Keresés

Részletes keresés

ephrajim Creative Commons License 2004.10.20 0 0 4056

Sziasztok, segítségeteket kérnénk. Január elején menénk hurgadhába, mindketten először megyünk egyiptomba, és érdekelne, az év legelején lehet ott fürödni, napozni? nem hűvös akkor még az idő? visszaolvastam, de nem talaltam erre vonatkozó adatokat, a weather.com-on meg olyan 21-22 fokot írnak, ami nem tul meleg, mik a személyes tapasztalatok?

 

előre is köszi mindenkinek

Tamás Mariann Creative Commons License 2004.10.20 0 0 4055
Szia. Köszi a bíztatást és a jó kívánságokat. Mindenképpen leírom a kalandokat.
Előzmény: veuro (4049)
SanBenedetto Creative Commons License 2004.10.20 0 0 4054
En is szeretnem... Biztos jo buli lesz!!!!
Nekunk feledhetetlen elmeny volt, es ha csak egy kicsit is sikerul felidezni...
:)))
Előzmény: SUSU/susu (4053)
SUSU/susu Creative Commons License 2004.10.20 0 0 4053

Kicsit izgulok, remélem jó buli lesz:)

Nagyon szeretném,ha mindenki jól érezné magát), és nem csak egyszeri party lenne:)

 

Susu

Előzmény: SanBenedetto (4052)
SanBenedetto Creative Commons License 2004.10.20 0 0 4052
Tunder vagy! :)) Mi pedig viszunk kepeket! :)
Előzmény: SUSU/susu (4051)
SUSU/susu Creative Commons License 2004.10.20 0 0 4051

Hi Habibik!

 

A buli meg lesz tartva okt 23-án.

kérek mindenkit, aki még nem tudja a pontos címet az a következő email címekre írjon nekem, hogy válaszolni tudja.

Viszek Tv-t a bulira és dvd-t is.

 

vitorlaketto@freemail.hu

susuhurghada@freemail.hu

 

 

Köszi!

 

 

SUSU

:)

Előzmény: SanBenedetto (4050)
SanBenedetto Creative Commons License 2004.10.20 0 0 4050
Vagy lehet, jo lenne tudni, van-e hasznalhato tv a pub-ban... Tobben is latnank, es szivesebben vinnek egy dvd-jatszot, amin a kep-cdket is meg lehet nezni... Meglatom, lesz-e idom arra jarni elotte, korulnezni kicsit...
Előzmény: Tamás Mariann (4048)
veuro Creative Commons License 2004.10.20 0 0 4049
A Meridien nagyon klassz , nagyon szuper a tengerpartja és nagyon kedves a személyzet. Egy éjszakát mi is töltöttünk ott. Én is szivesen mennék, pont erre az időpontra terveztem én is egy utat, de sajnos nem jött össze. Nagyon jó utat kívánok és jó pihenést! Majd mindenképp várom az élmény beszámolot! Üdv veuro
Előzmény: Tamás Mariann (4047)
Tamás Mariann Creative Commons License 2004.10.20 0 0 4048
Szia. Én is megyek 23.-án 20.00-kor kezdődik. Ha tudsz szerezz notebookot vagy várj még hátha jelentkezik valaki, hogy hoz.Szia. Mariann
Előzmény: SanBenedetto (4046)
Tamás Mariann Creative Commons License 2004.10.20 0 0 4047
Szia. Az a baj, hogy nem nagyon van már szabad hely sehol, tehát azt jelenti tumultus lesz. Most van az őszi szünet is a sulikban (mi is ezért megyünk most). Nem tudom, hogy ugyanannyi helyet kínálnak-e most is mint nyáron. A Le Meridien Makady Bay-ba megyünk vagy mennénk. Remélem oda is kapjuk a helyünket. Mi azért választottuk, mert messze van mindentől. Másoknak ez volt nyáron a probléma.
Előzmény: veuro (4045)
SanBenedetto Creative Commons License 2004.10.20 0 0 4046
Sziasztok! :)

Ugy nez ki, sikerul eljutnunk a talalkozora, de nem akarom Susut olyasmivel zaklatni, (elfelejtette megirni) hogy mikor is kezdodik a dolog? Tudja valaki?
A masik, ami felmerult bennem. Persze digit kepeink vannak, visz valaki notebookot, hogy az ilyesmit is meg tudjuk esetleg nezni? Nem szoktam papirkepet csinalni, most sincs egy sem...
Szerezzek-vigyek? Vagy butasag?

SanBenedetto
veuro Creative Commons License 2004.10.20 0 0 4045
Remélem szerencsétek lesz, talán ilyenkor már nincs olyan tumultus, mint nyáron. Mi tavaly szeptemberben is voltunk és nem volt gondunk, sőt egy olyan szuper idegenvezetőt fogtunk ki aki annyira profi volt , hogy még személyesen meg is köszöntem a csodálatos idegenvezetést. Különben melyik hotelbe mentek , mert azért vanak nagyon klasszak is?
Előzmény: Tamás Mariann (4044)
Tamás Mariann Creative Commons License 2004.10.20 0 0 4044
Az a baj, hogy ezzel takaróznak, hogy az arabok ilyenek. Mi voltunk Jordániában és Tunéziában is azok is arabok. Mi a Jordan Tourssal és a Medinával voltunk, de egyikben sem volt hiba. Oda kerültünk ahová fizettünk az idegenvezető segített volna ha kell, de minden probléma mentes volt tehát nem kellett segítség. A Kartagónál pedig a többség nem ezt tapasztalta. Mindegy mi is kipróbáljuk aztán lehet soha többet. Nem értem, hogy tudnak így üzemelni. Az a baj ha az ember a munkahelyén ront azt kirugják. Itt mit lehet tenni? Nyelni vagy előbb - utóbb elfogy a velük utazó emberek száma és úgy jár mint az Eurotours. majd én is megírom a véleményem. Szia. Mariann
Előzmény: veuro (4043)
veuro Creative Commons License 2004.10.20 0 0 4043
Sajnos az a baj , hogy ezek az utazási irodák bármit megtehetnek, mert egyszerűen nincs következménye, lásd Euroturs fogadok, hogy pár hónap múlva más néven újra üzemelni fog. Szörnyü érzés ilyen kiszolgáltatott helyzetbe kerülni és nem tudsz tenni ellene, mert ha már kint vagy haza se tudsz jönni. Mi többször is probáltuk. Különben az iroda azzal takarozik, hogy ilyenek az arabok. Ami valóban igaz, de ezt azért ttehetik meg , mert tudják, hogy pl. a Kartagotól senki nem fog oda menni, hogy ezt az utasommal nem teheted meg. Volt olyan a csoportunkba , aki reggel lement a partra és mire estére visszament addigra kizárták a szobájából. Felhívták az idegenvezetőt, hogy segítsen nekik azt a választ kapták, hogy nem megy oda senki. Tőluk akár a sivatagba is éjszakázhattak volna. Hogy történhet ilyen?
Előzmény: Tamás Mariann (4042)
Tamás Mariann Creative Commons License 2004.10.20 0 0 4042
Sziasztok. Én több forumon is írok több Ország több ember beszámolóját végigolvatam. Voltunk nyaralni több irodával is, de ezeket a problémákat csak Egyiptomi fórumon lehet olvasni. Mi 29.-én indulunk és már előre félek az egésztől pedig ennyi pénzből 2x elmennék Tunéziába. Az a baj, hogy ez senkit sem érdekel az irodában. Hiába a panasz a kárigény ez nem javul.
Előzmény: veuro (4041)
veuro Creative Commons License 2004.10.20 0 0 4041
Nyújtottunk be  kártérítési igényt, ahol kaptunk 10% kedvezményt bármilyen utra,de ahoz újra velük kell utazni, ami ugye nem biztos, hogy szerencsés és attól még a nyaralásunk teljesen oda van. Ez egy ördögi kör , a legjobb , ha az ember elég körültekintően választ utazási irodát pl. a Neckermannak repülös útja is van Luxorba és Kairoba. Úgy legalább nincs az a szörnyű buszozás különböző lestrapált buszokkal ( a mienk billegett mint egy hajó, és a kanyarban mindig drukkoltunk, nehogy felboruljon).
Helga 24 Creative Commons License 2004.10.20 0 0 4040
Szia, Én azt ajánlom, hogy ne hagyjátok semmiképpen annyiban. Ne higgyék azt, hogy minden rendben van a házuk táján. Egyszer csak észbe kapnak, hogy vmi nem klappol. Talán szétnéznek, hogy az idegenvezetők nem vmi barátságosak, stb (tisztelet a kivételnek). Nyujtsatok be panaszt az irodánál mindenképp. Ez röhej, amit az utóbbi időben művelnek utaztatás cimen. Régen is volt rájuk panasz, de most! Egyre több, és szerintem lesz még egy pár.. Kitartás, lényeg hogy nem ábrándultatok ki egy olyan csodálatos helyből, amit úgy hivnak Hurghada... :))
Előzmény: veuro (4039)
veuro Creative Commons License 2004.10.20 0 0 4039

 Szeretném veletek megosztani a nyári Egyiptomi élményeimet a Kartagoval!

Mi harmadszorra utaztunk velük a nyáron Egyiptomba, de most nagyon csúnyán elbánttak velünk! Két nap alatt három szállodában voltunk, mert sehol nem volt szoba. Végül egy olyan hotelbe kaptunk helyet egy melléképületben , ahol az előző turnus után még az ágy sem volt áthúzva. Az ellátásról ne is beszéljünk szinte mindennap ugyanaz volt a menü. Tiszta evőeszközt csak nagy szerencsével lehetett találni. Igen kulturáltan és türelmesen viseltük a megprobáltatásokat, igéretet kaptunk egy szoba cserére is, persze ez nem valósult meg. De amikor az egyik idegenvezetőtől segítséget kértünk azt válaszolta, hogy oldjuk meg a problémánkat mi. Itt végkép betelt a pohár! Nem elég, hogy az utasokat ilyen kiszolgáltattot helyzetbe hozzák, még a legalapvetőbb segítséget sem nyújtják, folyamatosan csak igérgetnek. Bár azért van köztük nagyon rendes idegenvezető is pl. aki az első két napot végig csinálta velünk Ő nagyon segítőkész volt. Egy harmadik idegenvezető viszont közölte, hogy ide nyáron nem szabad jönni, és különben is Ő szervezett uttal nem menne soha, mert tudja hogy mennek a dolgok. Csak sajnos ezt az irodában elfelejtik közölni. Nekünk teljesen tönkre tették a nyaralásunkat, amit egész évben türelmetlenül vártunk. De azért Egyiptomtól nem sikerült elvenni a kedvünket,már holnap indulnék újra,mert ez egy örök szerelem marad. Csak nem biztos, hogy a Kartagoval, mert amelyik irodának rossz híre van az igaz is, mi a saját bőrünkön tapasztaltuk. Még írhatnám, hogy milyen "klassz" dolgokban volt részünk, de nem akarok ezzel senkit untatni. Csak mindenki jól fontolja meg melyi irodával utazik, hogy valóban pihenés és nyaralás legyen , ne egy szörnyű rémálom.

 

ancsuri Creative Commons License 2004.10.20 0 0 4038

Az utolso bekezdes elso mondata nagyon nem sikerult. Igy lett volna helyesen, ahogy akartam:

Visszafele meg masfel nap Kairo.

Előzmény: ancsuri (4037)
ancsuri Creative Commons License 2004.10.20 0 0 4037

Puchinszki!

Mi tavaly voltunk a Quitt Tours-szal. En csak szuperlativuszokban tudok beszelni a szervezesukrol. Kairoval kezdtunk, ket teljes nap - piramisok, muzeum, meghat vasarlas, masnap Szakkara, helyi Kekmecset (bocs, de az igazi nevet elfelejtettem), kopt negyed.

Aztan repulovel Asszuan, hajo (3 ejszaka), Edfu, Kom-Ombo, Luxor (mindket oldal). Hosszabbitas Hurghadan, egy het. A települes kozpontjaban, de tenyleg. Kellemes szalloda, nem extra, de tokeletesen megfelelo.

Bissza meg masnap Kairo. Elmentunk a Fajjum oazisba (csak minket kettonket vittek a parommal). Szabadprogramoztunk meg ezen kivul: taxival a Kairo-toronyhoz, es az alltakertbe is elmentunk. Vissza repulo. S mindez tokkal-vonoval kijott 400 ezer forintbol kettonknek! (A koltopenzt nem szamitva bele, de az nem is volt tul sok.)

Ha megyunk meg egyszer Egyiptomba (s megfogadtuk, hogy megyunk), akkor tuti veluk utazunk.

Előzmény: puchinszki (4032)
lucifeeer Creative Commons License 2004.10.20 0 0 4036
f
lucifeeer Creative Commons License 2004.10.20 0 0 4035
Csak proba
niko.g Creative Commons License 2004.10.19 0 0 4034

 

 20$ a vízum a reptéren (bocsi ,hogy beleszóltam de talán megspórolunk Másoknak is 6000 Ft-ot)

 

niko

Előzmény: puchinszki (4032)
Helga 24 Creative Commons License 2004.10.19 0 0 4033
Én kiegyeznék egy döntetlenben. Lehet hogy néha erélyesebben kellett volna nekem is fellépnem, de nem bántottam meg senkit, csak azért mert nekem más a véleményem. Ezen a fórumon, meg az összes többin a kioktató hozzászolásoknak nem jött még el az ideje, nem hiszem hogy ettől bárkinek megváltozna a véleménye. (részben sajnos) Az életben is így csinálod? (ami nem baj) Mert szerintem nehezebben lehet így boldogulni. De azt hozzá kell tennem, hogy attól még mert vki nem fogalmaz keményebben, el tudja mondani a véleményét.
Előzmény: pinkcondom (4030)
puchinszki Creative Commons License 2004.10.19 0 0 4032

Sziasztok!

 

Az előbbi hozzászólásom a 3856-os hozzászólás szerzőjéhez szólt, de sajna nem látszik rajta így elég furcsának tűnik. Remélem azért eljut az érintetthez.

Egyébként én is voltam kint a párommal 8 napot, a Karthagoval.

A szálloda egész jó volt (Desert Inn) viszonylag központi helyen volt, a közelben volt üzlet /ABC-nek nem nevezném :) /. és a part sem volt messze.

A vizet a boltból vittük fel, hátizsákban, egyszer sem állítottak meg vele. Bár 3 nyelven ki volt írva hogy nem lehet, de a kutya sem törődött vele.

Azt hiszem mindkettőnknek életünk eddigi legszebb nyaralása volt, bár természetesen ha ma mennénk a mostani tudásunkkal, sok mindent másképp csinálnánk.Pl. a vízumot az utazási iroda intézte 10e ért, holott a repülőtéren is elintézhető. már nem tudom mennyiért de lényegesen olcsóbban.

Luxorban, KAiróban és búvárkodni voltunk, Benék szervezésében. Így term. olcsóbb mint az ut. irodával.

A búvárkodásról csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni. Régóta ki szerettem volna próbálni és örülök hogy ez pont a Vörös tengernél sikerült. Lenyűgöző látvány nem szabad kihagyni. Az ejtőernyős ugrás és a bungee-jumping mellet ez volt még amit nagyon régóta terveztem hogy majd egyszer... Élményben az eje ugrással egy szinten van szerintem.

Luxor: Többen irtak már erről, korai indulás, egész napos busz stb. Ettől függetlenül megéri, csak azt sajnálom hogy a Királynők Völgyébe mentünk, nem a Királyok Völgyébe. Meg amit már sokan említettek az állandó rohanás. Nincs igazán időd nyugodtan végignézni a dolgokat mert már robog tovább a "karaván".

Kairó: Egyiptomi "idegesvezető", hajnali kelés, buszon töltött "élet". De ezt sem szabad kihagyni! De megint az a fránya idő! 70 perc az Egyiptomi Múzeumban, /ugye sejtitek mennyire elég/, 1 óra a piramisoknál és a Szfinxnél /ua./ De utána fél 4 - től fél 8-ig volt időnk a buszon utazó orosz testvéreink által kijelölt üzleteknél megállni és shoppingolni. Mármint ők shoppingoltak, mi meg néztünk ki a fejünkből hogy mit keresünk itt? Ugyanis természetesen Hurghadán is megtalál6tóak ugyanezek a boltok, és ha már utaztunk 16 órát, inkább a múzeumra, piramisokra stb. kellett volna több idő, vásárolni a szálloda mellett is lehet. Na mind1, már nem lehet megváltoztatni.

Ja és még egy fontos dolog! Luxor oda-vissza és Kairó oda konvojban mentünk, biztonsági előirások, katonai kíséret stb. DE! A KAirói vásárlásokkkal úgy elment az idő hogy visszafelé egy szál magunkban hasítotottunk át a sivatagon... Sejtitek mennyire megnyugtató élmény volt. Ugyanis Luxorba menet 2 busz adta meg magát, de ugye ott volt egyből a segítség a többi busz képében, mi is vettünk át pár utast. Na ez a lehetőségünk hiányzott visszafele menet, nem is tudom mi lett volna ha a buszunk éjjel  a sivatag közepén megadja magát. A legközelebbi lakott település mondjuk 3-4 óra....:)

Az idegenvezető csak azért úszta meg a felelősségrevonást,  mert azért kultúrlények vagyunk. (na meg egy nagydarab kigyúrt csávó volt....)

Szóval kb ennyi.

 Jövőre visszamegyünk, és úgy szeretnénk elmenni Kairóba meg talán Luxorba is hogy ne kelljen "potenciális vásárlóként" üzletekbe is menni, az ott töltött idő, nettó, múzeum és műemléknézésre legyen fordítható. Még nem tudom hogy ezt hogyan lehet összehozni.

Üdv mindenkinek Magdi&Laci

 

puchinszki Creative Commons License 2004.10.19 0 0 4031

Szia!

 

Írtam neked mailt az itt található címedre remélem megkaptad. Légyszi nézd meg ha eddig nem tetted meg. Köszi!

pinkcondom Creative Commons License 2004.10.19 0 0 4030
*Élmény: nem szirupos. Számomra a műemlék jobban és romantikusabban hangzik, de a másik sem rossz. * nem ciki, hogy az első, mért is lenne, és főleg nem ciki, ha tetszett és legfőképpen, ha úgy érzed nem az utolsó volt. * A keményebb stílus és hangnem nem változtat a lényegen. Ugyanakkor a barátságos hangnemben megejtett kritizálást vagy ellenérzést én visszataszítónak tartom. ( mint a valóságsókban: mindenkit szeretünk, mindenki őszinte, jót teszünk azzal akit hazaküldünk : ez megy szembe, egyébként meg legszívesebben leköpnék, leszúrnák egymást ). Tehát legyen valós, őszinte, mégha keményebb is. Az nem mondom, hogy nekem nem esik rosszul, ha ilyet kapok, de a bicska ettől még nem nyílik ki, főleg, ha legalább egy kicsi valóságalapot érzek és elismerek benne. Minthogy amit írsz, abban is azt elismerem, lehet, hogy mások másként élik meg a történéseket, más a szemléletük, ezért rossszul eshet nekik, amit írok. De én ilyen vagyok. És az sem zavar, hogy úgy látod, én mindenttudónak tartom magam ( mennyivel szebb lenne, ha te éreznéd így !! ). Ám legyen. Ez a véleményed és ezen el kell gondolkodnom, hogy úgy osszam az észt, kölcsönözve tőled ezt a másokat kissé ledegradáló, de a helyzethez talán illő szlogent, hogy abból ne a mindenttudó lény sugározzék vissza.
Előzmény: Helga 24 (4029)
Helga 24 Creative Commons License 2004.10.19 0 0 4029
A válogatottal kapcsolatos észrevételed nagyon jó, tetszik. Ha Te is tudnál a sorok között olvasni, akkor láthatnád, hogy nem a véleményeddel volt bajom, hanem a tálalással. Ezért is irtam, hogy más fórumon ezt biztosan jobban értékelik. Olvasd el, hogy milyen hangnemben osztottad az észt (ami biztos, hogy valós élményekre alapozodik, ezt nem is vontam soha kétségbe). De őszintén, neked hogy esne, ha vki igy bekóstolna, mint ahogy Te teszed ezt állandóan. Szerintem neked is kinyilna az a bizonyos bicska. Amúgy köszi a kérdésedet, én is nemrég jöttem haza, bár tudom ez ciki, én most voltam elöször. Nekem, bármilyen sziruposan is hangzik, a műemlékek tetszettek nagyon, meg a búvárkodás. Egyébiránt még azt is értékeltem, hogy leirtad a műemlékekkel kapcsolatban a felháborodásod. (bármilyen hihetetlen a számodra, megértettem képzeld, amit irtál) Itt senki nem mindentudó, csak Te gondolod hogy az vagy. (ami nem baj) Sajna még akkor sem itélkezhetsz mások fellett, ha az baromira csipi a szemed. Ennyi. Csao
Előzmény: pinkcondom (4028)
pinkcondom Creative Commons License 2004.10.19 0 0 4028
Bár nem vagyok a mennyiségek rabja, néha egy 17-szeres válogatott jobban játszik mint egy 71-szeres. Ha az építő véleményt és kritikát te fikázásnak tartod, az is egy vélemény, melyet én elfogadok, de ezért még nem űzlek el el más tájakra. Ha végig olvastad a hozzászólásokat láthattad ( bár lehet, hogy meg nem értetted ), hogy az első hozzászólásom mindjárt a nemzeti szokások védelme mellett állt ki. Persze lehet ezt is fikázásnak tekinteni. Lelked rajta. Egyébiránt nem vagyok tanácsadó iroda, de pl. a szobatéma kapcsán - közvetve - leírtam a lehetőségeket. Néha látni kell a sorok közt is és főleg olvasni tudni. Ha kell, szívesen állok tanáccsal is rendelkezésre, főleg, hogy épp nem rég jöttem vissza és nem először, sőt nem is utoljára. Ha már a számoknál tartunk, voltál már Egyiptomban és merre-hányszor és mi volt a legmaradandóbb élményed ? Nekem a nemzeti kultúra-kincsek és az arab emberek iránti illetve a velük kölcsönös tisztelet a legmaradandóbb.
Előzmény: Helga 24 (4022)
viczzzg Creative Commons License 2004.10.18 0 0 4027
neckermann, de nem reggel 8-kor, hanem du. 13-kor indula gép.
Előzmény: sz.kati (4000)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!