. Mellette van egy szabadtéri discó, de csak egyszer hallottam, hogy hangos lett volna. A vendégetket, ha jól láttam a nyílt tengrehez a Zeytoona Beachre viszik. Ennek van egy stégje a mélyebb vízbe a korallokhoz. Azt hiszem ott nincs törölköző szervíz, úgyhogy a hotelből kell vinni. Boltok a koözelben. Szerntem nagyon jó lesz nektek. Úgy visszamennék még én is.

Előzmény: vimo (2715)
csheni Creative Commons License 2004.08.25 0 0 2766

Marianna-22!

Sea Gull Sea Star témához:

Én mindkettőben voltam. 2 éve Sea Gull, 10 nap, most a Sea Starban csajk 1 nap (a hajóút előtt). Színvonalra mindkettő megfelel a 4*-nak. Viszonylag új építésűek, talán a Sea Star 1 évvel előbb épült. A Sea Gull teljesen az új Sakkala központban van, nem messze gyógyszertát, Mc Donalds, szinte szemközt bolt (víz 1,5 LE), internetező hely, utazási iroda. A Sea Startól nem messze szintén van bolt, de a többi bolt, gyógyszertár, stb kicsit bentebb van, épülő villanegyeden át lehet megközelíteni, járda van végig, ez sem veszélyes. De a Sea Gull központibb helyen van.

A szálloda kialakítása, berendezése hasonló. A kaja mintha a Sea Gullban többféle lett volna. A Sea Gullnak 3 egymás fölötti medencéje van, vízesésekkel. A Sea Starnak két medencéje van, az egyikben medencebár. A part szerintem mindkettőnél jó. A Sea Gullnál van egy homokos "bevágott" öböl és van közvetlen a partnál korall is. A Sea Star partja is főleg homokos, de egy-két kő azért van benne. Kicsit bentebb itt is volt korall.

Ha van konkrét kérdés, megpróbálok válaszolni.

Előzmény: Marianna-22 (2709)
aGiCa_Bp Creative Commons License 2004.08.25 0 0 2765

 

 Habibi13!

 

 Az emailem : unlit@freemail.hu

 

 köszi elöre is!

Előzmény: Habibi13 (2756)
Trixy Creative Commons License 2004.08.25 0 0 2764

Sziasztok!

 

Tudna valaki küldeni nekem jó tipusú képeket skarabeusz bogárról?

 

Hetek óta bújom a netet, de sehol semmi.

 

Nagyon hálás lennék!!! :)

Ide küldjétek, lehet többet is: vargbe@hsh.hu

 

Amúgy idén márciusban 10 napot töltöttem Luxorral szemben, a Nílus másik oldalán, egy kis faluban 2 magyar régész társaságában. Csodálatos volt, jövőre tutira megyek megint! :)

 

köszi bárkinek is!

Trixy

Gabó45 Creative Commons License 2004.08.25 0 0 2763

Sziasztok!

Mariann

Már a repülőtérről jövő buszon rajta volt a Best R. egyiptomi társirodájának (Riviéra Tours-remélem így kell leírni a nevüket) egy férfi  képviselője. A magyar id.vez. csaj előre elmondta, hogy ne is próbálkozzunk hatni az egyiptomira, mert a szobák elosztása kizárólag  a recepciósokon múlik. Én ezt nem egészen így gondoltam, ezért amikor megérkeztünk és a pasi összeszedte az útleveleket, én beletettem az enyémbe 10 USD-t, úgy adtam oda, hogy lássa a pénzt és megkérdeztem lehetne-e egy szép szobát kapni? Rámnézett, elmosolyodott és mondta:lehet. Az összes útlevéllel odament a recepcióhoz, 2 perc múlva intett, hogy menjünk oda, megkaptuk a kulcsot és kész is voltunk. Valóban nagyon jót kaptunk.

Atoszka

A mi szobánkban nem volt széf, de a recepción melletti szobában vannak ingyenes széfek, éjjel-nappal lehet használni. A többi utastól tudom, hogy vannak olyan szobák, ahol van beépített széf, de az egyik család például mozgó széfet kért a szobájába és kapott is, sajna nem tudom fizetni kellett-e érte. Nekünk jó volt a recepción lévő széf is, mert az AI miatt nem hordtam magammal pénzt, csak egy minimális összeget. Ha meg kellett, kivettem a széfből.

Atoszka Creative Commons License 2004.08.25 0 0 2762
Gabó45!

A szobákban volt széf?

Atosz
Előzmény: Gabó45 (2746)
Blende Creative Commons License 2004.08.25 0 0 2761

 

Szia Kriszti!

 

Küldd el légyszíves nekem is:

 

jacinto@netposta.net

 

Hálás Köszönet!

 

Blende

Előzmény: *Kriszti* (2754)
Tsunda Creative Commons License 2004.08.25 0 0 2760

Szia Balu!

 

Igen biztosan együtt fogunk utazni.

 

Kriszti!

 

e-mail címem: banfirobert@freemail.hu

 

Jó lenne nekem is néhány info a programlehetőségekről.

 

Előre is kösz!

Előzmény: balu76 (2753)
Tamás Mariann Creative Commons License 2004.08.25 0 0 2759
Szia! Engem az érdekelne, hogy hogyan jutottatok jó szobához? Mondjuk onnan, hogy megérkeztetek a szállodába. Kihez mentetek és mit mondtatok?
Előzmény: Gabó45 (2746)
Helga 24 Creative Commons License 2004.08.25 0 0 2758
Sziasztok, Már napok óta csak olvasgatom, ahogy megosztjátok egymással a jó és rossz élményeiteket, gondoltam újonnan bekapcsolodom én is. :)) Érdekelne hogy megy e valaki szept 10-én Hurghadába, esetleg azon belül a Magawish Village-be? Kiváncsi vagyok arra, hogy hogyan vélekedtek erről a baksis kérdésről, tudom sokat volt már ez a téma, de tanulságos lehet hogy ki hogy uszta meg, vagy nem :( Tegnap voltam bennt a Karthagonál és fél füllel elcsíptem egy beszélgetést, hogy a jövőben nem tudnak majd foglalni a Sea Gull-ba, mert a szálloda saját kézbe veszi a foglalásintézést. Gondolom így jobban megéri nekik :( de azért mégiscsak ez volt az egyik legjobb szállodájuk. Üdv Mindenkinek Helga
attb2 Creative Commons License 2004.08.25 0 0 2757
Sziasztok!

Szeretném megtudni, hogy van-e valaki itt a fórumon, aki volt 2004.08.06-17. között a Karthagóval az Anubis körutazáson.(Idegenvezető: Lang György) Sokan ígértek képeket és érdekelne, hogy feltették-e valahova őket.
Maga az utazás egyébként elég élménygazdag volt(pozitív és sajnos negatív élmények főleg a szervezéssel kapcsolatosan).
Atti
(attb2@freeweb.hu)
Habibi13 Creative Commons License 2004.08.25 0 0 2756

Szia!

 

Küld el az email címed:)

:)

Előzmény: aGiCa_Bp (2737)
berger7722 Creative Commons License 2004.08.25 0 0 2755

Sziasztok!

 

még egy gyors körkérdést dobnék itt a fórumon, hogy a találkozhatok-e valakivel "véletlenül" kint Aug 27- Szep 4 között? Mi Kartagoval megyünk.

 

berger

*Kriszti* Creative Commons License 2004.08.25 0 0 2754

Balu!

Mail ment!

Előzmény: balu76 (2753)
balu76 Creative Commons License 2004.08.25 0 0 2753

Szia Kriszti!

 

Bár nem nekem címezted ezt az üzenetet, engedelmeddel reagálnék rá.

Örülök, hogy kezd öszzejönni egy csapat!

Mi is szivesen csatlakoznánk a Benékkel való találkozáshoz.

Ha nem is egy gépen utazunk, valahogy összefuthatunk a szállodában. A balazshubert@freemail.hu -ra ha megírod az elérhetőségedet, akkor tarthatjuk a kapcsolatot akár telefonon is. Kérlek írd meg a Ben által küldött fakultaív árakat is.

 

Tsunda!

 

Ha ti is a Kartagoval jöttök, akkor veletek biztosan együtt utazunk.

 

Üdv:Balu

 

Előzmény: *Kriszti* (2751)
D. Brigi Creative Commons License 2004.08.25 0 0 2752

Kedves Gabó és Mariann!

 

Nagyon köszönöm a válaszokat! 6-8-an megyünk így nem csak én döntök, de mindkettőtök tanácsati át fogom adni a többieknek!

Ha még merül fel kérdés biztos "zaklatni" foglak benneteket!

 

Köszi:

Brigi

Előzmény: Gabó45 (2750)
*Kriszti* Creative Commons License 2004.08.25 0 0 2751

Szia Tsunda!

Akkor egyre többen leszünk! : ) De jó!!

Szerintem is jó lenne összeszervezni a fakultatívokat!

Ha megérkezünk a szállodába, összegyűlünk, bejönnek Benék, és megbeszélünk mindent! Ha adsz egy e-mail címet, írok konkrétumokat a fakultatívok nagyságrendi árairól!

Ti tudjátok már egyébként, hogy mikor indul a gépetek? Baluéknak hajnal 4, ha jól emlékszem, nekünk sajna nem mondták meg még...

 

Üdv: Kriszti

Előzmény: Tsunda (2740)
Gabó45 Creative Commons License 2004.08.25 0 0 2750

Szia Brigi!

Náluk az AI elég fontos volt, főleg  a fiam miatt, aki nagyon sokat eszik, de leginkább az italok miatt, rengeteget iszik, naponta min. 8 litert, én sem keveset. Szerintem még így is kihasználtuk, hogy többször mentünk szállodán kívülre. Palackos vizet (1/2 literesek) bármennyit lehet kérni, persze más üdítőt is, de azokat műanyag pohárban adják, tehát nem tudos felvinni a szobába. Bár volt egy nagyon aranyos italos fiú, aki nekem üveggel egütt adta a tonicot, de csak ő, más nem! Tehát vizet nagyon sokat be tudsz hűteni és a kirándulásokon tudod vinni magaddal. A buszok légkondisak, hideg marad végig az úton, cipelni sem kell. Amikor kiszálltunk vittünk magunkkal 3-4 üveggel, ez kitartott addig, amíg vissza nem mentünk a buszhoz. Egyébként a Meridienben csak a bárokban és az éttermekben lehet innivalót venni, mi az első nap, amikor odaértünk vettünk egy colát és egy tonicot, ezért fizettünk 19,75 L.E-t, kb. 700 forintot. A víz is kb. ilyen áron van. A szállodától nem messze, (kb. 10-5 perces séta) van a Makadi Center, sok kisebb üzlettel és ott van egy super market is, ahol a fél literes üdítőket adják 6 L.E-ért. Viszon bent Hurghadán ugyanez 2,5 L.E. Szóval vannak különbségek, számolgatni kell kinek mi éri meg. Én úgy gondolom, nekünk megérte, sosem volt gondunk enni-innivalóra. Tavaly Görögországban kb. 100ezret költöttem ezekre, ott appartmanban voltunk. Ha a pénztárcátok megengedi, megéri. Bár a városban olcsóbban megkapsz mindent, viszont hozzá kell számolni a taxiköltséget. Nehéz eldönteni, ha olvasgattad a régebbi írásaimat láthattad, hónapokon keresztül variáltam én is. De annyira klassz volt minden, hogy így utólag tudom, nekünk valóban megérte!!!

A kirándulások jóval kedvezőbb áron voltak Benékkel, mint a Bestes árak. Szívesen megírom, de inkább magánban, én nem igazán szeretném így nyilvánosan, mert nem kérdeztem meg tőlük, hozzájárulnak-e?! De hidd el sokat tudsz spórolni, ha kihagyod az irodát. Viszon ilyen kirándulásokon, kivéve persze a merüléseket, angol és német nyelveken folyt az idegenvezetés, de a csapat mindig összeszedte a tudását, semmi gond nem volt. Remélem segítettem!

Előzmény: D. Brigi (2748)
Marianna-22 Creative Commons License 2004.08.25 0 0 2749

Szerintem egyátalán nem fontos AI. Mi FP-vel voltunk és bőven elég volt. Ha megéheztünk ettünk egy kis Chipset vagy valami gyümit, amit a kajáláskor hoztunk el. Vizet meg 1,5 Le lehet venni a városban és berakhatod a mini bárba, így hideg is marad. Szerintem tök felesleges 12 napért 108000 Ft kifizetni, ha ott eszel akkor is kevesebbet fizetsz. Bár aki alkoholizálni akar annak megéri. Az alkohol az drága ott kint. Amennyi meg a fertőtlenítéshez kell azt meg ki lehet vinni!

Ha nem az irodánál fizeted a kirándulást, akkor kb. harmad áron tusz menni. Mi is akarunk menni Luxorba és esetleg Abu Simbelbe. Nemtudom oda szerveznek-e esetleg repcsis utat, bár lehet, hogy a 10 órás utazás is megéri a látványt.

Előzmény: D. Brigi (2748)
D. Brigi Creative Commons License 2004.08.25 0 0 2748

Örülök, hogy ilyen szép nyaralásotok volt! Mi is néztük a Meridient, de még nem döntöttünk. Szerinted mennyire fontos az AI? Úgy értem, hogy ilyen nagy melegben úgysem eszünk csak iszunk, azt meg egy közeli boltban is el lehet intézni (már ha van a közelben bolt). Azt írtad Benékkel mentetek kirándulni, az is annyiba kerül kb. mint az utazási iroda által szervezett?

Előzmény: Gabó45 (2746)
Gabó45 Creative Commons License 2004.08.25 0 0 2746

Sziasztok!

Tegnap érkeztünk meg, a Meridienben voltunk. A múlt héten tévesen írtam az all i. ráfizetés árát, mert nem 20 USD, hanem 20 Euro/nap/fő. Elég húzós, kettőnkre kifizettem ott helyben 526 USD-t, kb. 108.000,-Ft-ot. Itthon 84.000,- lett volna ugyanez 12 napra. Na mindegy, amit a vízumon megspóroltam itthon, azt ott ráfizettem. Az előttem már elmondottakhoz nem tudok sokat hozzátenni, valóban csodálatos a szálloda, a kaja, a kiszolgálás, nekünk semmi de semmi problémánk nem volt. A szobáért már az elején jattoltunk, jó helyen kaptunk, elég tágas volt, a fürdőszoba gyönyörű, tiszta, testápoló, tusfürdő, sampon, szappan, sok törölköző, papírtörlő, szóval ezeket sem kell vinni, ha oda mentek. Nem a főépületben voltunk, de nem volt messze tőle, csendes, nyugodt helyen, nagyon szép kilátással igaz nem a tengerre, de egy gyönyörű parkra nézett. A takarító fiú minden nap megkérdezte, hozzon-e valamit, ami esetleg elfogyott a fürdőben. A légkondi egyénileg szabályozható volt, de a főépületben lakóké kártyával működött. A medencék nagyon szépek, de reggel elég korán  lefoglalták a napágyakat. Mi mindig a parton voltunk, hát ott is le kellett menni korábban (8 felé), ha jobb helyet akartál, de azért mindig lehetett szabad ágyat találni. Csodás a part, finom homokos, kristálytiszta a víz, már a parttól nem messze is vannak korallok, színes halakkal, ott is lehet gyönyörködni. Nagyon ideális a gyerekeknek is, de a felnőttek is dagonyáznak a sekély vízben. Törölköző kártyával adnak fürdőlepedőt, bármikor tisztára cserélik, a legvégén kell leadni, amikor kijelentkezel. Ha valaki nem akar, ki sem kell mozdulni a szállodából, minden van ott helyben. Az üzletek drágák, kb. 3x-osak az árak, mint a városban. Egyébként kb. 35 km Hurghada, a taxik 50 L.E. összegért már bevisznek, ez nem kevés, főleg ha többször akartok bemenni,igaz, ezt nem személyenként kell érteni, hanem taxinként. Ha valaki inkább nyüzsisebb, akkor érdemesebb közelebbi szállodát választani. Mi a Best Reisennel voltunk, semmi rosszat nem mondhatok az ottani id.vezre, Rékának hívják, szerintem semmi gond nincs vele, rendesen elmondott mindent, jött velünk oda-vissza a buszon, segített mindenben. Mások ugyan nem ezt mondták, de nekünk ez volt a tapasztalatunk. A kötelező baksist nem fizettük ki, egyszerűen eljöttünk az első tájékoztatóról, nem szólt semmit, hazafelé sem, amikor vittek minket a repülőtérre, Lehet, hogy csak szerencsénk volt, nem tudom, hogy tudtuk minden gond nélkül megúszni. Mi is Líviával és Bennel mentünk hajózni, a fiam 3x, én 2x mentem,csodásan éreztük magunkat, bár én sajnos minden erőfeszítésük ellenére sem mertem merülni, így csak uszkáltam, és sznoriztam. Bármilyen programot megszerveznek, Luxorba és szafarira is így mentünk. Én is csak annyit mondhatok, hogy nagyon klasszak, sok mindent köszönhetünk nekik. Köszönjük Lív és Ben!!!

Hú, azt sem tudom mit írjak még, ha eszetekbe jut valami kérdezzetek, biztos sok minden van még, ami érdekel, de nem írtam róla. De az biztos, hogy a tenger fantasztikusan szép, az emberek nagyon jó fejek, nagyon jól éreztük magunkat!!!

Aki mostanában megy, érezze nagyon jól magát, jó utat!

Marianna-22 Creative Commons License 2004.08.25 0 0 2745
Lefoglaltam a Sea Start okt. 1-től, 2 hétre a Kartagonál. Ilyen 3 napos foglalásra, ez nem jár semmiféle kötelezetséggel. Szóval most még van 3 napom gondolkozni, de már nyugotabban. Azért várom az infokat még mindig az időjárásról okt.-ben!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!